אני מבין שאתה לא עוקב אחרי השטויות שלי . אז רק שאני יהיה ברור .
לא אני לא רציני.
אבל תודה שקראת :-)
Printable View
אני מבין שאתה לא עוקב אחרי השטויות שלי . אז רק שאני יהיה ברור .
לא אני לא רציני.
אבל תודה שקראת :-)
ייייאיי עמוד רביעי !
אולי כדאי שאני אפתח בלוג .
תגיד בסוף הצעת נישואים לחברה או שמרוב חיפושים אחרי הג'יפים שכחת איפה חנות של הטבעות נמצאת?היא בכלל מכירה שעוד מעט ישפך כסף על "אישה נוספת"? אני שואל את זה מתוך ניסיון אישי...בהצלחה במציאת "אישה שנייה= ג'יפ מתאים".
אהה כן לא ציינתי אבל נסענו לאיטליה והיא קיבלה ממני טבעת :-) :rolleyes: .
היא כרגע זורמת עם עניין הג'יפ במיוחד לאור חוסר ההתקדמות.
מה שחשוב, תקנה ג'יפ - כלשהו - לפני החתונה. היא תביא איזה תחביבים איזוטריים שהיא רוצה, אתה מגיע עם ג'יפ. אחר כך תוכל למכור, להחליף, אבל ג'יפ כלשהו יהיה תמיד חלק מהמשפחה. בתקווה שלא מאוחר מדי...;)
טוב ביום ראשון אני הולך לראות גראנד ויטרה שנת 2002 מנוע 1600 אוטומטית עם 190000 קילומטרים.
הבחור מעוניין בהחלפה בתנאי לבדיקת הרכב ואני גם מעוניין לבדוק את הרכב שלו .
בכל מקרה עכשיו אני צריך מקום טוב לבדיקת הרכב (הגראנד ויטרה ) באזור השרון ((הוא גר בחדרה).
האם במוסך סוזוקי שבנורדיה נעשות בדיקות רכישה אמינות וניתן להסתמך על הבדיקה לרכישה.
ערב טוב לכם
gruyon אחי אתה מצחיק אתה :) אני באותו בעיה כמוך בדיוק
רועי כנראה שזאת בעיה אופיינית של גברים בכלל . לאחרונה ארוסתי אמרה לי שהיא מאשרת לי לקנות את הג'יפ בתנאי שהיא קונה כל מה שהיא רוצה .
דרך אגב מחוסר ההיענות הבנתי שיש מוסך ברעננה, טופ גיר . שאמור להיות טוב ואני אלך אליו לבצע את הבדיקה של הויטרה.
דרך אגב רועי אתה מחליף רכב או רק קונה ?
האמת שזוגתי שתחייה הייתה מאוד גמישה בנושא והביעה התנגדות עדינה רק בהתחלה . מזלי : - ) .
אני מחפש ליקנות ותאמת "הבלוג" שלך הצחיק אותי מאוד
וגם למדתי רבות מימנו
אבל דבר אחד לא ברור לי למה להיכנס לגיפון :rolleyes: באותו מחיר אפשר להיכנס או לדיסקו 1 או לטרנו 2001 {אני מדבר על ארוכים דיזל } ?
אני יותר חשבתי לעצמי את הרכבים הנ"ל ביגללל
נסיעות כביש ארוכות {אנחנו מי קיבוץ ליד אמירים ונוסעים למישפחות במרכז בערך 400 ק"מ הלוך ושוב אם ביקורי חברים }
נסיעות בשטח {צפוני אז יש בולדרים בוץ וכו'..}
ודרישות האישה { אני רוצה מזגן ושיהיה מקום למיזרונים "ושלא יהרוג אותי "{תירגום גברי שלא יקפץ הרבה בשטח } }
ומקום לחברי הטוב ביותר :אגו המלך {כלבלב בסיגנון שוקי רק מקפץ ורוצה להוביל שירות }
המשך יום קסום רועי
נכון אחי אחרי 4 דפים די שכחתי את התחלה :)
טוב יש חדשות !
יש קונה לרנו .
אני רק צריך לעשות טסט(חלק מהעסקה-הבחור ממולח) ולאחר תשעה באב יום שני הבא האוטו ימכר ואני מתחיל בחיפוש הרציני .
טוב היום התחלתי לראות רכבים .
