ערב טוב חבר
אני המום ומאוכזב לשמוע שרמת השרות של חברת קרסו כזאת.
אתה לא הראשון שאומר את זה ,קצת מדאיג.
בהמשך לשיחת טלפון שלי בבוקר לקרסו עד 20.00 בערב עוד לא חזרו עלי אני ממתין...........
בטח אתה לא מופתה
Printable View
שקט רבותי אתם עושים המון רעש, מפרעים לההוא אם החסינות הדיפלומטית לישון כן כן ההוא אם התמונה של מיס פיגי שתמיד יודע הכל.
קודם כל - אין אחריות. אז היבואן לא חייב כלום לאף אחד. הבעיה היא שלך, ורק שלך.
אבל... נכון, יש בעיה סדרתית, שלא אמורה להיות בדגמי 2007, אבל בכל זאת. יש מקום שהיבואן כן ישתדל, יבוא לקראת, ינסה לעזור. אבל זה קרסו. השרות הכי מחורבן במדינה. אז שכח מזה.
מה לעשות?
דבר ראשון, מרים טלפון לגרר, לוקח את האוטו מהמוסך המורשה. לא מגיע להם להנות מהכסף שלך. אפילו לא אגורה.
דבר שני, דבר עם יניב, הוא יספר לך מהיכן קנה מנוע, ומי החליף לו אותו.
תעשה חשבונות, תחפש, אוברול או החלפה, פירוק או ייבוא, ובסופו של דבר - פתור את הבעיה בעצמך.
קודם כל שיהיה לך אוטו נוסע.
זמן הדיבורים כנראה כבר נגמר לך, ואם היו רוצים לעזור לך, היו עוזרים לך.
אחר כך תתבע להם את התחת, אם אתה רוצה, תשלח להם מיילים כועסים, תעמוד במשמרת מחאה מול המשרדים שלהם או מול הבית של המנכ"ל (וכנראה ששום דבר לא יזיז להם). אבל תבין כבר עכשיו - גם אם הם "ישתתפו" בהחלפת מנוע במוסך שלהם, עדיין תשלם הרבה יותר מהכיס שלך ממה שיניב שילם כשהוא הבין שבקרסו אין עם מי לדבר.
אסף.
שלום לכולם
שמי אריה לייב ואני מנהל השרות בקרסו.
כמי שמכיר היטב את המקרה חשוב לי לאזן מעט את הדברים אשר נשענים מחד על מידע מצד אחד ועל תדמית רעה שאין לה יותר אחיזה במציאות אולם כנראה יקח מעט זמן לתקנה מאידך.
חשוב לי לציין שניסאן פטרול הינו אחד הרכבים הטובים , היוקרתיים , העוצמתיים והאמינים ביותר בקטגוריה שלו. נתון זה אינו חדש וכל מי שמכיר וקורא מעט נתונים מהעולם הגדול , (ואני יודע שאוכלוסיית בעלי הפטרולים קוראת ) יודע , מכיר ומוקיר עובדה זו.
אני סבור שאינני מחדש אך כל רכב , ובמיוחד רכבי שטח דורשים טיפול מסודר ולפי הוראות היצרן. אני מכיר רבים מבעלי הפטרולים המפנקים באהבה ומשקיעים ברכבם והוא מחזיר להם בחוויות ובהתנהגות למופת לאורך מאות רבות של אלפי קילומטרים בלא שיראה מוסך מעבר לטיפולים השוטפים.
אני מודיע באחריות - אין זה המקרה כאן. עובדה אחת נשמטה מהדיווחים השוטפים אותם אתם מקבלים אודות המקרה והיא שהרכב הנ"ל לא טופל כהלכה , קרי לא טופל על פי הוראות היצרן ויותר מכך , ישנו קשר ברור וחד משמעי בין אי ביצוע שגרת הטיפולים בזמן לבין קרות הנזק.
עוד עובדה שברצוני להפריך - מנועי הפטרול מטווח השנים בהם יוצר הרכב המדובר לא עברו כל ריקול ומדובר כאמור במנועים אמינים מאד.
