-
תגובה: בגי"ה- אומי בונה בית
לא אכתוב שוב איטום, אבל צדק כל מי שרשם את זה, איטום טוב אפשר לעשות רק בשלב הבניה לאחר מכן הכל זה פלסתרים חלקם טובים יותר חלקם פחות אבל זה יהיה רק פלסתר
הבית שלי יושב על קומת מרתף שנוגעת בקרקע בכל ההיקף שלה, הדבר הכי גרוע שאפשר מבחינת איטום
בגלל שחששנו מזה התייעצנו הרבה ובסוף אני חשוב שהעצה הכי טובה היא לקחת יועץ של חברת חומרי בניה סטייל תרמוקיר, היעוץ הוא כמובן חינם העלות היא בחומרים
בנוסף, השתמשנו בתוסף שנקרא בטון קריסטלי
עברנו כבר 4 חורפים והקומת מרתף יבשה כמו בערבה באוגוסט
באופן כללי תיקח בחשבון שעלויות בניה כרגע יהיו לך הכי זולות, גם בהיבט הכספי וגם בהיבט איכות החיים
קבלנים עכשיו נותנים לך מחירים של פרויקט בניה של בית כולל, לאחר שתסיים המחירים כבר יהיו שונים וגבוהים יותר
כל שיפוץ שדרוג לאחר מכן יצריך ממך לחיות באתר בניה וזה די סיוט
לכן אם יש לך אופציה ליחידת דיור/מרתף וכדו תנסה לפחות להכין את התשתית עבורם אם אתה מחליט לא לבנות אותם עכשיו
מבחינת התקציב, אם אתה מגובל (ואתה כנראה מוגבל), תשים את התקציב על דברים של תשתית,
אפשר להסתדר יופי לכמה שנים עם מטבח מאיקיאה אבל לחפור בהיקף הבית כדי לסדר גישה למרתף זה סיוט אח"כ ולא תמיד אפשרי
ותמשיך להתייעץ זה הדרך הכי טובה להימנע מטעויות
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
דיברתי היום עם המנהל העבודה.
בין היסודות (קלונסאות) מחברות קורות בטון, הקורות נאטמות מההיקף של הבית, בין הקורות יש שכבת קלקר של 25 סמ ומעליה יציקת רצפה.
זה תקין?
באופן כללי זה בניה מרוכזת אז אין לי הרבה מה לעשות, אבל נניח שאני מצליח להתעקש, יש מה לשפר פה?
לגבי מזגנים, האם יש טעם בVFR ב140 מטר בית?
אני מניח שלא, ושנתקין מזגן בכל חדר, האם יש טעם למזגן אחד בתקרה לכל חלל הסלון והמטבח או שגם שם לשים לכל אחד מזגן ומקסימום מפעילים את שניהם? (הסלון והמטבח הם כמעט חלל אחד אבל בדירוג שיצרית תעלת חימום די מכוערת לכיוון המטבח).
אני יכול לקבל בחינם מזגן 1.5 כוח בן חודשיים שיפורק מחר, יש טעם לקחת ולאחסן לשנה+ ? מתקינים מוכנים להתקין מזגן שהם לא מכרו?
שוב תודה לכולם
לגבי הקלונסאות והקלקרים, כן, זאת השיטה הרווחת ואין עם זה בעיה, ככה עשו גם אצלי.
יש שיטה אחרת ליסודות שנקראת רפסודה, לפי סוג הקרקע אבל זה לא רלוונטי לגביך.
כשכתבתי איטום התכוונתי לחדרים רטובים, גג, קירות משותפים בגג, יציאה למרפסת, מרפסות, חלונות.
השיטות לא מסובכות בכלל, צריך רק פיקוח, צריך לעבור ולבדוק. חשוב חשוב חשוב באמת.
לגבי תכנון מיזוג יעיל, צריך לראות את התוכנית, זה לא רציני לענות ככה.
אם יש קיר משותף למשל בין המטבח או סלון לחדר השינה שלכם, אז אפשר להוסיף פתח תריס לחדר השינה מהמזגן המרכזי למרות שיהיה בחדר השינה גם מזגן עילי.
אני לא איש מקצוע, אבל עברתי את זה פעמיים, וכנראה תהיה עוד פעם בעתיד.
אשמח לעזור.
-
אין דרך לשלב את המיזוג עם חדרים אחרים, זה בכל מקרה לא רלוונטי.
