תגובה: דיון טכני תאורטי - סרני היילקס VS סמוראי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שים לב שהוא מתייחס לציריה מחוזקת+ הסבה לצף.
ללא הסבה לצף, כלומר, עם רק צירייה מחוזקת, עדיין לא הגעת לחוזק של סרן היילקס לפי ההנחות שלו.
וזה עוד לפני הערבוביה הגדולה שהוא עושה בין עובדות להערכות, שמורידות הרבה מאד אמינות ומציאות מהמשך ההתפלספות של ההבדל בין צף לחצי-צף.
אני חושב שסרן צף זה בלמי דיסק הם תוספות מבורכות ברכב שטח, אבל היי זה רק אני.
חיזוק סרן זו אופצייה עדיפה מהחלפה, לדעתי יהיה יותר זול ויותר חזק ויותר קל, יותר גבוה.
בפעמים האחרונות שבדקתי סרן ויטרה עלה 1.500קומפלט וסרן היילקס עלה 3,500.
רוב בעלי הסמוראים בכלל לא צריכים להחליף גם רק אם תרצה להשתגע.
לגבי העירבוב של העובדות, ... אני אקרא לזה טיעונים והאמת שאותי הדיון הזה די שכנע.
שוב בישראל אתה לא תעלה מעל 33, ולכל דבר מתחת עדיף להישאר עם סרני סוזוקי ולחזקם בהתאם.
יש פה לא מעט מהנדסים שיכולים אגב להפריך את התיאוריות של הבחור, בינתיים שגיא העלה קישור שטוען שהתוספת חוזק בהסבה מחצי צף לצף מלא עולה ב-20%.
לגבי הרוחב והמשקלים לקחתי את הנתונים מכאן:
http://www.auszookers.com/forum/view...eights#p639482
http://www.auszookers.com/forum/view...hp?f=17&t=7678
אגב מה שמופיע במפרטי הרכב נלקח ממרכזי גלגל וזה לא מדוייק, המידות בדיון הן שטח המגע של הנאבה מצד לצד.
דיון טכני תאורטי - סרני היילקס VS סמוראי
גם אני זוכר שהיה 8 סמ ( השאלה עם הורדנו ת3 סמ של הספייסר בחישוב )
כל הסרנים של סוזוקי והתורמים שלהם
רוחב של כל סרן
http://auszookers.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=7678
Hilux (86- )
Front 1397mm
Rear 1473mm
Sierra NT
Front 1250mm
Rear 1260mm
דיון טכני תאורטי - סרני היילקס VS סמוראי
הסרנים של היילקס 86 שונים מהסרנים שיש לנו בארץ.
הסרנים כאן רחבים במעט, ועם רכיבים מחוזקים יותר.
על אותו משקל צריך לבדוק לגבי איזו ציריה מתייחסת ההשוואה, ההבדל קטן, אבל קיים (החדש חזק יותר).
לא יותר זול ופשוט לקנות \ להחליף לטיוטה הילקס ישן ולשפר אותו מאשר כל הכאב ראש הזה, חוקי , רחב, יציב, חזק, חלש, נוח, מהיר, נעילות, איטי, מזגן, תעשו חישוב הכי יעיל בכל המובנים להחליף רכב מאשר לנסוע בסמוראי כזה שאחרי שנה יהפוך רק לטרקטור עבירות שלא יכול ליסוע בכביש יותר.
טל
לא יותר זול ופשוט לקנות \ להחליף לטיוטה הילקס ישן ולשפר אותו מאשר כל הכאב ראש הזה, חוקי , רחב, יציב, חזק, חלש, נוח, מהיר, נעילות, איטי, מזגן, תעשו חישוב הכי יעיל בכל המובנים להחליף רכב מאשר לנסוע בסמוראי כזה שאחרי שנה יהפוך רק לטרקטור עבירות שלא יכול ליסוע בכביש יותר.
חוות דעת אובייקטיבית/סובייקטיבית. מחזיק בבית היילקס 2006 ממוגן בתחתית + נעילה אחורית + סמוראי ארוך 88 מוגבה , נעול כפול + 5.14 . משתמש ביום יום בטויוטה , רכב עבודה . הוא יותר נוח , חזק בכביש ומרווח. נתקע לי כבר בים המלח מתחת למצוקי דרגות במקום שכבר הייתי מס' פעמים עם הסמוראי ללא שום בעיות ויצאתי עם חילוץ של חבר עם היילקס 94. אחד הדברים שמפריעים לי בהיילקס הוא הגודל ( אורך , רוחב ) יחסית לסמוראי ושלי עוד ארוך . אני נוהג לשוטט בשבילים וביערות (לעתים של הולכי רגל בטעות או לא ) , ועם ההיילקס באופן יחסי זה סיפור מההפטרה . הוא לא נכנס למקומות שהסמוראי נכנס בקלות עם סרן מקורי+חישוק 8 וסיבובים חדים מחייבים מספר פניות הלוך ושוב אם הוא מסוגל להן. לא לחינם הסמוראי מכונה " עז הרים " ויש לו את היתרונות הכמעט בלעדיים בהקשר הזה . לשם הגזמה תחשוב איך זה לטייל עם האמר בתוך יער או תוואי שבו יש יתרון לסרן קצר.