למרות האמור ולמרות שברור לכל שהרכב , בן למעלה מ- 160,000 ק"מ אינו בטווח אחריות היצרן , נוצר קשר עם הלקוח מתוך רצון להשביע את רצונו. הוצעה לו השתתפות נדיבה ( על חשבון קרסו ) בתיקון התקלה מתוך הבנה כי לקוחות פטרול הם לקוחות בעלי רכב יוקרתי ושהתחשבות נדרשת כאן.
למרות האמור ולמרות שברור שבמסגרות אחרות ועם רכבים אחרים יש סיכוי רב שפני הלקוח היו מושבים ריקם , תיערך עימו פגישה ( היום או בימים הקרובים מתוך מטרה להשביע את רצונו ולסייע) .
חשוב לי להדגיש כי נסיון זה נעשה רק משום שקרסו מאמינה בשרות מצויין ללקוח כאסטרטגיה, עושה ככל יכולתה לשפר אותו , משקיעה מאמצים רבים וכסף רב ומצליחה בכך , לפחות על פי חוות דעת וסקרים שאנו עורכים.
אשמח לשוחח אישית עם כל מי שיחפוץ ולהרחיב בעניין זה אם תכתבו אלי לתיבת הדואר [email protected]
בברכה,
אריה לייב
מנהל שירות
קרסו מוטורס
אריה בוקר טוב,
אני מתרשם מהכנות והפתיחות, ומתרשם מהנכונות להיכנס ל"גוב האריות" באופן גלוי. זה לא אפיין אתכם בעבר.
אני מקווה שתצליחו להגיע עם רונן להסדר שיכבד ויספק את שני הצדדים.
בהצלחה,
יואב
זה רק אני, או שיש כאן סתירה ???
אריה, לזרוק כותרת כללית ומעורפלת כזו נראה לא רציני ונסיון טיוח. אם הרכב אכן לא טופל כהלכה אנא פרט איזה טיפול לא בוצע והסבר את הקשר לכשל המוקדם במנוע.
רונן, אם תוכל להוכיח שאכן בוצעו כל הטיפולים בזמן, יהיה להם יותר קשה להתחמק עכשיו.
נדב.
לאריה שלום,
כמו שיואב כתב יפה שנכנסת להגיב ואני רוצה להאמין שעם כוונות טובות ולא רק מילים.
גם אם הרכב לא טופל כראוי לדעתכם( שזה בפני עצמו בנגוד למה שבעל הרכב כתב)
כדי לבנות שם טוב לא יספיקו רק דיבורים צריך מעשים ולא רק במקרה הנדון.
ולפעמים לבוא לקראת הלקוח גם אם הוא לא צודק ב 100% ורק בגלל שהוא הלקוח.
שמוליק
חברים,
למטבע יש שני צדדים,
אם נכתב דבר כדלהלן על ידי נציג קרסו היו בטוחים כי יש דברים בגו,
יש לשבח את הפתיחות ושינוי המגמה שנציג יבואן מגיע לכאן ומדבר בגילוי לב גם אם לא ייצא מכך דבר זהו סימן דרך אמיתי,
מאידך נמתין ונראה, אל תשכחו שגן אם היבואן יממן 50 אחוז במוסך שלו זה יקר רצח אבל אין לצפות למימון של היבואן למוסך לא מורשה שלו
לא בכל יום קורה שמנהל שיווק בוחר להשיב מעל גבי האתר ואל תתפסו אותו במילה ותכתבו לו "עכשיו יהיה יותר קשה להוכיח" וכו' כי הוא ייעלם מפה (אם לא מעצמו אז על פי עצת יועציו המשפטיים) וחבל. יש לא מעט אנשים עם בטן מלאה על קרסו וכדאי לשמור את הבחור הזה כאן. אולי מעת לעת הוא יוכל לזרוק איזו מילה, איזה פיתרון, משהו...
