יאללה הסכמנו [emoji23].
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Printable View
יאללה הסכמנו [emoji23].
Sent from my HD1903 using Tapatalk
זהו זה, זה 80% נהג. וכן צריך שיהיו לו ביצים/ניסיון
האוטו(במקרה זה פג'רו bk) יעשה מה שתגיד לו. לא חושב שדווקא הוא יעכב שיירה כזו.
באחד הטיולים עברנו במעלה נוח בעליה, דווקא מי שעיכב אותנו היה לנדקרוזר 2008 ופראדו שנת 2000(אמנם יש סרן אחורי אבל קדימה המהלך מוגבל מה לעשות, גם כן הניפו גלגל) בערך שדווקא נעול אחורה, ה bk+ הקינג 2005 דילגו(בהנפות גלגלים שלא מביישות קרקס וצרחות של הנשים שעמדו מחוץ לרכבים כמובן) כמו איילות בלי לעצור פעם אחת.
ואל תשווה לדיסקואים בכלל, במיוחד לא ל 4 😂, חיה אחרת, שלדת סולם, טכנולוגיה ומתלים הרבה יותר טובים. בהחלט עובר הכל באלגנט עם כוס תה ביד.
סיכום שלי- לפות"ש גם ככה אין ניסיון לדבריו, אז ללכת לטיולי עבירות הוא לא ילך, לפחות עד שיצבור ניסיון, למסלולים הקלאסיים ופה ושם איזה מדרגה הפג'רו יעשה בשבילו את העבודה, תוך כדי יצבור את הניסיון ויכיר את הרכב ולאט לאט יניף גלגלים בבטחה בלי להתרגש.
עופר
אם היה לך פאגרו היית קובע איתו ומוכיח לו אחרת?
🤣
נשמע קצת כמו…ניפגש בפארק אחרי הביה״ס….
זה לא ויכוח, זה דיון, כל אחד יכול לכתוב את דעתו אם בא לו.
לכל אחד גם יכול להיות נסיון שונה, אני לא יודע כמה טיילת עם לאנדקרוזרים ואיפה, עם הפאג׳רו, אבל ההבדל בשטח מוחשי, לא משהו מעורפל, כשנכנסים לטכני, לא הצלבות קלות או קשות והנפות גלגל.
כשמנסים לעלות מעלות מפורסמים בנגב, גם אם עולים לבסוף, הל.ק עושה זאת באלגנטיות יותר, והסיבות ברורות.
זה לא חדש, לא הפתעה.
האמת, חשבתי קונצנזוס.
אני טיילתי תקופה (BK מוגבה חוקית) עם חבר (היילקס 2020 מוגבה חוקית), ובוא נגיד שבקטעים הקשים, זה לא היה כוחות.
גם אם בסוף עברתי, אם באמצעות עבודות מעצ, או בנסיון שני, שלישי, או קצת אלימות.
והאמן לי, ידעתי טוב לתפעל את הסופר סלקט, והכרתי מצויין את הרכב.
זה שם. לא תמיד זה רלוונטי, לא נורא, אבל זה שם בבירור.
אם תרצה אפשר גם לפרט את הסיבות הטכניות לכך, אבל זה כבר באמת פחות מעניין.
יש בסביבה שלי עלייה לגבעה מסויימת עם הצלבות ואם אתה לא בוחר נתיב מתאים אז גם שיפוע צד לא נעים כזה.
לא משהו רציני בכלל, כולם יעלו, אבל הכי קרוב למשהו כשאתה רוצה לבדוק הגבהה או נעילה או סתם להשתעשע.
עשיתי אותה עם הפאגרו אולי 30-60 פעם, מדובר גם בנקודת מפגש.
אולי יש לי לב או אופי חלש, או גם וגם, אבל גם אחרי 30 פעם, כשאני יודע טוב מאוד שאני אסיים למעלה והכל יהיה בסדר, כל פעם עם הפאגרו יש מין לחץ קטן כזה כי אתה מגיע למצבים שאתה בטוח שאתה קרוב להתהפכות, זה מרגיש ממש קרוב. ברור שעם הנסיון ובמשך הזמן אתה לומד לחשוב קר, להתמודד, ולהבין שאתה עוד לא שם, אבל עדיין, כל פעם מין לחץ כזה מחדש, כי הרכב מניף גלגלים לגבהים לא הגיוניים.
