שאלת מליון הדולר.
כולנו מחכים - השאלה עד מתי ?
Printable View
שאלת מליון הדולר.
כולנו מחכים - השאלה עד מתי ?
נראה לי, שאם נפתח רשימת מתחייבים ותהיה היענות, זה יתן מוטיבציה להתניע את הפרויקט.
אמרתי ואני חוזר ואמר,
מצטער להיות נביא הזעם
אבל בבקשה תוכיחו לי כי פעם אחת אני טועה ותביאו 10 אנשים שרוצים ,
רוצים זה שמים כסף על השולחן אצל הייצרן לא בדיבורים בפורום
בבקשה
אני דווקא רציתי,למרות שהגג שלי עדיין במצב סביר.
רציתי פתרון יותר פחות גרנדיוזי. גם כך סופה (ובעיקר משופרת ) מתנשאת לגובה מוגזם, להוסיף עוד
כ- 20 ס"מ ?? למי שיש בעיה עם מרווח גובה ראש במושב האחורי, לא פשוט יותר להנמיך את המושב?
עדיין עוקב אחרי ההתפתחויות למקרה שיעלו הצעות נוספות.
מת להעיף את המכסה הארכאי מהג'יפ.
רוני
לא. ממש לא פשוט. כלומר, טכנית מאוד פשוט לעשות את זה, אבל אתה ממש לא תרצה לשבת שם אחר כך, עם ברכיים מכופפות. רוצה להרגיש איך זה? שים מזרון על הריצפה ותשב. נוח לך?ציטוט:
נכתב במקור על ידי zor
ברור שלא. הריצפה הגבוהה מדי בחלק האחורי של המרכב הוא באג תכנוני שהסופה סוחבת מהרנגלר ומה-CJ. בג'יפים האמריקאים-מקוריים זה לא הפריע, כי הם היו מאוד קצרים, המושב האחורי שלהם ממילא היה סמלי ומיועד מקסימום לילדים. בג'יפים פתוחים זה בכלל לא הפריע.
בנוסף, בתי הגלגלים בולטים לתוך תא הנוסעים ומחייבים אותנו להסתפק במושב זוגי מאוד מאוד צר מאחור. אם אנחנו רוצים להרכיב מושב רוחבי בגודל שמתאים לשלושה מבוגרים, הוא מוכרח להיות מותקן על בתי הגלגלים, ואז יש בעיית מרווח ראש...
לצערי אני משתמש הרבה בשירותי חניונים תת-קרקעיים עם תיקרה נמוכה להחריד. לכן גם אני לא מאושר מהרעיון של גג מוגבה בג'יפ, והייתי מעדיף מכסה פיבר שהוא העתק אחד לאחד של המקורי.
אבל אם מבוגרים/בני נוער גבוהים צריכים לשבת מאחור, אז כנראה שאין ברירה. מעבר לעובדה שדגם הגג שארז הציע כאן פשוט נראה טוב. אין מה להוסיף לו לדעתי. נקי ויפה.
שלום דרור,ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
אתה נחרץ למדי בתגובותך, גם בנושא קשת ההתהפכות.
לי יש מרכב פח סטנדרטי עם מושב אחורי בדומה למושב אוטובוס (תלת מושב) די גבוה.
אני גבוה - מעל מטר ושמונים. בישיבה זקופה מאחור נותר לי מרווח של כחמישה ס"מ בין הראש
לתיקרה, אכן לא מספיק , אך לא קטסטופלי. אצלי יושבים מאחור בדרך כלל ילדים, אין לי בעיה,
אך נראה לי שהנמכת המושב ב- 5 ס"מ יכולה לפתור את הבעיה .
הנקודה היא שהגג המוצע נראה אמנם יפה כפריט, אך על סופה ( במיוחד על סופה קצרה )
יתקבל מבנה דמוי צריח. גם מבחינת מרכז כובד (פיברגלס לא חומר קל במיוחד כאשר נדרש מבנה חזק) אולי יש פספוס.
אני שואף לרכב קליל , במידת האפשר, ודינמי.
רוני.
למאיר,ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
אתה אולי צודק לגבי "שמים כסף" אך במונחי מסחר, היצרן המעונין הוא זה שצריך "לשים כסף" על תבנית.
