-
תגובה להודעה: [רכישה קבוצתית] מסיכות ריתוך איכותיות ותקניות (!!!), רתכות אינוורטר ורת
קיבלתי היום את המסיכה והרתכת (רילנד 130A) באמצעות הדואר.
עוד לא ניסיתי את הרתכת, אבל המסיכה (100V) נראית סבבה, אבל באמת קצת בעייתית באיזור האף ויושבת קצת נמוך מדי.
את בעיית האף ניתן לפתור בקלות ע"י הרחקה של הרצועות למגרעת השנייה/שלישית, אבל את בעיית הגובה קצת יותר קשה לפתור.
Any thoughts?
-
תגובה להודעה: [רכישה קבוצתית] מסיכות ריתוך איכותיות ותקניות (!!!), רתכות אינוורטר ורת
מספיק בהחלט....
יוני דיבר איתי באמצע השבוע ואמר שלא ניתן להשיג אותך בטלפון.
גם לי היה קשה בזמנו לתפוס אותך ( יש לך 2 מספרים - באיזה אתה יותר זמין ? שלח לי בה"פ).
חשבתי שעד היום כבר הגיעו אליך... בכל אופן אברר את זה מול יוני עכשיו.
-
עומר, למיטב זכרוני יש ל100V כיוונון במיוחד בשביל זה - "כיוון נפילה".
בצד ימין של הראשייה אמורה להיות לך חתיכת פלסטיק עם "שנתות", שחק עם מיקום הפין בשנתות בהתאם למיקום הרצוי.
-
-
כבר שיחקתי עם זה - עוזר, אבל לא יותר מדי...
כנראה שיש גבול לכמה המסיכה הזאת מתכווננת
עריכה: ולא עידכנתי כי סגרתי את זה עם יוני בטלפון בהתקף ספונטניות :P
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
waizman
כבר שיחקתי עם זה - עוזר, אבל לא יותר מדי...
כנראה שיש גבול לכמה המסיכה הזאת מתכווננת
עריכה: ולא עידכנתי כי סגרתי את זה עם יוני בטלפון בהתקף ספונטניות :P
פתח יותר את הברגים הצידיים ונסה לשחק עם כיוון הנפילה, לי לא זכור שהגעתי למצב שהיא לא הייתה מתאימה לי.
למיטב זכרוני אפשר להביא אותה למצב שהיא תהייה בגובה העיניים או תשען על החזה ( מבחינת נפילה ).
-
-
-
-
הסוכן ה"חשאי" שהיה אמור להגיע לעידו צריך להגיע גם אלי (אני נמצא מרחק עשר דקות מעידו) , עבר יותר משבוע מאז דבר איתי יוני ואמר שישלח את הסוכן ואפילו שיחת טלפון לתאום הגעה לא קיבלתי. אדיבים (בטלפון) וזולים אבל שרות בנתיים אין.
אגב החלטתי ללכת בסוף על ה9100X.
-
מערכת הADFLO של Speedglas.
מערכת "אוויר נקי" ניידת.
(לא אני מדגמן)
http://img180.imageshack.us/img180/2743/dscf5286.jpg
http://img413.imageshack.us/img413/6500/dscf5283.jpg
הפילטרים והמפוח.
ספידגלס מציעים כמה סוגי מסננים בהתאם לסוג הריתוך וסביבת העבודה., המערכת פועלת על סוללה נטענת המספקת 4 שעות של עבודה (נטו).
http://img267.imageshack.us/img267/2307/dscf5287.jpg
http://img408.imageshack.us/img408/7136/dscf5285.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jozi
הסוכן ה"חשאי" שהיה אמור להגיע לעידו צריך להגיע גם אלי (אני נמצא מרחק עשר דקות מעידו) , עבר יותר משבוע מאז דבר איתי יוני ואמר שישלח את הסוכן ואפילו שיחת טלפון לתאום הגעה לא קיבלתי. אדיבים (בטלפון) וזולים אבל שרות בנתיים אין.
אגב החלטתי ללכת בסוף על ה9100X.
אם כך נראה שיש בעיה כלשהי עם הצפון.
אני אברר מה הסיפור ואעדכן אתכם בטלפון.
שבת שלום.
-
בריתוכים... מערכת הADFLO עליי.
המערכת מיוצרת כרגע רק למסיכת ה9002 הישנה יותר (עליי, ועל הראש מאחורי ה9100X ).
http://img196.imageshack.us/img196/4909/dscf5303c.jpg
המערכת בנוייה כך שאזור הסנטר/צוואר נסגר בעזרת ווילון גמיש הנצמד לצוואר ועוזר לאטימת חלקה התחתון של המסיכה, ומהתקן המתחבר לראשייה אשר מקבע את משפך זרימת האוויר לאזור המצח.
