-
חוזר: בעיית החקלאים בחבל הבשור - ביזיון למדינה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
קודם כל להעניק לשוטרים את הסמכויות שיש לשוטרים בארה"ב.
רמי אתה אדיוט.
זה הדבר הכי גרוע.
הם הכי גרועים. אלה ששאול, מאיר וצפריר תורמים למערכת שלהם.
אני כבר מעדיף את דחלאן - יהיה סדר, לא תמיד לטובתי, אבל יהיה סדר.
תיתן לשוטרים שלנו כוח, יהיה בלאגן, שחיתות ותמיד הכל יהיה לרעתנו.
המשטרה זה הגוף הכי מושחת מבין כוחות הבטחון - ובגדול.
הגוף הכי מטומטם, הכי חסר מוטיבציה, הכי רע וזה שהכשלון היא דרך חייו, וזה מעולם לא הטריד אותו כהוא זה.
מילא מג"ב, אני מבין, אבל משטרה? אתם עוד לא מבינים שהם חלק לא מבוטל מהברדק שיש פה?
אבל תסתכלו על השרשור הזה, לא הגזמנו קצת? בסך הכל החיים פה די טובים. לא טוב לכם? תבקשו מעומר שיבקש מג'ו לשכור לכם שני חדרים בטקסס.
ומה אתם רוצים מהבדואים? נתתם להם אלטרנטיבה? יש לכם מזל שאני לא בדואי, כי במקומם אני הייתי הרבה יותר גרוע.
שלא תבינו לא נכון, זה לא שהם בסדר, אבל הם למדינה אין יד ורגל בעניין? גם לא נתנה להם הזדמנויות, וגם לא טרחה לעצור ולמנוע דברים, שהיום הפכו למגמה. את תופעת ההשתלטות על הקרקעות היה ניתן לפתור לפני 15 שנה בקלות. אבל אף אחד לא רצה להתעסק בכך, אז היום אנחנו ניצבים בפתחה של בעיה ענקית. אז נכון שהם עוברים על החוק, אבל המדינה עודדה אותם ולו בעצם חוסר התגובה שלה.
יאללה, בואו נפסיק את השרשור הבכייני הזה ונחזור לג'יפים. מחר נחל צין.
יוני5
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
מצב דרסטי דורש אמצעים דרסטים.
איך גוליאני ניקה את רחובות ניו יורק ?!
פשוט העיף אותם ממנהטן לשכונות האחרות....פופוליזם זול!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
עד
השאלה שאני מנסה לשאול:
אים זה עובד במקומות אחרים בעולם, האים יש סיבה שזה לא עובד(יעבוד) בישראל?
אשמח לשמוע איכן זה עובד?
בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות-מגלי מתכות בכניסה לבתי ספר,מידי פעם מישהו חוטף ג'ננה בגלל שבילדותו לא קנו לו משחקים ונכנס למסעדה ומרסס בM16 שקנה חצי שעה לפני כן ב12 תשלומים????
אולי בשכונות המזרחיות בלוס אנג'לס איזורי הגטאות שאחרי רדת החשיכה שוטרים לא מעיזים להתקרב.
קצת אירופה "תרבות":
אולי צרפת שבה כבר מערכת בחירות שניה (סרקוזי נגד שיראק) מסתובבות סביב הבטחון האישי המעורער. רכבים ממשיכים להיות מועלים באש ערב ערב אבל כבר לא מזכירים את זה.....
אולי קצת איטליה ...חוליגניזם אחרי משחק כדורגל 150 פצועים חלקם קשה מאוד,שוטר הרוג מפצצה בפנים (בדיוק כך!) וזה לא פעם ראשונה...
לא שאני בא לנחם אבל מצבנו יחסית לעולם ה"דפוק" שאנחנו חיים בו הוא לא כל כך רע.
עדיין בתל אביב אפשר להסתובב בלילה בכל שכונה בבטחון יחסי ברוב הערים הגדולות במערב יש שכונות מסויימות שממש ממש לא מומלץ!
אז בתור אחד שגר 16 שנים מחייו בחו"ל אני חיב להגיד שלא ממש להיט שם בחוץ....
לילה טוב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי fuksi
אשמח לשמוע איכן זה עובד?
בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות-מגלי מתכות בכניסה לבתי ספר,מידי פעם מישהו חוטף ג'ננה בגלל שבילדותו לא קנו לו משחקים ונכנס למסעדה ומרסס בM16 שקנה חצי שעה לפני כן ב12 תשלומים????
אולי בשכונות המזרחיות בלוס אנג'לס איזורי הגטאות שאחרי רדת החשיכה שוטרים לא מעיזים להתקרב
פוסקי יקירי
פשע יש בכל העולם....רק בכמויות שונות
וכמו שאמרתי, רובו מרוכז באזורים מסוימים
אים אתה מסתובב ב east LA
באמצע הלילה אתה מבקש שמשהו יקרה, ככה זה
וד"א, עבדתי בEast LA
4 שנים, ובלי כל בעיה, כמובן שלא באמצע הלילה, אני לא מפגר.
ומובן שאני גם לא מיסתובב בשכונות מסוימות בדאלס, אין לי מה לחפס שם, במיוחד בלילה
ואנחנו לא מדברים על זה בכלל, אני יכול ללכת לסופר ולהשאיר את החלונות ברכב פתוחים, אף אחד לא יגע בו....אתה יכול לעשות את זה בתל אביב?
בענין המ16(ar15 אים כבר) זה באמת שטוית.
יש לך יותר צאנס שמטוס יפול עלך מלהיות מעורב במקרה כזה.
-
ג'ו
אתה יודע מה הקנדים אומרים על האמריקאים ?
-
גיא צריך להשיג משהו כמו 40 אלף קולות לפחות כדי לעבור את אחוז החסימה, כל השאר לא בשמיים.
אבל איך משכנעים 40 אלף איש שיזיזו את התחת ויבואו לקלפי לשלשל פתק עם השם שלך עליו, זה כבר לא פשוט... גם לשכנע אנשים שלא מכירים אותך שדווקא אתה זה שלא יאכזב אותם כרגיל ויעמוד לשם שינוי מאחורי ההבטחות של טרם הבחירות, זה לא פשוט. אם אתה לא גנרל מפורסם או אישיות ציבורית מוכרת, אתה צריך לקנות את האמון הזה בהרבה כסף, תעמולה עולה הרבה כסף, אתה צריך להביא קבלות - תראה כמה גאיידמק משקיע בשביל הסיכוי להיבחר ללא עבר ציבורי כזה או אחר.
