-
תגובה: סמוראי ארוך VS היילקס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פארן
1. אייל, צורם לי הצורת כתיבה שלך. אתה לא עורך דין שמנסה להעלות פה טענות נגד התביעה. זאת שיחה לגיטימית בין חברים לאתר, תשאיר את זה ברמה של שיחה בין חברים. בחיית.
3. אייל, זה מכוון בעיקר אליך- יש לי ג'ימני, כבר 3 שנים, אהבת אמת. ללא ספק! וכן, הוא בסיס לשיפורים לא פחות טוב מסמוראי קצר. וכן יש לו אחלה בסיס גלגלים יחסית, ואחרי שמשפרים אותו הוא לא רואה בעיניים. והוא נוח וממוזג, וסגור. לצערי הרב, ואני חווה את זה על בשרי, שבכל טיול אני נושא עיני בקנאה כלפי חברי עם הסמוראים הפתוחים (וגם ההילקסים), המדבריים, לא משנה מה תעשה לג'ימני שלך, אין לו נשמה של ג'יפ אמיתי. את הנשמה הזאת תמצא כנראה רק בסמוראי ובהיילקס (חוץ כמובן, מג'יפ אמיתי). ועם ההרגשה הזאת אי אפשר להתווכח. אני עם הג'ימני רק כי אני יותר מידי נורמטיבי, וחושב עם שכל ישר, וזה לא נכון בשבילי עכשיו לנסוע עם סמוראי את המרחקים שאני נוסע בכביש. אבל ביום שזה יתאפשר (עוד שנתיים וקצת ב"ה או אפילו קצת לפני) אני אהיה הבעלים הגאה של (מחק את המיותר) היילקס\ סמוראי ארוך\ סיג'יי. ואף אחד (או אחת!) לא יעצור אותי. :-)
1. אם לא שמת לב, אני לא סנגור ולא הקטגור של אף אחד, ובטח שלא עו"ד.
קודם כל רק ברמה חברית, אבל לחברים נותנים עצה מקצועית ושמים את הרגש שלך בצד.
אין שום פסים אישיים.
2.עם אהבה אין מה להתווכח, מסכים איתך לגמרי.
מעבר לעובדה שאני נוסע על ג'יפ(פתוח אגב) לא סטנדרטי בעליל כולל על מיאטה עם 2 מושבים ובגז' עם מקום בקושי לתיק של המחשב הנייד שלי,
לא קיבלת סקירה ממני בשרשור למעלה כמה אני(ואתה והוא) אוהבים מכוניות פתוחות,
נתתי לחבר שלך עצה טכנית ומקצועית להתנייד עם רכב אחר נוסף כאלטרנטיבה גם לטיולי עבירות.
יותר מזה, אני יכול לספור על כף יד אחת את הג'ימנים המשופרים באמת,עם מהלכי מתלה מרשימים,נעולים כפול(לא זיקה ולא קומבינות אחרות).
תראה אותם, תיסע בהם ואז תשווה את הג'ימני ה"סטנדרטי" שלך או של נועם כהתחלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyal1979
1.
יותר מזה, אני יכול לספור על כף יד אחת את הג'ימנים המשופרים באמת,עם מהלכי מתלה מרשימים,נעולים כפול(לא זיקה ולא קומבינות אחרות).
תראה אותם, תיסע בהם ואז תשווה את הג'ימני ה"סטנדרטי" שלך או של נועם כהתחלה.
נסעתי. על יותר מאחד כזה.
ראיתי לא פעם אחד כזה נותן ביצועים במעלות בית שמש הקשים ביותר, גם בתקופות שמסיבות טכניות הוא לא היה נעול.
ראיתי אותו גם אחרי זה נעול, זוחל לא פחות יפה ממפלצות סוזוקי ילידות 88 נעולות כפול.
מעבר לזה, הג'ימני לא שלי ולא של נועם סטנדרטיים. ומעולם לא טענתי לחוסר יכולת בתחום הביצועים.
תתפלא כמה ג'ימני עם מהלכי מתלה מרשימים יש היום בארץ עם הכניסה של זוקיפרו ויבואנים חדשים לשוק.
מסכים איתך לגבי הזיקה. אני גם לא אוהב את זה, אבל זה לאו דווקא פחות טוב מבחינת יכולת, אלא תופעות לוואי.
גלשנו. בוא נחזור לעיקר,
אני מקבל לחלוטין את הדעה שלך ועצתך לנועם. אני חושב שהיא הגיונית ונכונה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פארן
מעבר לזה, הג'ימני לא שלי ולא של נועם סטנדרטיים. ומעולם לא טענתי לחוסר יכולת בתחום הביצועים.
