פתאום תראה יוזרים מהערבה מופיעים לפלג הצפוני....
Printable View
פתאום תראה יוזרים מהערבה מופיעים לפלג הצפוני....
וזה אפילו קרוב לאיתן...
שלמה,
לפני שנים, עוד לפני שהצטרפתי לעולם השטח רשמית, הייתי מפליג על קטמרנים בשדות ים.
היתה שם חבורה בכל שבת מגיעה, מקימה את הסירות ויושבת כל היום ליד הסירה תוך בליסה בלתי נגמרת.
לא מפליגים אפילו דקה.
כבר אז קראנו להם מועדון מטיבי הלסת.
אני בטוח שלא היינו הראשונים להשתמש בביטוי הזה
ביישון הביתי כפי שתיארת אין את אלמנט "ייבוש" הבשר שזה לדעתי מוסיף המון לטעם הבשר ומעמיק אותו.
למיטב הבנתי בשר מיושן כהלכתו מאבד כ- 30% - 40% ממשקלו לכן בצדק מחירו בקצביה טובה עולה בהתאם ביחס לבשר טרי. (בקצביה שלי למשל אנטריקוט טרי 159 ש"ח לקילו - אנטריקוט מיושן החל מ- 200 ש"ח לקילו תלוי בזמן היישון ואיכות נתח המקור.
למי שצורך הרבה בשר אולי באמת שווה לרכוש מקרר יישון בשר ביתי כשמסקירה קצרה ברשת עלותו כ- 2,500 ש"ח - 5,500 ש"ח - תכלס לטווח לא ארוך מבחינה כלכלית זה כדאי ומכסה את עצמו
זיו, בקיצור בגללך/ בזכותך נכנס ל- WISH LIST שלי מקרר יישון בשר ביתי...
אם כך, אתה כנראה צודק...
איכשהו הביטוי התגלגל לקהילת "ימאים" 2-3 שנים אח"כ.
שלמה,
אתה צודק לגבי ההבדלים בשיטות ישון, אני פשוט מנסה לעזור למי שאין לו אמצעים.
דרך אגב, בהנחה שאתה קונה בשר סביר, שעבר כ 3 שבועות ישון יבש, תוספת של שבועיים ישון בשמן זית ונילון, תעשה לו נפלאות.
בינתיים, אני מוסיף פה תמונה שתעודד אותך :-)
דרך אגב, זה לא מקרר ישון מקורי, זה מקרר מסחרי גדול, שעבר הסבה.
לאור התיאור בפיסקה הראשונה, הרי שרכישת מקרר יישון ביתי לא תיתן באמת חיסכון כלכלי, כי אמנם שילמת פחות שקל לקילו, אבל בתום היישון ממילא נשאר לך פחות מהקילו ...
מקרר יישון ביתי זה לפיינשמעקרים שרוצים שהיישון יהיה בדרך מסויימת שהם בוחרים.
לגבי "מטיבי לסת", אני מכיר את הביטוי כבר מעל 30 שנה. היינו חבורה של מיטיבי לכת, ופעמיים-שלוש בשנה היינו יוצאים לטיול מטיבי לסת.
הקבוע והמסורתי ביניהם היה הגעה לצומת גולני בעונה המתאימה, איסוף פטריות, ובישולן במקום ...
... קובץ מצורף 141075
Sent from my HD1903 using Tapatalk
עלייך אני מתפלא.
אני מכיר את המעדנים שאתה מביא לשטח, ואתה בעצמך כתבת -
"ניסיתי.
חזרתי מהר מאוד לאלו של הביוקר"
כמו ששלמה כתב, זה פשוט לא אותו המוצר, זה טעם אחר לגמרי, ולכן גם ההשואה הישירה של מחיר לקילו לא רלוונטית.
נכון לכרגע, מחירי הווגיו באיתן מגרדים את ה 900ש"ח לקילו !!!!!
https://www.eitan-meat.co.il/categor...92%D7%99%D7%95
ומזה התחלתי את ההערות שלי בשרשור הזה -
1- אני מוכן להשוואה של בשר שעולה פחות מ 150 ש"ח לקילו, ועבר טיפול נכון, מול כל פלצנות הווגיו הזו של 600-900 ש"ח לקילו.
2- לאיתן יש מחירים לא שפויים.
שלמה,
אם אתה רוצה הסיפור המלא (על ה 30%).
"הטריק" הוא ליישן את הבשר על העצם ועם המעטפת שומן (תסתכל על הגושים בתמונה ששמתי).
ככל שפחות בשר חשוף לאוויר, אובדן הנוזלים פוחת (ולכם גם אובדן המשקל פוחת).
מעבר לאתגר של גודל המקרר, איפה קונים גוש כזה, איך משנעים הביתה.....האתגר האמיתי זה הפירוק של הגוש.
או שאתה מצטייד בסט סכינים ולומד לפרק את הבשר מהעצם (וגם לזה יש פחת) או שמתארגנים על מסור (wish list ?).
