הגזיה תהיה מאד גבוהה,לא יציבה עם סיר מלא מים ופתרון למגן רוח יהיה עוד יותר בעייתי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שאולי
Printable View
הגזיה תהיה מאד גבוהה,לא יציבה עם סיר מלא מים ופתרון למגן רוח יהיה עוד יותר בעייתי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שאולי
יכול להיות שהרעיון הזה נכון - למרות שהוא מייקר את הייצור - צירים - רגליים ,עבודה וכו' . אני לא כל כך חושש ליציבות באם התמיכה של הרגליים טובה , ואני גם לא חושש למחיר היקר יותר היות וההחלטה היא לעשות את הנכון ביותר. תנו לי לישון על זה יום יומיים.
כשתתעורר תחשוב
על כך,הגזיה צריכה להתאים לבישול למספר אנשים,העברת הגזיה למכסה זה רעיון מצויין,עכשיו צריך לדאוג כיצד מייצרים מגן רוח גם אם מבשלים מחוץ לקופסא כשכלי הבישול גדול ואי אפשר לבשל בתוך הקופסא,פתרון מעניין יכול להיות,להפוך את הקופסא למודלרית עם קירות מתפרקים על ציר.
דרור הראל
מגן הרוח ניפתר אתמול באמצעות שלוש לוחיות פח מעוצבות המקיפות את הלהבה משלושה צדדים. הצד עם הברז לא מוגן והוא יהיה בכיוון הפוך לכיוון הרוח. אלה חלקים קטנים המאפשרים איחסונם באופן פשוט ביותר והם יעלים מאוד למטרתם. במשך היום אוסיף צילומים של הפתרון.
חיים מתי אפשר לבוא לקנות ערכה אחת? נראה לי שהיא כבר די "בשלה"
גלעד
יש מצב למשלוח במפגש גיפולוג?
הכנסתי לייצור כ-80 מיכסים חדשים עם ניקובים ממוחשבים ושיפורים נוספים שאינם נמצאים במיכסים הסטנדרטיים.במקביל הוצאתי לצביעה את הארגזים עצמם ושאותם ניתן יהיה לקבל בשבוע הבא.אולי אצליח להכין ערכות מספר לקראת המפגש ,אבל עליכם להודיע לי את המידות של הארגז שבחרתם.היות וגודלי הארגז הם זניחים בהפרשי המחיר ,תקחו בדיוק את מה שנחוץ לכם.(בין הארגז המקורי במידות 400X300 לארגז הגדול ביותר 420X700 יש פער של 100 שקל ובינהם יש 10 ארגזים נוספים במידותיהם. נא מסרו כאן את הגדלים שבחרתם.
יש אפשרות מיידית לרכישת שתי ערכות 300X600 ועוד 4 ערכות 300X700. הערכות מגולוונות בלי צביעה למי שזה לא חשוב לו.המחיר ל-600 לאחר הנחה של 20% -.512 ש''ח והמחיר ל-700 לאחר הנחה -.540 ש''ח.(ללא מ.ע.מ). הערכות כוללות ארגז , מכסה עם גזיה יצוקה,בלון גז ווסתים, וכן שלושה שוברי רוח שיסופקו בגמר הייצור בעוד כשבוע.ציוד בישול ניתן לרכוש במקום. כל ערכה תיבנה בנוכחות המזמין לפי דרישותיו הספציפיות.פגישה במפעל לפי תיאום טלפוני אלי 0544354505.
חיים שלום
אני מזמין ערכה אחת בגודל 300*600
תודה
הערכה מורכבת - תאם משלוח.
