תודה. למדתי משהו.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Printable View
תודה. למדתי משהו.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
האיוניק5 שלי עובר עכשיו טיפול 45k km. ( כן, זה סתם טיפול מונפץ חסר משמעות. לפחות אני לא משלם עליו, במסגרת ההטבות ברכישה )
הבלמים ללא כל סימן של שחיקה:
https://imageshack.com/i/pnueJNigj
45K בחצי שנה?
זה מבחן ארוך טווח מואץ בשביל גולשי ג'יפולוג או שאתה סתם נהנה לקרוע את האמ-אמא של האוטו... בכל מקרה תודה :rolleyes:
שאלה טובה. הבנות שלי נוהגות גם באיוניק5 וגם בi10 ובהיילקס ידניים. בינתיים לא דווחו תאונות כתוצאה מזה.
אני יכול לומר שאותי זה מפתיע, ולא לטובה, כשאני עובר מהאיוניק לאחד מהרכבים האחרים שלנו. אני עוזב את דוושת ההאצה בתחילת הנהיגה ולשנייה אני נבהל כי זה לא עוצר, אבל בכל זאת, יש כבר כמה קילומטרים של נהיגה ברזומה שלי, ואני מתעשת בזמן. בסוף נהגי ישראל דואגים לשמירת הכשירות שלנו בלחיצה על דוושת הבלם, בכל יום, לפחות פעם אחת בממוצע.
אני מניח שזה לא שונה ממה שרובנו מכירים לגבי יש /אין קלאץ, לוקח שנייה לעשות שינוי בראש
לכאורה אפשר לומר שהיה נכון ליישם בדוושת הבלימה מנגנון שיפעיל בלימה רגנרטיבית (בדיוק כמו שקורה כאשר עוזבים את דוושת ה"גז") ורק אם זו בלימת חירום יופעלו גם הבלמים עמם - כך אפשר להשיג גם את הבלימה-ללא-בלמים (רגנרציה לסוללה) וגם לשמר את הרגלי הבלימה.
אבל אני רחוק מלהיות מהנדס רכב / מומחה בלימה / מכיר רכב חשמלי או אפילו נהג רכב חשמלי...
זה בול מה שיש. וזו הדרך שמיכה משתמש בה.
הנהג יכול להחליט איזו דרך הוא אוהב.
אם לדייק אז מוד הAuto באיוניק 5 כן מפעיל רגנרציה בהורדת הרגל מהגז. עוצמת הרגנרציה נקבעת ע"י המחשב בהתאם לתנאי הדרך וסגנון הנהיגה (אין לי מושג מה זה אומר, וכנל ככל הנראה איש השיווק שכתב את זה).
תכלס בשטח זה מתבטא ברגנרציה מורגשת ככה שמשתמשים בברקס רק בסוף העצירה וגם הלחיצה על הברקס עצמה כאמור מעצימה את הרגנרציה.
לדעתי בשימוש נכון החשמל נאגר במוד Auto כמו בi-pedal והרפידות כמעט לא בשימוש.
נסעתי לא מעט גם עם I-pedal, בסה"כ מגניב ויש בונוס שבעצירה מוחלטת לא צריך לשים רגל על הברקס. לשלילה אבל אגיד שהמוד הזה דורש הפעלה כל תחילת נסיעה ומתבטל כל רוורס (אלוהים יודע למה). הAuto מופעל פעם אחת ונשאר שם גם בנסיעות הבאות, שוכחים שהוא קיים.
בנוסף בנסיעה בין עירונית כאשר מבטלים את בקרת המהירות יש בלימה מיידית לא נעימה. אפשר עקרונית למנוע את זה ע"י תזמון נכון של ביטול בקרת המהירות עם לחיצה על הגז אבל רבאק.
תכלס הAuto נותן שילוב סביר של כל היתרונות במינימום מגבלות.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לא בדקתי את מצב הauto עד היום, אבל סקרנת אותי אז הנה איך שזה נראה במספרים:
במאה קמ"ש שחרור דוושת ההאצה כשהרכב בipedal, מניב 90kw רגנרציה.
