תגובה: שברי ציריות מוזרים ביותר - ניתוח אירוע חריג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
אם זה עוזר במשהו, יש לי יוק מגנטי לבדיקת סדקים באמצעות חלקיקי מתכת אם קיימת עייפות יכולה להיות לכך אינדיקציות בדמות סדקים זהירים (נימים) באזור השבר.
או נוזל חודר לגילוי סדקים.
יהיה ניתן לראות אם התפתחו סדקים גדולים במקומות נוספים ואולי להסיק מסקנות.
עוד דבר שניתן לעשות הוא צריבה בעזרת חומצות.
ניתן לזהות השפעה של חום על אזור השבר במידה והיה כזה מחיכוך של מייסב תפוס.
יש גם חומצות אם תרצה , למרות שאני לא בטוח לגבי ההרכב המדוייק לפלדת כרום מוליבדן ואחוזי המסגסגים שלה, בהנחה ומדובר בפלדת כרום מוליבדן.
למען המחקר אם תהיה מעוניין אני בטוח שבתקן ASME או ASTM תהיה התייחסות לזה.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
תוספת *
מייסב תפוס או מייסב אשר לא יושב באפיצות המתאימה- יכול להחליק על הצירייה ולגרום לנזק לפני השטח ולהשפעה תרמית מקומית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sus
"הסימונים שלך הם גם השטחים שעליהם אני חשבתי."
אז מה השטח של השברים?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
אז ככה,
ציריה #1 (תבנית "חוף") - 418 ממ"ר
ציריה #2 (פיתול) - 706 ממ"ר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
אם זה עוזר במשהו, יש לי יוק מגנטי לבדיקת סדקים באמצעות חלקיקי מתכת אם קיימת עייפות יכולה להיות לכך אינדיקציות בדמות סדקים זהירים (נימים) באזור השבר.
או נוזל חודר לגילוי סדקים.
יהיה ניתן לראות אם התפתחו סדקים גדולים במקומות נוספים ואולי להסיק מסקנות.
עוד דבר שניתן לעשות הוא צריבה בעזרת חומצות.
ניתן לזהות השפעה של חום על אזור השבר במידה והיה כזה מחיכוך של מייסב תפוס.
יש גם חומצות אם תרצה , למרות שאני לא בטוח לגבי ההרכב המדוייק לפלדת כרום מוליבדן ואחוזי המסגסגים שלה, בהנחה ומדובר בפלדת כרום מוליבדן.
למען המחקר אם תהיה מעוניין אני בטוח שבתקן ASME או ASTM תהיה התייחסות לזה.
חצי ממה שכתבת הם סינית עבורי :confused::)
אשמח לדבר טלפונית להבין יותר, ולהיעזר בך להבנה מעמיקה יותר של שני הכשלים.
לגבי סוג הפלדה - נדמה לי שאסף קציר פירט בשרשור הזה.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
אז ככה,
ציריה #1 (תבנית "חוף") - 418 ממ"ר
ציריה #2 (פיתול) - 706 ממ"ר
ומה המידות שמסומנות בחיצים?
קוטר הציריה באזור השבר הוא 48 מ''מ?קובץ מצורף 139808
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sus
ומה המידות שמסומנות בחיצים?
קוטר הציריה באזור השבר הוא 48 מ''מ?
קובץ מצורף 139808
המרחק בציריה "תבנית חוף" הוא 23 מ"מ, וקוטרה באזור השבר כ-39 מ"מ.
המרחקים שסימנת בחיצים בציריה הגזורה נעים בין 7 ל-10 מ"מ.
הקוטר של ציריות סופה 1.5".
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה.
אני בחול בשבועיים הקרובים. אנסה להתייחס כשאחזור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sus
תודה.
אני בחול בשבועיים הקרובים. אנסה להתייחס כשאחזור.
הבאנו שלום עליכם?
אז ככה,
בקשר לכשל בציריה השנייה:
בהערכה גסה אפשר להניח שהמאמצים הנומינליים שגרמו לשבר הסופי של הציריה היו איפשהו בין 50-120 מגפ"ס (נומינליים= מאמצים שהתפתחו על הציריה לא באזור הסדוק). אני לא יודע להגיד אבל נשמע לי שאלו מאמצים גבוהים ביחס למאמצים הצפויים בעבודה תקינה בשימוש המתואר (נסיעה במהירות 0 על שביל כורכר במושב ללא האצה או רעידה חזקה ).
בהנחה והמאמצים הללו באמת גבוהים ביחס למאמצים הצפויים, ניתן להגיד שבזמן השבר התרחשה תקלה כלשהי שיצרה מאמצים גדולים שגרמו לשבר הסופי לקרות.
אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל להעריך את המאמצים הנומינליים הצפויים על הציריה (בקוטר 39מ"מ) בשימוש כזה.
בנוסף, כשל התעייפות מתחלק לשלושה שלבים:
א. יצירת סדק ראשוני.
ב. התקדמות איטית של הסדק עם כל מחזור מאמץ מתיחה.
ג. התקדמות מהירה של הסדק עד לשבר סופי.