ועכשיו מילה לאריה - בתור מנהל השירות של קרסו יש לך אחד התפקידים הקשים יותר בחברה כי השם שיצא לשיווק של קרסו הוא מהגרועים בין היבואנים. אני מקווה שאתה מתכוון להרים את הכפפה ולתקן את זה. למשל, המון בעלי טראנו מתלוננים על התחממויות בלתי מוסברות, על מנועי חלונות חשמל דפוקים שחוזרים ומתקלקלים, על נזילות חוזרות ונשנות מחלונות שמש ודלתות תא מטען וכו'. אני יודע שתקלות יש בכל רכב - השאלה כמה עולה לתקן אותן (למשל במקרה של קרסו השמועה אומרת שבהיעדר יבוא מקביל וחלפים תחליפיים מחירי החלפים גבוהים ללא הצדקה) ואם הן תקלות שקיימות אצל המון אנשים - כמה היבואן מוכן לעזור. תחשבו על זה.
גם לגבי איכות השירות והמקצועיות של המוסכים המורשים שלכם יש הרבה תלונות - שווה לבדוק גם את זה. פרסומות בטלביזיה של "לא רואה מוסך" זה אחלה למי שטרם רכש רכב. מה עם מי שכבר רכש אותו?
כבעל טראנו אני חושש מכם. זה נראה לך הגיוני?
תקראו פה ,מזל שיש אינטרנט
http://www.motorsm.com/complaints/000.asp?catid=1048
אפשר ללמוד הרבה מבעיות של אחרים
לבעלי נאברה יש פורום באוסטרליה שהוא הכי חזק שיש
http://www.nissan-navara.net/
כמה אינפורמציה יש ,רק צריך לחפש ולהבין מה קורה פה
לאריה מקרסו
שמח מאד לראות תגובה כזאת כאן, בלי קשר למקרה הספציפי המדובר,
כמה תהיות ברשותך-
א - מדוע לא מיובא דגם בכיר יותר של הפטרול עם מנוע שונה ? אני בטוח שגם אם יעלה כפול הוא ימכר הרבה יותר ויהיה לו שוק חזק כמשומש, להבדיל מהדגם הנוכחי שמאכזב גם בביצועים וגם בעובדה שאין לו ביקוש כמשומש בגלל המנוע הבעייתי. לקונה הפוטנציאלי יש כסף לשלם, הוא רק מחפש תמורה אמיתית ולא רק פוזה בלי כיסוי. גם דגם עם מכלולים עמידים ואבזור נחות (לא מפואר) יתפוס כאן חזק , חייב להודות שגם בתור חובב שטח שלא לוטש עיניים לרכב חדש במחיר מפולפל - רכב כגון ניסן פטרול/ לנדקרוזר 105 עם מכלולים עמידים ושני סרנים חיים, נתפס בעיניי כרכב לכל החיים והייתי חורג ממנהגי במקרה כזה ורוכש.
תדמית טובה יותר ושיווק של גרסאות יותר עממיות ולא מתקלקלות יחזק גם את תדמית הרכבים הרכים יותר שאתם משווקים, אז למה לא בעצם...
ב- שיפור תדמית השרות של קרסו זה טוב, נראה כי ליבואן יש מסורת ארוכת שנים של שירות גרוע שצריך לתקן, ביננו - לקוני רכב יוקרתי חדש לא ממש מפריע, ממילא לא יחזיקו אותו אחרי תום האחריות , דווקא לרוכשי מכוניות עממיות זה חשוב יותר כי הביקוש כמשומש מהווה שיקול מרכזי (עפ"י הפרסומות הפנמתם את זה). מה שמפריע כאן יותר הוא דווקא שרכב בעל מוניטין של בולט-פרוף, שאמור לשרוד הרבה מעל 500 אלף ק"מ גם אם לא טופל בדיוק עפ"י הספר במוסכי הרשת, קורס בק"מ שהיה מבייש אפילו רכב אמריקאי. זה בטח היה טרם זמנך ושוב-
שיווק הדגם עם מנוע 4.2 גם במחיר גבוה הרבה יותר - היה נמכר יותר והיה עושה שרות מעולה לתדמית.