הפוטנציאל, תלוי במחיר, וגודל השוק ניתן להערכה.
יצרן פיברגלס המעונין להכנס, יכול לערוך לעצמו הערכת מצב כלכלית ולהחליט באם כדאי לו להשקיע.
על פי תחושתי, זהו מוצר שיימכר יפה במיוחד לאחר שאנשים יראו כמה דוגמאות חיות.
בידי הצעה מעשית של יצרן פיברגלס (שגם אתה מכיר אותו) שפרטיה נדונו עם אלון שלהבנתי יש לתת זכות קדימה במידה והוא מסוגל לבצע תבנית ולהתחיל בייצור לפחות לכמה מהמעונינים.
גג מעוצב לסופה, יאריך את משך חיי הכלי הזה גם בזכות העיצוב וגם בגלל הפרקטיות (מרווח ראש, גגון וכד').
כשם ש-3 יצרנים חיו כמה שנים גם מהסבת מכסה מנוע וכנפיים של מודלים 92-3 מפיבר (שלהם יש תחליף מפח), ניתן בהחלט להרוויח מייצור גג שאין לו תחליף פח, להוציא קבינה שלמה הנמכרת בשוק ע"י יצרן פיבר אחר.
לדעתי, מדובר בענין מסחרי עם סיכון מסויים אך מוגבל ביותר ולכן אני חוזר ומציע לאלון ל"הרים את הכפפה" ו/או להודיע על פרישה שבעקבותיה אשמח לענין גורמים נוספים.
נסיים בתקווה לסוף הבירבור ותחילת המעשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאבי
מר זאבי- הרשה לי להפנות אותך לתגובה מס' 59 בשרשור זה, הרי היא תגובתי, קרא מה שכתבתי.
לא כפפות ולא אבטיח. אתה רוצה? אחרים גם רוצים? אמרתי ואני עומד מאחורי מילותי, אין בעיה לייצר את המוצר, המחיר פחות או יותר ידוע, +-3K, וזה כל הסיפור. לא עלויות פיתוח, לא עלויות תבנית. תתאספו, לפחות 10, תיכנסו לסדנה לשים מקדמה וקדימה צעד. תשמח לעניין גורמים אחרים? זה נשמע סוג של איום סמוי.... ידידי היקר- השוק פתוח לכל וכל, ואתה הלקוח המשלם- בידך הכח והבחירה.... אתה תשים את כספך איפה שנראה לך.... הכדור כבר ממזמן אצלך ולא אצלי, ואין אני מושך בחולצתך מללכת ליצרנים אחרים. נהפוכו- אם תרצה, אומר לך היכן יש עוד יצרנים שאתה בטוח לא מכיר. אז ידידי היקרים, כמו שאמר זאבי- בתקווה לסוף הבירבור ותחילת המעשה.
שלכם, אלון.
בינתיים תמצאו לי סגירה מפורקת למדידות. צריך להשלים את תכנון החיבור לדפנות. בגג הפח המקורי יש מין פרופיל פח פנימי שאליו מתחברים הברגים מהדפנות ואני צריך למדוד את הגיאומטריה ולמצוא פתרון מקביל אך נוח ליצור בגג הפיבר כדי להבטיח חיבור טוב.
לגבי גובה הישיבה מאחור, אצלי בג'יפ יש שלושה כסאות אוטובוס או משהו כזה, שמורכבים על בתי הגלגלים. הישיבה לשלושה מבוגרים נוחה מבחינת הרוחב ומרווח הרגליים אבל הם חייבים לגלוש קדימה בגלל התקרה הנמוכה. אין מצב שמישהו בגובה מטר שמונים יכול לשבת בצורה רגילה.
ארז
יש כמה פתגמים של הזקנים הפולנים שמתאימים בדיוק לכאן
טוכס אופן טיש
תשים את התחת על השולחן הכוונה הא תשים כסף במקום דיבורים ,
לי אין אחוזים אצל אף אחד,
מי היצרן שאני מכיר?? זה הגאון שעשה לי את הגג שנתן לי אותו בחינם ואחרי שהרכיב אותו שאני עבדתי עליו אצלו יומיים בעזרה בקיצורו בהרכבה דרש 5500 ש"ח על ה"בחינם" בנוכחות עדים (דרור ברלי) או שאפרק את הגג??