זרימת האוויר נעה מאזור המצח בכיוון מטה ודוחקת את כל הגזים המנסים להכנס לאזור המסיכה,
כלומר חלל המסיכה אינו אטום לגמרי אלא "נאטם" ע"י דחיקת האויר החוצה בידי אויר מסונן המגיע מיחידת הADFLO.
התנסתי איתה באזור לא מאורר כראוי, בקירבה לאזור הריתוך ובכוונה בכיוון עשן הריתוך.
אם הייתי עושה זאת עם מסיכה רגילה קרוב לוודאי שהייתי נחנק.
עם המערכת לא רק שלא נחנקתי אלא שאפילו לא הרחתי ריח של ריתוך !
ויעידו הצופים במבחן שניסיתי להציף את המסיכה שלי בעשן...ללא הצלחה.
לא ירדתי לפרטי פרטים בכל הקשור ליכולת הסינון של המערכת ברמה הטכנית משום שאין לי כוונה
לרכוש מערכת כזאת כך שאני לא יודע להגיד כמה היא איכותית ועוזרת למנוע נזק נשימתי.
אני התרשמתי מאוד !
-
גולת הכותרת של הביקור הייתה עריכת מבחנים השוואתיים בין מסיכות הריתוך השונות.
עורמים מסיכות במשרד של נטע, שמנסה להחיות את המילר ELITE -
http://img824.imageshack.us/img824/4585/dscf5274.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/6721/dscf5280.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/5829/dscf5279u.jpg
המסיכות "שבחנתי" :
9100X ( את ה9100XX כבר בחנתי בבית עם יוחי ).
9002X ( עם ובלי ADFLO ).
SL.
100V.
Miller Elite ( חלקי בלבד ).
Optrel כלשהיא (לא זוכר את הדגם והאתר שלהם דפוק לגמרי).
Kemper.
3M WS-320.
Zika Diamond (שלי).
הסינית של מ.ב.
עוד על המבחנים בהמשך.
-
אביזר ה TECAWELD להגנת הצוואר למסיכות מסדרה 9100.
הבד הוא בד מיוחד העשוי מ75% כותנה ו25% קוולאר (Kevlar, כמו של אפודי מגן) האמור להיות חסין אש יותר מסתם כותנה.
הבד לא אטום בצורה מלאה, מבחינת כיסוי הוא בסדר גמור.
לצערי המחיר שלו גבוה מידי ללא הצדקה - מעל 200 ש"ח.
http://img138.imageshack.us/img138/3479/dscf5277.jpg
-
ומרתכים....
בתמונות עם ה9100X.
שימו לב לTECAWELD ולחלונות הצד הענקיים.
http://img96.imageshack.us/img96/6379/dscf5301h.jpg
ריתכתי עם 6010-3.25, הצתה קלה, קשת יציבה, אמפרז' מדוייק, יופי של רתכת.
ברקע הקסדה של KEMPER.
http://img514.imageshack.us/img514/7651/dscf5288o.jpg
http://img576.imageshack.us/img576/6237/dscf5295.jpg
-
אתן את ההתרשמות הראשונית שלי מכל המסיכות שנבחנו ( בריתוך אלקטרודה ).
http://img69.imageshack.us/img69/5829/dscf5279u.jpg
9100X/9100XX- מסיכה נהדרת.
הכי נוחה שניסיתי,מרווחת מאוד, ראשייה עם כיוונון מלא ולבטח הכי מתוחכמת בתעשייה כיום.
הייתי רוצה יותר מסיביות בראשייה ( הייתי משאיר כמה דברים מהדגם הקודם - 9002).
למיטב ידיעתי יש למסיכה את אפשרויות התיכנות הנרחבות ביותר, דרגת כהות 5,8/9-13 ,
5 דרגות רגישות, כולל אפשרות לנעול מצב בהיר (השחזה) ולנעול כהה, המאפשרות התאמה ממש לכל מצב אפשרי.
5 דרגות DELAY, כשהדרגה הגבוהה ביותר היא היחידה שסיפקה אותי (1.3 שניות), כל שאר המסיכות מחליפות מהר מידי בשבילי. מצב הפיקים נחמד ביותר, בטח מאוד שימושי לעובדים במיג.
אופטיקה ברמה הגבוהה ביותר בשוק כיום ( על הנייר 1/1/1/2. גם לפי הביקורות בחו"ל ).
מהירות התגובה מצויינת ומרגישה הכי טובה בין כל הנבחנות אך הייתי שמח אם בכל זאת על הנייר היא הייתה מיישרת קו עם המובילים בתחום לכיוון ה 1/20,000-30,000 בשביל השקט הנפשי ( תקף לכל המסיכות של ספידגלס, לא ברור לי למה הם לא עושים זאת).
