חוזר: גיר למנוע 8 בנזין - שאלה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lowrider
תתפלא ג'ו, אבל יש, אני אישית מכיר כמה. אני מדבר על כאלה שבנו מנוע עם בלאואר, 671 או B&M. רובם בנו לעצמם ולא ממש לציבור הרחב כי ישראל מדינה קטנה ואין כאן מספיק פסיכים להיכנס לפרויקט כזה ובנוסף גם עם יכולת לממן אותו... אגב, כמו ששמת לב, האנגלית שלי לא משהו, אחרת הייתי קונה את הדיסק how to install 671 blower ב16$ בEbay - סיכוי קלוש שאני יבין מה מדברים שם. וגם, בנית מנוע היא לא כל הפרויקט, צריך גם לבנות את האוטו - כלוב, דיפרנציאל, גיר, בולמים ועוד דברים שבארץ מכירים רק בענף הג'יפים.
made in israel: (הערה ישראלית אופינית: שלי יותר גדול)
ליאור,
פספסת לגמרה את הפואנטה
אני מודע שיש כמה בארץ, ושנבנו לבד
הנקודה היא שמומחה זה מישהו שהעבודה שלו זה לבנות מנועים כאלה, ועם כול הכבוד לאלה שבנו את המנוע שלהם, מנוע אחד לא הופך אף אחד למומחה או מבין.
האנגלית שלך לא משהו? אפשר ללמוד,
קנה ספר ותקרא, לא תבין משהו, שאל ותבקש תירגום, ככה לומדים.
אתה לא רוצה לקרוא ספרים?
אולי תתחיל לכתוב ספרים אז, הנה הכותרת הראשונה שלך:
"איך הופכים עשרות אלפי שקלים לפסולת ברזל"
אתה מתעקש למצוא מידע רק בעברית?
Good luck and have a nice day!
נמרוד........
ליאור אולי לא יודע מה זה אומר שמנוע מתפוצץ,
הוא כנראה חושב שהמנוע יפסיק לעבוד,
אולי הוא לא ראה אף פעם ראש מנוע עף 30 מטר באויר,
ואולי הוא לא מודע מה קורה כשקראנק נישבר וגלגל תנופה יוצא דרך הריצפה ומוריד את כף הרגל של הנהג.......
הנה עצה ידידותית:
1:לא מבינים, 2:לא קוראים אנגלית, 3:אין כסף לחלקים, 4:חופרים בראש ל"מומחים", 5:מחפשים קומבינות.
אם יותר מ 2 מהנ"ל מתיחס אליך......עזוב עניין. חפש תחביב חדש
אתה סתם תבזבז אלפי $ על כלום, תבזבז את זמנך ואת זמנם של אלה שמנסים לעזור לך,
ואני ממש שונא להגיד את זה, כי זה נשמע כל כך ישראלי,
אבל אתה גם מסכן את בריאותך ואחרים מסביבך.......(סליחה מראש....אני מרגיש ממש מלוכלך שכתבתי את זה)
1. לא פיספסתי, בן אדם שבנה מנוע כזה - יש לו נסיון, אמנם לא גדול אבל זה הכי הרבה שאני יכול למצא בארץ. בן אדם שבנוסף לזה שבנה מנוע או שניים הוא גם בעל מוסך שמתעסק בטורבו ושיפורים - זה אומר שיש לו קצת ידע לגבי איך מגיב המנוע במצבים מסוימים לגדישה - יש מה ללמוד ממנו.2. אני ישראלי ג'ו, אי אפשר לשנות את זה, "קומבינה" זה שם של האונה האמצעית במוח אצל ישראלי מצוי.
תבין, אני לא מחפש מידע על איך לבנות בלאואר, אני מחפש לדעת איך מגיב המנוע לגדישה אם זה בלאואר או טורבו רגיל, מה צריך לחזק, איך מכוונים את המנוע, מה צריך להוסיף.. על רוב השאלות כבר קיבלתי תשובה ולפי זה אני קונה חלקים.
