-
תגובה להודעה: סרן מתאים לצמיגי 33
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
סופות ממוגנות נוסעות היטב - למיטב ידיעתי, לא הסרנים הם נקודות התורפה החמורות שלהן.
רק תיקון קל לנאמר- לאחרונה ישנה בעיה, בסופות הצבאיות, של סרנים שמתעקמים (אולי זקנות הסופות..). הפתרון? חיזוק נוסף לסרן- עליון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב
רק תיקון קל לנאמר- לאחרונה ישנה בעיה, בסופות הצבאיות, של סרנים שמתעקמים (אולי זקנות הסופות..). הפתרון? חיזוק נוסף לסרן- עליון.
החיילים של היום, זה לא החיילים של פעם... בזמני ידענו לנהוג :D
(אחרי 12 שנה במילואים, אני כבר יכול להתחיל לדבר כמו עתיק?)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
דרור, בוא נניח בצד את שאלת מצאי הסרנים בשוק. לצורך הדיון מונחים לפניך 2 סרנים מוכנים ומזומנים לעלות על הסופה שלך באותו מחיר בדיוק (כמובן, בהנחה שאתה ממילא צריך להחליף סרן ושהג'יפ שלך נועל 33 נחשקים ;)).
באיזה תבחר? משום מה אני נוטה להחזיק דווקא מהתגובה הראשונה שלך בשירשור. ציטוט:
"דנה 60 גדול וכבד מדי על הסופה לכל הדעות.
מרווח הגחון הקטן מפריע ועוד איך.
מצד שני, זה מה שיש על הג'יפ, זה סופר-חזק ונותן הרבה שקט נפשי. למעט אם מישהו ייתן לי במתנה סרן 44 תקין ונעול, אני לא מוצא סיבה אחת טובה להוריד את ה-60 ולהשקיע זמן וכסף לטובת 44.
חוץ מזה - לא חסרות מגרעות בסופה שמפריעות יותר מהביצה הגדולה של ה-60, שהתרגלנו אליהן ואנחנו חיים איתן בשלום, אז גם לזה מתרגלים. לומדים לבחור קו נכון. עוד לא היה מקום שלא עברתי דווקא בגלל זה."
האם אני טועה, דרור?
גיתאי
אתה מעלה דוגמא לא רלוונטית.
זה מצב שאינו קיים.
גם גלגלי 33 לא נחשקים בעיני, כי הג'יפ שלי הוא רכב יומיומי ובסופי שבוע הוא רכב טיולים, לא רכב לתחרויות עבירות. אני איתן בדעתי שהצמיגים הגדולים מדי (33 ומעלה) רק מקלקלים את התנהגות הג'יפ ב-99% מתרחישי הנהיגה בכביש וגם בשטח.
המצב הקיים הוא שיש לי סרן 60 מקורי על האוטו, נעול ובמצב טוב. הגודל המוגזם לחלוטין של הביצה מפריע לפעמים, אבל למדתי להסתדר עם זה. בוחרים קו נכון וזהו. עוד לא היה מצב שלא עברתי מכשול מסוים דווקא בגלל זה. גם אם הביצה גירדה אבנים פה ושם, תמיד אפשר לסגת חצי מטר ולתקוף את המכשול בזוית שונה. אל תשכח שזה בכל זאת ג'יפ נעול-כפול עם מתלים טובים. ולכן, אין מצב שברגע זה, אני אשקיע אפילו אגורה מיותרת בסרן 44.
הוא שאמרתי - אם מחר יבוא מישהו וייתן לי במתנה סרן דנה 44 נעול ותקין כולל כל מה שצריך להיות עליו ולא קיים/שונה מדנה 60, אני אשקול את זה בחיוב.
במקומך, לא הייתי מהסס ולוקח דנה 60. הסרן אמור להיות נפוץ יותר ולכן גם זול יותר. אם חיפשת ומצאת והעלית שהמחיר לסרן קומפלט (כולל הכל, עם יחסי העברה מתאימים וכולל נעילה) שווה או דומה - קח 44.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם משתמשים בדיסק לחיתוך המיסב הישן כשמסירים מהצירייה, כל נגיעה סמלית בציריה, כל שריטה שנראית לכם כמו כלום, היא בדיוק הגורם לריכוז מאמצים שיכול לגרום לשבירה כמו בתמונה.
