-
חוזר: רכב ראלי 4x2 של ברוך טולידאנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
אם הרכב יסע במהירות שלוקח לך לבנות אותו... :mrgreen:
משהו לא מסתדר לי , איך סגרת את המתלה רק עם הג'ק הזה?
זה קל - פשוט אין שם קפיץ נוסף....
בקוילאוברים האלה יש שני קפיצים, האחד קשה יותר והשני פחות,
מה שמכונה באנגלית dual rate.
כרגע יש על הבולם רק קפיץ אחד וגם טבעת הכיוונון במצב הכי פתוח, ולכן המתלה עובד לכל אורך המהלך שלו ללא התנגדות.
-
מדהים.
ברוך ,מה בקשר למוטות מיצבים ?
-
תודה.
יהיה מוט מייצב אחד, אחורי, כמקובל ברכבים כאלה.
הוא צריך להיות עבה למדי עם זרועות מתכווננות(כמה מצבים), כדי שניתן יהיה למצוא את
הדרגה הכי "מועילה".
עוד חזון למועד - אם הגענו כבר למוט המייצב, כנראה שאתה מאמין בקצב שלי....8-)
-
ברוך איזה מוטציה של סרן יצרת לך שם :lol: ?
60 קדמי שהוסב לקבוע בשביל בלמי דיסק? בשביל להרויח נאבות ולוקרים אחוריים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
ברוך איזה מוטציה של סרן יצרת לך שם :lol: ?
60 קדמי שהוסב לקבוע בשביל בלמי דיסק? בשביל להרויח נאבות ולוקרים אחוריים?
וואי וואי, איכזבת אותי עכשיו.
ממך לקבל שאלה כזאת??
כולה דנה 70 שהסבתי אותו ברעיון מדליק (ע"י חריטה פנימית של שני ספינדלים של דנה 60), לבלמי דיסק.
מדובר בסרן אחורי מלכתחילה, כשר למהדרין שעובר כעת מסכת עינויים של חיזוקים והלבשות.
אם אוכל לצלם היום עוד תמונות, פשוט כבר לא תכיר אותו.....
-
במחילה מכבודו 8-) , מהתמונות לא ניתן לראות אם יש מפרק או לא- אלא, ולו בלבד, ספינדל ותושבת קליפר דיסק :)
על השאר, אין מילים להוסיף למחמאות כאן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
עוד חזון למועד - אם הגענו כבר למוט המייצב, כנראה שאתה מאמין בקצב שלי....8-)
על איזה חזון אתה מדבר :? לדעתי כשאתה עובד על המתלה האחורי של הרכב זה הזמן לטפל במוט המייצב.
הקצב (במקרה שלך :wink: ) לא חשוב, מה שחשוב זה שהרכב יעשה את מה שאתה מצפה ממנו לעשות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
הזרועות האלו מסיביות... גם מהתמונות וגם במציאות (ביקרתי באחד הערבים השבוע בסדנא). ע"פ ברוך הן שוקלות 22 קילו, שזה המון. פלדה לא חסר שם.
לא יודע :-? משהו בזרועות הללו לא מסתדר לי, גם אני הייתי בסדנא והחזקתי אותם בידיים, הן באמת מסיביות אבל... משום מה הן לא נראות לי מספיק חזקות. אני יודע שאני חולק כאן על חבריי המלומדים אבל יש לי הרגשה שהן לא יעמדו בעומסים הצידיים !!! שיופעלו עליהן כאשר למשל הנהג יכנס לסיבוב חד וינעל את הברקסים האחוריים, במצב של החלקה צידית כזאת בנוסף לצמיגים הגדולים ,העומס הצידי על הזרועות יהיה עצום ומשום מה הן לא נראות לי חזקות מספיק לעמוד בעומס הזה .יש לי חשש שהן יקרסו הצידה.