השאלה היא אם יש טעם על חלל כזה גדול לשים שני מזגנים נפרדים או שכדאי אחד מרכזי (שלא יעבוד על החדרים)
שוב תודה
-
עדיף ״מיני מרכזי״ עוצמתי, שמגיע מהר לטמפ ( לא אינוורטר )
אבל אז תצטרך הנמכה ליחידה הפנימית ולתעלות ופתחי המיזוג.
זה הפתרון המועדף.
מזגנים עיליים מוגבלים ביעילות, ובפיקים כמו אירוח באוגוסט בשבת צהריים לחמין יהיה להם קשה לעשות עבןדה טובה.
אם אין ברירה אז הייתי מחפש מפלצות.
לא רשמת את המטראז בחללים האלה, גובה תקרה, חלונות. זה משפיע.
דרך אגב, ב level העממי, אני מאוד מרוצה מהמזגנים של תדיראן.
-
ראשית.
גם אם זה בניה מרוכזת, אפשר וניתן להביא פיקוח חיצוני.
זה מה 'אני עשיתי והיה שווה כל שקל.
לא היה כל יום כל היום באתר אלא פעמיים בשבוע ובשלבים קריטיים.
הציל לי כמה טעויות אקוטיות (בין היתר, פגיעה באיטום של הקלונסאות שהקבלן ושב שלא צריך לעשות איתם כלום.
הייתי ממליץ לך על הבחור, אבל הוא נהרג בתאונת אופנוע. ז"ל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
דיברתי היום עם המנהל העבודה.
בין היסודות (קלונסאות) מחברות קורות בטון, הקורות נאטמות מההיקף של הבית, בין הקורות יש שכבת קלקר של 25 סמ ומעליה יציקת רצפה.
זה תקין?
תקין זה מה שמופיע בפרט שבתוכניות. כל השאר זה אילתורים (אולי טובים, אבל עדיין אילתור).
That being said מה שאתה מתאר נשמע יחסית סטנדרטי. אצלי הקונסטרוקטור דרש גם הוספה של לוחות צמנט בורד על גבי הקורות בצידן הפנימי (איפה שממלאים באדמה ושמים אחר כך את הקלקר) בנוסף לאיטום הקורות (והרצפה שעליהן) בהיקף החיצוני של הבית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אני מניח שלא, ושנתקין מזגן בכל חדר, האם יש טעם למזגן אחד בתקרה לכל חלל הסלון והמטבח או שגם שם לשים לכל אחד מזגן ומקסימום מפעילים את שניהם? (הסלון והמטבח הם כמעט חלל אחד אבל בדירוג שיצרית תעלת חימום די מכוערת לכיוון המטבח).
אין קשר אמיתי הין גודל הבית לסוג המערכת. ויש עוד כל מני שיקולים בבחירת המזגנים. בגדול אם גובה התקרות בבית הוא סטנדרטי (נגיד עד 2.9 בחלל הציבורי) והמרחק מהקירות שעליהם יתלו המזגנים לא גדול מידיי ברמת הפרקטיקה אני ממליץ מזגנים עיליים נפרדים. ברמת האסטטיקה כנראה שיותר אופנתי בימינו לעשות מיני מרכזי כזה או אחר בחלל הציבורי ומזגנים עיליים בחדרים.
לגבי לקבל את המזגן ולשמור אותו, לדעתי (האישית ואני לא מתקין מזגנים) לא ממש תחסוך פה משמעותית.
-
אולי זה רק המזל או בחירה גרועה שלי (תדיראן) , אבל בשני המזגנים העיליים 3.5כ"ס שהיו לי בחיים, הרעש של המפוח הפנימי הוא נוראי.
אני מתפלל שהנוכחי ימות כדי להחליף אותו באחד שקט יותר, אם יש, או להחליף אותו בשניים קטנים יותר. אולי 1.25כ"ס ו2כ"ס זה ליד זה.
עד שהוא ימות, אני מדליק קודם כל את המזגן 1.25כ"ס שבפינת האוכל והוא משפיע במידת מה על הסלון. רק כשהחום בסלון נהיה בלתי נסבל אני מדליק את המזגן הגדול שבסלון, ומקלל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אולי זה רק המזל או בחירה גרועה שלי (תדיראן) , אבל בשני המזגנים העיליים 3.5כ"ס שהיו לי בחיים, הרעש של המפוח הפנימי הוא נוראי.