זה ששלח אותי עם גג מחובר ב 3 ברגים??
זה שהייתי צריך להכנס למקצה שיפורים מייד בצאתי אליו ,
תלך , תלך אליו הוא איש רציני , גם תביא עוד אנשים איתך הוא רציני לאללה .
בנתיים חוץ מציורים יפים(ואני רציני)תכלס אין ולדעתי לא יהיה כלום מהפרוייקט הזה
מר זאבי לו הייתה קצת רציני הייתה נכנס לכל סדנא ושם כסף על החשבון ובמביא עוד אחרים ומתפלפל האם בעל העסק צריך לקחת סיכון או לא ,
נו תאכזב אותי ותעשה זאת
לאלון, וואלה יש לך פתיל קצר.
אתה בחור צעיר וזה ממש לא בריא להיות חם מזג ולסבול מתופעה הנקראת בלשון המקצועית "עוינות מרחפת" (תקרא על זה קצת) בה נדמה לך שכל מה שנאמר ו/או נכתב מכוןן נגדך ו/או נועד ל"איים" עליך. תאמין לי שלא כולם ובודאי שלא אני "מחפשים להציק לך".
אני שוב מתנצל, אין לי שום כוונה לפגוע בפרנסתך ובוודאי שאיני מאיים בהסבת הפרויקט לגורם אחר.
כל שביקשתי הוא להבהיר שהענין צריך לעבור לפסים מסחריים בהם כל מי שמעונין יקבל (אפשר בה"פ או בהודעה באתר) הצעת מחיר הכוללת מפרט טכני!!! עלות!!! מועד הספקה!!! ותנאי תשלום.
לפני ששוב תתרגז אני חוזר ומסביר. שלח לכל חבר הצעה כתובה עם הפרטים דלעיל ותקבל בחזרה טופס חתום ומקדמה.
למאיר, יתכן שאתה צודק בנבואה לגבי כשלון הפרויקט אבל לשבת על ה"בלקון" כמו זקני החבובות לחכות להתגשמות ה"נבואה" ממש מיותר.
לגבי יצרן פיבר שאני מכיר, אני מכיר מספר גדול של יצרנים ואחד היבואנים הגדולים בענף המליץ והביא לידי הצעה.
את המקרה שלך אני לא מכיר, אך את התוצאה רואים ולפחות מרחוק אפשר לחיות איתה (אשמח לקבל פרטים נוספים כמו רעש, התאמה לדלתות, חדירת מים במשקופים וכד').
לארז (או אלון) המחפש גג, תנסה אצל חמיס, בית הג'יפ, מוחמד (הטלפון שלו נמסר כבר קודם לאלון שחושב שאני נגדו) וכן אצל מתחרים המרכיבים סגירה שלמה. כמו"כ ניתן לאתר ברשימת זוכי המכרזים של מנהל הרכב 2 זכיינים נוספים שתמיד אוספים סופות ו/או תפרסם מודעה.
אני חושב שאם תציע למקצת הגורמים שצויינו שת"פ הכולל הספקת מוצר להרכבה, תוכל אפילו לקבל גג ופוטנציאל מכירה נוסף.
שוב סליחה לכל הנפגעים והכי חשוב - בהצלחה.
ילדים, להרגיע. קטטה בסגנון ג'יפטריפ לא מקדמת אותנו לשום מקום.
צריך למצוא גג מפורק לצורך מדידות. מין הסתם, אף אחד מבתי העסק שעניינם בתיקון ושיפוץ ג'יפים שהוזכרו בתגובה הקודמת לא ינדב לנו מכסה/סגירה מפורקת כי המיזם הזה הולך לגרום להם להפסיד הרבה כסף, אז אין מה לצפות ולדעתי זה גם לא הוגן כלפיהם לבקש מהם עזרה בעניין.
מה שצריך זה מתנדב - בעל סופה שלא נוסעת ביומיום, שמוכן לשמש כשפן נסיונות/מדידות.
הסופה תצטרך לעמוד אצל ארז או אצל אלון או אצל מי שיידרש במקום סגור ובטוח יום-יומיים ללא מכסה עליון. ביום-יומיים הללו ארז ייקח את כל המידות שצריך, ואחר כך יורכב המכסה בחזרה. כמובן שאת כל התהליך צריך לצלם ולתעד.
