-
תגובה להודעה: >>> מפגש ג'יפולוג מדברי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itt8
האמת, שאני מת להגיע וגם ישלי אחלה מסלולים מוכנים לטיול לשבת של למחרת למי למי שירצה להצטרף אלי, אבל מתלבט אם להגיע בגלל הקור העז הצפוי לנו במדבר בליל שישי הבא,
תגיע,
אביא לך פליס של גיבורים...ושלושה קרטונים של גלילי גפת רק בשבילך.
על יד המדורה, עם בטן מלאה ועם וויסקי זורם בדם יהיה חם. במקרה שלי, זה דם שזורם בוויסקי.
ומכיוון שאני נוהג גם ללכת במדבר עם הבית על הגב, שק שינה טוב שמיועד לטמפ' הללו ומזרון נח יעשו את העבודה.
אני מתכנן על נחל יתר כמחווה לחוצה נגב האחרון.
איללכא...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נעם1
תגיע,
אביא לך פליס של גיבורים...ושלושה קרטונים של גלילי גפת רק בשבילך.
על יד המדורה, עם בטן מלאה ועם וויסקי זורם בדם יהיה חם. במקרה שלי, זה דם שזורם בוויסקי.
ומכיוון שאני נוהג גם ללכת במדבר עם הבית על הגב, שק שינה טוב שמיועד לטמפ' הללו ומזרון נח יעשו את העבודה.
אני מתכנן על נחל יתר כמחווה לחוצה נגב האחרון.
איללכא...
וזיתים, אל תשכח זיתים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
וזיתים, אל תשכח זיתים.
אסף.
לא אשכח,
2 סוגים של זיתים שחורים ו- 4 סוגים של זיתים ירוקים כי כידוע, אכילה מרובה של זיתים מחממת את הגוף.
ואולי אביא 1 טל זהר אבל איני מבטיח.
נעם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יש לי פטור משמירות בחושך כשאני בטיולים ולא על מדים- יש מצב שאתה שומר כל הלילה בשביל כולם?
אני מוכן לתת לך את הכלב אם זה יעזור לך להרגיש מוגן (רק תתחשב בו קצת, הוא כן הולך לישון חלק מהזמן).
לגבי החימוש, נהלי פתיחה באש ותגבור גזרות, תהיה עליית משמר עם גזרות הקפצה? (כחול, לבן ואני בטוח שאיפושהו היו עוד כמה צבעים..)
אני באמת מבקש תדריך מסודר, ג"ג עם סטיקלייטים וסס"ל (לבן) ואם אפשר, תביא גם צהוב כי אחרת איך נדע איפה נגמר החלק של המחראה/חל"כ?
אפרופו מלכודים, הצעת ייעול קטנה- אם תוכל לשים מוקשי תאורה, נרוויח פחות שומר אחד לפחות, והאפוף שיקום בלילה לחפש את הצוללת בואדי וישכח להודיע לשומר (אתה) יעשה לכולנו מפגן יומעצמאות קצר ומשעשע..
אם מגלים את המאהל שלנו, והאינדיאנים- אופס, הנייטיב'ס עם הכפיות מתחילים לרחרח, יהיה פינוי מסודר בלילה עם הרכבים או שוב פעם מסע פילים מבולגן?
וקושייה אחרונה,
כשהילדה קמה בלילה לפיפי, וצריך לתת שתן ליד השיחים מחוץ למאהל, מה התדר של החפ"ק כדי להודיע שיצאתי מהמתחם?
זה רק בגלל שלא בא לי לקבל כדור בתחת מפסיכי פרנואיד שחושב שהוא בשיירת קרוואנים במערב הפרוע לפני 100 שנה.
תעשה טובה לכולנו,
את הכלב תשאיר בבית- זה טוב כשאתה בחניון של 2-3 רכבים, לא כשיהיו עשרות רכבים והכלב יקבל טמטום חושים מכל אחד שהוא לא מכיר כי אם הכלב שלך בטעות יגע בילד של מישהו בחושך אתה וגם הכלב תתחרטו על זה לכל החיים.
את הנשק תשאיר על הגוף שלך בלבד, או יותר טוב בבית-יהיו שם כ"כ הרבה אנשים שיסתובבו ואף אחד לא רוצה לראות מולו קנה בזמן שהוא מחרבן שפוף מאחורי שיח כי אתה חי בסרט סוג ג'.
