-
תגובה להודעה: זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני זוכר ימים בהם הכינוי "אדיוט" היה מתוך כבוד באתר, זכית בו לאחר גילוי יצירתיות וכשרון.
אם יש כאלו ששכחו או לא מכירים אז לזו היתה הכוונה.
לתת דוגמאות איך נכנסו בך על לא עוול או לפחות "סתם" הציקו לך זה דבר אחד אבל בחייאת מאיר,
לתת דוגמא של איך ביצעת עבירה וקיבלת דו"ח מוצדק ולתהות מדוע אתה זכאי ביושר לכינוי?
מאיר,
תכליתן של אוזניות לבודד אותך מהסביבה וככאלו אין להם מקום על ראשו של נהג ברכב על כביש ציבורי, אתה לא טרקטוריסט בשנות החמישים על D6 פתוח בשדה לבד בפלחה.
ת'כלס אם נסעת עם אוזניות אז התנהגת בצורה לא בטיחותית בכביש מה שהופך את הדו"ח לאיכותי ומשפיע בחיוב לצורך הגברת הבטיחות, נקודה.
התאוריה שלך טובה רק לוקה בדבר אחד
הייתי עם אוזניה אחת,
החוק לא מבדילבין אוזניה לאוזניות,
היה עכשיו פסק דין בעליון בנוגע לזה,
נראה לך שבגין דוח"אייכות" שכזה אגש לעליון
וחוץ מזה זה שאני בסופה עם "אוזניות" זה בטיחותי אני הרי גם כך שומע כל צרצור בחוץ,:D:D
-
ציטוט:
כך שאתה וצפריר עושים את העבודה החשובה, במקום המשטרה. במקום המשטרה. במקום המשטרה, ומאפשר לחארות (כן, אני יודע שיש רבים וטובים בניהם, אבל יש רבים יותר שאינם טובים) לתקוע דוחות ולהתעלל.
אפשר להגיד את זה על כל סוגי העבודה בהתנדבות, על תרומות לרעבים בפסח שעושות לממשלה עבודה קלה, על מתנדבים בבתי חולים שעושים את העבודה למשרד הבריאות והרשימה ארוכה. אני אישית לא מסכים עם הטיעון הזה וחושב שעל אחד צריך לעשות משהו כדי לתרום לחברה. הכביש מלא חארות שיכורים, חוליגנים מסוכנים, נהגים לא מרוכזים ועוד הרבה חרא, בשביל זה אני מתנדב ולא בשביל לרשום דוחות על איתותים, יש המון מקרים שאני מסיים משמרת ללא דוחות בכלל, זה ממש לא מעניין אותי ולא גורם לי לחשוב על הזין הענק שלי... כמו שאמרתי בתחילת השרשור, אני שם אחרי שאדם קרוב אלי נהרג מנהג משאית בעל גליון של יותר מ 80 הרשעות ואשר נרדם וקטף אותו משול הכביש, לכן אני מרגיש שכן צריך לעשות משהו.
בלי קשר, ברוב הדוגמאות שצינתם שכחתם לציין דבר קטן, עשיתם עבירה, תפקידם של השוטרים לאכוף את העבירות אז כלפיהם לא אמורה להיות לכם בעיה, הם עושים את עבודתם, אם יש לכם השגות הן נמצאות למעלה בשרשרת ולא שם.
-
איתי, יודע משהו? כמעט שכנעת אותי.
חבל שרוב המתנדבים והשוטרים האחרים אינם מתנהגים כמוך.
חושב שאני מכליל? מפריעה לי העובדה שגם אתה מכליל, אבל אתה יוצא לכביש ועלול להכניס למישהו דו"ח על לא עוול סתם כי אתה מעוצבן והוא נגע לך בנקודה רגישה. הכביש מלא בשיכורים... בחארות... כאילו עם ישראל הוא איזה מין גן-חיות שכזה, שיוצאים מהבית ונכנסים לאוטו אז צומחות לנו קרניים וזנב עם שפיץ, ואנחנו רק מחפשים את מי לדרוס? אם לשפוט על פי היחס שאנחנו מקבלים מהמשטרה, כנראה שכולנו נכללים בקבוצת ה"חארות"? ממש "עם-חרא" כמו שאומר יצפאן. ואם כל העם הוא חרא, על אחת כמה וכמה שוטריו ומתנדבי התנועה שלו?
תפקיד השוטר לאכוף את החוק. נכון ואני מסכים. שוטר גם לא אוכף על דעת עצמו נגד מגזרי אוכלוסיה מסוימים, סוגי כלי רכב מסוימים, אלא מקבל הוראות מפורשות - או שבזה אני טועה?
