אלדד, סתם בשביל התיעוד, מה המעמד החוקי של סמ"ש? של מי שמסמן אותו, שאינו גוף ממשלתי מוכר.
Printable View
אבדוק שוב
לא יודע מה להגיד.. נכנסתי, יש הודעת שגיאה של האתר.
טוב, התגברתי על המוגבלות.. אלדד- יש שם משהו מוזר, על פניו, יש פחות שטח שמסומן כשמורה ביחס למפות סמ"ש- מה המעודכן? בנוסף, זה רק מחדד את הסימון הלא ברור לגבי שבילים עליהם יש סימון של ג'יפ עם X .. במקומות שהם לא שמורה.
אלדד שלום,
אני עדיין ממתין לתשובות אלמנטריות בעניין גבולות שמורות הטבע.
הפירסומות ויחסי הציבור שאתה עושה לרשעות הטבע לא עושים רושם כאן.
שלום רב,,,אנסה לחדד את השאלה .
1. הגוף שמסמן שבילים ברחבי הארץ הנו גוף פרטי - החברה להגנת הטבע / הועדה לסימון שבילים. .
2. תקנות שמורות הטבע (סדר והתנהגות) פרק שני - כללי - סעיף 5 : לא יכניס אדם רכב כמשמעותו בפקודת התעבורה ולא יחנה אדם רכב, אלא בדרכים ובמגרשי החניה
שסומנו לשם כך על ידי הרשות .
3. חוק הגנים הלאומיים שמורות טבע וכו' -- סעיף 32 הנו סעיף "אצילת סמכויות" ,ואין כל איזכור לנושא אצילת סמכויות לגוף כלשהו בתחום שמורות טבע.
ולכן עולות השאלות :
א. מהו סימון שביל חוקי ? ( צורה,צבע וכו')
ב. מה הסמכות החוקית אשר יש לסימון אשר נעשה על ידי גוף פרטי ללא כל קשר לחוק ?
ג. מדוע רשות הטבע והגנים מבצעת אכיפה על פי מפות של גוף פרטי מסחרי ולא על פי מפות רשמיות של מדינת ישראל ?
תודה מראש
אלדד,
מילא אנחנו, שמנסים כן ליצור שפה משותפת, ולא לפגוע בטבע, אבל האתר היחידי שאפשר אולי לכנותו סמכות רשמית לצורך גבולות שמורה אינו מעודכן..
ולחדד את השאלות של יחיעם-למפות סמ"ש אין תוקף לקביעת גבולות כי מי ששרטט את גבולות השמורה הוא לא גוף מיפוי רשמי של מדינת ישראל.
מה שאומר שכל זב-חוטם כדוגמת אלו שחבטו באורי חברנו, ש"תפסתם" פוגע בטבע/נוסע שלא בשביל רשמי של הרשות, יכול לקעקע אתכם בבית-משפט כי השמורה לא מסומנת בשכבה הממשלתית.
חומר למחשבה.
יכול להיות בכלל שמי שעובר על החוק זה רשות שמורות הטבע ?
בועז,
יאללה צא מזה כבר.
מה יעזור להתלבש על האיש היחיד שמנסה לתת תשובות?
בועז אח שלנו גיבור
אל נא תשלח חרונך באחד והיחיד שנצפה כאן מזה זמן שנותן תשובות מטעם רשטג ולא ברמת הפקח אלא ברמת המערכת! גם אם לא מלאות ולא מהירות. עדיין תשובות.
אל תבריח אותו מכאן....כי אז שוב נשאר בשממת התיסכולים ובלי אף תשובה. לא כיף.
כן,
כתבת המסכנות הזאת הייתה גם בYNET.
כבר כתבתי בשרשור אחר מה דעתי על הדוברות שלכם, שחושבת שלהציג פקחים מסכנים, מוכים וחבולים (ואדי קלט, בריכת הנופרים) משרתת אתכם באיזשהו אופן.
