-
חוזר: בלמים של גי'פ סופה, אתם שואלים - קיד עונה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי bartalo
קיד שלום רב
שופצו שני הקליפרים עם בוכנה פנולית (כמו שהיו הישנות).
ניקוזים וכו' ו............משיכה ימינה בבלימה רגילה.
בבלימת חירום כל הגלגלים ננעלים והרכב ממשיך ישר ללא משיכות.
מה עוד יכול להיות?
אולי כיוון פרונט?
תודה
נשמע לע שיש לך עודף חופש בסנדלי הבילום האחוריים, דבר שגורם להמרצת יתר, ולנעילת האחוריים.
נעילת האחוריים היא דבר מסוכן, שיש להמנע ממנו כמו מאש. אי נעילת הגלגלים האחוריים בזמן בלימת חרום, היא ערובה לשמירה על הכיוון. נעילת האחוריים מבטיחה אובדן שליטה.
תנסו בבית עם האוטו של הילד על תבנית אפיה משופעת. את הגלגלים האחוריים תנעלו בעזרת גומיה משרדית.
בברכה,
קיד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי bartalo
קיד .....
כעת בוא נצא משרשור הבלמים, ונדבר על בעיות במערכת ההיגוי. היות שהם לא קשורות במישרין לשרשור זה, פנה אלי בה"פ
קיד.
-
שלום
בסופה שלי לחיצה חזקה על דוושת הבלם אינה גורמת לנעילת הגלגלים (כל הגלגלים), הרכב עוצר אמנם אולם בזמן הלחיצה נראה שמהלך הדוושה ארוך ורך- הוא אינו מהווה התנגדות משמעותית ללחיצה.
לא חסר שמן בלמים.
ממה עלולה לנבוע הבעיה? האם יש בעיית וואקום?
כיצד לבדוק ומה לבדוק, אני די חושש לסוע כך.
תודה רבה
עודד
-
כאשר המנוע כבוי, לחץ שתי לחיצות מהירות על דוושת הבלם.
כעת לחץ בפעם השלישי לחיצה ארוכה וחזקה, האם אתה מסוגל להכניע את דוושת הבלם?
במידה ואתה מצליח להכניע את דוושת הבלם, יש סבירות גבוהה שמשאבת הבלם המרכזית בלוייה ומעבירה שמן בחזרה את המיכל.
בברכה,
קיד.
-
קיד שבוע טוב,
כמה שאלות צצו בראשי לאחר קריאת כתבות אמריקאיות בנושא בלמים:
- האם מנגנון הרגולאז' בסופה מצריך 'כיוונון' תקופתי באמצעות בלם היד? כיצד בדיוק זה צריך להיות מבוצע?
- כאשר מנקזים את מע' הבלמים, ראיתי המלצה להתחיל בגלגלים בעלי הצינורות ההידראוליים הארוכים ביותר - קרי האחוריים - ולאחר מכן הקצרים יותר, שהם קדמי-נוסע ולבסוף קדמי-נהג. האם באמת יש לכך משמעות? אם כן, מדוע?
- ניקוי הבלמים האחוריים - באיזה ספריי מומלץ להשתמש לניקוי הרכיבים (בוכנה, רגולאז', קפיצים...)? האם ספריי קרבורטורים יתאים?
תודה
גיתאי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gnaveh
קיד שבוע טוב,
כמה שאלות צצו בראשי לאחר קריאת כתבות אמריקאיות בנושא בלמים:
- האם מנגנון הרגולאז' בסופה מצריך 'כיוונון' תקופתי באמצעות בלם היד? כיצד בדיוק זה צריך להיות מבוצע?גיתאי
- כאשר המנגנון תקין אין צורך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gnaveh
- כאשר מנקזים את מע' הבלמים, ראיתי המלצה להתחיל בגלגלים בעלי הצינורות ההידראוליים הארוכים ביותר - קרי האחוריים - ולאחר מכן הקצרים יותר, שהם קדמי-נוסע ולבסוף קדמי-נהג. האם באמת יש לכך משמעות? אם כן, מדוע?גיתאי
- זוהי השיטה החסכונית ביותר בזמן ובכמות הנוזל המתבזבזת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gnaveh
- ניקוי הבלמים האחוריים - באיזה ספריי מומלץ להשתמש לניקוי הרכיבים (בוכנה, רגולאז', קפיצים...)? האם ספריי קרבורטורים יתאים?
