הנחיית יצרן עבור היילקס.
Printable View
כנ"ל עבור לנדקרוזר.
קובץ מצורף 136511
אנחנו רק חושבים שאנחנו מתחמנים את המערכת אבל המערכת חזקה וחכמה יותר.
בגלל כל הרמאויות הקטנות אנחנו מקבלים חשבון קולקטיבי כי המדינה נרקומנית של מיסים.
למשל-
במקום לאכוף העלמות מיסים מוסיפים בלו דרקוני על הדלק וככה תופסים את כולם. אף אחד לא יכול לברוח מזה…
ותודה על קבלת התואר מעכר.
בגלל ישראלים יפים כמוך אני אשקול אם להמשיך במקצוע הלא משתלם הזה ולהפסיק לסייע לחברים על חשבון זמני הפרטי. ברצינות.
אכן מבדר,
אבל לרגע של רצינות,
יש אנשים שרוצים משהו יותר מיונדאי או טויוטה, רוצים משהו אחר או לכיף או לאיכות או לביצועים או להראות, כמו מותגי היוקרה: פורשה, ב.מ.וו, יגואר, מרצדס וכ'ו.
מי שקונה רכב כזה או שיש לו לשים בכל טיפול אלפי שקלים או שיודע, כמונו, לקנות חלקים בזול, לתחמן המערכת ולהנות בזמן שצוחק על כל העדר.
היכן אתם מעדיפים להיות?
אז כן בחרתי בוולוו שבחניה באים עוברי אורח לראות את הרכב. לך תספר להם שטיפול עולה לי פחות ממה שהם משלמים על הטיפול בקאיה שלהם.
הנה השני סנט שלי:
ראשית הנימה - קצת מפריעה לי הנימה האישית שבה בועז תוקף. לא מכובד ולא מתאים לפורום. הרי ברור שהפוסט המקורי עלה כדי לנסות לעזור לחברי הפורום שלא מכירים את האפשרויות (אולי יש כאלה) לדעת שאפשר גם אחרת. לא בטוח שההסבר היה מדוייק, לא בטוח שהשיטה היתה נכונה או ההשוואות מדוייקות. אבל מפה ועד לקטול בנימה כזאת, לדעתי - לא מתאים.
שנית למתמטיקה - לא משנה אם השוו תפוחים לתפוזים או רוביקון לטריוס. התוצאה הסופית היא חסכון כספי ולרוב האנשים זה חשוב. (כמובן לא במחיר של פגיע בבטיחות). ואם כבר מתמטיקה. בועז, כתבת "הוא מפציץ אותנו במידע המרעיש שהוא רכש בצרפת חלק חלופי במחיר נמוך במאות אחוזים מהמחיר של המקורי בארץ" - אני לא מכיר מתמטיקה כזאת! מעל הנחה של מאה אחוז יש בעיה - המוכר צריך לשלם לקונה כדי לקחת את המוצר.
שלישית לרכבים - רכב שטח זה תחביב ובתחביב מתעסקים. אין מה לעשות טיולי שטח זה תחביב ששוחק את הרכב ומצריך התעסקות. יש שמעדיפים להתעסק פחות ולשלם יותר במוסך מורשה, בחלפים מקוריים, ויש שמעדיפים לטפל לבד בחלקים חליפיים. וכמובן יש את כל האפשרויות באמצע. בפרייבטים זה קצת שונה. לרוב האנשים זה לא תחביב אלא אמצעי תחבורה. חיוני יותר או חיוני פחות אבל מביא אותך מנקודה א' לנקודה ב'. כל אחד מחליט בכמה נוחות, פאר, שופוני וכו' הוא רוצה להתנייד ומבין שהוא צריך לשלם בהתאם. בשונה מרכבי שטח שהם תחביב, 99% מרכבי הפרייבט לא מטופלים ע"י הבעלים אלא במוסכים. אז האפשרויות לחסוך פחות מוכרות ופחות מנוצלות. (אגב גם רכבי ספורט, אספנות ואחרים הם תחביב ואני לא מגדיר אותם כפרייבט).
