אחרי חצי שנה וכ-5000 ק"מ
הרכב הזה כיף לא נורמאלי!
מאז החלפת הוונטה לא היו עוד בעיות בכלל (טפו טפו שום בצל חמסה פרסה של סוס).
התנהגות הכביש שלו מדהימה!
אם היה לו קצת יותר מומנט היה מושלם.
תודה רבה דרור על ההמלצות.
Printable View
אחרי חצי שנה וכ-5000 ק"מ
הרכב הזה כיף לא נורמאלי!
מאז החלפת הוונטה לא היו עוד בעיות בכלל (טפו טפו שום בצל חמסה פרסה של סוס).
התנהגות הכביש שלו מדהימה!
אם היה לו קצת יותר מומנט היה מושלם.
תודה רבה דרור על ההמלצות.
רכב לא פרייאר בכלל,
אנחנו גם התחדשנו בכזה בבציר סוף 2017 סטיישן אבל אוטומט אחרי הרבה המלצות מאבא שלי שהחזיק 2 פוקוסים בחיים ( 2002 ו2016 st)
כן כן, יודע שזה צבע דרדסים..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c7f0cd75cd.jpg
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
הכחול פורד הזה יפה!
בעיקר כשזה על האסקורט MK1קובץ מצורף 142793
חחחחח זאתי פה להישאר, דווקא פרייבטים מחזיקים אצלי.
הייתה תקופת בלבול אחרי מכירת ההיילקס, נמצאה הכלה הנכונה.
יעלה פה שרשור בניה בדילאי קטן בעתיד
שלום וברכה,
גם אני מחפש רכב לחמישה, אמין וגם חסכוני, ראיתי את המידע על הפוקוס הידנית, לאיזו צריכת דלק סביר לצפות מנסיעה שרובה בינעירונית ולא ספורטיבית, בעומס חלקי?
ועוד שאלה- מה לגבי סיטרואן C3 פיקאסו מהשנים 2013-2017? המלצות? בעד ונגד?
כן- אני מתלבט גם בנוגע לבנזין או דיזל...
הייתי מחפש דאציה ידנית 2על4
למשל לוגאן סטיישן או דאסטר דיזל
דצ'יה / רנו לוגאן - לדעתי אחת מהמכוניות הכי לא בטוחות על הכבישים. לא הייתי מסיע בה את המשפחה שלי.
אסף.
גם. ועוד כמה תאונות מחרידות.
אסף.
אתם מדברים על הדור הראשון.
אני מתכוון לזה (גרסת הסטיישן):
אגב, לא מזמן הייתה בדרום תאונה חזיתית קטלנית עם מאזדה5, מה זה אומר?
ובתאונה שציינתם עם לוגאן דור1 היו יותר נוסעים ממושבים
לא חושב שלוגאן מסוכנת יותר מדאסטר חביבת הפורום
https://m.auto.co.il/model/dacia-logan
זו הייתה גרסת הסטיישן בתאונה.
כמות הנוסעים הייתה בהתאם למושבים ברכב.
ודובר על כשלים בטיחותיים, שהובילו לשריפה.
לא נכון
דור 1 עם 3 שורות ספסלים להבדיל מהלוגאן האחרונה.
ובזו של התאונה ההיא היו יותר נוסעים ממושבים
סעיף 2.א.4 מציין 8 נוסעים, והדגם נקרא רנו לוגאן = דור1
https://www.gov.il/BlobFolder/report...18_90_road.pdf
אני לא טוען שלוגאן זה שיא הבטיחות אבל בואו לא נטעה, ולא הרבה רכבים ישרדו לנדקרוזר שנכנס בהם חזיתית במהירות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לוגאן סטיישן מ2014 עם 3 כוכבי בטיחות. לוגאן מ 2021 עם שני כוכבי בטיחות.
לא יודע מה יותר גרוע.....
אסף.
שאלת על צריכת דלק.
הפוקוס עושה אצלי 1:14
כמעט ולא עושה עירוני.
אני סטיישן אוטומט ואני עושה 1/13.3 משולב
נתקלתי ביד2.
לא מכיר את הרכב או את המוכר:
https://www.yad2.co.il/s/c/mmrd27mz
בטלו
זה ידני.
