נראה בומבה! תדאג לתמונות טובות גם ביום והעיקר - תהנה בטיול.
*שים לב כשאתה מפנה את הגלגל לכיוון פנים הרכב, שהוא לא נוגע בעלים.
Printable View
נראה בומבה! תדאג לתמונות טובות גם ביום והעיקר - תהנה בטיול.
*שים לב כשאתה מפנה את הגלגל לכיוון פנים הרכב, שהוא לא נוגע בעלים.
אכן כן, backspace מדוד בחישוקים מקוריים של ג'ימני עומד על 90ממ לעומת 110ממ בויטארה.
בפועל זה אומר שהגלגל בולט החוצה ב-20ממ לטובת החישוק של הג'ימני כמובן.
החישוקים של הג'ימני שלי יוצעו למכירה בקרוב אם אתה מעוניין (חישוק פח מקורי שעבר צביעה לשחור מט)
רן.
אוקי. תודה על ההבהרה.
לגבי החישוקים אני מברר כמה אפשרויות, בכמה אתה מוכר?
ישי, איזו מידת צמיגים אתה מתכנן להרכיב?
זה על סמוראי?
אמנם אני בא מסופה ולא מסמוראי, אבל אני אשמח אם תסבירו למה אתם מתכוונים כשבמעבר מג'אנט רחב לג'אנט צר, קוטר הצמיג עולה... אני חולם? קוטר הצמיג הוא לא משהו קבוע?....
לעניין השפעה על היגוי ונוחות - ככל שהג'אנט כבד יותר, הוא מוסיף יותר משקל לא מוקפץ ולכן פוגם בנוחות. ככל שהחישוק כבד יותר, הוא "בולע" יותר כוח מהמנוע ולכן פוגם בביצועים. חישוק סגסוגת תורם לנוחות ובאופן זניח ביותר גם למהירות המירבית, בתנאי שהוא באמת קל יותר.
אופסט: ככל שהאופסט גדול יותר (כלפי חוץ), כך יגדל העומס על ציריות, מיסבים, בלמים, תפוחי היגוי, משאבת הגה (בכלים עם הגה כוח) קושי בהיגוי (במקרה של סמוראי ללא תיגבור כוח) ואפילו עד תחושת "כבדות" ופגיעה מסוימת בביצועים (שוב, לא בסופה, אלא בכלים מצומקי מנוע כמו וסמוראי). יש גם את ענין הבליטה מהבודי שמהווה בעיה רק מבחינת שוטרים. ואלמנטים מתעופפים שהצמיגים זורקים? בתכל'ס זה לא קורה. בעיה קטנה עד לא קיימת, למעט בבוץ...
איפה ג'אנט רחב עם אופסט זו ברכה? בשטח טכני. במיוחד בשפ"צים. אני עברתי בסופה מג'אנט 7 ללא אופסט ל-8 עם אופסט.
ההבדל ביציבות הג'יפ, גם בכביש, לא פחות מתהומי. בשפ"צים שקודם הייתי מתגלץ' הצידה ועל סף התהפכות, אני נוסע היום כמו על כביש.
טיעון נוסף לטובת ג'אנטים רחבים עם אופסט - כשאנחנו מרכיבים צמיגים גדולים ורחבים יותר מהמקוריים על ג'אנט מקורי צר, בהפניית הגה מלאה יש סיכוי שהצמיגים יתחככו בקפיצים/שילדה. צמיג גדול יותר? צריך להרחיק אותו מעט החוצה, עם כל ההשלכות של זה.
כמו שכתב אמיר - התצורה המקורית היא האופטימלית מכל הבחינות לשימוש יומיומי רגיל תוך שמירה על אמינות מקסימלית ואורך חיים של מכלולים שונים, ויש לה מעטפת ביצועים מסויימת. כל מה שאנחנו משנים ו"משפרים" לטובת מיקסום הביצועים/יכולות בשטח (שיפורי מנוע, הגבהות, הרחבות, ריכוך/הקשחה, הגדלת קוטר ורוחב צמיגים) יבוא בהכרח על חשבון משהו אחר. אם אתם רוצים, אתם יכולים להשוות את זה לעוגה שאתם מתלבטים איך לפרוס אותה - העוגה תמיד נשארת באותו גודל, רק מתחלקת אחרת.
דרור אני מסכים מאוד עם מה שכתבת.לי בסמוראי ההבדל בהגה ובביצועים מפצה על ההפסד הקטן ביציבות ועברתי משמונה ברזל ל6 מגנזיום...
+1 גם אני ירדתי במידת הג׳אנט
הג'יפ הוא ויטרה ארוכה.
אני מתכונן להתקין קיט קאלמיני "3 ובהוראות ההתקנה מצויין (באדום זוהר) שיש להגדיל אופסט וצמיגים.