אם אפשר לראות צילומי תקריב עם תאורה טובה של שני צידי השבר, יהיה אפשר אולי להגיד עליו משהו חכם במקום לזרוק ניחושים.
לדעתי זה לא חיתוך עם דיסק ,מוכן להתערב שכדי להוציא את המיסב השתמשו בחימום !!!!
אסור לשלוף את המיסב בעזרת חימום .
חגי.
-
התכוונתי כמובן להוצאת הדיסקית ולא למיסב עצמו.
-
4 קבצים מצורפים
כמה תמונות של הציריה הגזורה שלי.
שתי התמונות הראשונות (עם הבורג) הם התמונות של החלק של הציריה שהיה בסרן (בתמונה הראשונה במרכז רואים שאריות של בורג קודח שנישבר).
אני רק רוצה לציין שפרט לגזירה ולעיקום של השיניים היכן שהסטליטים, הציריה נראת ממש חדשה.
-
חברים, נא להיצמד לנושא הדיון העיקרי.
גיתאי
-
קיבלתי החלטה וביצעתי.
סרן דנה 60 עם יחסי העברה 1:4.1 (כמו שיש אצלי בקדמי) הובא אחר כבוד והורכב אתמול.
עדיין לא נסעתי עליו ולכן אין לי כרגע מושג האם וכיצד יבואו הבדלי המשקל לידי ביטוי מבחינת נוחות.
מבחינתי, בשורה התחתונה השיקול היה חוסן מכני מול קלירנס של אינץ' אחד. החוסן (= שקט נפשי) הכריע; אין ספק שה-60 נראה גיבור.
עם זאת חשוב לי להדגיש שוב את מה שמופיע בכותרת כהנחת העבודה של כל הדיון הזה - צמיגי 33/12.5, כי עבור ה-31/10.5 ללא ספק הייתי נשאר עם ה-44.
נ.ב.
עוד דבר קטן: אחרי 5 סרנים ש'עשיתי' מאפס, החלטתי לוותר בשמחה על דרגת ה'רב סרן'; את החלפת הסרנים אחד-באחד עשיתי ממש בעליצות כשאני זוכר היטב שהאלטרנטיבה היתה כיוונים...זה השיקול הנוסף האפל שלי...
גמר חתימה טובה לכולנו
גיתאי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
מבחינתי, בשורה התחתונה השיקול היה חוסן מכני מול קלירנס של אינץ' אחד.
גיתאי
הבעיה הגדולה נמצאת לאו דווקא בקלירנס מהרצפה, אלא ברוחב הביצה והמיגון.
תתחדש, ותעדכן אחרי שטח טכני.
-
אני רק רוצה להבין משהו.
הציריות של דנה 60 עבות יותר משל דנה 44?
-
-
אז איפה הייתרון? קורונה פיניון זה דבר נדיר שישברו בדנה 44 אשר מותקן נכון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
אז איפה הייתרון? קורונה פיניון זה דבר נדיר שישברו בדנה 44 אשר מותקן נכון.
לגבי הציריה זה לא מדוייק.
העובי זהה אך ורק בחלק החיצוני של הציריה, זה שעליו מולבשים המחז"ש, המיסב והסליב, אבל משם ואילך ישנן שתי מדרגות כך שרובה המוחלט של הציריה דק משמעותית בהשוואה לציריית 60. ההבדל מורגש מאד גם במאסה של הציריה וגם נראה היטב בעין (אני מעריך שה-60 עבה יותר בכשליש). לכן 2 סוגי הציריות אמנם חולקות את אותו קיט שיפוץ אבל ההבדל ביניהן גדול.
לגבי הקורונה-פיניון אינני בטוח שהקביעה שלך נכונה לגמרי, גם אם אין ביכולתי להפריך אותה מדעית.