אני מתפלל שהנוכחי ימות כדי להחליף אותו באחד שקט יותר, אם יש, או להחליף אותו בשניים קטנים יותר. אולי 1.25כ"ס ו2כ"ס זה ליד זה.
עד שהוא ימות, אני מדליק קודם כל את המזגן 1.25כ"ס שבפינת האוכל והוא משפיע במידת מה על הסלון. רק כשהחום בסלון נהיה בלתי נסבל אני מדליק את המזגן הגדול שבסלון, ומקלל.
טוב, לפחות אין לך תקלות…😀
לי יש נסיון עם המיני מרכזי המגושם שלהם, סדרת wind 6.5 (טיפש יחסית) ומזגנים עיליים 1 כס בחדרי הילדים ו 1.25 בחדר השינה.
הקטנים מעולם לא עשו בעיות במשך 11 שנה, הגדול עבד אצלי כמו מסכן בקיץ, מהבוקר עד הלילה ובאופן כללי אנחנו אוהבים קור פינגווינים, אני לא יכול אחרת, השורשים שלי מהארצות הקרות.
בגיל 10 בערך הייתה תקלה במזגן הגדול שתוקנה בקלות, לא חסר חלפים לתדיראן גם לישנים.
בבית הנוכחי אני עם אותו סידור כבר 3 שנים, אפילו אות דגם מיושן - wind 65. סוס עבודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אני יכול לקבל בחינם מזגן 1.5 כוח בן חודשיים שיפורק מחר, יש טעם לקחת ולאחסן לשנה+ ? מתקינים מוכנים להתקין מזגן שהם לא מכרו?
שוב תודה לכולם
הייתי במצבך לפני שנתיים. הייתה דילמה האם בחלל המרכזי של סלון ומטבח לשים מיני מרכזי או מזגן עילי גדול.
השיקולים נגד מיני מרכזי זה שהוא מרעיש, גם היחידה עצמה אבל גם פתח יניקת האוויר שאמור להיות מתוכנן במיקום אידאלי אבל לרוב מותקן איפה שנוח למתקין.
בנוסף בסופו של דבר זה הרבה יותר יקר - גם ההתקנה ןגם התחזוקה. בחישוב שלי הגעתי להפרש עליות של קרוב ל 10,000 ש"ח רק על היחידה של הסלון. המזגן עצמו יקר יותר (בהשוואה לעילי) וישנה תוספת העבודה של התעלות, גבס ופתחי האוורור.
עוד נקודה לרעת המיני מרכזי זה התעלה וחיפוי הגבס ש"מצמצמת" את חלל הסלון - אני כמוך בניתי בית בשכונה בבניה מרוכזת של קיבוץ. חלל הסלון בערך 50 מ"ר עם תקרה מוגבהת. מאחר שכל השכונה אותם דגמים פחות או יותר אז אני יכול להשוות בין כל השכנים, מי ששם מיני מרכזי, 2 יחידות עיליות מוסוות (זה גם אופציה אגב) או כמו אצלי - יחידה עילית אינוורטר. באופן מורגש תעלת המזגן על גודל כזה של סלון מצמצמת את החלל הפתוח ובאופן מורגש המיני מרכזי מרעיש יותר מהמזגן שלי.
בקניה מרוכזת אצל מפיץ\מתקין בה אתה קונה מזגנים לכל החדרים והסלון אתה יכול להגיע למחירים מאוד יפים כולל התקנה כך שחבל לסחוב מזגן ישן.
קניתי טורנדו בעיקר בגלל האחריות המלאה ל 7 שנים והפידבק הטוב ממי שכבר התקינו לפני (את האחריות אגב המתקין הפעיל בפועל רק כשנכנסתי לבית ולא במעמד ההתקנה)
הדגם בסלון זה זה:
https://www.tornado-top.co.il/catalo...?productid=220
עושה עבודה יפה מאוד בקירור חלל הסלון, מטבח ואפילו חדר מרוחק אם הדלת בו פתוחה.
בחורף מחמם גם את כל הבית בשילוב מאוורר תקרה בסלון במצב חורף שעוזר לפיזור אחיד של האוויר החם.
שקט, יחסית חסכוני ופונקציונלי. מיותר לציין שאין קשר בין המחיר באתר למחיר בפועל. לי המזגן עלה בערך 5000. כל המזגנים בבית (זה המדובר ועוד 4 קטנים בחדרים) כולל התקנה עלו משהו כמו 10,500 ש"ח.
