גם אני, לאיוניק 5. יוזמה של כלמוביל במקרה הזה, על חשבונם, ואיתוראן מבצעים.
Printable View
אתם שואלים לפחות מה הם עושים לכם ברכב?
נניח שירצו לפרק דשבורד, תתנו להם? ותחיו עם קרקושים כל הזמן?
יש גבול למה שאני מוכן שיפרקו לי ברכב
עברנו מאכילת מצבר לקרקושים מהדאשבורד ?
כן, אני מברר בדכ מה עושים ומפקח על העבודה.
אצלי מעולם לא נגעו בדאשבורד.
- - - Updated - - -
גם אני ממש לא אוהב שמישהו נוגע לי ברכב, פה אני לוקח ריזיקה.
עדיף לי שייגעו מאשר שייגנב.
סיתואציה הזויה ....
פשוט הון שלטון של חברות הביטוח ו ביטוי מיותר נמחק. נא לא לגלוש להשוואות מיותרות ....
אתמול קראתי כתבה על הרנגלר החדש וכו והשינויים בו וזה תמיד כיף לקרוא עד המחיר שלא מצדיק .
https://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%...A9%D7%A7%D7%9C
אבל אז אתה קורא את התגובות ....אי אפשרות לבטח ב80 אחוז מהתגובות .
פשוט סיתואציה הזויה שתקנה אותו ולא תבטח אותו ...עוד מעט נשלם לחברת שמירה על הרכב
גם אני קראתי את הכתבה על הרנגלר החדש, השינויים, השיפורים וכמובן המחיר.
לפעמים יש דברים שעדיף לשנמך ולא לשמר:
״כל זאת לצד אבזור מוכר כגון כניסה והנעה ללא מפתח״ - חבל שאת זה לא ביטלו..
למי שיש קצת ידע באלקטרוניקה ואומץ להתעסק בצמת מחשב או בבית הפיוזים יכול לסגור את הפינה באמצעים ביתיים ובאפס כסף.. זו לא בעיה גדולה להשבית את אפשרות ההתנעה בצורה כזו ששום גנב גם הכי מתוחכם יצליח להניע בכמה דקות.
אני חושב שיש הבדל משמעותי בין רנגלר לג'ימני לגביו נפתח הדיון הזה.
המחיר למשל - סדר גודל שונה. וכפועל יוצא מכך ההשקעה המיגון ועלות הטעות לאי ביטוח מקיף.
כשיהיה לי ג'ימני אני אסתיר כנראה פלאג קצר אבל כזה שמנתק לא מתחים שקל למצוא.
יש לי את הידע וגישה לציוד כדי לעשות ניתוק עם סניפר על רשת התקשורת הראשית ובכל זאת אני אעדיף ניתוקים שזה פשוט יותר.
אסף.
האשמה למצב ההזוי הזה לא נעוצה בחברות הביטוח. גם חברות הביטוח הן עסק שמטרתו להרוויח ומבוסס על ניהול ופיזור סיכונים. בהתאם הן הגיעו למסקנה שלבטח JL זה הפסד כספי לנוכח הקלות בה ניתן היה לגנוב אותו והעלייה המטורפת במספר גניבות ה- JL (שנרגעה קצת לאחרונה). לכן, ה-JL חסום לביטוח במרבית חברות הביטוח ואלו שכן מבטחות עושות זאת במחירים הזויים.
אני חבר בקבוצת וואטסאפ של התראות גניבת רנגלר והייתה תקופה עד לפני כחודשיים שבכל שבוע נגנבו 3-4 רנגלרים!!!!
הבעיה נעוצה בכשל המבני בדגמי ה- JL שמאפשר את שיכפול המפח וגניבת הרכב תוך פחות מדקה. מועדון הרנגלר ניסה להרים תביעה ייצוגית כלפי סמל"ת בגלל הכשל הזה. עו"ד שחבר במועדון התנדב לנהל תביעה זו ללא שכ"ט מראש, אבל ניהול תביעה שכזו כרוך היה בהוצאות דיי נכבדות עבור חוות דעת מומחים (מהנדסי רכב שיצביעו על הכשל) אגרות בית משפט וכו'. חברי המועדון התבקשו לתרום לכיסוי העלויות האלו אבל מעט מאד תרמו ולא הצליחו לגייס אפילו 20% מעלות ניהול תביעה שכזו. לכן הנושא ירד מהפרק.
סמל"ת מודעים לבעיה ולמיטב ידיעתי והבנתי גם מודעים לכך שזה פוגע בצורה מוחשית במכירות ה-JL החדשים. במקום לטפל בשורש הבעיה ולבצע ריקול שיתקן את הכשל, סמל"ת מארגנת לרוכשי JL ביטוח המחיר שפוי יחסית בחברת AIG לשנה הראשונה ולאחריה זו בעיה של הרוכש.
המסקנה שכר ידועה לכל שהציבור בארץ מטומטם כבשירו של שלום חנוך והציבור ממשיך לקטר ולשלם או לא לעשות כלום...