אותו אירוע בauto מניב 22kw. אם תוסיף גם לחיצת דוושת בלם אז הרגנרציה תגיע ל90 kw.
העניין הוא שברגע שלחצת על דוושת הבלם אתה לא יודע אם הפעלת גם את בלמי הדיסק. אז יש מצב שאתה שוחק מעט בלמים ומאבד קצת אנרגיה שהיתה יכולה לחזור לסוללה. זה בקטנה וזה קטנוני, אבל למען הדיוק המדעי.
מצד שני ה AOTU מאפשר COASTING ומונע בלימות לא רצוניות אשר גורמות לבזבוז אנרגיה..
אין בעייה לעשות coasting במינון נכון של דוושת ההאצה גם בipedal. פונקציה של הרגל.
צ'מע יש לך פי 500 יותר קילומטראז'' על האוטו הזה ממני, ואולי אתה גם נהג טוב יותר, אז אין באמת וויכוח.
בתור עדות של נהג שזה עתה חצה את הגדר אל החשמל, הנהיגה בפדל אחד דורשת ריכוז ורגישות על הדוושה כדי לייצר נסיעה חלקה נטולת jerks. ובנוסף יש את עניין הבלימה הלא רצונית בעת יציאה מבקרת מהירות.
מתישהו המגניבות התחלפה בעייפות ועברתי מi-pedal לAuto.. אבל זה רק אני, ואולי עוד אחזור.
או שלא.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני הצעתי להוריד את הדוושת בלם??
בעצם, זה אחלה רעיון. תזכרו מי חשב עליו ראשון :rolleyes:
13. האם לטעון כל לילה?
נוסף עדכון לכתבה.
הופה, הפתעת אותי.
עדיף הרבה טעינות קצרות (מ60% ל80%) על פחות טעינות בינוניות (מ40% ל 80%)?
עד עכשיו חשבתי שכמות מחזורי הטעינה גם חשובה.
תוכל לפרט קצת מבחינה טכנית למה טעינות קצרות משפרות את אורך חיי הסוללה ביחס לטעינות בינוניות?
אני לא יודע לענות על הסיבה לזה, אבל רואים את זה גם בתוצאות של מחקרים אקדמיים, וגם בטבלאות וגרפים באתר Battery university.
התשובה לשאלה שלך היא חיובית. עדיף הרבה טעינות קצרות.
https://imageshack.com/i/pmNDX51Dj
בינתיים אין כמעט לאף יבואן רכב במלאי, צפי אספקה רק בסוף השנה תחילת שנה הבאה...
לא יודע אם זה סותר, אבל יש כאן חבר שהזמין איוניק5 עלית לפני כשלושה שבועות והובטח לו שיגיע בספטמבר.
לי נאמר שזה לא בטוח ויש צפי לעיכובים, ניתן לבצע הזמנה ואם יהיה עיכוב ניתן גם לבטל כנראה ללא התחייבות.
אבל עזוב, מה שעניתי לסוכן מכירות זה אם הוא מוכן לממן לי את הדלק עד ספטמבר 🤣
יש כאן חבר (אחר) שהזמין איוניק לפני 3 שבועות, אמרו לו שיגיע בספטמבר, ואתמול התקשרו שהאוטו הגיע.
אסף.
ואחד אחר שהזמין ג'ילי ואמרו שיגיע במאי. והשבוע התקשרו לומר שבעצם לא.
אסף.
עדכון עבור דגמי Aiways שהוזמנו החל מאמצע אפריל 2022: הם צפויים להגיע עם יכולת טעינה תלת פאזית. 11KW.
אני מקווה שהשאלה מתאימה לרוח השירשור אם כי רובו עוסק בצד החשמלי.
ברוב/כל? הרכבים החשמליים יש תא קדמי רדוד.
למה לא מנוצל לאיכסון גלגל ספייר? לפחות מהסוג הדק?
Asaf-a
אסף.א