חיים תן בבקשה מפרט למוצר הסופי (עד כמה שהוא סופי בינתיים) מבחינת חומרים וגימור, כדי שנדע מה ההבדל בינו לבין מה שמוצע בינתיים
תודה
גלעד
מפרט טכני לערכת בישול ניצחית.....ארגז מפלדה מגולוונת לפחות 180 גרם/מ''ר בעובי 1.25 מ''מ.(לעיתים 275 גרם/מ''ר כשניתן להשיג את החומר בארץ).מחברי אלומיניום 5.0 מ''מ עם ראש רחב דקורטיבי מקובעים לאחר הצביעה ומופרדים ממגע פיזי עם הפח המגולוון. מערכת צביעה המורכבת מפריימר תחתון בעובי 15 מיקרון ומעליו צביעת אפוקסי מוקשה בתנור בעובי 30 מיקרון ובגוונים שונים על פי לוח RAL המשתנים בכל ייצור. שתי ידיות קפיציות נצמדות לארגז מאליהן עם מגעי גומי לנוחיות ההרמה. הידיות מקובעות לארגז עם 6 מחברי אלומיניום בקוטר 5.0 מ''מ. מכסה לארגז מפח כנ''ל צבוע כנ''ל אך בגוון שחור - בלבד.למכסה שתי לשוניות פלדה לנוחיות ההרמה משני צדדיו. על המכסה מבפנים ,מקובעת גזיה יצוקה מפלדה צבועה בשחור דגם GB-10A מתוצרת סין -הכוללת ווסת גז מפליז ושלושה מעגלי בעירה המאפשרים צריכה מכסימלית של 135 גרם/שעה (לא בדוק מדעית).לגזיה בורג כיוונון בקוטר 6.0 מ''מ להתאמת יחס האוויר/גז באופן הרצוי למשתמש בשימוש קבוע -לחסכון מירבי בגז. הגזיה מקובעת לארגז עם 4 ברגים מגולוונים בקוטר 6.0 מ''מ עטופים בצינוריות נירוסטה בקוטר 10 מ''מ ובאורך 55 מ''מ. צינור גומי בקוטר 9.0 מ''מ ובאורך 840 מ''מ מקשר בין הגזיה לבקבוק הגז המונח במרחק של 50 ס''מ לפחות מהגזיה. הבקבוק מכיל 400 גרם גז נוזלי פרופן ומידותיו -קוטר 75 מ''מ אורך 270 מ''מ. הבקבוקים הינם מתוצרת ארה''ב ועומדים בתקן האמריקאי.החיבור בין הצינורית לבקבוק מתבצע באמצעות ווסת גז המאפשר כיוונון הלהבה בדיוק מירבי בשילוב הברז שעל הגזיה עצמה. לגזיה מצטרפים שלוש לוחיות פלדה צורניות המהוות מסתור רוח ללהבת הבעירה לחסכון מירבי בצריכת גז.משקל הערכה משתנה על פי גודל הארגז הנבחר כאשר המשקל המכסימלי הינו 16 ק''ג והמשקל המינימלי הינו 10 ק''ג. פריטים נוספים שניתנים לרכישה נפרדת הינם כלי בישול אופייניים כגון - פינג'אן , מחבת אלומיניום מצופה טפלון,כוסות דוראלקס, מיכלי קפה וסוכר, וכו'.
שחר,למרות שאני לא מקבל ממך בזמן סביר את העזרה המתבקשת,ביום ב אני אהיה עם אצל חיים רכס,אם אתה מעוניין אקח עבורך את הערכה.(ואז תקבל גם את שעון החום מנוע הדיגיטאלי)
דרור הראל
אני מרשה לך לאסוף את הערכה בשבילי.... צום קלציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
חיים,נראה מדהים.
האם המכסה שעליו הגזיה מתנתק לגמרי מהארגז,
או שלבסוף החלטת לחברו עם צירים ולבנות רגליים, כך שניתן יהיה להדליק את הגזיה ב"אויר"
ולא כשהמכסה על הרצפה
רז
המכסה מתנתק לגמרי יחד עם צינור הגז והבקבוק,כך שניתן להעביר רק את מערכת הבישול לכל מקום בנפרד מהציוד.אנו עדיין חושבים על צירים או משענות על הארגז עם משהו תומך למכסה שיצור הגבהה של הערכה לגובה הארגז וישאיר אותו פתוח להוצאת ציוד. כרגע אנו ממליצים להניח את הערכה בניצב לארגז וכך לקבל גם הגבהה וגם גישה למצרכים.