גיתאי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
אני רק רוצה להבין משהו.
הציריות של דנה 60 עבות יותר משל דנה 44?
כן,
אבל..
יש סרני קומבינה עם גוף וביצה 60 וציריות 44.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כן,
אבל..
יש סרני קומבינה עם גוף וביצה 60 וציריות 44.
זה מידיעה?
ה-60 בארץ (לפחות רובם) הם בעלי 35 ספלינים ואילו ב-44 ישנם 30 ספלינים. נכון, יש גם דגמים ישנים של ה-60 עם 30 ספלינים, אבל גם אם כן הם בודאי נדירים.
כך או כך, עדיין קיים הפרש משמעותי בקוטר הציריה באזור הספלינים בין שני הסרנים אז לא ברור לי איך מסדרים ת'קומבינה.
גמר חתימה טובה
גיתאי (רב סרן בעל כרחו :twisted:)
-
קראתי את כל השרשור.. ואכן מעניין
יש לי גם איזה שאלה בנושא...
לאחרונה קניתי סופה 96
ולפי מה שהבנתי מחבר שבעינייני סופות מבין יותר ממני
הוא אמר לי שהסרן האחורי שלי דנה 60 והקידמי 30
אני עם צמיגים 33 לא נראה לי שיש יחסי העברה
כשנסתי לעלות איזה עליה (קיר קטן מאבן גובה 3 מטר בערך)(שחבר שלי עם 31 עלה)
בניסיון השני שמעתי ''תק'' קטן ושמתי לב שרק ההנעה קידמית עובדת
יתכופפתי מתחת לגיפ וראיתי שה''מאמ שאפט'' (נראה לי שככה קוראים לזה ) נשבר
החלק\מוט שיוצא מהטרנספר ומסובב ת'דריישפט האחורי.
עכשיו...
אם אני בלי יחסי העברה כדאי לי לחזור ל31? לא בא לי להמשיך לישבור חלקים (או שלפי מה שהבנתי הביצה ממש תתקרב לקרקע?)
אם רק בגלל ה33 נוצר עומס יתר על הציר האחורי ובגלל זה זה נשבר?
או שמשהו מההתחלה היה אולי סדוק או משהו..?
ואיך אני יכול ליבדוק אם יש לי יחסי העברה? הבנתי שצריך להרים גלגל אחד באויר לסובב וליספור כמה סיבובים הגלגל עושה וכמה הדריישפט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
קראתי את כל השרשור.. ואכן מעניין
יש לי גם איזה שאלה בנושא...
לאחרונה קניתי סופה 96
ולפי מה שהבנתי מחבר שבעינייני סופות מבין יותר ממני
הוא אמר לי שהסרן האחורי שלי דנה 60 והקידמי 30
אני עם צמיגים 33 לא נראה לי שיש יחסי העברה
כשנסתי לעלות איזה עליה (קיר קטן מאבן גובה 3 מטר בערך)(שחבר שלי עם 31 עלה)
בניסיון השני שמעתי ''תק'' קטן ושמתי לב שרק ההנעה קידמית עובדת
יתכופפתי מתחת לגיפ וראיתי שה''מאמ שאפט'' (נראה לי שככה קוראים לזה ) נשבר
החלק\מוט שיוצא מהטרנספר ומסובב ת'דריישפט האחורי.
לפי תיאורך מה שנשבר זה היוק של הדרייבשאפט, זה שנכנס לטרנספר-קייס. כמובן שצריך תיאור מפורט יותר או צילומים כדי לאבחן מדוייק.
השאלה היכן הוא נשבר; האם נגזר לשני חצאים? או אולי אחד מכלובי הצלב?
עכשיו...
אם אני בלי יחסי העברה כדאי לי לחזור ל31? לא בא לי להמשיך לישבור חלקים (או שלפי מה שהבנתי הביצה ממש תתקרב לקרקע?)