גם אם המצע שלך מקובל על מספיק אנשים ונוגע למספיק אנשים, חלק גדול מהם יעדיף לנצל את יום השבתון כדי לנפנף בצומת מסובים וחלק עוד יותר גדול ישתכנע שוב פעם לחזור ולהצביע לאותם נוכלים שכבר איכזבו אותו פעם אחר פעם...
האינטרנט עשוי להיות דרך זולה ליצירת תעמולה, כמעט 1000 איש צפו בשרשור, לא יודע תכלס מה דעת הרוב, רצוי אולי לצרף סקר לשרשור, בכל מקרה, צריך לנצל כל במה כזאת כדי לאסוף קולות, לפקוד את מספר האנשים, להעריך כמה מהם באמת יטרחו לבוא ולהצביע, אם תגיע ל 100 אלף - שווה להגיש רשימה לכנסת ולנסות. אגב, כמה כבר חתמו על העצומה לשחרור שי דרומי ?
-
הבנתי,
הנהלה.
אפשר בבקשה להכניס פה סקר ?
-
א. 1000 צפיות זה אומר שאם שאר האנשים נכנסו כמוני לשרשור בערך 10 פעמים יש 100 איש...
ב. הטענה שהוא לא גנרל ולא אישיות ולא מכירים אותו, היא דווקא לטובתו. בזמנו השתעשתי במחשבה להיכנס לביוב הזה, והמצע הכי טוב שמצאתי היה שאני עדיין לא שיקרתי לאף אחד, מה שאי אפשר להגיד על אף מתמודד אחר....
עירא
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
שי דרומי גיבור וצריך להיות משוחרר במקום. בלי ערבות ובלי בטיח. בלי משפט ובלי כלום. אין דרך אחרת זולת אפס סלחנות, אפס סובלנות, אפס רחמים, כי אין ברירה אחרת - כי אם לא, אנחנו נפסיד...
לצערי, ואני מדגיש לצערי אני מסכים עם כל מילה. בחיי היומיום אני מעדיף דרך של דו שיח נטול אלימות, במקרה זה הגענו למצב של חוסר ברירה בו נדרשת אלימות נגדית, אלימות כשל משוגע הכפר, הן עם משוגע אף אחד לא יתעסק.
לא יעלה על הדעת שמאן דהו יחליט לגדוע את מקור פרנסתי ואעמוד מן הצד ואתן לו את המפתח לרפת לדיר או את הטרקטור. לא יתכן מצב בו כאשר אחליט להגן על רכושי גם ללא נשק חם המדינה (!) תתבע אותי לדין כמו את החקלאי ההוא מהצפון שצבע את הגנב (הסדרתי שגנב ממנו מס' פעמים) בצבע ונאלץ לשלם לו כ 100K ש"ח פיצויים ולשבת שנתיים בכלא , ולא בגלל שהגנב תבע אותו אלא בגלל שהמדינה תבעה אותו בגין השפלתו של הגנב.
אצלנו במושב כמעט לכל משפחה יש רפת. היו גניבות מהרפתות ומהשדות ועדיין יש גניבות. מנסים לצמצם אותן ע"י סיורים ונוכחות. בעבר, הגנבים חטפו מכות רצח. מה יקרה היום , אינני יודע. אף אחד לא רוצה לשלם לגנב פיצויים או לשבת בכלא. מאידך, לא אני ולא שכני נשב בחיבוק ידיים אם נראה גנבי עגלים\טרקטורים פורצי בתים. ואם נשלם מחיר בגין תגובתנו , מה יהא המחיר שנשלם ? מאסר\פיצויים\שניהם גם יחד ? אינני יודע ואני מפחד מרגע ההתמודדות עם הגנב . וודאי תצחקו , אינני פוחד מהגנבים, אני פוחד מ"המדינה" והמייצגים אותה השוטרים. שכן, ברי כי אני יהא זה שישלם את המחיר.
אתם מתלוננים על גניבות ? מה דעתכם על נושא שכירויות הבתים ? רק היום ראינו בחדשות את אוזלת ידה של המדינה בחוסר הגנתה על בעלי הדירות המשכירים את נכסיהם והדייר עושה בה כבשלו מסרב לצאת וצובר חובות עתק, מבלי שבעל הנכס יוכל לפנותו אף אם לא שילם שכירות וגרם נזק לדירה. תפנה למשטרע תאמרו, הצחקתם ... הרי אין עניין לציבור. תנסו להוציא בכוח את הפולש ? הסתבכתם כהוגן!
מבטיח לכם שאם אשיות ציבורית היתה בעלת הנכס תוך 24 שעות הפולש כבר לא היה שם.
לפנות לפוליטיקה ? רעיון לא רע. אך הפוליטיקה הורסת !
בבחירות האחרונות הייתי מקושר מאוד לאחת המפלגות והייתי בקשר די טוב עם אחד השרים הבכירים כיום, איש חביב ולבבי , ואני עדיין מסמפט אותו ;) מאוד.לפני הבחירות ההבטחות המפלגתיות זרמו כיין , אך משתמו הבחירות .... מי זוכר אותך?
הייתה לנו שיחה מעניינת על הנגב, ועל היעדר תקציבי התיישבות נאותים. דיברנו גם על הבדואים ועל הנזק הנגרם כתוצאה מאי יישובו של הנגב. מסקנתי האישית בעקבות שיחתנו היתה דווקא מה שלא נאמר באותה פגישה, הכל מתחיל ונגמר בכסף! בנגב אין נדל"ן, אין משרדי היי טק, אין נגישות תחבורתית נאותה, יש בס"ה כמה אידאליסטים - חקלאים וכו' הם אינם מניבים כספים ואינם מקורבים להון ולשלטון. לכן לא רואים אותם ממטר, אולי לפני הבחירות זורקים להם עצם.
גנבו להם כמה כבשים או טרקטור ? חיבלו להם ברכוש ? אז מה , העיקר שמיגדלי פלוני ואלמוני ודירות היוקרה בהם גרים כלל אנשי השמנה והסלתה במרכז שמורים ומאובטחים והסיכוי לגניבה שם אפסיים. אנחנו, פשוטי העם איננו מעניינים את קודקוד הפירמידה. כל עוד כיסיהם תפוחים והקופה מצלצלת הם לא מתעניינים במצבנו.
באם תחשוב להקים גוף מפלגתי או בלתי מפלגתי אני תומך בכך.
לסיכום:
מידי ערב מתפלל שלא אתקל בגנב, לא בשל מורא ממנו, אלא בשל מורא מהאורות הכחולים והמחיר הכבד שאני ומשפחתי נשלם כי בס"ה רצינו להגן על רכושנו.
-
בסדר הולכים לכלפי...יופי...את הקול יש לכם.
אבל הושב שלי מתעורר לעוד בוקר מטורף...
בית מלאכה לייצו מזגנים נפרץ...יותר נכון נעקר הדלת.... ניטרל של האזעקה...