שלושת חיישני הקשת נותנים פיתרון גם לתנוחות ריתוך יותר מוזרות ולעצמים המפריעים לשדה הראייה בין הקסדה לקשת.
המסך ב9100X מעל ומעבר, אבל המסך בXX שווה את הכסף בענק- פינוק אמיתי.
חלונות הצד (כהות 5) הם פיצ'ר נהדר ולא מפריעים לעיניים במהלך הריתוך, אני בכל זאת
מעדיף לכסות אותם.
כיסוי - עליון מצויין, אוזניים מצויין, תחתון וצידי לא לטעמי וזה תקף לכל מסיכות הספידגלס,
הייתי רוצה יותר כיסוי בתחום הזה.
DIN13.
9002X ( עם ובלי ADFLO ).
הרבה פחות מרווחת מה9100, ראשייה פחות נוחה ולא מתכווננת באופן מלא( לא משהו שתפירת כיסוי מספוג עטוף בבד לא תפתור), אבל מרגישה יותר עמידה, במיוחד ברגי הצד ובורג נעילת הראשייה שהם נהדרים לדעתי.
דרגות כהות 9-13, 4 דרגות רגישות שנותנות פיתרון מצויין( מרגיש דומה ל1-4 ב9100).
3 דרגות DELAY כשהארוכה ביותר היא "רק" 0.5 שניה , קצר לי מידי.
לא מגיעה לרמת האופטיקה של ה9100, אבל בהחלט בסדר גמור (1/1/2/2/).
מהירות תגובה מצויינת, עוד לא ריתכתי בתנוחות קשות ויש רק 2 חיישנים , לקחת בחשבון.
חלונות הצד קטנים יותר ומרגישים קרוב יותר לחזית המסיכה מאשר לצדדים, הראייה המרחבית לא ברמה של ה9100.
המסיכה מעט קטנה יותר מה9100, אך אין ממש הפרש בכיסוי אלא יותר במרווח הפנימי.
הוילון של מערכת הADFLO בהחלט תורם לכיסוי התחתון מאור כחול מזיק.
DIN13.
SL - פחות רלוונטי לנו כי כמעט שלא משווקים אותה פה.
בכל מקרה - אכן במשקל נוצה, כשריתכתי איתה במ.ב. היא הרגישה קצת מוזרה, לאחר מכן הגעתי הביתה וראיתי שספידגלס מצהירים על שינוי כלשהו באורכי הגל שהפילטר שלה מעביר ולכן גוון המסך שונה בזמן הריתוך.
כהות 8-12 מספקת ביותר,גודל מסך סטנדרטי ( מספיק לי ),
4 דרגות רגישות ( ע"ע 9002), DELAY קצר מידי ולא מתכוונן ( מקסימום0.25 שניה ).
קשה היה לי למדוד את האיכות האופטית משום שהכיסוי החיצוני היה די שרוט, על הנייר 1/1/1/2.
מהירות ההחלפה לא הרגישה טובה כמו ה9100/9002 אבל הקסדה הייתה ישנה ומתצוגה כך שיש לבדוק זאת שנית ( 2 חיישנים ).
DIN12.
100V - ניתן לראות ביקורת בתגובה שלי לאמיר דף ומשהו אחורה.
בגדול הבעיות איתה הן טיפה צפיפות, DELAY קצר מידי לטעמי ו...העיצוב המחודד של ספידגלס, שאני לא מתחבר אליו.
ראשייה די נוחה עם כוונון מלא.
אופטיקה שלגמרי תספיק לכל חובב (1/2/2/3), גודל מסך סטנדרטי.
מהירות תגובה זהה לאחים הגדולים אך עם 2 חיישנים ( ב9100X איכשהו מהירות התגובה מרגישה הכי טוב,
לא משהו שאני יכול להגיד שניתן למדידה ו/או לא קשור לעניינים פסיכולוגיים, אז אולי זה רק נדמה לי כי על הנייר המהירות זהה).
DIN12
Miller Elite ( חלקי בלבד ) - המסיכה לא פעלה במבחן ולא הצלחנו להשיג סוללות.
מ.ב. מייבאים אותם לפי הזמנה ולכן לא מחזיקים במלאי אז לא הזדמן לי לבדוק אחת אחרת בפעולה.
ראשייה - בסיסית ביותר,עושה רושם שדי עמידה, עיצוב יפה מאוד, מרווח פנימי מצויין וכיסוי מעט יותר טוב מהספיגלסיות בכל הקשור ל"הגנה תחתונה"...אבל רק מעט, הייתי רוצה יותר.