פעם אחת לקחתי לשם נהג חדש בשטח, עם פאגרו כדי ללמד אותו תפעול בסיסי. באמצע העלייה הוא יצא מהרכב מהלחץ, עצבני מאוד, ״לאן לקחת אותי?״ וממש פחד על עצמו, וביקש שאני יעלה את הרכב…
כשקניתי את הרוביקון 😂, למחרת הגעתי לגבעה…
בוא נגיד שבנסיון הראשון, בלי נעילות, מוט מייצב מחובר- פתאום אין שום כלום, שום דרמה, כלום. מה קורה פה?
נסיון שני, מוט מייצב מנותק - יכול להשבע שהרכב נוסע מאוזן 🤣, ישר, פלאט… שומעים ומרגישים את השלדה עובדת, המתלים, אבל הרכב מתנהג כמו בשביל כבוש, ישר.
הבדל תהומי, יש לכך מספר סיבות טכניות ברורות.
אבל, 2 הרכבים למעלה. אז, כמה זה רלוונטי? לא יודע, שכל אחד יחליט.
ל.ק בשטח טכני טוב יותר מפאגרו.
בנקודות, אבל נקודות ברורות.
בתור התחלה, כל מעלה עם פוטנציאל סיכון פיסי מוחשי לנהג הרכב, לא הייתי ממליץ להיכנס עם פאגרו (גם אם משופר בכבדות, לפעמים אלה הכי מסוכנים) -
למשל מעלה ורדית, לא רוצה לעלות לשם עם BK.
בטוח שעשו את זה כבר, אבל אני חושב שזה כבר ממש מסוכן במיוחד עם הרכב הזה.
גם לל.ק יהיה שם קשה, וגם לרוביקון, אבל פחות סיכויים להתהפכות.
אלו פני הדברים, מבחינתי.
במקומות הלא מסוכנים, יעבור לא יעבור, אלימות, מקסימום יש מעקף, בסוף כולם מסתדרים ושוכחים הכל.
זה לא גראנד ויטרה.
עכשיו יותר ברור.
יותר ברור שיש הסכמה אבל בניסוחים אחרים.
מבחינתי, גם עם היילקס 97 מוגבה ונעול כפול, ורדית בעלייה אינו מסלול טיול.
זה מסלול עבירות.
אולי זה הגיל, אולי התרגיל שהתעייף, אבל במה שמוגדר טיול, עם המשפחה, עם החברים להרגיש מדבר, ורדית הוא לא מסלול טיול.
מקום שיכול להוות נקודת כשל שמשהו יישבר בה, שתחרב את כל הטיול, הוא משהו ששומרים להזדמנות מיוחדת, בלי המשפחה, עם חברים מתאימים, שכולם מוכנים בתודעה להתקע גם שעות בגלל משהו שבור או חילוץ.
במסלולי טיול בלי נקודות קיצון כאלו, מניסיוני כצופה ומכוון, פאג'רו לא היה בגדר עובר/לא עובר שתקע את הטיול.
כמו שציינתי, וחיזקו נוספים, אולי יעבור אחרת, יותר בנייה, יותר כיוון, עוד נסיון, אבל לא בגדל להתנפץ על הנקודות שסבירות בתור טיול.
אישית,
הייתי כן הולך על לנדקורזר, בדיוק בגלל הנקודות לזכות בשטח, והחבילה הכוללת.
לא מרתיע אותי עוד 100Kק"מ אם מצב הרכב טוב ושמור.
דורון, ועשוש זה כן חלק מטיול?
כי לפני שבועיים הוא כן עיקב ודרש כינון אחרי ששבר דרייבשאפט קדמי ואיבד הנעה קדמית.
וכן זה נהג יחסית חדש בשטח...לא חדש דנדש.
אבי, איך נשמעת שלדה עובדת?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
קובץ מצורף 142413קובץ מצורף 142414
דורון
מדוייק מבחינתי כל מה שרשמת, עד המשפט האחרון.
סולי, זוויות הצילום שלך מחמיאות מאוד לעשוש :)
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
לא אני צילמתי, אני מיהרתי לטפס ראשון להכין פריסה ללוחמים.. (:קובץ מצורף 142415קובץ מצורף 142416
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הBK "שלנו" התקשה גם במדרגה של הנקרות.
אחרי שני נסיונות כושלים הוא כבר נשען עם הפינה האחורית על הסלע, ומשם משכנו אותו כדי למנוע נזק נוסף.
כרגיל בשרשורי הפורום אנחנו מייצרים עבודה למנהלים...