והלכו 40000 שקל בכלי עבודה מיוחדים ...יופי יש ביטוח....
חיבלו לאיש ברכב...וגם את הכלי עבודה שיש ברכב לקחו..עוד 5 אלף שקל הלכו ככה על הדרך...
עוד 3 רכבים נפרצו... וזה רק בישוב אחד...
אתם יודעים מה.... לקחתי את המילים של יוני5... בעניין המשטרע...
ואחרי הבוקר הקשה...אצלנו זה בוקר קשה מאוד...
מפקד מגב צפון קיבל את ההודעה הרשמית ממני אישית...
המתמנדבים כאות מחאה והבעת אי אימון במערכת יוצאים לשביתה איטלקית לחודש ימים...
אנחנו מורידים את הפעילות שלנו ב 50 אחוז...
ובמידה ובתוך פרק הזמן הזה לא תהיה תפנית דרמטית במגזר הכפרי...
בכל תחומי הפשיעה...והפחתה משמעותית....
בתוך 3 חודשים לא יהיה אף מתנדב אצלנו...
אני גם מתכוון להעביר הלאה את המסר לשאר הבסיסי במחוז הצפוני...
במקביל....הוחלט היום בשיבת הפרלמנט הערב...
שתוך שבוע יוקם מליציה פרטית למען התושבים...
תושב שלא יקח חלק בפעילות בכל דרך שהיא...ויהיו כמה דרכי פעולה...
יחצנות........משאבים ואמצעים.... הוא ישאר לטיפולו של המשטרע....
אתה יודע מה יוני...
לפעמים אתה צודק....
בוא נראה מה יקרה עכשיו באזור אצלנו....
לילה טוב בנתיים
-
אחלה שאול,
רק אל תשכחו לקחת עו"ד טוב, ע"מ לקבל ייעוץ של לפני, במקום לנסות לצמצם נזקים של אחרי.
ואנא, אל תצפה שזה יעיר מישהו במשטרה או ישנה שם משהו. בהתחלה הם עשויים להשמיע קולות של: "בוא נשב ביחד...", "אנחנו קשובים ללמוד...", "רק ביחד נצליח...", אבל בסוף מה שהיה הוא שיהיה.
ואם יהיה לכם קשה, תבדקו את האופציה של לשכור את הרוסים הפסיכופתים שצה"ל ברוב טימטומו זרק, והם משמשים לאבטחת התנחלויות.
הם לא רעים, הם רק גדולים, חזקים, חמים על ההדק והאלה ועדיין לא השתחררו ממנטליות גרוזני.
יוני5
-
בוקר טוב,
עוד בוקר טוב לעם ישראל...נוספו לסטטיסטיקה רק עוד 2 פריצות הלילה....וזה רק במושב....
וזה לא התבכיינות...ולא כלום.... רק העצבים מלשמוע את קציני המשטרע....
מה אתם רוצים שנעשה????
נראה לי שהעניין הולך להתפוצץ....ובקרוב....
-
למשטרה אין כוח אדם כדי לטפל בפשיעה,
שוטרים מתחנות עירוניות נשלחים לשטחים, נשלחים להר הבית, מלווים אסירים לבתי משפט, לא נשאר אף אחד שיעשה את העבודה שלשמה קיימת המשטרה. שכחו מהגוף הזה בינתיים.
אם אתם חושבים שליושבי המטה הארצי איכפת ממה שקורה בשטח - תשכחו מזה... הם חיים בספירה אחרת, מדובר באנשים שמחממים כסאות כבר עשרות שנים ולא מחוברים לשטח והם אלו שכותבים את נהלי העבודה.
גם אנשים שקרובים לשררה לא יוצאים נקיים, היה לי שכן, אלוף במילואים, שהשכיר דירה לאדם שלא שילם שכ"ד וצבר חובות מטורפים - שום דבר לא עזר לשכן עם כל הקשרים שלו, החלפות מנעולים וכו'...
מה שגרם לדייר לעזוב לבסוף היה כמה ח'ברה טובים, גובים של השוק האפור שבאו לחפש אותו בדירה, הם הביאו איתם שטיח מגולגל...
תסיקו את המסקנות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
גיא צריך להשיג משהו כמו 40 אלף קולות לפחות כדי לעבור את אחוז החסימה, כל השאר לא בשמיים.
את הקול שלי יש לכם.
ונניח שגם כל שאר גולשי ג'יפולוג יצביעו לכם.
ונניח שעברתם את אחוז החסימה. שני מנדטים למפלגת "מלחמה בפשיעה בלי חרטא".
פאקינג שני ח"כים עלובים מתוך 120. נקודת אור בים של חושך. מוקפים מכל עבר ב-118 ח"כים אחרים - ערב רב של גנבים, מושחתים, מטרידים מינית, פושעים... כנסת ישראל היא התרכיז של המיץ של הזבל שיש לעם הזה להציע.
איפה בדיוק תצליחו לעשות משהו? תשבו באופוזיציה 4 שנים (במקרה הטוב), לא יתנו לכם לעשות כלום ואחרי אותן 4 שנים של אי-יכולת לעשות כלום תיעלמו מהנוף הפוליטי לתמיד?
הרי ראש הממשלה תמיד יהיה אחד מהפושעים - ביבי/אולמרט ודומיהם. מפלגת השלטון תמיד תהיה אחת מהשלוש - ליכוד/עבודה/קדימה - שסדר העדיפויות שלהן מורכב רק מטובת המפלגה. העם והמדינה נמצאים במקום האחרי אחרון. סדר היום של הממשלה תמיד יהיה מורכב מתככים פוליטיים, שמירה על הכיסא, שקרים, שחיתויות.
זו לא בושה לומר את האמת - רובו של עם ישראל מטומטם וקהה-חושים ולכן מקבל את מה שמגיע לו. כדאי להתעודד ולהינות ממה שיש, כי ההמשך יהיה יותר גרוע. הרבה יותר.
-
כניראה שאתה צודק, דרור.
אבל האלטרנאטיבה היא להיטמע במקום אחר במידה כזאת או אחרת של הצלחה. להיות נווד / שונה / יוצא דופן / לא מוכר במקום אחר שהמקומיים בו חיים טוב. או שאתה חושב שהם חיים טוב.
כשיתחילו שם צרות, אתה בתור שונה תהיה האשם.
יש שמצליחים יותר ויש שמצליחים פחות. ראיתי כאלו וכאלו.
כמו שניראה לי אנחנו חושבים די דומה.
וגם אני חולם על בקתת קש בבוש .. אבל תכלס, לא אני ולא אתה נקום ונלך. כניראה.
אז מה שיש פה זה מה יש ועם זה ננצח.