-
אין עומס צידי על הזרועות האלו. הכפיפה היחידה הפועלת עליהן היא במישור הפעולה של הבולמים, ולכן הן בנויות עם המון חומר במישור הזה. אם הבולמים לא היו מתחברים לזרוע, אלא לסרן כמו ברוב כלי הרכב בעולם, הזרוע התחתונה היתה צינור פשוט וישר בדיוק כמו הזרועות העליונות. תסתכל על טנדרים של מרוצי אצטדיון, CORR, שם מהלכי המתלה קטנים יותר והבולמים מתחברים בדרך כלל ישירות לסרן, ותראה שכל הזרועות הן לינקים פשוטים וישרים מצינור, כי הן עובדות רק במתיחה/לחיצה.
יכול להיות שאתה מתבלבל חנן כי אתה משווה לזרוע הבודדת שמחזיקה כל גלגל בבאגי, שכן מתמודדת עם כוחות צידיים - כאן מי שלוקח את הכוחות האלו הם הלינקים העליונים, האלכסוניים, והחלקים שעובדים בכפיפה וצריכים להיות מסיביים הם לא הזרועות, אלא התושבות הן בצד השלדה והן בצד הסרן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אין עומס צידי על הזרועות האלו.
קשה לי להבין או לקבל את הקביעה הזאת. הרי בעת דוגמה כפי שכתבתי הרכב ובמיוחד הירכתיים מעונינים להמשיך באותו הכיוון (חוק ההתמדה אם אינני טועה) ומה שמונע מהם לעשות כך הם הצמיגים שהחיכוך שלהם בקרקע מונע מהם להחליק ולהכנע לכוח שמנסה לגרום בעצם להיגוי היתר, במצב כזה אין עומס צידי על הזרועות שמחזיקות בעצם את הסרן ואת הצמיגים ? אז נכון שחלק מהאנרגיה והעומס מועברים לבולמים שמגיבים מצידם בשקיעה של הצד הפנימי לסיבוב אבל עדיין חלק ניכר מהעומס עובר לזרועות שאוחזות בסרן, לא ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן גולומבק
עדיין חלק ניכר מהעומס עובר לזרועות שאוחזות בסרן, לא ?
חנן, פשוט תקרא את מה שנמרוד כתב - יש עומס אבל הוא מטופל ע"י הזרועות העליונות האלכסוניות, ולא התחתונות.
אם לא היו זרועות עליונות, שתי הזרועות התחתונות היו פשוט מחליקות הצידה בתוך מהלך התפוחים שלהן.
מה שמונע את ההחלקה הזאת(ויצירת צורת מקבילית בינן לבין הסרן והשילדה), הוא הזרועות העליונות.
לכן, כמה שזוית הזרועות העליונות יותר גדולה, כך יותר "קל" להן לעמוד בעומס. האידיאלי היה שהזוית הזאת תהיה 90 מעלות בניצב לכיוון פעולת הכוח הצידי(ולמעשה מהלך תפוחי הזרועות התחתונות), אבל זה לא מעשי בד"כ.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
האידיאלי היה שהזוית הזאת תהיה 90 מעלות בניצב לכיוון פעולת הכוח הצידי(ולמעשה מהלך תפוחי הזרועות התחתונות), אבל זה לא מעשי בד"כ.
נהפוך הוא ברוך, זה מעשי מאד, כל כך מעשי שזו התצורה הנפוצה ביותר בקיבוע סרן חי ברכבי שטח - זרוע ניצבת ב90 מעלות לזרועות הרדיוס, שכל תפקידה בחיים הוא לקחת את העומס הצידי, זה פשוט - זרוע פנהרד.
-
בסדר, בסדר, אתה הרי יודע שאני התייחסתי לזוית בתצורה של 4 לינק כמו שיש אצלי ברכב הזה.
כאן, גם אם נורא ארצה ואשתדל, לא ניתן להגיע לכזאת זוית.
-
8 קבצים מצורפים
-
5 קבצים מצורפים
-
סחתיין, ברוך.
נשאר לי רק להצטער ששעות הפעילות שלך בחולון והשעות בהן אני יכול להזדמן לאזור אינן חופפות...
אסף.
-
אני מוצא את עצמי ממש מחכה כל סופ"ש לתמונות הנהדרות. חבל על הזמן איזו השקעה מדהימה.
-
תודה על המחמאות.