זה עניין סובייקטיבי לגמרי שתלוי בכמה גורמים, כמו: הגדרת הציפיות/צרכים שלך מהג'יפ, עד כמה עצלנות הרכב (עקב יחסי העברה מקוריים, כדבריך) מפריעה ב: כביש, עליות תלולות, ירידות תלולות, שטח טכני המצריך זחילה מבוקרת.
אם רק בגלל ה33 נוצר עומס יתר על הציר האחורי ובגלל זה זה נשבר?
בפירוש לא. כלומר, ברור שצמיגים גדולים מוסיפים מעמס על רכבת ההנעה, אבל לא ברמה של מה שאתה מתאר. אני מניח שזה נבע משילוב של כמה גורמים, כמו בלאי, התעללות קודמת בג'יפ, אולי חוסר ניסיון בנהיגת שטח (לגיטימי, כולנו התחלנו אי-שם...) שהביא למכות גז ברוטליות ולא-מתוזמנות, ועוד.
סרן דנה 60 והדרייבשאפט שלו בנויים לגלגלים הרבה יותר גדולים מ-33. לעניות דעתי גם ה-44 הקטן יותר, אבל בכל מקרה זה לא המקרה שלך.
או שמשהו מההתחלה היה אולי סדוק או משהו..?
בהחלט ייתכן. הכלים הללו לא ראו רק נסיעה למכולת השכונתית בימי חייהם...
ואיך אני יכול ליבדוק אם יש לי יחסי העברה? הבנתי שצריך להרים גלגל אחד באויר לסובב וליספור כמה סיבובים הגלגל עושה וכמה הדריישפט
יחסי העברה ניתן לבדוק כמו שאמרת, או לפתוח מכסה דיפרנציאל (מאחור פשוט יותר כי אין מוטות קישור שמפריעים), לרוקן שמן (הזדמנות מצויינת להחליף לשמן חדש כחלק מיישור קו לאחר קניה) ולהזיז את הג'יפ כמה סנטים קדימה או אחורה עד שתראה כיתוב מוטבע על גבי הקורונה, וכחלק ממנו מספרים המסמנים את יחסי ההעברה.
בכתבה על החלפת יחסי העברה בסרני דנה תוכל לראות בדיוק את הכיתוב שעליו אני מדבר.
גיתאי
-
היוק שנשבר לי היה שבור ככה שהחלק שנשבר נשאר בתוך הדריישפט
כל האורך הזה עם השיניים נשבר בידיוק מסוף הדריישפט מתוך הטרנספר..
בקשר לעצלנות אני מרגיש שהגיפ קצת עצלן.. זאת הסופה הראשונה שלי אבל אני כבר הרבה זמן
בג'יפים ונהגתי לא פעם אחת על סופה..
תאמת ההיתי איתה בנתיים רק בדיונותושם זה מפריע הכי הרבה
(מה שסופה עם 31 עולה ב1H אני צריך לעלות ב3L טיפה יותר חזק)
אני מרגיש שבסוף דיונה מתחיל להיגמר הכח אם אני ב1H
בקשר ליחסי העברה אני יבדוק את זה בצורה חיצונית כי כבר פתחתי את שתי הסרנים והחלפתי את כל השמנים באוטו
תודה בינתיים..
-
עדיין לא ברור מדבריך מה בדיוק נשבר שם, אולי יש פה קצת ערבוב מושגים. 2-3 תמונות טובות שוות אלף מילים.
לגבי צמיגים יש פה עוד נקודה - אם הם רשומים ברישיון אז מבחינתי זה נכס. לרדת ל-31 תמיד תוכל, ההיפך לא פשוט.
כמו שאמרתי זה עניין אישי מאד. אני לא מסוגל לראות את עצמי חוזר ל-31, ה-33 הם בעיניי הצמיגים הנכונים והפרופורציונליים לג'יפ הזה בהיבט של גובה וזוויות. אל תשכח שרוחק הסרנים בסופה גדול מאשר ברנגלר המקורי, וזה פוגם בזווית הבטן.
רק מה, צריך לשדרג כמה דברים בג'יפ כפיצוי על תכנון מקורי שנועד לצמיגים בגודל לא-רלבנטי, זה הכל.
