-
תגובה להודעה: האם אנחנו כבר על הכוונת??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
יהיה מאוד מעניין אותי לדעת איך חברות הביטוח מרוויחות מגנבות רכבים,
ואנא בלי תשובות מטופשות כמו"הם מעלות את הפרמיה"
הי מאיר,
ההסבר לזה מאוד פשוט עד כדי כך שתחשוב לרגע להכניס אותו לקטגורית התשובות המטופשות,
אם לא היו גניבות רכבים, אזי האזרח הפשוט לא היה ממהר לבטח את רכבו כנגדן.
ממול למספר הגדול של גניבות הרכב שבמבט ראשון חברות הביטוח מפסידות מהן
עומדים פי כמה בעלי רכב "פחדנים" (מהמספר הגדול של הגניבות) שמשלמים להן הרבה כסף.
יש אנשים עם רכב ששווה 20-30 אלף שקל שעושים ביטוח באלפי שקלים,דבר שהם לעולם
לא היו עושים אלא רק בגלל שהם מפחדים שאולי להם זה יקרה.
אם תשאלו אותי הייתי אומר שחברות הביטוח לוקחות חלק בפרסום של סטטיסטיקות
קשות על גניבות רכב בכדי להפחיד את הציבור לבל יחשוב לרגע אולי לא לבטח את רכבו מפני גניבה.
ותחשבו על זה:rolleyes:
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נתחיל בגרמניה. דרוד, אתה שוכח דבר חשוב. שם אסור לשפר רכב בלי בדיקת מעבדה. העלית את הספק המנוע? אתה חייב להביא אישור ממעבדה מוסמכת על ביצועי בלימה ותמרוני חירום. TUV עושים מזה המון כסף, וכולם נהנים מזה. לכן השיפורים לעולם אינם מחתרתיים, כי המערכת נותנת לך מתכון ברור איך לשפר, מה מותר, ומה אסור. אגב - שם אסור להגביה או להנמיך יותר מ 50 מ"מ.
אין שום "ועדה של ג'יפאים". יש הנדסה גרמנית במיטבה.
הפאשיזם חי בזכות זה שהמדינה חשובה יותר מהפרט. והמדינה תפקידה להגן על הפרט גם מעצמו. לכן למדינה מותר לעשות הכל, והפרטים מקבלים את הכל, גם כשפוגעים בזכויות הכי בסיסיות שלהם, כי זה "עבור המדינה" שיודעת מה טוב בשבילם. וגםכאן זה עובד ככה. הרוב נוסעים במשפחתומטית שלהם, וכל מי שטיפה חריג, הוא מוזר. ואם הוא מוזר, אולי הוא מתכנן משהו. ואם הוא מתכנן משהו, זה מסוכן. ואם הוא מסוכן, צריך לבדוק אותו. ואולי לעצור אותו. בטוח לאסוף עליו מודיעין.
אסף.
מי הולך ל-TUV? "סדנאות השיפורים" הגדולות (למעשה מפעלי רכב לכל דבר ועניין) שמעבירות את כל הסחורה המגרה שבקטלוג שלהן תקינה מסודרת, לא כל לקוח ולקוח שהכניס אליהן את המרצדס/אודי/גולף שלו לשיפורים.... כולנו גם יודעים שאין מה להנמיך מכונית כביש יותר מ-50 מ"מ. 50 מ"מ זה המון. שטח? אין להם שטח. אסור להם שם לנסוע בשטח מסיבו תשל שמירת הסביבה ושטחים פרטיים נרחבים. איפה נוסעים? במקומות ייעודיים/מחצבות ישנות, או שנוסעים לארץ אחרת... ובכל זאת יצא לי לראות רכבי שטח מוגבהים הרבה יותר מ-50 מ"מ. אמנם לא הרבה כמו אצלנו, אמנם נקיים ומבהיקים (נו, כי לא נוסעים בשטח...) אבל יש, ואלה שיש, משופרים ברמות על. שאלתי את הבחור שליווה אותנו בבראבוס (מסתבר שהם משפרים גם דיפנדרים - עמדו כמה עשרות 110 שחורים מבריקים בחניון הגדול שלהם) אם המשטרה מתעסקת בדברים האלה והוא רק צחק. מה פתאום.
בינינו, היינו רוצים מין TUV כזה כאן, עם תקינה מסודרת. ושיעלה כמה שצריך, אם זה מה שנותן גושפנקא חוקית ומבטיח שלא יבקרו אצלך קלגסים באישון לילה בגלל פילטר פתוח או דוד אגזוז פרי-פלואו עם קצה מניקל.
הנה, קצת סחורה מהנאצים האלה:
אני יודע שלהפוך את רכב השטח הטוב בעולם למפלצת כביש זה חילול קודש לטעמנו, אבל בכל זאת - בראבוס שותלים ב-G את מנוע ה-6.3 ליטר מהמרצדס 600, גודשים אותו פעמיים (ביטורבו), ככה בקטנה, מספיק טוב בשביל 690 כ"ס ו-973 ליברות/פיט של מומנט.
וכדי שכל זה יצליח להישאר על הכביש ולא יעוף לקיבינימט, חישוקי 22 עם צמיגי ספורט תואמים של פירלי או יוקוהמה. הכל עובר TUV, הכל חוקי ורשמי. מספיק לכם?...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
היי מאיר
ומה לחברות הביטוח ולענף הגרירה/חילוץ בארץ ?
