תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
אני לא רואה סיבה להתבלבל .
קיבלת סקירה נהדרת על רכבי השטח האמיתיים שניתן לרכוש בישראל + חסרונות / יתרונות בהשוואה ל FJ .
דעתי האישית - צור קשר עם ניר ששון, עשה סיבוב על ההאמר. מצא לך FJ פוטנציאלי ביד 2, עשה עליו סיבוב, ואולי גם על רנגלר רוביקון ארוך .
ואז תחליט ...
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הנה. קשקוש מהיר.
במציאות זה לא מעשי, בטח לא בישראל, אבל לחלום לא עולה כסף.
מה קרה דרור? אתה כבר יודע שאיך שתשים רכב חדיש בחנייה יעשו לך שריטה לכל האורך ?? ;)
לSGILL
האמר 2006 מפואר עם נעילה אחורית עולה סביב 140-150 אלף ש"ח.
אם אתה קונה FJ 2007ללא אחריות אז זה כבר לא משנה שניהם ללא אחריות יבואן.
ובתור אחד שעובד בחברת רכב אחריות זה דבר עם ערך כספי גבוה ביותר,אל תזלזל.
אתה יכול לקנות רכב ב-200-220 אלף ש"ח(שלא תשכח את ירידת הערך המטורפת שלהם) ויש תקלה ברכבים כאלו מדובר בעוד הוצאה לפעמים של עשרות אלפי שקלים,ואין לך עם מי לדבר .
חוץ מזה רכב שישמש אותך לטיולים ועבירות גבוהה ,ככל שהמחיר יעלה כך יכאב לך יותר הלב לשבור אותו בשטח.
שוב פעם שניהם באותו מחיר ישנה עדיפות מסויימת לטויוטה .....
בפער מחיר עצום ברור שהאמר יותר ממספק עם יכולות שטח בסיסיות גבוהות יותר ועם אחריות מדגמי 2007 ומעלה.
לארז היקר אהבתי את תגובתך לגבי האמר והבסיסיות שלו.
דיפנדר שעולה 300אלף ש"ח ומגיע ערום ועם הנדסת אנוש גרועה יותר מסוזוקי אלטו שעולה 55 אלף ש"ח יותר טוב..........
אני בטוח שבני רכבים סטנדרתיים האמר לא רחוק מדיפנדר בסיסי.
אהלן ניר....
מצטער אבל לא זכור לי שהשוואתי/דיברתי/כתבתי משהו על דיפנדר או על עומק השריטה של מי שקונה כזה רכב(חדש או ישן).
אל תעלב כי אמרתי את דעתי על הרכב שלך, (שבישראל היותו שלך=באופן אוטומתי לזה שהוא הטוב,היפה,החזק מכולם...)
הH3 הוא רכב נחמד,לא יותר מזה, אני חושב שמי שקונה אותו לפני הכל אוהב את איך שהוא נראה ורק אחרי זה בודק מה טוב ומה לא טוב, יש לו יכולות עבירות סבירות, בטח אם אתה משווה אותו לSUVים מודרנים, לדעתי לכל לנדקרוזר 120 או 150 ,דיסקברי 3 או 4 יש את אותה רמת העבירות בשטח יתרונות מוחצים עליו מחוץ לשטח או בשבילים.
ומי ששאל על הH2 ,ענק,מכוער,וולגרי,אכות יצור נמוכה,אכות הרכבה עוד יותר נמוכה.. אבל.....אחחח איך הוא נוסע בשטח....
הרכב מגיע עם צמיגי 35" כסטנדרט! נעילה אחורית חשמלית, מנוע מאודדד חזק(ומתלה מאודדד רח(איכס), שפרתי כמה כאלה, אם הוא היה נראה אחרת הייתי שמח לזכות בלוטו(או להתחתן עם הבת של הבעלים של דלק) ולקנות אחד כזה....
נקודה אחת : אתה יודע של fj יש 2 דלתות נכון ? תקנו אותי אם אני טועה .
