תגובה: שאלת נגררים ורישוי
בועז, אני איתך באותו קו. אבל יש לי עוד כמה קוים.
חנן - אני לא אבנה משהו בעצמי, אין לי היכולת ואו הידע המקצועי לזה ולא מדובר בסמוראי סלחני שבו אני יכול לשחק בניסוי וטעיה אלא בפרייבט הרבה יותר "מורכב". אני מעדיף לשים כסף בסדנא שתקח על זה אחריות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
התקנות הארופאיות מדברות על משקל של 120 קילו ורטיקלי על הוו.
מה שתבנה/תקנה, יהיה גשר שיושב על אותן נקודות הריתום של וו הגרירה ומפעיל עליו את אותם כוחות פיסיקליים בדיוק. לכן הגבלת המשקל תקפה בעיניי.
הכשל לא צפוי להיות לדעתי בקונסטרוקציה שתבנה.
הכשל להבנתי הוא מנוף המשקל מאחורי הסרן האחורי והשפעתו על בטיחות הנהיגה.
בשום שלב לא עניין אותי בדיון הזה אם תקרע את השלדה, למעט אולי אם האופנוע יפול ויפגע בעובר דרך תמים.
אני שולל את הפתרון מהאספקט הבטיחותי בלבד.
תקשיב, אמיר, תקשיב.
אם לא היית אמיר, אלא גולש חדש, הייתי שואל אם אתה אמיתי.
אבל אתה אמיתי, אנחנו יודעים, גם אם היית בשנתיים האחרונות וירטואלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ממש הפתעה , זה בדיוק הומצא אתמול ;) הבעיה שאתה מעבר לפינה אז כנראה לא ראית את זה .
עידו
אם התקן האירופאי אומר 120 ק"ג נקודה, אז אין הבדל בין פרייבט לבין האנטר/היילקס/סופה בהקשר הזה. כי לא מדברים על יכולת הרכב אלא על שורה בדו"ח שאיזה אירופאי חישב באופן גורף כדי לא לעורר שאלות.
ולגבי המנוף - זה כבר הופך לשיח חרשים.
עידו, לא רק שאני לא ראיתי את זה, אף אחד מהאחרים פה לא ראה את זה מאז 2009. במקרה נתקלתי בזה כשמישהו בפורום אופנועים בפייסבוק שאל בדיוק את אותה שאלה לפני כמה ימים בלי קשר אליי ומישהו הקפיץ לו את הלינק הזה. בכל מקרה, לפי האתר של סולו, הם רואים באופציה כאפשרית לחלוטין ורק מגבלות האורך/רוחב של הרכב הם שיכולים להוות בעיה. או שזה מעיד על חוסר מקצועיות או שזה מעיד על פתרון יצירתי שהם הצליחו למצוא... לאל פתרונים.
אם לא תצליח לתפוס את האל, דבר עם נגררי סולו. שאל אם יש להם נסיון עם פרייבטים.
לדעתי הרעיון לא מופרך, אבל רחוק מלהיות אידיאלי.
זה עם הפתרונים מההודעה שלך...
אמיר, בחיפוש אחר תקדימים - מצאת תמונות של אופנועים על מנשאים דומים על פריבטים, גם לא מהארץ?
אולי תיקח רכב כגון הברלינגו? יפתור לך את הבעיה בנוקאאוט, וגם אחלה רכב למשפחה (ולמוסך) .
נכון, אבל האישה לא רוצה. בסופו של יום מדובר על פרייבט שהיא תנהג בו וצריך שיהיה לה טוב איתו כדי שיהיה לי שקט :)
וואי וואי איזה סד של דרישות... ואגב, איפה האופנוע יעמוד אם אין לך מקום לנגרר - בסלון? את זה היא מרשה? :)
היא כנראה לא מכירה את הסגמנט הזה בדור האחרון. תן לה לעשות נסיעת מבחן בקנגו אוט' בנזין חדש (אם עדיין משווקים אותו) ונראה מה היא תאמר.
אמיר - אתה לא קראת את התקן הארופי, נכון? (לפי הציטוט שלך על 120 ק"ג לכל רכב - אני קראתי רק חלק קטן והבנתי אחרת ממך)...
התמונה העליונה של נמרוד מציגה לא רע את הבולמים במצב מאוד סגור.
התמונה השניה לא רלוונטית והשלישית היא היחידה שאתה יכול להרשות לעצמך מבחינה בטיחותית אבל לא פרקטית.
לדעתי אתה נעול מדי וכל הדיון הזה די מיותר מבחינתך ומבחינתו. היטיב לתאר זאת שמיל.
באופן אישי אני מקווה רק שלא תאבד שליטה על הרכב ותפגע במישהו שאני אוהב - מעבר לכך שיהיה לך בהצלחה....
בועז
בוא נעשה פה קצת סדר -
1. נכון בועז, לא קראתי. ומכיוון שאני לא מתכוון לבנות משהו עצמאית אלא ללכת למתקין מורשה, אני לא ממש חש צורך להעמיק בזה אלא לגשת למתקין ולהציב דרישה. אם הוא יוכל למלא אותה, מה טוב, אם לא, מה טוב. אני חשבתי שאתה נתת נתון מהידע שלך והגבתי בהתאם. לעלות לכביש עם רכב מסוכן אני לא מתכוון, לפחות עד הCJ/סופה הבאים.