האם אתה יודע כי אותן חברות ביטוח הן אלו שדחפו את משרד התחבורה מלהוריד את הפיקוח על ענף הגרירה והחילוץ בארץ.
בוא נראה איזה רווח יצא להם מזה ואז הכל יובן לך ולי.
רפי
רפי חבר יקר, הגרירה מעניינת את חברות הבטוח כשלג דאשתקד, אתה קונה אאוטסורסינג,
אלו שרותי חוץ ולא חלק מהפוליסות, ואינך חייב לקנות את שרותי הגרירה דרכם,אז אם החברות רוצות לתפור קופון אינך מחוייב לכך ,הפוליסה אינה כוללת גרירה זו אופציה אז אל תקנה את האופציה תבוא אלי תקבל רק את הגרירה בלי בטוח בסדר? יאללה דפקנו את המערכת
ציטוט של גיא
<HR style="BACKGROUND-COLOR: #ffffff; COLOR: #ffffff" SIZE=1> <!-- / icon and title --><!-- message -->
1. מאיר, אני לא יודע, אני לא איש ביטוח אבל אני כן יודע לספור. אני משוכנע שחברות הביטוח לא מפסידות שקל מגניבה, למה ? כי אחרת הסיפור הזה היה נעצר מזמן באופן חד ומידי. יש להם כוח ממש פרוע ויכולת מניפולציה חזקה מאוד. ( הון ושלטון ) אז אם הם לא עצרו את זה, זה לא מפריע לעסקים.
הצחקת אותי,או יותר נכון תקרא מאזנים , הן מפסידות כסף ואז מה קורה? מעלות את הפרמיה,שהגנבות יורדות התחרות גוברת ואז הפרמיה יורדת וכן הלאה , בסוף רק אנחנו מפסידים!!
-
אכן ,כולנו על הכוונת
הממסד מעונין באופן שיטתי להפוך את אזרחי המדינה לעדר צייתן ,ואכן צדק מי שכתב הכל מתחיל בחינוך.
לדעתי ,תחילתה של הדרך היא בחיסול ענף התעשייה בישראל ,דרך ביטול (מסיבה זו או אחרת)מגמות הטכנולוגיות בבתי ספר התיכוניים.
משם הפיכת כל יוזמה אישית לבניית מוצר או התקן לענף הרכב הופך כמעט לבלתי אפשרי כלכלית,על אחת כמה וכמה סדנאות שיפורים לרכב
סבך רשיונות ובקשות משרד התחבורה ,היטלים ,ערביות בנקאיות הופכות להיות ההוצאה העיקרית בפתיחת עסק שכזה,ישנה מגמה לחסל כל יוזמה בענף הרכב בישראל וזאת כדי לשמור על בלעדיות היבואנים
אם ענף הגרורים הקלים ינגוס בנתח הטנדרים וטנדרונים אנו נראה תקנות חדשות לבקרים מיסים והיטלים אשר אינם קיימים כיום
ישנם יצרני אביזרים והתקנים לרכב אשר מתקשים תחת מעטה הבירוקטיה ,אך עדיין פועלים ומייצאים לחו"ל
הדרך היא להשפיע מבפנים להתפקד לאחת המפלגות הגדולות ולנסות לנער את המערכת מבפנים ,לובי ענף הרכב על כל מרכיביו כאשר רצון הנהגים היא הדרך המובילה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yigaljet
הדרך היא להשפיע מבפנים להתפקד לאחת המפלגות הגדולות ולנסות לנער את המערכת מבפנים ,לובי ענף הרכב על כל מרכיביו כאשר רצון הנהגים היא הדרך המובילה
לא בטוח שאתה צודק.
תראה את מאבק רוכבי הדו גלגלי.
הם הלכו על דרכי נועם. פה ושם חסמו כבישים, ורק העלו את חמת הציבור עליהם בגלל הפקקים.
הם התפקדו בהמוניהם לליכוד וניסו להשפיע מבפנים - קדחת. מחירי הביטוח לא יורדים.
התוצאה המיידית - בשל עלויות הביטוח הלא נורמליות - ירידה של עשרות אחוזים במכירת דו גלגליים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3931852,00.html
איפה היבואנים במקרה הזה?.... אהה שכחתי - גם את ענף הדו-גלגליים המדינה רוצה לחסל.
אני מרשה לעצמי לצטט שוב פיגורה מאד נחשבת בספורט המוטורי בארץ - "בשורה התחתונה הכל כאן נפלא, נשאר רק להחליף מדינה".
-
ניעור המערכת מבפנים כמעט בלתי אפשרי, כי השיטה יודעת טוב מאוד לנצל את אדישות הציבור ולשמור על עצמה. בגדול - אני לא מאמין בפוליטיקאים. כל עוד אותם פרצופים מנהלים את המדינה הזו ברוטציה של כיסאות מוזיקליים כבר איזה עשרים שנה פלוס-מינוס, חבל על האנרגיה שאנחנו משקיעים בהקלדה.