תתפלא כמה ג'ימני עם מהלכי מתלה מרשימים יש היום בארץ עם הכניסה של זוקיפרו ויבואנים חדשים לשוק.
מסכים איתך לגבי הזיקה. אני גם לא אוהב את זה, אבל זה לאו דווקא פחות טוב מבחינת יכולת, אלא תופעות לוואי.
גלשנו. בוא נחזור לעיקר,
אני מקבל לחלוטין את הדעה שלך ועצתך לנועם. אני חושב שהיא הגיונית ונכונה.
שאני מדבר על זה שהרכבים שלך ושל נועם "סטנדרטיים", אני לא באמת מתכוון שהם ג'ימני סטוק מהחברה.
בכוונה רשמתי בגרשיים את המילה הזאת והכוונה היא - שיפורי "הסטנדרט" : הגבהה 2", נעילה אחורית(לרוב לוקרייט אוטו'), בולמים טיפה יותר ארוכים ואולי קצת פגוש פה או שם חתוך - סטנדרט! :)
שוב פעם אני אומר לך, שאפשר לספור על כף יד אחת את מספר הג'ימנים שבאמת משופרים יותר מהסטנדרט, 3-5 אינץ' גובה, צמיגים,נעילות כפולות ולא זיקה!(למה?..כי לא מרתכים סגסוגת מתכת זה למה),מוטות רדיוס וכו'...
תאמין לי שזה שאני לא כותב באופן קבוע בג'יפולוג לא עושה אותי מנותק מהמציאות.אני חי שטח ושיפורים יותר ממה שאתה חושב.
-
חבר, לא מכיר אותך, לא יודע כמה שטח ושיפורים אתה חי, ולא בדקתי אם אתה כותב קבוע בג'יפולוג או לא.
והכי חשוב, מעולם לא טענתי שאתה מנותק מהמציאות.
ומזאת אומרת לא מרתכים סגסוגת מתכות? מרתכים רק סגסוגת מתכות.
פלדה (ברזל פחמן), סגסוגת אלומיניום, נירוסטה, וכו'.
בטח התכוונת למשהו אחר.
-
התכוונתי יציקה.
מה גם שהריתוכים נוטים להשתחרר , הרס הדיפ' עצמו,גרדים וכו' אבל זה לא הנושא.
שמח שירדת לסוף דעתי עם עצה הגיונית לחבר לפורום.
-
גם יציקות מרתכים במקרים מסויימים.
בתעשיית הרכב היציקות במקרים רבים הן מה שנקרא ״יציקות חשילות״, שעברו טיפול טרמי וניתנות לריתוך.
-
זרקו - תראה מה עשית!!!
:p
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YosSima
זרקו - תראה מה עשית!!!
:p
בלאגן?! :D
שוב תודה לכל המגיבים והמכווינים. לאלו שעוש את זה בשרשור, לאלו שבטלפון או בה"פ.
אכן התלבטות.
התחלתי בג'ימני משופר קלות שעלה ועבר , אבל היה צריך לבנות לו לרוב (תודה לבונים החופשיים באשר הם).
קיבלתי החלטה לעבור לארוך כדי לא לחטוף מכות ולהעצר על כל בליטה....
בארוך הושקע פעם וחצי מחירו רק בשיפורים (ומחירו לא היה זול).
רציונאלית ואמוציונאלית- זה שתי גישות שבעלי רכב שטח לרוב נוטים להתעלם מאחת מהן.... אנחנו אוהבים את הרכב שלנו ומשקיעים בו המון והוא מחזיר לנו.
בין אם בחיוך בבוקר, בין אם בסוף מעלה ובין אם בלהתמוגג כשרואים אותו בסרט כזה או אחר.
המצב הוא אכן מרגיז.
הבת שלי עוד קטנה אבל אין לי ספק שהיא תצטרף לטיולים ברגע שתוכל- הייתי רוצה שיהיה לה מקום בטוח ברכב.
ג'ימני משופר כראוי, כפי שכבר הוזכר כאן, לא נופל כמעט בכלל מארוך משופר. נכון הוא לא פתוח. אבל העלות להסב אחד לכזה היא גבוהה (אצבע מול הרוח- הייתי אומר 25 אש"ח בלי להתבלבל אם לא למעלה מכך). אולי זה כיוון אפשרי.
ברור שעדיף היה רוביקון על גז גם כרכב יומיומי וגם כרכב לועס ויורק סלעים ומעלות... אבל הוא עולה רק פי 6?......