כמובן שהם רושמים שזה הכרחי לעבודה תקינה של מערכת המתלים.
אני בדילמה מכיוון שאני לא רוצה להעמיס על המכלולים יתר על המידה, אבל קלמיני ציינו בברור שיש לבצע את השינו הנ"ל.
אני מתכוון לעלות מידה ל-235 אבל התכנון הוא: שלפני כן אני אתקין את ההגבה עם ה-195 שיש כרגע, בצירוף ג'אנטים של גימיני שמוסיפים אלמנט של אופסט
לבסוך אני מתכנן להישאר עם הגאנטים של הגימיני ועם צמיג 235
הסיבה שקלמיני דורשים מעבר לאופסט שונה נובע מהצורך להרחיק את הגלגלים מהמשולשים בסיבוב הגה מלא.
ללא ספייסר או חישוקים מתאימים, הגלגל משפשף את חלקו הקידמי של המשולש.
אצלי בדיוק להיפך, אני עובר מחישוק 5.5" לחישוק 7" עם אופסט שיקזז את הצורך בספייסר הנוכחי (25ממ).
מעבר להמלצות היצרן למידה 235, קשה יותר לאזן צמיג רחב על חישוק צר וזה בהחלט לא עושה חסד עם סרן חיי קידמי.
אתה יכול.
תחפש צמיגי 7.00X15.... גם הקוטר די דומה ל-235/75. אולי אפילו טיפה גדול יותר, ברמת ס"מ בודד - ס"מ וחצי.
חוקי או לא, סיפור אחר.
אההה...... זו שאלת מיליון הדולר. הזמינות נמוכה ואין מבחר יצרנים ופרופילים. מה שיש פה ושם זה בעיקר צמיגים ישנים מתוצרת אליאנס, שגם כשהיו חדשים, לא הדהימו באיכותם.
אישית אני ממש לא משתגע על הצמיג הזה. צר מדי, קשה מדי. בטח לאוטו קטן וקל כמו סמוראי... אני זוכר שחבר הלביש כאלה על קיה ספורטאז' עם ג'נטים 6' מקוריים של CJ והרכב נראה אכזרי.
לטעמי האישי הוא מתאים רק כצמיג קדמי לבאגים למיניהם, או למי שמוכרח שהסמו שלו ייראה כמו דיפנדר קטן...
אם אתם מוגבהים מספיק כדי שיהיה מקום בבית הגלגל, לא אכפת לכם מעניינים פעוטים כמו חוקיות ויש לכם יחסי העברה מתאימים/לא מפחדים מקוטר 31 - תמצאו סט ג'נטים ברזל מקורי 16' של גרנד ויטארה שמתאים בול למעגל החלוקה של ויטארות ישנות, סמוראי וג'ימני, תלבישו עליהם צמיגי G90 במידה 7.50X16 של דיפנדר וחסל. לא יודע איך האוטו ייסע, אבל זה ייראה טובבב...
סמוראי לא יסע לשום מקום עם חישוקי "16 של GV.
זה חישוק כבד. מאד כבד.
וגם יפה, מאד יפה.
יותר כבד מג'נט אמריקן רייסינג 8'?...
אני מכיר לפחות סמו אחד שנסע על ג'נטים כאלה, ועוד עם צמיג 235/85.... והוא נסע. אפילו נסע יפה.
וזה אפילו היה רשום לו ברשיונות.... שזה כבר סיפור אחר. זה היה מזמן.
כבד יותר מאמריקן רייסינג 8" :)
ומסכים, הוא בהחלט אחד מחישוקי הפח הכי יפים שיש.
[QUOTE=Ranster;419940]כבד יותר מאמריקן רייסינג 8" :)
QUOTE]
אתה בטוח? הספר שלי שוקל כמעט 30 קילו עם צמיג ( ספר כי לא פירקתי גלגל מהאוטו, כמעט כי אני לא זוכר בדיוק אולי 29 ) על משקל תעשייתי
אפשר לשים צמיגים יותר גדולים מ 235/15 הבעיה תהיה במייסבים בעיקר, אפשר גם להכניס לרשיון
דרור; אמרתי שאני אוהב את הרעיון, אבל לטעמי לא ריאלי לשים 7.00X15 או כל צמיג כל כך גדול לויטרה.
אני מפחד לשים 235 כדי שהרכב לא ירגיש כמו עגלה, אז יותר מזה לא בא בחשבון.
5.12 בסרנים, 1.82 בטרנספר, הילוך ראשון ארוך יחסית (~3.6) וצמיגי 235 שמפחיתים כ-10 אחוז מהמקור יפגעו קשה מאוד בהילוך הכח.
הקלאץ והרכב יסבלו והרבה בקטעים טכניים.