רכבים משופרים, אופנועים, משטרה, בחייכם - כל זה שטויות. אלה סתם סימפטומים קטנטנים של דלקת מאד גדולה וסופנית. כולנו, אפילו כאן, הרי נצביע בבחירות הבאות שוב לפי אותם פרמטרים שהשיטה הצליחה לצרוב כברירת המחדל בתודעה שלנו - בטחון, שלום, החזרת/אי החזרת שטחים, משא ומתן עם הפלשתינים... אף אחד מאיתנו לא יעצור ויעשה רגע חושבים, ויחליט שפעם אחת מה שהכי חשוב לו זה קודם כל סדר יום אזרחי - חינוך, הפחתת המיסוי, רווחה, פרנסה, מלחמת חורמה אלימה וברוטלית בפשיעה הפלילית - ללא רחמים וללא היסוס. לרצות באמת פעם אחת שיהיה לילדים שלנו טוב ונעים לחיות בארץ הזו ולא רק לבחוש בלי סוף בשמאל נגד ימין, התנחלויות, יהודים נגד ערבים וחילונים נגד דתיים.
אם זה לא יקרה בטוב, השינוי יצטרך להגיע ברע - באמצעים דרסטיים ומאוד כואבים, החל ממרי אזרחי ועד דרכים שאני חושש שהן לא יהיו דמוקרטיות במיוחד, כולל גם לא מעט דם שפוך. אתם רואים את זה קורה?... אני ממש לא, כי הרוב הגדול בכלל לא רוצה שום שינוי. נעים לו וטוב לו ככה.
-
(הנה הפוסט שכמעט פוליטי היחיד שלי)
ציטוט:
אף אחד מאיתנו לא יעצור ויעשה רגע חושבים, ויחליט שפעם אחת מה שהכי חשוב לו זה קודם כל סדר יום אזרחי - חינוך, הפחתת המיסוי, רווחה, פרנסה,
בבחירות האחרונות אני עשיתי את זה. והצבעתי שונה מאוד מכל מה שאי פעם חשבתי שאצביע. ומה יצא? כרגיל, כלום.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בבחירות האחרונות אני עשיתי את זה. והצבעתי שונה מאוד מכל מה שאי פעם חשבתי שאצביע. ומה יצא? כרגיל, כלום.
אסף.
גם אני.
ועוד רבים שאני מכיר.
לא מספיק רבים כנראה...
כמו שאמרתי - הרוב הגדול והמוחץ חושב שטוב כאן ולא רוצה שום שינוי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
הצחקת אותי,או יותר נכון תקרא מאזנים , הן מפסידות כסף ואז מה קורה? מעלות את הפרמיה,שהגנבות יורדות התחרות גוברת ואז הפרמיה יורדת וכן הלאה , בסוף רק אנחנו מפסידים!!
נו, באמת, מאיר.
אתה קונה את השטויות שלך?
בקרוב, על פי דבריך, נתחיל לקבל סכום סימלי מחברת הביטוח, כדי שלא נבטח אצלה.
מאיר, חברות הביטוח מפסידות לאורך זמן? בשביל מה יש אקטוארים?
תקרא מאזנים. כן, אתה.
ואכן, יש לי נגיעה כלשהי לענף הביטוח. לא לסוכנים, לחברות, וגם ידע מבפנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
נו, באמת, מאיר.
אתה קונה את השטויות שלך?
בקרוב, על פי דבריך, נתחיל לקבל סכום סימלי מחברת הביטוח, כדי שלא נבטח אצלה.
מאיר, חברות הביטוח מפסידות לאורך זמן? בשביל מה יש אקטוארים?
תקרא מאזנים. כן, אתה.
ואכן, יש לי נגיעה כלשהי לענף הביטוח. לא לסוכנים, לחברות, וגם ידע מבפנים.
ידידי,
אני מרוצה שאתה קורא מאזנים ומקורב לענף,
אזי תבדוק בבטוח כללי רווח והפסד,
תנטרל רווחי השקעות תבדוק לאורך השנים,
האמן לי כי דוחות אני יודע לקרוא יודע הייטב מתי מסבנים אותנו, מתי הכסף "נוזל" למקומות מסתוריים כמו רווח נידחה,חובות נידחים וכל שם שקוראים איפה להחביא את הרווח,
שולי הרווח של החברות בבטוח כללי הינם מזעריים ,
שלא יהיה אי הבנות איני מרחם עליהן שהן מפסידות , הרי בסוף הן תמיד מרוויחות אבל בין זה לבין לומר כי הן מרוויחות מגנבות הרכב??
תעשה לי טובה
ובנוסף,כתבתי מפורשות שהן מפסידות הן מעלות את הפרמיה ובסוף בסוף רק אנחנו מפסידים
ציטוט
הצחקת אותי,או יותר נכון תקרא מאזנים , הן מפסידות כסף ואז מה קורה? מעלות את הפרמיה,שהגנבות יורדות התחרות גוברת ואז הפרמיה יורדת וכן הלאה , בסוף רק אנחנו מפסידים!!<!-- / message --><!-- sig -->
אני לא אמרתי שהן מרוויחות מגניבות רכב.
מי שמרוויח זו המדינה.
מי שלא מפסיד - אלו חברות הביטוח, שהרווח שלהן גדל עם עליית כמות הרכבים הנגנבים רק באופן עקיף, כי המפקח על הביטוח והאקטואטור מאשרים להם עליית תעריפים, בחישוב שכולל בתוכו גם אחוז רווח צפוי.
כמו שאמרת - מי שמפסיד זה אנחנו.
אני מבין שאנחנו לא לא מסכימים (כלומר - מסכימים) על כל הנקודות. ;)
היה רק משפט אחד שקומם אותי מעט, ועליו הגבתי בתחילה.