תודה
גיתאי
כן, אם כי יש מוצר יעודי תוקפני פחות.
חג שמח,
קיד.
-
קיד
תודה רבה על התשובה. רק עכשיו יצא לי לבצע את הבדיקה והתוצאה שאינני מצליח להכניע את הדוושה.
אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי לאתר את הבעיה.
עודד
-
שלום
מקריאה של נושא פה בפורום (http://www.jeepolog.com/forums/showt...244#post173244) ("דאבלר או יחסי העברה, דיון מסכם" לקראת הסוף) הבנתי שכנראה הבעיה היא בצמיגים שמידתם 33". מופיעים בשירשור זה מספר איזכורים לשידרוג מערכת הבלמים והידרובוסטר. רציתי לקבל מידע נוסף בנושא (מה זה בכלל?) כולל מידע טכני כגון: האם ניתן להרכיב לבד, איפה קונים, עלות וכל פרט שיעזור לי להבין מה כולל שידרוג המערכת.
תודה רבה
עודד
-
שלום
סליחה עוד שאלה קטנה. האם מערכת הבלמים בסופה ממוגנת חזקה מסופה רגילה? אם כן האם אין אפשרות להעתיק מערכת זו לסופה עם צמיגים גדולים ולשפר בה את מצב הבלימה?
תודה רבה
עודד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עודדוש
רציתי לקבל מידע נוסף בנושא (מה זה בכלל?) כולל מידע טכני כגון: האם ניתן להרכיב לבד, איפה קונים, עלות וכל פרט שיעזור לי להבין מה כולל שידרוג המערכת.
תודה רבה
עודד
הנה:
http://www.jeepolog.com/303.html
ציטוט:
האם מערכת הבלמים בסופה ממוגנת חזקה מסופה רגילה? אם כן האם אין אפשרות להעתיק מערכת זו לסופה עם צמיגים גדולים ולשפר בה את מצב הבלימה?
לא, ולא.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עודדוש
שלום
סליחה עוד שאלה קטנה. האם מערכת הבלמים בסופה ממוגנת חזקה מסופה רגילה? אם כן האם אין אפשרות להעתיק מערכת זו לסופה עם צמיגים גדולים ולשפר בה את מצב הבלימה?
תודה רבה
עודד
אחת מההתקנות הכי מקצועיות שלדעתי תראה בארץ, נמצאת כאן:
http://jeepolog.com/forums/showpost....8&postcount=25
וכל זאת לבד לחלוטין, ללא עזרת אנשי מקצוע כלשהם.
נלקח מכאן- http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=6389
בהצלחה בהמשך.
-
הפתרון מצויין למעט שתי בעיות קטנות.
1. בעיה חוקית: הרכב עבר שינוי מערכת בלמים. בישראל אתה עבריין = הורדה מהכביש.
2. היות שלא מותקנות 2 משאבות הידראוליות, יש צורך להתקים שסתום עדיפות לטובת הבלמים (לרעת ההגה).
כמו כן צריכה להיות התראה על כלות הנוזל ההידראלי. פריצה של שמן מההגה משאירה אותך ללא בלמים.
נושא יתירות הבלמים הוא חשוב ביותר ואין להקל בו ראש.
בברכה,
קיד.
-
שלום
האם אין אפשרות להחליף את הבוסטר (כולל המשאבה) לאחד שיכול לספק יותר כח? (אם הבנתי נכון המשמעות היא דיאפרגמה גדולה יותר.)
האם אין רכבים שבהם מורכב בוסטר חזק יותר, אולי טנדר כלשהו?
לגבי הידרובוסט- מה קורה לבלמים כשהרכב מדומם בפתאומיות באמצע מעלה? האם עדיין הבלמים מתפקדים בעוצמה לפחות ל 2-3 לחיצות דוושה?
תודה רבה
עודד
-
לילה טוב,
ג'יפ סופה; צינורות בלימה גמישים קדמיים הופכיים זה לזה בסופיות שלהם (עליונה ותחתונה).
שאלה: האם צינור גמיש ימין (שיושב באוטו כספייר), למשל, יכול בשעת חירום להחליף את צינור שמאל ולהיפך?
תודה
גיתאי
-
תגובה להודעה: בלמים של גי'פ סופה, אתם שואלים - קיד עונה
שלום לכם .
