יש מסקנה שלמה? אוהב או לא אוהב? או שאולי דיפנדר הוא בסך הכל אוטו ולא ממש אכפת לו :)
Printable View
יש מסקנה שלמה? אוהב או לא אוהב? או שאולי דיפנדר הוא בסך הכל אוטו ולא ממש אכפת לו :)
נמרוד
אני לא מספיק זמן עם הצמיגים החדשים כדי לגבש מסקנות חד משמעיות.
חוץ מזה, לא היה לי את הרכב עם צמיגים ממש רחבים - עד לפני כחודש הרכב היה היה עם צמיגים במידה 235/85/16 שגם הם צרים יחסית למידה 265/75/16 .
בכל אופן ספציפית ל- G90 - חיסרון נוסף שהתגלה לי בטיול האחרון. בגלל שאלו צמיגים קשיחים יחסית, גם לאחר הורדת אויר ל- 16 קדימה ו- 18 אחורה, הצמיג נראה כאילו לא הורידו אויר כמעט ובמעברים טכניים הצמיג לא "נמרח" או "עוטף" את המיכשול/ מדרגה/ סלע.
אבל, הפרופיל האגרסיבי אוחז גם אוחז...בזכות הצמיגים (הרכב ללא נעילות) עלה באמבטיה בהר חמרן.
שלמה
יוש: "ה-265/85 נראה לי מוגזם (ואגב בצבא בהתחלה נשברו איתם לא מעט ציריות עד שחיזקו)". כמו כן נטען ש-265 נוגעים במוטות הרדיוס בגלגלים קידמיים + בתושבת הקפיץ באחוריים.
האם זה נכון??? ...הזמנתי רביעיית BF265/75 MT ...בספר הרכב כתוב שהצמיגים מתאימים בלי כל בעייה.
לגבי ה-BF החדשים, שדובר עליהם כאן (KM2) - הצמיגים בתצורת KM2 רובם ככולם בקטרים 17 אינטש ומעלה. למעט מידת צמיג אחת ויחידה לקוטר 16 אינץ': 315/75 ...לא רלוונטי לדיפנדר.
אני נוסע כבר 450000 קילומטר על דיפנדר tdi300 ארוך סגור.
בדרך עברתי:
צמיגי כביש 750/16,
צמיגי ניילון חקלאיים 750/16,
כל מיני דרעק מעודפי צבא כמו אליאנס 235/85/16 או Goodyear GI71 באותה מידה,
MTR חדשים מהשקית...
במאתיים אלף הקילומטר האחרונים אני על G90, ואם זה תלוי בי אלה הצמיגים שאיתם אמשיך לסבול עד יום הדיפנדר האחרון שלי.
שי.
דורון:
א) כן
ב) גם ה-MTR היו 235/85/16
אחרי כמה חודשים עם ה-265, הנסיעה סבבה ואין פגיעה בצריכת הדלק: ה-TD5 קצר עושה לי 10.5 ק"מ לליטר. הנגיעה במוטות הרדיוס הקידמיים נפתרה ע"י כיוון הטרימרים מקדימה. ועדיין לא נתקלתי בנגיעה של הגלגלים האחוריים בתושבות העליונות. מבחינת מתלים, יש לי סט מדיום דיוטי של אולדמן.
האמת אני בעד ה - 265. הבעיה כרגע זה שאין מלאי בארץ, חוץ מזה המחיר...
גם כשרכשתי את ה 265 (לפני שנה וקצת) לא היה ממש מלאי בארץ. אז רכשתי סט הנקוק במחיר מציאה שהחזיק ועדיין מחזיק יפה מאוד, ללא פנצ'ר אחד.
המלאי הקיים כיום הוא ממותגים שאני אישית לא מכיר.
עלה פה בשרשור הרעיון לשים ספייסרים + צמיגים צרים G90
אז אני כרגע עם ספייסרים ועם 265 שעומדים לגמור, שוקל ברצינות לחזור למקורות...
בכל מקרה הגלגל בולט טיפה החוצה, אז אולי לא אפסיד הרבה מהיציבות, עונת החורף לפנינו, אולי זה הזמן ל G90?
לפותח השרשור ולאחרים מרוצה מהG90 ?
האם הוא מתלבש טוב על הג'נט טיובלס 6.5 אינץ ?
ומה הגובה הכולל שלו המדוייק שלו באינצ'ים? (של 265/75/16 31.65 אינץ' ושל 235/85/16 31.73 אינץ')
תודה מראש
אבי
לגבי המידה 7.5/16 זה בעצם 191 מ"מ רוחב ( 7.51 אינץ) על 198.62 גובה (7.82 אינץ)
ובסה"כ 31.64 אינץ
נראה לי שאפסיד עוד בגובה בגלל שהצמיג כל כך צר
הנה קישור להמרת מידות צמיגים
http://www.1010tires.com/TireSizeCal...?action=submit
אבי
טוב מי שרוצה להוסיף שיכתוב רק דברים טובים כי בינתיים רכשתי סט G90...
הצמיג יושב מצויין על ג'נט 6.5 (דוגמאות בחברת המזרח לרוב)
אבי
כל אחד ומה שמתאים לו.
אני כבר 6 שנים עם 265 מרוצה.
אולי כי אני לא מתגורר באמצע תל-אביב ולא צריך פניות פרסה בכל צומת שני.
הMTR במידה הזו יציב ואוחז היטב גם על כביש רטוב, למרות שמדובר על צמיג עם פרופיל אגרסיבי.
הגובלים מקדימה סודרו - ומאחור אין בעיה מיוחדת עם התושבת של הקפיץ.
נכון להיום מאד מרוצה מצמיגי G90 על דיפנדר ארוך.