כתבת שהציריה עברה אצלך כ-1000 ק"מ שזה כביכול ממש מעט ביחס לפעילות של מכלולי רכב אבל צריך להבין ש-1000 ק"מ הם כ-400,000 מחזורי מאמץ כפיפה (עם צמיג בקוטר "33) ועוד הרבה מאד מחזורי הרעדה בעומס משתנה (Random vibration) ומאמצי פיתול עקב תאוצות. סך כל מחזורי ההעמסה האלו, בעומסים גדולים מהמתוכנן, יכולים בהחלט לגרום לכשל התעייפות מלא (יצירת הסדק הראשוני והתקדמות שלו עד לשלב השלישי של שבר מלא).
וזאת כמובן בנוסף לאפשרות שהציריה כבר הגיעה עם סדק התעייפות משימוש קודם ובמאמצים הגבוהים שחוותה אצלך התפתחו מהר יחסית לשבר מלא.
אז, אם מישהו יוכל לשפוך אור על המאמצים הצפויים בשימוש שתיארת, ויתברר שהם נמוכים בצורה משמעותית מהמאמצים שאני מעריך שגרמו לכשל, אז הכיוון שמשהו לא בסדר במערכת מתחזק.
אני חייב לסייג ולציין שלצורך התגובה הערכתי כמה הערכות (חלקן גסות) ככה שההתייחסות הזאת נותנת במקרה הטוב כיוון כללי...
סליחה מראש על הבורות בתחום אבל היכן החלודה שצפויה להיראות בסדר ישן בחלק שנחשף לאוויר כבר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סליחה מראש על הבורות בתחום אבל היכן החלודה שצפויה להיראות בסדר ישן בחלק שנחשף לאוויר כבר?
אם הסדק בחלק שנרטב בשמן, הוא לא יהיה חלוד.
אבל מבנה השבר והגוונים מכוונים איפה התחיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
הבאנו שלום עליכם?
מה איתך? מעבר לתחקיר, הג'יפ נוסע?
מידע מצד ג: לא רק נוסע. אלא לא מפסיק להסתובב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה איתך? מעבר לתחקיר, הג'יפ נוסע?
נו מה.
אוטוטו עשרים שנה אצל אבאלה. עוד לא נולדה הציריה שתעצור אותו.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מידע מצד ג: לא רק נוסע. אלא לא מפסיק להסתובב.
תמיד היתה לי הרגשה שגם כשאני לבד, תמיד יש שם איזה צד גימל כלשהו :cool:
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sus
אז ככה,
בקשר לכשל בציריה השנייה:
בהערכה גסה אפשר להניח שהמאמצים הנומינליים שגרמו לשבר הסופי של הציריה היו איפשהו בין 50-120 מגפ"ס (נומינליים= מאמצים שהתפתחו על הציריה לא באזור הסדוק). אני לא יודע להגיד אבל נשמע לי שאלו מאמצים גבוהים ביחס למאמצים הצפויים בעבודה תקינה בשימוש המתואר (נסיעה במהירות 0 על שביל כורכר במושב ללא האצה או רעידה חזקה ).
בהנחה והמאמצים הללו באמת גבוהים ביחס למאמצים הצפויים, ניתן להגיד שבזמן השבר התרחשה תקלה כלשהי שיצרה מאמצים גדולים שגרמו לשבר הסופי לקרות.
אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל להעריך את המאמצים הנומינליים הצפויים על הציריה (בקוטר 39מ"מ) בשימוש כזה.
בנוסף, כשל התעייפות מתחלק לשלושה שלבים:
א. יצירת סדק ראשוני.
ב. התקדמות איטית של הסדק עם כל מחזור מאמץ מתיחה.
ג. התקדמות מהירה של הסדק עד לשבר סופי.
כתבת שהציריה עברה אצלך כ-1000 ק"מ שזה כביכול ממש מעט ביחס לפעילות של מכלולי רכב אבל צריך להבין ש-1000 ק"מ הם כ-400,000 מחזורי מאמץ כפיפה (עם צמיג בקוטר "33) ועוד הרבה מאד מחזורי הרעדה בעומס משתנה (Random vibration) ומאמצי פיתול עקב תאוצות. סך כל מחזורי ההעמסה האלו, בעומסים גדולים מהמתוכנן, יכולים בהחלט לגרום לכשל התעייפות מלא (יצירת הסדק הראשוני והתקדמות שלו עד לשלב השלישי של שבר מלא).
וזאת כמובן בנוסף לאפשרות שהציריה כבר הגיעה עם סדק התעייפות משימוש קודם ובמאמצים הגבוהים שחוותה אצלך התפתחו מהר יחסית לשבר מלא.
אז, אם מישהו יוכל לשפוך אור על המאמצים הצפויים בשימוש שתיארת, ויתברר שהם נמוכים בצורה משמעותית מהמאמצים שאני מעריך שגרמו לכשל, אז הכיוון שמשהו לא בסדר במערכת מתחזק.