כהות 8-13.
מסך שעושה רושם אופטי טוב במבט במצב בהיר, הגודל שלו מספק ביותר, אולי אפילו טיפה גדול מה-X.
על הנייר מהירות החלפה של 1/20,000 עם 4 חיישנים ( ! )
כיוון אנלוגי לDELAY - 0.10 – 1 שניה,
כיוון אנלוגי לרגישות אך הTIG RATING שלה הוא רק 5 אמפר (בספידגלס 1 אמפר), אפשרות למצב השחזה.
דרגת הגנה לא ידועה.
Optrel כלשהיא (לא זוכר את הדגם והאתר שלהם דפוק לגמרי) -
קטנה, צפופה, איטית, אופטיקה סבירה ולא נוחה. ציפיתי להרבה יותר מאופטרל, אפילו אם זאת רק המסיכה הבסיסית שלהם.
Kemper – מרגישה ברמת הסיניות.
3M WS-320 - מסיכה בעיצוב ריבועי,צפופה, כיסוי לא רע, מעבר לזה בסיסית ובינונית בהכל.
נאמר לי שלא מעט אהבו את העיצוב, אני ביניהם.
Zika Diamond (שלי)- איכות אופטית מהירודות במבחן, מהירות תגובה שלא מגיעה לרמת הספידגלס, ראשייה בסיסית, מרווח פנימי אחלה, כיסוי שיותר לטעמי מאשר זה של הספידגלסיות.
יש לציין שהיא ספק פגומה.
הסינית של מ.ב. – עזבו...אל תקנו.
אני כמובן מעוניין לנסות עוד מסיכות ריתוך ולהשוות בין ספידגלס למתחרות ( מעניין אותי - מילר, ג'קסון, פרוניוס, אופטרל וכו...).
אם מישהו מחזיק אחת מהמסיכות הנ"ל והוא מעוניין "להשתתף בניסוי"... אני אשמח.
-
-
שכחתי דבר אחד חשוב -
שלושה אנשים שהייתי רוצה להודות להם מאוד ושבזכותם סוף סוף חזרתי להנות מריתוך -
הראשון הוא יוחי דאבוש - יוחי בפורום, רציתי להגיד שהוא מסגר במקצועו, אבל ראיתי עבודות שלו והוא הרבה יותר מזה, יותר בכיוון חרש מתכת ורתך אומן בזכות.
שקרא את השירשור הראשון, ראה שאני "מחפש את האמת", כדבריו... ומיוזמתו יצר איתי קשר, נפגש איתי וניווט אותי אל הטוב ביותר כמו שהוא מכיר אותו כבעל מקצוע העובד יום יום בתחום.
תודה על ההתעניינות והייעוץ לכל אורך ההתלבטויות והקנייה, על חוות הדעת המקצועית, על הקישור למ.ב. ועל הטיפים במסגרות.
השני הוא יוני שמש , "הסוכן שלנו", שהיה זמין בכל שאלה ועניין ותמיד בסבלנות ואדיבות, נתן מחירים מצויינים, טיפל בכל נושא המכירה לשביעות רצוני המלאה (צפוניים, המסיכות יגיעו בהקדם האפשרי) וספציפית ברכישות שלי בצורה מצויינת ודאג לאירוח של כבוד ממש במשכן החברה בפ"ת.
תודה.
השלישי הוא נטע יולס - מנהל הלוגיסטיקה במ.ב. "המארח" שלי בשני הביקורים שם.
נטע הוא ללא ספק אחד מנותני השירות הטובים ביותר שנתקלתי בהם מעולם, מסביר פנים, נחמד, אדיב, הגון, בגובה העיניים וממה שיצא לי להכיר גם ישר מאוד.
בפעמיים שנפגשתי איתו הוא הקדיש לי המון מזמנו (והוא בן אדם עסוק מאוד), העמיד לרשותי כל אביזר שרציתי לנסות מליין המוצרים של החברה, ודאג שארגיש בבית ואצא מרוצה בכל פעם.
מעבר לכך...הוא היה צריך לקבל פרס רק על זה שהוא מוכן לסבול אותי לכל כך הרבה זמן.
תודה.
-
ים רציתי להדות לך על האירגון של הרכישה .
היום היה אצלי הסוכן של מ.ב הביא איתו שתי יחידות של 100 ויחידה אחת של 9100X , בקשתי שיביא לי 9100XX ( כמו בהזמנה שלי ) ומחר אובטח לי שהעינין סגור .
בקיצור תודה .
עידו
נ.ב : ממליץ לך פעם הבאה להקשיב כבר בהתחלת השירשור המלצתי לך על Speedglas ;)
-
על לא דבר...