פותח השרשור חדש בתחום ומתלבט לגבי רכב מסויים (אני שם לב רק כעת שאולי היה צריך להעביר את השרשור לפורום מתאים), אנחנו מנצלים את ההזדמנות לדבר על שלל נושאים שכבר רחוקים מאד מנושא השרשור. כעת אולי צריך להפריד לשרשורים של "עבירות פאג'רו", "מסעות עבירות מול טיולים משפחתיים" ושרשורים דומים...
בקיצור - יש לפותח השרשור התלבטות לגבי רכישת לנדקרוזר. העבירו את הדיונים האחרים לשרשורים נפרדים אם הם לא קשורים לסוגייה המקורית.
מניסיוני-
טיילתי תקופה עם חבר שנוהג נהדר בBK.
הרכב עבר הכל, אבל זה תמיד היה קשה, לא 'זרם' ודרש יתר תשומת לב, כיוונים ומאמץ.
למי שמטייל בשיירה עם רכבים גיבורים, אין בעיה, כי תמיד יש מי שיוכל למשוך ולעזור.
לעומת זאת עם חבר נוסף עם לנדקרוזר באותו סגנון טיולים, הרכב פשוט עביר יותר, 'קל' לו יותר ברוב המכשולים והמסלולים והטיול זורם יותר.
עבורי, שאני מטייל הרבה לבד, הייתי מרגיש בטוח יותר עם לנדקרוזר מאשר עם BKץ
היה דיון מעמיק אם לקנות רכב "סטוק" או רכב מזווד
כמו בכל דיון, גם בדיון ההוא לא היה מנצח ברור. אבל..
אתה רוצה לקנות לנדקרוזר. שנתונים 2007-2008 - רכב שאיך שלא תרצה מתגלגל כבר 15 שנה על הכביש.
מבחינת שוק - יש הרבה יותר לנדקרוזרים מכל רכב שטח אחר.
מצאת אחד ש " מדבר" אלייך? קח אותו לבדיקה יסודית. בצע ישור קו. לפני כל שיפור כזה או אחר.
כתבו לפני : הגבהה - תבדוק מתי בוצעה ( מערכת מתלים בולמים מעל 4-5 שנים ברכב די נוטה להתרכך ולהיסגר )
מיגונים: בשביל השקט הנפשי. גם פה - נסה למצוא רכב ממוגן.
זה בגדול השילוש הבסיסי להתחיל איתו : ישור קו, הגבהה, מיגונים
דגמים : ה STD דגם "בסיסי" ריפודי בד , ללא חלון גג - לדעתי עדיף ומבוקש יותר.
ודבר נוסף..
מכירים את המשפט : "צריך לדעת ממי להתגרש יותר ממי להתחתן" ?
אז גם בבחירת רכב : כשאתה רוכש רכב כזה או אחר תחשוב על היום שאחרי - האם יהיה קל למכור? האם ישמור על הערך?
ארז, תודה רבה! והזדמנות נהדרת להגיד תודה לך ולכל העונים על המרחב הבלתי מובן מאיליו הזה.
זה מדהים שיש מקום שאפשר להעלות לבטים ולקבל תגובות כל כך איכותיות.
אז שוב - תודה רבה!
אגב, דווקא לגבי העבירות של ה BK זה נושא שממש מעניין אותי, גם אם לא ידעתי להגיד אותו בתחילת השרשור כי הייתי "נעול" על LK.
שלום חברים יקרים
אני חוזר לכאן אחרי יותר מחצי שנת המתנה לסכום הכסף שייעדתי לרכישת הרכב.
אחרי ההמתנה הארוכה, הסכום ישנו ואני מוכן להגשמת החלום :)
אני רואה באתר "יד 2" אפשרויות רבות ומגוונות.
שאלתי היא כיצד אוכל לקבל עזרה וייעוץ בבחירת הרכב הנכון והמתאים ביותר?
האם מישהו מהמבינים כאן יוכל ללוות אותי בתהליך הקניה? אפשרי גם בתשלום.
תזכיר על איזה רכב בסוף החלטת...
בחצי השנה האחרונה שוק יד2 נרגע, יש פחות קניות ותהליך המכירה של רוב הרכבים ארוך יותר. זה משחק לטובתך בתור קונה (אבל יחד עם זאת - כאשר תראה את הרכב המתאים לך, כאשר הוא סביר מבחינת מצבו ומחירו - אין טעם למשוך זמן!).
מהם הדגמים שאתה רואה ביד2? - תוכל לקבל כאן הסבר קצר או הפנייה לשרשור קיים בנושא.