לשבת ולבכות בטוח לא יוביל אותנו לשום מקום. חייבים לקום ולעשות.
למצב דרסטי נחוצים אמצעים דרסטיים כבר אמרנו. אבל שלא תגיד שלא ידעת, יהיה גם מחיר דרסטי ..... מחיר שאני אשמח לשלם עבור המשפחה שלי ואולי גם עבור החברים שלי. אבל בטח ובטח לא עבור ההמון קהה החושים. שישרפו ... אבל הם בשר התותחים שלנו ! ... אל תשכח.
זה שמציקים לשי דרומי, אומר שהם עוזבים אותי בשקט. וכניראה גם אותך.
-
תגודה של מישהו שהגיע למייל שלי... מאוד אקטואלי ומאוד נכון...
תגובה מאת: יובלמשהו בתוכי נזעק-חשוב לקרוא ולהפנים
כשאני רואה את המראות וקורא את הכתבה משהו בתוכי נזעק. בדרך כלל אני שומר את מחשבותי לעצמי אך הפעם הייתי חייב להגיב.
יש לחוקק את חוק האבן.על כל מי שזורק אבן על אנשי כוחות הביטחון מותר יהיה לירות, לפחות כדורי גומי. לכל אלה ששכחו - אבן בהחלט הורגת:
בכביש החוף ליד גשר עאזראקה נהרג נהג מפגיעת אבן,חייל בחברון נהרג מפגיעת בלוק על ראשו למרות הקסדה.ועשרות חיליים נפצעו מאבנים.
מיותר לציין שאם זורקים מטענים מיד צריך לירות.כל יום בחדשות שומעים שנזרק מטען " ואין נפגעים לכוחותינו" בפועל החיליים פשוט נותנים גז ובורחים....
עד היום יש לי את החוברת להוראות פתיחה באש שניתנה לי בשירות בשטחים.היה צריך אז עו"ד צמוד להבין ובנוסף לקבל את אישורו אם מותר לפתוח באש.
הכל עניין של מנהיגות ,לצערי סירסו את המפקדים וכל אחד חושב לפני הכל על בית הדין בהאג ולא על טובת המדינה - כולם רוצים לנסוע לחו"ל......
שש שנים יורים קאסמים על המדינה !!! במקום לטפל בבעיה מתחילים למגן ולחפש לייזרים ותותחים נגד הצינור המעופף.
אנחנו אלה שלימדנו את ערביי ישראל שלהם מותר הכל.
מותר להם לבנות ווילות ומגדלים בלי תיכנון ובלי אישורי בניה.
מותר להם לא לשלם ארנונה ,מותר להם לקבל חשמל חינם כי הם מוסלמים.(יש רשימות כאלה בחברת החשמל);
מותר להם לקבל מקופת חולים חיסונים חינם לנוסעים למכה .(כשאסע לאפריקה החיסונים שלי יהיו על חשבוני)
מותר להם שהמועצות שלהם יהיו בגירעונות של עשרות מיליונים ושאנו נשלם מכיסנו עבורם.
מותר להם להחזיק כמה נשים ועשרות ילדים על מנת לקבל עשרות אלפי ש"ח בחודש מביטוח לאומי
(וכשאני אצא לפנסיה ביטוח לאומי יגיד לי שאין כסף בקופה).
מותר להם לדרוש מכל בעל עסק בבאר שבע פרוטקשיין.
מותר להם לגנוב לחקלאים ציוד בעשרות מיליונים.
מותר להם להזרים שפכים בכוונה תחילה כדי לזהם את מקורות המים שלנו (ואל תפלו בפח כמו רבים אחרים - הביוב שזורם ברחובות הוא הרי למען יראו את מסכנותם כביכול, זה משרת את מטרתם.)
מותר להם לנהוג עם עשרות הרשעות במשאיות לא תקינות ולסכן (ולהרוג) אחרים.
מותר להם לדרוש ולקבל דמי אבטלה ולעבוד כל היום בשחור.
מותר להם לצדד בזמן מלחמה באויב ולהאשים אותנו בהרג (בנפילות של קטיושות עליהם).
מותר להם לא להישבע אמונים למדינה ולדגל (זה כבר לחוק אחר שיש לחוקק כמו בארה"ב.).
מותר להם להסיט את ההמון ולהדליק אותם נגדנו – הכל בשם הדת.
אבל לנו אסור להגיד מילה וחסר לנו אם נגיד, מיד יתחיל הבכי שלהם "גזענים" "אפליה " זו השיטה שלהם ושל נציגיהם.
אני הוא זה שמרגיש אזרח סוג ב' במדינה שלי, היחס אלי אינו שווה ליחס אותו "האזרחים" הנ"ל מקבלים ואני לפחות משתדל מאד לשמור על חוקי המדינה (יש לנו ברירה?).
ככה זה כשמלמעלה מורים למי שכבר רוצה לטפל בעניינים הללו ולתקן את המעוות "עזבו את זה".
הכל עניין של מנהיגות ומנהיג שיוכל לעשות סדר בכל הריקבון.מנהיג שהמדינה תהיה בראש סדר העדיפויות שלו ולא רק משפחתו....אני עוד מאמין שיקום בעתיד אחד כזה...
זה הלינק שמננו זה מגיע...
http://news.walla.co.il/?w=//1055476&tb=/i/9575931
-
[QUOTE=גיא]כניראה שאתה צודק, דרור.
כמו שניראה לי אנחנו חושבים די דומה.
וגם אני חולם על בקתת קש בבוש .. אבל תכלס, לא אני ולא אתה נקום ונלך. כניראה.
אז מה שיש פה זה מה יש ועם זה ננצח.
לשבת ולבכות בטוח לא יוביל אותנו לשום מקום. חייבים לקום ולעשות.
QUOTE]
40 שנה אני תמיד צודק... זה עזר לי?:wink:
-
הבלגתי, אך נשברתי....
יש לי הרבה מה לאמר על הכתוב, אך אצנזר, ואלו שמכירים אותי לעומק ידעו למה ומדוע ומהם ידיעותי בנושא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אבו שפם
תגודה של מישהו שהגיע למייל שלי... מאוד אקטואלי ומאוד נכון...
יש לחוקק את חוק האבן.על כל מי שזורק אבן על אנשי כוחות הביטחון מותר יהיה לירות, לפחות כדורי גומי. לכל אלה ששכחו - אבן בהחלט הורגת:
בכביש החוף ליד גשר עאזראקה נהרג נהג מפגיעת אבן,חייל בחברון נהרג מפגיעת בלוק על ראשו למרות הקסדה.ועשרות חיליים נפצעו מאבנים.
מכיר מי שירה והרג על זורקי אבנים, ולא שיצא זכאי, אלא אפילו לא הועמד לדין. תלוי איפה, איך, מתי (באיזה שלב), ואיך הסביר זאת בחקירה.
