תגובה: Article: דעה אישית: רכב שטח לטיולים בלבד, טוב או רע?
עד היום (13 שנים עם סופות, ועוד 6 שנים מצטברות עם CJים) השתמשתי תמיד בפרסטון ירוק. היה מצוין.
עכשיו עם נוזל אדום של Mopar.
למה בדיוק אחזקת יתר עושה סתימות?
היה ליכלוך במערכת הקירור, שהצטבר ברדיאטור שהיה מצב חדש - וסתם אותו. לפחות חלקו הגיע מרדיאטור החימום שהיה סתום לגמרי. אבל שוב - מאיפה כל זה הגיע, אם המערכת מקבלת נוזל חדש אחת לשנה והרדיאטור היה בעצם חדש, ובשנה האחרונה הג'יפ בקושי נסע?...
בינתיים התגלתה עוד תקלה - ריצ'רץ' נפתח בברזנט... :( אבל עכשיו אין לי כוח להוריד ברזנט קומפלט ולקחת לשומרוני. כאמור הוא חונה בחניה מקורה ולא בגשם, אז זה באמת יחכה עד הקיץ.
כן, זה הסבר שמסתדר לי.
האוטו הגיע אלי עם מי ברז ברדיאטור.
כל הסופות שבדקתי לפני הקניה - אני מדבר על המון סופות - נסעו עם מי ברז.
הפנמתי שזה מה יש. שכולם משקיעים בהגבהות ובנעילות ובניקלים אבל מתקמצנים על ה-50 שקל לגלון נוזל קירור נורמלי.
לפחות עכשיו נקי שם.
דרור,
שים לב,
ב 2010 התקנת רדיאטור חדש ומאז אתה מחליף נוזל קרור אחת לשנה ויש לך סתימות !
לא נראה לך תמוה ?
הסבר לתופעה,
נוזל הקרור למעשה זה מים עם תוספת גליקול וסלקיטים .
נוזל קרור מעולה מכיל מים רכים.
כשאתה ממלא נוזל קרור המינרלים והסלקיטים נמצאים בסרקולציה ולאורך זמן גם מתגבשים ונצמדים למעברים.
כול החלפה למעשה מייצרת שכבה נוספת עד לסתימה.
כמובן שככול שהנוזל איכותי יותר (תלוי גם בתקן) המשקעים יהיו בכמות קטנה יותר.
אגב, גם בשמן מנוע יש תופעה דומה והיא הבוצה.
העניין הוא ששמן מנוע סופח אליו פיח ומאבד מהתכונות הכימיות שלו מהר משמעותית (גם תלוי בקמ' ) ביחס לנוזל קירור.
על כן, החלפת שמן בתדירות גבוה היא יתרון. אך החלפת נוזל קרור בתדירות גבוה, היא אחזקת יתר.
רענן
נ.ב - ברכב של אשתי (מאזדה לאנטיס), מיומו הראשון נסע עם אותו רדיאטור במשך 11 שנים כאשר בוצעו רק פעמיים החלפת נוזל קרור במסגרת טיימינג.
מעולם לא התחמם הרכב. הרדיאטור היה במצב פנימי מושלם והוחלף רק בעקבות מפגש עם כלב גדול.
בחרנו בג'יפ ונכון שזה יקר אבל זה הרכב היחיד שיש לי ואם היה לי עוד רכב הייתי משלם עליו עוד ביטוח ועוד טיפולים והכל היה מתייקר ! הוא משמש אותי לכל מטרה כולל מינהלתיות ואפילו לקניות בסופר או לקטנה לבנק. הדלק יקר אבל כמו שכתבת, בסך הכל הכללי זה הרבה יותר זול משני רכבים. והרבה יותר בריא לרכב...