-
חוזר: Road Warrior Truck Bed Liner-ציפוי אפוקסי לרצפה.
אפשר לפרק דברים שם , עדיף שתבוא אבל עם כמה שפחות (איפה שהוא שם נעלמה לי סכין יקרה, אין לי את מי להאשים חוץ מאת עצמי..). אני באתי עם כסא נהג בלבד מבחינת ציוד מוברג לרכב (משענת היד נשלפת). פירקנו שם את החגורות ואותו, אני העדפתי לעשות את רוב העבודה בעצמי , לא סומך על אחרים, במיוחד לא בבטיחות.
מבחינת מכלולים, הכוונה היא להתיז באיזור פנים הכנפיים ובתחתית (מתחת לכסאות). אבו שפם המליץ גם לעשות פס חיצוני, כמו שרואים על הטנדר האדום, אני עדיין מסתייג מזה.
צריך לכסות את הסרן כולו ואת הצנרת בסביבה, הבולמים , חלקי ההיגוי החשופים וכד'. לא חייבים להסיר מכלולים , אבל צריך לכסות אותם היטב ועדיף לעשות זאת בעצמך ולא שהם יעשו זאת (עניין של מחויבות לרכב). חשבתי גם להתיז על טנק הדלק ואולי שם עם חומר יותר קשיח (יש כאמור כמה סוגים). חזון למועד ,לא רץ להשקיע עכשיו עוד אלפים על זה , יש לי דברים יותר חשובים ספציפית לרכב.
-
רשמים אחרי שלושה שבועות -
הרכב שקט יותר, לא ברמה של אולפן הקלטה, אבל יש הבדל ניכר וכך גם ברמת החום שנקלט מהכביש בנסיעה.
רצפת הרכב אטומה למים למעט החורים הייעודים שקדחתי לפינוי נוזלים. הצפתי את הרכב עם צינור עד כמעט גובה הקנט והמים החזיקו עד שפתחתי את הנקבים.
סה"כ אני מרוצה. מחר אני אעלה תמונות נוספות לבקשת אבו-שפם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
רשמים אחרי שלושה שבועות -
הרכב שקט יותר, לא ברמה של אולפן הקלטה, אבל יש הבדל ניכר וכך גם ברמת החום שנקלט מהכביש בנסיעה.
רצפת הרכב אטומה למים למעט החורים הייעודים שקדחתי לפינוי נוזלים. הצפתי את הרכב עם צינור עד כמעט גובה הקנט והמים החזיקו עד שפתחתי את הנקבים.
סה"כ אני מרוצה. מחר אני אעלה תמונות נוספות לבקשת אבו-שפם.
שלום רב!
היתה לי את הזכות לראות היום, את העבודה שבוצעה אצל אמיר, ואני חייב לציין שבוצעה עבודה מעולה, ושווה כל אגורה.
ואם אמיר מרוצה, כל אחד יהיה מרוצה.
בברכה
צביקה
-
תגובה להודעה: Road Warrior Truck Bed Liner-ציפוי אפוקסי לרצפה.
אהלן....
מישהו יודע פרטים עדכניים לגבי החברה שמבצעת את זה?
טלפון זמין?מיקום?
האם מישהו מכיר במרכז?
-
אני חושב שגתוס התחילו לעבוד עם החומרים האלו.
-
יש גם את רוני, חבר כאן בפורום (Trex) שעושה עבודה עם חומרים דומים באיכות טובה.
אצלי הצבע מחזיק יופי יופי כבר כמה שנים כולל העמסות של כבדות ישירות על רצפת הפח של הסופה. זה לא יאמן כמה החומר הזה חזק.
יש שרשור בנושא על הסופה שלי...
עמרי
-
מישהו יכול לרשום לי טל' של רוני(Trex) או דרך ליצור איתו קשר?
-
7 קבצים מצורפים
שלום לכולם,
אמנם מעלה נושא ישן אך יתכן ועדיין אקטואלי לכמה אנשים.
אתמול ציפיתי את הארגז של הטויוטה בחומר הנ"ל (ROAD WARRIOR) ולהל"ן רשמי:
1. עבודה עם רולר המסופק בערכה אפשרית בהחלט ואפילו רצויה, חצי מהשטח צבעתי עם מברשת (מתקבלת איכות צביעה ירודה) בעיקר בגלל המלצות של אנשים, בהמשך מתוך סקרנות עברתי לרולר וגיליתי שלא רק אפשרי אלא אפילו מומלץ לצבוע איתו מאחר והישום ידידותי יותר וטיב פני השטח המתקבל אחיד יותר.
2. החומר הוא דו רכיבי, מלוכלך יותר לעבוד איתו בגלל תהליך הערבוב אך מעבר לכך זהו יתרון (על פני חד רכיבי) מאחר והצבע אינו מתפלמר סתם לאחר פתיחת הקופסא (ללא ערבוב בין החומרים כמובן).
3. לפני תחילת העבודה יש להכין כמות כפפות גדולה, טרפנטין או אלכוהול ומטליות חדשות.