אם אתה בעל משפחה ( ובטח שעם ילדים קטנים ) הדבר יקשה עלייך...
חוץ מזה....נראה מליון דולר .
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivviz
נקודה אחת : אתה יודע של fj יש 2 דלתות נכון ? תקנו אותי אם אני טועה .
אם אתה בעל משפחה ( ובטח שעם ילדים קטנים ) הדבר יקשה עלייך...
חוץ מזה....נראה מליון דולר .
לא מדויק ... מתקן אותך .
הדלתות הקדמיות נפתחות רגיל, והאחוריות הפוך .
מצורפת תמונה להמחשה .
אני מאוד אוהב את הFJ. נסעתי עליו קצת בארה"ב והרכב הזה נעים ועשוי ממש טוב (לא נסעתי איתו בשטח לצערי) הוא אכן נבנה ותוכנן להיות רכב שטח אמיתי, אפילו שהוא חולק מכלולים עם לנד קרוזר סטנדרטי. זה מתבטא בדברים הקטנים כמו רצפות מגומי איכותי שמאפשרות לשטוף אותו עם צינור מבפנים. כמו גם בדברים הגדולים כמו איכות ואמינות (ע"פ האמריקאים). אני אישית גם אוהב את העיצוב שלו, ההיסטוריה של אבא שלו, ואת העובדה שהוא נבנה מראש כדי לבלות בשטח, וזה נלקח ע"י המהנדסים שתיכננו אותו בחשבון.
לא הצלחתי למצוא את הדף המקורי שהיה לרכב באתר של טויוטה, עוד לפני שהוא הושק,*אבל שם ראו שהתכנון לקח בחשבון שהרכב באמת יורד לשטח, ולא סתם איזה שביל שלג או בוץ בקנדה כמו סבארו אאוטבק.
אני יודע שהדלתות האחוריות נפתחות הפוך (דלתות התאבדות) ואני גם יודע שהן נפתחות רק אם הקדמיות פתוחות שזה קצת לא נוח.
מה שאני לא בטוח, ואשמח לתשובה, זה אם החלונות הקטנים של הדלתות האחוריות נפתחים?
תודה
ועוד עניין אחד של מחיר: אם משווים את ה- FJ ללנד קרוזר עם אותו מנוע (4 ליטר בנזין) מאותה שנה (2007) אין הבדל במחיר. שניהם באזור ה- 200K.
תגובה: תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
מעיר את השרשור בעקבות חשק שלי לכלי הזה. אחרי מספר שנים נוספות על הכביש ובשטח, האם עדיין הביקורות חיוביות מבחינת אמינות ויכולות השטח?
Re: תגובה: תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
שלום,
השרשור הזה מאוד רלבנטי מבחינתי ואשמח לשמוע מה הדעות היום, אחרי שעברו מספר שנים וק"מ.
אני מתלבט בין רנגלר ארוך 2008-9, FJ Cruiser 2007, והאמר H3 2007-8 (יש הצעות לאפשרויות אחרות?).
אני רוצה רכב עם יכולות שטח (שאני בהחלט מתכוון לבחון), משפחתי (5) – לכן קצר לא רלוונטי, שישמש כרכב שני (היום עושה 6000 ק"מ בפרייבט).
מעדיף שלא לרדת מתחת ל- 2007 – לכן פסלתי לנדקרוזר, ופאג'רו בגלל המחיר/ק"מ גבוה.
מבחינת מחיר, הם די דומים סביב 130+.
מבחינת עיצוב – אני אוהב את כולם. נראה לי שהילדים יסבלו ב FJ מאחור, ולצערי התדמית של האמר קצת בעייתית בארץ – אישית אני מאוד אוהב את צורתו.
קראתי כל שרשור שמצאתי בנושא, ואעריך כל עדכון שיש בנושא סדקי השלדה ב- FJ, והבעייתיות של אחזקת רכב מיבוא אישי,
למול הבעייתיות של ההאמר היתום מהורים לאחר מות החברה.