מה אתם בדיוק רוצים להשיג ? רחמים ? פלסטר ?
ואם כבר, כדאי להציץ בטוקבקים של הכתבה הזאת (לא שלי, מתחייב) יש שם לא מעט אמירות לא כל כך אוהדות של מטיילים, שאיתרע מזלם להיתקל בפקחים מהסוג הפחות מוצלח (אך יותר נפוץ, לצערנו).
לא בא לי להיכנס לוויכוח על זה אבל לדעתי הארגון הזה במקרה הטוב פועל בצורה חובבנית/רשלנית או במקרה הרע בזדון
1. אני רוצה לברך את אלדד על השתתפותו כאן.לכם אני אומר רק שתדעו שעבור גופים גדולים להיכנס לפורומים ולהיות בהם פעילים זה לא דבר של מה בכך. יש תמיד קולות שמרניים שאומרים "בשביל מה אנחנו צריכים את החXא הזה באינטרנט?" . זה שתתקפו את אלדד באופן אישי / ישיר - לא מקדם את המטרות של כולנו במאומה.
2. יש השגות על עצם חוקיות הרישום -תעשו מה שבא לכם בשטח, וכשתגיעו לבית משפט (במוקדם או במאוחר) הצטיידו בעו"ד איבגדור פלדמן שיקעקע את עצם סימון השבילים וחוקיותו. מה אתם רוצים מאלדד? שהוא יתן לכם אישור לעשות מה שבא לכם איפה שבא לכם?
3. אני כן מצפה לתשובות עיניניות דוגמת עמק חרוז,מעלה שגיא וכד' ומקומות נוספים שהצבא טוען עד דק במהלך ימות השנה, ואנחנו מנועים בגלל שימור ושיקום.
בינתיים אני רואה את דו-השיח הזה באופן חיובי. אלדד וגם אנחנו כקהילה חולקים הרבה יותר ערכים משותפים מאשר ערכים מנוגדים.
מצטער ששאלתי שאלה לא עיניינית!!!!
הנהלה נכבדה אנא הסירו את התייחסותי בשרשור הזה.
תודה
כל שאלה היא לגיטימית (כמעט),
על אופן ניסוח השאלה אפשר לדבר.
אני מאוד אשמח אם נוכל לשמור על כבוד (אפילו הרבה כבוד) מתוך הבנה כי יש פה נסיון לעשות,
אם ייצא בסוף טוב או רע, או לא ייצא בכלל אנחנו ממש לא יודעים, אבל לפחות ניתן לזה הזדמנות.
בקיצור,
אני חושב שאפשר לשאול כל דבר ולצפות לתשובה על כל שאלה,
רק לשים לב לאופן ניסוח השאלה, אין צורך לתקוף או ל"הכנס" באלדד כי הוא נמצא פה כנציג הרשות,
תנו לו את הזמן לעכל כל שאלה, לנסות למצא את התשובות הנכונות (גם אם הן לא לטעמנו או לטובתנו) ואם לדעת מי מכם הוא טועה, אפשר להעמידו על טעותו, אבל בצורה מכובדת.
לסיכום,
כבוד הדדי, לטובת כולם ולטובת העניין.
מה שכתבתי זו בקשה אישית ולא קשורה לעצם היותי מנהל פורום.
סביון
יחיעם
ההתייחסות שלך לגיטימית, ראויה ורצויה.
וגם אם תבקש לא נסיר אותה...
אסף.
מקומם שעוקפים שאלות של מהות ומשתמשים בבמה המכובדת שניתנה להם ליחסי ציבור.
בהנחה שמרבית הגולשים פה שומרי טבע וחוק, אמור להיות לו עניין לא פחות משלנו לתת תשובות ברורות.
מגוחך בעיני ההתרפסות בפניו שרק יואיל בטובו להיכנס לאתר ולענות על מה שמתאים לו.
