-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
תשלום ראשון על בלאי: המצבר המקורי הוחלף בוורטא תואם.
133500ק"מ. שנה ותשעה חודשים.
הבאים בתור יהיו כנראה הצמיגים. האחוריים.
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000ק"מ עם יונדאי איוניק 5
אין לך שנתיים אחריות על מצבר?
נשלח מהנייד
-
שנתיים או 100000ק"מ, הראשון מביניהם.
-
ברגע שהמצבר 'נגמר' הרכב נוסע? יש התראה מוקדמת?
בנוסף, שאלה כללית על טעינה:
אתה מטעין בשגרה עד 80% ? או תמיד עד 100% ?
-
הרכב היה ללא חשמל כלל. לא פתיחת דלתות, לא תאורה ובוודאי לא התנעה. הרכב הונע עם מצבר חיצוני. זה קרה בביקור במוסך כשטכנאי עבד על אבחון עם סוויץ' פתוח (כשבסופו הוחלף המנוע של הויברטור בהגה, זה שאחראי על אזהרות הנהג). בדקתי בבית את המצבר לאחר טעינה ארוכה ומה60א"ש המקוריים נשארו ארבעה בלבד. לא היו אזהרות מקדימות.
מטעין לפי הצורך עם ספיירים כדי שיהיה לי נוח. מאה אחוז רק לפני טיולים ארוכים. כשעבדתי בהרצליה טענתי ברגיל ל80 אחוז. היום כשאני עובד בשדרות אני טוען ל60 אחוז.
-
רק צריך לציין שאתה מדבר על מצבר 12v "הקטן" ולא על סוללות הרכב החשמלי, מישהו יכול להבין לא נכון...
נשלח מהנייד
-
בוודאי. אם זו היתה הסוללה הגדולה לא הייתי משלם, כי אני עדיין באחריות. ציינתי שהוא הוחלף בוורטא אז לא חשבתי שניתן לטעות.
מן הסתם גם הדיווח היה פחות אגבי, כשסוללה עולה 135000ש"ח.
ראוי לציין, שוחחתי באותה הזדמנות עם המאבחן, המאבחן הכי טוב בישראל, מאלו שאני מכיר, חבר וותיק, ומסתבר שהוא מעולם לא נתקל בשחיקה כוללת של סוללות ליתיום, מלבד ברכבי PHEV. זו אמירה חזקה מאוד. ברכבים שהם אינם PHEV בסבירות של קרוב לוודאי, אם יש תקלה אז היא בתא בודד והוא ניתן להחלפה, לבד או עם עוד מספר תאים שמאוחדים לכדי "מודול". מודול באיוניק5 עולה 10000ש"ח.
ובאותו זמן, כרגיל, בפינה של המוסך יש ערימה בגודל חדר של סוללות שחוקות של דגמי PHEV.
-
חנן, בטח הסברת, אבל בכל זאת - למה צריך מצבר 12V והאם זה בכל מכונית חשמלית?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חנן, בטח הסברת, אבל בכל זאת - למה צריך מצבר 12V והאם זה בכל מכונית חשמלית?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
ככה מניעים את הרכב..
-
קיים בכל רכב חשמלי/היברידי שמוכר לי, למעט אופנוע אחד- אנרגיקה.
אני חושב שהמוטיבציה העיקרית היא לבודד את הסוללה הראשית מהעולם בזמן שאין בה צורך. בעיקר מטעמי בטיחות, אני מניח. שלא יהיה חשמל במתח גבוה חי בכל היקף הרכב. הבידוד הזה גם מתרחש אוטומטית בזמן תאונה.
יש ביציאה ממנה שני ממסרים, אחד לפלוס ועוד אחד למינוס, וכשהרכב לא מונע הם פתוחים. בזמן הזה מצבר ה12וולט מספק חשמל לזכרון של כל המחשבים, רשתות תקשורת, מהבהבי חירום, פתיחת דלתות וכו', וכשיש דרישה להתנעה הוא סוגר את הממסרים ביציאה מסוללת המתח הגבוה. המתח הגבוה הופך להיות חי בכל הרכב, כולל מתח לממיר שמספק 12 וולט, ומשם מצבר ה12 וולט הופך למיותר. כמעט מיותר. יתכן שיש מצבי קיצון, שההגה עד הסוף, בלימה חזקה, מפשיר אדים והפעלת חלונות בו זמנית שאז צריכת החשמל ברכב עולה על הספק הממיר LVDCDC, ואז המצבר תורם את חלקו.