(דרור, אני לא מרים פה להנחתה, אז קצת שרירי בטן והשיירה תעבור לה...)
בכל אופן אני מציע להשאיר את השירשור הזה צמוד לדיון המקורי על מנת שישמש כרפרנס למי שיחפש לחפור בנושא בעתיד. אם יש לך שאלות נוספות כדאי שתפתח שירשור חדש ונשמח לעזור.
גיתאי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
זה מידיעה?
ה-60 בארץ (לפחות רובם) הם בעלי 35 ספלינים ואילו ב-44 ישנם 30 ספלינים. נכון, יש גם דגמים ישנים של ה-60 עם 30 ספלינים, אבל גם אם כן הם בודאי נדירים.
כך או כך, עדיין קיים הפרש משמעותי בקוטר הציריה באזור הספלינים בין שני הסרנים אז לא ברור לי איך מסדרים ת'קומבינה.
גמר חתימה טובה
גיתאי (רב סרן בעל כרחו :twisted:)
הסרן של הסופה הוא סרן קומבינה. יש מתכון-
לוקחים סרן דנה60 צף, רוחב פולסייז.
חותכים לו את הקצוות.
מרתכים עליו צינורות חדשים, על גבי המקוריים.
מרתכים בקצה פלאנג'ים של דנה44
מייצרים במיוחד (בארץ, אצל "הדייקן" ) ציריות שהבפנים שלהם של דנה60 35 שיניים והבחוץ שלהם מתאים לדנה44
מרכיבים.
מקבלים דנה60 חצי צף, ברוחב צר. אין כזו חיה בשום מקום אחר. היה פעם- לאחד מדגמי הטנדרים, ומשם הרעיון מועתק, אבל היום בחו"ל לא תמצאו כזה סרן.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חותכים לו את הקצוות.
מייצרים במיוחד (בארץ, אצל "הדייקן" ) ציריות שהבפנים שלהם של דנה60 35 שיניים והבחוץ שלהם מתאים לדנה44
מרכיבים.
מקבלים דנה60 חצי צף, ברוחב צר. אין כזו חיה בשום מקום אחר. היה פעם- לאחד מדגמי הטנדרים, ומשם הרעיון מועתק, אבל היום בחו"ל לא תמצאו כזה סרן.
אסף.
מאיפה כול הידע הזה? על מנת להרכיב אקסים של דנה 44 בדנה 30 . פשוט מחליפים את הסטליטים . ולמה עשו את זה? הרבה פעמים אנשים היזמינו נעילות ושלחו להם נעילה דנה 60 עם 30 שיניים. אז לקחו אקסים של דנה 44 והרכיבו.. ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חותכים לו את הקצוות.
מרכיבים.
אסף.
ומה העובי של הציריות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
עדיין לא ברור מדבריך מה בדיוק נשבר שם, אולי יש פה קצת ערבוב מושגים. 2-3 תמונות טובות שוות אלף מילים.
לגבי צמיגים יש פה עוד נקודה - אם הם רשומים ברישיון אז מבחינתי זה נכס. לרדת ל-31 תמיד תוכל, ההיפך לא פשוט.
כמו שאמרתי זה עניין אישי מאד. אני לא מסוגל לראות את עצמי חוזר ל-31, ה-33 הם בעיניי הצמיגים הנכונים והפרופורציונליים לג'יפ הזה בהיבט של גובה וזוויות. אל תשכח שרוחק הסרנים בסופה גדול מאשר ברנגלר המקורי, וזה פוגם בזווית הבטן.
רק מה, צריך לשדרג כמה דברים בג'יפ כפיצוי על תכנון מקורי שנועד לצמיגים בגודל לא-רלבנטי, זה הכל.
(דרור, אני לא מרים פה להנחתה, אז קצת שרירי בטן והשיירה תעבור לה...)
בכל אופן אני מציע להשאיר את השירשור הזה צמוד לדיון המקורי על מנת שישמש כרפרנס למי שיחפש לחפור בנושא בעתיד. אם יש לך שאלות נוספות כדאי שתפתח שירשור חדש ונשמח לעזור.