לגבי הקנייה עצמה - תתחיל בכמה טלפונים למוכרים פוטנציאלים ונסה כבר בשלב ה"ראיון" הטלפוני הזה לסנן את אלו שאין בכלל טעם להתקדם עימם. האם הם נשמעים אמינים, האם הפרטים שהם מספקים מתאימים למה שנכתב במודעה ולהגיון שלך?
האם יש היסטוריית טיפולים בשנים האחרונות?
מוכנים לשלוח לך עותק? - אם כן - בדוק מה הוחלף, איכות החומרים (שמנים, מסננים, נוזלי קירור וכו').
לאחר צמצום האפשרויות, אין מנוס וצריכים לללכת ולבדוק כמה מועמדים - האם מה שאתה רואה דומה למה שתואר? האם עדיין המוכר נראה אמין והפרטים מתאימים?
בדוק והתרשם חיצונית ממצב הרכב, פתח מכסה מנוע, זחל קצת מתחת ובדוק את מצב חלקי המתלה...
רכבים שונים יהיהו באזורים שונים, אז כאשר יהיה מועמד ספציפי - ייתכן ותמצא כאן מישהו שיוכל להצטרף.
מה התקציב?
איזה שנתון?
ככל שהרכב פחות חדש, לטעמי היסטוריית הטיפולים ברכב בשנותיו האחרונות חשובה יותר מהק"מ. במיוחד אם מדובר בנסוע. בינעירונית.
נכתב מהנייד
תקציב כ 80k
שנתון בהתאם לנתונים האחרים
שלום
מצרף מסמכים עבור רכב שנת 2003 כ350k ק"מ.
האם ניתן להסיק על רמת הטיפול ברכב מתוך המסמכים?
אודה לדעתכם.
קובץ מצורף 144282קובץ מצורף 144283קובץ מצורף 144284קובץ מצורף 144285קובץ מצורף 144286קובץ מצורף 144287קובץ מצורף 144288קובץ מצורף 144289קובץ מצורף 144290קובץ מצורף 144291
אם אלה כל המסמכים אזי נראה שמה - 8\2020 לא היה טיפול 10000 או שנתי, היו טיפולי בלמים מה שמעיד אולי על נהיגה אגרסיבית.
שינוע לטסט כמעט 500 ש"ח - יכול להיות שהרכב לא עובר טסט לבד, צריך מעאכר?
לא ניתן להסיק הרבה מעבר לכך.
כדי לדעת אם הרכב באמת מטופל, צריך מוסכניק שאתה סומך עליו ומכיר את הרכב.
הוא יוכל לומר לך מה מצב הרכב בפועל ולא מה החליפו לפני שנתיים שלוש ויכול להיות שכבר צריך להחליף שוב.
חלק מהקבצים לא עלו.
הטיפול האחרון שאני רואה הוא מ19-09-21 ב 342 אלף ק"מ (היום הרכב עם 360)
אחד גדול לפניו מ 28-04-21 ב 337 אלף ק"מ
קובץ מצורף 144297
קובץ מצורף 144298
כותב מראש - אני לא מומחה טכני ולא מכיר כלל את סוג הרכב הזה אבל מנסה לעזור לך.
אם זה כל התיעוד של ההוצאות על הרכב וכולן הן של בעל הרכב הנוכחי אזי:
1. הוא כנראה מחזיק בו מ-2020
2. אני רואה טיפול אחד לרכב (!!) הייתי בודק האם בוצעו טיפולים נוספים, היכן ואם אפשר לקבל תיעוד שלהם. צריך לזכור שחשוב להחליף שמנים כל כ-10000 ק"מ או לפחות פעם בשנה וגם פילטרים לא הייתי "מושך" יותר מדי. לא רשום איזה שמנים ואיזה פילטרים הוכנסו לרכב.
3. לא מעט טיפולים הקשורים לבלמים בפרק זמן קצר של כמה חודשים - שווה לבדוק האם הייתה בעיה נקודתית שנפתרה לאחר אותם טיפולים או שיש סיבה אחרת (יש חשבוניות על חריטת דיסקים וזמן קצר לאחר מכן על החלפת רפידות), יש מספר חשבוניות על כיוון פרונט, תפוחי הגה, כיוון גלגלים, בוקסות משולשים וכו' - אולי יש בעיה כלשהיא שמנסים לפתור שם.
החשבוניות על איתוראן מצברים (הוחלפו שני מצברים תוך פחות משנתיים - אני מניח ומקווה שזה בגלל נסועה מועטה בתקופת הקורונה) ושאר הנושאים הקטנים פחות רלוונטיים לנושא.
על פניו נראה רכב מטופל.
אסף.