.
-
בגדול אני מסכים אם זה שמישהוא מרוויח מגניבות הרכב (חוץ מהגנבים עצמם), השאלה היא אם ככה אז למה חוקקו חוקים ע"מ בכל זאת לצמצם את התופעה כגון: איסור על תיקון רכב בשטחים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם אני.
ועוד רבים שאני מכיר.
לא מספיק רבים כנראה...
כמו שאמרתי - הרוב הגדול והמוחץ חושב שטוב כאן ולא רוצה שום שינוי.
+1 ... זה לא עבד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תראה את מאבק רוכבי הדו גלגלי.
הם הלכו על דרכי נועם. פה ושם חסמו כבישים, ורק העלו את חמת הציבור עליהם בגלל הפקקים.
הם התפקדו בהמוניהם לליכוד וניסו להשפיע מבפנים - קדחת. מחירי הביטוח לא יורדים.
כל המטרה של הפגנות/חסימות/משמרות מחאה/גיוס סלבס אינה להוציא אנשים לרחובות אלא לקבל הד תקשורתי חזק שישפיע על מקבלי ההחלטות. גם זה לרוב לא מביא לתוצאה המיוחלת.
הרבה רוכבי דו"ג התפקדו לליכוד, אך לפי מה שהבנתי לא בהמוניהם כמו שאתה מתאר ובעיקר לא מספיק בכדי להוות גורם משמעותי בר השפעה (אולם מתחילים לראות ניצנים של חקיקה מתקנת בנושא).
גילוי נאות: השתתפתי בהפגנות/חסימות והתפקדתי בעקבות קריאתו של מטה המאבק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אז כולנו (או לפחות רובנו, אני מקוה) הולכים לבחירות ומתחבטים בין נבלה לטריפה.
אך אין חדש תחת השמש, מה שהיה הוא שיהיה. כמו שדרור אמר, אותם הפרצופים שחוזרים על עצמם.
האם כל אחד מאיתנו שואל את עצמו כיצד הוא משפיע על רשימת הנבחרים של המפלגה בה הוא בוחר. אני משער שלרובנו אין השפעה. ישנם הרבה אדישים אך קיימים מספיק אנשים שמעוניינים בשינוי, ולא חייבים להפסיד בשביל זה ימי עבודה או לצאת לרחובות.
אז לא צריך להקים מפלגה חדשה או להמציא אג'נדה. אם יהיו מספיק אנשים, כל נבחר ציבור יחשוב טוב טוב לפני שהוא יעשה פעולה העלולה להשפיע על מקומו ברשימה. אנחנו נזכור ו"נתגמל" או "נעניש" אותו בהתאם. כך הוא לא יוכל להסתמך יותר מדי על דילים וקבלני קולות כבעבר.
במצב הנוכחי, לרובנו לפחות אין כל השפעה ולכן סופרים אותנו בהתאם. ואני לא מתייחס רק לנושא הג'יפים.
-
חברים יקרים
כל הטענות נכונות .היחס כלפי "המשוגעים" שלא נוסעים במזדה 3 גובל בבורות ומגביל לדעתי את חופש הפעולה שזכאי כל אזרח במדינה דמוקרטית.אבל...
תמיד במדינתנו ירצו את מה שאין מכיר אנשים שלפני שנת 94 רק רצו לנד רובר
אנשים שלפני אותה שנה הבריחו אופנועי קטמ שהגיעו קטומים הבריחו הונדות שהגיעו הונדות הבריחו הוסברג שהגיעו הברג נאלצו להבריח כחולים.עכשיו בואו נישאר עם אותה תפיסה ונחליף את המילה אופנוע בגיפ הגיעו לנדרוברים רצו בולמי 14 וגלגלים 35 הגיעו jk החליפו ל37 וכו וכו וכו אין ספק שאין מתפקידנו להפריע לרצונות של אף אחד "והצידוק שלנו בד"כ" היא מדיניות חוק הספורט המוטורי הממשמש ובא .אנו משווים עצמנו לאירופה וארהב עם חופש הפעולה הבלתי נגמר שם.אבל :מי מכיר בארופה שביל חוצה אירופה מי יכול לחצות את קליפרוניה כל השטחים במדינות אלו מוגבלים לאזורים ממוקדים לספורט המוטורי.המושג שטח פתוח אינו קיים השטחים ברובם פרטיים ומגודרים. אנשים ממערב אירופה נאלצים לנסוע לרומניה כדי לטייל. עם בוא חוק הספורט המוטורי יגיעו גם ההגבלות שהולכות ומתעצמות מיום ליום .אם יכלנו לנהוג ביתר צניעות ולהשאיר את הארץ פתוחה במחיר יחסית קטן של דחיית סיפוקים חומריים....
ואני... רק רוצה לצאת עם הבריטי המטפטף מהשדה מאחורי הבית ולתת קפיצה לאילת או למטולה בלי לעלות על כביש .נכון במקום לעלות לרמת ברק ממעלה ברק אני יעלה מהזעף או ירד מכפה מה קרה? כיום זאת המדינה היחידה בעולם עם מנטליות "סמי" מערבית ואמצעים שמאפשרת זאת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום לרמן
מי יכול לחצות את קליפרוניה כל השטחים במדינות אלו מוגבלים לאזורים ממוקדים ל
לא מדוייק
בקליפוריה יש מספיק שטחים שאפשר לטייל בהם שאתה יכול להכניס בהם את שטח מדינת ישראל פעמים רבות,
ושלא לדבר על אריזונה,ניו מקסיקו, נבאדה ויוטה, שממה....עד שימאס לך
אוכככככך כמה שאני מתגעגע.......