אם יש מישהו שרוצה לזרוק מחיר לשיפור ג'ימני לקצה- לטובת השרשור, יבורך.
סמוראי ארוך לא עולה פחות מ40 לשפר (לא כולל את עלות הרכב והרשימה של הלעשות או קיימת על המחשב....)
נועם
-
סמוראי ארוך כבר יש לך והוא כבר במצב די מדוגם. נוחות נסיעה אפשר לשפר ברמות גבוהות גם בו - וה12 ס"מ הבדל באורך מהג'ימני זה חלק מהעניין, עוד לפני שנגענו והזזנו תושבות והארכנו קפיצים וכד' בסמוראי. תגידו מה שתגידו, WHEEL BASE ארוך הוא יותר נוח. אני לא מדבר בכלל על יכולת עבירות שהיא כבר תלויה בעוד כמה גורמים כמו על איזה מכשול מדובר, מי הנהג ועוד משתנים שיכולים לשחק לכאן או לכאן ותמיד יבוא הגיבור שיגיד שהוא עבר את זה בלי נעילות, עם אשך אחד ואצבע באף - וכבודו במקומו מונח.
חסר לך כוח - שים מנוע של ג'ימני אם אתה מתעקש, למרות שבאמת זה לא מחייב כשיש יחסי העברה נכונים ומנוע תקין. מזגן ? אפשר להרכיב בלי בעיה ואפילו למשוך צנרת ליושבים מאחורה וכל זה תוך שימור על אסטטיות וזה יהיה אפקטיבי ביותר.
בטיחות - כלוב אמיתי ומושבים עם חגורות תקניים (לא FIA, פשוט שיהיה תקין ותיקני) זה אפשרי ביותר ועדיין לשמר על נוחות נסיעה בלי סכנות. בל נשכח - גם בג'ימני אין כריות אויר לנוסעים מאחורה או בדלתות אז בוא לא נסחף עם כל ההכרזות על "פערי בטיחות".
ברזנט טוב ישמור על הטמפ' ויגן מאבק. להבדיל מסופות/סיקסים, בסמוראי זה מתוכנן קצת יותר טוב כבר במקור.
ההוצאה הרצינית ביותר היא הכלוב שיכול להגיע לכמה אלפים טובים עד אפילו עשיריה בשביל משהו קל (חשוב! ) , חזק ואיכותי שאי אפשר להתפשר בו ולא בא על חשבון שטח הרכב יותר מידי. בכל השאר אפשר לגעת ON-THE-WAY.
שלא תבין לא נכון, אני בעד ההיילקס ואפילו מקורי ללא ספק, אבל מכיוון שאתה מתאר מצב שבו אתה לחוץ לפתרון, ורכב שטח טוב לא קונים תחת לחץ, אז זו ההמלצה שלי.
המשך יבוא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
התחלתי בג'ימני משופר קלות שעלה ועבר , אבל היה צריך לבנות לו לרוב (תודה לבונים החופשיים באשר הם).
קיבלתי החלטה לעבור לארוך כדי לא לחטוף מכות ולהעצר על כל בליטה....
ג'ימני משופר כראוי, כפי שכבר הוזכר כאן, לא נופל כמעט בכלל מארוך משופר. נכון הוא לא פתוח. אבל העלות להסב אחד לכזה היא גבוהה (אצבע מול הרוח- הייתי אומר 25 אש"ח בלי להתבלבל אם לא למעלה מכך). אולי זה כיוון אפשרי.
סמוראי ארוך לא עולה פחות מ40 לשפר (לא כולל את עלות הרכב והרשימה של הלעשות או קיימת על המחשב....)
נועם
תשפר את הג'ימני שלך עם קפיצים 4-5 אינץ', צמיגי 235, יחסי העברה מוטות רדיוס ונעילה קידמית ותגלה שהרצפה של הרכב שלך עכשיו תהיה בגובה של הסמוראי LWB אם לא יותר,לא תיגע יותר בכלום למטה כמו שהורגלת, ותקבל מערכת מתלים עדיפה מכל סמוראי שתיסע EVER, כולל נוחות.
כל מה שיש לך כרגע על הרכב לא הולך לפח, אנשים ישמחו לקנות את קונפיגורצית הקפיצים\בולמים הנוכחית שלך ולכסות כך חלק מעלות ההוצאה שלך.
הצעות להשקיע "עוד" כסף בסמוראי שלך כמו להתקין ה"כ, מנוע של ג'ימני, תעלות מיזוג לנוסעים מאחורה(בהנחה והסמו הארוך שלך הוא לא טנדר נניח), ברזנט עדיף יותר וכו' כמו שהציעו לך נראות לי הזויות עוד יותר בהתחשב בעלויות שממילא כבר השקעת בסמו שלך.