לפעמים אני פשוט משלב, אני לוקח חתיכה שכבר פורקה מהגוש, מורח אותה בשמן זית, ותולה (פתוח) במקרר. זה מקטין את אובדן המשקל ואת עובי "הקרום" היבש שצריך להוריד.
נדב צודק חלקית - אכן התלבלה לי המתמטיקה ובהיבט כלכלי נטו במחירי הקצביה שלי לנתח אנטריקוט טרי (159 ש"ח) בהשוואה לאותו נתח מיושן (200 ש"ח) ובהתחשב ב- 30% ירידה במשקל בגלל איבוד נוזלים זה יוצא אותו מחיר!!!
זיו - אם מונעים איבוד הנוזלים אז מאבדים גם חלק מהטעם שנובע כמו שאמרתי גם בגלל ייבוש הבשר ולא רק מהיישון שלו.
בכל אופן - "טריק" אחר שאני משתמש בו שמניב תוצאות טעימות גם בנתחים טריים (בעיקר בנתחים רזים כמו פילה) הוא הקפדה על אופן הצלייה ומידת העשייה + סגירה סופית על הפלאנצ'ה באמבט של חמאה מומסת (מן הסתם לא לשומרי כשרות..)
שלמה - לא הבנתי באיזה חלק לא צדקתי.
זיו - לא הבנתי על מה אתה מתפלא
(פיינשמעקר זו לא מחלה גסה מבחינתי, גם אני כזה...)
לידיעת מי שמתעניין (צולם אתמול בחנות):
קובץ מצורף 141092קובץ מצורף 141093
בדיוק, ולכן התפלאתי שעשיית רק את החשבון של מחיר משקל, והתעלמת מההבדל בטעם.
שלמה,
בוא ונחדד את נושא הטעם המיוחד של הבשר המיושן.
עיקר הטעם (והרכות) מגיע מתהליך היישון של הבשר, ולא "מריכוז" הטעם כתוצאה מאובדן הנוזלים.
ההתיבשות של הבשר היא תוצר לוואי.
שמישנים את הבשר, צריך להחליט בין יישון ארוך ( מאוד), ואז מחשש לקילקול של הבשר מאוד חשוב להוריד את הלחות במקרר, מה שגורם לייבוש הבשר.
לעומת , לחות גבוהה יותר, שלא מאפשרת יישון ארוך מדי, אבל פחות מייבשת את הבשר ( ומקטין את אובדן המשקל).
שליטה על לחות נכונה, זה אחד האתגרים.
בקיצור, אני מנסה לייבש כמה שפחות.
מה שחשוב לזכור, והרבה אנשים שאוכלים בשר מיושן בפעם הראשונה מפקששים, בגלל שהיישון מייבש את הבשר, שבוחרים דרגת עשיה, כדי לבקש דרגה פחות ממה שרגילים בד"כ.
מדיום בבשר מיושן, יהיה יותר יבש ממדיום מבשר שלא עבר יישון.
סיפור חצי קשור:
במפגש חברים שנערך לאחרונה בנקודת נוף מעלפת מעל נחל שורק, החברים הוציאו את הסטייקים של הביוקר, אלה שמגיעים מנויילנים אחד אחד, והכינו אותם בחרדת קודש על הגריל, בגובה הנכון מעל הגחלים. יצא סבבה לגמרי.
ואז הצטרף חבר של חבר, איזה איש פיננסים טחון (שזה מותר) ופלצן בלתי נסבל (שזה פחות), ושם את הסטייקים שלו אשר הגיעו כך מסתבר מקודש קודשים כלשהו, קצב מהולל כזה או אחר.
משטף המלל הבנתי שמדובר ביישון ארוך במיוחד, ויקר רצח.
בתום טכס ההכנה טעמנו, ודממה קשה השתררה. הטעם היה רע, סוג של בשר מקולקל. החלפנו צבעים תוך מלמולים בסגנון של "הממ, טעם קשוח קצת", ושמחנו בשקט לאידו - תהה זו נקמתנו הפעוטה במגזר הפיננסי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מה אתה עף על עצמך… אין לכם טעם יקר.
בעניני הבשר כיום, מאז קמו כל מיני קבוצות פלצניות בפיסבוק, המלך הוא המחיר והפלצנות.
זה עשה רע מאוד למחירים.
אני בפרנציף קונה בשר טרי מיובא מהסופרים. גג 120ֶשח לאנטריקוט.
משתדל לא לקנות בשר בקר ישראלי מבית הדואפול ( דבאח ותנובה).
יש המון רווח לשחקנים בשוק הזה וחייבים להיות צרכנים פחות מטומטמים ולהפסיק לשלם יקר.
5קג, פריים ופורטר, 600שח, חבר בחר בקפידה מהמקרר יישון... כפר קאסם, קצביית הגליל העליון.