גיתאי
מה שנישבר לו . זה ציר של הטרנספר. ולגביי הרישום ברישיון של הצמיגים. לא תופס במיקרה של תאונה . או עם הבוחן יחליט ליפתוח ספר תקנות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ומה העובי של הציריות?
38 ממ בחלק הכי עבה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
38 ממ בחלק הכי עבה.
אסף.
כלומר בעובי של ציריית 60,
בחלק הכי דק (נק' הכשל) הן בעובי של 44?
-
אסף, עדיין לא הבנתי למה החלק החיצוני של ציריות דנה-60-קומבינה צריך להיות כגודל הפלאנג' של ה-44. למה לייצר ציריות חדשות?
כמו כן, מדבריך משתמע שהציריות של ה-60 המקורי בארה"ב הן בעלות פלאנג' גדול יותר בקצה, כלומר אנחנו לא יכולים לקנות שם ציריה. אני צודק?
גיתאי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
אסף, עדיין לא הבנתי למה החלק החיצוני של ציריות דנה-60-קומבינה צריך להיות כגודל הפלאנג' של ה-44. למה לייצר ציריות חדשות?
כמו כן, מדבריך משתמע שהציריות של ה-60 המקורי בארה"ב הן בעלות פלאנג' גדול יותר בקצה, כלומר אנחנו לא יכולים לקנות שם ציריה. אני צודק?
גיתאי
כן, אתה צודק. אסף הסביר את הסיפור הזה של סרני הסופה כבר הרבה פעמים... זה סרן די יחודי. דנה 60 שאתה מוצא בארה"ב הם לרוב full floater ומקורם בטנדרים פולסייז, ישנים, ועם 31 שיניים בכלל (סרני גלדיאטור וכאלו)! דנה 60 35 שיניים הוא לרוב סרן קדמי שמלווה בסרן אחורי כבד עוד יותר (דנה70 ומעלה, GM14, פורד 10.5 או מה שזה לא יהיה המפלצת בF350).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
גיתאי
אתה צודק. אין בארה"ב מוצר כזה- דנה 60 חצי צף, צר. לכן אין עבורו ציריות. במקרה עמדתי היום ליד ערמה של דנה60 לפני הסבה, ועוד ערמה של אותם סרנים אחרי ניסור הקצוות. ההבדל ברוחב הוא משמעותי. אבל למה לקנות ציריות בארה"ב אם בארץ מייצרים ציריות מחוזקות, מכרומולי, שטובות לסופה ממוגנת? אני לא מכיר ציריה מחוזקת של סופה שנשברה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אברמלה
מה שנישבר לו . זה ציר של הטרנספר. ולגביי הרישום ברישיון של הצמיגים. לא תופס במיקרה של תאונה . או עם הבוחן יחליט ליפתוח ספר תקנות.
אז כל מי ששינה את מידה הצמיגים (ליותר גדולה) תיהיה בעיה
במקרה של תאונה ? ((חס וחליליה))
או שלמרות השינוי ברישיון צריך לעשות עוד משהו ..עוד איזה אישור שזה יתפוס?
או שזה ככה וזהו?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
אז כל מי ששינה את מידה הצמיגים (ליותר גדולה) תיהיה בעיה
במקרה של תאונה ? ((חס וחליליה))
או שלמרות השינוי ברישיון צריך לעשות עוד משהו ..עוד איזה אישור שזה יתפוס?
או שזה ככה וזהו?
- כבר היו אינספור דיונים על עניין הצמיגים, חפש בשרשורים אחרים.
- שוב - נא להיצמד לנושא הדיון המקורי ולא להכניס עניינים שאינם קשורים גם אם זה מפתה. יש תשובה שעוד לא נענתה? נא לא להתעצל ולפתוח שרשור חדש.
- נושא רישוי הצמיגים הוא מאותם דברים שיפה להם השתיקה בדיונים פומביים. רשום לך ברישיון? שמח בחלקך. אתה לא ישן בלילות? הורד ל-31 וסע לשלום.
חג שמח גיתאי