לאחר קריאת השירשור הבנתי שהמצב שבלם היד לא מחזיק כלל שיפוע לאחור הוא תקין , האם הבנתי נכון ?
גם אצלי נסיעה קדימה עם בלם יד מורם (במישור - אספלט ) ישנה התנגדות רבה עד לנעילת \גרירת גלגלים אחוריים - לעומת שיפוע אפילו קטן יחסית לאחור הרכב לא מחזיר ומתדרדר ...
זו תופעה מעצבנת שדורשת ממני להשאיר את הרכב בהילוך ראשון ואף לשים אבן מתחת לגלגל באשר יש שיפוע לאחור .
נב: אם בורג הכיוון שנמצא בקצה הידית היה כבר סגור עד הסוף - מאיפה אפשר לכוון בנוסף ?
יש רכבים שזה נעשה גם מתחת לרכב לפני הפיצול (בורג כיוון נוסף ) .
תודה רבה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Hitrick
שלום לכם .
לאחר קריאת השירשור הבנתי שהמצב שבלם היד לא מחזיק כלל שיפוע לאחור הוא תקין , האם הבנתי נכון ?תודה רבה
הבנת מצויין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Hitrick
נב: אם בורג הכיוון שנמצא בקצה הידית היה כבר סגור עד הסוף - מאיפה אפשר לכוון בנוסף ?
יש רכבים שזה נעשה גם מתחת לרכב לפני הפיצול (בורג כיוון נוסף ) .
תודה רבה
אין צורך לבצע כלל מתיחה בידית הבלם כאשר הבלמים תקינים.
במידה ובלם החניה אינו מתוח, אזי הכיוון רגולאז' אינו תקין!
פרק בלמים אחוריים ובדוק את מערך הכייון.
בברכה
קיד.
-
קיד תודה
אבל זה מוזר ביותר , אפילו בגיפים משנות ה 70 \ 60 הבלם יד תופס גם בעליה .
אצלי גם בכביש כשאני חונה בעליה אפילו לא גדולה הבלם יד לא תופס כל עוד קידמת הרכב לכיוון העליה .
בחיים שלי לא נתקלתי ברכב שכל פעם שאני חונה בעליה אני צריך לשים הילוך ואבן מתחת לגלגל ליתר ביטחון .
אפשר לעשות עם זה משהו ? זה לא נוח בטירוף (אפילו מסוכן - אם איזה משהו יחליט לדחוף טיפה את הרכב שלי כדי להיכנס לחניה ) .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Hitrick
אפילו בגיפים משנות ה 70 \ 60 הבלם יד תופס גם בעליה . לא נכון. זה תלוי בזוית העלייה.
אצלי גם בכביש כשאני חונה בעליה אפילו לא גדולה הבלם יד לא תופס כל עוד קידמת הרכב לכיוון העליה . אולי יש לך בעייה ברגולאז', או בסנדלים, ואולי אינך יודע להשוות. חפש סופה אחרת מהאיזור, שתחנה באותו מקום, ותראה.
בחיים שלי לא נתקלתי ברכב שכל פעם שאני חונה בעליה אני צריך לשים הילוך ואבן מתחת לגלגל ליתר ביטחון . נתקלתי גם נתקלתי.
אפשר לעשות עם זה משהו ? זה לא נוח בטירוף (אפילו מסוכן - אם איזה משהו יחליט לדחוף טיפה את הרכב שלי כדי להיכנס לחניה ) .
גם בסיקסים זה כך, ולא רק בסופות.
קרא את השרשור הזה מראשיתו, ותבין מהי ההמרצה המדוברת, ואיך בודקים שמנגנון הרגולאז' תקין.
לצורך הנסיון והלמידה - סע אחורה עם בלם יד משוך, וסע קדימה גם כן עם בלם יד משוך. תרגיש מיד את ההבדל, ומה עושה ההמרצה.
וכפתרון לבעייתך - חנה בירידה, ולא בעלייה.:p
-
תודה.
העבור על השירשור במלואו ואני מכיר משהו עם סופה מהאזור - אבדוק מולו .
לדעתי אצלי המצב לא תקין (גם בירידה קטנה הרכב לא תופס לאחור ) . אם בסופה מגבילה הברקס יד תופס בצורה טובה יותר אגש למוסך (אחד הדברים שאני לא מתעסק לבד זאת מערכת הבלימה ) .
וגם ככה אני מרגיש בבלימה חזקה יש גלגל אחד ימנה שננעל לפני האחרים - מעדיף שמקצוען יבדוק את זה .