אם מכסה הפח במצב סביר (ריקבונות בקצה הקדמי ש להמכסה הוא אות אזהרה שהולכת להיות המון-המון עבודה בהפרדת המכסה ממסגרת החלון הקדמי... מנסיון), עבודת הפירוק/הרכבה לא תהיה מסובכת, וזאת בתנאי שיש את כל כלי העבודה הנחוצים ובעיקר כמה זוגות ידיים מסייעות, פשוט כי זה קצת גדול וכבד לאדם בודד ואפילו לשני אנשים. שלושה-ארבעה אנשים שיודעים להחזיק כלי עבודה בידיים ומכירים את הסופה, יורידו את המכסה מהסופה בשלמותו תוך חצי שעה בערך.
אני עשיתי כבר עבודה כזו אצלי (בעזרת אבא שלי, עוד מעט בן 70 הנער, אבל כוחו במותניו) וזה היה קשה כי היינו רק שניים, ביום חמסין מטורף, ללא הרבה כלים, והתמודדנו מול מכסה רקוב-סופני שכל הברגים שלו החלידו ונדבקו (חלקם נשברו) ושפשוט נשבר לחתיכות (!!!) מרוב חלודה בזמן העבודה (למי שתוהה איפה הגג הזה? זה היה לפני יותר משנתיים, הוא בטח התפורר כבר לאבק-חלודה באחת המזבלות).
אבל בסוף כמובן שהצלחנו. היום אני יודע בדיוק מאיפה לתקוף את הבעיה, ואני מוכן להשתתף בפירוק/הרכבה באחד מימי שישי.
כדי שיימצא מי שיסכים לנדב את רכבו אנחנו צריכים להתחייב כאן לעזור בפועל ובסיום המדידות להרכיב את המכסה למקומו ולהחזיר את אותו רכב לבעליו במצבו כפי שהגיע אלינו. אם יש מתנדב, הוא מוזמן למסור פרטים כאן או בה"פ כדי שנוכל להתקדם.
מילים כדורבנות.
אני כמובן אשתתף בפירוק וההרכבה. אפשר ביום שישי בבוקר כלשהו. אצלי בג'יפ לקח בערך כשעה לשחרר את החלק הקדמי של הגג לצורך עבודות באיזור החלון הקדמי. שחררתי את הברגים עד לדופן האחורית. למזלי לא היתה חלודה והם נפתחו בקלות. אני לא מנדב את הגי'פ כי כל האזור הקדמי מודבק בבוסטיק והפירוק הבא יהיה ארוך וכנראה סופי.
ארז
שוקל להציע את הסופה שלי לפרוייקט
קצרה בודי אמריקאי שנת 93
קצת חושש ממה שנגלה בפירוק הגג, מקווה שיהיה אפשר להרכיב אותו חזרה
עומד גם ככה לפני שיפוץ כללי אז הכי גרוע נקדים את המאוחר
עמית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמית שלגי
אין לך מה לחשוש מהלא-נודע... אתה יודע וכולנו יודעים בדיוק מה נמצא שם...:lol:
הגג שלך רקוב, בדיוק כמו הגגות אצל כולנו. הם יצאו רקובים מתע"ר.
הבעיה היא שהסופה שלך קצרה. זה נותן לנו מידות לסופה קצרה. זה מזכיר שאנחנו צריכים גם מכסה ארוך...
מוכן לנדב הסופה שלי- אם היא יוצאת משם עם גג פיבר :wink:
כי בנינו-אני בספק אם אתם מסוגלים לקיים את ההבטחה שלכם ולהחזיר את הגג-שהוא במצב יחסית סביר בלי לקצר את חייו...
הרכב לא נוסע ביום יום ואין שום בעיה להשביתו לסופ"ש או שניים...
אם זה תקף מבחינתכם, שלחו ה"פ ונוכל להמשיך להתחשבן...
הסופה ארוכה כמובן...
עמרי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמרי2
תאמין לי עמרי, אם המכסה יורד בקלות (וזה ממש לא עניין טריוויאלי) הוא גם יעלה בקלות בחזרה.