רביעית לחלפים - נכון שחלפים סיניים ברוב המקרים לא באיכות של המקוריים. אבל המקוריים שתקבל במוסך וולוו, במוו, מרצדס, אלפא וכל מוסך אחר מיוצרים ע"י מספר יצרני OEM כמו TRW, BREMBO, EBC, ATE, BOSCH ואחרים לברקסים. זה בדיוק אותו מוצר רק בלי הלוגו של היצרן על האריזה. לכן, לדעתי להשוות רפידות וצלחות של TRW למה שתקבל במוסך היבואן זה בסדר גמור.
וחמישית שוב לחלפים - גם אם נשווה תפוחים לתפוחים (אפילו תרתי משמע) לפחות במותג ג'יפ שעליו אני מוציא בשנים האחרונות את כספי, העלות של חלקי MOPAR בארץ היא פי 2.5 מהמחיר שלהם בארה"ב. (אני יודע, מכס, מע"מ, שילוח, קפה בלובי...) אבל עדיין זה משאיר לי הרבה מרווח להביא לבד אחד לאחד את החלק ולחסוך לא מעט.
נראה לי שזהו...
אההה... ונתראה במפגש ג'יפולוג בשישי הקרוב.
בועז.
בדאסטר. שזה רכב מנהלים מפנק ויוקרתי לכל הדיעות. בעיקר שלי שכבר מגיע לגיל גבורות בעוד רגע ..
ציריה אחורית עולה בארץ 3500₪ לפני עבודה ולפני מע׳מ …
אותה ציריה בדיוק מאותו מפעל עם אותה מדבקה. ( ברצינות ). עולה באירופה 700₪
הנה.
הוצאתי לך את האויר מהקשקשת.
רק כי קצת עצבנת אותי על הוולבו רכב מנהלים.
זה לא מוצר בטיחותי. לא נדרש תו תקן. אין שום סיבה שמוט ברזל יעלה 3500₪ לפני מע׳מ ולפני עבודה.
עוד דוגמה ?
תחפש מחיר של גל הינע לדאסטר. באירופה 2000₪
בארץ 12000₪
12000-2000 זה בדיוק העלות של התו תקן … בעצם כבר יש תו תקן .. אז אולי העלות של היבוא באוניה ? או המכונת קפה בלובי ? או הזובי בלובי …
תשנה את דעתי.
גיא התיאשתי מלהסביר.
לא טענתי שלא יקר בארץ אלא שאילן נתן כותרת פרובוקטיבית מכוונת בכדי להדגים שיבוא אישי בדרך המלך של חלפים אינו אפשרי ושכולם רשעים בממסד.
אגב, לא צריך תקינה לציריה ואני חושב שגם אתה וגם עוד כמה דאסטרים שאלו אותי לגבי זה לפני הזמנה וכולם קיבלו את הציריות שלהם.
שיהיה לכם בהצלחה עם העצות של אילן…
לא הבנתי מה אתה אומר. חלק OE או OEM זה אותו חלק, יתכן אולי קופסה אחרת.
כמעט כל חלק מהותי מקורי שאתה קונה לרכב בארץ המחיר הזוי. אוסיף דוגמא - ערכת טיימינג לוולוו הבאתי במשלוח סה"כ 800 ש"ח, כאן ביקשו 1,800 לפני מע"מ.
שום זובי בלובי לא מצדיק הפרשים מפגרים כאלה חוץ מהרצון לדפוק את הצרכן.
וכיף לשמוע שוב ממכרים וותיקים כאן - תודה שי...
אותו חלק? מי אמר?
אין שום תו תקן לציריה כמובן. המחיר של 12000 זה ככל הנראה מחיר MSRP.באירופה המלאים שונים,סוגי לוגיסטיקה ואחסנה שונים לכן גם המחיר שונה.
הדילר המקומי רשאי להוריד מחיר מהMSRP בטווח שנקבע על ידי היבואן (שבעצמו יכול לקבוע מחיר).
תקראו לזה איך שבא לכם.עוקץ או משו אחר.אם זה מה שעושה לכם טוב.
ההפסד שלכם הוא בסיפורי סבתא של מוסכניקים איך שאתם קוראים להם "שלכם" מאשר הפסד על מחיר חלקי חילוף מקוריים.אבל שוב.מה שעושה לכם טוב
באמת ככל שלא תיהיה אצלכם הבנה שכל הסיפורים של "אותו מפעל" "חברת בת" "אותו דבר בלי מדבקה" זה סיפורי בדים אין מה להרוס לכם את האידיליה
Bazz, אתה באמת מאמין במה שאתה כותב? אומרים לך אותו חלק, אותו מק"ט, אותה אריזה.
