קובץ מצורף 136303
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
קובץ מצורף 136303
בימינו להדליק מדורה עם גפרור אחד (ובלי כימיקלים מלאכותיים), נחשב למיומנות על.
תעצבן את הפולניה שלך מספיק, ואתה מסודר.
קובץ מצורף 136328
המפות המקוונות, החינמיות, דורשות חיבור לרשת.
המפות שאתה קונה, בתשלום, הינו יותר מקומי היושב במכשיר ולכן לא נדרשת רשת, כלומר עובדות גם בצורה לא מקוונת (אופליין).
לגבי צריכת הסוללה, זה לא קשור לצפות מקוונות או מקומיות (אופליין). אם השימוש הוא ברכב בוודאי שאין בעיה, עם מדובר בשיטות רגלי אז צריך היערכות כמובן (שימוש מושכל, הנמכת בהירות, כיבוי תצוגה כאשר לא מסתכלים על המפה וכמובן בנק אנרגיה נייד power bank וכל אמצעי אחר מתאים)
נשלח מהנייד
מנצל"ש לשאלת קיטבג של צעיר:
מה משמעות צבעי השבילים?
אדום, שחור וכו?
האם בדומה לצבעי דגל סוכת המציל, מעידים על רמת הקושי (לא הסכנה כמו בים )?
היכן ניתן לקרוא ולהבין מה משמעותם המלאה?
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
למעט שביל ישראל (כתום - מדבר, כחול - ים תיכון, לבן - חרמון).
בחלק מהסימונים של השביל, הצבעים מדורגים ואז אתה יכול לדעת אם אתה הולך צפונה או דרומה.
יש גם שבילים נוספים כמו שביל הגולן ושביל סובב הרמון לדוגמא שיש להם צבעים יחודיים אבל זה לא מעיד על רמת הקושי שלהם
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
טעות שלי, השרשור מתייחס לשבילי הליכה והסימון שלהם מוכר לי.
התכוונתי למסלולים בשטח, במפות אונליין (off road, waze ועוד)
כשמסלול מסומן כשחור או אדום וכו.
מתנצל על גניבת השרשור לנושא אחר.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
זה אותם סימונים.
פעם, לפני שהתחלתי להוביל קבוצות, העדפתי מפות נייר. סוג של טהרנות אולד-סקול שכזו.
היום השימוש היחיד מבחינתי למפות הנייר הוא בדיוק זה שתיארת - לפרוס את המפה בתדריך לקבוצה לפני הטיול ולהראות להם בכללי לאן ואיפה נוסעים, איפה עוצרים, איפה אתגרי העבירות, איפה מסיימים. בידיעה ברורה שמבחינת רובם זה סינית-ספרותית. הם מהנהנים בידענות למרו תשזה לא אומר להם כלום.... אבל ההצגה הזו בהחלט נחוצה.
את רוב השבילים אני כבר די זוכר בעל פה ועמוד ענן רץ ברקע על הטלפון רק לגיבוי. זה המקום להזכיר שאנחנו מסתובבים באיזורים נעדרי קליטה וללא טעינה רצופה, טלפון שמריץ אפליקציית ניווט מחפש קליטה כמו משוגע ושותה את הסוללה שלו די מהר (וגם כל מה שמשתמע מזה לגבי קרינה וכו' - אני ממליץ להעביר למצב טיסה כדי להאיט קצת את קצב התרוקנות הסוללה ואולי גם לחסוך מעצמנו את הקרינה הנפלטת ממכשיר שמתחרע על עצמו למצוא קליטה).
תשאלו למה עמוד ענן למרות שיש לי הרבה ביקורת על האפליקציה הזו? זה מה שמותקן אצלי כבר שנים ואני לא בדיוק מרוצה, ואני לא מחליף את זה רק מעצלנות. ואולי גם כי כבר קניתי את המפות בעבר בעמוד-ענן ועכשיו לא בא לי לזרוק שוב 400 שקל רק לכבוד המעבר לאופרוד. ניסיתי גם טונאב ולא אהבתי.
לגבי התצוגה - אישית, אני מעדיף את התצוגה של מפות הסמ"ש הקלאסיות ומאוד לא אוהב את מפות שביל-נט - כי הגרפיקה המקווקוות של השבילים המסומנים בצבע בשביל-נט ממש לא באה לי טוב בעין בהסטת מבט מהירה תו"כ נהיגה.