אני חייב לסייג ולציין שלצורך התגובה הערכתי כמה הערכות (חלקן גסות) ככה שההתייחסות הזאת נותנת במקרה הטוב כיוון כללי...
נשמע מאד מעניין, גם אם לא הבנתי חצי מהדברים.
אבל בשורה התחתונה מה אני עושה עם כל הטוב הזה? :p
המאמצים שעברה הציריה כדי להיגזר היו by far נמוכים בכל קנה מידה. בטח בקנה מידה של סרן חזק כזה.
כרגע רוצה להאמין שהציריה, שהותקנה אצלי משומשת, עברה חיים קשים ואני בר המזל שהיא זיינה אותו.
ציטוט:
נשמע מאד מעניין, גם אם לא הבנתי חצי מהדברים.
אבל בשורה התחתונה מה אני עושה עם כל הטוב הזה? [emoji14]
המאמצים שעברה הציריה כדי להיגזר היו by far נמוכים בכל קנה מידה. בטח בקנה מידה של סרן חזק כזה.
כרגע רוצה להאמין שהציריה, שהותקנה אצלי משומשת, עברה חיים קשים ואני בר המזל שהיא זיינה אותו.
אנסה להסביר את כיוון החשיבה.
הציריה מתוכננת לעמוד במאמצים גדולים מכאלו המתפתחים בנסיעה במהירות 0 על שביל במושב.
בפועל הציריה נכשלה במתאר נסיעה כזה.
השאלה היא למה.
כשמנסים להבין מה קרה שם, אפשר להסתכל על פני השבר ומהם להסיק מה היו המאמצים בפועל שגרמו לשבר הסופי.
אם המאמצים האלו תואמים למאמצים שהיו צפויים להתפתח במתאר הנסיעה הנ"ל אז המערכת תקינה ןהכשל ככל הנראה נגרם בעקבות שימוש בציריה שהותקנה סדוקה מראש.
אם המאמצים בפועל גדולים משמעותית מאלו שהיו צפויים להיות אז כנראה שמשהו במערכת אצלך לא תקין וגורם ליצירת מאמצים גדולים שגורמים לכשלי התעייפות.
אם אני עדיין לא מובן, שלח לי את הטלפון שלך בה"פ ואסביר לך בשיחה.
מה לעשות עם זה?
לשכנע את אחד ממהנדסי הרכב בפורום להעריך מה הם המאמצים הצפויים במתאר נסיעה כזה כדי שיהיה מה להשוות עם הערכת המאמצים בפועל וככה לקבל עוד חיזוק לאחד משתי האפשרויות לכשל (צירוף מקרים הזוי או תקלה)
שברי ציריות מוזרים ביותר - ניתוח אירוע חריג
דויד,
תיאור ההתרחשות הוא בסיבוב הדוק.
נעילה מסוג זה לפעמים משתחררת בבת-אחת, כלומר הצירייה תחת עומס פיתול שמשתחרר בבת-אחת.
זה ה״בום״ המפורסם״, וגם אם לא נשמע חזק הפעם, הוא היה שם במשך שנים של מכות מצטברות.
זה לבדו תרחיש שציריות לא הכי מחבבות, ואם היה סדק זוחל/מיקרו סידוק מצטבר, זה הקש הנחוץ בשבילו.
הצירייה הראשונה ראתה הרבה עבודה נעולה והרפייה, ברכב לא קל. לתחושתי ממרכיבי הסיפור והפציינט, זה נראה כמו עייפות מצטברת.
זה גם מסתדר עם מבנה השבר המפותל.
הצירייה השנייה עם שבר שונה, והורכבה פגועה.
למרות שמנגנון הכשל יכול להתאים לפריקת לחץ מיידית של פתיחת הנעילה בסיבוב.
הועלתה טענה, לפיה נעילת No-Slip אוטומטית יצרה את העומסים הנ"ל על צירייה #1.
אין לי כלים לאושש\להפריך זאת.
לגבי צירייה #2 לא יכול להיות ויכוח, שאין לנעילה שום משמעות; אכן, או שהציריה היתה סדוקה בהרכבה או שיש בעיה בסרן.
שורה תחתונה:
הורבה צירייה חדשה, בינתיים מעל 2,000 ק"מ והכל תקין.
meritor tp-0445
תחפש את המדריך הזה בגוגל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
meritor tp-0445
תחפש את המדריך הזה בגוגל.
ראה תגובה 17 בשרשור זה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
לפני כשנתיים רכשתי ציריה חדשה!!! מה שנקרא NOS , אשר הגיעה ממחסני הצבא עדיין ארוזה .
הרכבתי אותה ולאחר כ- 1000 ק"מ היא פשוט נגזרה כאילו עם סכין , למזלי זה היה במהירות אפסית לפני רמזור .
המסקנה ( לאחר התייעצות עם מספר בעלי מקצוע ) שבתהליך הייצור הציריה עברה תהליך של חיסום ייתר והפכה לשבירה כמו זכוכית .
אמורות להיות לי תמונות של השבר אבל לא מצליח להעלות אותם כאן .
אילן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
ראה תגובה 17 בשרשור זה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
צודק, פספסתי את האזכור