אין כסף לחלקים? יש! אבל תלוי כמה רוצים להשקיע וכמה לקחת את האוטו רחוק. אפשר לבנות מנוע שיוציא 1200 כ"ס ויעשה אוברול כל 10 שעות - יש לי תקציב לזה. אפשר לבנות מנוע עם 1200 כ"ס שיחזיק הרבה - לזה אין לי תקציב כי החלקים עולים הון. ואפשר מנוע שגודש נמוך על רכיבים זולים יותר, מוציא פחות כ"ס אבל יחזיק בלי להתפוצץ עד שיהיה אפשר לשדרג - זה הכיוון כרגע.
הבהרה: למרות שאני מת על מנועים מתרוממים וראיתי מנועים שהעיפו ראשים ג'ו - אין לי תוכנית לנסות את זה בבית!
תשמע
אני לא מכיר אותך, ואני כבר הרבה זמן מתאפק לא להגיב בשרשור שלך לא כאן, ולא בפיול סלאט שכבר הפסיקו פשוט לענות לך.
אבל אחרי זה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lowrider
1 אפשר לבנות מנוע עם 1200 כ"ס שיחזיק הרבה
אני לא יכול יותר.....
תגיד לי....
אתה אמיתי :shock: :?: :?: :?:
על איזה ענן אתה חי?
מנוע של 1200 כוחות סוס שיחזיק הרבה? אתה מדבר ברצינות?...
אתה מביא מנוע של 1200 כוחות סוס, כפרמטר לדיון בכלל כשאתה מדבר על לבנות מנוע?...
אתה ברצינות ובתמים, חושב שתעבור 400 כוחות סוס עם 350 סמול בלוק :?: ... :?: ... :?:
אני לא אביע את דעתי, אבל מה שכן, אתה אחד ההזויים. עם זה אני לא יכול להתווכח.
והכי חשוב, מה שלא תעשה, תצרף תמונות... למשל של החלקים שכבר קנית, במצב שקנית אותם..
שתף אותנו באתרים שמהם אתה יונק את כל החלומות האלה. זה יכול להיות שרשור מצחיק... 8-)
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
תשמע
אני לא מכיר אותך, ואני כבר הרבה זמן מתאפק לא להגיב בשרשור שלך לא כאן, ולא בפיול סלאט שכבר הפסיקו פשוט לענות לך.
אבל אחרי זה...
אני לא יכול יותר.....
תגיד לי....
אתה אמיתי :shock: :?: :?: :?:
על איזה ענן אתה חי?
מנוע של 1200 כוחות סוס שיחזיק הרבה? אתה מדבר ברצינות?...
אתה מביא מנוע של 1200 כוחות סוס, כפרמטר לדיון בכלל כשאתה מדבר על לבנות מנוע?...
אתה ברצינות ובתמים, חושב שתעבור 400 כוחות סוס עם 350 סמול בלוק :?: ... :?: ... :?:
אני לא אביע את דעתי, אבל מה שכן, אתה אחד ההזויים. עם זה אני לא יכול להתווכח.
והכי חשוב, מה שלא תעשה, תצרף תמונות... למשל של החלקים שכבר קנית, במצב שקנית אותם..
שתף אותנו באתרים שמהם אתה יונק את כל החלומות האלה. זה יכול להיות שרשור מצחיק... 8-)
בהצלחה.
+1
יש לך מזל שפה בגיפולוג יש אנשים נחמדים , כי בפורומים האחרים הבינו ( מזמן ) שמה שאתה מנסה לעשות פה הזוי מהבסיס.
בהצלחה!
מנועי מכוניות פורמולה אחת, הטופ של הטופ, לא עוברים את ה900 כ"ס. הדרישה היא שיעברו שני מרוצים עם אותו מנוע וגם בזה לפעמים לא עומדים..
ד"א, הסל"ד בו משיגים את ההספק הוא בטווח ה20000 RPM, אמנם לך אין מגבלת נפח אבל....
אה, ונראה לי שיש הבדל מה בין התקציב של טויוטה בF1 ושלך.
תודה על המחמאות :lol:
אני לוקח את זה ברוח טובה.