למצטרף החדש- the who - אתה לא בא לי טוב, אני אקרא שוב את התגובות שלך ואשקול אם הן ראויות או לא, אם לא תמצא אותן כאן בעוד כמה דקות אז תבין שלא... , אתה חדש כאן, לפני שאתה ממשיך להגיב נסה להיכנס לאווירת הפורום ולהבין שאנחנו מנסים לנהל דיונים רציניים ולא התנגחויות מיותרות. נציג היבואן עושה עבודה טובה בזה שהוא מגיב כאן, מקווה שימשיך , אל תעזור לו- אתה מזיק.
חבר'ה תרגיעו, אני לא מספיק למחוק,
אם מנהל השרות ימשיך להגיב כאן, ננהל את זה בכיף ובאווירה חיובית, אם כל מני אורחים לרגע יכנסו וישתלחו כאן - חבל לכם על הזמן,
הנה, אני רגוע ...
(אוף, עד שהשקעתי ופרקתי קצת עצבים על הפארסה המגוכחת הזו ...)
מה, לא רגוע ?
http://www.jonessoda.com/files/images/alf_000.jpg
אני מצטרף לקריאה/אזהרה של ניר.
חברים יקרים - הגענו למקום טוב מאוד - מנהלי שירות של יבואנים גדולים מתייחסים ברצינות רבה לפורום ג'יפולוג, משתתפים בשרשורים כאלה ומגיבים בהם לטענות שלכם - אנא מכם, תשמרו על תרבות דיון ועל התייחסות עניינית, כי לשרשורים כאלה יש חשיבות גדולה מאוד ואנחנו וגם אתם, רוצים מאוד לראות כאן השתתפות פעילה של עוד אנשים כמו אריה לייב שהם בעלי התפקיד והסמכות לתת לנו תשובות.
תעשו גם הבדלה ברורה בין מה שקורה לכלים חדשים יחסית שנמצאים באחריות או שזה עתה סיימו אחריות או עם ק"מ נמוך יחסית, כמו פטרול ונבארה שמאבדים מנוע בעשרות אלפי שקלים או ניזוקים במערכות ההנעה כתוצאה מכלום, לבין בלאי טבעי של מכוניות ישנות יותר כמו לדוגמה טראנו מסוף העשור הקודם או ראשית העשור הנוכחי והאשמה גורפת של היבואן גם בזה - כי בואו נהיה הוגנים - אני לא רואה מקום להתערבות מחלקת שירות של יבואן, כל יבואן, בחדירת מים מגג שמש של טראנו 97' או מגומיית אטימה יבשה בדלת אחורית.... בחייכם - עם יד על הלב, מי שקונה/מחזיק רכב משומש מאוד עם סנרוף צריך לצפות עם חלוף השנים לצורך בתחזוקה גם מכיוון האבזר הנ"ל. אז תעשו טובה - במקום להתלהם, תחליפו גומיות אטימה. מה, לא טפטפו עלי פעם מים מסנרוף של מרצדס ישנה?... טפטפו. יודעים כמה עולה לתקן?.... יקר? כמה יקר? בדקתם פעם כמה עולה גומיית אטימה היקפית פשוטה לדלת של סופה?..... אצל ינוביץ, לא במכשירי תנועה... אולי זה יכניס אתכם לפרופורציה.
תגובה לדרור ברלי - אל תבטל ואל תקטין במחי מקלדת את מה שאני כותב בבקשה. טראנו 2002 הוא לא סופה 94. הראשון הוא SUV עביר פחות, יקר יותר וסובל מבעיות רוחביות מיום היוולדו ולא רק לאחר שנים. השניה סבלה לפניך מהתעללות של כולם מחפ"ש עד מג"ד ועל כן אין לצפות ממנה לכלום. כשמשהו לא מתקלקל ברכב שגמא בצבא חצי מיליון ק"מ לפני הגיעו לידיך אתה מברך על כך (ושלא תחשוב שיש לי משהו נגד סופות - אם תחביב הטיולים היה אישי ולא משפחתי אני גם הייתי קונה סופה). לא כך הוא בטראנו שנרכש בהמון כסף בשנת 2002 ולא אמור לכלול חלקים שמתקלקלים שוב ושוב ושוב או להתחמם.