בלי לפגוע - אתה גם מתנגד חיסונים? נראה שאתה באמת מושפע מהסיפורים שמספרים לנו כדי להצדיק את הגזל.
עזוב שטויות.
אתה יודע מה זה PLM? פעם התעסקת?יצא לך?
אתה מבין שאותו מוצר יכול להיות בעל רמות איכות שונות?גם אם הוא חיצונית נראה אותו דבר ?
לגבי המק"טים אני לא אסבך אותך עזוב.פרה פרה
אני יכול להעיד ממקור ראשון שחלפי "oem" אעלק, מכמה חברות באיכות ירודה עשו שמות לאמינות המפוקפקת גם ככה של לנדרוברים. לא תמיד מקט מתאים מעיד על האיכות. וכשחלק מקורי מחזיק עשור, בעוד חלופי oem מחזיק שנה, ובאופן עקבי לאורך מגוון שלם של חלפים, ועם עדויות לכך מרחבי העולם, אז זה לא דמיון פרטי.
לגבי אגדות של "מיוצר באותו מפעל, חברה בת של..." כולנו מכירים את זה וזה קיים חזק מאוד בהרבה מאוד תחומים. בצמיגים דחפו לי לפני הרבה שנים חתיכת גומי מסוכנת שהיא מ"חברת בת של קונטיננטל"...
לגבי הנימה האישית, אני מבקש שוב.
לא תמיד.
ניסינו (ברבים) להביא חלקי דנסו מקבילים למקורי של טויוטה, לא הצליח.
ליצרנים יש אינטרס למכור חלפים, ויש הסכמי בלעדיות על חלפים מסויימים, והתואם שתמצא מאותו יצרן לא תמיד זהה.
כמה ההבדל משנה בחלפים שכן מוצאים?
לא יודע, אבל יש חלפים שלא תמצא שלא עם תווית המקור.
מק״ט זהה לא רלוונטי.
הדבר היחיד שזה אומר שתיאורטית זה ניתן להתקנה בלי התאמות במקום המקורי.
אין בזה שום דבר לאיכות החלק.
התרומה שלי לדיון היא, שפחות נעים לי לקרוא את ההתלהמות והמהירות שהדיון הזה התלהם והגיע לפסים אישיים, ולאחרונה זה קורה יותר מדי, במיוחד על ידי חברים ותיקים.
חבל, מבחינתי ג׳יפולוג זו אחד משמורות הטבע של ישראל, בואו נשמור אותה ראוייה, גם אם חלוקים לא צריך להגזים בכינויים ובתיאורים.
Asaf-a
אסף.א
נכון ולא רק זה.
הקבלן משנה לא מקבל ECO מההנדסה של היצרן רכב שלא במסגרת ייצור הLOT ששייך ליצרן.ז"א אפילו אם במקרה הכי טוב הוא שימר את כל הדרישות איכות,טולרנסים וחומרים משרטוטי מקור הואעדיין מייצר לפי איזה רוויזיה ישנה כלשהי שהוא קיבל במסגרת ההזמנה.
ללקוח פשוט זה נראה "בול אותו חלק" רק באריזה אחרת (יש יצרנים חכמים שגם עושים אריזה דומה כמו איסוזו בסט פארטס).אז למה לשלם יותר אם זה לכאורה אותו דבר..ונראה שזה די עובד.
הכוונה הייתה לאילן הדר, הישראלי היפה.
אבל בתכלס רק אתה מחית קלות על התואר שקיבלתי בזמן שעשרות חברים אחרים שנעזרו בי ללא תמורה שותקים.
לפיכך כבר הבוקר הפניתי פניה שקיבלתי לעזרה מחבר אתר לאילן.
שהוא יהיה המעכר, ישתמש בגיפולוג כבמה לקידום אתריו המתחרים ויתמוך בחברים.
קצתי.
אני לא יודע מה זה כל האותיות באנגלית שאתה מכניס לתשובות שלך .. אם זה בשביל לבלבל את האוייב .. אז סבבה.
אבל יש מדבקה על השקית שמכילה את החלק. אם תתעקש אני אחפש לך.
כתוב שם אמנם רנו ולא דאצ׳יה. כי באירופה במדינות מסויימות הרכב ממותג ככה. אבל זה אותו חלק.