חיים,
ע"מ לפשט את העניינים, במקום רגליים לתמוך במכסה הפתוח,
ניתן לסדר לו גובלים בצורת שרשרת או פלחים שלא יאפשרו פתיחה מלאה.
כמו בארגזי "סמל" מברזל הצבאיים.
רז
ואז תשים סיר עם מים והכל יתהפך בגלל שהוצאת משהו מהארגז ושינית שיווי משקל
שחר צודק - נושה ההיפוך הינו קריטי ,היות והוא קורה מעט לפני סיום הבישול.אבל אולי ניתן להסתפק ברגל אחת אמצעית ורחבה. ממשיכים לחשוב.
נושא ההיפוך - לא נושה......
אפשרי אם הכירה באמצע לאורך (וקרובה לצירים לרוחב) - דבר הנותן משטחי עבודה משני הצדדים. ומקום לפני הכירה לכלי בישול קטנים, תבלינים וכדומהציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
בגלל שהאורך המכסימלי הוא עד 700 מ''מ חשבנו לנכון למקם את הכירה בצד שמאל לגמרי ,ואז הברז נמצא מצד ימין - וזה נח לימניים, בעוד משטח עבודה קטן נשאר בצד הימני .באם נחלק את המשטח הזה לשני הצדדים לא ישאר מקום למחבת או אפילו לפינג'אן בשום צד - במיוחד בארגז 400 או 500מ''מ.ברור שבמשך הזמן נתמקצע עד לס''מ האחרון בינתיים בסדרה הזו - 80 ערכות ראשונות - כך בוצע הייצור.
חיים, אני סקרן.
רשמת שהחלטת למקם את הכירה בקצה השמאלי ואז הברז יהיה בצד ימין ונוח לימניים,
ואם אני אשב בצד השני של הקופסה? היא הרי סימטרית.
הרי ששמאל יהיה לימין וימין לשמאל.
אלא אם כן אני מפספס משהו אני רוצה אחוזים על ייעוץ חיצוני בפתרון בעיות תפעוליות לציבור השמאליים.
;)
אתה מפספס משהו. כשהברז בצד ימין ,צינור הגז יוצא ממנו לכיוון החזית האחורית ששם גם ממוקם בלון הגז. כאשר תשנה את מיקומך ותשב בצד השני ,אמנם הברז יהיה משמאלך ,אך גם הבלון של הגז יהיה לידך ויפריע לך בבישול.כנראה שהחיים יותר מסובכים ממה שנראה.
גמר חתימה טובה לכולםציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
וואלה חיים...מצאת פתרונות לכל כך הרבה בעיות... אתה נותן אופציות לכמעט כל בקשה...
ת'אמת...לא אוהב אפילו את הרעיון של כוסות בתוך גרב צמר... גם בגרב נקייה...
לפי התמונות יש מספיק מקום למגשית שתתאים ל 6 כוסות... מה זה עד כדי כך קשה לייצור???
בלי שום קשר אחלה מוצר...