1. מנועים של פורמולה 1 מוגבלים בנפח המנוע לפי חוקי הF1, הנפח אצלי קצת הרבה יותר גדול. הספק המנוע בF1 הוא לא ההספק בגלגל.
2. מנוע סמול בלוק 350 אטמוספרי בבניה טובה יוציא הרבה מעל 400 כ"ס. הנה דוגמא של CRATE ENGINE עם 530 כ"ס ממנוע 350 אטמוספרי http://cgi.ebay.com/ebaymotors/350-C...QQcmdZViewItem
3. לפי חישובים מוקדמים של בעלי מקצוע והערכה של מומחה המנוע שלי (שעדיין בחלקים, לא הורכב) יוציא 350 כ"ס לפחות. בהעלאת יחס הדחיסה ניתן להוציא מהמנוע יותר אבל המגמה היא להוריד יחס כדי לגדוש יותר.
4. לפי חישוב נוסף, שכל אדם המבין בגדישה יוכל לחשב, בגדישה של 9PSI (בוכנות 11:1) המנוע יוציא קרוב ל600 כ"ס.
אפשר לסחוט מהמנוע עוד כ"ס ע"י שימוש בחלקי מנוע קלים המשמשים במכוניות מירוץ כמו נאסקאר.
דוגמא: מנוע נאסקאר עם מעל 650 כ"ס (יש גם יותר) http://cgi.ebay.com/ebaymotors/IMCA-...QQcmdZViewItem
המטרה להגיע להספק משוער של +400 כ"ס לפני גדישה. בנוסף להוריד יחס דחיסה כמה שאפשר (ברמת התקציב 8:1-9:1) ולגדוש יותר (+15 PSI). המטרה הסופית היא לעבור 700 כ"ס ולטפס לכיוון ה800.
1200 כ"ס מסמול בלוק? קצת מוגזם אבל אפשרי, על ביג בלוק זה כבר לא ביג דיל למי שיש תקציב. 1200 כ"ס לא בתוכנית שלי, אתם יכולים להירגע.
5. אחרון אחרון: יש לי חלומות גדולים במדינה קטנה, אני מבין את אלה שחושבים שאני על ענן, זה גם בגלל שאני שואל שאלות מטומטמות לפעמים, מה לעשות, אני עדיין לא מבין גדול בתחום המכני שנכנסתי אליו (גדישה) אבל אני לומד בהתמדה ומחכים מיום ליום.
אני מעריך את אלה שיש להם סבלנות לענות לי ברצינות, להסביר לי איפה אני נתקע וללמד אותי.
אני צוחק ביחד עם אלה שצוחקים עלי ולא מתרגש, אמנם אני הזוי אבל הצבתי לעצמי מטרה ואני חותר אליה בכל הכח. יקח שנה, יקח שנתיים, יהיה חור גדול בכיס - אבל לי תהיה מכונית דראג. נקודה.
ליאור,
הכול אפשרי....
יש רק הבדל קל בן קבוצת מרוץ עם תקציב של עשרות מליונים לשנה, כשכל מנוע עולה להם 40000$
ולך, שאין לך תקציב לקנות בוכנות.
אין פה קומבינות, ולא יהיו,
תעשה טעות, תחתוך פה ושם, ויש מצב של כול העסק יתפוצץ לך בפנים.(משמעות כפולה)
תקרא, תלמד, תפסיק להקשיב לשטויות
תלמד לעומק, אל תקרא שטחית
לדוגמה,
9PSI ו11:1??????
באיזה דלק בדיוק תשתמש?
אתה מביא נתונים שלא מציאותיים לעולמך
זה בערך כמו שתחליט לבנות כור אטומי בבית, אפשרי,
אבל מאיפה בדיוק יבוא האורניום?
עד שתלמד את הנושא לעומק, כול השרשור הזה הוא בזבוז זמן אחד גדול.