אפילו אם אתה כותב המון אותיות באנגלית.
הפתעת. חשבתי שהעור שלך יותר עבה מזה, ולכן גם לא ראיתי סיבה לנצל את ההזדמנות להודות לך, שוב, על מה שכבר הודיתי. האמת שהייתי בטוח שאתה נהנה מהעימותים האלה. :D
אז אילן קרא לך מעכר. ביג דיל. זה שיש כאן חלק שמעדיף לא להיכנס לקלחת, לא אומר שיש לך מה להתרגש מזה ושיש לך מה להיעלב מאתנו.
בכל מקרה, מנצל את ההזדמנות להודות לך שוב, על מה שאתה עוזר לי, ולאחרים, גם ביבוא וגם בקבוצת החילוצים, כמובן ללא תמורה. אתה בוודאי לא מעכר
גם אני נעזרתי בבועז , אכן איש יקר עם סבלנות שמסייע מאד.
מאידך, התבגרתי ומעדיף לא להשתתף בשיח אמוציונלי ואישי.
רענן
ה"תואר" הזה צרם לי כבר בקריאה הראשונה, ובחרתי לא להגיב כדי לא להסיט עוד יותר את הדיון לפן האישי.
אם בחרת להגיב כך, אז ברור שזה פגע בך ומפריע לך, ואני לגמרי מבין ומזדהה, אז הנה:
מאכער הוא אדם אשר פועל "לסדר" דברים עבור הלקוחות שלו תמורת תשלום. לפעמים זה חוקי, לפעמים זה בכל מיני גוונים של אפור, אבל תמיד זה בתשלום.
העזרה שבועז הציע לחברי האתר בתחום יבוא החלפים, והעבודה שעשה לקידום ההסדרה בעבר, נעשו כולם בחינם, על מנת לעזור לקהילה ולחברים בה. אני חושב שהשימוש בכינוי הזה היה בלתי הולם.
היו עוד כינויים בשרשור הזה שעדיף היה אם לא היו נכתבים.
יש עוד חברים כאן שעוזרים בכל מיני תחומים ללא תמורה, וזה אחד הדברים היפים בפורום ובקהילה של ג׳יפולוג. בואו נשתדל לטפח את זה במקום להשתמש בזה לניגוח הדדי.
בחזרה לנושא השרשור.
אילן, הטענה הכללית נכונה לרוב, לכן הייבוא האישי פורח, אלא שכנראה הדוגמא שהבאת לא כל כך תומכת בה, וזה מה שבועז ניסה לומר. הדוגמא של גיא הרבה יותר טובה ומדוייקת, וכנראה גם מייצגת יבואן חמדן יותר מהאחרים.
בחלקים מקוריים של סוזוקי אני תמיד בודק מחירים במכשירי תנועה לפני שאני מזמין מחו"ל. לפעמים הפער מחריד ולפעמים הוא כמעט לא קיים, לא ברור לי למה.
לא רציתי להתערב וחבל שהשרשור ירד לפסים אישיים אך גם אני זוכר את פועלו של בועז (שאין לי הכרות אישית עימו) בעזרה כללית ופרטנית בנושאי יבוא אישי והכינוי מאעכר לגמרי לא במקום.
כמו כן מקריאה אובייקטיבית של ראשית השרשור אני מסכים עם בועז שזו לא השוואה נכונה. גם בחו"ל מישהו שיזמין חלפים מהאינטרנט (ועוד חליפיים) וילך למוסך קטן ישלם פחות מאשר אם ילך לservice center שמשתמש בחלפים מקוריים.
וזה שבארץ יקר ויש כל מיני חסמים ופגמים ויבואנים וחברות מישלוחים שעושות קופה, לא נראה לי שמישהו כאן מתווכח על זה.
בועז היקר,
אני לא ראיתי את ההודעה עם המאעכר ... זה באמת בלתי אפשרי לעקוב .. אתה לא מאעכר .. ואתה עוזר ותודה על זה.
אבל אתה דיי השתלחת באילן בעצמך.
ואני גם לא אכנס לשיח האמוציונאלי ..
ננסה קצת לענות:
בועז איש יקר - אין ספק שמה שעשית למען הקהילה מגיע לך כל הכבוד בעולם. עדיין כל המאמץ שעשית הוא בגלל השחיתות במקומותינו.
