מחיר האחזקה מושפע גם מתדירות / שכיחות התקלות :)
נשלח מהנייד
Printable View
מחיר האחזקה מושפע גם מתדירות / שכיחות התקלות :)
נשלח מהנייד
אני מדבר רק על מה שאני מכיר ויש לי ניסיון איתו - זה דיסקו2 TD5.
חלקים - זולים, ויש גם להביא מחול - בקלות כמו אמזון ואיביי. אפילו יותר קל כי זה אתר מסודר שכולל את כל סוגי החלקים ואתה יכול להביא גם הגבהות, נעילות ושיפורים והם דואגים למכס ואישורים (מניסיון אישי שלי כמובן).
לגבי התחזוקה של האינידיאנים - אמנם על הנייר הכל יותר קל עם רכבים מאמריקה, בפועל אני רואה אצל אחרים כל מניי תקלות שונות ומשונות.
שלא נדבר שכדי לבנות רכב טיולים *חוקי* -בדיסקו הרבה יותר קל להכניס צמיג גדול על הגבהה חוקית.
לגבי הצמיגים בדיסקו, להבנתי(ותחושתי) היום לא יאשרו את המידות שלרוב הרכבים יש ברישיון.
אני אציין שהייתי מופתע מאוד מעלות החלפים, אפילו מה שנמצא כאן בארץ כחליפי וזמין מיידית, הדברים הגדולים היו זולים יותר לקנייה פה כמו ציריות אחוריות, מוטות הגה משופרים ושות, מיסבים אטמים וכו (הדברים הקלים שלא הופכים משלוח לכבד = כסף) משתלם לרכוש באתרי אינטרנט וזה מגיע עד הבית תוך 10 ימים והכי כיף שכל עלות המשלוח והמיסים ידוע בשלב ההזמנה, אין הפתעות ואין "קנסות"
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
אני מסייג לגבי הצמיגים.
דיסקו 2 חוקי לעולם יהיה עם צמיגים קטנים. על אף שהוא כאילו נולד לנסוע על 235/85/16 החוק מאפשר רק איזה משהו עלוב בגודל של קצת יותר מ29" (ובמידה עם מבחר שטח קטן עד לא קיים).
אני מחזיק סט כביש שעולה על הרכב בטסטים, וסט שטח.
(באינדיאנים, אגב, זאת אותה בעיה).
התפתח דיון על דיסקברי אז אני חוזר להתחלה ותכף נקשור את ההתחלה לעניין הדיסקברי.
רכב לטיולים בלבד בגודל משפחתי לתפיסתי צריך להיות על צמיגי 32" לפחות, 31" בתור פשרה, נעילה אחת לפחות ומקום לשיפורים.
רוב הדיסקברי שמסתובבים בכבישים ובלוחות - כבר עם צמיגים גדולים וזה יתרון. נעילה זה לא בעיה. שיפורים יש שוק ענק. וזו נקודת ההתחלה.
ודיסקברי 1/2 אמין בדיוק כמו שהיה כשהיה חדש. אז אמינות של רכב בן 20 לא הייתה קבילה כי זה היה רכב חדש. היום כשהוא בן 30 זה כן קביל. החברים כאן שמחזיקים והחזיקו דיסקברי יודעים להעיד על כך אבל צריך לקחת את העדויות שלהם עם כוכבית של מי שיודעים להחליק תקלות קטנות ומכירים טוב את הרכב כדי לפתור על הדרך בעיות שמי שלא מכיר זה עלול להיות עבורו עניין גדול.
החלפים של לנדרובר, גם חדשים מהחברה - זולים יחסית לכל המותגים שהוזכרו כאן מזמינים כמעט תמיד ובלי ללכת רחוק. יש קהילה ענקית - גדולה לפחות ולדעתי יותר מקהילות של הג'יפים כיוון שזה רכב שקיים בכל העולם ובכל העולם אלו רכבים של חובבי רכב. זה אומר שיש שוק ער לחלפים ושיפורים ויש ידע על שיפוץ מכללים וכל מה שצריך כדי להפוך את האחזקה לסבירה.
עדיין. כנראה זה יהיה רכב עם יותר תקלות ליום טיול מפראדו באותו שנתון וצריך להיכנס לעניין בעיניים פקוחות. ליוויתי מקרוב חבר שקנה דיסקברי 2 במצב טוב יחסית ולא היה מוכן לזה שכל הזמן יש משהו - גם אם זה שטות - והיה לו קשה.
כך שבסוף זו לא בחירה לא סבירה. זה יהיה רכב טיולים טוב. אם ההחלטה הראשונית היא רכב פנאי שטח (ולא ג'יפ ברזלים) - דיסקברי בהחלט צריך להיות על הפרק.
אסף.