מיותר לציין שאם זורקים מטענים מיד צריך לירות.כל יום בחדשות שומעים שנזרק מטען " ואין נפגעים לכוחותינו" בפועל החיליים פשוט נותנים גז ובורחים....
לעניין יעילות תגובת ירי כאשר המקור אינו מזוהה, ויש לי נסיון בדבר - שאל את עצמך האם ירי באוויר, או ב-360 מעלות באמת יעיל, ומי יפגע ממנו. זה שזורק את המטען כנראה נמצא מאחרוי מחסה.
מכיר את "כוחותינו השיבו אש לעבר מקורות הירי"? זה יותר גרוע מזה.
עד היום יש לי את החוברת להוראות פתיחה באש שניתנה לי בשירות בשטחים.היה צריך אז עו"ד צמוד להבין ובנוסף לקבל את אישורו אם מותר לפתוח באש.
את הוראות הפתיחה באש ניתן גם להסביר באופן ברור וללא עורך דין. גם זה בדוק, ויש לי אי אילו אלפי "מוסברים" שיעיידו.
לצערי, אתה צודק שרוב המפקדים פוחדים לקחת אחריות ולתרגם את ה"משפטית" לעברית. מצד שני, חשוב גם הניסוח המשפטי. למה? כי כל ניסוח אחיד, בעברית פשוטה, לא יעמוד במבחני אותו בית הדין הבינלאומי.
הכל עניין של מנהיגות ,לצערי סירסו את המפקדים וכל אחד חושב לפני הכל על בית הדין בהאג ולא על טובת המדינה - כולם רוצים לנסוע לחו"ל......
נכון וחבל. עזבתי את המקום בו הייתי בדיוק בגלל הדברים האלו. לא רציתי ליטול חלק בהיותי בכיר ומשפיע, אבל לא מספיק לטעמי. זה לא המפקדים, אגב, זה המנהיגים. מרבית המפקדים, מהכרות אישית, הם אנשים ישרים, מסורים, נהדרים, אכפתיים, וקשה גם להם עם המשפטיזציה של כל דבר.
שש שנים יורים קאסמים על המדינה !!! במקום לטפל בבעיה מתחילים למגן ולחפש לייזרים ותותחים נגד הצינור המעופף.
אתה חוזר, בעקיפין, לנושא ההומאניות, והשפה הנוספת שכבר הוזכרו....
כמי שמבין משהו גם בחוק, וכמי שמתנדב באותו מג"ב כמוך, שאול, ואפילו חמור קצת יותר גדול ממך מבחינת האחריות שם, וכמי שגר גם כן במגזר החקלאי וסובל בערך אותו הדבר,
אני יכול רק לאמר שלצערי בכל מקום יש ייתרון לפושע על האדם הישר, ובכל מקום קשה להדביר את הפשע. הפושע הוא זה שבא בהפתעה, הוא זה שיברח יותר מהר ממך כי הוא זה שרץ על "חייו" או על חירותו (כן, נכון, חרות יחסית, לאור הענישה).
המשטרה, גם אם תהיה יעילה יותר, לא יכולה להיות בכל מקום, בטח לא במגזר הכפרי. היא תוכל אולי יותר, אבל ברור לנו שלא יוצבו 3 משמרות של שוטרים בכל יישוב בארץ, ואנחנו גם לא רוצים, כי אז נהפוך למדינת משטרה אמיתית. כי כשלשוטר לא יהיו גנבים, הוא יתעסק בדברים אחרים....
הפתרון, בעיני, הוא בחקיקה האמריקאית. בין אם "ביתי מבצרי" ובין אם "3 strikes and you're out".
הזכרתי פעם בשרשור ישן. יש מפלגה בעלת מצע דומה. יש איש כוחני מספיק כדי להעביר את זה. הדעות גם די תמימות לגבי היותו איש ישר ובעל עקרונות. עם זאת אני לא מכיר רבים שיצביעו לו, ואני ככל הנראה ביניהם, בגלל יתר דעותיו.
יש לו גם דעה מעניינת ונתמכת דמוגרפית לגבי "שתי מדינות לשתי עמים" ומיקום הגבול.
ויש לו גם ביצוע מצויין ב"ארץ נהדרת".
דא?
ואין באמור כדי להוות תעמולה לו. אני מבטיח לא לעשות לו תעמולה.
באשר ל"מפלגת ג'יפולוג", שתכונה איש כראות עיניו - קצת נאיבי לחשוב שניתן להרים דבר כזה.
עוזי דיין, חבר ואיש ענק, עם כל התמיכה וההיכרות החיובית בציבור לא הצליח לעבור את אחוז החסימה.
-
אל תדאג שמיל, אני ממש לא נעלב.
אבל שים לב למשהו מעניין. כולם בוכים שרע, אף אחד לא מזיז את התחת. כשקם אחד שמוכן להזיז את התחת אז כולם ממליצים לו שירגע כי הוא לא מסוגל לשנות כלום ....
ואתה לא הראשון שממליץ לי לרדת מהעניין וגם לא הראשון שממליץ לי להצביע בפעם הבאה פדנש קונטרול ...
יתכן וזה באמת מה שאעשה. דיקטטורה יכולה להיות דבר ניפלא אם אתה בצד הנכון ...
בכל מקרה, אני מאוד מאוד בעד עין תחת עין וביתי הוא מבצרי.
ממש מאוד.
ומי שמכיר אותי יודע שאני לא מיליטנט ושונא נשק... כשאין ברירה ... ( האם באמת אין ברירה ? )
-
אגב, לעניין השירשור המקורי, שי דרומי שוחרר למעצר בית
מה שטוב בשבילו אבל רע לעניין.
היו צריכים לשחרר אותו כגיבור ולתת לו פרס, כניראה מפחדים מהערבים ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
היו צריכים לשחרר אותו כגיבור ולתת לו פרס, כניראה מפחדים מהערבים ...
מה יהיה??????
1.הבן אדם החזיק נשק לא חוקי!!!!
2.הבן אדם כנראה ירה לפורצים בגב (לא סכנת חיים)!!!!
3. שאול אתה גזען!!! אבל בלי קשר אני אוהב אותך (מתי מטיבי לסת????)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי fuksi
מה יהיה??????
3. שאול אתה גזען!!! אבל בלי קשר אני אוהב אותך (מתי מטיבי לסת????)
1. שכחתי לרגע שכל הנשקים שמסתובבים אצל הבדואים רשומים באיזשהו משרד ממשלתי, אה רגע הם לא? אז למה לא עוצרים אותם?
2. תגיד אתה היית פעם בסיטואציה כזו שכבר פעם רביעית מרעילים לך כלבי שמירה, לא נראה שהאנשים האלה בדיוק מתכננים להזמין אותך לקפה איתם, ואם תצא אליהם במקום להתחבא אז כן יש לך סכנה ממשית לחיים. בלי קשר שצריך לירות בגנבים. להזכירך גם לגנוב זה משהו לא חוקי, למה הגנבים לא עצורים?
עירא
-
כי אנשים שגרים במרכז תל אביב ויושבים בבית קפה כשבחיפה ילדים יושבים במקלט. או במושבי מרכב לכיש או בכלל אשקלון דרומה ...
אין להם מושג על מה הם מקשקשים שם.
ולפני שתצעק, פוקסי ידידי.
אני השארתי את הילדים האישייים שלי במקלט כשיצאתי כל יום לעבודה בתל אביב ובמו עיני ראיתי ושמעתי את זה.
אישתי האישית עובדת במרחק של 129 מטר מדוד מהרקטה שהרגה 8 אנשים במוסך הרכבת. החלון שלה פונה לשם....
זה לא מיד שניה.
אני מבטיח לך.
אבל בגלל אנשים קהי חושים ( במילים אחרות - מטומטמים עם זיכרון של 4 דקות ) ... הומניים שיודעים יפה מאוד לבכות על כל מיני ישמעלים שניפגעו מהטילים של חיזבאללה אבל כשישראלים אחרים ( ואני בכוונה לא רושם יהודים ) ניפגעו .. אנחנו הכובש האכזר ומגיע לנו ...
וזה תושבי ישראל שלא רואים את עצמם כחלק מאותו כובש אכזר.
כל כך כואב ....
פוקסי, שי דרומי נילחם בשבילך ואתה במקום להודות לו, מאשים אותו.
חבל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי fuksi
מה יהיה??????
1. בטרמינולוגיה המשפטית, גם נשק חוקי שרשיונו לא חודש עקב סיבות ביורוקרטיות יכול להיות מוגדר כ"נשק לא חוקי" בשפת העם. יש לך ידיעות כלשהן באשר לסטטוס המדוייק של הנשק, פוקסי?
2. מתי לאחרונה הבחנת במדוייק האם דמות לבושת שחורים באפילה היא עם הפנים אליך או ממך?
אתה יודע שהוא ירה להם בגב? רק אמש קראתי שהוא פגע בירך.
ראית פעם, פוקסי יקירי, אדם מת מכדור בברך? אני ראיתי, תוך 2 דקות הוא גמר ורופא קבע את מותו.
אל תחרוץ את דינו של דרומי.
ברור לי שלא רק שלא היית אף פעם במקומו, וחושבני שאף לא במצבים דומים, או במצבי סכנת חיים אמיתית.
אולי תחשוב על שתי הזקנות שנשדדו והוכו קשות לאחרונה, אולי זה יעזור לך להבין עם מי מתמודדים כאן.
-
חברים, בדרך כלל אינני מרבה במילים אבל הפעם החלטתי קצת לחרוג ממנהגי.
הבעיה במדינה הזו היא לא יפי הנפש, לא בני דודינו וגם לא המדינה על מוסדותיה השונים.
הבעיה היא שאנחנו פשוט לא לומדים!!!
לא לומדים שאת אף אחד זה לא מעניין אם נשרוד או לא.
לא לומדים שלא יעזור כלום ותמיד נהיה אשמים בעיני כולם.
לא לומדים שכל עוד נמשיך להסתגר איש איש בפינתו ולהתעלם ממה שקורה סביבנו נמשיך להדרדר.
לא לומדים שבמזרח התיכון לא מדברים "אירופאית" ורק החזק שורד.
לא לומדים שעולם שאיפשר להפוך אותנו לסבון ייעשה זאת שנית מבלי להניד עפעף.
לא לומדים שבראש ובראשונה א נ ח נ ו איפשרנו להפוך אותנו לסבון.
לא לומדים שהכוח הוא בכמות ולא באיכות.
לא לומדים שהדבר היחיד שיש לו זכות קיום באיזור שלנו הוא הכוח.
לא לומדים שאויב המדינה והעם הוא מישהו ששמים בכלא ולא הופכים לשר.
לא לומדים שאדם שמקיים מגעים עם האויב מקומו אינו בבית הנבחרים.
לא לומדים שאנשים ששוללים את קיום המדינה אינם זכאים להיות אזרחיה.
לא לומדים לפתור בעיות ולא להדחיקן כדי שכעבור 20 שנה תהפוכנה לבלתי פתירות.
לא לומדים שצריך לקום ולעשות ולא לבזבז אוויר בדיבורי סרק חסרי תכלית.
דרור, אני מסכים עם כל מילה שלך ושל שפם בכל ליבי. אבל הבעיה היא שכל עוד לא נקום ונעשה לא ישתנה כלום.
וכשאני אומר נקום ונעשה, אין הכוונה לבודדים שנפגעו במישרין ממה שקורה. באלה הכי קל לטפל, וניתנו כאן הרבה דוגמאות לכך, כשהטריה והכואבת ביותר היא שי דרומי.
שימו לב על מה אנחנו מדברים כאן. אנחנו כמעט מצפים למשהו שיקרה כשאנחנו מטיילים, אנחנו מצפים שאחד הבדואים יחצה את אותו הגבול הדק, כפי שנאמר כאן, ויפגע במטיילים.
רבותי תתעוררו!!! אנו מסתובבים בחשש במדינה ש ל נ ו, וכל מה עולה בידינו לעשות בנידון הוא לשבת כאן ולקטר. זה אינו מצב נורמלי נקודה !!!
ניר וגיא, כמו שאמר כאן מישהו לפני, הפוליטיקה אינה הפתרון ואין צורך לחזור על הסיבות שכבר נמנו כאן.
כל עוד כל אחד יושב בדלת אמותיו, בוכה כמה זה רע ומקווה שאיך שהוא זה יעבור או שיהיה כבר מישהו שיעשה את העבודה בשבילו, זה רק ימשיך ויתדרדר.
אבל אם האנשים במדינה הזו היו מסוגלים להתארגן ולהחליט לשים סוף להפקרות ולאנרכיה. ללא קשר אם הם נפגעו ממנה ישירות או לא, ומתוך מטרה ברורה והבנה שצריך לקחת את זה עד לאן שיידרש ובסופו של דבר, כשיתפזר האבק יכול להיות אך ורק מנצח אחד. אז, אולי היה שביב של תקווה.
קחו לדוגמה חרם צרכנים פשוט שבארה"ב עושים אם מעלים את המחיר של הקטשופ ברבע סנט. שם זה פשוט ואפקטיבי, בעוד שאצלינו מזיינים אותנו מכל כיוון אפשרי ואנחנו בוכים ומבקשים עוד, ולא צריך ללכת רחוק קחו לדוגמה את הבזיון של הבנקים עם הריביות. נסו לספר את זה למישהו מחו"ל, ההימור שלי הוא שאף אחד לא יאמין לכם.
הרי בסופו של דבר מה תעשה המשטרה במקרה כזה? תעצור את כולם? כמה היא תעצור? 100, 200, 1000, 20000 ? הרי גם לזה יש גבול. בטח שהרבה יותר קל לעצור את שי דרומי, אבל יחד עם זה שכולם צועקים שהוא גיבור וצריך לתת לו אות כבוד, לא ראיתי 1000 איש צובאים על בית המעצר ותובעים לשחרר אותו מיד. למה? מכיוון שכל אחד מסתכל על התחת שלו ולא מעניין אותו כלום מסביב. מעניין מה היה קורה במדינה אחרת במקרה כזה ...
זו המחלה של העם הזה רבותי ! כל אחד דואג לתחת שלו החל מראש הממשלה ועד לאחרון הקבצנים, וכל עוד לא נשכיל לשנות את זה המצב רק ילך ויחמיר.
My two cents ...
איציק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
כי אנשים שגרים במרכז תל אביב ויושבים בבית קפה כשבחיפה ילדים יושבים במקלט. או במושבי מרכב לכיש או בכלל אשקלון דרומה ...
אין להם מושג על מה הם מקשקשים שם.
אני אוהב קפה! שותה קפה כל שישי בנמל!!! גם כשיורדות קטיושות בחיפה וגם כשאוטובוסים מתפוצצים בתל אביב!!!! זה הזמן איכות שלי ולא חיזבאללה ולא חמאס יוכל לשנות את זה!
ולפני שתצעק, פוקסי ידידי.
אני השארתי את הילדים האישייים שלי במקלט כשיצאתי כל יום לעבודה בתל אביב ובמו עיני ראיתי ושמעתי את זה.
אישתי האישית עובדת במרחק של 129 מטר מדוד מהרקטה שהרגה 8 אנשים במוסך הרכבת. החלון שלה פונה לשם....
ואני עפתי מהמיטה בפיגוע קו 5 בדיזנגוף....כולנו בחרא הזה!
זה לא מיד שניה.
אני מבטיח לך.
אבל בגלל אנשים קהי חושים ( במילים אחרות - מטומטמים עם זיכרון של 4 דקות ) ... הומניים שיודעים יפה מאוד לבכות על כל מיני ישמעלים שניפגעו מהטילים של חיזבאללה אבל כשישראלים אחרים ( ואני בכוונה לא רושם יהודים ) ניפגעו .. אנחנו הכובש האכזר ומגיע לנו ...
לקרוא/לרמוז שאני שמאלני זו בדיחה טובה כמו החמור שקרא לדרור הראל אשכנזי שמאלני....
וזה תושבי ישראל שלא רואים את עצמם כחלק מאותו כובש אכזר.
אני לא חושב כך!
כל כך כואב ....
פוקסי, שי דרומי נילחם בשבילך ואתה במקום להודות לו, מאשים אותו.
כרגע אני לא מאשים כיוון שאני לא בית משפט! אם מחר חקלאי יוריד 2-3 כדורים מנשק חוקי שברשותו על גנבים אני אשמח...רצוי אחרי כדור או שתיים באויר ואח"כ אם צריך לאויר של הריאות.
חבל.
מצטער כולנו בחרא גם צפונבונים תל אביבים כמוני. זה עניין של בחירה.לדוגמא:
מי שנשאר לגור בתל אביב "אוכל" פיגועים , זיהום אויר קטסטרופלי,אירגוני פשע משתוללים,
נערים דוקרים במועדונים,אנשים משתוללים בכבישים, שכר דירה שעולה ועולה!
מה שאני מנסה לומר שהמדינה ומוסדותיה דפוקים ללא ספק! ונשאר לבחור אם ל"אכול" את החרא בתל אביב או חיפה או בחוה בנגב...ואף אחד לא עושה לי טובה לא החקלאי בדרום/צפון
ולא המתנחל בגב ההר.
יאללה נגמר לי האספרסו ואין לי כוח להמשיך לכתוב....(:
גיא-איך הבולמים?
-
מעשי שוד וגניבה מתקיימים מזה מאות שנים באתוס הבדואי. נקודה. כיום כבר פסקו שיירות של גמלים הנושאים סחורות יקרות לשוט אל דמשק, נמל חיפה או מצריים. מה יש ? יש חקלאים ,יש חוק רופס ויש "נאורות". יפה. לאתוס הנ'ל יש לצרף בימינו התרסה קשה מצד המגזר הבדואי כלפי המדינה ומוסדותיה+גוון לאומני המתיר את חייהם ורכושם של תושבי הארץ היהודים=>לגיטימציה לפגיעה בהם. בדואי חושב 10 פעמים לפני שהוא מהין לשלוח ידו בנפשו או ברכושו של בן עדתו שכן ברור לו שיופעלו כנגדו חוקי העשירה (איגוד שבטים) ועם אלה לא כדאי אבל ממש לא כדאי להסתבך.
לציבור היורים. למעט סעיף "ההגנה העצמית" חשוב שתכירו גם את הוראת החוק הנוגעת לענין
"הגנת הצורך" כלקמן:
"לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי להצלת חייו, חירותו, גופו או רכושו, שלו או של זולתו, מסכנה מוחשית של פגיעה חמורה הנובעת ממצב דברים נתון בשעת המעשה, ולא הייתה לו דרך אחרת אלא לעשותו."
פרשנות:
לתחולת הגנת הצורך נדרשים, אפוא, התקיימותם של חמישה תנאים מצטברים: הראשון – שהמעשה הנו תגובה שנדרשה מיידית להצלת אחד מארבעת הערכים המצוינים; השני – שהמעשה נעשה לשם הצלת החיים, החירות, הגוף או הרכוש של העושה או של זולתו; השלישי – שההצלה היא מסכנה מוחשית לפגיעה חמורה; הרביעי – שהסכנה נובעת ממצב דברים נתון, ללא קשר למיהות יוצרה; והחמישי – שלא הייתה לעושה כל דרך נוספת למנוע את הסכנה האמורה.