השרשור התייעצות שלי פה בזמנו:
https://www.jeepolog.com/forums/show...99%D7%95%D7%9F
בהצלחה
-----
עריכה
אגב המלצות לתכנון - מאוורר תקרה בכל חדר...
-
אחרי שנתקעתי בקומת הקרקע עם מזגן תדיראן 4 כס עילי ומרעיש מאוד, שחולש על כמאה מ״ר.
מאוד יעיל, אפילו יעיל מדי וקשה לרסן אותו.
מסקנותי היא לקחת שניים שלושה פזורים, איוורטורים שיחד יתנו את אותה תפוקה.
יותר שליטה, פחות חשמל ובעיקר פחות רעש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
אגב המלצות לתכנון - מאוורר תקרה בכל חדר...
1+++
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
אני בחרתי בעילי נפרד לכל חדר,
החלל הציבורי שלנו מכיל סלון גדול מחובר לחדר אוכל ומטבח, סה"כ כ80 מ"ר open space , יש 2.5 כ"ס בסלון מעל הטלוויזיה שזורק לספה (קצר נמוך) או לשולחן אוכל (ארוך גבוה) ועוד אחד של 2.5 כ"ס במטבח, כל אחד מופעל לפי הצורך ובנוכחות מלאה (ימי הולדת באוגוסט עם מלא ילדים ומשפחה) תמיד שניהם עובדים יחד עושים עבודה נהדרת.
בחדרים יש 1.5 כ"ס עובדים שקט ויעיל
כולם תדיראן אלפא אקספרט (עם ה wifi) בני 5 שנים.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
אם אתה אוהב את זה פשוט ולעניין ולא אוהב "מפלצות מוצצות" (עם דגש על איכות המתקין),
קח עיליים.
אפשר לנקות, אפשר להחליף בקלות, אפשר להדליק בקטנה כשרק אדם אחד בבית, שקטים.
-
דובר על איטום.
אני מצטרף - זה הדבר שבו יחסכו עליך בין קצת להרבה וזה יהרוס לך את הבית המון.
לא צריך להיות מבין גדול. יש תקן ישראלי שמפרט באופן מדוייק ומלא כל פרט ופרט. לצערי למדתי את זה מאוחר מדי, ולצערי הרב יותר גם המפקח שהיה אמור לוודא שהכל מתבצע על פי התקן כנראה לא הכיר אותו כי אין לי דרך אחרת להסביר כמה דברים מוזרים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
בגי"ה- אומי בונה בית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דובר על איטום.
אני מצטרף - זה הדבר שבו יחסכו עליך בין קצת להרבה וזה יהרוס לך את הבית המון.
לא צריך להיות מבין גדול. יש תקן ישראלי שמפרט באופן מדוייק ומלא כל פרט ופרט. לצערי למדתי את זה מאוחר מדי, ולצערי הרב יותר גם המפקח שהיה אמור לוודא שהכל מתבצע על פי התקן כנראה לא הכיר אותו כי אין לי דרך אחרת להסביר כמה דברים מוזרים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אין מקצוע רישמי כזה מפקח וגם אלו שמתימרים מבינים חלקית ובחלק היותר גדול יש להם קומבינות מאחורי הגב שלך והם מקבלים השלמת הכנסה ניכרת מאלו שנדמה לך שעליהם הם שומרים.
מפקח בניה זה אחד הבלופים הכי גדולים בתחום הבניה.
אגב, גם אדריכלים לא נקיים באזור הזה.
רוב הלקוחות הפרטיים הם טרף קל.
גונבים אותם תחת האף
-
בגי"ה- אומי בונה בית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בדיוק אותו דבר.
גם תדיראן רק כנראה יותר גדול קצת ( 42/3i) תלת פאזי בן כ 6 שנים.
רועש באופן נוראי.
זו לא תקלה אלה הרעש הטבעי של המפוח שכנראה מיועד למפעל ולא לבית.
גם התפוקה שלו או חזקה מדי או חלשה מדי. לא ניתן להגיע למצב נעים בקומה. יושבים בסלון בקיץ עם כירבוליות….
השרות של תדיראן מתחת לכל ביקורת. לפני שנתיים היינו חודש שלם ללא מזגן בשיא הקיץ בגלל תקלה במאיץ ובזמן של הרחבת אחריות. אין עם מי לדבר והגעתי למנהל האזור.
קניתי תדיראן בעקבות המלצות מכאן ואני כל כך מצטער על הקניה הזו.
אני לא אגע בתדיראן בעתיד הנראה לעין.