כל אחד מאיתנו - כולל אתה ואני וכולל כל שופטי התעבורה, בוודאי השוטרים עצמם, מבצע בהיסח הדעת ומבלי לשים לב כ-20 עד 25 עבירות קלות בממוצע בכל נסיעה. זה נבדק סטטיסטית ופורסם פעם. נראה לך להעמיד שוטר בכל פינה או מצלמה בכל מטר ולאכוף את החוק כלשונו על קוצו של יוד? זה יגרום לשיתוק המדינה תוך דקות. אתה חושב שהתנועה יכולה להתנהל כמו במבחן נהיגה? בשביל לתת דו"ח על כל עבירה ללא הבחנה, אפשר גם להציב רובוט או מצלמה. אבל שוטר הוא בנאדם, ומותר הבנאדם מהמצלמה הוא בשיקול הדעת. לא שאני מזלזל באיתותים, חניה בניגוד לכיוון התנועה או ליכלוך על לוחית רישוי, אבל אלה דוגמאות לשטויות. שטויות ששוטרים אוהבים להתקטנן עליהן כדי למלא פנקסי דו"חות. האם חסרים למדינת ישראל חוקים הזויים, חלקם מימי המנדט או אפילו מימי הטורקים? אבל אלה חוקים - הם כתובים ואף אחד לא טרח לשנות אותם.... לכאורה - צריך לאכוף גם אותם. הלא כך?... בדיוק כמו שהם נכנסים למידות צמיגים למרות שהן רשומות ברשיון, או לריפוד קרוע?... אלה שטויות, מה הקשר שלהן לבטיחות?
שוטר שמתעסק בשטויות כמו ריפוד קרוע, 112 קמ"ש במקום 100 קמ"ש בכביש פתוח או צמיגי 215 במקום 205, מזניח את הדברים העיקריים. מפספס לגמרי את החארות, והשיכורים, ואת רוצחי הכביש האמיתיים, וגם את הגנבים ושודדי הזקנות והאנסים והפדופילים וסוחרי הסמים וסוחרי הנשים ומשפחות הפשע והרוצחים. הההתעסקות חסרת התוחלת של המשטרה ב"שיפורים", במידות הצמיגים, באגזוזים, בסנטימטר או שניים של "הגבהה" או "הנמכה" - זו דוגמא מצויינת למשחק בקקה, תסלח לי על הביטוי. האם זה תפקידה של משטרה?... לחטט בספויילרים?...
האם במשטרה לא מבינים שמה שהם עושים רק מרחיק מהם את הציבור? יוצר שינאה ותיעוב ופחד וניכור כלפיהם? הרי המשטרה הזו היא שלנו ובשבילנו, לא נגדנו. הגיע הזמן שהמשטרה תפשפש במעשיה ותשנה מדיניות. מקצה לקצה.
נראה לי שהשרשור הזה מיצה את עצמו. עד הפעם הבאה.
יאללה - שיהיה חג שמח וכשר ובטוח לכולנו - אזרחים, מתנדבים, שוטרים, כולם.
-
חג שמח לכולם. קראתי את כל השירשור בעיקר כי אני מחומם על המשטרה ועל משטרת התנועה בפרט. גם שמחתי לגלות שיש עוד נהגים שמדווחים למשטרת התנועה על עבמ"ים וסתם שיכורים ולא חוששים לדבר על זה.
אני לא מהצדיקים בעיני החוק. יש לי בעשור האחרון מספר דוחות -רובם על דברים פורמליים כמו ניירת. אני נוהג מהר וזהיר וטפו טפו ההיסטוריה הרפואית שלי ושל מי שנסע לצידי על הכביש לא השתנתה מעולם.
הבעיה שלי ושל חלק מהכותבים פה עם משטרת משטרת התנועה היא שורשית ואקוטית.
מדובר בגוף שיוצר רושם עז ועיקבי שרוב הדברים שהוא מבצע לא קשורים למה שרוב האזרחים (וגם אני) תופסים כמטרה החיונית והעיקרית שלו, לשמור על חיינו בכבישים.
הפער הזה, בין מה שחיוני להצלת חיי אדם ושמירה על ביטחון בארץ מוכת תאונות לבין חליבת דוחות ושופוני ושאר רעות חולות הוא בלתי נסלח בעיני ובעיני רבים. אני חושב שמן הסתם הוא בלתי נסלח כי לרובנו חשוב שדברים ייעשו כמו שצריך.
למרות שרוב שוטרי התנועה ש"שלפו" מולי ויתרו לי על הדוח, ההתרשמות שלי לגבי האפקטיביות, היושרה והצורך הקיומי שלהם ללבוש מדים היא בקנטים. במילים אחרות, בירכתי הרבה אימהות של שוטרים ומפקדים ודודות, ואחים ומי לא...
אבל אם חבר'ה מתנדבים למשטרה ועוזרים מתוך תחושת שליחות ורצון אמיתי לשפר ולתרום, אני יכול רק לברך אותם, במיוחד לאור הביקורת והדיעה הרווחת (בצדק) שכוחות המשטרה הם פיכסה.
מוריד את הכובע לזקנים ולכל אלה שבודקים רשיונות בבוקר ואת אלה שעוצרים רכבים עם 4 מעולפים ונהג שעומד להרוג את כולם לפנות בוקר. אם יש להם קטן או גדול או מה הדמות המועדפת עליהם (קאובוי או הארי המזוהם) ומה מניע אותם...-לא נראה לי רלוונטי. הם עושים יותר ממני. הגישה של 'קום ותעשה משהו בנדון' מקבלת אצלי הרבה יותר ניקוד. לא צריך להשתלח בהם, צריך להגיד תודה.
-
עד עכשיו קראתי וקראתי ולא הגבתי, אבל ......
מאיר, שאלה קטנה לי אליך.
הרי במסגרת תפקידך אתה פועל תחת חסותה של המשטרה, נכון ?
במסגרת פעילותך זו אתה "נהנה" מאחריות ביטוחית מהמשטרה - מקווה מאוד כי אתה מבוטח בכל הפעילות שלך. שאגב אני מברך עליה.
האם נראה לך הגיוני כי ביום חמישי בבוקר תקבל דוח על ספויילר, צמיגים, גנטים .......