-
נעילה קדמית לג'ימני עולה הרבה מאד, כי אין אפשרות טכנית לדחוף שם אוטומטית במודלים מתקדמים.
כמו שציינו לפני - גובה הרכב יהפוך אותו (תרתי משמע) למסוכן מאד בשפצים.
יכולת העמסה קטנה יותר, מה שמקשה יציאה לטיולים ארוכים, אלא אם מעמיסים גם על החברים.
כל השקעה שהיא, לא משנה אם זה ג'ימני או סמוראי, במצב הנוכחי היא הזויה. אז לפחות שיהיה הזוי וטוב.
אנשים עושים את זה גם בסופות וסיקסים, כשהרנגלרים קיימים בשוק כבר שנים. אין שום הבדל. ועל כל מחלת הלנד-רובר לא דיברנו בכלל.
ועדיין - ההיילקס לוקח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
נעילה קדמית לג'ימני עולה הרבה מאד, כי אין אפשרות טכנית לדחוף שם אוטומטית במודלים מתקדמים.
יכולת העמסה קטנה יותר, מה שמקשה יציאה לטיולים ארוכים, אלא אם מעמיסים גם על החברים.
כל השקעה שהיא, לא משנה אם זה ג'ימני או סמוראי, במצב הנוכחי היא הזויה. אז לפחות שיהיה הזוי וטוב.
אנשים עושים את זה גם בסופות וסיקסים, כשהרנגלרים קיימים בשוק כבר שנים. אין שום הבדל. ועל כל מחלת הלנד-רובר לא דיברנו בכלל.
ועדיין - ההיילקס לוקח.
ניתן להחליף את הסרן הקידמי או רק את האיבר השלישי(אם אינני טועה) לכזה משנת 99', ואז לנעול אוטומטית.
בדיוק כמו שמחליפים בסמוראים את הסרנים מצרים לרחבים - אז פה ההשקעה רלוונטית ופה לא?..
בשפ"צים גם הג'ימני וגם הסמוראי, ארוך כקצר יסבלו באופן זהה ובהתאם לגובה שהגבהת את הרכב שלך או כל רכב אחר,אז הטיעון הזה בכלל לא רלוונטי.
גם הסמוראי שלך יסבול בשפ"צ.
על יכולת הטענה כבר דיברנו בשרשור.
אין שום בעיה עם האהבה לכלי כזה או אחר ולהשקיע את מיטב כספך בכלי שנתפסת עליו.
הבעיה מתחילה בזה שאתה פוסל את הג'ימני ופוטנציאל השיפורים שלו מול סמוראי ואפילו ולא מוכן לקבל את העובדה שגם בשטח טכני יש אלטרנטיבה נוספת ויותר נוחה להציב אותה מול היילקס בשיקולים כוללים לרכב עבירות, וגם שיוכל לקחת את האישה לטיולים והילד לגן בכיסא תינוק, או כל נסיעה יומיומית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ועדיין - ההיילקס לוקח.
בוגד!!! :mad:
-
כמובן שניתן גם לנעול בנעילה פניאומטית כדוגמת ARB את הסרן הקידמי הקיים.
כן זה יותר יקר, אבל יש דרכים להביא אותה לארץ מבלי לשלם את הסכומים שאתה מכיר.
אין לי בעיה גם שתיסע בסמוראי שלך כל החיים, הבעיה מתחילה שבעייתי לצמוח ולהתפתח עם רכב ספציפי כזה עם משפחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
.
אני אוהב את המסקנות החורצות והפנטזיות של החברה פה בפורום סוזוקי.
אני מזמין אותך לבוא ולהתרשם מג'ימני שנבנה כמו שצריך מפגוש קידמי לפגוש אחורי ושהושקעו בו הרבה שעות מחשבה ולא עוד רכב שזרקו עליו קיט כזה או אחר וחתמו באקורד סיום.
התחזוקה של הכלים האלו היא בדמות תחזוקת שבר וכך לרוב נראית הבניה שלהם.
אין סיבה בעולם שג'ימני לא יקבל התייחסות זהה בבניה לזו של רוביקון משופר שהושקעו בו עשרות אלפי שקלים. זו אותה פלטפורמה ואותו מסלול רק שהבעלים של הרכבים האלו שונים בתכלית.