האם יש למישהו האמר שמכיר שטח (לא רכב חתונות) שאפשר לעשות עליו סיבוב ו/או לשמוע חוויות.
מה עלויות האחזקה השוטפת בכל אחד?
להתראות בשטח בקרוב
עידו
תגובה: Re: תגובה: תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
הייתי באותה הדילמה שלך ואלו היו גםשלושת המועמדים שלי אבל בסוף בחרתי לפני כחודש ברוביקון 2007.
לא יכול לענות לך לגבי שאר המועמדים אבל יכול לשתף בשיקולים שלי.
השיקול העיקרי שמבחינתי הכשיל את ה-fj ואת ההאמר היה התחזוקה השוטפת שלהם שעלולה להיות בעייתית מבחינת זמינות ועלות חלפים ומבחינת זמינות מוסכים בעלי ידע וניסיון בטיפולברכבים אלו.
הג׳יפ כעת הפך אצלי גם לרכב יום יומי ואיני יכוללהרשות לעצמי להעמיד את הרכב למספר ימים בשל מחסור בחלף או בשל תיקון קלוקל.
שיקול הוא זמינות הדגם בשוק המשומשים. הרנגלר הרבה יותר נפוץ ולכן יש סיכוי גבוה יותר שתמצא אקסמפלר הולם.
Re: תגובה: Re: תגובה: תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
הבחירה שלך כנראה הכי הגיונית, אבל כרגע יש בשוק המכירה המון H3, מעט רנגלרים ארוכים ספורט, ועוד פחות FJ.
לא מצאתי רוביקון.
בדקתי FJ בשטח ונהנתי מאוד, בדקתי רנגלר ונהנתי לא פחות, עדיין מחפש האמר לסיבוב.
תגובה: Re: תגובה: Re: תגובה: תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
יש לך את היכולת לחכות לחלפים כמה שבועות לפעמים ?
צריכת הדלק של ההאמר הכי 'בעייתית', אבל כל הרכבים האלו זוללים דלק כך שק"מ יותר או פחות לליטר זה לא כל כך משנה. מנוע ה- 3.7 של ההאמר והמשקל של הרכב גורמים לרכב להיות חלש משמעותית מה - FJ. גם המנוע של ה- JK עד 2012 הוא חלש יחסית (200 כ"ס) אבל מרגיש הרבה יותר חזק מההאמר.
ה- FJ חולק מנוע הם הלנדקרוזר 4 ליטר בנזין שיובא לארץ, כך שסביר להניח שחלקים למנוע (הגורם העיקרי שמשבית את הרכב מנסיעה) לא יהיה חסר.
חלקים קוסמטיים יקח יותר זמן. אבל אותם גם יותר קל לקנות באי-באי ולשלוח לארץ בלי בעיות של אישורים.
חלש באיזה מובן ? נהגת בH3 בכביש ובשטח ? אתה מחפש מטוס ?
עשיתי נסיעת מבחן על שלושת הרכבים. הנסיעה הייתה קצרה. לכן הרשמים שלי צריכים להלקח בערבון מוגבל.
הכי ״נמרץ״ מבחינת תגובות הדוושה והשילוב בין המנוע והגיר היה ה fj. השני אחריו היה הרנגלר והאחרון והכי גמלוני בתחושתמהיה ההאמר.
כל השלושה אינם חורכי אספלט אבל לטעמי מבחינת תגובות והתנהגות כביש הfj במקום הראשון.
מבחינת תחושת מרחב גם הfj וגם ההאמר קצת קלסטרופוביים בגלל מבנה החלונות הצר והגבוה יחסית כאןהרנגלר לוקח ובגדול.
מבינת רמת גימור הfj והרנגלר ספרטניים למדיי ונותנים תחושה של קשיחות ועמידות לכל. אבל לרנגלר אין כל כיסוי של ממש לתחושה זו ויש ציקצוקים פה ושם. ההאמר נותן את התחושה המפוארת והמפנקת יותר בתא הנוסעים אבל גם הוא סובל מאיכות חומרים וגימור נמוכים. הfj מככב מבחינת איכות ורמת גימור.