וביום חמישי בערב המשטרה תבטח אותך בעת פעילות.......
ומה יקרה אם ביום חמישי בצהריים תקבל הורדה מהכביש על ........
לא נראה לי הגיוני כי המשטרה תבטח את הרכבים שלכם שניה אחרי שהיא טוענת שהם לא תקינים.
לפעמים אני נתקל ברכבי היחידה שלך ורואה כל מיני היילקסים שבימים כתיקונם היו מורדים מהכביש במיידי.
אם אתם לא מבוטחים במסגרת הפעילות אז לוקח את כל דבריי בחזרה :):):):):)
אבל אם כן יש ביטוח אשמח אם תסביר את הנושא.
וכמובן שאי רוצה לחזור ולהדגיש
הפעילות שלכם מבורכת ומקלה על התנועה בכביש.
אבל גוררת אחריה גם לא מעט שאלות ותהיות.
בברכת חג שמח וכשר לכולם
רפי
-
רפאל איזה רמות תיחכום בשאלה,
רכב ללא ביטוח לא מבוטח,אם הוא מבוטח זה כשר,
ההיילקס המדהימה שאתה מכיר שייכת לחבר האתר והינה כשרה למהדרין מין המהדרין
על הסנטימטר של גובה וו הגרירה מהריצפה ,כולל רישוי לכל דבר ועניין.
אם אתה מרמז כי לחברי היחידה יש איזו חסינות? לא אין להם,
וכן יש לנו ביטוח מלא במסגרת פעילותינו,
חג שמח
-
היי מאיר
אתה רואה, שאני פיכח אז יש תחכום - ככה זה כשאין יותר מפגשים אצל אבו שפם :):):):)
כנראה שלא הובנתי בשאלתי ולכן אשאל שוב ואחדד.
האם אותו"דרדס, מנ@#$ק,...." שנתן לך דוח על אוזניה היה גם נותן לך את הדוח כאשר הייתה בשעת משיכה של רכב בזמן פעילות - ואל תתחיל איתי שבזמן פעילות אתה לא מדבר בטלפון - זו סתם דוגמא :):):):).
אם דרור, רחמנא ליצלן, היה מתנדב ליחידה ואתמול עצר אותו שוטר על נסיעה עם צמיגי "33 (שוב רחמנא ליצלן), האם גם בזמן משיכת הרכב הוא היה מקבל כזה דוח.
האם כאשר אתה מגיע עם הרכב שלך לארוע המתנדבים בודקים לך את הרכב אם הוא כשיר או לא.... תקין או לא .....חוקי או לא...... הכסא קרוע או לא.......
כוונתי כי רכבכם - וגם שלך - מקבלים לגיטימציה לבצע פעילות משטרתית, תחת חסותה של המשטרה, אבל כאשר אתם "סתם" ג'יפאים שנוסעים לטייל בשבת בבוקר אז הרכבים לא תקינים, מסוכנים וכו'.....
כאן באה לידי ביטוי האמירה של כולם כי המשטרה סתם נטפלת אלינו.
הערת אגב
אני לא יודע של מי ההיילקס שראיתי ולאיזו אתה מתכוון, אבל ההילקס הזו לא הייתה עוברת שום טסט של אף מתנדב.
האמן לי מאיר, הרי אתה יודע כמה שנים אני במקצוע ולצערי מכיר קצת שיפור רכבי שטח :):).
רפי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
הרי אתה יודע כמה שנים אני במקצוע ולצערי מכיר קצת שיפור רכבי שטח :):).
רפי
למה "לצערך"? תשמח רפי. תשמח.
את השאלות שלך אני שואל כבר הרבה זמן.
כל הג'יפים ה"מסוכנים" וה"לא תקניים", פתאום מקבלים הכשר בד"צ כשהמשטרה זקוקה להם ליחידות המתנדבים שלה...
יודע מה מאיר? אם בזכות חברותכם ביחפ"צ לדוגמא, הייתה לכם חסינות בפני התקרצצות והורדות מהכביש למיניהן - הייתי מצטרף אליכם בכיף.
בטח תגיד לי שמי שמתנדב צריך לעשות זאת מכל הלב ולא בתנאי ש...?
ומה פתאום אני מעיז לבקש דבר כזה?...למה? ככה! אני בד"כ לא מבקש תודות, לא מבקש תמורות. אבל במקרה הזה - זה המינימום.
לתת את הלב והנשמה כמו שאתם נותנים, לבלות ימים ולילות בכבישים חסומים, להרוס את הרכבים הפרטיים שלכם בגרירת משאיות הפוכות, ולטובת מי? ארגון הפשיעה-ברשיון הגדול בישראל, גוף כפוי טובה, מושחת ודו-פרצופי כמו המשטרה? כדי שאחר כך, בדרך הביתה באישון לילה מחילוץ המי-יודע-כמה, תקבלו מהמשטרה את הכרת-התודה שלה בצורת הורדה מהכביש מאיזה שוטר/מתנדב מתוסכל שהגלגלים שלכם לא מוצאים חן בעיניו? בהההה.... להקיא מהמשטרה הזו ועליה.