אם צריך להוציא 10000 ש"ח בשביל לנעול סרן קידמי כי זה מה שצריך, אז נועלים ולא מרתכים יציקות עם רתכת MIG בצורה שגויה ולא נכונה. זו דעתי אגב גם על הנעילות האוטומטיות למינהם.
מחיר הקניה לא אמור לשחק תפקיד בבניה של הכלי לשם הגעה לתוצאה ראויה. אין לי ספק שלבעלים של רוביקון כנראה יהיה ממון גדול יותר משל חייל מסכן שהשתחרר אתמול, קנה ג'ימני ונסחף למעלה הנסתר ודומיו אבל בסופו של דבר התוצאה היא זו שקובעת ולא משנה מה עומד מאחורי סיפור הבניה.
תפסיקו להפריח מיתוסים כדוגמת שפצ"ים, מסוכן בכביש, לא יציב, בסיס גלגלים קצר, שביר וכדומיו על בסיס נסיונם של חסרי נסיון וחסכנים.
אם רוצים, במחיר שזרקו השקיע על הסמוראי שלו ובמחיר של עבודה עצמית וסובלנות אפשר לבנות כלי עביר בצורה בלתי רגילה, נוח, זריז ונעים בכביש עם אמינות מופלגת וחסכון בחשבון הבנק בכל טיול.
-
צחי - אני לא בוגד, דיברנו פרקטיקה. אל חשש, דם של סוזוקי עדיין זורם לי בעורקים, יחד עם דם של CJ ;)
רוצה את הכי אידאלי - קח היילקס ותעבור על הקבינה שלו עם דיסק והנה לך היילקס פתוח, הרכב האידאלי.
אייל, קודם כל, זכותי לפסול כדעתי, אז בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים ושדעותנו חלוקות ואולי הטונים ישתנו כי התחושה שמתקבלת ממך היא מאד לא חיובית ואני לא הראשון שאומר את זה. אתה רוצה לקרוא לעצות שלך מקצועיות ולהחליט ששלי לא, זכותך. אני לא אשיב לך באותו מטבע כי פשוט אני לא מחפש להתווכח פה. לך יש את הנסיון שלך, לי יש את שלי. אנחנו גם לא מדברים פה כמהנדסים ובתנאי מעבדה טהורים, זה עוד משתנה במשוואה.
ג'ימני יותר גבוה מסמוראי פתוח. תסתכל רגע על הרכבים האלה על מרכבם ותבין מה אמרתי פה. אם צריך שאפרט, אפרט.
סמוראי ארוך, ארוך יותר ב12 ס"מ מג'ימני, נרשם פה בשרשור, וזה כשמדברים על מקורי מול מקורי, מה שאנחנו בפועל לא באמת עושים כי עלים של סיקס או קסטום על הסמוראי ושלום על ישראל, שינית את הכל. קיטים של ג'ימני שמזיזים את הסרנים לא מגיעים לרמה של אפילו להשתוות ל12 ס"מ של הסמוראי המקורי כי פשוט אין שם מקום לזה מבלי לחתוך כנפיים ולהתחיל לייצר משהו שימשוך המון אש בכביש.
שטח אכסון, דיברנו או לא דיברנו - אתה מדבר על גגון, אני מדבר על בתוך הרכב. גם לזה יש משקל משמעותי בשפצים, "אווירות" וכד'.
אם היינו משווים כלים סגורים נטו - סמוראי סגור, ג'ימני, היילקס. עוד היה אפשר לומר שההבדלים בין הג'ימני לסמוראי בנושא הזה מינוריים. הם עדיין היו קיימים אבל פחות.
אני לא מכיר אותך ואת העבר שלך ולא מחפש חלילה לזלזל בו. אבל הדבקות העיוורת הזו בספירלים פשוט שגויה כשמדברים על קיטים לג'ימני מול סמוראי ובנוסף מה שאפשר להכין לסמוראי. זאת כמובן כשמדברים על לבנות משהו כשיודעים מה עושים ועם בעל מקצוע ויש דברים כאלה בארץ הקודש.
זה שבמקור הג'ימני יותר נעים מהסמוראי - מקבל את זה. אבל אנחנו לא מדברים על מקור.
בוא נעשה ככה -
אמיר דבק בסמוראי ארוך, לשפר ולדגם עד שמגיעים למנוחה ולנחלה.
אייל דבק בג'ימני משופר ומדוגם עד שמגיעים למנוחה ולנחלה.
צחי חושב שאמיר בוגד.
בסדר ?