ועדיין לא הייתי משלם סכום כזה על אוטו בן 15. ספק אם בכלל הייתי קונה רכב בגיל כזה כרכב משפחתי.
לא, לא GR..... GR זה Gazoo Racing, סדנת ה-AMG/M-Technic/Nismo של טויוטה.....
זו סתם רק GLI, רמת גימור מאוד בסיסית, למי שזה משנה לו במכונית בת 15-16.... וכנראה בעברה היתה רכב לימוד נהיגה.
יוניון הביאו בזמנו גם כמה קורולות ידניות - שיועדו מלכתחילה לשוק של מורי הנהיגה.
מי ששוקל רכישת רכב כזה וסתם רוצה לדעת ולהיות בטוח, שיפשפש טוב טוב בהיסטוריה שלו וגם יבדוק מתחת לשטיחי הריצפה בצד ימין אחר שרידי ההתקנות של סט דוושות ימני. סה"כ, במחיר מתאים, לא באמת צריך לפחד מאוטו כזה כי כבר עברו מספיק שנים מאז שעבד בלימוד נהיגה - אבל זה בהחלט אמור להוריד אחוזים ניכרים ממחירו.
העובדה שזו קורולה ידנית, סוג של חד-קרן בישראל, לא הופכת אותה למשהו מעניין או מהנה לנהיגה ובטח לא מצדיקה לשלם כל כך הרבה על שנתון כל כך ישן. זו עדיין רק סתם קורולה, כן?..... זו כן יכולה להיות אחלה קנייה למי שצריך סוס-עבודה אמין ופשוט. אבל רק במחיר מתאים.
למה, יש קורולות טובות?.....:rolleyes:
רכב די מגעיל. בטח לנהיגה, ולאו דווקא בגלל הגיר.
הגיר הרובוטי פחות מוצלח. אבל את זה אפשר לומר על כל גיר רובוטי בעולם. כנראה כי פשוט לא מתאים לתנאי החום והפקקים בישראל.
הגיר האוטומטי-פלנטרי 4 מהירויות פשוט ואמין ויחיה לנצח - רוב הקורולות בישראל הן אוטומטי-פלנטרי וזה הדגם המוכר והמוצלח.
ידניות היו רק אצל קומץ מורים לנהיגה. סביר להניח שגם הגיר הידני אמין.
בכל מקרה, דעת העדר המקובלת והקובעת בשוק הישראלי, מחשיבה את הדור הספציפי הזה לאמין ומוצלח ביותר. אולי הכי מוצלח, כי זה הדור האחרון לפני שקיבלו גיר רציף.
מנסיוני המאוד אישי עם אקזמפלר כזה מ-2010 שנרכש חדש מהסוכנות, הוא דווקא יכול להפתיע פה ושם עם תקלות מעצבנות. רובן קשורות לאיכות ייצור וגימור לא מרשימות וחלקן עם משמעות בטיחותית קריטית (בעיות בלמים, או נכון יותר - בעיית הפתאום אין בלמים...).
בכלל, תקלות בטויוטה זה נושא בעייתי שקשה ללקט עליו מידע אמין שניתן לסמוך עליו, כי רוב בעלי טויוטה נוטים להחריש תקלות ובעיות כדי לא לפגוע בערך המכירה.... אלה דברים שצצים ומדברים עליהם רק אחרי שמכרו את הרכב ובתנאי שלא החליפו טויוטה בטויוטה... אבל מי יודע, אולי סתם נפלנו על לימון.
בכל מקרה, זה כבר אוטו ישן. בן 15. קשה ואולי גם לא הוגן לדרוש ממנו אמינות מוחלטת. אפילו לא מטויוטה. אבל באותה מידה יהיה גם מגוחך לדרוש עליו מחיר כזה.
אתה שוב קשקשן..
הנה קצת עובדות מול הקונספירציות שאתה מנפנף.
הקורולה שמכרנו הייתה ליסינג יש ראשונה.
385kקמ.
לא היו תקלות כשל שתקעו את הרכב.
היו טיפולים ואחזקה.
היו דברים קטנים כמו תאורת מזגן שפסקה ולא טרחנו לתקן.