דורון - אני עדיין מנסה להפסיק לצחוק מהתגובה שלך, לדעתי צריך להכריז עלייך חבר של כבוד בפורום הזה:p
לגבי הנשק - אני בעד איזה אקדח או שניים שיהיו, לא יזיק(כמובן ביידים של אחד שפוי- אני לא מתאים מצטער) לגבי כל השאר, מוקשי נ"ט ותאורה עליי, תדריך +ג"ג עם סטיקלייט אני בעד, וכמובן צוות טיהור אב"כ למחראה. לגבי המצררים, חוץ מלאבד רגל\יד\איבר חיוני אחר אין מה לדאוג, חוץ מ"החבילה" יש היום פרוטזות מצויינות במדור שיקום של משהב"ט. סמוך עליי - כל מי שהובר בחה"ן הולך לבדוק ולמדוד, זה כמו מסכת אב"כ, יש לך אחת ממתינה בימ"ח...
וברצינות עכשיו, חוץ מלסנדל את הרכבים+שרשראות מאוד כבדות+לחנות בצורה מרוכזת שחוסמת רכב אחד באחר, ואת האחרון שיכולים לגנוב\לגרור להצמיד לנקודה מוארת או ליד מישהו שנשאר ער, אין מה לעשות יותר מדי, רק לשים את הציוד היקר ליד הראש באוהל, ולשמור על הקטנטנים, לי אין כאלה, אבל הם הכי חשובים בעולם, ואם אחד מאיתנו חס וחלילה טפו טפו חמסה שום בצל יפגע בהם עם הרכב זה יהיה יותר גרוע משיגנבו את כל הג'יפים בעולם. אין מה להגזים עם האבטחה והצליב מא"גים ותצפיות אוויר, זה יוציא את כל הכיף מהמפגש. תשאירו את זה למילואים
נראה אותכם בשטח, יהיה כיף מטורף אני בטוח, רק תשמרו על הבטיחות. וזה אני כן לוקח מהצבא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eli8ball
נראה אותכם בשטח, יהיה כיף מטורף אני בטוח, רק תשמרו על הבטיחות. וזה אני כן לוקח מהצבא.
בטיחות זה לשים את הכלימגורים בכיוון הנכון.
איכשהו, מכל הדברים הם תמיד הפחידו אותי רצח. הכלימגורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נעם1
בטיחות זה לשים את הכלימגורים בכיוון הנכון.
איכשהו, מכל הדברים הם תמיד הפחידו אותי רצח. הכלימגורים.
כאחד שבא מהתחום, הפחד שלך מעולם לא היה מוצדק יותר. יש כל כך הרבה דגנרטים ששמים אותם הפוך באימונים, כשהם היו נופלים בידיים שלי הם היו מפנים פלוגות שלמוד אחד על אחד, כד להמחיש להם מה יקרה אם הם יעשו את זה בחי. איך אומרים מה שלא נכנס מהאוזניים יכנס מהרגליים...
-
הצורה שלהם לא מבהירה בצורה ברורה מה קדימה ומה אחורה, וזה למי שלא יודע או מתעלם ממה שכתוב עליהם.
אם כבר,
מישהו יודע מה מקור השם בעברית? (שוב שיבוש בסגנון ריאו=R10).
-
מה עובר עליכם, משרשור מפגש זה נהיה שרשור הפחדה כדי שלא יבואו.
היתרון בגודל, תבואו בהמוניכם. נתראה שם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הצורה שלהם לא מבהירה בצורה ברורה מה קדימה ומה אחורה, וזה למי שלא יודע או מתעלם ממה שכתוב עליהם.
אם כבר,
בבקשה
http://www.fresh.co.il/dcforum/Army/532.html#1
בברכה,טושי
-
יש טעות בכתבה של "פרש".. במקור השם ובאיות שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם כבר,
זהו השם העברי על בסיס השם האמריקאי, האמת, השם בעברית הולם אותו, כלי מגור.
המקור claymore mine
http://en.wikipedia.org/wiki/M18_Cla...personnel_mine
איללכא
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
מה עובר עליכם, משרשור מפגש זה נהיה שרשור הפחדה כדי שלא יבואו.