ההמלצה שלך הייתה טובה ובמקום.
אבל אם תחשוב על זה אז לא הייתה ממש אפשרות אחרת חוץ מSpeedglas.
מילר יקרים ואין ממש יבוא סדיר למסיכות שלהם ( מ.ב.מייבאים ונותנים שירות מלא, אבל אין מלאים).
פרוניוס לא מספקים אפילו SPEC מלא של המסיכות שלהם והנציגים שלהם בארץ לא לטעמי.
לצערי הם גם הנציגים של ג'קסון ולכן אנחנו מפסידים מסיכות איכותיות ביותר כמו הEQC ו NEXGEN.
היבואן של ESAB לא מתפקד ממש, אצל LINCOLN בכלל לא עונים.
OPTREL ???
את מי שכחתי ?
עכשיו תוסיף לזה את המחירים והשירות המומלץ...ותגיע למ.ב. ו Speedglas.
שבוע טוב
ים
-
למה מפסידים ?
הם מביאים מסיכות של ג'קסון ?
מוכרים ?
לא מוכנים לענות בטלפון ? לבדוק במקום ?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
למה מפסידים ?
הם מביאים מסיכות של ג'קסון ?
מוכרים ?
לא מוכנים לענות בטלפון ? לבדוק במקום ?
מפסידים כי הם בכלל לא מביאים את הדגמים הטובים שלהם לארץ בכדי לקדם
את המסיכות של פרוניוס.
מפסידים כי הם ממש לא החברה שהייתי רוצה לקבל ממנה שירות ואחריות, מאוד לא ישרים ומנסים "להתלכלך" על המתחרים שלהם בכל הזדמנות.
הם למשל מוכנים להתחייב לי שמסיכת ה100V של ספידגלס היא מוצר סיני טהור ( המסיכה יותר שבדית מזלאטן איברהימוביץ'...)
לך אתה תעשה איתם עסקים.
שירות זה חלק מהמוצר.
יואב,
אני לא מצליח לראות את התמונות...
-
לפני כעשרה ימים רכשתי את ה 9100XX
יצא לי לעבוד איתה בימים האחרונים ואני ממש מרוצה ומרגיש שעלתה רמת הריתוך שלי
נוחה ביותר על הראש, מתאימה להרבה סוגי ראשים ופוזיציות עבודה.. אומנם גם אני קצת חושש לגבי עמידות כל ההתקן המתכוונן לראש ולדעתי היו צריכים לעשות אותו טיפה יותר מאסיבי, אבל ימים יגידו...
אני אוהב את כל האופציות שקיימות לכיוונון המסך - לי אישית הכי נוח לרתח על בהירות 9 רגישות 2 ודיליי 3 עם רתכת אלקטורדות באמפרז' של עד 130
מסך ענקי נוח ביותר! אני אוהב מאוד את זה שבצדדי המסיכה פתוח ואפשר לראות, לא שיוצא להסתכל ישרות מהצדדים אבל זה נותן הרגשה מאוד נוחה כאשר המסיכה על הפנים לא צריך בכלל להעלות אותה למעלה כשאני מארגן כלים תוך כדי ריתוך, אפילו אם זה לוקח יותר מרגע
הגנה מצויינת מפני גיצים, יצא לי גם לרתך מקרוב וגם לנסר עם דיסק וכמעט ולא קורה שנכנס לי גיץ לתוך המסיכה.
אני מרוצה מאוד מהקנייה! למרות שאני חובבן לכל דבר בעיניי ריתוך, החלטתי להשקיע במסיכה טובה ואין לי ספק שזה שווה את זה אחרי שהבחנתי בהשתפרות שלי בריתוך
רוצה להודות ליניב הנציג של מ.ב שהגיע אליי כבר שלוש פעמים ומתכנן להגיע פעם נוספת כדי שהכל יהיה לשביעות רצוני! - תודה רבה על השירות המצויין והאדיב!
ואני בעיקר רוצה להודות לים על היוזמה המבורכת והמחקר וההשעקה והחריצות! כל הכבוד!, ועצם זה שהכרתי את מ.ב בזכותך!
תודה רבה!
-
קודם כל תודה ענקית לים על הרעיון ועל הביצוע
קיבלתי אתמול את ה100V שהזמנתי , יניב מ מ.ב הגיע אלי לאתר העבודה באמצע שומקום
היום יצא לי לרתך איתה קצת אין מה להשוות למסכה הסינית שהייתה לי לפני 8 שנים (שעלתה יותר)
ומתה אחרי חצי שנה
רואים טוב , לא מרגישים את ההבזק הראשוני ובכלל היא מרגישה איכותית ומסיבית
-
אני שמח מאוד שאתם מרוצים, גם מהמסיכות וגם ממ.ב. (לא סתם אני מתלהב מהשירות שלהם)
אני מודה לכם על "התודות" אבל התודה האמיתית תהיה בהעברת המסר הלאה -
בטיחות קודמת לכל...וההפרש בין ציוד איכותי ותקני לזבל סיני לא שווה את ההפרש.