-
רן - שמח שמישהו אוהב אותי פה. אתה לא ירדת לסוף דעתי, אולי יום אחד אפגוש אותך ואמחיש לך את כוונותיי כי די מיציתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
רן - שמח שמישהו אוהב אותי פה. אתה לא ירדת לסוף דעתי, אולי יום אחד אפגוש אותך ואמחיש לך את כוונותיי כי די מיציתי.
כנראה שפיספסתי אותך כשהתגוררתי כשנה במקטי, אולי זה באמת יקרה יום אחד בארץ הקודש :)
וחלילה, דברי לא נאמרו משנאה ולא כוונו אליך בפרט.
-
מקטי מחכה לך ידידי, אתה מוזמן בכל עת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
סמוראי ארוך, ארוך יותר ב12 ס"מ מג'ימני, נרשם פה בשרשור, וזה כשמדברים על מקורי מול מקורי, מה שאנחנו בפועל לא באמת עושים כי עלים של סיקס או קסטום על הסמוראי ושלום על ישראל, שינית את הכל. קיטים של ג'ימני שמזיזים את הסרנים לא מגיעים לרמה של אפילו להשתוות ל12 ס"מ של הסמוראי המקורי כי פשוט אין שם מקום לזה מבלי לחתוך כנפיים ולהתחיל לייצר משהו שימשוך המון אש בכביש.
אם היינו משווים כלים סגורים נטו - סמוראי סגור, ג'ימני, היילקס. עוד היה אפשר לומר שההבדלים בין הג'ימני לסמוראי בנושא הזה מינוריים. הם עדיין היו קיימים אבל פחות.
זה שבמקור הג'ימני יותר נעים מהסמוראי - מקבל את זה. אבל אנחנו לא מדברים על מקור.
בוא נעשה ככה -
אמיר דבק בסמוראי ארוך, לשפר ולדגם עד שמגיעים למנוחה ולנחלה.
אייל דבק בג'ימני משופר ומדוגם עד שמגיעים למנוחה ולנחלה.
צחי חושב שאמיר בוגד.
בסדר ?
חבר, אני לא נגדך ולא בעדך ולא נגד או בעד ג'ימני, ואם אתה שואל אותי אני אישית אוהב את ההיילקס בכלל אם הייתי צריך לבחור.
אני גם לא בא בנימה שלילית, בכלל לא.
אני פשוט קורא פעם אחר פעם קונספציה שאתה ואחרים נתפסו עליה כאילו הLWB עדיף בשטח טכני אם בכלל על ג'ימני.
אז ככה, להרוויח בסיס גלגלים נוסף עם מוטות רדיוס אחרים בג'ימני לא זאת המטרה העיקרית אלא המשנית דווקא במקרה זה, אבל היא מתבקשת בהגבהה מעל 2" ברכב הזה.
הכל ברוח חברית ועל בסיס תשובות מקצועיות ולא פסים אישיים. ממש לא.
-
טוב, סיכמנו את הנושא הזה.
זרקו - חפש היילקס ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
צחי חושב שאמיר בוגד.
בסדר ?
חחח....
הרגת אותי, הכל בהומור כן?
-
נראה איך תגיב כשאבוא עם היילקס למפגש סמוראידה הבא, יש ? ;)
-
שואל אותך אם אתה רוצה ראש בראש?
-
לפני כמעט 7 שנים הייתי בהתלבטות הזו. החלטתי שאני קונה את הג'יפ הראשון ומגשים חלום...
על היילקסים עבדתי ונהגתי הרבה ודי אהבתי אותם. בנוסף, סוג העבודה שלי דאז והקשרים היו מבטיחים לי הכנסה כספית לא מועטת עם ההיילקס כך שמבחינה כספית הוא היה עדיף...
לחבר טוב אז היה סמוראי. עשינו כמה טיולים שבהם אני נהגתי רוב היום והחיוך הדבילי לא ירד לי מהפה גם יומיים אחרי אותם טיולים.
ואז, לקחתי את אחד ההיילקסים מהעבודה לטיול רצוף של יומיים בשטח. הרבצנו ביום אחד נסיעה די ארוכה מנחל עקרב- לנחל יתר - לציר המצוק הצפוני- לבקעת אבו-טריפה- ולאזור שלוחת חצבה. סיימתי את היום הזה עם שפשפת מטורפת בגב מהכסא ואז נפל הפור- תנוחת הישיבה בהיילקס לעולם לא תוכל להסב לי הנאה. ההנאה תהיה מאתגרי העבירות נטו וממסלולי הטיול והנוף. אבל חוויית נהיגה במהלך טיול שגרתי- אין!!!