עם כל ההערכה שלי אליכם (והיא רבה עד מאוד) כל עוד אתם משתייכים לדבר הרקוב הזה שקוראים לו מתנ"א, אני מעדיף להישאר תקוע בפקק...;)
-
נימי, מאיר ואיתי
אין בעיה בהתנדבות כהתנדבות. גם אם כל המערכות היו מושלמות, הרי להתנדבות, גם ללא ערך מעשי (מערכת מושלמת מלכתחילה, לא?) היה ערך ההתנדבות ועזרה לזולת.
אלא שצר לי, אך ההטיעון הזה אינו תופס לגבי המשטרה.
בהבדל ממערכות החינוך, בריאות וכו', שהם חולות, ללא ספק, אבל אין בהם רוע מובנה, במשטרה יש.
אל תיתמם מאיר, אתה מדבר על "מתנדב אחד שלא מקשיב להוראות", ועוד "שוטר מהדור הישן" ועוד שוטר ש"קם על הצד הלא נכון בבוקר"...
הלו, זה לא הרבה עצים, זה יער.
יש עוד הבדל מהותי בין המשטרה (כמו גם הצבא, מג"ב וכיו"ב) לגופים אחרים.
הם גופים אלימים.
לפני שאתה קופצים, אני לא כותב את זה כהתרסה, אלא פשוט כי זו הגדרתם בחוק.
המדינה (כל מדינה) מפעילה אלימות על מנת לקיים את חוקיה. כך זה מוגדר בפילוסופיה המדינית.
אבל מי בתכל'ס רשאי להפעיל אלימות? גופים ספיציפים, המצויידים בכלי נשק, המיועדים להפעיל אלימות, בפועל או בפוטנציה. כך זה בכל מדינה, דמוקרטית, דיקטטורית... הגופים הללו הם משטרה (גלויה או חשאית), צבא וכיו"ב.
אני רואה טעם לפגם בהתנדבות לגוף אלים כלפי אזרחים.
יש בך רצון להתנדב? ראוי לציון והערכה בעיני, באמת וללא ציניות. לך תתנדב במערכת הבריאות הקורסת, עזור לקשישים גלמודים, התנדב במערכת החינוך, הרווחה או בכל משהו אחר.
ידידי, לא כולם מטומטמים. הטיפול של משטרת ישראל באזרחיה כושל כמו בתחומים רבים בהם המדינה נכשלת.
אך האם שאלתם את עצמכם מדוע אין אנו נתקלים בכל כך הרבה שינאה כלפי גוף ממשלתי אחר?
הטיפול הרפואי שאנחנו מקבלים הוא מתחת לכל ביקורת. אנחנו שונאים את הרופאים והאחיות?
הטיפול ברשויות המקומיות קלוקל, אנחנו שונאים את עובדי העיריה? (שימשוני לא דוגמה - הוא לא מושחת, ועד שלמדנו להתמודד עם המערכת, הוא משנה אותה).
רובנו עושים מילואים וערים לאוזלת ידו של צה"ל בנושאים רבים - אנחנו מבקרים אותו, אבל לא שונאים אותו.
הכשלים במערכת החינוך? בוכים וממשיכים. לא שונאים.
רק את המשטרה שונאים. למה את כל האחרים לא? למה בחו"ל התמונה שונה? גם שם נותנים דוחות לא?
מילא יוני5 לא שפוי. (נכון אגב), אבל כולם כאלה?
אולי באמת ממלכת דנמרק רקובה מהיסוד?
להתנדב למשטרה זה פשע.
בכך שבעוד יומיים, צפריר יקום משנת הצהריים שלו, ויגיע בבדרך לא דרך לאיזה משאית שחסמה חצי מדינה ויאפשר לחצי מדינה להגיע לסדר באיחור של שעה ולא שלוש, צפריר יעשה מעשה טוב נקודתי. אבל ימנע את הנחת עוד לבנה בחומה של החלפת המערכת החולה הזו.
זה לא שצפריר מאפשר לה זמן ומשאבים על מנת לשקם את עצמה. סתם מאריך את יסורי הגסיסה.
אלא שבמקרה של המשטרה, היא גוססת ואנחנו מתייסרים.
וזה לפני שדיברנו על בעלי האיבר הקטן שמוצאים את פורקנם בלהתעלל באזרח תמים.
ושיהיה לכולכם חג שמח.
יוני5
-
איבדתם את הצפון
יש במדינת ישראל חוק וכמה שהעניין לא מוצא חן בעיננו ומתסכל זה המצב ומי שאמון עליו זה אותו שוטר שעוצר אותנו בצד הדרך ועושה את מלאכתו ולשם כך משלמים לו.
טענות אך ורק לעצמנו שלא שמרנו על הכללים ושאין לנו לובי מספיק חזק מול ממשלת ישראל לדורותיה.
עלינו לשמוח שיחסית הרחובות בטוחים ואנו לא מפחדים לצאת מהבית בלילה וכן יש להקצות תקציבים להגברת האכיפה הרופפת במדינת ישראל וכן אנו ציבור על הכוונת.
באשר להיותנו שומרי חוק ברגע שהרכב שלנו עבר טסט אצל מעכר עברנו על החוק וכמובן כאשר הרכב שלנו מוגבהה בסנטים ורבע ללא אישור מכון מוסמך עברנו על החוק כך שעם כל הכבוד אנו לא בדיוק אזרחים שומרי חוק!!!
הויכוח שנוצר פה אותי ממש מעצבן וההשמצות כנגד המשטרה מקומן ראוי לילדים בני 10 שלא יודעים לקחת אחריות למעשיהם.