תודה רבה לכם, הדיסקברי אכן נלקח גם במחשבות, עשיתם סדר. אני גם אעשה סדר לעצמי בראש מרוב הצעות וזויות חשיבה שונות, ניהיה לי קצת בלאגן, אבל אני עם העיניים על לוחות המודעות ומנסה למצוא את האקזמפלר הנכון.
במידה ותתקלו במשהו מעניין אשמח להכוונה.
נוסף על כך, הוזכר אודי מזרחי, מכיר/שמעתי שהוא מחזיק אצלו רכבים למכירה, שווה ללכת להציץ? כמו כן ארנון מלאכי.....
אגב, היכן מומלץ לבדוק דיסקברי?
ואשמח לעצות למדריך לבדיקת הרכב, מחלות ותופעות נפוצות שכדאי לזהות עוד לפני בדיקה ולהתרחק.....
בוא שוב נטרוף את הקלפים שניה (גם אם זה לא מתכתב עם דברים אחרים שרשמתי).
בחלומי, רכב ישן, שהוא נטו לטיולים, צריך להיות ג'יפ ברזלים. כי בכל הsuv, התחילו להשתמש בפלסטיק והרבה ממנו. אחרי 20 שנה (שאלו הרכבים הצעירים יותר) כל הפלסטיקה הזאת מתפוררת. זה מתחיל בדשבורדים, דרך מחברי חשמל, בראקטים, ואפילו צנרת. מגיע שלב שבו כל דבר בו אתה מטפל גורר שברים של כל מיני דברים מסביב. פלסטיקה חדשה עולה הון בהשוואה לחלקי חילוף אחרים, ובמקרים מסוימים, אין בכלל להשיג.
בדגמים חדשים יותר, חלקי מנוע היקפיים רבים הפכו גם לפלסטיק והצרה אפילו גדולה יותר.
אני בצומת דרכים שבין להשכיב עשרות רבות של אלפי שקלים על פחחות וחידוש האוטו, לבין להתפשר על טנדר חדש יחסית (כן. להתפשר) , לבין לחזור אחורה לג'יפ ברזלים אספנות.
וכדי גם להיות אינפורמטיבי,
יש סופה ארוכה שמפורסמת בפייסבוק. מהתמונות נראית טוב. לא מוגזמת ואחרי פחחות/צבע.
נמצאת ביפיע ורוצים עליה 85.
קובץ מצורף 148061
אני לא יודע איפה עידן גר, אבל מכל מקום שהוא צפונית לב"ש, נסיעה עם סופה לטיול בדרום היא בעייתית.
גם חורף עם הילדים ברכב ברזנט בחזרה מהמדבר בערב או כשיורד גשם וקר זה פחות נעים.
לדעתי, סופה/סיקס זה לשועלי שטח וותיקים שמטיילים לבד או מצליחים לשכנע חבר להצטרף לחוויה.
יש כאלה שנשבעים שאין דרך אחרת (אני לא אחד מהם אבל יש...)
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
אודי קיבל לאחרונה את חמי בהתראה של מספר ימים לטיפול של סרנים, מנוע, גיר וטרנספר בגראנד ישן.
בדרך טיפלו בעוד דברים שנמצאו (חלקם בלאי וחלקם רשלנות של המוסך הקודם).
הרכב שוחרר בבוקר למחרת.
אני קובע איתו די בקלות לטיפולים שוטפים.
יש עומס אבל לא חריג למוסכי ג׳יפים כיום, אחרי ה״חור״ שהשאיר מוסך נשר ז״ל וריבוי הרנגלרים שצצו בשנים האחרונות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אודי בעיקר מסנן בנימוס לקוחות חדשים או כאלו שלא בא לו עליהם.
מזמין אתכם לנסות לקבוע עם כמה מהמוסכים האחרים שמטפלים ברנגלר.
כולם נחמדים אליך נורא אבל מאד קשה לקבוע איתם, אם אתה לקוח חדש.
אני למדתי לשחרר, יש מספיק בעלי מקצוע בארץ. כנראה שחלקם לא צריכים כסף וחלקם כן.
שאני מרגיש שמוסך מתחיל לעשות לי טובה שאני רוצה לפרנס אותו אני חותך.
יש בעיה של כח אדם בענף הזה.
חלקם יגידו לך ישירות שאין להם זמן אליך, חלקם לא יגידו ואתה תנסה עד שתתייאש.
לדעתי זה לא מדויק שיש מספיק בעלי מקצוע בענף.
זה לא נכון לכל איזור גיאוגרפי ולכל סוג רכב.
זה מנסיון, לאחר ש״נשר״ נסגרו.
אבל זה רק מהנסיון שלי.
בלי קשר, זאת חטיפה של השרשור…
אם אתה מתחיל לתפוס כיוון של דיסקברי, תעשה לך ולכולנו טובה ותתחיל להריץ חיפוש. בפורום. יש כמה וכמה שרשורי מה לבדוק ומה המחלות.
כלל אצבע- כמה שיותר טיפש, יותר טוב.