וואו. ועוד פעם וואו.
יוחלף הבדואי האלמותי עם הסובארו DL בך וברנו טראפיק!
Printable View
אוברלנד בארה"ב :
האמריקאים עוברים לנגררים מאובזרים והאוסטרלים גם וגם.
אין הצדקה לרכבים מזוודים כאלה בארץ אבל תמיד כיף ללקק את האצבעות ולהזיל ריר על הדשא של השכן..
https://www.youtube.com/watch?v=CXwI...nel=TrailRecon
תכלס נגרר ממש מגביל את המסלול, לא?
חושב על מעלות כמו עשוש או רמון ואפילו מדרגת נקרות וכל המעברים הצפופים בנקרות ובערוד.. תענוג קטן מאוד לעשות אותם עם נגרר עמוס, קשוח ככל שיהיה.
חושב על מרווח הנטישה המוגבל עקב וו הגרירה והבלאי הגדול שזה מוסיף לרכב הגורר.. בקיצור לא.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
זה בגלל שאתה חושב על מסלול .. עם מכשולים .. כי אחרת למה בכלל צריך רכב שטח
הם לעומת זאת חושבים 'מסע' .. כמה ימים נפלאים של שקט בלי לראות עמודי חשמל .. אם יבוא מכשול .. נגרד בראש ונראה מה עושים .. אבל זאת לא המטרה ..
קצת כמו האם אפשר לקנות רכב שטח רק בשביל לטייל ...
Sent from my DN2103 using Tapatalk
מיכה
דבר עם אלון מנגררי אחרי ,חוויה אחרת לנסיעה בשטח עם נגרר שמתוכנן לשטח .
וגיא קלע בול בהגדרה שלו
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
זהו אני מסכים עם המשוטט, בעתיד אני כנראה אשקול את האופציה הזו.
הנגררים האוסטרלים הם לא דומים למה שמוכר לנו בארץ הקטנה שלנו, גם אלון מנגררי "אחריי" נותן רק טעימה קטנה ממה שהולך שם באוסטרליה אבל היא בהחלט מספיקה לרוב הקהל הישראלי לדעתי
מה העלות של יצור נגרר יעודי לשטח בארץ? טווח מחירים ..
נגררים בחו"ל מגיעים ל 50K ויותר..
+1
ככה אני מטייל
עם נגרר בן 30, קפיצי עלים, גלגלי 29", גבוה ומסיבי. לא 50k.. נגרר רט"ג לשעבר שהסבתי לטיולים.
הנגרר כשלעצמו לא מאד מגביל, במקרה שלי הזוויות שלו טובות משל הרכב (במוסו זה לא קשה [emoji28]).
הנגרר מאתגר במובן שבמעלה אין הזדמנות שניה, ובהרבה שבילים אין מצב לאחורה פנה, גם במורד צריך להיות זהיר (נגרר ללא בלמים).
כלומר דרושה מחשבה תחילה ותכנון לפני שנכנסים לסיטואציות בעייתיות, זה מצריך זהירות יתר. אני נהנה מזה.
יש לו גם יתרונות עבירות, למשל משקל הנגרר שמדביק את הסרן האחורי לקרקע במעלות, אין כמעט מצב להחלקה.. מצד שני העומסים על המכלולים גדלים. באופן כללי, מבחינת עבירות אותי הוא לא מגביל בכלל.
וכמובן היתרון הגדול, כמות ומשקל הציוד שמאפשר להתנחל עם המשפחה בנוחות מירבית בלב מדבר.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
במחיר של רכב שטח + נגרר שטח אפשר לקנות ראם ולדגם לו את הארגז למה שרוצים. הוא לא יהיה קטן ומשתחל כמו suv, אבל בוודאי שיותר טוב מרכב עם נגרר.
ותכלס, גם עם טנדר שהוא לא פולסייז.
החלום שלי הוא קאמפר שמתחבר בסופ"ש לארגז, מוכן ומזווד, ובשאר השבוע ממתין על העמודים שלו בזמן שהטנדר משמש כרכב יומיומי.
ובעצם לא,
אם כבר להתפרע, אז החלום הוא קאמפר יונימוג (או שווה ערך). אחד כזה, שעצם קיומו יכריח אותך לקנות כל שנה כרטיס למעבורת בחודשי הקיץ כשהילדים לא בבית ספר.
אה,
ושיהיה בו מקום לצידנית.
בקמפר יונימוג יהיה מקום למקרר.
מבחינת עלויות לדעתי אין מקום להשוואה. זה תלוי איזה SUV, ואיזה נגרר. וזה לפני שמדברים על עלויות אחזקה.
ויתרון נוסף ל-suv ונגרר לעומת ראם, זה התנהלות ביומיום.
אם מדובר בהתנהלות ללא הפרדת רשויות, suv עדיף בהרבה.
למעשה הנגרר יוצר סוג של הפרדת רשויות הכי יעילה.
יתרון מנהלתי נוסף: אין צורך להעמיס ולפרוק בכל יציאה לטיול.
לגבי התנהלות בשטח, גם לא הייתי קובע נחרצות..
טנדר לא פולסייז זה המתחרה הישיר ל-suv עם נגרר, יש ךו גם הרבה יתרונות. אבל שוב מה קורה כשאין הפרדת רשויות?..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אישטח מביאים את ה khaya קמפר. זה קמפר נשלף לארגז הטנדר. אם היה מתאים לטנדר שלי נראה לי שהייתי קונה.
https://www.e-shetach.co.il/shop/alucab-khaya-basic/
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ועל זה נאמר
Careful what you wish for
אסף.