נדב,
תקרא רגע, בלי עצבים.
אריה, כנציג רשמי של ארגון, לא יכול לזרוק סתם סיסמאות באוויר. אם הוא כתב משהו, הוא יודע מה הוא כותב. הוא אינו חייב לי או לך או לפורום הזה לספק שום הסבר על מה לא טופל בסדר ברכב. הוא צריך להסביר לרונן למה עמדתו היא כפי שהיא. אתה יוצא מנקודת הנחה בסיסית שכל מה שאריה כותב הוא במטרה לטייח ולהסתיר וכל מה שרונן כותב הוא האמת הטהורה.
לכל אירוע יש שני צדדים כפי שמאיר כתב. אולי רונן לא מודע לזה שהבעלים הקודמים עשה/לא עשה משהו, ובתום לב הוא טוען שכל הטיפולים בוצעו בזמן וכהלכה? אל תשים את עצמך כשופט, ואל תנסה להבין מי צודק יותר ומי צודק פחות.
הגישה של אריה היא משב רוח נעים ומלבב. אני בטוח שרונן כלקוח ואריה כספק שירות ידעו לשבת יחד ולנסות להגיע לעמק שווה. אולי הם יצליחו ואולי לא, אולי הם יקחו את זה למקום משפטי ואולי לא, אבל זה כבר עניין שלהם.
זה שנציג רשמי של יבואן מתייחס לדברים שנאמרים כאן, זה טוב. אריה נתן את המייל שלו, אם היו לי השגות כלשהן על טיפול/איכות/שירות שזכיתי לו עם הטראנו שלי - לא הייתי פותח כאן דיון אינסופי אלא פונה אליו ישירות.
יואב
(אני לא מאמין שהגיע הרגע ואני מסנגר על קרסו. לא מאמין. תצבטו אותי. לא חזק מניאקים.)
אריה אם ציפית שההודעה הזאת תגרום להרגשה אחרת טעית כי מי שהיה צריך לכתוב את מה שאתה כותב ולהגיד שקרסו באה לקראתו זה הלקוח ולא אתה .עצם העובדה שאתה מנסה להצטדק זה מראה כמה אתה מבין שאתה לא בסדר ואיך אתה רוצה במילים לקנות אותנו, במקום במעשים. שוב חוזר לדברי מקודם "קבוצת רפי גינת".שמעון
אני רגוע, ובלי עצבים (אני בכלל על סוזוקי). הרגיזו אותי תגובות אחרות (שנמחקו כבר ולא אפרט).
אריה כותב כאן במטרה לשפר את התדמית של המעסיק שלו - חברת קרסו - וזה לגיטימי לחלוטין בעיני כל עוד זה נעשה באופן ישיר, גלוי והגון - כפי שנעשה בתגובה הרשמית שלו. כדי לפתור את הבעיות שלו עם רונן הוא לא היה כותב כאן.
לצערי, זריקת סיסמאות זה בדיוק מה שהוא עשה, והגבתי לזה באופן רגוע ואובייקטיבי בשעה 09:44 - גלגל אחורה ותראה.
מעניין לראות איך זה יסתיים.
נדב.
עצם העובדה שמנהל שירות של יבואן רכב גדול כמו אריה לייב מגיב כאן בפורום ג'יפאים ברשת, מראה שהעניין כן מעסיק אותו וכן חשוב לו. וזה טוב, וזה שווה בעיני הרבה יותר מכל סיסמאות ה"לא רואה מוסך" הנבובות.
עכשיו נראה איך העניין ייפתר.