אגב, אם מישהו יודע אם אפשרי וראלי להחליף את היחידה הפנימית למשהו אחר ושקט יותר אשמח לדעת.
דווקא מטורנדו יש לי נסיון נהדר מבחינת שירות ויתרון של 7 שנות שירות ( שהם עומדים מאחוריהם בכבוד) כלולות במחיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אין מקצוע רישמי כזה מפקח וגם אלו שמתימרים מבינים חלקית ובחלק היותר גדול יש להם קומבינות מאחורי הגב שלך והם מקבלים השלמת הכנסה ניכרת מאלו שנדמה לך שעליהם הם שומרים.
מפקח בניה זה אחד הבלופים הכי גדולים בתחום הבניה.
אגב, גם אדריכלים לא נקיים באזור הזה.
רוב הלקוחות הפרטיים הם טרף קל.
גונבים אותם תחת האף
בדיוק בגלל זה המלצתי על פיקוח חיצוני. משרת אמון. איש שלך עם המלצות. לא אחד שחי באתר ומחלק הוראות לפועלים. אחד עם המלצות שעושה ביקורות בנקודות קריטיות ומעיר את תשומת ליבך.
(בעיקר בפרויקטים של בניה מרוכזת. בהם יש כבר פיקוח בניה, אבל הוא עובד צמוד עם הקבלן).
וכן, אני מצפה ממנו שיהיה בעל תואר בהנדסה אזרחית, ונסיון בתחום.
ואתה צודק כמות השוחד שרצה במקצועות האלו יכולה לממן מדינה קטנה.
-
מסיימים שיפוץ מקיף של הבית כולל החלפת ריצוף, דלתות, חשמל, אלומיניום ... ועוד.
- עבדנו עם מעצבת.
- בחרנו קבלן לפי הכימיה האנושית. הצלחה גדולה.
- עשינו הרבה הכנות לשינויים אפשריים כגון:
- הגדלה ל 3x63 גם כי הבית גדול (אך גרים בו רק שני מקשישים) וגם קיבלנו את המלצת חנן כהכנה לרכב חשמלי.
- שני צינורות קוברה מחח״י לביית.
- הכנה לצנרת תקשורת פייבר בזק עתידית.
- כנ״ל להוט, כולל כבל חדש.
- הכנה בלוח וקוברה בין הגג לארון החשמל ללוחות סולאריים.
- מעברי צנרת וצנרת 25 קבורה במעברים יצוקים.
- הכנה לשער חניה חשמלי (חיווט) ולאינטרקום בשער הולכי רגל.
- תאורה - לבחור לא רק לפי צורה אלא גם לפי היכולת לקבוע את צבע התאורה המועדף.
- איטום החלקים הקבורים.
- תקשורת מחשבים קווית בכל הבית (טוב גם ל mesh)
- ונטות בחדרים לחים ובשירותים (אבל אפשר גם רק להכין למקרה הצורך).
- הכנה לבית חכם באמצעות אביזרים לתריסים חשמליים מעלי.
- חשמל חוץ ולמחסן ככל שיש.
- אם עושים דק, אז רק סינטטי (!)
- החלפנו מיזוג מרכזי בקומות המגורים למגזנים נפרדים בכל חדר. לדעתי שידרוג מהותי.
- כל הצנרת (למשך מיזור) קבורה בקיר, מזגנים במקומות חבויים.
- פאקטים לכל דבר שאפשר (מזגנים, מטען רכב חשמלי וכו׳).
- שיפועים נכונים בצנרת ובריצוף חוץ.
-
לגבי השאלות ששאלת...
1. גם מתחת הקורות יסוד (בין הכלונסאות) וגם מתחת הרצפה שמים הפרדה של ארגזי קלקר (בשיטת הביסוס של כלונסאות כפי שעשו אצלך.) זה תקין.
שים לב שאת האיטום צריך ליישם גם על קורות היסוד גם על הרצפה וגם לעלות לפחות לגובה של בלוק אחד בכל היקף הבית. (שים לב ששמים נייר טול מבין הבלוק הראשון לרצפה)
2. לגבי מיזוג אוויר תיקח מפה את ההמלצות שמתאימות לך, רק על תעשה VRF עלות היחידה פי 3\4 מכל אפשרות אחרת, מעבה מפלצת בגינה שמרעיש כמו מטוס, יחידה מאוד מורכבת להתקנה ולתיקון וכו...