אצל האמריקאים הדבר הראשון שעושים זה מניעת שכפול מפתח. בארץ לא?
אסף.
זה דווקא אחלה.
אני נהנה מזה.
- - - Updated - - -
זה בדיוק מה שעשיתי.
בתור התחלה.
- - - Updated - - -
Kooke
שים לב
לא מדובר בבעיה ייחודית ל Jeep
בכלל לא.
לא שזה פותר אותם, אבל לידיעה כללית.
החדשנות הביאה איתה גם בעיות.
טבעי לחלוטין מסתבר.
ראה ערך AI, ותפליג קצת בדמיון.
בדודג' ראם של אותו היצרן ויבואן יש בארץ מניעת שכפול מפתח, בג'יפ לא!!! זו העילה העיקרית שעומדת בבסיס התביעה ייצוגית שהייתה בקנה ולא יצאה לפועל.
שולץ, ראה תגובתו של אסף ותשובתי - שכפול המפתח החכם הוא כשל אבטחתי דווקא בג'יפ JL
- - - Updated - - -
לא נותן לי לערוך...התכוונתי שבדודג' ראם יש באופן מובנה מנגנון המונע שכפול המפתח ולא כמוצר אפטר מרקט
לא אותו יצרן אבל כן אמא ואבא.
דודג׳ בהתחלה גם היו באותו מצב בדיוק, אבל פתרו את העניין בעדכון תוכנה.
Jeep משום מה לא עשו זאת עדיין….
ושוב, החולשה הזאת (יכולת שכפול מפתח באמצעות חיבור לקנבס בכל מיני נקודות תוך דקה, היא לא עניין של jeep בלבד…יש יצרנים נוספים.
לא שזה פותר אותם מתיקון, ואני בטוח שיתקנו מתישהו לדגמים החדשים, לישנים אין לי מושג.
כאמור, עם הקדמה מופיעות לעיתים בעיות שלא חשבו עליהם.
לאט לאט גם זה יעבור ויטופל.
ויהיו בעיות חדשות 🤣
כך זה תמיד היה, רק הזכרון שלנו קצר.
- - - Updated - - -
נסיון התביעה הייצוגית, היה בין היתר לגרום לסמלת ללחוץ (במידת האפשר, אולי לא סופרים) את ג׳יפ לפיתוח פתרון.
ההערכה היא שהפתרון די פשוט.
אלו היו פני הדברים.
אף אחד לא התכוון לפיצוי כספי.
כמה הערות על פוסטים שאין לי כח לצטט:
1. נכון שיש הבדל מחירים גדול בין גימני (150K) לרוביקון (450K וצפונה) בחדשים.
אבל.. מי שיכול להרשות לעצמו רוביקון חדש, לרוב נשאר לו "קצת" בבנק והוא יכול להרשות לעצמו לשדרג את הרכב בעשרות וגם מאות אלפים, ואפילו לשלם 20K וצפונה ביטוח. הוא כועס ובצדק, אבל לרוב יכול להרשות לעצמו.
2. הרבה מאלו שקונים ג'ימני חדש הם במצב כלכלי שונה וה- 150 מעיק להם יותר בחשבון הבנק מאשר לבעל הרוביקון החדש שהוציא פי 3. אני לא מכליל, אבל ברוב המקרים אני סבור שזה ככה.
לכן לדעתי הבעיה קשה כלכלית לבעלי הג'ימני לפחות כמו לבעלי הרוביקון.
ולעניין ה"פירצה" דודג' ראם, JL וסמלת:
א. אני לא מבין איך בתביעה יצוגית מול סמלת אפשר להכריח צד ג' שלא בתביעה לעשות מעשה? אם הכוונה בתביעה זה רק לגרום לסמלת לפנות ליצרן בבקשה/דרישה לפיתרון, לדעתי הם כבר עשו את זה. למה צריך מומחה שיגיד שיש פירצה? ההסבר פשוט, אפילו אני מבין אותו. הסטטיסטיקה מראה שיש בעיה במיגון ה JL וכמות התלונות תומכת בזה. לדעתי זה לא בראש סדר העדיפויות של היצרן. במקרה של דודג' ראם, לדעתי תביעה בארה"ב הכריחה את היצרן לפתור את הבעיה. (או שהגיעו אליו כמה REDNECKS בשיירה של טנדרים למשרדים עם גרזנים).
רק אומר שמבחינת החוק בארץ יבואן רשמי של מוצר= ליצרן המוצר.
לכן, גם אם הטענה היא כלפי היצרן ניתן לתבוע (בארץ) בטענה זו את היבואן.
שואל ברצינות- יש מניעה לרכב מלהניע לאחר החלפת מחשב(עבודה של 2 דק עם מכסה מנוע פתוח) ומפתח מקודד אליו מראש? או שיש עוד מערכת הגנה לקונץ הנ״ל?
אני בחרתי בזמנו ללמוד את מערכת החשמל של הרכב ולבצע הגנות גניבה לא קונבנציונליות שמוכרות לגנבים / יהיו מוכרות תוך חודשיים מיום כניסתם לשוק הפרוטקשן.