בנוסף, הגעתי גם למסקנה (אולי לא כ"כ נכונה מבחינת צריכת הדלק) שלסחוב איתי טון ברזל נוסף לכל ק"מ שאני נוסע בשביל שאולי יום אחד מישהו יוכל לשבת בכיסא האחורי זו טעות.
מצאתי את אחד הסמוראים השמורים והטובים שיצא לי לראות, שילמתי עליו די הרבה, ומאז- קצת יותר מ-6 שנים אחרי אני מבסוט עד הגג!!!!
כל ק"מ של נסיעה החיוך הדבילי עדיין נשאר. למרות הקונפליקט התמידי בין הפה (המחייך) לחוליות שבגב. שאגב- בהיילקס אם כל מה שטוענים כאן המומחים עדיין סובלות!
ולכל זה יש שורה תחתונה- אם פותח השרשור עושה מדי פעם טיולי עומק במדבר, במוקדם או במאוחר הוא יקנה רכב גדול יותר. על אחת כמה וכמה אם טיולים עם הילדים זה כבר לא רק בתיאוריה. כל השקעה רצינית בג'ימיני תהיה זמנית בלבד, אלא אם כן השימוש הרציני (ואולי היחידי) של הג'יפ היא למטרות סיבובי עבירות של שישי אחה"צ.
אני עדיין מאמין שיש סיכוי לטייל טיולי עומק עם ילדים בסמוראי ארוך אבל אין לי באמת נסיון עם זה. היחיד שיכול להעיד עד כמה זה ראלי זה יובל הירשפלד...
-
" אני עדיין מאמין שיש סיכוי לטייל טיולי עומק עם ילדים בסמוראי ארוך אבל אין לי באמת נסיון עם זה. היחיד שיכול להעיד עד כמה זה ראלי זה יובל הירשפלד.. "
נכון הוא שבעונותי כי רבים הרווחתי כנראה ביושר את התואר שצחי הדביק לי : זקן השבט. כאבא ל - 2 ילדות 14+16 אולי אוכל להוסיף לכם שני נתונים שלא צוינו במידה הראויה בכל הדיון : אישה+ילד/ילדה . כמי שהיה לו בעבר ניוה ונסעתי איתה בארץ ובחו'ל (ירדן ) ,יש חשיבות לרכב אם פתוח/סגור ומספר הדלתות . נכון שה-LWB שלי הוא יחודי יחסית מכיון שהוא עם ספסל אחורי רוחבי (+- 3 נוסעים ) + כסא דיסקברי מתקפל מאחור מה שמאפשר לממש את 6 מקומות הישיבה ברשיון.
להיילקס יש במקור 4 דלתות וזהו יתרון מאוד משמעותי בתחום הנוחות/שימושיות .זה לא תמיד תענוג להושיב ילד עם כסא ברכב 2 דלתות , זה שהוא בא מובנה סגור מוסיף לו בנושא הבטיחות אבל אולי מוריד מהכיף. לא יודע איפה נועם הולך לשים בטיולים את האישה והילדה בסמוראי פתוח ,עד כמה זה בטוח ,שימושי וגישה נוחה .קטנים לא נשאלים היכן הם מוכנים לשבת אבל עם הזמן הם גדלים ולא רוצים/מוכנים לשבת בכל מקום .אצלי הקטנה (14) רואה מעלה/מורד אומרת:סע .הגדולה לא רוצה לעלות על מדרכה . מבחינת הנוער היום טיולי עומק זה לא בדיוק מה שמענין אותם ומערכת המתלים של היילקס / סמוראי לא בדיוק מאפשרת להם לשחק בפלאפון בזמן נסיעת שטח .
לסיכום : לי יש בעיה ,קשה לי להיפרד מצעצועים שקניתי והשקעתי בהם .אם הרכב שתיקנה הוא לטווח ארוך , שב עם זוגתך , הצג לפניה את כל הנתונים ,שתף אותה בלבטים ונסו להגיע להחלטה מוסכמת .לא שווה בשביל INCH יותר/פחות להעיב על ההנאה מטיולים משותפים בפרט או זוגיות בכלל.
-
אייל,
הבנאדם מדבר על רכב כאופציה להתקדמות ויכולת משפחתית לטייל בשטח, בלי לותר על יכולות עבירות, ואתה עונה לו על אפשרויות שיפור רכב רווקים חסרי ילדים.
יש לי הרגשה שלא טיילת עם ילדים קטנים בשטח.
זאת אופרציה אחרת לגמרי, הציוד הנלווה, בתוך ברכב ל״תפעול שוטף״ של הקטנים, והציוד הכללי שאתה אורז בתא מטען.