אגב להזכירכם משלמים לשוטרים לחפש אותנו וכאשר הם עושים זאת הם ממלאים את תפקידם גם אם זה לא נראה מתאים למישהו מאיתנו (כולל אותי).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
נימי, מאיר ואיתי
אין בעיה בהתנדבות כהתנדבות. גם אם כל המערכות היו מושלמות, הרי להתנדבות, גם ללא ערך מעשי (מערכת מושלמת מלכתחילה, לא?) היה ערך ההתנדבות ועזרה לזולת.
מילא יוני5 לא שפוי. (נכון אגב), אבל כולם כאלה?
אולי באמת ממלכת דנמרק רקובה מהיסוד?
.
וזה לפני שדיברנו על בעלי האיבר הקטן שמוצאים את פורקנם בלהתעלל באזרח תמים.
ושיהיה לכולכם חג שמח.
יוני5
סיכום ביניים של דרור,יוני ושות'
אתם לא מתגייסים ליחפ"ץ כי אנחנו מטומטמים ופראיירים כי אין לנו חסינות,
יוני נמצא מרצון בגוף אלים כמו הצבא אבל מלין על אחרים שמתנדבים לגופים אלימים כמו משטרה,
דרור מעדיף להיות בפקק במקום להגיע אלי לשתות איזה גלנמורנגי
לא אכפת ליוני שצפריר ייצא בסדר פסח לקצר פקקים,
ליוני יש איבר קטן והוא לא שפוי,
אישתו הנאה של יוני מתבקשת להודיע מתי הוא יוצא למילואים,
תודה ליחצנים שלי כאן יוני ודרור על כך שעוד כמה פנו אלינו להתגייס (פראיירים לא?)
חג שמייח
-
היי מאיר
אני אמשיך ואשאל כי לא קיבלתי תשובה.....
האם בסיום אותו חילוץ אשר שחרר את הפקק של המדינה, לאחר שקיפלת את כל הרצועות, אחזרת את האפוד הזוהר למקומו, סיימת למלא את דוח הארוע ועוד......, האם כאשר נכנס לג'יפ שלך כדי לסוע הבייתה........
מטר אחרי זה עצר אותך השוטר, ששניה לפני זה עצר את התנועה כדי שתוכל לבצע את עבודתך בביטחה, על קרע בריפוד, הגבהות, צמיגים ........
מצטער אבל אני בטוח כי התשובה היא לא.
אני בטוח כי הפעילות שאתם עושים יום ולילה היא חשובה ומועילה - ואני ממש לא ציני - אבל כמו שנאמר.....
הדו פרצופיות הזו של המשטרה היא זו שמרגיזה, ולא רק אותי.
כאשר אתם ג'יפים בפעילות אתם תקינים לחלוטין..... אבל
כאשר אתם סתם ג'יפים בדרך לפעילות אתם פושעים, גנבים, פורעי חוק ........
ובאמת מאיר
שום דבר הוא לא אישי נגדך
רפי
-
ינון, אתה זה שקצת סהרורי. תסלח לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
איבדתם את הצפון
יש במדינת ישראל חוק וכמה שהעניין לא מוצא חן בעיננו ומתסכל זה המצב ומי שאמון עליו זה אותו שוטר שעוצר אותנו בצד הדרך ועושה את מלאכתו ולשם כך משלמים לו.
טענות אך ורק לעצמנו שלא שמרנו על הכללים ושאין לנו לובי מספיק חזק מול ממשלת ישראל לדורותיה.
עלינו לשמוח שיחסית הרחובות בטוחים וזה בטח בזכות המשטרה שממגרת את הפשיעה. ואנו לא מפחדים לצאת מהבית בלילה וכן יש להקצות תקציבים להגברת האכיפה הרופפת במדינת ישראל וכן אנו ציבור על הכוונת. אני מבין שאתה נהנה מזה, ומרגיש בטוח.
באשר להיותנו שומרי חוק ברגע שהרכב שלנו עבר טסט אצל מעכר עברנו על החוק אולי משום שאין שום דרך אחרת לעבור טסט בלי להוציא אלפי שקלים רבים על לא כלום? וכמובן כאשר הרכב שלנו מוגבהה בסנטים ורבע ללא אישור מכון מוסמך מכיר מכון מוסמך שישאר הגבהות, צמיגים ושאר שיפורים? עברנו על החוק כך שעם כל הכבוד אנו לא בדיוק אזרחים שומרי חוק!!!
הויכוח שנוצר פה אותי ממש מעצבן וההשמצות כנגד המשטרה מקומן ראוי לילדים בני 10 שלא יודעים לקחת אחריות למעשיהם.
אגב להזכירכם משלמים לשוטרים לחפש אותנו וכאשר הם עושים זאת הם ממלאים את תפקידם גם אם זה לא נראה מתאים למישהו מאיתנו (כולל אותי). טוב שהם לא מקבלים הוראה להרביץ לנו או לירות בנו.
לדבר המוזר והמרתק שאתה סובל ממנו, קוראים "תסמונת שטוקהולם". זה לא עניין לרופא משפחה אלא לפסיכולוג. כדאי שתטפל בזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
באשר להיותנו שומרי חוק ברגע שהרכב שלנו עבר טסט אצל מעכר עברנו על החוק
הבעיה שזה קורה גם עם עברת טסט חוקי למהדרין, יצא לי לקבל דו"ח על וו גרירה שהותקן אצל מתקין מורשה, הרכב עבר אח"כ במכון רישוי כדי לאשר ולהכניס לרשיון , הופיע ברשיון תקף ומסודר ועדיין קיבלנו דו"ח משוטר שטען כי זה שהמתקין מורשה ומשרד הרישוי אישר לא אומר שזה חוקי..