מה יותר מוזר,
דאסטר תלוי על יונימוג? או טרקטורון תלוי על היילקס?
בשנתיים האחרונות אנחנו מטיילים בהרכב שכולל 2 נגררי שטח.
להתרשמותי, נגרר שטח עם גלגלים בגודל מתאים (30+) כמעט ולא מגביל למסלולי טיול.
לא בזויות ולא בתמרון.
לומדים להתנהל.
זה פחות נעים ושוטף בתוואי משובש/טרשי או טכני צפוף מתמשך כמו בערוד.. אבל בסדר לגמרי ברוב המסלולים.
אני מחזיר לכותרת השרשור רכב המסעות האולטימטיבי בישראל
בישראל כמו שכבר נאמר "מסע בשטח" בלחץ ואם ממש נתאמץ יהיה באורך של שבוע לכל היותר ותמיד יש גישה לכביש/ תחנת דלק/ חנות נוחות לצורך הצטיידות מחדש בדלק/ מיים/ מזון וכו'.
אישית אני יותר בקטע של רוק לנדינג (שילוב של overlanding ו rock crawling)- "מסעות" השטח שלי הם בתדירות של אחת לשלושה שבועות שניים או שלושה לילות במדבר כולל אתגרי עבירות.
תכלס ברוב המקרים גם מי שאינו בקטע של עבירות - מסע בארץ מטיבו כולל לינה במקום אחר בכל לילה מהמסע להבדיל מהגישה של מחנה קבע ממנו יוצאים לטיולי כוכב.
בהתחשב בנתונים האלו עבורי הדבר חשוב ביותר ברכב המסע שיהיה סידור שינה שהקמתו ופירוקו קלים ומהירים ביותר - בקטע הזה רק אוהל גג קשיח עונה על הדרישה ובמקום שני וצמוד אליו זהו סידור שינה ברכב.
שוב עבורי בארץ רכב המסע האולטימטיבי חייב לכלול סידור שינה מהיר, מים זורמים וחמים מובנים ברכב, מקרר, ציוד מטבח, ציוד חילוץ (לרבות כננת שמחויבת המציאות בחילוץ עצמי), ציוד חירום (כיבוי אש ועזרה ראשונה) וכלי עבודה/ חלפים לתיקוני חירום שיש בהם להוציא את הרכב לכביש או אפילו הבייתה.
ועבורי אישית בגלל שמשלב גם עבירות קשה רכב השטח האולטימטיבי הוא רנגלר רוביקון ארוך שמצוייד בכל הנ"ל - תכלס זה גם מה שיש לי.
אם הייתי חי בארה"ב (אז גלדיאטור מדוגם כאוברלנדר) או אם הייתי בונה רכב למסע חוצה יבשות אז הדרישות היו משתנות והייתי הולך על משהו כמו הטויוטה של הטרחן הזקן האוסטרלי/ דרום אפריקאי - טויוטה סדרה 70 מדוגמת ברמת הבורג
בוטיק התחת......
אסף.
אם כבר עלה נושא העבירות ב"רכב מסעות ארצישראלי".. עניין המשקל עומד לרועץ... ולא רק בצריכת דלק, עם כל הזיוודים המפנקים אני חושב שמשלמים מחיר קשה ביכולת העבירות (גם האמינות) וזה בעיקר בולט וקריט כשגשום רטוב וחלקלק... רוב הגמוסים המסוקסים שאני טיילתי איתם לא התנהלו שם טוב בלשון המעטה..לא בבקעה ולא ברמת הגולן...
אבל היי מי אמר שצריך לעשות מסעות שכאלו בינואר בשיא הסערה??
ובכן, אני הכי נהנה בשטח כשהשמים סוערים.. הכי הרבה כיף.. ריח.. צלילים.. לחוות את הטבע במלוא עוצמתו.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
סליחה על ההפרעה, כי אני מטייל בעצם בחו"ל,
S Y N C R O
קובץ מצורף 141065
רכב מסעות אולטימטיבי?
זה כנראה פחות המכונה ויותר האדם מאחורי המכונה כאשר הרצון למסע בוער בעצמות.
קחו לדוגמא את הדבר המופרע הבא:
רכב המסעות האולטימטיבי של הבחור הבריטי דל התקציב לא מנע ממנו לצאת למסע. להיפך, הוא עשה מזה פרויקט מגניב..
הונדה קאב 90. הוא התחיל מחציית אמריקה מתועדת אבל אם תעקבו אחריו תגלו שיש עוד מסעות נוספים. כולל כל מיני הזיות כמו אלף מייל במיני ג׳יפ שקיבל רישוי ביוטה….
מתחיל מכאן.
https://youtu.be/hAjlV2DdC5o
מזכיר את המשפחה ההיא עם הגראהם-פייג' שביקרה בארץ לפני כמה שנים וגם אני כתבתי עליה לפני יותר מעשור.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני כרגע חי את החלום האולטימטיבי שלי, וכן תמיד יש את החלום הבא..... אבל לדעתי כמו דעת KOOK האולטימטיבי בא לידי ביטוי בנוחות השינה ובנוחות המטבח. כל השאר זה בונוס, טוב במקרה של השוורצ'א בונוס גדול.
https://www.jeepolog.com/forums/show...9C%D7%A0%D7%93