לא מכיר את הדגם הספציפי, ואם זה ניתן לביצוע במחשב בודד, אבל בכל מקרה אם אתה הולך למגרש גרוטאות ומבקש לרכוש קיט פריצה, אתה מקבל את כל המחשבים הרלוונטיים שדורשים קידוד כשהם כבר מקודדים אחד לשני (יחידת נעילת הגה, מחשב מנוע, אימובילייזר, מחשב רכב, כולם או או חלקם לפי הדגם) ומפתח תואם. מרכיב על הרכב ונוסע.
בגבולות של מה שיכולתי לומר, מצ"ב סיכום האירוע שעברתי והתובנות האישיות שלי.
כמובן שכל אחד יכול לקחת את זה למקומות שלו.
https://www.bizportal.co.il/car/news/article/829053
כתבה יפה
רק חבל שלא הכנסת בהמלצות גם הגנה אלקטרונית.
דרך אגב
פוינטר הוציאו משדר חדש שמתחבר לקנבס הרכב.
מישהו מכיר את זה?
"למגן את הרכב האישי בכדי שהגנב יעבור לרכב הבא"
לא פעם אמרו את המשפט הזה פה ,לא מבין את התרבות הזו. ואם יעברו לבן משפחה או חבר טוב ,זה תקין ?
אנחנו יורים בתוך הנגמ"ש ,די, צריך להפוך תקליט.
מה,
אתה לא יודע שבכל השבעים ומשהו שנים שאנחנו כאן, תמיד התפיסה של מיגון יתר הצילה אותנו?
(מתנצל בפני מי שחמקה ממנו הציניות).
אבל ברצינות
אנחנו עם שבע, שמן ועצלן שלא מוכן להלחם על שלו. או לשלם מחיר באיכות החיים כדי לפתור בעיות.
אם כל בעלי הרנגלרים היו ישנים בג'יפ עם שוטגאן, מהר מאוד תופעת הגניבות היתה נגמרת.
אבל איזה בעל רנגלר מוכן לעשות את ההקרבה הזאת?
איל אתה טועה ומטעה... אגב חחק מהפרוגרס שהגיע לצהל.
עד שנות ה60 פעולות תגמול
ספרו של בן גוריון צבא ובטחון הניח 2 הנחות בסיס לקיומנו במזרח התיכון... צא ולמד!
ובאופן אישי אחי די עם הייאוש והתובסנות, אפשר לנצח גם את הערבי בעזה וגם את הגנב מהרצליה
2500 שנה בגלות... קח כל יהודון ותן לו את מדינת ישראל ב7.10 הוא ייקח בשתי ידיים וינשק אותך, קצת פרופורציה
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
אתה דווקא נשמע לי אדם רציני, לא מאלה שרושמים דברים כאלה.
מאחורי מקלדת קל לרשום דברים מהסוג הזה, דברים שלא קרובים למציאות בשום מצב.
אני מבין את התסכול, פשוט אני שלב אחד מתקדם יותר.
בשלב הזה, רכוש הוא הדבר האחרון שמטריד אותי באמת, מטרידים אותי דברים אחרים הרבה יותר משמעותיים.
בעיקר לדור ההמשך.
אני לא מתוסכל. אף גנב לא פוזל לרכב שלי.
גם אם מחר הרכב לא יהיה בחניה, לא אסון גדול מחד,
מצד שני, כשהייתי צריך לשמור על רכוש, ביליתי הרבה לילות בלישון לידו בשטח.
לבי איתכם, באמת. אם הייתי נקלע למצבכם כנראה שגם אני הייתי בגישה של לרוץ מהר יותר מהחבר, ולא מהדוב.
אבל אני עדיין מאחורי האמירה של עם שמן ומדושן שלא מוכן להקריב מהבורגנות המרופדת שלו כדי לפתור בעיות כמו שצריך.
וזה לא קשור לג'יפים או לגנבים.
למרות המעורבות שלי בעניין ובפוסט פה, אני לא ממש דואג.
פשוט לא רוצה לצאת טמבל.
אני כן מודאג מדברים אחרים ומסכים איתך לחלוטין לגבי שמן, מדושן, ואוסיף - עצלן.
זה המצב. זאת המציאות, ובתוכה אני שוחה.
לא מתכחש אליה, או מתעלם כמו חלק גדול מהאנשים סביבי.
כאילו זה לא יגיע אליי.
זה הגיע ממזמן, אם אתה בעלים של רוביקון או לא.
וזה יתגבר.
אין לנו כרגע כלים, אין לנו הנהגה, אין משטרה אין מערכת משפט נושכת.
והם, הם לא מפחדים בכלל. אנחנו מפחדים.
עובדה קטנה גדולה -
בלילות אלו, בזמן מלחמה, מסתובבים פה חופשי בין הבתים, בערים מרכזיות או כפרים שקטים, עשרות שב״חים, כרגע למטרת גניבות.
יש סרטונים, ואני לא מגזים.
כל לילה.