4. הכנת השטח הנצבע - במקרה שלי הארגז ממש חדש, אחרי צבע וללא חלודות קודמות לכן ההכנה כללה ניקוי יסודי בלבד.
5. מיסוך האיזורים הלא נצבעים - חשוב ביותר!! ללא מיסוך טוב העבודה תהפוך לסיוט, בזמן העבודה עם כפפות מלוכלכות בצבע לא ניתן להתחיל לנקות נזילות.
6. רצוי אדם נוסף לעזרה בדברים הקטנים, הכפפות ממש אבל ממש מתלכלכות וזה פשוט בלתי אפשרי כל הזמן להסיר אותן וללבוש חדשות.
7. הצבע יוצא מחוספס ומעט אגרסיבי אך יפה, מכאן גם ניתן להבין שניקוי נזילות או מריחות לא רצויות הוא דבר שלא כדאי לדחות לסיום העבודה אלא לנקות מיד כאשר קורה עם טרפנטין או אלכוהול (יש להכין מראש).
8. רצוי ליישם את הצבע בסביבה מאווררת מאד, אדי החומר חזקים מאד!
לסיכום, הישום כולל מיסוך לוקח כמה שעות טובות אך נראה לי ששווה את זה.
מצורפות תמונות של לפני ואחרי לסקרנים...
החומר משווק ע"י חברת M.B.M.i , טל: 08-8509595, פנו אל יוסי - איש נחמד מאד בעל תודעת שירות מצויינת.
למען הסר ספק, אין לי כל קשר לחברה ו/או לאנשיה וכל שנכתב כאן הוא חוות דעתי כלקוח בלבד.
יום טוב ובהצלחה
עמי
-
-
לפי ההוראות אין צורך לשייף אלא אם כן יש חלודה, צבע רופף, ווקס שמרוח וכו' (אלמנטים שמפריעים להצמדות הצבע למצע היציב). הארגז עבר נקיון יסודי מאד שכלל ניקוי מאבק עם מטלית יבשה ולאחר מכן ניקוי עם מטליות ספוגות באלכוהול תעשייתי (זמן יבוש של כשעה לאחר מכן ליתר בטחון). בזמן הסרת המיסוכים בקושי הצלחתי למשוך את הסלוטייפ מבלי לקרוע אותו באיזור המגע עם הצבע שטיפס עליו, הצבע תופס חזק בטירוף....
מנסיון של חבר שצבע ארגז עם כתמי חלודה (אותה שייף קלות) וצבע שחלקו הוא בעצם צבע ספריי לבן :rolleyes: והציפוי עד היום תופס ולא זז (כבר שנה כמעט והרכב הוא גם רכב עבודה...) ניתן להבין שאין צורך לעשות עבודת הכנה מטורפת אלא להסיר את האלמנטים הרופפים ולנקות את האיזור הנצבע.
-
1 קבצים מצורפים
שים לב להערה שבתמונה, לדעתי שיוף השכבה העליונה בטח לא יזיק אבל כנראה שגם לא יועיל כשמדובר בחלקים חדשים או צבועים כמו שצריך (צביעה אחידה ואדהסיה טובה אל שטח הבסיס - הפח) ללא ווקס.
-
תקרא את דף ההוראות המקורי, לא המתורגם:
ציטוט:
ROUGHING UP SURFACE AND DEGLOSSING
-Using the supplied sanding pad, sand/abrade the entire area that is going to be coated.
-Give special attention to waxed areas; be sure to remove all wax. The Road Warrior Protective Truck Bed Coating will not adhere to waxy surfaces
ללא קשר לצבע הספציפי, כל צביעה על גבי צבע קיים מחייבת חספוס השכבה העליונה של הצבע הישן.
הנסיון של היבואן עם החומר הזה מוגבל, הם לא ידעו על קיומו עד שפניתי אליהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי-ו
שים לב להערה שבתמונה, לדעתי שיוף השכבה העליונה בטח לא יזיק אבל כנראה שגם לא יועיל כשמדובר בחלקים חדשים או צבועים כמו שצריך (צביעה אחידה ואדהסיה טובה אל שטח הבסיס - הפח) ללא ווקס.
עמי כמה עלה לך הצבע? מאיפה קנית?
ואם אפשר לקנות כמות יותר קטנה?
-
אולי כדאי לצבוע את כל הרכב בזה מבחוץ גם..?
יכול להיות יפה ובטח שלא רע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
תקרא את דף ההוראות
המקורי, לא המתורגם:
ללא קשר לצבע הספציפי, כל צביעה על גבי צבע קיים מחייבת חספוס השכבה העליונה של הצבע הישן.
הנסיון של היבואן עם החומר הזה מוגבל, הם לא ידעו על קיומו עד שפניתי אליהם.