-
נכון ועדיין אין אפשרות לצאת מהבית ולהתחיל את הטיול מהמטר הראשון אלא אם אתה גר בחור .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חן צברי
כל המטרה של הפגנות/חסימות/משמרות מחאה/גיוס סלבס אינה להוציא אנשים לרחובות אלא לקבל הד תקשורתי חזק שישפיע על מקבלי ההחלטות. גם זה לרוב לא מביא לתוצאה המיוחלת.
הרבה רוכבי דו"ג התפקדו לליכוד, אך לפי מה שהבנתי לא בהמוניהם כמו שאתה מתאר ובעיקר לא מספיק בכדי להוות גורם משמעותי בר השפעה (אולם מתחילים לראות ניצנים של חקיקה מתקנת בנושא).
גילוי נאות: השתתפתי בהפגנות/חסימות והתפקדתי בעקבות קריאתו של מטה המאבק.
אז כולנו (או לפחות רובנו, אני מקוה) הולכים לבחירות ומתחבטים בין נבלה לטריפה.
אך אין חדש תחת השמש, מה שהיה הוא שיהיה. כמו שדרור אמר, אותם הפרצופים שחוזרים על עצמם.
האם כל אחד מאיתנו שואל את עצמו כיצד הוא משפיע על רשימת הנבחרים של המפלגה בה הוא בוחר. אני משער שלרובנו אין השפעה. ישנם הרבה אדישים אך קיימים מספיק אנשים שמעוניינים בשינוי, ולא חייבים להפסיד בשביל זה ימי עבודה או לצאת לרחובות.
אז לא צריך להקים מפלגה חדשה או להמציא אג'נדה. אם יהיו מספיק אנשים, כל נבחר ציבור יחשוב טוב טוב לפני שהוא יעשה פעולה העלולה להשפיע על מקומו ברשימה. אנחנו נזכור ו"נתגמל" או "נעניש" אותו בהתאם. כך הוא לא יוכל להסתמך יותר מדי על דילים וקבלני קולות כבעבר.
במצב הנוכחי, לרובנו לפחות אין כל השפעה ולכן סופרים אותנו בהתאם. ואני לא מתייחס רק לנושא הג'יפים.
פה אולי הטעות, בשיטת הבחירות הקיימת כרגע בישראל ( ולא תשתנה כניראה לעולם ) אין לנו שום השפעה ואין להם מה לפחד מאיתנו שלא ניבחר בהם שוב. אנחנו לא בוחרים אותם בכלל !!
אנחנו בוחרים מפלגה, הם מחליטים מי יהיה הנציג של המפלגה. ככה שאם כולנו לא אוהבים את א' אבל אוהבים את המצע של מפלגת ככה וככה ... אין לנו ברירה, ואם הם יחליטו לשים את א' על הכיסא .. זה מה שיקרה. יותר גרוע מזה, אם אנחנו לא אוהבים את מפלגת ככה וככה והמנהל שם יחליט להוסיף את המשקל שלו לקואליציה .. הם ישבו גם ישבו על הכיסא, אם נרצה ואם לא נרצה ואז גם א' ישב על הכיסא אפילו שלא רצינו את המפלגה שהוא מייצג בכלל ...
אפילו כמו שאנחנו יודעים, את הראש עצמו אנחנו לא יכולים לבחור....
בקיצור, אין לנו שום !!!!!! שליטה על מה שקורא שם. זאת לא דמוקרטיה לפי המילון.
-
גיא, שינו בעבר את שיטת הבחירות , זה לא עזר ואולי אפילו רק הזיק ואז השיבו את השיטה הקודמת. אבל תמיד אפשר לעשות זאת שוב. צריך רק להכיר את האנשים הנכונים שיציעו לאנשים האחרים שזה שווה להם. וכמובן שצריך קודם כל להגיע להסכמה על שיטה יותר מוצלחת.
-
כוחנו במספרנו
עד שלא נהפוך לסקטור הנהגים הישראלי ,לא נוכל למנף כלום
בקרוב
כבישי אגרה
אגרת גודש
עלייה בלתי מוסברת במחירי הביטוח על פי סוג הרכב
מס הבלו על הדלק
מס על פי משקל הרכב
התוכניות מוכנות ,רק ענין של זמן
השיטה בה נוקטים משרדי הממשלה היא שיטת הפרד ומשול
שוב לדעתי לחבור אל ציבור האופנועים להתפקד ולהמתין
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום לרמן
נכון ועדיין אין אפשרות לצאת מהבית ולהתחיל את הטיול מהמטר הראשון אלא אם אתה גר בחור .
תום, בתכל'ס גם כאן זה ככה.