עברו דרייבריין ברוח הקרה של נחל חדב, לאחר מכן עלו מעל פחמי איכות בשיטת רברס סיר.. נטרפו אחד אחרי השניה עם קצת ירק ליד ונקניקיות חזיר צמחוניות (..אם ירצו שגיא ירחיב על המוצר החדש)
אישית, מעדיף לקנות מאסאדה או לגזיאל בסגולה בעוד 60שח לקג... מבלי להרגיש שכל רגע עלול לקרות משהו.
קובץ מצורף 141104קובץ מצורף 141105קובץ מצורף 141106קובץ מצורף 141108קובץ מצורף 141109
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא הגיוני שיצא טעים במחיר הזה. ככה לפחות חושבים כאן לא מעט
עזבו את הטעם ואת המחיר, אני אשמח ללמוד איך עושים רברס סיירינג לסטייק פרוס על גריל פחמים?
היה צפוי שדווקא אתה תעלה את זה.
שנים קניתי בטירה ואצל הגליל העליון, בשר מצוין ובמחיר סביר. אבל שיש לך כאלה שאוכלים רק כשר בארוחות אז זה מתחיל להסתבך.
אצלי בבית אוכלים שרצים, עגלים נמוכים וגדיים בחלב עיזים. אבל האורחים, הם הבעייתים (ולכן הם לרוב מתעקשים לשלם - חמי וחמתי).
גם אני אשמח ..לא אני צליתי אותם.
דורש מידה של מיומנות וניסיון.
הרים את הרשת בעיקרון ופיזר מעט פחמים בצד ולפינאלה נתן צריבה בצד החם של המנגל.
באופן אישי אני דוגל באנטריקוט בעובי אצבע על מנגל גז שחומם היטב, דקה שתיים כל צד ולהגיש..
קובץ מצורף 141136
קובץ מצורף 141137
קובץ מצורף 141134
קובץ מצורף 141138
קובץ מצורף 141132
קובץ מצורף 141135
קובץ מצורף 141133
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הטענה שלך נכונה, ריברס סיר, על פחמים, בשטח זה משהו שמאוד קשה להגיע אליו (וכל אחד מהפרמטרים מקשה על זה).
אני מניח שזה גם מנגל ב 50 שקל ולא עם רשת מתכווננת.
יש דווקא בשר ארגנטינאי מיובא (ולא ווילה מרצדס שנשמע כמו נובוריש מסביון) ואפילו קפוא רחמנא ליצלן באיכות מצויינת והוא גם כשר.
(אי אפשר לייבא בשר לא כשר מסתבר). גם המחירים יותר זולים.
בזמנו, דרום אמריקה (עוד בתקופה שרפי ז"ל ניהל את המקום והם ישבו בניר צבי, לא קניתי אצלהם המון שנים אבל שמועות אומרות שהרמה ירדה) ייבאו בשר ארגנטינאי קפוא. חבר ארגנטינאי קנה אצלו בשר ואירח את המשפחה מארגנטינה. בסוף שאל אותם איך הבשר הישראלי ? אמרו לו, הבשר מצויין, ישראלי זה לא. אז מסתבר שגם מיובא קפוא יש איכותי.
כתבתי כבר לפני, מעבר ליוקר המחיה, נתחים שבעבר נחשבו נחותים, נחשבים היום יקרים ומחירם עלה בעשרות אם לא מאות אחוזים. אני מניח שהרווחים הולכים למקום אחד ולרוב זה לא הקצבים. מי שמע על פיקניה וואסיו לפני 10 שנים חוץ מדרום אמריקאים ? דנבר, בריסקט, פלאט איירון וכו' מעשנות היו מחזה נדיר ולרוב זה היה מדודי שמש שמישהו ריתך ולא ביצים ירוקות וכל מיני חשמליים. מישהו מנצל את זה לטובתו ודופק אותנו כמו בכל דבר. בקבוצות בפייסבוק שמטרתם למצוא מקומות זולים כבר מדברים על נתחים ב 120 ומעלה ולא 50-70.
כמו שסולי כתב, דואגים לצד פחות חם במנגל או בכלל מנגל נפרד שהוא פחות חם, ואז צורבים.
דגימה מהסופש הקשה שעבר עליי:
קובץ מצורף 141122קובץ מצורף 141123
וזה למחרת…
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bdf8544432.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם אתה מדבר על אטליז הגליל העליון בכפר קאסם - זה אחד המקומות עם הבשר הכי טוב שאני מכיר, אבל דווקא בנתחים המעושנים שהוא מכין. הרבה פעמים בטיולים אני קונה ממנו צוואר כבש ממולא מעושן ונתח אסאדו מעושן, ואז בשטח אני פשוט מפרק אותם עם שני סכינים גדולים על הפלאנצ'ה. מממממממ אחד הטעימים...
השף שם הוא פשוט מאסטר. אפילו פעם אחת החזרתי בשאלה את החבר של הבת שלי שהיה טבעוני מגיל 10 :)