היתרון בגודל, תבואו בהמוניכם. נתראה שם.
הם התחילו.
אני דווקא חושב שהיתרון בקוטן ולא בגודל אבל אבוא בכל זאת.
בשנה וחצי האחרונות אני מטייל הרבה באזור שתחום בין כביש 211, 40, 10 וכביש 171 בקבוצות קטנות מאד ולעיתים אף לבד כולל לינה בעומק השטח. מעולם לא נתקלתי בבעיה.
עידו כהן וקיד שמחו מאד למצוא מדורה דלוקה באמצע המדבר בראלי חוצה נגב האחרון. היפותרמיה באותו היום לא היתה רחוקה מלהפוך למציאות.
ובכל זאת, אמלא שבצ"ק ואשאיר אצל השליש. מי השליש?
איללכא...ונפגש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נעם1
הם התחילו.
אני דווקא חושב שהיתרון בקוטן ולא בגודל אבל אבוא בכל זאת.
בשנה וחצי האחרונות אני מטייל הרבה באזור שתחום בין כביש 211, 40, 10 וכביש 171 בקבוצות קטנות מאד ולעיתים אף לבד כולל לינה בעומק השטח. מעולם לא נתקלתי בבעיה.
איללכא...ונפגש
תמיד יש פעם ראשונה
-
המקור הוא שם של חרב סקוטית, האמריקאים אוהבים לתת שמות של כלי נשק ישנים לכלים "חדשים".
http://www.a2armory.com/bravsworando.html
-
"יאללה... נ.צ. 155800/534250, חורשת האקליפטוסים על הגדה המערבית של הנחל."
אפשר לקבל נקודת סימון באיזו נקודה נפרדים מכביש 211 כדי להגיע ל-נ.צ/ החורשה המדוברת?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
"יאללה... נ.צ. 155800/534250, חורשת האקליפטוסים על הגדה המערבית של הנחל."
אפשר לקבל נקודת סימון באיזו נקודה נפרדים מכביש 211 כדי להגיע ל-נ.צ/ החורשה המדוברת?
יש לרדת מכביש מס' 211 בנ"צ : 157243/536464 על השביל לכיוון דרום מזרח, עד מפגש עם הכביש המנדטורי, לנוע על הכביש לכיוון דרום מערב בערך 3 ק"מ עד לנקודת המפגש בחניון הלילה,
-
יש לרדת מכביש מס' 211 בנ"צ : 157243/536464 על השביל לכיוון דרום מזרח, עד מפגש עם הכביש המנדטורי, לנוע על הכביש לכיוון דרום מערב בערך 3 ק"מ עד לנקודת המפגש בחניון הלילה,
תודה על התשובה. מכיון שאני ללא GPS יש בנ"צ שציינת (157243/536464) סימון כלשהו או שיוצב סימון/שילוט עד המפגש?
-
לא יהיה שום סימון / שילוט.
נדרש ניווט ברמה בסיסית ביותר, או לחילופין הצטרפות למישהו שיש לו את היכולת הזו.
אסף.
-
אפשר גם לפנות שמאלה (דרומה) בצומת שבטה, ומיד ימינה (מזרחה) לכביש המנדטורי, ולנסוע עליו 9-10 ק"מ בערך.
-
צומת הר-קרן (ישיר לכיוון מעבר ניצנה, ימינה (צפונה) לכיוון הבסיס של גבעתי), אתה ממשיך ישר עד לבסיס שבצד שמאל (דרום),קצת אחרי הצומת.
פונה שמאלה(דרומה) לבסיס ומיד יש פנייה שמאלה לדרך עפר בין עצי הוושינגטונה שלאורך הכביש.
אחרי 50~ מטר השביל מתעקל ימינה (דרומה), סע איתו- זה שביל שפרייבט יכול לנסוע בו- עכשיו אתה נע בעצם במקביל לגדר של הבסיס כשאתה ממערב לו, אם אחרי הירידה מהכביש הגעת לערוץ גדול אז פספסת את העיקול דרומה.
אם פספסת, תחזור אחורה ותנוע במקביל לגדר של הבסיס דרומה.
