יש משמעות - חוק העונשין:ציטוט:
צר לי לאכזב אתכם, אבל לכך שנהג יודע או לא יודע על ליקוי ברכבו אין (כמעט) משמעות.
ובתקוה שלא יעלו אותי על הכסא החשמלי/הידראולי על משפטיזציית יתר של הפורום... :D :D
34יח. טעות במצב דברים (תיקון: תשנ"ד)
(א) העושה מעשה בדמותו מצב דברים שאינו קיים, לא יישא באחריות פלילית אלא במידה שהיה נושא בה אילו היה המצב לאמיתו כפי שדימה אותו.
(ב) סעיף קטן (א) יחול גם על עבירת רשלנות, ובלבד שהטעות היתה סבירה, ועל עבירה של אחריות קפידה בכפוף לאמור בסעיף 22(ב).
22. אחריות קפידה (תיקון: תשנ"ד, תשנ"ה)
(א) אדם נושא באחריות קפידה בשל עבירה, אם נקבע בחיקוק והיקפה שהעבירה אינה טעונה הוכחת מחשבה פלילית או רשלנות; ואולם, אין בהוראות סעיף קטן זה כדי לבטל את האחריות בשל עבירות שחוקקו טרם כניסתו לתוקף של חוק זה ונקבע בדין שאינן טעונות הוכחת מחשבה פלילית או רשלנות. לענין סעיף קטן זה, "בדין" - לרבות בהלכה פסוקה.
(ב) לא יישא אדם באחריות לפי סעיף זה אם נהג ללא מחשבה פלילית וללא רשלנות ועשה כל שניתן למנוע את העבירה; הטוען טענה כאמור - עליו הראיה.
(ג) לענין אחריות לפי סעיף זה, לא יידון אדם למאסר, אלא אם כן הוכחה מחשבה פלילית או רשלנות.
ואינני רוצה להרחיב הדיון המשפטי והגדרות האחריות הקפידה למיניהן- נסתפק בכך שהגדרה ישירה לגבי כאלו קימת לגבי כלי רכב בנושאים הקשורים לזיהום אויר, חומרים מסוכנים, השלכת פסולת מרכב, והחניית רכב נושא שלט :) , וזאת בנוסף לאחריות לגבי אילו שנפגעו ע"י כלי רכב.
יתרת הדברים אינם כה חד משמעיים, ולכן הבאתי את סעיפי החוק.
שוב אני אומר, כיוון שגם אני כנראה אחד הפושעים עליהם אתה מדבר, שחבל להכניס חרדות מיותרים.
:D :D