והנה תמצית התפישה הרווחת אצל שופטינו בהתיחס לסעיף "הגנת הצידוק" (שמגר, אנקונינה כנגד התובע הצבאי הראשי, 88):
"האינטרס הציבורי בתפיסה ובמעצר עבריינים מתגבש, בין היתר, על יסוד הרצון להגן על בני הציבור שהם קורבנותיו-בכוח של העבריין. איש הרשות או האזרח פועל להגנת חיי אדם ולשלמות גופו של קורבן העבירה או של אלו העלולים להפוך לקורבנות אם העבריין לא ייעצר. אולם, היבט זה של האינטרס הציבורי, שתי פנים לו: כפי שהוא משמש כמניע לתפישת העבריין לשם מניעת פגיעה באדם אחר, כך גם עולה ממנו ההדרכה הנורמטיבית לגבי מידתה של הפעלת הכוח כלפי העבריין. זה ואף זו נושאים עימם מטרה הטמונה בהם מיסודם, שעניינה השאיפה למניעתה ככל האפשר של הפגיעה בחיי אדם. מטרה זו הופכת להגבלה על השימוש בכוח, ולפיה יש להימנע מקיפוח חיי אדם או מפגיעה בשלמות הגוף, כאשר הדבר איננו עומד ביחס סביר למידת הסכנה אותה מבקשים למנוע, גם כאשר מדובר בתפישת העבריין. כדי לממש אינטרס כאמור, יש לקבוע סף גבוה יותר לביסוסו של הצידוק לשימוש בכוח קטלני לשם ביצוע הדין, מזה הנובע אך ורק מן הסיווג הפורמלי של העבירות לפי מידת העונש המירבית הצמודה להן."
דרומי לרוע מזלו הרג את הפורץ. לזכותו יכול לטעון כי לא היתה כוונת רצח וההוכחה-ירה לכיוון הרגלים.
ליבי ליבי עליו, ועלינו...
-
הבולמים סבבה, תודה.
אבל האספרסו והאין כוח הוא הבעיה ....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
הזכרתי פעם בשרשור ישן. יש מפלגה בעלת מצע דומה. יש איש כוחני מספיק כדי להעביר את זה. הדעות גם די תמימות לגבי היותו איש ישר ובעל עקרונות. עם זאת אני לא מכיר רבים שיצביעו לו, ואני ככל הנראה ביניהם, בגלל יתר דעותיו.
יש לו גם דעה מעניינת ונתמכת דמוגרפית לגבי "שתי מדינות לשתי עמים" ומיקום הגבול.
ויש לו גם ביצוע מצויין ב"ארץ נהדרת".
דא?
ואין באמור כדי להוות תעמולה לו. אני מבטיח לא לעשות לו תעמולה.
באשר ל"מפלגת ג'יפולוג", שתכונה איש כראות עיניו - קצת נאיבי לחשוב שניתן להרים דבר כזה.
עוזי דיין, חבר ואיש ענק, עם כל התמיכה וההיכרות החיובית בציבור לא הצליח לעבור את אחוז החסימה.
i rest my case.
אין צורך שתעשה לו תעמולה שמיל.
האיש הזה שרף את עצמו מזמן - הוא כל כך מטונף ומזוהם מרוב פוליטיקה, שכבר אי אפשר להאמין לאף מילה שלו. באופן אישי? לעם ישראל יש אולי זיכרון מאוד קצר אבל לי לא - אני לעולם לא אסלח לו את החבירה לאולמרט ולכנופיית קדימה - שבעיני הם המייצגים של כל מה שרע בעם ישראל, ואחראים במישרין או בעקיפין לחלק גדול מהכאוס שאנחנו נמצאים בו.
חברך עוזי דיין הוא עוד אחד משורה מכובדת של אנשים שמנסים כבר שנים למכור לנו "שלום וביטחון" - עם כל הסימפטיה אליו, זו סחורה משומשת שפג תוקפה. הונאה ואחיזת עינים. לעולם לא יהיה כאן שלום ומי שלא מודה בזה הוא אחד מהשניים: תמים או שקרן.
עם כל הרצון הטוב שלנו, אתם ואנחנו קטנים מדי מול "השיטה", שיודעת טוב מאוד להגן על עצמה ועל השחיתויות המובנות בה מפני רצון טוב ומפני אזרחים אכפתיים. השיטה תקבור אותנו.
את הרעיונות הללו צריך לבסס ולעגן בשיתוף פעולה עם מפלגה קיימת. למרות השינאה והתיעוב שאני חש כלפי כל הפוליטיקאים לסוגיהם וצבעיהם השונים, כנראה שאין ברירה. אם רוצים לשנות משהו צריך לעשות זאת במסגרת מפלגה קיימת, ממש לא משנה לי מאיזה צבע ומאיזה צד (כנראה שלא שמאל...). אותה מפלגה שתחרוט על דיגלה מלחמת חורמה אמיתית בפשיעה מכל סוג, מלחמה ממש - עם פלוגות מג"ב שיעשו סדר פעם אחת ולתמיד במקומות מועדים וכולכם יודעים איפה (וזה לא רק בישובי הבדואים. ממש לא), כולל שימוש בנשק חם עם כל ההשלכות של זה. מלחמה שתכלול גם שינוי חקיקה מרחיק לכת בנוגע לאחזקת נשק להגנה עצמית על ידי אזרחים ולשימוש בו, כולל עונשי מוות קבועים בחוק למחבלים, רוצחים, סוחרי סמים וסוחרי נשים, כולל סנקציות דרקוניות מרחיקות לכת כנגד עבריינים פליליים מכל סוג ומשפחותיהם, שיכללו מלבד עונשי מאסר ועבודת פרך של עשרות שנים ללא ניכוי שליש וללא "שיקום" וחנינות ושאר חארטות , גם החרמות רכוש וגירוש משפחות וקרובים מהארץ. נשמע מפחיד? כן. אבל אם כבר פחד, אז עד הסוף, אני רוצה שגם הרעים יפחדו. מה זה יפחדו? ישקשקו.
אם תהיה מפלגה שתיקח על עצמה את המשימה הזו - היא תקבל ממני את הפתק.
-
אל תתיחסו בצורה כזאת פשטנית לדברים שלי, אני לא מציע את עצמי לעמוד בראש מפלגה, אני בטוח שיש מועמדים ראויים יותר, מה שאני מנסה להגיד הוא שבאופן אישי אני מוכן לתרום הרבה יותר מאשר לתת עיצות מהכסא או לגשת לקלפי ביום הבחירות. הייתי אומר גם שהייתי מתנדב לעזור לחקלאי הדרום להגן על רכושם וחייהם ותורם מזמני נניח לילה בשבוע, אבל עם זה יש לי כמה בעיות -
1. אם אני עלול למצוא את עצמי במצב שאני נאלץ לפגוע במישהו ולהסתכן בשהייה מאחורי הסורגים בעקבות זאת, אני מעדיף לעשות את זה ללא עדים..., מה לעשות העם היהודי הוא חבורה של שטינקרים.
2. אני לא צריך ללכת רחוק כדי לארוב לבני מיעוטים שמגיעים כדי לגנוב - אני יכול פשוט לרדת לחנייה ולחכות...