השאלה היא לא רק אם יש מפת נייר בתיק, אלא אם אנחנו עדיין זוכרים איך להשתמש בה.
לפני כמה חודשים יצא לי לראות אדם עם הרבה שעות ניווט של פעם, יוצא מרכב אחרי שנצ קצר, ומנסה להבין איפה הוא לפי מפת נייר.
לקח לו כמה דקות לחשוב על זה שעוד מעט שקיעה והוא יכול להצפין לפי השמש ממש בקלות, משם הוא כבר התאפס די מהר.
החלודה עושה את שלה, אני משתדל לנווט לפחות חלק מהזמן עם מפות נייר רק בשביל לשמר את המיומנות.
אותו דבר בכביש, ככל שאני מתרחק מהבית אני משתדל יותר לוותר קצת על הוויז ולהגיע לבד.
[QUOTE=דרור ברלי;970541]פעם, לפני שהתחלתי להוביל קבוצות, העדפתי מפות נייר. סוג של טהרנות אולד-סקול שכזו.
QUOTE]
אם בארזים נפלה שלהבת......
ביקורת על טהרנות אולד-סקול, מדרור ברלי ????
אם אני בצוות שמנהל, אני הולך לבדוק אם לא פרצו לי לאתר :-)
אגב לגבי עמוד ענן, לפני שנתיים שלוש היו הרבה בעיות כגון חוסר יציבות, קריסות של האפליקציה וחוסר יכולת להתעדכן על מסלולים ונקודות עניין.
בשנה, שנתיים האחרונות המצב מאוד יציב ואני לא זוכר שחוויתי בעיות כלשהם.
מצד שני גם אין פיצ'רים חדשים שהוספו ולהבדיל מאופרואד לא ניתן לתכנן מסלול באמצעות האפליקציה אלא רק באתר וגם שם הכלים לא בדיוק מתוחכמים.
עשיתי טרק באיטליה לפני כמה חודשים, בימים הראשונים הייתי עם 2 מפות טופוגרפיות באמת טובות (היו עוד 2-3 שלא השגתי לפי תחילת הטרק). עם 1:25000 גומרים מפה תוך יום וחצי וזה גם לא נוח לקפל את זה כל הזמן לקטע הרלוונטי, ולהכניס ולהוציא מהתיק, וכבד..
אחרי שהמפות "נגמרו" עברתי לאפליקציה באופליין שעבדה מעולה, עם שלל יתרונות שאין בנייר. זהו.
תמונה להמחשה -
קובץ מצורף 136337
בתמונה שקישרת ניר.סמו, הטופוגרפיה ממש קופצת לעין.
המפה ב3d, או שזה פשוט הר כמו שאין בארץ?
ככה זה על אמת.. אין פה אפקטים של תלת מימד. האיזור עם הכתמים האפורים זה סלעים לפי הבנתי.
האפליקציה נקראת mapy.cz היא חינמית ויש לה גרסת browser על אותו חשבון.
זה המסלול ממג׳דל שאמס לכתף החרמון [emoji6]
סידרתי משהו במחסן ומצאתי שקית עם הדברים שהוצאתי מהטנדר שהחלפתי לפני שלוש שנים. בתוכה היתה חבילת מפות הנייר שהיתה תמיד בדלת הנהג. נזכרתי שפעם, לפני עוד יותר שנים, היה לי ממש תיק עם כל מפות הסמנ"ש בסיקס. גם הן מעלות אבק על מדף.
קובץ מצורף 136521
קובץ מצורף 136520
אין לי עמדה אידיאולוגית, בעיני המידע הוא מה שחשוב ולא המדיה, אבל תכלע'ס, לא נגעתי שנים במפת נייר כשאני לא לובש מדי ב'. גם ובמיוחד בטיולים רגליים הטלפון יותר פרקטי. אז אני בהחלט יכול להבין למה מעט חנויות טורחות להחזיק את המלאי המת הזה.
אם תתמקד בעיון בתא שטח מסויים, סביר להניח שתמצא שבילים שכבר לא מופיעים במפות החדשות או הדיגיטליות.
לפעמים זו סיבה מספיק טובה לשמור את הישנות.
Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk