חוזר: כיוון קרבורטור סוברו 1.6
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
צביקה , אם יש מקום במנוע שמוציא וואקום באופן קבוע אז אפשר לחבר את הסלונואיד שיקשר בינו לבין המצערת המשנית ואז בלחיצת כפתור הרכב יתחיל לנוע בהתאם. אני חושב שכשהייתי אצלך , הראית לי מקום כזה במנוע שלי, אני לא יודע אם יש כזה דבר גם במנוע סוברו רגיל.
כמו כן , בחיבור אצלי , אם הופכים את כיווני הצנרת לסלונואיד, המצערת השניה נפתחת כבר מנגיעת הגז הראשונה ואז ה"בוסט" מתחיל כבר ב1000 סל"ד (מכה שוברת ומזיקה במידה והרכיבים חלשים וכמובן מחסלת קלאצ'ים כשמנסים לשלוט ברכב).
אמיר ידידי שלום רב!
ראשית קיים בהחלט, יציאת וואקום המיועדת למטרות רבות בסובארו, ובין היתר ניתן ליעד אותה למטרה שהזכרת.
לגבי הפיכת הצנרת, כמו שכתבת, לא הייתי ממליץ כלל לעשות זאת, ולו רק מהסיבות שפרטת !
בברכה
צביקה
שלום לכולם !
בצעתי את הניסוי היום על גבי מנוע הסובארו :
הבדיקה נערכה ללא סלונואיד ,ישנו פין קטן שמקבל נגיעה בחצי גז ונותן את האפשרות למצערת השנייה להפתח רק אם קבלה את הדחיפה כמובן ע"י הפין ורק אם היא קבלה וואקום . מה שעשיתי הוא כיפוף קטן לפין שיקבל מגע מ3 מ"מ הראשונים . את הצינורית וואקום של המצערת השנייה נתקתי מהמקום בו היא מחוברת ( יציאת וואקום בקרבורטור ) וחיברתי אותה ליציאת וואקום אחרת בקרבורטור זו שמתחברת לדיסטרבוטור שם יש וואקום החל מטורים נמוכים .
מה שקרה הוא שמרגע שנגעתי טיפה בדוושת הגז נפתחה המצערת השנייה ואז המנוע עולה לטורים גבוהים בבת אחת וגם אם משחררים את דוושת הגז יש השהייה של כמעט שנייה עד שהוא חוזר למצב התחלתי שלו.
בצעתי נסיעת מבחן קטנה ואכן יש זמינות כמעט מיידית של כוח אבל זה בלתי נשלט ברגע שהמצערת נפתחת , מה גם ברגע שמעבירים הילוך אפילו בנסיעה איטית הטורים נשארים גבוהים יחסית ( מה שאומר שיבשל לי את הקלאץ ) . כרגע אני מנסה לחשוב על פתרון למצב אולי בעזרתכם כיצד ניתן בעצם לתת פחות וואקום או לחילופין לגרום למצערת השנייה להפתח בו זמנית עם הראשונה אבל לא להגיע למצב של טורים קופצים ובלתי נשלטים .
תודה מראש !
בדיוק מה שתיארתי שקורה אם מחברים את הצנרת בצורה הלא בריאה.
תרכוש סולונואיד , חבר את הקרבורטור בצורה המקורית ואז תקשר בין הסלונואיד לקרבורטור בחיבור שאמור לצאת למקדם הצתה -
תפצל את היציאה מהחיבור למקדם הצתה לכיוון נוסף - הסולונואיד , משם לדיזה המשנית (והגדולה יותר כאמור) , אח"כ תחבר מתג לסלונואיד הזה כדי שתוכל לשלוט בחיבור כראוי.
אין צורך לחבר לוואקום מפלג, יש די והותר יציאות וואקום שבעזרת מפצל Tניתן למשוך קוו לסולונויד, הנשלט מתא הנהג, וניתן לפתיחה וסגירה ופתיחה לפי הצורך בלבד, ולניתוק מידי, מבלי קשר ללחיצה על הגז.
בברכה
צביקה