ראיתי ג'ימיני שנסע בעיקר בחולות עם ריפוד של זברה (what the fuck) בנוסף הרכב לא נראה מטופל כל כך ומלא זבל . הרכב שנת 2001
הבחור רשם 38000 במחירון (מוגזם!!!) ואמר שהאוטו שלו כמו חדש . (שקר גס רוח) . בכל מקרה , חוץ מקילומטרז נמוך (140 אלף) הרכב לא הרשים אותי במיוחד.
והבחור שלא מפסיק להגיד כמה המצב של האוטו שלו טוב. גם זה עורר בי ספק.
המשכתי וראיתי גראנד ויטרה קצרה שנת 2000 של בחורה נחמדה ביקשה 30000 והרכב שלה עבר 220000 קילומטרים . הרכב גם לא מציג היסטוריית טיפולים מדהימה
אבל האישה הייתה מאוד נחמדה ומאוד כנה ומבחינת המחיר היא תתגמש בהתאם ליישור קו שיש בו צורך (נזילה מהחלק העליון של הרדיאטור וריפוד קרוע במושב הנהג.
מה שקנה אותי הייתה הכנות שלה + המיגון וההגבהה של הרכב + המחיר שבו אני יוכל לקנות את הרכב.
בקיצור אני נסעתי על הגראנד ויטרה רק כי רציתי לדעת באמת מה ההבדל בנוחות ומרווח . בפועל אין מה להגיד הגראנד מרגיש כמו הרבה יותר אוטו .
מצד שני שניהם טענו לצריכת דלק דומה של 1- 9 . האם ייתכן בשני כלי רכב אוטומטים עם מנועים שונים כל כך ומשקלים שונים כל כך שהצריכת דלק תהיה כל כך דומה ?
בכל מקרה אני כרגע ממשיך בכיוון של גימיני אולי סמוראי אם המחיר יהיה הגיוני .
האם הצריכה של גימיני אוטומט כזאת גרוע ? ואיזה שנים הגימיני הגיע עם רצועת תיימינג ובאיזה שנים עם שרשרת ?
חברים שלא מגיבים !
כל בעלי הג'ימיני הידני אנה מימכם . אמרו לי את תצרוכת הדלק שלכם .
צריכת דלק של 1-13 תיתן לי אישור לרכישת הרכב .
היום ראיתי אחד שנת 2005 מאוד חמוד רק הרבה מעל התקציב . (45000) השאלה אם רכב זה ישמש אותי יום יום בנסיעות לעבודה
האם הוצאת הדלק תהיה סבירה ?
אני מסכים שאם זה השיקול העיקרי אני ארד מרכישת הרכב :-(
ואם זה לא ?
גימיני ידני צריכה ממוצעת 1:10 (בחיפה יש הרבה עליות).
קשה לי להאמין שתוכל לקנות רכב שטח עם צריכת דלק של 1:13
גרויון(כך תירגמתי את הכינוי)
שמא-יש לי רעיון בשבילך
אנחנו זוג צעיר ממך בשלושים שנה לערך(עברנו את ה60):p
ולאחרונה ממש לאחרונה קנינו סופה(כתבתי עליה למכביר בימים האחרונים)
כך לניסיון את הGMC Jummy לסוף שבוע-סע עם אשתך-יהיה לך קצת מושג מה זה רכב שטח בסגנון שאתה מחפש
ההתחייבות שלי הינה-באם תרצה אותו לאחר סוף השבוע תקבל אותו במחיר נמוך משמעותית ממה שפירסמתי לאחרונה בפורום (מכירת רכבים)וישאר לך די ממון לשפר לבזבז דלק להרבה זמן---או עזוב את העצה הזו ופשוט תקנה סופה-ולא תבזבז כמוני 30 שנה-------
יוסי
יוסי ידידי,
שים לב הבחור מוטרד מצריכת דלק של סוזוקי ג'ימני ידני (זה עם המנוע 1300 סמ"ק) ואתה מציע לו שתיין דלק אמריקאי ?
זה כמו אחד שמתלבט במסעדה בהזמנת חסה או ברוקולי (מתוך דיאטה), המלצר מציע עוגת מוס שוקולד עם קרם אגוזים ...
בקיצור, אתה רוצה שלא יהיה ג'יפאי ו/או לא יתחתן ?