שוב תודה והופתעתי לדעת שככה זה מתנהג , מסופה צבאית ולפחות סיקס אחד שנהגתי בו אני זוכר אחרת .
-
אהלן,
אתה עדיין בבן עמי?
אם כן דבר איתי (ה"פ) ואם תרצה נוכל לבדוק את הנושא.
שלומי
-
תגובה: תגובה להודעה: בלמים של גי'פ סופה, אתם שואלים - קיד עונה
הריגולש אצלי נסגר לבד למה זה?ואיך הקיד יודע הכל. דוקטור סופה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yaniv050
הריגולש אצלי נסגר לבד למה זה?ואיך הקיד יודע הכל. דוקטור סופה?
נסגר? כלומר הבורג של הריגולג' נסגר?? משמע אתה מאבד אחיזה בבלם היד?
כנראה המנגנון שאצלך עשה את שלו, אמורה להיות פחית שמאפשרת תנועה רק בכיוון אחד- פתיחת הבורג והידוק הבלם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
נסגר? כלומר הבורג של הריגולג' נסגר?? משמע אתה מאבד אחיזה בבלם היד?כנראה המנגנון שאצלך עשה את שלו, אמורה להיות פחית שמאפשרת תנועה רק בכיוון אחד- פתיחת הבורג והידוק הבלם.
אני מכיר את הפחית מרכבים אחרים( על הבורג כיוון ריגולש)לי אין שום פחית על הכיוון למה?
-
כי מישהו פירק והעיף אותה... אתה תצטרך להשלים אותה, ביחד עם הכבל הקצר והקפיץ שמפעילים אותה. אופציה נוספת היא לדאוג לריגולז' ידני כל כמה מאות ק"מ.
קובי
-
אתה יכול לצלם את צלחת הבלם?
אתה בטוח שלא הפכו את בורג צד ימין עם בורג צד שמאל? כאשר אתה מכניס מברג דרך החריץ הקטן בצלחת הבלימה, אזי הרמת קצה הלהב של המברג, פותחת את התבריג.
קיד.
-
שלום קיד.
קניתי לפני שבוע סופה ארוכה ועשיתי שלשום סיבוב ראשון.
בלחיצה על הברקס האוטו בקושי עוצר.
עדיין לא בדקתי רפידות אך לא נראה לי שזו הבעיה.
מה יכול להיות ומה עלי לבדוק. (לא חסר שמן במשאבה)
-
הבעיה היא, שקנית סופה, ולסופה יש ברקסים גרועים... עם זאת, כדאי לבדוק לעומק כדי לוודא שאין בעיה נקודתית באחד המכלולים, ולבצע כיוון בלמים כולל בלם חניה. דבר ראשון, פותחים ברקסים, מה מצב הרפידות\צלחות מקדימה? מה מצב התופים\רפידות מאחורה? עיקר הבעיות בבלמים בסופה נובעות מהסרן האחורי, לכן אם לא מצאת כלום, נסה ללטש קלות את הרפידות בבלמים האחוריים, לשחרר כבל בלם יד ולכוון את המערכת מאפס, כשאת כבל בלם היד אתה מותח רק אחרי שביצעת כיוון מושלם לבלימה.
קובי
-
אצלי היתה אותה הבעיה , כשפתחתי את הבלמים מאחורה גיליתי שכל המערכת היתה מורכבת הפוך , כלומר הסט של הגלגל הימני היה מורכב על הגלגל השמאלי , ולכן הבורג כיוון היה הפוך , הכבל של המתיחה היה הפוך , לך תבין !
החזרתי הכל למקום עשיתי כיוון ומאז הברקסים השתפרו פלאים .
-
קובי וריקו תודה על התשובות המהירות.
האם יש למי ללכת לטפל בברקסים ,שמבין בסופות ולא שוחט במחיר ?
האם יש אפשרות שצינור וואקום (אם קיים) משוחרר?
-
לא עוצר כי:
1 הדוושה קשה ללחיצה?
2. הדוושה רכה ויורדת עד הסוף?
3. הדוושה תקינה אבל הרכב אינו בולם?
4. הרכב מושך בעת הבלימה לאחד הצדדים?
5. אחד הסרנים אינו עוצר?
6. אחד הסרנים ננעל?
באופן כללי, הבלמים בסופה אמינים מאוד!
קיד.