לעניין מי שחי בחו"ל - בארה"ב זה תרבות לא ללכת ל Dealer או Stealer בלשונם, כי מי שרוצה לשים זבל סיני מרוק אוטו יכול, אף אחד לא יפעיל מכס / פקיד / תקנה לעצור אותו.
היבוא האישי של חלקים פורח בין אנשים כמונו, בגלל היכולות שלנו, עדיין שאתה מביא חלק אתה יודע שכנראה תקבל איזה חיוב מיותר, או תצטרך לרוץ לאיזה ניירת מיותרת, למה? כי יש חסמי יבוא ששמו לנו בכוונה. חסמי היבוא שימנעו מגב' כהן מאופקים לחסוך כסף.
התרגלנו למצב, כמו משל הצפרדע בסיר, אנחנו יודעים שינסו לסדר אותנו, או שנקבל איזה חיוב מיותר או כאב ראש כזה או אחר. הכל בשביל לדאוג להון שלטון. שום דבר לא משתנה אצלנו. לפעמים לעצור ולחושב איך אפשר לעשות דברים אחרת זו הדרך. באמת קיבלתי סעיף מההתעסקות שהיתה לי בלהביא זוג רפידות בלמים אחוריים, נראה לכם סביר? בא לי לשים ברכב שלי רפידות עם תקן של הרבי מלובביץ, למה שהממשלה תעצור לי את זה? אם הייתי חי באמריקה הייתי מזמין רפידות סוג ז' מרוקאוטו, שם לבד בחצר ונוסע, מה היה קורה?
וזו בדיוק הבעיה, השיח בכל הרשתות החברתיות נהיה אלים, זו הדרך. רק שהדבר הנורא זה שאנשים מתים מזה. האם מישהו היה מת אם הייתי שם רפידות זבל סיני בוולוו שלי? סביר להניח שלא, כי בכל מוסך שהייתי קונה תחליפי היו שמים לי הזבל של הזבל הסיני.
ואל תנסו להצדיק שמחיר בארץ הוא פי 3 או 4 לאותו חלק מקורי של הייצרן, אותו מק"ט אותה קופסא.
מזכיר לי את הסיפור של הקלוקספרינג בג'יפ, שהקמנו את הקבוצה ב 2011, בגלל העניין הזה. היו כאלה שהלכו למוסך וביקשו מהם 3,500 ש"ח או יותר על החלק, אז התחלנו להביא ב 300 - 400 ש"ח והיה ביקוש מטורף. האם השתנה משהו ב 10 השנים האחרונות?
אילן, מפתיע אותי שאתה, בתור איש כספים ומנכ"ל מקצועי, מתרעם על תמחור של חברות עסקיות שמנסות להשיא רווח לבעלי המניות שלהן. כנראה יש לוולוו מספיק לקוחות שמוכנים לשלם על השרות במוסכי היבואן, אחרת היו פושטים רגל. מפריע לי השימוש החוזר שלך במילה "חזיר" ו"מזיינים". זה לא בדיוק "השיח האלים" שאנחנו מנסים להמנע ממנו בג'יפולוג?
בדיוק כמו באמריקה, אין סיבה ללכת לDealer-Stealer. אתה יכול ליבא חלפים לבד, ואתה יכול לקנות את החלק החלופי בארץ. אני לא יודע מה המצאי לרכב הספציפי שלך, אבל לרכב נפוץ כמו שלי, למשל, יש חלקים בחנויות חלפים בארץ ממש באותו מחיר של חלפים מחו"ל כולל משלוח. אתן דוגמא - https://www.auto365.co.il/ - הגעתי לחנות הזאת רק אחרי שהזמנתי פנס אחורי להיילקס מתאילנד. אותו מחיר ממש (אחרי משלוח ומס כחוק). כמה עולה פנס מקורי אצל היבואן? אין לי מושג. שיקח כמה שמישהו - לא אני - מוכן לשלם. זה המודל העסקי שלו. לחנות החלפים יש מודל עסקי אחר - לא סתם הם לוקחים מחיר שמתחרה באיביי ואמזון - ואני גם יכול להזמין לבד, ואפילו יכול לחכות בסבלנות ולייבא במזוודה דברים מיוחדים או יקרים במיוחד.
אגב, "גברת כהן מאופקים" כנראה לא גולשת בג'יפולוג, וגם לא נוסעת בוולוו.