שבת שלום
רענן
אני אשמח באם יהיה הבחור ג'יפאי-זה עיניין של אופי
לגבי הדבר השני???זה עיניין של הטבע
חוץ מזה ההפרשים בצריכת הדלק הם כאלה קיצוניים
זה לא המנועים האמריקאים הישנים של 3 ק"מ לליטר
אילו מנועים די חכמים לפחות של פורד ו GM
ואפרופו גם סופה היא לא כזו שתיינית בהשוואה לג'יפים של פעם
ודבר נוסף-אין כזה דבר חסכון כשיורדים לשטח-וביום יום בנהיגה שקולה חוסכים דלק גם כפולי ההנעה וההנאה
יוסי
יוסי , קודם כל תודה !
אני לא מסכן וכמובן שאפשר להחזיק גם ג'יפ בזבזני השאלה היא אך נהנים מרכב שטח במינימום הוצאות (כן אני מבין שזה יותר יקר מאחזקה של רכב פרטי )
רענן הכווין אותי לכיוון הגראנד ויטרה- ויטרה . אני חשבתי שאחזקת ג'ימיני תעזור לצמצם את הוצאות אחזקת הג'יפ לטווח הארוך .
בקיצור כרגע אני בעצם ממתלבט בין ג'ימיני ידני\אוטומט לויטרה 97-98 לגראנד ויטרה 2000 אוטומט . הגראנד מנוע 1600 ואני יודע שזה נחשב בפורום פה נחות .
בכל מקרה היתרון של הגראנד הוא שהיא מוגבהת וממוגנת ונמכרת במחיר שהוא ריאלי מבחינתי ואוכל לשמור כסף ליישור קו.
אני מבין שהצריכה של גראנד אוטומטית 1600 היא המקרה הטוב 1-9 אבל אני לא חושב שאני אסע כל יום לעבודה לבד כי סך הכל זוגתי עובדת באוטו מקום ויש לנו כבר אוטו נוסף מאוד חסכוני. הייתי מעדיף בקניית רכב למצוא את הרכב הכי חסכוני גם כשמדובר בג'יפ . אבל אם אין הבדל משמעותי אז זה לא משנה .
בבקשה
חלילה לי היה להציג אותך כמסכן
ניסיונו וידיעתו ועצותיו של רענן הן נכס שאני מטחל להרבה אנשים
כתבתי את שכתבתי על מנת לקבל ממך בדיוק את התשובה הזו
להיות ממוקד מטרה
יש לי חבר-הוא גם חבר חדש כאן-שרכב על סופה אך השתנו אצלו כל מיני דברים והוא מכר אותה וקנה גראנד ויטרה -רכב מעולה ובאמת למטאותיו היום הוא מצוין
ולהודות על האמת לפני כמה חודשים הוא משך אותי עם הג'ימי(עד שגיליתי שהפיוז של פיקוד ההנעה הכפולה נשרף ותוקן מיד בשטח)
אנו מטיילים הרבה ביחד -רק מה-שהוא יחזור מחו"ל ויראה את הסופה הוא יתחיל לקטר
אם אהבת את הגראנד ויטרה לך על זה-פשוט תתמקד-הוא יותר נוח מהג'ימני,
כאשר אני החלטתי לקנות סופה-תחמתי את רצונותי ודרישותי ולא התפשרתי-ואכן מבחינתי יש לי את הרכב האולטימטיבי בשבילי-לא בשביל אחרים
כך היה שקניתי את הגימי gmc שלי לפני כשלוש שנים-ידעתי מה אני רוצה במסגרת המגבלויות שהיו לי אז-על סופה לא יכולתי בכלל לטפס-
שב תשקול תתמקד ותבצע את ההחלטה-היא רק שלך
כאן אני חושב כל אחד נתן לך כלים שיקלו עליך לקבל את אותה החלטה-ואני בטוח שכאשר תחליט ותקנה את מה שתרצה-זה יהיה הרכב הכי טוב בעולם מפני שהוא יהיה שלך
בהצלחה
יוסי
קצת הארות לגבי גראנד 1600