אז ניתן לומר שהתקנת המצבר הנ"ל גם מאפשרת הקטנה של הממיר כך שיצטרך לתמוך בצריכה ממוצעת במקום לתמוך בצריכת שיא.
מן הסתם יכלו להרכיב שם סוללת ליתיום, או סופר-קבל. אבל מה האינטרס שלהם לחסוך לנו החלפות?
באיוניק ההיברידי לא פלאג-אין יש מצבר לייפפו4 כבר מ2018 וטסלה גם התחילה לשלב לאחרונה מצבר ליתיום 12 וולט, דווקא NMC למיטב הבנתי.
-
תודה על ההסבר.
מה שלא ברור לי זה למה אין בקרת טעינה על המצבר של ה12V.
ברגע שהמתח שלו יורד מתחת למתח מסויים, הסוללה הראשית טוענת אותו והמחשב מוציא התראה שמצבר ה12V דורש החלפה.
-
יש בקרה כזו. טעינות מבוצעות מדי פעם עצמונית בחניה למצבר הנ"ל כשיש צורך בהשלמה.
אבל, זה לא מספיק אינטנסיבי ולא עונה על פריקות חריגות. גם לא מתריע. לא יודע למה.
הבנתי שבטסלות כן יש התרעה על הצורך בהחלפת סוללה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יש ביציאה ממנה שני ממסרים, אחד לפלוס ועוד אחד למינוס, וכשהרכב לא מונע הם פתוחים. בזמן הזה מצבר ה12וולט מספק חשמל לזכרון של כל המחשבים, רשתות תקשורת, מהבהבי חירום, פתיחת דלתות וכו', וכשיש דרישה להתנעה הוא סוגר את הממסרים ביציאה מסוללת המתח הגבוה.
מן הסתם הממסרים סגורים גם במצב utility כשאתה רוצה להפעיל מזגן או כירה חשמלית או דיסק, נכון?
-
-
אז מצבר כזה שאינו לטובת להתנעת מנוע בעירה פנימית, ויכול להיות מקטגוריית פריקה עמוקה?, ואינו יושב בתא מנוע לוהט, לא ניתן לצפות ממנו לאורך חיים מופלג?
נכון ששירת ע״פ 135000 ק״מ שמכובד, אבל בכל זאת זה לא מפתיע לרעה? עובד קשה יותר ממצבר קראוון? מה אורך החיים בקראוון?
-
הפתיע לרעה. בתנאים הנוחים שהוא חי שיערתי שיחזיק למעלה מחמש שנים.
אשפה.
Solite. חברת בת של יונדאי.
-
חנן, אז בעצם אם יש מצבר 12v יש גם אלטרנטור?
היה ניתן לצפות שעוד רכיב ארכאי יעלם
-
אין אלטרנטור. יש ממיר LVDCDC מ800 וולט ל12.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבאים בתור יהיו כנראה הצמיגים. האחוריים.
תובנה שקיבלתי היום, אחרי שעשיתי רוטציה ואיזון לגלגלים:
אחרי 35 אלף ק"מ, הצמיגים במצב מצויין וכמעט לא רואים הבדלי שחיקה בין הקדמיים לאחוריים.
ברכבים קודמים תמיד היתה שחיקה מוגברת של החלק החיצוני של הצמיגים הקדמיים.
כנראה עניין של הנעה אחורית (הקדמיים לא מפרפרים), בלימה רגנרטיבית (שהיא גם מתונה וגם מתבצעת ע"י הגלגלים האחוריים), ואולי גם נסיעה פחות מהירה על כביש 6. וזה שלחץ האויר מופיע על המסך גם עוזר להימנע מנסיעה בלחץ לא תקין.
ובאותו עניין:
טענה ששמעתי פה ושם ממתנגדי רכבים חשמליים (יש דבר כזה) היא שעקב משקלם העודף הם שוחקים את הצמיגים מהר יותר ולכן מייצרים יותר זיהום חלקיקי צמיגים.