לגבי הכוסות - הנכון ביותר זה לעטוף כל שתי כוסות בנפרד בתוך שרוול פלציב מתאים - גומי מוקצף - ובגלל גודלן ניתן להניח אותן במקום שיורי שאין לו שימוש אחר. כך יעילות האיחסון גדלה. מכל מקום יש לתכנן בפעם הראשונה את האיחסון האופטימלי של כל הציוד -כמו בפאזל- ולאחר מכן יש לאחסן תמיד באותה צורה עד שעושים זאת בעיניים עצומות.לצורך לימוד המערכת - אני מבשל עכשו בבית על הגזיה הזו - ומה אגיד לכם - אין כלל אפשרות להשוות אותה לגז הביתי , מכל בחינה שהיא ,מעבר לאפשרויות של אלף עוצמות להבה ,מהירות הבישול מדהימה כוס קפה לשלושה אנשים מסתיים בדקה וחצי. לעיתים אני פוחד שעוצמת הלהבה תמיס את סיר האלומיניום - ובחיי - אני לא צוחק. יתכן ותוך שלושה ארבעה חודשים אביא לארץ כירה עם שלושה מעגלי להבות - כמו זו שמותקנת היום ,אך עם שני ברזי גז - במקום האחד כיום -שיאפשרו הצתה של מעגל אחד בנפרד מהשניים האחרים.מי שירכוש היום מערכת עם ברז אחד - מובטחת לו החלפה עתידית של הכירה לדגם החדש במחיר מצחיק של 50 ש''ח.
ההחלטה להוזיל את המערכת בכדי להרחיב את הנגישות אליה ליותר משתמשים ,הביאה אותנו למסקנה הגיונית שאין צורך למכור את הערכה עם ציוד הבישול שרבים יכולים לארגן מהבית ללא עלות כספית נוספת.אי לכך מי שירצה לעשות השלמת ציודים לערכה יוכל לקבל אותם במחירים המפורטים כאן. פינג'אן נירוסטה 0.8 ליטר (6 כוסות קפה) -.30 ש''ח. מחבת טפלון בקוטר 20 ס''מ -.40 ש''ח. כוס קפה דורלקס -.5 ש''ח. מיכל פלסטי לקפה/סוכר/בסקוויטים/פירות יבשים בנפח 0.50 ליטר -.5 ש''ח. בלון גז 400 גרם - רזרבי -.35 ש''ח. אנו אמנם לא מוכרים אותן ,אבל אני ממליץ בכל הרצינות לרכוש מספר צלחות ''קורנינג'' שאני נהנה מהן למעלה מעשר שנים בשטח ואין עליהן סימן שהן לא חדשות. שיהיה לכולם גמר חתימה טובה.
היום התקדמנו צעד נוסף בשכלול המערכת.הברנר של הכירה יושב על מסגרת פלדה שבאמצעות 4 ברגים ארוכים הם יושבים על המכסה.הברגים עוברים בתוך צינוריות נירוסטה שמהווים סמכים למסגרת.בסוף ההתקנה עדיין יש להוסיף את הפתרון לשובר הרוח.החלטתי לשלב בין כל החלקים המייקרים את הערכה ודורשים מהמשתמש ''לבנות'' את שובר הרוח כל פעם מחדש.אי לכך תיכננתי מסגרת פח היקפית לכירה בגובה 60 מ''מ המקובעת הן למכסה והן לכירה ,וכך קיבלתי שובר רוח אינטגרלי קבוע שאינו תופס מקום בארגז. וזאת מעבר להגדלת היציבות וחיסכון בעבודות הרכבה.בינתיים מצאנו את הספק בסין ואנו מנסים להביא כירה עם שני ברזי גז במקום אחד לצורך חיסכון באנרגיה.יתכן ובעתיד תוכלו לבחור בין כירה עם ברז אחד או עם שניים. הפרש המחיר בינהם בערך 100 ש''ח.אך כל זה הינו למוצר שיהיה בעוד 6 חודשים.
הארגזים באורך 600 נמכרו, ונותרו במלאי רק ארגזים באורך 700 וברוחב 300 מ''מ לאספקה מיידית.בשבוע הבא יהיו כבר ארגזים צבועים בכל המידות - אולי אפילו לחג השני.
לאור השיפורים בערכה יש לשנות את שמה ל- ''מטבח שדה נייד'', היות וזו בכלל לא ערכת קפה.אבקש מהמשתמשים הראשונים לאשר שזה אמנם כך.