לאמיר ב.: אם הטראנו 2002 שלך עשה בעיות מיום שקיבלת אותו מהיבואן - רק עכשיו אתה נזכר לשפוך את הטענות שלך?
מידע אישי שלי - ניסאן טראנו סבל מקרקושים בגג השמש ומחדירת מים משם בכל דגמיו, החל מ-94 ועד האחרונים. זה קורה כשנוסעים בשטח עם גג השמש פתוח. לגלות לך סוד? גג שמש הוא אבזר עדין ובעייתי שמצריך תחזוקה בכל רכב כמעט. הבעיה היא שהטראנ והיגע לישראל עם גג שמש כסטנדרט. הלקוח לא יכל לוותר עליו...
התחממות - היתה בטראנו בעיית התחממות ובעיית מזגנים חלשים. בטיול קיצי אחד שהובלתי, כל הרכבים בעלי מנועי דיזל וגיר אוטומטי (פאג'רו Q וקינג, מגנום, טראנו, טרופר, דיסקו) חלקם חדשים, התחממו עד כמעט רתיחה והיה צורך להפסיק את מסלול העינויים לפני שנצטרך צי של רכבי גרר כדי לפנות את הפגרים מהשטח. היחידים שהחום לא עלה להם לראש (המנוע) היו הבנזינים -הסופה שלי ועוד 4ראנר אחד... אז התחממות היא כנראה רעה חולה שמשותפת להרבה מאוד טורבו דיזלים אוטומטיים - מין שעטנז ישראלי שכזה, שכמעט ולא רואים בארצות התרבות היכן שבני אנוש מערבבים הילוכים בעצמם וחוסכים לעצמם הרבה בעיות ותקלות ועצבים. זה עדיין לא פוטר את היבואנים מלתת פתרונות הולמים ללקוחותיהם.
לעניין חלקים יקרים - כמה זה "יקר"? הזכרתי את הסופה כי בזמנו גומיה אחת לדלת עלתה מעל 900 שקל! כשכל האוטו שווה במקרה הטוב 30K אז 900 שקל בשביל פאקינג גומיה זה יקר. מנוע לפטרול ב-80K זה יקר, כי אנחנו יודעים שתיקון דומה בטרופר עולה הרבה מאד עשרות אחוזים פחות, גם כי היבואן שלו מכיר בבעייה ולוקח אחריות עליה. לא יודע את מחירי החלפים בטראנו, אבל ב-SUV אחרים החיים לא הרבה יותר קלים וזולים - את סיפורי הדיפרנציאלים הנטחנים והפעלת האחריות של הפראדו והלנדקרוזר כנראה שכחתם.
קשקשן. מה אתה בכלל יודע? שעד לא מזמן אף אחד בענף לא ספר את מה שקורה בפורומים, ועכשיו אתר כמו ג'יפולוג נותן את הטון ומה שנכתב בו מגיע לאן שצריך ומאוד מדגדג את מי שצריך? שחשוב לנו שזה ייראה ויישמע כמו שרשור של בני אדם מתורבתים ולא כמו טריבונה מלאה בבונים במגרש כדורגל?
איזה אינטרס יש לי בכלל אצל קרסו? אני עובד שלו? מה יוצא לי מללקק לו? יתן לי יותר מכוניות למבחן?... צא, צא מהפרובינציה העבשה שלך. מעבר לרצון האמיתי שלי שכל מי שנדפק אכן יקבל מהיבואן פיתרון אמיתי לשביעות רצונו, האינטרס היחיד שלי מהסיפור הזה הוא שבהתלהבותכם לא תהפכו את השרשור הזה לפח זבל.
ערב טוב,
שוב תודה על התמיכה של כולם.
תודה גם לכל החברה שמתקשרים ורוצים לעזור .
היום הייתה לי פגישה בקרסו, יש לציין שקיבלו אותי יפה.
ינתנו לי תשובות ביום ב, לכאן או לכאן.
לגבי דברי מר אריה לייב, כרגע אני נמנע מתשובה עד שאני אקבל תשובות מדוייקות מקרסו.