בינתיים נראה שההיפך הוא הנכון: הצמיגים של האיוניק יחזיקו יותר מאלה של האוקטביות שקדמו לה (סדר גודל 70 אלף ק"מ).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כנראה עניין של הנעה אחורית (הקדמיים לא מפרפרים), בלימה רגנרטיבית (שהיא גם מתונה וגם מתבצעת ע"י הגלגלים האחוריים), ואולי גם נסיעה פחות מהירה על כביש 6.
קוטר הצמיגים גדול יחסית? זו גם יכולה להיות תרומה לקילומטראז שהצמיג עושה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יש בקרה כזו. טעינות מבוצעות מדי פעם עצמונית בחניה למצבר הנ"ל כשיש צורך בהשלמה.
אבל, זה לא מספיק אינטנסיבי ולא עונה על פריקות חריגות. גם לא מתריע. לא יודע למה.
הבנתי שבטסלות כן יש התרעה על הצורך בהחלפת סוללה.
גם בטסלה יש בעיות עם הסוללה של 12V
https://www.youtube.com/watch?v=NsKwMryKqRE
-
אצלנו איוניק 5 פרסטיג' (רמת גימור בסיסית, כמו של חנן) חמישה חודשים ו12,000 קילומטר. בדרך לנסועה שנתית של 25-38 אלף שזה כנראה קרוב יותר למשתמש ממוצע מאשר הנסועה של חנן.
מבחינת טעינה וכו' - מתרגלים מהר מאד. ביום-יום כמובן שאין לזה שום משמעות, טעינת AC מכוונת ל80%, האוטו מחובר לתקע כל לילה כמו הטלפון ליד המיטה. כדי לנסוע 100 ק"מ כל כיוון לתל-אביב, ירושלים, פתח תקווה - אלו הנסיעות האופייניות שלנו שאינן בסביבה - האוטו חוזר בערב עם 30-40% או יותר, אין בעייה. אנחנו נוסעים פעם בכמה שבועות למשפחה בדרום, נסיעה של 200 ק"מ כיוון - יוצאים מהבית עם 100%, הנסיעה לוקחת 50%. טוענים בדרך כלל בדבירה באפקון שנותן ~100KW. משהו כמו רבע שעה ל35% שמעלה אותנו ל80%. נסענו פעם אחת לאילת, טעינה מהירה 20 דקות בדימונה בהלוך, באילת כמובן, ובדבירה עוד 20 דקות בחזור.
האוטו עצמו כאמור רכב מרווח ונוח מאד. המושבים האחוריים מדהימים, לשני נוסעים. כשנוסעים שלושה מאחורה, הקטנה (שכבר לא כל כך קטנה...) מתלוננת על המושב המרכזי בספסל האחורי - האבזמים של החגורות קרובים מדי.
מבחינת נהיגה - אז זה ההבדל הגדול. מנוע חשמלי רציף, זה כיף גדול. חלק לגמרי, חזק מאד, הרבה יותר נשלט מכל מכונית רגילה.
מבחינה כלכלית - עסקה סופר משתלמת: האוטו עלה 177,000 שקלים, ביטוח כמו רכב רגיל (926 חובה + 3544 מקיף). אגרת רישוי חצי מחיר. וחשמל - 10 שקלים ל100 ק"מ בטעינה ביתית שזה 90% ויותר מהנסועה. 40 שקלים ל100 ק"מ בטעינה מהירה שזה האחוזים הנוספים.
כמכונית משפחתית - לא רואה שום סיבה לחשוב על חזרה אחורה. כיף, נוח, משתלם.
-
Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
המלכודת הזולה בקרוב תיסגר בזכות מס נסועה.
תהנו מזה כל זמן שאפשר.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אצלנו איוניק 5 פרסטיג' (רמת גימור בסיסית, כמו של חנן) חמישה חודשים ו12,000 קילומטר. .
........ כדי לנסוע 100 ק"מ כל כיוון לתל-אביב, ירושלים, פתח תקווה - ........
.
.
אחד פוגש חבר שלו על וספה.
מה נשמע, מה קורה וזה.....
אל תשאל איזה יופי זה מאז שקניתי וספה. 20 דקות אני בפתח תקווה.
וואלה, מגניב..
נפרדים שלום שלום..
נפגשים שוב אחרי חודש, מה נשמע מה קורה וזה וזה...
איך הווספה? עוד מבסוט?
מכרתי.
