נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
זה רוביקון, רק בלי המדבקות [emoji1787].
הוא גם בגובה מקורי כרגע, עם בולמים אפטרמרקט, אבל גובה מקורי.
לגבי הבדיקה, קח את הפלאפון שלי בפרטי, וכשתמצא משהו תתקשר בכיף להתייעצות. אני לא מומחה או משהו, רק הגיון בריא (אני מקווה).
בגדול הסינון והבדיקה לדעתי צריכה להיות כדקלמן:
1. איתור מודעה עם נתונים טובים, ומראה לטעמך, לא לתפתות ולהתפשר יותר מידי. ככל שתתפשר בידיים ובקמ כך עולים הסיכויים לעניינים - זה טבעי.
2. סינון טלפוני - מי עונה בצד השני? הוא מכבד אותך? אם הוא עושה טובה, להתראות. אם הוא סוחר (לשאול) להתראות. אם הוא סוחר אבל הרכב עדיין על שם הקונה והוא רק עוזר לו - להתראות. בני דודים- להתראות. עבריינים או נשמעים כמו עבריינים…להתראות. נראה לי שהבנת את הכיוון הכללי….אם עונה לך פרופסור מהטכניון זה בסדר. אם עונה לך ג׳יפאי מבין עניין - זה הכי טוב, הם גם אנשים טובים בדכ,ֶ ואיתם אתה רוצה לעשות עסקה.
3. לקפוץ לראות את הרכב באור יום (לא בשקיעה, לא דמדומים, אור יום) ולבדוק אותו מבחינה אסטטית קודם כל לאט לאט. בגלל שלא מדןבר ברכב חדש, אני מקבל נגיעות פה ושם, ואולי בפנים גם יש לפעמים משהו קטן, אבל יש גבול, אם יש יותר מידי אלימות בפנים, מלוכלך ומןזנח, אני ממשיך הלאה.
4. מכאנית - לפתוח מכסה מנוע, הכל צריך להיות פיקס, לא פקקים עם סימני נזילה מפעם, לא דברים יבשים, לבדוק מראה וגובה מפלס שמן, להציץ במים ובפקק. אם אפשר (תלוי ברכב, ברנגלר לא יכולתי) לפתוח בית פילטר אוויר ולבחון את הפילטר, איך הוא נראה? מוזנח? מקורי? הדברים האלה נותנים אינדיקציה.
לזחול מתחת לרכב, מה קורה שם? מזהה מכות? נזילות? הפתעות? או נראה בסדר? עוד אינדיקציה.
סיבוב על הרכב, כביש מהיר, לחיצה, ברקס חזק, סיבוב ההגה לקצה, להקשיב טוב, בלי מוסיקה. הכל פיקס? או שיש דברים שהוא צריך לטפל ? הזנחה? עוד אינדיקציה.
5. היסטוריית טיפולים - פלט מסודר מהמוסך - לבקש עוד בטלפון אם הוא יכול לשלוח, או להכין למפגש בינכם, כל שנה לפחות, הכל צריך להיות שם. טיפולים, ריקול, תלונות, חיישן שלא הותקן טוב בגלל הכננת, הכל.
אם עברת את כל זה ונראה לך, להציע הצעה - מומ קצר, בנחמדות, בכבוד ובלי שטויות.
אם גם זה בסדר, השלב הבא זה בדיקה ״מוסמכת״ מסודרת (הרחבה בהמשך) ולפני הבדיקה, תבצע בדיקת עבר ביטוחי וכו לראות שאין הפתעות. לי ״דוח בלקר״ היה מאוד נוח, וגם מאוד שירותיים. זה לפני הבדיקה, עוד צמצום הפתעות.
עכשיו משהו קצת טריקי, אבל זה מה שאני עשיתי, מנסיון העבר, רכבים מבןקשים עם נתונים טובים יכולים להימכר לקונה אחר בזמן הזה בין המפגש הראשון לבדיקה, אני לא טיפוס לחוץ או משהו כזה, ודווקא אוהב שהדברים מבוצעים לאט וזמן לעכל, אבל פה אתה צריך הגנה קטנה מהדבר הזה, לכן אפשר לחתום על זכרון דברים ביניכם בתוספת מקדמה קטנה (להורדת המודעה) שבו ייכתב בערך הדברים הבאים (יש כבר טפסים ממוכנים, עם חתימה אלק׳) :
כשזה יד 1 :
המוכר מצהיר שהרכב לא עבר תאונות, ולא הוחלף בו שום רכיב מכאני חוץ ממה שרשום בהיסטוריית הטיפולים, ולא ידןע לו על שום תקלה מעבר למה שרשום בהיסטוריית הטיפולים…בלה בלה בלה.
קבלת מקדמה בכפוף לבדיקה עד לתאריך, ותשלום סופי מצד הקונה עד לתאריך…בדכ שבוע גג, .ועד אז הרכב לא ייסע יותר מx קמ…
הקונה שומר לעצמו את הזכות להתחרט אחרי הבדיקה, ולקבל בחזרה את המקדמה…
בעצם כל העניין הזה הוא לשמור את הרכב, ועל הדרך להחתים את המוכר שאין תאונות ואירועים אחרים (החלפת מנוע) עוד צמצום הפתעות לפני שאתה מוציא כסף על בדיקה.
אני בשלב כזה, והרכבים חדשים יחסית, לא חושב שצריך ״גורו״, לך למכון בדיקה, הם בןדקים שלדה, עובי הצבע, ודברים בנאליים כאלה ששוללים קטסטרופה מבחינתך.
שאר הדברים הם לא מבחנים כלום ב 4x4 ובאופן כללי די חובבנים. אולי לא כולם, יש בראשון לציון מקום שנקרא מבדקי תנועה לדעתי, עושים רושם יותר רציני.
הגעת עד כאן והכל טוב - ניתן להעביר בעלות באינטרנט! בלי להגיע לדואר, עשיתי את זה, אמריקה!
העברת הכסף באינטרנט/בטלפון והעברת בעלות מיד לאחר מכן. אין יותר מזומן היום, דיר בלאק.
זה נראה ארוך, אבל זה מהיר.
לא מאמין שכתבתי את כל זה, זה בגלל שיש לי הרבה זמן פנוי לאחרונה…[emoji102]
בהצלחה.