לך תתווכח עם טיעון מנצח שכזה, מה בדיוק אני אמור לעשות עם טיעון כזה אחרי שעבדנו בדיוק לפי הספר בלי אף קיצור דרך?
לא כל השוטרים חארות ולא כל השוטרים באמת מחפשים אותנו כל הזמן (ובפועל רובם לא כאלו)אבל הפרצוף של המשטרה נגזר מהדפוקים שבולטים גבוה בהתייחסות ובהתנהגות השלילית שלהם.
-
ואני עברתי סרט שלם לפני 11 שנים עם קטנוע חדש מהחנות שרכשתי בשנת 98', ואיזה שוטרת שחורדינית טענה שלוחית הרישוי האחורית שלו לא תקנית ולא חוקית כי "לא רואים אותה ממרחק של 20 מטר לפחות". זה שהכלי חדש, נמסר לידי יומיים קודם ובכלל בהרצה, הלוחית חדשה מהיבואן (מהסוג הגדול, ההוא בגודל של מפרש) מצוחצחת ועם תו של מכון התקנים, לא עניין אותה בכלל. ממש כמ וו הגרירה שלך, דורון.
עשר דקות של צעקות ואיומים מצידה והצעה מנומסת מצידי לשלוח אותה על חשבוני לבדיקת ראיה, (הצעה שכמעט ושלחה אותי למעצר על העלבת עובד ציבור) והזעקת עוד ניידת עם קצין - עשר דקות שהסתיימו כמה צפוי כשהגיע הקצין שהבין שיש לו עסק עם עוד פקאצה מטומטמת מהסוג ששום מקום עבודה נורמלי לא מוכן לקבל, פרט למשטרת ישראל... והוא כבר שחרר אותי ב"סע מפה, ושלא נתפוס אותך עוד פעם" (ככה בדרך כלל הזבלים האלה יורדים מהעצים הגבוהים שהם מטפסים עליהם).
מה עוד יש לומר? זה נכון - רוב השוטרים באמת לא מחפשים אותנו. כלומר - רובם לא מחפשים דווקא אותנו אלא מחפשים בלי סוף את כולם. את כל מי שאפשר להשחיל לו - אם בצדק ואם לא. מה זה משנה? כי לרוב הציבור אין זמן להתעסק איתם במכתבים ובמשפטים ולכן מקבל בהכנעה, משלם את הקנסות, במיוחד את אלה הקלים, ללא נקודות, ושוכח מהם. לדעתי המדינה שודדת ככה מהציבור מיליוני שקלים מדי יום, על "סעיף מצליח" ולא יותר. אני חושב שרוב מוחלט של הדו"חות אינם מוצדקים, ואם כל מי שמקבל דו"ח מפגר כזה היה מבקש להישפט, המשטרה היתה יוצאת כזו פיצפונת מול השופטים, בתי המשפט היו נסתמים בתיקים וכל השוטרים היו מבלים כל היום במסדרונות בתי המשפט כדי לתת עדויות, במקום להסתובב חופשי ברחוב ללא השגחה ולעשות נזקים. אבל זה לא קורה כי אנחנו נקניקים, וחבל.
-
דרור, תיקון בעברת, ברשותך - פקצה כותבים בלי א.
אלו ראשי תיבות (שהולמים מצויין את השוטרת שתיארת):
פרחה קטנה צועקת הרבה
(רגע של עברית)
אסף.
-
דרור, מה לעזזל גורם לך לחשוב שבבית המשפט לתעבורה ישב שופט אמיתי? כזה שבא לברר את האמת והצדק?
במצב היום, מבחינתם, עצם העובדה שהייתה על כביש ציבורי עם רכב היא הודאה באשמה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
דרור, מה לעזזל גורם לך לחשוב שבבית המשפט לתעבורה ישב שופט אמיתי? כזה שבא לברר את האמת והצדק?
עודד הגזמת. המצב במערכת המשפט שלנו אולי לא מרנין, אבל אנחנו עוד לא קולומביה.
כבר הרבה שנים שלא ביקרתי בבית המשפט לתעבורה אז אולי אני זה שטועה?.... אבל אם בתי המשפט נראים כמו שאתה מתאר, אז התנהגות של שוטרים מטומטמים בככביש הופכת באמת לבעיה הכי קטנה שלי.
-
לא מכיר לשמחתי את שאר בתי המשפט בארצנו היקרה אבל בית משפט לתעבורה הוא בסה"כ פס יצור.
ולא, זו לא הבעיה הקטנה שלך כי בהיעדרם של שוטרים אציליים כשוטרינו, לא תיזקק כלל להגיע למפגש עם השופט המהולל.
כך או כך, אל תחפש שם צדק.
-
הפעם האחרונה בה שימשתי כקורבן התורן של שופט תעבורה היתה בשנת 94. צדק באמת לא היה שם, אבל זה לא הפתיע אותי. לא ציפיתי להרבה ולא הופתעתי. מצד שני, אחרי כמה פעמים ספורות בהן העדתי במשפטים, יש לי את כל הסיבות להאמין שבבתי המשפט הרגילים זה לא בדיוק סתם פס ייצור לקנסות.