הערת ביניים כל שלושת הרכבים הם בני אותו הגיל בערך ןאותה רמת שימוש ותחזוקה פלוס מינוס כך שלטעמי ההבדלים שאני הרגשתי הם מובנים בדגם.
בשורה התחתונה לטעמי הרכב עם השילוב הטוב ביותר של יכולת כביש ואיכות חיים בכביש עם יכולות שטח לא מבוטלות בכלל הוא הfj.
הרנגלר והאמר נבחנו גם בשטח (בבור בתל אביב). הופתעתי לטובה מיכולות ההאמר בשטח. עלה את כל המיכשולים והמדרגות בקלות יחסית. הרנגלר כמובן שהיה עוד יותר טוב בשטח וממש עלה בקלילות וזילזול את כל המכשולים פשוט כוון וסע - נו טוב נעול קדימה אחורה. את הfj לא הזדמן לי לבחון בשטח.
כמו שכתבתי כבר, הכי התחברתי לרנגלר מבחינת המיכלול והמותג והוא הכיגרם לי לחיוך מבין השלושה.
Re: תגובה: Re: תגובה: Re: תגובה: תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
הי,
אני מוסיף עוד נתון שאותי לפחות מאוד עצבן - מחיר הביטוח.
לרנגלר 2009, קיבלתי הצעה של 2133 למקיף ו- 1480 לחובה.
ל FJ 2007, קיבלתי הצעה של 6990 למקיף, ו- 2000 לחובה.
להאמר 2008, קיבלתי הצעה של 5600 למקיף, ו- 2010 לחובה.
חלק מחברות הביטוח גם דורשות להביא הערכת שמאי של יצחק לוי, ל- FJ.
למישהו יש ביטוח זול יותר ל- FJ?
תגובה: Re: תגובה: Re: תגובה: Re: תגובה: תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
עידו
אין לך מה להתעצבן. חברות הביטח לא אוהבות רכבים ביבוא אישי ושאינם מופייעים תחת קוד הביטוח הנכון ב״תנ״ך״ שלהן יעני במחירון לוי יצחק.
הרוביקון שלי שנת 2007 מקיף 4,600₪ !!! גם רק לאחר הערכת שמאי מיוחדת של לוי יצחק באשרלשווי הרכב והתוספות שבו.
הנחמה היא שמקרה כזה ננקב סכום ביטוח לפי הערכת השמאי שמתקרבת אכן למחיר השוק הריאלי של הרכב במקרה של חלילה אובדן.
כך לפחות אם חלילה הרכב יאבד אני לפחותאקבל שוויריאלי שלו מהביטוח.
עוד נחמה שרלבנטית לרנגלר היא שברישיון הרכב הוא מוגדר כרכב ״פרטי״ ולא כ״מסחרי אחוד״ דבר שמוזיל את ביטוח החובה ובמקרה שלי החובה רק 1,200₪.
חברים שאלה
ראיתי שכתבו בשרשור שנאסר לייבא את הFJ קרוזר לארץ!! המודלים היחידים שיש בארץ הם משנת 2007
ועדיין יש חברות רכבים שמייבאים אותו לארץ(יש המון כאלה ביד שנייה)
איך זה אפשרי?
אם זה נאסר ליבוא לא אומרים לעצור את הרכבים במכס?
תודה רמי
רמי
בשנת 2007 ניתן היה לייבא את הfj הרכב הפך להיט ויובאו כמויות דיי נכבדות יחסית. לכן זה מה שיש כמשומש.
לאחר מכן (כנראה בלחץ היבואן) משרד התחבורע אסר על היבוא בשל חוסר תאימות של הפנסים שהיו בתקן אמריקאי לתקן האירופאי שתקף בארץ.
עניין זה הוסדר לאחרונה איך שהוא ומשנת 2012 ניתן לייבא את הfj.