וזו מעין מלכודת כי שינוי היחס בטרנספר ל-4.24 לדוגמא יהפוך את הילוך הכח הרכב ללא שמיש בעליל למעט טיפוס טכני איטי מאוד וגם שם, זה נפיץ מאוד והסיכוי לגזור ולשבור גדול מאוד.
''' אמנם אני בא מסופה ולא מסמוראי, אבל אני אשמח אם תסבירו למה אתם מתכוונים כשבמעבר מג'אנט רחב לג'אנט צר, קוטר הצמיג עולה... אני חולם? קוטר הצמיג הוא לא משהו קבוע?.... '''
דרור, אני מחזיק 3 סטים שונים של 7.00-15 או 700-15 , שלושתם שונים בפרופיל ובמידות ושלושתם של אליאנס . אני מחזיק חישוקים 5.5 ,6 ,7 ,8 .
כשלקחתי סט מסוים והרכבתי אותו על חישוקים שונים גובה/קוטר הגלגל השתנה כל פעם משום שאם אורך חלק הצמיג מצד אל צד עליון או תחתון נשאר קבוע (פחות או יותר ללא מאמצי מתיחה -ה7.00-15 הם צמיגי ניילון ) גובה הדופן משתנה כל פעם כי חלק הסוליה קטן /גדל בהתאם לרוחב החישוק , חישוק רחב = סוליה רחבה = דופן קטן ולהיפך חישוק צר = סוליה צרה = דופן רחבה .
כמו שהערת לי פעם על תמונה עם אחד הסטים על חישוק 8 הגלגל נראה מנופח אבל זה גם שינה את הגובה / קוטר שלו .
ׁ(פעם קניתי חישוקים 7 שהיו מורכבים עליהם צמיגים 205/70/15 . הצמיגים נראו כמו צמיגים של קורקינט -רחבים במקצת עם דופן ננסית )
רן, יכולת הזחילה של הויטרה לאחר הגדלת הצמיגים היא הנקודה הפחות בעיתית.
שינוי יחסי העברה בטרנספר באמת יגרום לעומסים גדולים, שיגרמו לשבירות במיוחד לסרן הקדמי.
דרור , יכול להיות שאתה צודק אבל יש דרך פשוטה לבדוק את זה .יש לי סט אחד אחיד במחסן שחלקו יושב על 5.5 וחלקו על 7 .אמלא שני צמיגים ללחץ אויר שווה ואד אמדוד את קוטרם / גובהם ללא עומס . ללא הסבר מדעי אני מאמין / מקווה שזה ייתן תשובה . (אני לא יודע אם זה קשור אבל סביר להניח שרוב חברי האתר נוסעים עם צמיגי פוליאסטר/פלדה ורק אני עדיין בתקופת האבן עם צמיגי ניילון )
לי בסמוראי יש צמיגי ם במידה מקורית, 205, והם הורכבו בעבר של ג'אנט 5.5, אח"כ על ג'אנט 8" ועכשיו על 7".
אין ספק שהמעבר לג'אנט רחב הפך את הצמיג לפחוס, נמוך ורחב יותר.
אני משתעשע הרבה בפנטזיה על צמיג צר וגבוה.
700 15 או 700 16. 30" ו-32".
להבדיל ממך דרור אני דווקא חושב שאלו צמיגים שאמורים להתאים יותר לרכבים הקטנים והקלים האלו.
אין צורך בצמיג רחב יותר מידי כדי לספק אחיזה לסמוראי וג'ימיני.
וכמו שעדיף צמיג גבוה גם עדיף שהוא לא יהיה כבד מידי..
אם 700- 16, אז הקול שלי יילך למישלין XZL, צמיג איכותי בהרבה מ-G90, צר מאוד וגבוה רק צריך למצוא ג'אנט 16 קל.
ואם 700-15, אז באמת שאין אופציות אמיתיות בארץ... אם כי בחו"ל יש אינסוף אפשרויות, רק צריך לארגן רכישה קבוצתית:
בלינק הבא תכלו לראות איזו צמיגים קיימים בשוק בחו"ל - http://forum.ih8mud.com/fj25-owners-...rmy-tires.html
צירפתי מס' תמונות של סמוראי נעול מידות צרות וגבוהות, ברובן על חישוק 16.
205-80-16
https://picasaweb.google.com/1139405...72733003922930
235-85-16
https://picasaweb.google.com/1139405...72725243033170
https://picasaweb.google.com/1139405...72740241408578
מאחורה בכחול כהה - 15 700
https://picasaweb.google.com/1139405...72746227818994
205-8--16
https://picasaweb.google.com/1139405...73735079105362
245
https://picasaweb.google.com/1139405...73981515418322
לא ברור
https://picasaweb.google.com/1139405...75144491423090
אגב, המידת צמיגים הצרה והגבוהה לא נראית פלילית על אף אחד מהרכבים.