מה יש להם להסתיר?
בועז.
יש בין התרפסות לבין כבוד הדדי מרחב מאוד גדול.
אבל התנגחות היא מיותרת ולא עוזרת.
ניתנו תשובות. חלקיות, אולי, אבל זו התחלה של דו שיח.
ומאןד קשה להמשיך בו כשצריך לסנן דברים לא רלוונטיים.
אסף.
הגבולות הכי מדוייקים הם במפות האכרזה של השמורה /גן לא נראה לי שיש לך צורך בזה , העדכון הבא הוא האתר אליו הפניתי וכמובן מפות סימון השבילים.
בנוגע ליחסי הציבור - אני עובד ברשות הטבע והגנים ונמצא כאן בפורום כדי להביא לידיעתכם מיידע רלוונטי , אני חושב שההערה שלך אינה במקומה אבל זו זכותך.
צר לי שזו דעתך אבל מטרת הכתבה היא לא "לשרת" אותנו ובכלל מה זה "אותנו" , האם השמירה על ערכי הטבע בבריכת הנופרים , בואדי קלט או בעין גדי היא עבורנו? היא עבור הציבור , אנחנו עובדי ציבור ותפקידנו לייצג את האינטרס הציבורי. לא ביקשנו רחמים - ביקשנו להביא לידיעת הציבור את הקשיים במילוי המשימה הזו , אני מזמין אותך לשבת לילה בהר מירון בחודש דצמבר במארב על כורתי אלונים או להתלוות לפקח בחופי הים בשבת ,ועוד ועוד .
תודה,
הבהרתי במהלך השבוע האחרון שלא אוכל לתת תשובות באופן מיידי ולא תמיד אוכל לענות לכל השאלות , אשתדל לעשות את הטוב ביותר.
קראתי בעיון רב את כל השרשור.
והיות וקיימות כל כך הרבה שאלות ומידי פעם הדברים
גולשים קצת לפסים אישיים ולהתבטאויות אמוציונאליות,
אני מציע שמישהו (נגיד, הנהלת האתר) יקח על עצמו ריכוז של כל השאלות
שהועלו. ינסח אותם באופן שאינו מתפרש לשני פנים על מנת שיהיה אפשר
לקבל תשובה עניינית וממוקדת, ויגיש את כל השאלות במסמך מסודר לאלדד.
אלדד יגיש את התייחסות הרשות בצורה פורמאלית ועניינית וזו תפורסם באתר.
רשאים אש....
אלדד,
בוא לרגע ונדבר ישיר -תבין שאני לא תוקף מתוך שנאה לרשות... אני פשוט מרגיש נפגע מההתנהלות שלהם אע"פ שאני מנסה להיות הכי בסדר.
האם נראה לך הוגן וראוי שהמידע על גבולות שמורות הטבע והגנים נמצא בכל מיני תיקים במרתפים אפלים ולא מרוכזים באופן שלציבור יש גישה אליהם?
מדוע הרשות לא משקיעה שום מאמץ נראה לעין ע"מ שהחומר הכל כך חשוב הזה יהיה נגיש וגלוי לכל ובקלות. למשל באתר השכבות של המרכ למיפוי?
כשזה יקרה גם המפות שאנחנו רוכשים בממון רב יהיו מעודכנות ויעזרו לנו לעזור גם לכם לשמור על הטבע.
תמוה בעיני שמשקיעים משאבים באכיפה בשטח לפני שמשקיעים מאמצים על מנת לא להכשיל את הציבור.
מתוך רצון לשמור על החוק והטבע אני מחזיק בשני סטים של מפות ממוחשבות ממש חדשות (אחת הרגילה והשניה של שבילנט) שעלו לי מאות שקלים ולמרות זאת מצאתי את עצמי מול פקח בפסח האחרון שטען שישנתי בתוך שמורה.
אתה יכול לדמיין כמה זה מכעיס?