אם אתה גר בגוש דן ורוצה לטייל, תצטרך לעבור כמה וכמה קילומטרים על כביש עם סיכוי לא קטן לפגוש בדרך בכל רגע נתון לפחות 20 ניידות משטרה (למען ההגינות אני מציין שהן באמת לא מחכות דווקא לנו, אבל על הדרך, אתה יודע. לעשות את הסיפתח על הבוקר), בנוסף, תפגוש לפחות ניידת הורדות מהכביש אחת של משרד התחבורע ולפחות ניידת הורדות מהכביש אחת של המשרד לאיכות הסביבה. כן, גם הם לא מחכים דווקא לך... אבל על הדרך, הג'יפ קופץ להם לעין. מבחינת הראשון הג'יפ גבוה מדי, מבחינת השני הוא מפליץ מדי... האמת? הם רודפים אותך לא כי אתה עבריין אלא כי אתה קיים.
אם אתה לא גר במושב נידח שלא תחום בין כבישים מהירים, זה בתכל'ס בדיוק אותו דבר. אין לי ולאף אחד אחר בעיה עם זה, ולו רק משום שזו באמת ארץ מספיק קטנה אז לא צריך לנהוג 500 מייל על כביש כדי למצוא שטח. זו לא סיבה להתנחם ולא מאזן את העוולות האחרות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yigaljet
כוחנו במספרנו
עד שלא נהפוך לסקטור הנהגים הישראלי ,לא נוכל למנף כלום
בקרוב
כבישי אגרה
אגרת גודש
עלייה בלתי מוסברת במחירי הביטוח על פי סוג הרכב
מס הבלו על הדלק
מס על פי משקל הרכב
התוכניות מוכנות ,רק ענין של זמן
השיטה בה נוקטים משרדי הממשלה היא שיטת הפרד ומשול
שוב לדעתי לחבור אל ציבור האופנועים להתפקד ולהמתין
היה פעם בשנת 84' איגוד נהגי ישראל ("אנ"י") שקם בעקבות יוזמת עיתונאי הרכב רוני אהרנוביץ' ומגזין "טורבו" זצ"ל. רעיון טוב, אבל מכל הבעיות שכבר אז היו לבעלי רכב בישראל, הטמבלים האלה התמקדו דווקא בדרישה להעלות את המהירות המותר ל-120. נרשמו כמה מאות, כולל טמבל אחד בן 18 עם רשיון בן שנה ורגע לפני גיוס (אני בעצמי). גם אני הדבקתי את הסטיקר האדום "120" על התחת של הפיאסטה 78' האדומה של אמא, מכונית שבקושי היתה מגיעה למהירות הזו ביום טוב. היינו אופטימיים ונלהבים, וכמובן שנופנפנו מכל המדרגות. את הרוב זה לא עניין ואפילו הפחיד - מה פתאום שהפושטקים האלה יטוסו לנו 120 קמ"ש? כמה מתוך כל אלה שנרשמו יכל להרשות לעצמו להפסיד ימי עבודה/מבחני סוף סמסטר לטובת מחאות, הפגנות וכו'? כמו שזה צץ ככה זה התפוגג, כי המערכת לא סופרת בעשרות, מאות או באלפים ואפילו לא בעשרות אלפים. אז תשכח מזה. לא יהיה "סקטור" ולא כלום.
אתמול שודר בערוץ ההסטוריה סרט מגניב ובאמת מעניין על סניקרס, נעלי ספורט. מסתבר שכמו שאנחנו אוהבים מכוניות, יש אנשים שהתחביב שלהם זה סניקרס, וקיימת תעשיה שלמה של סניקרס קאסטום בהזמנה אישית. הציגו איזה "משפר נעליים" שבעברו היה מצייר על מכוניות והיום מצייר על נעליים וצובע בהזמנה מיוחדת כל מיני דוגמאות מוטרפות ועושה ים של כסף מזה.
הוא הסביר שחובבי הסניקרס מתייחסים לנעליים הללו כמו אל "מכונית לרגליים". כמו שחשוב לאנשים מסוימים באיזה מכונית לנסוע ואיך היא נראית, ככה המשוגעים האלה רוצים נעל מיוחדת.
האמת? אני ואתה אולי לא נסתובב עם נעל כזו, אבל זה מדהים. יפה לאללה.
ולמה אני מעלה את זה? כי המצב בישראל בדיוק הפוך - הרוב המוחלט, אותו רוב בעל משקל שיכול לעשות שינוי, מתייחס למכונית שלו כמו אל נעליים. זה מוצר שהם משתמשים בו ותו לא, וכל מה שמסביב לא ממש מעניין אותם.
- כל מה שהם צריכים זה להניע ולשבת בפקק שעה הלוך בדרך לעבודה ושעה חזור בדרך הביתה - אז מה אכפת להם באיזה אוטו. העיקר שהמזגן יקרר חזק - אז כל משפחתומטית אפרורית עושה את העבודה.
- רוב המכוניות בכלל בליסינג - אז לא מעניין אותם כמה הן עולות.
- מתוך מכוניות הליסינג הללו - רובן המוחלט על חשבון מקום העבודה, אז לא אכפת כמה הדלק עולה או מה תהיה פרמיית הביטוח. גם אם ליטר יעלה 30 או 40 שקל ולבטח את המשפחתומטית יעלה 250,000 שקל לשנה, לא תשמע ציוץ או מחאה. הוצאה מוכרת, אתה יודע. בסוף השנה מתקזזים ומקבלים ממס הכנסה החזר.
- אגרת גודש וכו' - סמוך על היהודים - עוד הוצאה לצורך ייצור הכנסה, גם זה ייכנס לחשבון ההוצאות המוכרות. אז מה אכפת.