בבית המשפט אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, אבל כדי שיפסקו לטובתך, במיוחד כשאתה עומד מול שוטר והשופט צריך להחליט למי הוא מאמין (אוטומטית לשוטר, בדרך כלל) אתה צריך אסמכתאות כתובות וחתומות לטענותיך. במקרה של וו הגרירה של דורון - יש אישורים חתומים ממתקין מורשה וממכון רישוי מוסמך? וו הגרירה באמת מותקן כחוק, כולל חוות דעת של עד מומחה שמאשרת זאת? סוף דבר. השוטר יכול לעשות שמיניות באוויר. הוא יצטרך להסביר ולהוכיח לשופט למה בדיוק הוא חושב שאתה עבריין. אני מבטיח לך שהוא לא יצליח והשופט יזרוק אותו משם לכל הרוחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
במקרה של וו הגרירה של דורון - יש אישורים חתומים ממתקין מורשה וממכון רישוי מוסמך? וו הגרירה באמת מותקן כחוק, כולל חוות דעת של עד מומחה שמאשרת זאת? סוף דבר. השוטר יכול לעשות שמיניות באוויר. הוא יצטרך להסביר ולהוכיח לשופט למה בדיוק הוא חושב שאתה עבריין. אני מבטיח לך שהוא לא יצליח והשופט יזרוק אותו משם לכל הרוחות.
במקרה שלי, לאחר השאילתה לגבי הליך הרישוי שתקינות וו הגרירה ומה אמור אזרח שומר חוק לעשות השוטר מצא ענף לרדת מהעץ ע"י זה שאמר ש"בגלל שהרכב לא רשום על שמי הוא נותן דו"ח טכני לבעלי הרכב והדו"ח כולל נקודות לא ירשם על שמי".
מרגע זה כוסאומו על כולם, ואם הגוף שהרכב שייך אליו שאם הוא רוצה את ה290 ש"ח שלו בחזרה שילך לשרוף זמן במשפטים.
אם זה היה הרכב הפרטי שלי לא הייתי מוותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הבעיה שזה קורה גם עם עברת טסט חוקי למהדרין, יצא לי לקבל דו"ח על וו גרירה שהותקן אצל מתקין מורשה, הרכב עבר אח"כ במכון רישוי כדי לאשר ולהכניס לרשיון , הופיע ברשיון תקף ומסודר ועדיין קיבלנו דו"ח משוטר שטען כי זה שהמתקין מורשה ומשרד הרישוי אישר לא אומר שזה חוקי..
לך תתווכח עם טיעון מנצח שכזה, מה בדיוק אני אמור לעשות עם טיעון כזה אחרי שעבדנו בדיוק לפי הספר בלי אף קיצור דרך?
לא כל השוטרים חארות ולא כל השוטרים באמת מחפשים אותנו כל הזמן (ובפועל רובם לא כאלו)אבל הפרצוף של המשטרה נגזר מהדפוקים שבולטים גבוה בהתייחסות ובהתנהגות השלילית שלהם.
לצערי ישנם מצבים כאלו בהם אנו נדפקים (ולא שזה מעודד) לשם כך יש בית משפט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
איבדתם את הצפון
עלינו לשמוח שיחסית הרחובות בטוחים ואנו לא מפחדים לצאת מהבית בלילה וכן יש להקצות תקציבים להגברת האכיפה הרופפת במדינת ישראל וכן אנו ציבור על הכוונת.
באשר להיותנו שומרי חוק ברגע שהרכב שלנו עבר טסט אצל מעכר עברנו על החוק וכמובן כאשר הרכב שלנו מוגבהה בסנטים ורבע ללא אישור מכון מוסמך עברנו על החוק כך שעם כל הכבוד אנו לא בדיוק אזרחים שומרי חוק!!!
אגב להזכירכם משלמים לשוטרים לחפש אותנו וכאשר הם עושים זאת הם ממלאים את תפקידם גם אם זה לא נראה מתאים למישהו מאיתנו (כולל אותי).
ללא ספק הדרך שלך דרור היא הדרך הנכונה להצלחה ומניעת דוחות.
להשמיץ את כל משטרת ישראל ובני המשפחה שלהם תוביל אותנו להבנה מצד נציגי החוק.
באשר לבעיית האישורים והתקנים לשיפורי רכב מה לעשות אין ועם זה עלינו לחיות!!
ייתכן ואני סובל מהתסמונת אבל ככה זה שהאדם שמגדל אותך הוא תובע מטעם המדינה (אומנם פלילים ולא תעבורה אבל נראה שאתה לא רחוק מכך) ולפי משנת חוטפי שהביאו אותי לעולם אנו חיים במדינת חוק (מעוות אבל החוק) ועלינו לחיות לפיו וכאשר אנו טועים אנו עשויים להענש על כך (עצוב אבל נכון מטליקה)
אני מאוד מעריך את המאבק שלך ומזדהה איתו ********************* המשפטים שנמחקו לא ראויים לג'יפולוג. בפעם הבאה שייכתבו... ודי לחכימא ותשים לב לצורת הביטוי שלך כנגד משטרת ישראל אני בטוח שכך תקדם את המטרה עליה אתה נלחם ( "חבק את האויב")
בברכת חג שמח ונטול דוחות ינון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עודד הגזמת. המצב במערכת המשפט שלנו אולי לא מרנין, אבל אנחנו עוד לא קולומביה.