מי מכם שרכש עוד מוצרים חוץ ממסיכות הריתוך - אשמח לשמוע חוות דעת על המוצרים.
לילה טוב...
ים
-
תגובת חברת זיקה אודות הטענות השונות.
חברי אתר ג'יפולוג,
במהלך החודשים האחרונים הועלו על גבי הפורום טענות בדבר איכותה של מסכת הריתוך מדגם DIAMOND אשר משווקת על ידנו.
הטענות החלו על ידי הגולש KD אשר טען וייתכן שבצדק כי אזור ההתכהות בחלון המסכה אשר ברשותו אינו אחיד לכל רוחבו.
את טענתו הזו לא העלה בפני מחלקת המכירות והשירות בזיקה אלא בחר להעלותם כאן על גבי הפורום.
אני, כסמנכ"ל בחברה אינני גולש באופן שוטף באתר זה אלא נכנס באופן אקראי מידי פעם על מנת לקדם את נושא הריתוך באתר במתן עצות בבחירת מוצרים ואף על מנת לשווק באופן מסחרי את מוצרי חברתנו.
לאחר שניתקלתי בהודעה בדבר אותה תקלה במסכה וזאת עקב הודעתו של ים (KD) אודות חוסר אחריות על מוצרים מחברת זיקה "לא אחריות -ולא נעליים!" כדבריו יצרתי קשר עם הנ"ל.
בשיחתנו הטלפונית נמסרה לי התקלה תוך כדי ציון על ידי הגולש עצמו כי המסכה אינה באחריות ולכן החליט על דעת עצמו לא ליצור קשר עם זיקה.
כמובן שנענה בכך שפורום ג'יפולוג אינו המקום לפנות לזיקה ולצפות למענה אלא על ידי יצירת קשר עם החברה עצמה (מה עוד של KD יש את הטלפון הנייד שלי באופן אישי).
לאחר מכן, הועלו טענות שונות בדבר איכות וביצועי המסכה אשר משווקת על ידנו.
אכן נתגלתה סתירה בין הנתון אשר מודפס על גבי האריזה/הקטלוג בדבר מהירות מעבר מאור לחושך - עובדה זו נבדקה עם היצרן אשר אישר את המהירות העדכנית אשר נמסרה על גבי הפורום על ידי רועי.
מסכות זיקה מדגם DIAMOND מיוצרות על פי התקינה האירופאית המחמירה ועל כך תעודה מאת ECS - European Certification Services. עבור Automatic Welding Filter
להפתעתי, הועלו אף טענות נוספות בדבר איכות מוצרים נוספים של חברתנו.
טענות אלו אינן עומדות בקנה אחד עם תגובות אלפי הלקוחות של החברה ואף עם תגובות הגולשים בפורום זה.
לגבי טענות אשר הועלו אודות הרתכות שלנו:
1) "הנתונים של הרתכת פשוט טובים מידי...." הנתונים הינם נתוני יצרן אשר נבדקו ואומתו על ידי זיקה (הן הנצילות בבדיקת ריתוך והן הזרם והיכולת לרתך אלקטרודות מתקנים שונים( 6010) אשר בהן יש צורך במתח ריקם או תכונה אחרת המאפשרת זאת.
2) " המאמ"ת (פיוז) שבגב הרתכת לא תואם את תצרוכת הזרם של הרתכת או את התקעהרגיל שיש לה."
המאמ"ת הממוקם בגב הרתכת מדגם IK-1600 משמש כמפסק הפעלה בלבד ולא פיוז הגנה. פיוז הגנה נמצא בתוך הרתכת.
3) מתח הריקם לא נבדק היות וברתכות אלקטרוניות ישנם מנגנונים שמונעים בדיקה אלא תוך כדי ריתוך בלבד (אשר משפיע על המתח). עם זאת, נבדקים ביצועי הרתכת המושפעים מהמתח ותכונות נוספות ברתכת ובהן ריתוך אלקטרודות מתקן 6010 ו 7018.
לגבי תלונתו (המוצדקת!) של הגולש "Pursche Dude" אכן מסכה לא צריכה להתקלקל לאחר 9 חודשים, ובדיוק לכן יש אחריות של זיקה למשך 24 חודשים!. קסטות אלקטרוניות אינן מתוקנות ומוחלפות במיידי במידה וישנה תקלה.