השביל מתעקל דר' מזרח וחוצה מספר ערוצים רדודוים ובכללי מוביל אותך לחניון שהוא כמה עצי אקליפטוס בצמוד לדרך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
תודה על התשובה. מכיון שאני ללא GPS יש בנ"צ שציינת (157243/536464) סימון כלשהו או שיוצב סימון/שילוט עד המפגש?
יובל
הכי פשוט כמו שדרור רשם - לבאים מצפון, (שזה רובינו מן הסתם) צומת שיבטה שמאלה >פניה ראשונה ימינה לכביש המנדטורי > נסיעה של 10 ק"מ ואתה במקום
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אדר_ק
משירותי בשבטה, יש לי טראומה ממצררים.
מי שיטעה ביותר ממטר לחניון, עשוי לפתח תסמונת דומה
עכשיו זה יותר ברור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אדר_ק
עכשיו זה יותר ברור
החניון רחוק מהאזור הנגוע.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אדר_ק
משירותי בשבטה, יש לי טראומה ממצררים.
מי שיטעה ביותר ממטר לחניון, עשוי לפתח תסמונת דומה
אסף
הלוויין שלי זיהה פצצה ע נ ק י ת בדיוק במקום של המפגש ! מה עושים?!?!
מהר להזעק ס"פ...
בברכה,טושי
-
מה עושים?
שולחים לגוגל תלונה שההדמאות שלהם ישנות..
או שמזיזים ת'תחת צפונה לראות בעצמך..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
אסף
הלוויין שלי זיהה פצצה ע נ ק י ת בדיוק במקום של המפגש ! מה עושים?!?!
מהר להזעק ס"פ...
בברכה,טושי
אלו שאני מתכוון בגודל של פינג_פונג, קופצות לחלון נהג ו- בום
בצילום בלון שנשאר בשטח מהבת_מצוה של הילדה.
TOOSHAY-AWAY
-
עכשיו ברצינות...
פקחים יסתובבו באזור ולכן כל אזור השמורה של הר נצר , הר בוקר , רמת ציפרים אסורים בתנועה.
אין הרבה לאן לטייל בלי להשתעמם מאזור המפגש של גיפולוג...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
עכשיו ברצינות...
פקחים יסתובבו באזור ולכן כל אזור השמורה של הר נצר , הר בוקר , רמת ציפרים אסורים בתנועה.
אין הרבה לאן לטייל בלי להשתעמם מאזור המפגש של גיפולוג...
לטעמי התגובה הזו מיותרת.
ראשית לגבי הפקחים- מה ואם אין פקחים אז האזור מותר לנסיעה? אם עץ נופל ביער ואף אחד לא שם הוא לא עושה רעש?
אסור זה אסור בלי קשר לפקחים. לגבי ההגיון באיסור זה כבר סיפור אחר.
ולגבי המסלולים מאזור המפגש- יש הרבה מאד מסלולים יפים למדי באזור הקרוב והרחוק של המפגש. מספיק לפתוח מפת סימון שבילים ולראות. הן מסלולים מסומנים והן שבילים אחרים מחוץ לשמורה!
התגובה הזו לא נועדה לעורר שום וויכוח אלא לתקן את הנאמר עבור כל מי שכן מתכנן להגיע. אין טעם להגיב עליה...
-
השטחים הסמוכים למפגש גיפולוג מדרום ובקעת קרחה הינם שטחי מצרר.
מצפון יש דיונות ( גם תחום שמורה ) , כל התואי מכתף שבטה ומזרחה הוא שמורה האסורה לתנועה
( לטעמי גזל של הטבע ) צריך אפוא , לנסוע רחוק יחסית ע"מ להתחיל מסלול טיול
או לנסוע לכוון גבול מצריים ונחל ניצנה .
נסיעה בערוץ הבשור והמשורה הוא לא ממש מעניין וגם ציר רמבו ( חלמוניות בוקר ) לא משהו
הקיצר , המסלולים היפים באזור נחמסו לנו ע"י "החוק " .
פעם טיילו שם חפשי ולאף אחד לא היה אכפת ( ראו ספרו של אבירם ברקאי - טיולים במדבר )
-
הר ספון,רמת רוח,הר רסיסים, הר חמרן, באר רסיסים, באר חפיר, נחל ניצנה, נחל ניצנה, נחל עקרב, נחל חרשה, נחל אילות, נחל דורבן, בורות לוץ, חסר לאן לטייל?