הדבר הכי מהותי היה קויל שהדליק נורת צק אנגין ואפילו לא השביתה את הרכב.
ההוצאה הכי גדולה הייתה החלפת מצמד שהחזיק כ-150kקמ, אבל כואב בכיס.. 3500שח+\-.
הגיר הרובוטי דורש הסתגלות, הגיברת לא התלוננה.
אוטו משעמם במובן הטוב.
מניע, מקרר ונוסע.
לא משחיז פינות ולא מתיימר להיות משהו אחר.
מה עושה את הנסיון שלך ליותר רלוונטי משלי?
גם כאן רכב מ-2010 שנקנה חדש מיוניון וטופל רק במוסכים מורשים. הניע, קירר ונסע והגברת לא התלוננה.
עד שיום בהיר אחד התחילה להתלונן. אמרה שפתאום אין ברקסים.
נבדק במוסך מורשה וכמובן יצא זך וטהור.
היכן שהיא עובדת, מוסד ציבורי גדול עם מאות רבות של עובדים - רבים בעלי קורולות דומות כי זה היה רכב פופולרי מאוד.
לפחות חמישה שישה התלוננו על תקלות בלמים דומות.
הכל נשאר בגדר ספקולציות - עד שהיא נכנסה בקיר בחניון.
מהירות נמוכה, נזק לא גדול. הוחלפו פגוש וגריל ומכסה מנוע ושוב נבדקו הבלמים ונאדה - הכל בסדר.
אנחנו לא מדמיינים. הבלמים פשוט לא פעלו. עכשיו כבר היינו רגישים יותר לנושא כי מדובר בסכנת חיים. וזה קרה שוב ושוב, וכמו שעון - במוסך הכל בסדר. חוזרים לכביש והרכב חוזר לסורו.
אחר כך התחילו גם דפיקות ממיסבי גל ארכובה בהתנעה קרה. דופק רק שניה-שתיים, אבל זה מדליק לך עוד נורה אדומה. וזה ברכב שמטופל בקפידה ובזמן וביוקר כמו שרק במורשה-טויוטה יודעים להיות יקרים, ושלא צורך טיפת שמן ואף פעם לא חסר לו גרם של שמן, ובכל זאת דופק. ואז אתה מבין שכל סיפורי האמינות ו"לא מתקלקל לעולם" זה בלוף. הוא מתקלקל כמו כולם ושמשלמים כאן הרבה יותר על רכב הרבה פחות טוב, כזה שנקשרות לו כל מיני אגדות-עם ופנטזיות, ובפועל הוא פשוט רכב גרוע - רועש, לא נוח, תת היגוי כל הזמן, רכב ששונא לנסוע, בטח מהר ובטח אם הכביש לא ישר - והכל לטובת אגדות האמינות והסחירות ושמירת הערך הקדושה בחסות עדר המטומטמים הישראלי.
אז בחיאת, הנאה מנהיגה זה באמת עניין משני - אבל לפחות שבאמת יהיה אמין כמו שהאגדות מבטיחות. אם גם זה לא מדויק, אז למה לטרוח? למה לשלם כל כך הרבה יותר?
באותו כסף, ובאותה תדירות תקלות, מוטב לבחור אוטו אירופאי - נוח יותר, בטוח יותר, מתנהג ומהנה הרבה יותר.
כשהגברת הפסיקה לבטוח ברכב (שים לב, אני לא קורא לקורולה "אוטו" כי היא לא אוטו. היא רק כלי רכב), הגיע הזמן להיפטר ממנו.
והסתבר שבניגוד להבטחות על סחירות מטורפת, לקח לא מעט זמן למכור. התקשרו רק ערבים שהסכימו לשלם הרבה פחות ממחירון. בסוף נפטרנו מהמציאה.
ומה בא במקום? לבלוף של טויוטה מאמינים רק פעם אחת - ראשונה ואחרונה. ולכן הסובארו שהחליפה אותה היתה אוטו מאות מונים אמין וטוב יותר. גם הסובארו הזו הוחלפה בסובארו, כי סוס מנצח לא מחליפים.
טויוטה? שאחרים ימשיכו להאמין בפרה הקדושה הזו.