למה מכרת? אמרת 20 דקות אתה בפתח תקווה.
כי מה יש לי לעשות בפתח תקווה?
-
תגובה: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
https://www.slashgear.com/1298537/hy...FFNXC5KaujN_dc
אמל"ק: במוד אייפדל האיוניק 5 לכאורה מדליקה את אור הבלם רק כשהרגל עוזבת לגמרי את דוושת התאוצה (כלומר רק ברגנרציה מקסימלית).
בכל בלימה רגנרטיבית חלקית (0% עד 99%) אור הבלם לא נדלק.
לא יודע להגיד כמה רציני האתר הזה, אבל על פניו נראה רהוט ועובדתי.
-
החוק מגדיר שמתאוטה של משהו כמו 0.13g אור הבלם נדלק. אני כרגע רחוק כ3500ק"מ מהאיוניק, אבל בהמשך השבוע אוכל להעלות גרף שמכיל את מצב דוושת ההאצה, הg, ונורת הבלם. אני די בטוח שמדובר בטעות.
https://imageshack.com/i/po9bQoYxj
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
החוק מגדיר שמתאוטה של משהו כמו 0.13g אור הבלם נדלק. אני כרגע רחוק כ3500ק"מ מהאיוניק, אבל בהמשך השבוע אוכל להעלות גרף שמכיל את מצב דוושת ההאצה, הg, ונורת הבלם. אני די בטוח שמדובר בטעות.
הבחור הזה עשה ניסוי דומה, כולל מד תאוצה, שמאשש את הטענה (דקה 1:45):
https://www.youtube.com/watch?v=U0YW7x9U5TQ&t=231s
לא ראיתי עדיין את כל הווידאו הארוך הזה, אולי יש שם תובנות נוספות.
-
אז שיחקתי קצת עם זה, עם סורק ועם מד תאוצה בטלפון (לצערי נתון התאוצה בסורק לא חי).
ראשית, הבחור צודק בטענה שכשדוושת ההאצה לא ב0% נורת הבלם לא דולקת.
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...922/xqqMjB.jpg
נשאר להבין אם היא צריכה להיות דלוקה במצב הזה.
התאוצה שקיבלתי כשדוושת ההאצה ב0 אחוז היא 0.2G. זה יותר מהסף החוקי של 0.13g והנורה אכן דולקת.
מה קורה כשהמצערת מעל 0 אחוז? התאוטה יורדת דרסטית, כמובן. לכמה היא יורדת? לא הצלחתי במסגרת השניות הספורות שיש לבצע את הניסוי הזה להגיע למספר ברור. בתחושה אני די בטוח שמדובר בירידה של לפחות 50% בתאוטה, כך שהיא לא עוברת את הסף החוקי להדלקה של הנורה.
בכל מקרה, בין אם תחושות הבטן שלי מוצדקות או לא, גם אם זה חורג מהסף החוקי, זה בוודאות גבולי מאוד. מכאן ועד להרחיק לכת ולציין 500 פעם בחצי שעה, שזה מסוכן בטירוף, ושהחברה חייבת להוציא ריקול לרכב, וכל זה בלי שהוא הראה לנו מהו ערך הG בזמן שהנורה לא דולקת והמצערת מעל 0 אחוז... נו, שויין. מציין שלא ראיתי את כל הוידאו. יש גבול לסבלנות שלי.
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...924/gZnAKu.jpg
בגרף האחרון בדקתי בבלימה מקסימלית, עם ABS פועל וכו' , רק בשביל לקבל רפרנס של תאוטה בבלימה חזקה מול הטווח הנדון בפעולת IPEDAL.
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/Dosl46.jpg
הנתון הרלוונטי בגרפים של התאוצה זה נתון הY, משמאל למעלה, בירוק.
-
כשאני מוריד משלישי לשני ב 40 קמ״ש אני משוכנע שהתאוטה הנוצרת גבוהה מ 0.13G והיא הרבה יותר חזקה מהרבה לחיצות על הבלמים שאפשר לייצר , כי כשיש 600-700 כס אז יש אותם גם לבלימה ( זו אפילו ההגדרה ) . אף נורת ברקס לא תידלק כמובן .
החוק הזה הוא רק לחשמליות ? גם, לא מבין על מה הצעקה
Sent from my iPhone using Tapatalk