כבר הרבה שנים שלא ביקרתי בבית המשפט לתעבורה אז אולי אני זה שטועה?.... אבל אם בתי המשפט נראים כמו שאתה מתאר, אז התנהגות של שוטרים מטומטמים בככביש הופכת באמת לבעיה הכי קטנה שלי.
עודד לא מגזים , ואת זה אני אומר מנסיון ויש עוד כמה חברים בפורום שמכירים את הנושא מקרוב.
תבוא פעם לבית דין לתעבורה בשעות אחה"צ, לא משנה באיזו עיר. תראה קרקס אמיתי שמוביל אותו אדם עם גלימה ואגו מנופח מאד.
ואת זה אומר מי שמכיר את המערכת מקרבי קרביה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה עוד יש לומר? זה נכון - רוב השוטרים באמת לא מחפשים אותנו. כלומר - רובם לא מחפשים דווקא אותנו אלא מחפשים בלי סוף את כולם. את כל מי שאפשר להשחיל לו - אם בצדק ואם לא. מה זה משנה? כי לרוב הציבור אין זמן להתעסק איתם במכתבים ובמשפטים ולכן מקבל בהכנעה, משלם את הקנסות, במיוחד את אלה הקלים, ללא נקודות, ושוכח מהם. לדעתי המדינה שודדת ככה מהציבור מיליוני שקלים מדי יום, על "סעיף מצליח" ולא יותר. אני חושב שרוב מוחלט של הדו"חות אינם מוצדקים, ואם כל מי שמקבל דו"ח מפגר כזה היה מבקש להישפט, המשטרה היתה יוצאת כזו פיצפונת מול השופטים, בתי המשפט היו נסתמים בתיקים וכל השוטרים היו מבלים כל היום במסדרונות בתי המשפט כדי לתת עדויות, במקום להסתובב חופשי ברחוב ללא השגחה ולעשות נזקים. אבל זה לא קורה כי אנחנו נקניקים, וחבל.
אני יכול להעיד, זה פועל ! היה לי זמן פנוי, והשופט קרא לשוטר התובע ושאל אותו, "תגיד לי .. אתה עושה ממני ומהאזרח צחוק ? " ... לי הוא אמר שאני יכול ללכת ושהוא מצטער שבאתי עד תל אביב בשביל זה.
יש פה על זה בהיסטוריה למי שיתעניין בפרטים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני יכול להעיד, זה פועל ! היה לי זמן פנוי, והשופט קרא לשוטר התובע ושאל אותו, "תגיד לי .. אתה עושה ממני ומהאזרח צחוק ? " ... לי הוא אמר שאני יכול ללכת ושהוא מצטער שבאתי עד תל אביב בשביל זה.
יש פה על זה בהיסטוריה למי שיתעניין בפרטים.
וקיבלת פיצוי על הזמן שבוזבז לך? כי השוטר קיבל שכר יום עבודה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
וקיבלת פיצוי על הזמן שבוזבז לך? כי השוטר קיבל שכר יום עבודה...
כן,
בפעם הבאה כשאני רואה שוטר עדיף לקבל קנס על נהיגה פרועה ובריחה מאיש מיליציה מאשר הורדה מהכביש על עוון נהיגה ברכב שטח עם קפיצים סטנדרטיים ... זה מתברר, לא חוקי בישראל.
גם זה מופיע איפה שהוא פה בהיסטוריה.
-
במקרה כזה אתה מקבל שכר טרחת עד + הוצאות נסיעה.
שאלה למשפטנים שבינינו - אם יצאת זכאי ממשפט כזה, שבו השופט קבע שלשוטר היה ברור מראש שאין מקום להגיש דו"ח בכלל, לשגע את האזרח ואת בית המשפט - האם יש אפשרות לתבוע את השוטר אישית בתביעות קטנות למשל, על הטירטור, עוגמת הנפש, הפסד ימי עבודה וכו' נזקים?
כשאנחנו טועים, גם בשוגג - אנחנו משלמים ובגדול.
האם שוטר ש"טועה" - ובכוונה תחילה - לא צריך לשלם?
-
כסף לדעתי לא אבל אם אתה חושב שהוא עשה לך משהו בכוונה אתה יכול כמובן להתלונן עליו במח"ש.
-
"בכוונה" - אותה התעקשות של שוטר על "עבירה" לכאורה, תוך התעלמות בוטה שלו מאישורים כתובים רשמיים של מתקין מוסמך ומכון רישוי מוסמך.
יהיו שיגידו שהשוטר טועה בתום לב? יכול להיות, למרות שמי שאומר דבר כזה יודע היטב שלא כך הדבר, ושרוב השוטרים יודעים טוב מאוד, לעתים בעל-פה ממש, את כל ספר התקנות.
אם אזרח שטועה, לעתים קרובות בתום-לב - זה לא פוטר אותו מקנסות ושלילות.
אז למה שוטר שטועה, ולא בתום לב - כן פטור?
מלבד התלונה במח"ש (שלא כל כך מעניינת אותי למען האמת. אני לא מסתיר שהייתי מאוד-מאוד רוצה לדפוק את השוטרים המתעללים רק בכיס - בדיוק כמו שהם דופקים אותנו, ועוד טוענים ש"דרך הכיס" זו הדרך הכי יעילה לאכוף את החוק...) איך אפשר לגרום למשטרה לשלם על טעויות? לפצות בכסף קורבן תמים שהתעללו בו לשווא על לא עוול?