תגובה: פרוייקט רכב מרוץ 4X4
כן , בצרעה הם שוכבים, כי בצרעה יש משולש עליון מספיק ארוך בכדי לספק ליוניבול זווית מספקת לאורך כל המהלך מקצה לקצה.
בירבוע,בשלבים הראשונים של תכנון המתלה והגאומטריה לא היתה אפשרות אחרת מאשר להעמיד את היוניבול העליון כמו התמונה, מפני שהמשולש העליון קצר (יחסית לצרעה). עם המשולש התחתון היה עוד אפשר להסתדר בשכיבה, אבל בסופו של דבר הוחלט שאם נחרץ גורלו של אחד לעמוד כל הזמן , אז שהשני יסבול גם, סתם ככה ,בשביל הניראות.
7 קבצים מצורפים
כל פעם קצת, משהו כמו יום בשבועיים.
ההספק נכון לעכשיו -
מיקום תושבות כיסאות וכיסאות
מיקום פדלים ,ידיות והתחלה כלשהי של דשבורד.
מיקום גלגל הגה עם כל השרשור עד לתיבה
השלמות צנרת שלדה פה ושם
מיקום גלגל חלופי מאחור
בניית אגזוזים
תמונות לא משהו,מצטער.
קובץ מצורף 138317
קובץ מצורף 138318
קובץ מצורף 138319
קובץ מצורף 138320
קובץ מצורף 138321
קובץ מצורף 138322
קובץ מצורף 138323
ממשיכים עם תכנון ובניית דלתות
מחכים בקוצר רוח לבולמים ,קויילאוברים, צנרות נוזלים, מחברים מיוחדים והדיפ' הקדמי בכדי להמשיך.
לא חסר קופלונג קורס במוט הגה?
לא רק , גם חסרות כריות אוויר.
זו שאלה רצינית ?
הגלגל ספייר באמת יהיה צמוד לאגזוז?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
יהיה חיפוי אלומיניום מינימלי בתווך , וזה אמור להספיק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
לא רק , גם חסרות כריות אוויר.
זו שאלה רצינית ?
באמת שאין לי מושג ירוק ברכבי מירוץ, אבל האם כשאתה מתרסק (נכנס חזיתית במשהו) לא אמור להיות משהו שמונע מההגה לעוף לתוך הפרצוף?
זה לא שמדובר באיזו מערכת מסובכת או תוספת משקל משמעותית (כן, כן, אני יודע, כל גרם משמעותי).
ולכן, כן.
השאלה היתה ברצינות.
השלדה היא שלדת צינורות , חזקה מאוד, הרבה יותר מכל רכב סידרתי שאתה מכיר, באימפקט חזיתי אין כמעט כלום שיקרוס וישפיע על תנועת מוט ההגה לאחור. מה שכן , אין כמעט ספיגת אנרגיה כתוצאה מקריסה - התאוצות שהנוסעים חווים גבוהות, לכן הם יושבים רתומים בתוך הכיסא לחגורות חמש נקודות לשילדה, חובשים קסדות מרוץ בתוספת של האנס(מגן המונע שבירת מפרקת).
שים לב לסרטונים של רכבי מרוץ שטח , בייחוד אלה מארה״ב- מתרסקים תוך כדי גלגולים ונחיתות אף אכזריות במהירויות פסיכיות- הכל עף ומתרסק פרט לשלדת הצינורות. ברור שחשוב לתכנן כך את כל השלדה בכדי שההלמים יעברו בצורה מיטבית דרך כל השלדה אחורה ולא יגרמו למעיכה וקיפול שלה.
13 קבצים מצורפים
זה הולך לאט, לאט מידי, ולפעמים זה טוב שכך, כי יש זמן לחשוב איך עושים יותר טוב. או פחות גרוע.
התעסקות עם סגירות פחים זו כלבת, חותכים מודלים עם קרטון ביצוע, מדביקים לפי צורה ,פורסים ,מעתיקים לפח ,חותכים ומכופפים - אם יש עצבים אז מעלים למחשב את הפריסה, חותכים בלייזר ונותנים לסרגיי לכופף-אם אין סבלנות ועצבים אז חותכים לבד ונותנים לסרגיי לכופף.
הדלתות מודלו במחשב, בלי קרטונים, כל השאר כמו בתאור הקודם.
קובץ מצורף 139254
קובץ מצורף 139255
קובץ מצורף 139256
קובץ מצורף 139257
קובץ מצורף 139258
קובץ מצורף 139259
קובץ מצורף 139260
במקומות המועדים לפורענות נוספו חיזוקים והשלמות כלליות לצנרת השלדה .
כמו כן נבחר והורכב חומר לרצפת הרכב- PE1000 -פוליאתילן בעובי 10 מ"מ -משקל סגולי כשליש מאלומיניום וחזק מאוד מבנית ,גם כנגד נגיפות.
מערכת דלק כמעט הושלמה, היום התחלתי בהכנות צנרת לחץ גבוה להיגוי ההידראולי, בקרוב אתחיל עם מערכת החשמל.
הגיעו סוף סוף זוג הבייפסים האחוריים מאאוטבק, כל שאר החברים שלהם בהליכי ייצור ומשלוח לארץ- אי אפשר להתקדם עם התושבות העליונות שלהם מבלי להרכיב אותם פיזית ולראות אם המודל הממוחשב תואם למציאות-זה גורר אחריו עיכובים נוספים של התאמת סגירות כאלה ואחרות. בדיוק כמו הסיבה שאני מחכה לאיבר השלישי (FORD 9) הקדמי בכדי למדוד אורכי ציריות (גלי הינע) קדמי ואחורי. אז עומדים ומחכים, ויש זמן לחשוב.