תגובתה של נציגת השירות אכן לא הייתה במקום והדבר טופל והוחלפה הקסטה במסכה שברשותו.
לעניין דברי השתלחות נוספים, אנא מכם- בואו לא נהפוך את ג'יפולוג לג'יפה-לוג ובכל שאלה טכנית, מקצועית או בנושא שירות צרו קשר עימנו.
אנא עומדים לרשותכם בטלפון 04-9851805/6 ובאמצעות הדואר האלקטרוני: [email protected]
עם זאת, לקחנו לתשומת ליבנו את הטענות אודות השירות, נלמד, נשתפר ונמשיך לשרתכם במוצרינו האיכותיים.
להלן מספר דוגמאות וציטוטים מפי גולשים באתר ובהם הגולש KD עצמו אשר משתף אתכם הגולשים עם חוויותיו עם המסכה האלקטרונית של חברתנו ועם מערכת השירות בחברה.
ים ("KD"):
1) אני מבסוט לגמרי מהמסיכההזאת , נתזי הריתוך כלל לא משפיעים עליה (ואני אוהב להתסכל ממש מקרוב), הפעולה שלההחלטית ומהירה, אפשרויות הכיוונון מעולות, עמידה ובנויה היטב,משקל ואיזון טוב, מחירמעולה...
החיסרון היחידי שמצאתי הוא שהכהות לא בדיוק שווה על כל חלון הריתוך(ביןהגבולות למרכז החלון) , אבל זה די "בקטנה" ובטח רוב המשתמשים בכלל לא שמו לב לזהמרוב שזה מינימלי.
שבת שלום
ים
* תופעת הכהות הבלתי אחידה הועלתה על ידי KD עם קבלת המסכה אך הנ"ל לא פנה לחברה לצורך החלפתה.
2) המסכה עצמה מעולה , שידרוגרציני למסכות הפשוטות.
מלבד האפקט האלקטרוני - לי אישית היא הרבה יותרנוחה.
"נימי":
אז ככה, אכן קיבלתי את הרתכת היום בבוקר במישלוח מאודמהיר....
המסכה האלקטרונית עושהרושם איכותית ומאוד נוחה (שוב עדיין ללא ניסיון מעשי אילה במישחקים ללא ריתוך) יותרממסכה של חברה אחרת שיש לחבר שלי (שאיתה כן עבדתי בעבר("
לגבי השירות, באמת שירות ברמה, מקום שאומרים שיחזרו אליך וחוזרים (לאטרויאלי בארץ), שיודעים לתת תשובות וגם יודעים (ולא פחות חשוב) לברר פרטים שלאסגורים לגביהם, באמת שירות טוב"
"BOAZH":
אני גם חייב לציין שהשירות שלהם מצויין
מסכה מדהימה פשוט כיף לעבוד, הגיע תוך יום מההזמנה.
"VIPER":
היום המסיכה עברה את טבילת האש הראשונה שלה.
פשוט מדהים!
כל מילה נוספת- מיותרת.
"GRADAR":
ואאלה רציניים הח'ברה בזיקה.
הזמנתי בשני הגיע בחמישי !!!!!
סחטין ענקותודה.
התרשמות בקרוב,
גיא
אחרי ניסוי....
במילה אחת - ואו
בשתי מילים - ואו וויאי
משנה לחלוטין אתחווית הריתוך.
מומלץ בחום.
גיא
"הצפרדע":
מסיכה קלה, נעימה, ידידותית ועושה רושם מצויין.
תענוג לעבוד איתה, בעקרכשאני משווה אותה למסכה שוודית שעלתה לי 1600 ש"ח והיתה אמורה להיות ה"מרצדס" שלהמסיכות, והיא לא.
"טלסקופ":
"זיקה" שלום,
היום חנכתי את המסיכה החדשה. אין לי ממש למה להשוות (אני עדייןבפיקים הראשונים שלי וזאת המסיכה הראשונה שלי), אבל היא עושה רושם מעולה - יושבתבנוחות על הראש ומתכהה מספיק מהר כדי שלא להסתנוור מהנגיעה הראשונה של האלקטרודהבברזל.
אחרי שריתכתי כל חתיכת ברזל שמצאתי זרוקה בחצר, העינייםתקינות....
הבהרות נוספות:
מדברי KD עולה כי אף המסכה של חברת 3M שקיבל הייתה בלתי תקינה וזאת לאחר ימים של שימוש- הדבר קורה גם אצל אחרים ולא רק לאחר 9 חודשים...
בניגוד לדברים שנאמרו כאן, JASIC הוקמה על ידי עובד בכיר לשעבר ב RILAND כמתחרה ואין לו קשר כלל לחברת RILAND.