אינם מרעישים בכביש, חסונים ועמידים בשטח ונראים כחדשים לאחר כמעט חצי שנה וכ- 18,000 ק"מ כולל טיולים די אתגריים.
מניסיון עבר עם צמיגים אלו על דיסקו דיזל, לקראת החורף, צמיג מדהים בבוץ - אבל זהירות בכביש רטוב..אחיזה גרועה עד אפסית..
שלמה
ה G90 הורכבו ( אחרי ה - 265 ולפניהם 235)
הדבר המשמעותי ביותר שהתרחש זה אנחת רווחה כללית של הדיפנדר
ההגה הרבה יותר קל, רדיוס סיבוב משופר, סחיבה משופרת משמעותית -
בקיצור פחות עומס באופן בולט שבוודאי יתן ביטוי גם בצריכת דלק (עם ה265 זה היה 10-10.5 ק"מ לליטר. אחרי זה אעדכן בהמשך)
לעומת זאת פגיעה במראה הקשוח הקודם, הרכב פחות יציב בסיבובים (מפוצה חלקית ע"י
הספייסרים שלדעתי תורמים מאוד). בנסיעה מהירה על דרך כורכר התרשמתי
שהיציבות עדיפה על ה- 265. אולי בגלל הפרופיל האגרסיבי של הצמיג, אולי צמיג רחב יותר גם משייט יותר על הכורכר בגלל שטח הפנים הגדול.
בכל מקרה בשטח עדיין לא ברור לי ההבדל.
אני מחכה לביצועים בבוץ שלכאורה משופרים מכל צמיג אחר
אני מסכים עם לנדי - אם לא הייתי נוסע הרבה, הייתי נשאר עם ה- 265 . פשוט נראה לי שהרכב עם הצמיגים הדקיקים הללו יכול לנסוע הרבה יותר בפחות בלאי כללי.
לגבי השאלה של ערן - כרגע כבר לא רלבנטי. אתה יכול לצרף הוראות יצרן כי לי אין.
ולפותח השרשור kooke - סחתיין על השרשור שהועיל לי מאוד
אבי
בד"כ ניתן למצוא באתר של יצרן הצמיג לדוגמה
http://www.bfgoodrichtires.com/specs...-km2/3930.html
http://www.bfgoodrichtires.com/specs...t-a-ko/44.html
לפחות בשתי הדוגמאות הנ"ל הרוחב המינימלי המומלץ 7
לגבי צריכת דלק עם הG90
מאז שהרכבתי אותם (אחרי ה- 265)
הצריכה עלתה ל- 1:9 (לעומת 1:10 לפני עם צמיגים רחבים יותר)
בינתיים החלפתי שמנים, מסנן אוויר, מזרקים חדשים, אפילו הורדתי את הכובע של השנורקל
והצריכה נשארת גבוהה יותר
הייתכן הדבר??? ואיך אצליכם?
תודה
אבי
על הנייר גובה הצמיג נשאר אותו דבר - 31.64 אינץ
אתה עם צמיג כבד יותר, וזה מורגש בצריכת הדלק בד"כ, אבל מעניין שעד כדי כך.
אסף.
לחץ האויר נשאר זהה ?
אני נוסע עם 40PSI
בשטח 22 PSI
על G90 דיפנדר 110 וצריכת הדלק מתקרבת ל 1:10
או קיי
לצורך הבדיקה אני מוסיף עוד 10 PSI
אבדוק ואדווח
אגב, בזמן ההחלפה לG90 הוספתי גם ספייסרים 3 ס"מ בכל גלגל
אז אולי גם הם גורם משפיע על הצריכה
אבי
40 psi ...למה...סתם מזוכיזם..ה G90 גם ככה צמיגים מאד קשים...ההבדל בלחצי האויר של 10PSI לא יביא לחיסכון משמעותי בצריכת הסולר אם בכלל..לדעתי בכל אופן...
אני נוסע עם 30PSI מאחור ו-28PSI מקדימה. צריכת הסולר המומוצעת (הרוב בעיר) 8.5 ק"מ לליטר...נמוכה קצת יחסית אבל לדעתי ב"אשמת" המנוע העייף והמעשן שיש לי ולא בגלל הצמיגים.
המנוע שלי אוכל יותר מדיי שמן וכנראה צריך לעשות "רינגים" או בכלל להחליף..המנוע בן 380,000 ק"מ וצורך כק"ג שמן ל- 1,000 ק"מ.
אני בעצם מחכהשהמנוע ימות מוות סופי ואז הוא כנראה יוחלף כולו..בינתיים הוא סוחב ולא רוצה למות.. המנוע הוא tdi300 עקשן בן עקשן..
אולי אחרי שכתבתי את הפוסט, כהרגלן של הכירכרות הרגישות לכבודן..המנוע יחליט לשבוק חיים סופית...
שלמה, אם אתה רוצה קצת עזרה בלהרוג אותו סופית רק תבקש:-)
וברצינות, בTDI300 לא קיים המושג "לעשות רינגים" כי הם לא מתים, נכון הרבה עושים ובכך נותנים למנוע עוד קצת חיים אבל בשורה התחתונה כבר עדיף אוברול מלא.
כשמחליפים רינגים = המנוע עייף כבר והאוברול מתקרב
אצלי 110 TDI300 טורבו ואינטרקולר מוגדלים טרנספר דיסקברי ורגל כבדה מאוד עושה סביב ה1ל9 (קיץ חורף מזגן חימום שטח וכביש)
כבר יצא לי לראות צריכת דלק שמתקרבת ל13ל1 בנסיעה בין עירונית רגועה (110)
יוני