- אלה ששייכים למערכת ממילא פטורים מלשלם - לא על האוטו, לא על הדלק, לא על הביטוח, לא על החנייה ולא על הגודש. הכל מוגש להם בנדיבות על חשבונך. אז להם באמת לא אכפת והתאבון שלהם רק גדל והולך...
וכו' וכו'.
וכמו שאסף כתב - כל מי ומה שחורג מהנורמה הוא לא נורמלי = מוזר = מתריס = חשוד = מסוכן = צריך לעקוב אחריו ובסוף גם לעצור אותו. שלא ידביק את האחרים ברעיונות שלו.
אם היום ג'יפ או מכונית ספורט או אופנוע הם סימן ההיכר של האאוטסיידר החשוד והמסוכן, מה בדיוק מונע את התרחיש הדמיוני אבל הלא כל כך בלתי-אפשרי שבו מחר אפילו משפחתומטית באותו שטאנץ ממש כמו של כולם, אבל בצבע "מתריס" כמו אדום או צהוב או כחול או כל צבע אחר שאינו אפור מטלי, תהפוך ל"חשודה" באותה מידה בדיוק?... אני בכוונה מגזים ומרחיק לכת, אבל הכוונה ברורה, כי ככה זה כשמתחילים עם פאשיזם - ומה שקורה כאן אלה ניצנים קטנים אבל מאוד מוצקים ובטוחים של פאשיזם - להלכה זה בהחלט יכול לקרות.
השלטון רוצה עדר צייתן שיהיה קל לשלוט בו ולשחק בו. והעדר הטיפש הזה, כמו כבשים פותות, ממש לא חושב שיש עם זה בעיה מיוחדת או שרע לו עם זה.
-
הרשו נא לי לסכם,
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול,
מה שהיה זה מה שיהיה נמשיך לקטר וכו וכו וכו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אנחנו לא בוחרים אותם בכלל !!
אנחנו בוחרים מפלגה, הם מחליטים מי יהיה הנציג של המפלגה.
בקיצור, אין לנו שום !!!!!! שליטה על מה שקורא שם. זאת לא דמוקרטיה לפי המילון.
מי זה "הם" מחליטים? אם רוצים להשפיע על הנציגות, פשוט מתפקדים ובוחרים.
לפוליטיקאים מאוד חשוב מעמדם ומקומם, ומשקיעים לשם כך הרבה מאוד משאבים, זמן, ומאמץ.
אתם זוכרים את קריאתו של אריאל שרון בפריים טיים לחברי הליכוד ללכת לבחור, או את אהוד ברק מדבר בטלפון באופן אישי עם חברי המפלגה לפני הפריימריז. אתם חושבים ששטייניץ היה יוצא עם הגזרות החדשות שלו כל שני וחמישי אם הוא היה חושב לרגע שמקומו ברשימה יפגע?
הבעיה היא שרובנו אדישים לנושא, ואף אחד לא חושב להתפקד למפלגה ולהיות שותף לבחירה מי יעמוד בראשה. כולנו טובים על המקלדת, אך לא עושים מעבר לכך, וללכת לבחירות הכלליות לכנסת אין כמעט ערך מוסף.
אז אולי כדאי לעודד את החברים/מכרים/קרובים שיתפקדו למפלגה שהם רוצים. כך יהיה לציבור הרחב יותר יכולת לקבוע מי יעמוד בראשה, במקום לרקום דילים וקומבינות על חשבוננו.
-
עד לא מזמן יבוא מכוניות אספנות היה בגדר משהו שחבל היה לשאול מישהו אם מותר,רק השאלה גרמה לך להתרגשות מיותרת
מועדון החמש פועל נמרצות ,תחת מעטה כבד של מספר קטן מאוד ולא מייצג של שרלטנים אשר מנסים להכתים את הענף כולו
כנל ייבוא מקביל של חלקי פח תחליפיים
ובקרוב יבוא מקביל של מקוריים
שוב ,טפסי ההתפקדות נמצאים בידיו של כל עסקן פוליטי גם ברמה המקומית שכונתית ,מישהו זוכר את פרשת עמרי שרון וטפסי המתפקדים ברמלה?
מתפקדי הליכוד סניף רמת -גן ?
אפשר לחבור לאחד המועדונים הגדולים
החמש
מועדון המרוצים הישראלי
איגוד המוסכים
אפשר לפנות לעוזר פרלמנטרי כל שהוא לנסות לעניין אותו ולדעתי תופתע
יש לבוא עם מצע מוכן ומסודר
-
אחח כמה שאתה תמים :) ...
מי זה "הם" ? ..
הם, זה ה 20 הראשונים ברשימה, החברים מלחכי הפנכה שלהם והחיילים שלהם. משמעת סיעתית מכיר ? מכירת קולות מכיר ? 200 מצביעים שמתו זה מכבר ... נכים ששלחו את הת.ז. עם החייל של המפלגה הנכונה ... טלפונים באמצע הלילה .... הרב אמר שלהצביע להוא או ההיא זה מוקצה ... 20% או יותר מהקולות והמצביעים הם לא מה שהם באמת. יותר מזה, בסופו של דבר, אחרי זה אחרי ספירת הקולות מגיעה המפלצת האמיתית, הרכבת הקואליציה. מכיר ?
זה לא משנה כלום כל מה שהיה לפני זה, סגירת "דילים" ותשלום חשבונות וקיום / אי קיום הבטחות ולחץ דתי ולחץ מיעוטים ומה לא. ובין מה שהצביע האזרח שרצה לשנות ... ובין מה שיהיה בסוף אין שום קשר.