המסכה שכביכול עמדה למבחן מול מסכות אחרות הינה מסכה פגומה על פי הצהרתו של מבצע הבדיקה, אי לכך אין להיאחז במסקנותיה בפרט לגבי איכותה האופטית הלא צוין כי הקסטה פגומה.
מעבר לכך, על פי "המבחן שביצע חברנו עולה כי מבחינת שאר המאפיינים המסכה מצטיינת במרווח פנימי, וכיסוי "לטעמו" עדיף על מסכת ה SPEEDGLASS.
בברכה,
רועי
-
אתה בעצם טוען שלא העלתי את נושא אי תקינות המסיכה מול זיקה ובאותה נשימה מזכיר שדיברנו, שהעלתי בפניך את הבעיות, וכמובן שהשמטת את הבטחתך לבדוק את הנושא ולחזור אליי.
אתה לא נציג רשמי של זיקה ?
לא פנית אליך בטלפון וע"ג הפורום במטרה לקבל את המסמכים שמעניינים אותי ?
כמה זמן אתה כבר מייבש אותי? חודשיים? שלושה חודשיים?
אולי אפילו יותר? זה השירות הטוב של זיקה?
שורה תחתונה - נוצר קשר ביני לבין זיקה ואתם לא חזרתם אלי.
בחרת שלא לחזור אלי כפי שהבטחת ולא להגיב פה בפורום למרות שידעת על הדיון הקודם והדיון הזה
(הרי אתה יצרת איתי קשר בעקבות הטענות שלי).
הטענה שאתה רק מידי פעם נכנס לפורום די משעשעת אותי משום שלאורך תקופת הדיון המשתמש שלך התחבר מספר פעמים לפורום, ניתן לראות זאת בסטטיסטיקה בפרופיל שלך, לשאלתך הבאה למה אני עוקב אחרי הפרופיל שלך....אענה בכך שבאמת רציתי לדעת האם אתה לא מגיב מפני שאתה לא נכנס ולא מודע לפעילות בפורום.
בעבר היית מגיב במהירות שיא לפנויות בנושא זיקה וריתוך, וגם לזה יש תיעוד בהיסטוריית הפורום, לכן...שוב...תחסוך ממני את הטענה המגוכחת הזאת.
( BTW, אין לי את הטלפון שלך, היה לי לפני עידנים, מאז החלפתי כמה פלאפונים )
לגבי ההתרשמויות החיוביות מהמסיכה של זיקה - שים לב שהמסיכה הייתה האלקטרונית הראשונה שלי ולא היה לי למה להשוות אותה.
אם תלך ותבדוק תראה שזה היה המצב אצל רוב המגיבים, ההתלהבות מהאפקט האלקטרוני של המסיכה נוטה להלהיב מאוד רתכים שמצאו את מסיכת הFLIP UP מסורבלת, תוסיף את זה לחוסר ניסיון עם מסיכות טובות באמת ותקבל תגובות כאלו.
מבחינת ראשייה, מרחב פנימי וכיסוי אמרתי בכנות שהמסיכה שלכם לא רעה בכלל.
היום, כשהתנסתי במסיכות רבות ואני מבין הרבה יותר בתחום, אני מבין שהביצועים שלה מאוד נמוכים בכל שאר הפרמטרים.
משום מה בחרת שלא לצטט את כל התגובות המאוד לא טובות על המסיכה בדיונים הרלוונטים בהם אנשים נחשפו למסיכות אלקטרוניות איכותיות באמת.
לגבי בעייתיות המסיכות שלכם - יש לציין שבדקתי 3 מסיכות ובכולם היה הפגם.
במסיכה שלי ובעוד 2 במפעל נירוסטה באשקלון ( "נירוסטה תעשיות" ).
תגיד לי אתה אם זה מריח כמו פגם סדרתי או לא.
לגבי מסיכת ה9100 של SPEEDGLAS שקיבלתי, הפגם היה פגם ייצור שלא עלינו עליו - המסיכה לא התקלקלה
אלא הגיעה לא תקינה. קורה...
לעומת זאת האם שמעת על מסיכות ספידגלאס שהגיעו תקינות והתקלקלו כל כך מהר ולאחר שימוש כה מועט ?
מכל התגובה הארוכה שלך שכחת או שבחרת לשכוח דבר אחד, שהוא הכי חשוב והוא מהות הדיונים והקניה הקבוצתית שערכנו -
איפה התעודות שמראות שחור על גבי לבן שמסיכת הזיקה DIAMOND עומדת בתקנים -
EN 379
ו ANSI Z87.1
????
כל טוב...
ים