2. חנן, אני אשקול בחיוב את ההמלצה, למרות שאין הבדל מהותי בין הרכבים בהקשר הבעייתי.
3. נמרוד - לקשור אופנוע ואו לגנוז אופנוע זה לא בעיה בשבילי, זה תופס פחות מקום מעגלה, גם עגלה ייעודית לאופנוע בודד. לא מכניס לסלון.
העובדה שיש אנשים שמוכרים ומייצרים ומייבאים כאלה דברים בישראל ומן העולם, משרה בטחון שלא היה בתחילת השרשור הזה. רציתי לדעת אם יש נסיון וראינו שיש. העלינו השערות והסתייגויות בטיחותיות וזה לגיטימי, עכשיו צריך עם המסגרת הזו לראות אם זה בר יישום או לא. לא היה כאן אחד (למעט אולי עידו) שהוא בעל מקצוע אמיתי שבונה ומתקין ומאשר ברשיון התקני גרירה שישפוך אור על הנושא, אולי אני אפנה לכמה מהגולשים פה ואבקש התייחסותם.
מה שנמרוד העלה הוא הוכחה לרכב לא מתוחזק ומאד מיושן שסוחב כלי מאד מאד כבר ומגושם. 2 דברים שלא יקרו אצלי. אני מתכוון להחזיק רכב מודרני יותר ובמצב תקין יותר ואני מתכוון להשמיש אופנוע קטן יותר וקל יותר.
מישהו אמר ליאונה ?
http://home.comcast.net/~supermotard13/sub1.jpg
http://home.comcast.net/~supermotard13/sub9.jpg
http://home.comcast.net/~supermotard13/sub5.jpg
ופה מדובר על אופנוע כבד בהרבה.
אופציה אחרת -
http://img301.imageshack.us/img301/7900/crxbikevo1.jpg
אמיר, שלא תבין לא נכון - אני מהבודדים שבעדך!
פשוט יש מעט דוגמאות לפריבטים שסוחבים אופנוע. הליאונה שהבאת דווקא נראה רציני מאד - אבל שים שמדובר על עבודת קאסטום. בטח יש מאחורי הפגוש קורת רוחב בריאה, שמחוברת לסובארו בכמה ברגים, וממנה יוצאים שני רסיברים. אני מאד אוהב את הפשטות - מינימום ברזל, מאד קרוב לרכב, הרבה יותר מהדגמים הגדולים יותר שנראו פה, רסיבר אחד יכול לשמש כציר להורדה של המתקן, אחרי שקושרים את האופנוע מישהו אחד מרים את המתקן על הציר ושני מחבר את הרסיבר השני.
בקיצור - אני חושב שזה אפשרי, והתמונות שמצאת של הליאונה (מישהו היה צריך לדרבן אותך, תגיד תודה!) הן כיוון מצויין.
היתרון זה שכזה דבר לא דורש למעשה שום רישוי, כי זה לא נגרר. החסרון הוא שבישראל זה לא ממש משנה, בוחן יוכל להוריד אותך מהכביש על שינוי מבנה לפי מצב הרוח שלו, אבל נגד זה אין מה לעשות....
נמרוד, לא מדויק.
הוא השתמש ברסיבר אחד. הטענה הייתה שוו הגרירה של הליאונה מורשה 350 ליברות ולכן זה עומד בזה ותקין. בפורסטרים אגב מדובר על פי כמה יותר לדברי אותו אתר.
המוט עם הקצה הכתום שנראה בתמונה הוא רק בשביל שאפשר יהיה לקשור את הרתמות שאוחזות בכידון לשני קצוות. ראיתי את זה בעוד מתקנים דומים.
הסיבה שזה פחות נפוץ בעולם בפרייבטים היא כי יש עוד אלטרנטיבות פשוטות יותר, שבארץ הן כמובן מסובכות יותר - למשל, בתמונה השניה שאתה העלית עם הגולדווינג, היא לא מופרכת מציאות אלא מתבססת התקן שאוחז בגלגל הקדמי. זה באמת פשוט ואפילו זול מאד לייבוא אבל ימשוך תשומת לב קיצונית אפילו אם מדובר בתחום אפור לחלוטין שהחוק לא מתייחס אליו. יתרה מזאת, מבחינת הביטוח אפשר לומר שמדובר על גרירת רכב ללא עלות וזה מכוסה...
אופציה נוספת שראיתי היא עגלה ייעודית לאופנוע שמתקפלת לגודל כל כך קטן שאפשר אשכרה לשים בארון בתום הסיום, אבל גם פה מדובר בסופו של דבר בעגלה ומכאן רישוי וביטוח ושמחה וששון. וכמובן, יבוא של זה לארץ כי אין פה משווק מורשה.
הנקודה שלי היא שהמתקן שהתעניינתי בו אפשרי לשימוש בפרייבט, צריך רק למצוא מתקין שידע מה לעשות. ולשורה הזו היינו צריכים 4 דפים והרבה כיף של שיח.