אני חושב שלרדת מתחת לרדר כרגע יהיה טוב, אחרי זה, כשינועו משוריינים בנתיבי אילון, אז נראה כבר.
כתבתי פעם ( זה מופנה גם לסנדק ), אפשר לעשות דברים גם בלי אלימות ואני מוכן ורוצה לעשות. אבל !
אי אפשר ואין צורך להמציא את הגלגל מחדש כל פעם, אפשר לגיטימי וכדאי לחסוך משאבים וללמוד מנסיונם של אחרים.
הפגנות לא פועלות פה, אז בשביל מה עוד אחת ?
חסימות, שביתות שבת ורעב לא פועלים פה, אז בשביל מה עוד אחת ?
מה כן פועל פה ?
20000 איש ברחוב הולכים צועקות ושורפים כל דבר בדרך מכאן לשם, זה פועל ! ראינו כולנו בחדשות.
שריפת תחנות דלק, חנויות, מכוניות .. זה פועל, כולנו ראינו בחדשות, לכידת שוטרים בני ערובה והתלהמות אלימה וחסרת מעצורים, זה פועל - כולנו ראינו בחדשות.
אני אישית מאמין שחולי הסרטן והנכים יותר צודקים מאיתנו, אני עקבתי אחרי המאבקים האלו, ראיתי מה הם השיגו, יותר נכון מה הם לא השיגו. אם הם לא הצליחו כלום והם הכי צודקים בעולם, אני משוכנע עד לעצם שאנחנו לא נצליח כלום בכלל. למה ? כי אנחנו לא שווים כלום, כי אנחנו לא מעניינים שם אפאחד.
כי אין לנו שום כוח.
המלחמה הזאת לא אבודה, היא לא מלחמה בכלל.
יש מלחמות צודקות לפי כל קנה מידה אפשרי פה שלא זזות מטר. אז אנחנו ? אנחנו אפילו לא אויר ..
-
נקודה למחשבה - כולנו רוצים להפוך את החיים במדינה הזו לקצת יותר " נסבלים " , שיהיה לנו טיפה יותר טוב ... אני רואה פה הירתמות של הרבה אנשים עם רצון לשפר , זה שאנחנו כרגע מדברים בפורום ג'יפים זה לא אומר שהמטרות שלנו צריכות להתמקד רק בתחום .
בואו נעשה דבר כזה , נחשוב ביחד מה הכי חורא לנו היום במציאות בה אנחנו חיים ? אך להוציא דברים פוליטים כמו יהודים ערבים וכדו' ... !!!
לי למשל הכי מציק כל המיסים המטורפים שנועדו לשמן שחיטויות בממשלה וכדו'.. , בתור עצמאי יוצא לי לשלם יותר מ50% מההכנסה שלי למיסים למיניהם :evil::evil::evil:
-
-
אני מתפלא עליך אסף ...
יש לו מושבי ספורט וצלחות מאוררות ... זה ברור שהוא אוייב הציבור, כניראה הוא גם רצח את קנדי ואת רבין.
ואתם חושבים שעם הפגנה אפשר לשנות את הקרקס הזה ?
על זה נאמר .. פפפכככככככ ....
כבר מזמן אמרתי שבפעם הבאה שעוצרים אותי לבדיקת תקינות הרכב אני לא עוצר ויהי מה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
נקודה למחשבה - כולנו רוצים להפוך את החיים במדינה הזו לקצת יותר " נסבלים " , שיהיה לנו טיפה יותר טוב ... אני רואה פה הירתמות של הרבה אנשים עם רצון לשפר , זה שאנחנו כרגע מדברים בפורום ג'יפים זה לא אומר שהמטרות שלנו צריכות להתמקד רק בתחום .
בואו נעשה דבר כזה , נחשוב ביחד מה הכי חורא לנו היום במציאות בה אנחנו חיים ? אך להוציא דברים פוליטים כמו יהודים ערבים וכדו' ... !!!
לי למשל הכי מציק כל המיסים המטורפים שנועדו לשמן שחיטויות בממשלה וכדו'.. , בתור עצמאי יוצא לי לשלם יותר מ50% מההכנסה שלי למיסים למיניהם :evil::evil::evil:
יפה שגיא, המגמה יכולה להיות "מפלגת העצמאים" או משהו בסגנון.
מלווה בהסברה יפה שעסקים קטנים ובינוניים מהווים את עמוד השדרה של המשק.
כמה מאזרחי ישראל הם עצמאים ובעלי עסקים קטנים? (שאלה רצינית)
נגיד 60% מהם גם יצביעו עבור מפלגה כזו, במקרה הטוב. אפשר לשער מראש אם הכיוון הזה ריאלי, או שהוא צר מדיי.
הצעות לאג'נדה:
* פטור חלקי או מלא ממיסוי בענפי החקלאות והבנין למי שמעסיק עובדים כחולי ת.ז., ביחס ישיר לאחוז הישראלים המועסקים אצלו. הרעיון יכול להצבע בגוונים אופטימיים וציוניים, בליווי ההסבר הפשוט שכסף שישולם לישראלי ישאר כאן, ולא יזלוג לחו"ל.
* מלחמת חורמה בעבירות רכוש. הסבר נוסף נראה לי מיותר... וזה גם טוב לעצמאים.