-
שוב תודה לכולם, קפיצה קטנה לנושא אחר.
מצב נתון, הקבלן לא יעשה את רצפת הבטון שעליה אבנה את הפינה שלי.
הוא כן יכול להכין לי קלונסאות .
אני צריך?
התייעצתי עם שני מהנדסים, אחד מהנדס מכונות אבל עם ליפט בחצר. והשני מהנדס בניין אבל שהייתי צריך להסביר לו "נו זה שמרימים איתו מכוניות במוסך".
שנייהם אמרו שמשטח בטון 20-25 סמ מזויין מתחת לליפט מספיק לגמרי.
מדובר אצלי באדמה בעומק של כמה מטרים ואז סלע.
מישהו יודע אחרת? אני אצטער על המחסור בקלונסאות או אשמח על עודף של כעשרייה?
-
1. להוסיף אחר כך - אי אפשר. עשיריה זה כסף קטן במונחים של פרויקט בית פרטי.
2. רצפת בטון מזוין זה טוב ויפה, אבל בלי ביסוס ראוי - היא לא שווה הרבה. אם לא תעשה כלונסאות, בהנחה של 3 טון מפורס (זה ליפט מספריים או עמודים?), תצטרך להיכנס לפרויקט של החלפת קרקע למצע מהודק כתשתית (אם בכלל הקרקע מאפשרת. על חרסית, למשל, זה לא יעבוד). לא ישאר הרבה או בכלל מהעשיריה הזו.
3. נדרשים קצת יותר פרטים כדי לתת תשובה טובה מה נכון לעשות. בעיקר לגבי סוג הקרקע, אבל גם על אופי השימוש במשטח.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
-
למה לא יעשה רצפת בטון? שווה כל בקשיש לעשות בשלב הזה. אל תוותר.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
-
אין כל בעיה עם רצפת בטון ללא כלונסאות.
צריך לבצע החלפת קרקע של לפחות 40 ס"מ.
ניתן להתייעץ עם יועץ הקרע.
הכותב מבין מה זה ליפט וגם מהנדס אזרחי.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
1. להוסיף אחר כך - אי אפשר. עשיריה זה כסף קטן במונחים של פרויקט בית פרטי.
2. רצפת בטון מזוין זה טוב ויפה, אבל בלי ביסוס ראוי - היא לא שווה הרבה. אם לא תעשה כלונסאות, בהנחה של 3 טון מפורס (זה ליפט מספריים או עמודים?), תצטרך להיכנס לפרויקט של החלפת קרקע למצע מהודק כתשתית (אם בכלל הקרקע מאפשרת. על חרסית, למשל, זה לא יעבוד). לא ישאר הרבה או בכלל מהעשיריה הזו.
3. נדרשים קצת יותר פרטים כדי לתת תשובה טובה מה נכון לעשות. בעיקר לגבי סוג הקרקע, אבל גם על אופי השימוש במשטח.
ממש לא, את רוב הרצפות של מבנים חקלאיים, בתי אריזה וכדומה מבצעים על מצע מהודק ללא ביסוס נוסף, גם על חרסית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
prinz804
ממש לא, את רוב הרצפות של מבנים חקלאיים, בתי אריזה וכדומה מבצעים על מצע מהודק ללא ביסוס נוסף, גם על חרסית.
אותו עומס בדיוק.... וגם יותר זול....
-
ניר, מה זה אומר החלפת קרקע?
לחפור 40 סמ, אני יכול.
מה אני שם במקום?
כמה יעלה לי?
אם אשים קלונסאות, לא אצטרך בכלל?
ואם כן קלונסאות, 2 מתחת לרגלי הליפט?
4 בחלוקת מרחק שווה?
משהו אחר?
אם זה דורש עבודה אשמח ליעוץ בתשלום.
ושוב תודה לכולם.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
תתקשר, אשמח לעזור ללא תשלום.
050-3366262
-
אז תודה לניר, ועוד שני אנשי מקצוע שכולם הורידו אותי מעיניין הקלונסאות.
יש לי המלצה די מסודרת איך לבנות בעתיד משטח אובר קיל בפחות מעלות הקלונסאות לבד.
משהו שחשוב לדעת בנושא, שרק קלונסאות זה לא מספיק, בין הקלונסאות למשטח צריך לעשות חגורות כמו בבסיס של הבית (קורות?) שזה עוד עלות והרבה עבודה, כשבסוף משטח עבה ומזויין עושה את העבודה מעל ומעבר.