על מה אתה מדבר ג'ו? מה לא מציאותי? אני אולי לא יודע להסביר את התהליכים ולא מומחה עדיין בטורבו.. אבל המנוע מחוזק! בוכנות-קראנק-טלטלים, גדישה של 9 PSI המנוע לא מרגיש (כן, על בוכנות 11:1!!). על איזה דלק? כרגע הרבה דלק - בשביל 9PSI אני עדיין לא צריך להעלות אוקטן (דלק 98 יספיק). בהמשך אפשר להעלות אוקטן עם טולואן במידת הצורך. גם בגדישה של 15PSI על בוכנות 8:1 לא צריך להעלות אוקטן. בתאוריה אני בודק אפשרות להנמכת יחס דחיסה ע"י טלטלים קצרים בנוסף לבוכנות עם יחס נמוך יותר ושואף להגיע ליחס של 6.5:1. תבדוק שוב ותגיד לי עם זה מציאותי או לא, כי אני יושב על זה עם בנאדם שבנה הרבה מערכות טורבו בארץ. אה, וכמובן אינטרקולר ענק - קירור האויר מסייע פלאים לדחיסה ושומר על הבלאואר שלא יתבשל = הנמכת הסיכוי לפיצוץ המנוע, מה שבלאואר אוהב לעשות.
קיצר, אני אוהב לדבר על 1200 כ"ס ולזרוק נתונים בומבסטיים, אבל אני גם לא שולף מהמותן, הכל מתוכנן לפי מגבלות החלקים והתקציב.
אתה יודע שאני אדם פתוח לשמוע, תקן אותי אם טעיתי איפשהו.
כנראה שאני לא מבין למה מוכרים בוכנות למנוע מוגדש שמנמיכים את הקומפרסיה ב2 נקודות
נשמע לי שהמומחים שלך יודעים יותר טוב מכול היצרנים של הבוכנות.
אני מרים ידיים,
תבנה, קח הרבה תמונות, תודיע מה יצא מזה.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
כנראה שאני לא מבין למה מוכרים בוכנות למנוע מוגדש שמנמיכים את הקומפרסיה ב2 נקודות
נשמע לי שהמומחים שלך יודעים יותר טוב מכול היצרנים של הבוכנות.
אני מרים ידיים,
תבנה, קח הרבה תמונות, תודיע מה יצא מזה.
אני יודע ג'ו, זה לא היחס דחיסה שאני מתכנן למנוע, רק סיפרתי לך מה אני יכול לעשות עם מה שיש וזה עובדה. היחס ירד בהמשך. כרגע אני עובד על לשפר את הספק המנוע אטמוספרית. הנה משהו שיעזור לי לעבור את ה350 אטמוספרית, זה לא חם, זה לוהט!
8 קבצים מצורפים
התחלה: הרכב (לא סגור) - המנוע - החלקים. למרות חוסר האמון מצד כמה אנשים (אני לא מאשים) זה עלול להיות שרשור מעניין.
7 קבצים מצורפים
אני מניח שאת עלויות שיפוץ של סופר 671 כזה אתה יודע כן?
איך אתה מתכנן לבצע את זה? לקנות חלקים ולהביא (ואם כן אז כנראה שיש לך תקציב ביג טיים), או לפרק לנקות ומה יהיה יהיה?
לגבי הרכב- הוא קלאסי אבל אחד מהרכבים הכי לא מתאימים שיש לאפליקציה שאתה שואף אליה.
אבל אני מניח שגם את זה אתה כבר יודע וזה "לצורך הניסוי" או משהו כזה.
הבלאוארים ישופצו במחרטה כאן בארץ הקודש. אחד צריך כמה נקודות מילוי ברוטורים והשני שלייף בקייס ומיסבים. עלויות השיפוץ ידועות. החלקים לא יקרים (מיסבים, מחזירי שמן). אני יחרוט אצל חבר בCNC מכסה אחורי (סתם פלטה אלומיניום אליפטית). הנזק הרציני הוא ה"אף" של הבלאואר שמגיע לכ250$ ועדיין לא קניתי. אחרי הפירוק גם ניקוי חול וצביעה והם חדשים.
לגבי הרכב - כן, גם אני חושב, אבל זה מה יש כרגע. מה שמפריע לי יותר הוא זה שהרכב 4 דלתות ולא המראה ה"קלאסי". בשאיפה להחליף לרכב אחר בזמן הקרוב.