מתחילים כמובן עם שלושת הברגים שמחברים את החלק הקדמי של המכסה למסגרת החלון - אם הם נפתחים בשלום - הצלחנו. המנג'טים שמעל לדלתות ושאר הברגים מסביב לדפנות זה כבר כלום.
[QUOTE=זאבי]למאיר,
אתה אולי צודק לגבי "שמים כסף" אך במונחי מסחר, היצרן המעונין הוא זה שצריך "לשים כסף" על תבנית.
בידי הצעה מעשית של יצרן פיברגלס (שגם אתה מכיר אותו) שפרטיה נדונו עם אלון שלהבנתי יש לתת זכות קדימה במידה והוא מסוגל לבצע תבנית ולהתחיל בייצור לפחות לכמה מהמעונינים.
ידידי זאבי , אתה ציינת שאני מכיר ,
לאחר מכן התייחסת אחרת , אז תחליט ,
אני מכיר את ייצרן הגג שלי, ואם אתה מתייחס אליו אז לך אליו רק תעשה טובה לאחרים ואל תקח אותם איתך , הם לא יודו לך ,
אם אתה מתייחס לאחר אז ציין זאת ,
אני רק מצטט מה שאתה כותב,
אני הראשון שמפרגן שייצא לכם משהוא מהדיבורים ,
אני רק טוען שמדיבורים אין מה לאכול
ככה לא מדברים ככה עושים
http://www.jeepolog.com/forums/showt...336#post177336
למאיר,
אני חייב התצלות.
כנראה שצדקת והנושא מת מיתת נשיקה.
כפי שציינתי יצרן שהיה משווק גג אחד או שניים היה מעודד מעונינים לאמץ את הפתרון ושהסיכון שווה את המאמץ.
לצערי אף אחד לא מוכן להתחייב על קנית "חתול בשק" ולכן לא נמצאו 10 חברים המוכנים להתחייב למוצר ערטילאי.
נסיון החיים שלי שוב מוכיח כי יזם שאינו לוקח סיכון, לא מצליח להרים אפילו פרויקט מיזערי כזה שבמונחי עלות-תועלת היה לו סיכוי טוב ליצרן המתפרנס מהמקצוע.
כמובן, אשמח לשמוע כי טעיתי והענין חוזר להיות נושא רלוונטי.
היה מתכנן ! היה יצרן ! היה מתנדב ! ונשאר נאדה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאבי
קיוויתי שמאיר יטעה בנושא הזה אבל ...
מאיר - שום דבר אישי :D
לדעתי אם למנדב את ריכבו היו מציעים הנחה רצינית היה הרבה יותר סיכוי למצוא אחד.
עוד דבר , לדעתי נתתם לבעל מקצוע הרגשה שהוא "עושה טובה" ולא הבהרתם לו על הפוטנציאל העיסקי שטמון פה על גב היוזמה והתכנון שלכם.
נכון :lol:ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
יוזמת הגג התחליפי נבלמה, לא ברור מה הסיבה. לא נראה לי שהסיבה היא הורדת מידות.
אולי אם יעמוד על הפרק גג פיבר דומה יותר במידותו לגג המתכתי, יהיו יותר מתענינים?
זה יכול לתת תוצאה יותר פשוטה לביצוע , יותר זולה ולטעמי יותר יפה.
מה דעתכם? אני כמשתמע מהתגובה בעד.
נא תגובתכם.
רוני
הורדת מידות זו בעיה שאפשר להתגבר עליה בדרך זו או אחרת, אבל צריך עשרה חברים שמתחייבים לרכוש את המוצר הסופי.
ארז
חברים- רק להזכירכם את הצעתי.... היא עדיין עומדת בעינה. שלכם, אלון שליו- ג'יפארט.
אני עדיין בפנים.
לצערי הרכב לא פנוי להשבתה לצורך פרוק למדידה אך כל פתרון בטווח המחירים המדובר עדיין רלוונטי.
מעונינים נוספים מוזמנים להתפקד.
זאבי
נו אם זאבי בפנים בתשלום כמובן אז חסר לכם רק 9
זאבי אתה בחור רציני
רק יש בעיה עם עוד 9 רציניים :p
אפרופו רציני לפני העלאת הנושא כדאי שתמצא בעל מקצוע לזה כי אלון סגר את העסק