אולי הוא נחשב פה בפורום נחות,אבל אתה עדיין שוקל לקנות ג'ימיני עם מנוע 1300 לטובת חיסכון. החבר'ה פה צודקים שגראנד 1600 לא נותן בראש כמו הרכבים שלהם אבל הם משווים את הגראנד לסופה או לטרופר או לג'ימי שלהם. אתה צריך להשוות אותו לרנו מגאן שמכרת - ובליגה הזאת אין לגראנד שום רגשי נחיתות! אגב,יש לי חבר עם גראנד 1600 אוט' והוא עושה צריכת דלק מצחיקה (בערך באזור של הרנו שהייתה לך) רק ע"י נסיעה מודעת (טיפ קטן: יש לך בתיבת הילוכים 3 מצבים : N,AT,P - הם בוררים בכמה טורים אתה רוצה לנסוע,זה מתבטא יפה מאוד בסוף החודש)
לדעתי,אין ממש דרך להנות במינימום הוצאות. הסוזוקים הם הרכבים הכי חסכוניים וקלים תחזוקה שאפשר להיכנס איתם לשטח.מה שתחסוך בדלק תשים בשיפורים
הבעיה היא לא ברכבים,אלא במבט לעתיד-אתה עומד להתחתן.במוקדם או במאוחר,ילדים קטנים וחמודים שקוראים לך "אבא" יישבו ברכב. אם תקנה ג'ימיני או גראנד קצר הבעיה של להוציא את הילד\ה\ים תהפוך למטלה מיותרת בשביל רכב שני שגם ככה לא נוסע יותר מידי. עדיף שישתה קצת יותר ויענה לדרישה הזאת.אם אתה עדיין מתלבט לגבי ג'ימיני או גראנד ויטרה,זה תלוי איפה הרכב ייסע.לג'ימיני יש יתרון בעירוני,לגראנד בבין-עירוני
תגידו
טיוטה היילקס 4*4 שנת 1997 עם 400 אלף קילומטרים זה אוטו מת או שמנוע חדש של טיוטה עולה כמו זוג גרביים וכך גם שאר החלקים ?
רענן התגובות שלך הם או ציניות לחלוטין או עוזרות מאוד .
הציניות מצחיקות חלק מהאנשים אותי זה קצת מבאס שאני לא יכול לקבל תשובה כנה .
לכן אני אבין את התגובה שלך כאילו אמרת : תחפש בפורום התשובה שלך שם .
ולכן אבדוק בפורום .
חוץ מזה אחרי כמה שנים בבאר שבע ופרק של טופ גיר הבנתי שטיוטה היילקס לא תמות לעולם .
http://www.topgear.com/uk/videos/killing-a-toyota
אם יורשה לי, יונתן (?)
מה שרענן אמר לך זה לא חפש בפורום, אלא שאתה מתפזר לכל הכיוונים.
רצית רכב שטח מהקטנים יחסית, עכשיו פתאום עברת לטנדר הכי קשוח שיש.
אבל, המסקנה שלך נכונה - קרא בפורום, והרבה.
אחרי שתחליט מה הכיוון שלך, תחזור לשאול שאלות.
ראיתי היום גראנד ויטרה יד 2 שנת 1999 עם קמ נמוך מנוע 2000 5 דלתות . הם רוצים עליה K34 ואני רוצה לשים K32 . הבעיה שהידית האחורית של הדלת שבורה איזה פלטיק בתא מטען יצאה מהמקום אין מדף, המזגן לא עובד (חסר גז כביכול) והצבע מתקלף . מכנית אני חושב שהיא במצב מעולה(לפני בדיקה) .
האם אני מתקטנן או שזה הוגן מצידי להוריד על דבר שולי כמו קוסמטיקה (למרות שמזגן זה לא בדיוק קוסמטיקה).
אם מזגן לא עובד, לא הייתי קונה ! אלא אם כן מוריד במחיר 6 אלף ש"ח (הערכה שלי לתיקון מכסמלי, מדחס, מעבה, פירוק דשבורד אם צריך).
אני מניח שמי שמבין ויבדוק הרכב, ימצא עוד דברים.
תתקשר עוד שבוע שבועיים, תשאל אם המזגן עובד,
אם באותו מצב (כלומר נוסעים בשיא הקיץ ללא מיזוג כנראה שזאת תקלה יותר כבדה מחוסר גז),
עזוב אותך מהרכב הזה. כנראה שהרכב מוזנח ולא השקיעו ומשקיעים בו.
בהצלחה
רענן