הצורך בנגישות שרכב עם 2 דלתות כמו ג׳ימני או סמוראי פשוט לא מספקים.
אפילו בשביל הבטיחות, רק דוג׳ קטנה- חבר מכר ל״ק קצר ומדוגם לטובת רכב שטח עם 4 דלתות כי אישתו התקשתה מאד לחלץ את הילד מהכיסא תינוק בכיסא האחורי (יש רק דלתות קדמיות) כשהחלה ברכב שריפה מקדימה בגלל קצר חשמלי. דוגמא קטנה בעלת משקל למי שמתעתד לנסוע עם תינוקות ברכב.
בנוסף,
כמה שתשפר סמוראי/ג׳ימני עדיין תגיע בסוף למשהו שקרוב ביכולת שטח של היילקס סטנדרטי.
רק שאותו ההיילקס מסוגל לשנע באותם תאי שטח גם חצי טון של ציוד משפחתי.. אתה יכול לחלום על רבע מזה בסמוראי או ג׳ימני, וכשהילדים, ובמיוחד הקטנים מתחילים להצתרף לטיולי שטח נגמרת ההתכלבות וצריך את היכולת הזו.
תעמיס רבע מזה על ג׳ימני/סמוראי (על הגג ברובו) משופר ככל שיהיה והרכב יוצא לגמרי מאיזון ויכולת הניוד שלו נפגעת משמעותית.
זה עוד לפני שדיברנו על השדרוג המשמעותי באיכות חיים, עבירות ובטיחות, בעיקר הפאסיבית.
ובסוף היום, עם הוא ירצה להיות יצירתי ולשפר את הטנדר, הוא יהיה עם רכב שיש לו פוטנציאל שיפורים גדול מאד עם מעט מאד פגיעה בהתנהגות היום-יומית.
-
היי דורון.
אתה צודק במאה אחוז ומסכים איתך שהזמן שלו בכל מקרה יהיה מוגבל אם ישאר עם סמו ארוך או אפילו עם ג'ימני.
מצד שני יש לו ג'ימני כבר בבית, הוא לא צריך לחפש שום נבלה שחוטה אחרת ולהתחיל מאפס כולל שיפורים.
היה ורצה להגיע לרמות גבוהות וזהות כמעט לחלוטין כמו סמו LWB, יש את כל הנתונים הטכניים גם בג'ימני להיות כזה ועם added value נוסף כרכב יומיומי.
הנקודה שבחרתי להעלות היא שאם כבר רכב עבירות וגם רכב יומיומי להציב מול היילקס זה בטח שלא הסמוראי.
רוצה יותר מזה?...אני במצבו הייתי עובר בכלל לGV שני ליטר, משפר אותה לרמות הגבוהות ביותר וחי עם הרכב הזה עוד הרבה שנים, כולל ילדים ובנחת נותן את הרכב לאישה גם.
רוצה דוגמאות?...תשאל את נתי מזוקיפרו איך הרכב שלו מתנהג ועם איזה חבורות סמוראים קצרים\ארוכים\ג'ימנים הוא מטייל ומה הוא מטפס.
תשאל את מוטוריקה(דייויד) איך אפשר להביא את הרכב הזה לרמות שאתם בכלל לא מבינים.
דוגמאות מעטות יש לרכב הזה בארץ שהביאו אותו לרמות גבוהות באמת אבל הן כאן וקיימות.
אין מה לעשות, שיש אישה ואז באים הילדים צריך להתפשר בחיים, יתקרב היום וגם אני אצטרך למכור את המיאטה שלי או הזוקון ולהתקדם. (עצוב... )
-
אתה מפספס לגמרי את הפואנטה.
אתה נותן דוגמאות של רכבים שעברו שינויים מרחיקי-לכת שלא לומר יקרים מאד, ובשביל מה?
להביא אותם לרמה בסיסית של רכב אחר?
אז זה מאד נכון שזה פורום של אינדוודואלים לא רציונלים.. אבל האיש שאל על דברים הגיוניים, לא על חלומות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כמה שתשפר סמוראי/ג׳ימני עדיין תגיע בסוף למשהו שקרוב ביכולת שטח של היילקס סטנדרטי.
אהבתי את ההצהרה המפוצצת וכבר נתקלתי לא פעם בגדולות ויומרניות מזו שהתנפצו לבעליהם בפרצוף.
בנוסף, הייתי סקרן מאוד לראות את אותו היילקס סטנדרטי כדבריך שסוחב חצי טון ומשפחה עולה את כביש 1 או חלילה את עליות סדום לדוגמא.