לילה טוב,
גם בצורה דיפלומטית אפשר להפוך דיון לפח זבל ,והיית מת לחיות בפרוביצניה שלי .
מה שאני יודע גם הנכדים שלך לא יספיקו לזכור וללמוד, אז תחסוך ממני את הקישקוש שלך גם כמנהל פורום .יש כאלה שיודעים לדבר ויש כאלה שיודעים לתקן ואתה אף לא אחד מהם
אולי יום אחד אספר את סיפור קרסו ,ואז אולי תלמד משהו שעוד לא שמעת\או ראית בחיים שלך.
תעשה טובה ועל תגיב
והכל באנרגיות חיוביות ,כמו "שארז" אמר .
לפעמים עדיף לשתוק .שתקתי עד עכשיו ,והייתי ממליץ גם לך מר NAVARA40 לנקוט באותה עמדה (משמע,אם אין לך מה לתרום לדיון ,עדיף לשתוק. )עצה נוספת היא ללמוד על אנשי הפורום הזה ,מיהם ומה דעותיהם ,לפני שאתה בוחר להקניט .תשאר "בפרובינציה המושלמת" שלך ותחסוך מאיתנו את חוכמתך.אני ,שאינני צד בדבר לא ממש מתרשם מידיעותיך ומדעותיך ,שמור את דבריך ה"צהובים" ליום רביעי ושבת בערב, עת משודרת התוכנית שאתה כ"כ אוהב לצטט...ואגב: "תעשה טובה ועל תגיב " -אל- תגיב אתה .
הגיע הזמן להפעיל את שואב האבק של חלק מהתגובות שלא מכבדות את כולנו.
עם כל זאת,
אני מתקשה להבין מדוע היבואן אחראי לרכב מחוץ לטוח האחריות, במיוחד כשבעל הרכב הוא לא הקונה המקורי.
(רונן, הכוונה היא כללית בלי כל קשר אליך ובבקשה אל תיקח את זה אישית)
נתחיל ככה
היבואן,
הוא.....יצר את הרכב? או שהוא רק דואג ליבא(ולמכור) אותו לארץ הקודש
,?
אבל למה לנו לדבר על רכבים כשאפשר לדבר על דברים מעניינים כמו שואבי אבק
נגיד....שלפני 4 שנים קניתי שואב אבק של הובר (המותג של השואבים ב ה הידיעה)
עבד יופי....לכ4 שנים והיום התפגר! כמובן שהאחריות תקפה(12 חודש)
אבל אני לא מקבל את זהֱ כיֱֱֱֱֱ
ההובר שקניתי לפני, קניתי אותו בשנת 1986 והוא החזיק עד 2005!
אז השואב אבק חייב להחזיק 20 שנה ולא יתכן שהוא ימות תוך 4 שנים!
אני אפנה ליצרן ויתלונן ויוציא להם את הנשמה עד שיסכימו לתת לי אחד חדש!
כל הסיפור הזה נשמע לכם הגיוני?
איפה האחריות עצמית?
אדם שקונה רכב משומש עם או בלי ידיעה שיש לו בעית אמינות (אם הוא לא יודע-הוא לא חיפש וקרא כי לא אכפט לו)
מדוע הוא מאשים את היצרן או את היבואן כשמדובר בחוסר ידע-רצון לדעת-חוסר אכפטיות?
אבל עזבו,
מדוע אני, אדם שגר בצד השני של העולם, בחיים לא ראיתי ניסן פטרול, או כול מנוע דיזל יפאני אחר יודע שלניסאן פטרול יש בעיית אמינות רצינית עם המנוע? וזה כבר ממזמן מאד,
איך אפשר להצדיק שאדם (בארץ הקודש) שקונה ניסאן פטרול משומש לא מודע לעובדה הזאת?
ומדוע הוא מסרב לקבל שהוא ורק הוא האחראי, ולא היבואן, ולא נכנס לכמה שם היבואן טוב או רע, זה לא חלק מהמשוואה.