בעקרון אתה צודק, היבואן תרגם לא במדויק את שרשום ע"י היצרן אבל... צביעה על צבע קיים לא מחייבת בהכרח שפשוף שכבה עליונה והחספוס כאן הוא לא זה שעושה את ההבדל הגדול אלא הורדת שכבה שהאדהסיה אליה עלולה להיות חלשה יותר במידה ואכן שכבה כזו קיימת (קשרים כימיים וכו') ו/או הורדת אלמנטים מפריעים כמו שאריות שמן, חלודה, לכלוך וכו', היצרן לעיתים מגזים בשביל כסת"ח ולא באמת לצורך. בסופו של דבר עם תוצאות לא ניתן להתווכח, במקרה הזה וגם במקרה של אותו חבר שצבע על חלקים עם שאריות חלודה וצבע חלש הציפוי הנ"ל תופס חזק בטירוף. מנסיון גירוד כושל של איזורים קטנטנים שנצבעו בטעות (לא נוקו וכמובן גם לא שויפו) אני יכול להגיד בוודאות שהצבע יציב וחזק מאד על המצע הקיים גם ללא שפשוף. שוב, אצלי הצבע חדש לגמרי ללא שכבת ווקס, חלודה או כל גורם אחר שהיה עלול להפריע.
לגבי מחיר, עלה 861 ש"ח כולל הכל, הכמות היא 3.8 ל' של חומר פעיל (לאחר ערבוב בסיס ומקשה). הערכה כוללת זוג כפפות (לא מספיק), מברשת, רולר וכרית ליטוש. למיטב ידיעתי לא ניתן לקנות כמות קטנה יותר.
-
עמי,
על המיכל רשום שהוא מיועד לכיסוי ארגז של טנדר אמריקאי סטנדרטי, מה שאורמ כמעט פי-2 מהארגז של יפני ממוצע.
בכמה חומר השתמשת לצביעה?
-
אהלן,
מישהו יכול לתת עלויות וכמה שטח זה מכסה (מידות) בערך....
איתי.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עמי,
על המיכל רשום שהוא מיועד לכיסוי ארגז של טנדר אמריקאי סטנדרטי, מה שאורמ כמעט פי-2 מהארגז של יפני ממוצע.
בכמה חומר השתמשת לצביעה?
דורון,
לי נשאר כ-1/3 מיכל, מעט הגזמתי בכמה מקומות (בעובי הצבע) ובוודאי בזבזתי יותר חומר ממה שאדם בעל נסיון היה מבזבז לכן יתכן שהיצרן צודק. במקרה שלנו חסרי הנסיון עם הצבע הנ"ל כנראה שהכמות שתשאר מצביעת ארגז היא משהו כמו 1/3, אולי מעט יותר בצביעת שתי שכבות בלבד.
-
עמי,
אני מבין שהכנת בעצם את כל החומר בפעם אחת?
או שעדת במנות והיתרה לשימוש אח"כ?
(אתה המקרה מבחן שלי לפני היישום בארגז..)
-
דורון,
הכנתי מנה שהיא בערך 2/3 מהכמות, שאר החומר נשאר בצורתו המקורית - בסיס ומקשה בנפרד, ז"א נשאר לי 1/3 חומר לא מעורבב.
במקרה יצא שכמות החומר המעורבב הספיקה ואפילו נשאר מעט עודף שהשאיר אותי בדילמה פולנית קשה - מה עוד אפשר לצבוע בשביל לא לזרוק את החומר לפח....:???: מוכרת לך ההרגשה?
עמי
-
אגב, אתה מוזמן לקפוץ ולראות איך יצא לפני שתתחיל את העבודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי-ו
מה עוד אפשר לצבוע בשביל לא לזרוק את החומר לפח....:???: מוכרת לך ההרגשה?
עמי
את הכנפיים של הרכב מלמטה- החומר הזה אמור להנחית רעשים, בטוח יגן על המתכת ואולי יפחית קצת רעש.
ראיתי כאלו שצבעו על מכסה המנוע.. בסגנון האלומיניום השחור ששמים בדיפנדרים.
-
נו אז איך משיגים את החומר ליישום עצמי בארץ?
-
5 קבצים מצורפים
אני צבעתי את הסאמוראי שלי בשתי שיכבות ומאוד מאוד מרוצה.
נשאר לי יותר מחצי מהצבע ואני מוכן למכור את זה ב400.00 ש"ח.
אני גר במושב שריגים 052-536-1600
אריה
-
אריה, נראה יפה מאד, איך ביצעת את העבודה?
-
אתה לא רואה רולר ביד שלו?
-
שיפשפת את פח???
המריחה של החומר נעשתה אך ורק ע"י הרולר??
לא עדיף עם פיסטולט??? (עם לעשות עם פיסטולט האם כל פיסטולט צבע מתאים לחומר הזה?)
מה ההתרשמות שלך מהתוצאות לאחר סיום העבודה???
נ.ב
נראה חבל"ז , מאד רוצה גם לג'יפ שלי!!!
-
תגובה: תגובה להודעה: Road Warrior Truck Bed Liner-ציפוי אפוקסי לרצפה.
היכן מוצאים את החומר הנ"ל??
אני רוצה לארגז של הטנדר שלי
-
תגובה: תגובה להודעה: Road Warrior Truck Bed Liner-ציפוי אפוקסי לרצפה.
אפשר להשיג במודיעין אזור התעשיה ליגד סנטר