בטוח ששכחתי לספר על עוד התקדמויות, נשמור לפעם הבאה.
קובץ מצורף 139261
קובץ מצורף 139262
קובץ מצורף 139263
קובץ מצורף 139264
קובץ מצורף 139265
קובץ מצורף 139266
תשאלו שאלות והרבה, זה גורם לי למוטיבציה לעשות טוב יותר ובכלל.
השאלה היחידה כרגע,
אפשר סיבוב?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
9 קבצים מצורפים
דיפ' קדמי הגיע היום, התנפלות ,פירוק ,קידוח חור, למעלה, והברזה 1/4 NPT למחבר שאחראי לחזרת השמן מהקולר ישירות למסבים והפיניון, חור יציאת השמן יקדח בהאוזינג, מלמטה.
לחיים ,נגמר הארגז. בחום הזה יש ארגז מלא בכוננות.
קובץ מצורף 139470
קובץ מצורף 139471
קובץ מצורף 139472
קובץ מצורף 139473
קובץ מצורף 139474
קובץ מצורף 139475
קובץ מצורף 139476
קובץ מצורף 139477
קובץ מצורף 139478
צריך לחדש את מלאי המגבונים.... (;
לדיפרנציאל יש משאבת שמן משלו שזרימה שמן בסרקולציה לקולר?
עבודה יפה
הניפל הזה זה npt1/4 לan3?
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
An-8, הברגות npt קצת מטעות - למרות שמדובר על רבע , הקוטר שלה בסביבות 13 ממ.
רגע לפני שאני מחליט בלית ברירה להתקין, במקום גבוה יחסית ,מצבר אופטימה ששוקל מעל עשרים קילוגרם.
אולי יש למישהו רעיון לבנק אנרגיה אחר , כזה שיותקן באופן שטוח על רצפת הרכב, מקום שרואה זעזועים, מים ובוץ.?
משהו סטייל התאי לייפפו4 שחנן העלה לא מזמן, כזה שיחובר ישירות ל אלטרנטור בלי כל מיני גאדג׳טים בדרך.
סדר גודל של 75א״ש, ועדיף יותר. יש צורך בזרם הנעה גבוה,יש מפסק ראשי לניתוק המצבר, יש גם מטען קבוע כשהרכב נח.
אני רוצה רק להבין.. אתה רוצה לייצר מצבר... לא לקנות מהמדף?
לייפו4 מהמדף יהיה אני מעריך קל ביותר מחצי מהאופטימה... גם יפריע לך לשים אותו גבוה?
יכול אולי להראות על תמונה או שרטוט את המקומות הפוטנציאלים?
זה בעצם מצבר התנעה שנשמר טעון כל הזמן אם אני מבין נכון ... מה הcca שבדכ נפוץ ברכבים עם מנוע כמו שבחרת?
ואיזה אלט יש לך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אני רוצה רק להבין.. אתה רוצה לייצר מצבר... לא לקנות מהמדף?
לייפו4 מהמדף יהיה אני מעריך קל ביותר מחצי מהאופטימה... גם יפריע לך לשים אותו גבוה?
יכול אולי להראות על תמונה או שרטוט את המקומות הפוטנציאלים?
זה בעצם מצבר התנעה שנשמר טעון כל הזמן אם אני מבין נכון ... מה הcca שבדכ נפוץ ברכבים עם מנוע כמו שבחרת?
ואיזה אלט יש לך?
כן, לייצר, מחשבות..,כי אם כבר אני מתעסק עם משהו חדש לי, אז לפחות שיהיה כמה שיותר למטה, על הרצפה. חשבתי לייצר בנק נמוך ושטוח , לאטום אותו הרמטית עם יריעה דביקה כלשהי.
ה cca צריך להיות גבוה, קח בחשבון מקרים שקורים , כמו לדוגמא כיבוי פתאומי של המנוע וצורך בהנעה כשכל המניפות והצרכנים עובדים. אני מניח ש cca של מנוע דיזל בינוני יספק.
אלטרנטור של 180 אמפר.
בלי לפסול תאים אחרים, הנסיון המשמעותי ביותר שלי למצברי התנעה הוא עם התאים האלה:
https://imageshack.com/i/pm5ZDOZij
https://imageshack.com/i/pn1tusICj
כל רביעיה כזו תשקול 1600 גרם, תכיל 13.5א"ש, תספק cca של 81A ותעלה כ150ש"ח.
חבר במקביל כמה שדרוש לך.
בהיילקס שלי יש שווה ערך של שבע רביעיות כנ"ל. באיי10 יש שתי רביעיות.
הם לא יתפוצצו. כנראה שהמארז יתפקע-> שסתום הבטחון המובנה יקרע. אני תמיד שם נתיך ביציאה.
אין מניעה לאיטום מוחלט. להיפך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אני מניח ששמונה רביעיות כאלה יעשו את העבודה.
מה לגבי איטום הרמטי של הנ״ל ? יש איזושהי מניעה?
במידה ובטעות יש קצר אל הגוף,בקו הראשי אל הסטרטר,קורה לפעמים, איך התאים הללו מגיבים? כמו מצבר רגיל? או שזו פצצה מסוג אחר? לקחת בחשבון גם פיוז מפלצת ביציאה ?
יש התיחסות בתקנות ה FiA לגבי שימוש בתאי ליתיום מכל סוג ואם כן מה היחס אליהן.
אם אני לא טועה, גם השימוש באופטימה היה מחוייב בשל תקנות שאולי השתנו .