חבל שאתה "תקוע" כל כך רחוק. אני מניח שאם היית גר בסביבה, היינו מתראים פעם ביום
במקום פעם בחצי שנה.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
אני מניח שאם היית גר בסביבה, היינו מתראים פעם ביום
במקום פעם בחצי שנה.....
אין לך מושג כמה שאתה צודק !
-
אני אחוז התפעלות כל פעם מחדש.
מה שהכי מסקרן אותי הוא התהליך התכנוני של העבודות המורכבות האלה. כמה מזה נעשה על הנייר/מחשב וכמה תוך כדי עבודה? האם ברורה לך התמונה הסופית של הפרויקט לפני הכיפוף הראשון? האם הכל נופל במקום בול בפעם הראשונה או שיש הרבה שינויים ותיקונים תוך כדי העבודה? אני מניח שהניסיון המצטבר מאפשר עבודה חופשית יותר תוך שמוש בעקרונות מוכרים ופחות הצמדות לתוכניות ושרטוטים.
חשבת פעם לעשות תערוכה של היצירות הללו? זה יכול להיות מיוחד ומרענן.
ארז
-
כל מה שאתה רואה, ללא יוצא מן הכלל, מתוכנן מראש. אמנם לא באמצעות מחשב אלא בשרטוטים, אבל ידוע. וגם אם יש פרטים לא משורטטים, ויש כמה, הם נמצאים בראש.
הדבר היחיד ששיניתי במהלך העבודה היה מיקום מיכל הדלק - חשבתי לשים אותו ממש מאחור, תלוי אחרי הסרן, אבל שמעתי לדעתו של חבר והזזתי אותו למרווח הלא מנוצל שנמצא ממש מאחורי הקשת העיקרית.
אחד השיקולים היה ההשתנות של כמות הדלק וההשפעה שלה על התנהגות הרכב עם מיכל מלא ומיכל ריק.
כשמדברים על 300 ליטר פלוס, יש להבדל הזה של 100-250 ליטר, השפעה משמעותית על הזנב, בעקר כשמדובר במיכל שתלוי מאחרי הסרן והמרחק מהווה מנוף משמעותי גם הוא.
-
-
סנדקיניו מסטלבט על מאותגרי התמונות ומסתבר שתמונותיו הוא לא עולות אף הן... 8-)
-
8 קבצים מצורפים
לא מבין את האתר הזה , אפילו התבניות במקום.. קיבינימט!
-
8 קבצים מצורפים
-
3 קבצים מצורפים
עוד נגלה וכאן אציין גם שאת התמונות האלה אפשר לקבל בצורה מוגדלת דרך המייל , אפשר גם לבקש שאצרף זום ספציפית על נקודה מסוימת , קבצי המקור גדולים פי עשרות מונים.
-
4 קבצים מצורפים
היום התחלתי לבנות את שתי הנאבות הקדמיות. טוב, לא בדיוק נאבות, אלא מה שהנאבה יושבת עליו, ובאנגלית "באחאית" = upright.
הבסיס הוא של רכב 4x2 שמתאים לדרישות של הרכב הנבנה, והחומר הוא בעקרו
פרופיל RHS בעובי דופן 5 מ"מ.
יש עוד לא מעט עבודה על הנאבות, הנבנות בזוג - כל דבר וכל פריט נבנה כפול בדיוק נמרץ,
ומורכב/מרותך אחד במקביל לשני כדי לודא זהות מלאה.
הנה כמה תמונות של התקדמות העבודה, למרות שאתם יודעים למי לא מראים חצי עבודה......
החומר הוא בעקר פרופיל 5 מ"מ
-
1 קבצים מצורפים
למי שמתענין, החומר ממנו עשויה הנאבה הוא יציקת פלדה, אשר להבדיל מיצקת ברזל ניתן לרתך אותה במיג.
מכיוון שמדובר בחלק העומד בעומס רב ולמען הזהירות, אני מרתך את כל הריתוכים בנאבות המחברים פלדה ליציקת פלדה באלקטרודה המיועדת לכך ומכילה ניקל בריכוז גבוה.
אח"כ אני עובר על קצה התפר עם תפר נוסף של co2.
-
ואוו, עכשיו אני מבין למה אתה אומר שהנאבות יוצאות לך כבדות! :smile: