-
תגובה: סמל ישראלי בקשיים.
אפשר לחשוב כמה תעשיה יש פה שמאיימים שהיצוא יפגע.
לא בדקתי את המספרים אבל לתחושתי מי שנותן את הטון ביצוא זה חברות טכנולוגיה שנמצאות פה בשביל לנצל את המוח הישראלי ואת העסקים עם העולם הם עושות דרך משרדים ראשיים שנמצאים במדינות אחרות.
אני למשל מיצא עבור לקוחות לא מעט ציוד שעובר דרך תחנת ביניים בשביל לטשטש עקבות ישראליים.
גם למדינות יעד כמו יפן.
כבר כמעט ואין מפעלי תעשיה עם עובדי כפים.
גם בחקלאות, הבן הממשיך הוא בכלל מתאילנד
-
דרור, אתה יודע שאני אוהב אותך ומת על הכתיבה שלך ומעדיף לבלות איתך את זמני, יותר מאשר עם כל אחד אחר (כמעט... לשם הזהירות...)...
אבל..
אבל לפעמים אתה כותב תוכן של "פסיכולוגיה וחוכמת חיים של נהג מונית", ויסלחו לי נהגי המוניות...
כמו שאמרתי, למה לעובדי תע"ר מגיע יחס מועדף משל כל עובדי מפעל אחר בקשיים?
אתה מדבר על "כולה מפעל אחד ו-300 כלי רכב" (לא נכתוב ג'יפים. זה נשמע מקומם..) וזהו.
למה? למה לא שני מפעלים קטנטנים - 300 כלי רכב + 10,000 קופסאות שימורים... רגע, למה לא 4 מפעלים, רק נוסיף עוד איזה 5000 נעלים ורק עוד 1500 מקררים - המטרה קדושה, ללא ספק.
נראה לך?
מה זה, חקיקה (וזו חקיקה) בהזמנה?
ומחר יבואו עוד כמה, למה להגיד "לא"?
ואל תיהיה "כאילו" נאיבי - אתה לא משלם ימבה מיסים כדי לממן מובטלים-מפוטרי מפעלים. אתה משלם ימבה מיסים כדי לממן התנחלויות (על כל הוצאות המשנה שלהן), וישיבות (על כל הוצאות המשנה שלהן, כולל אלה שלא עובדים ומימון ילדי "הלומדים") ןאני לא נכנס לויכוח אם צריך או לא לעשות זאת. זו עובדה וזה המצב וזו המציאות והיא נוצרת כל בחירות מחדש, כולל עכשיו, עם הגיבור לפיד, שכמו אובמה ושרון לפניו, רואה דברים מכאן, שלא ראה משם ולסגור את גוואנטנימו זה רעיון מצויין אבל... מה תעשה שעה אחרי שסגרת??
אותו הדבר עם העזרה שלא לפי הכללים המקובלים "רק למפעל אחד" - יש לזה מושג שנקרא "מדרון חלקלק" וזה בכלל לא דבר תאורטי..
וזה לא ש-300 כלי רכב במדינה קטנטנה ומסכנה יערערו את הכלכלה האנגלית או הגרמנית או האמריקאית - זה העיקרון ו"הרגל בדלת" ותירצה או לא, עמידה בהסכמים וסטנדרטים בינלאומיים (אם אתה רוצה, למשל להיות חבר ב-OEC ואתה רוצה... במיוחד לטובת העובדים).
ולגבי שרירים.
אם לא שמת לב, עושים לנו שרירים כל הזמן, כשאנחנו מנסים להתחכם..
אולי שכחת ואולי לא שמת לב ואולי לא איכפת לך, משום שזה לא נוגע ספציפית אליך, שעיכבו (רק עיכבו) ופעם לא נתנו לטיסה של אלעל לנחות (בזמן) ברוסיה, רק בגלל שרצו/רוצים להגן על אלעל ולא הגדילו את מיכסות הטיסה של איזו חברה רוסית לארץ - ותאמין לי, הקו לארץ הוא לא היחיד ולא זה שיביא את אותה חברה לרווח אסטרונומי - עיקרון.
ככה זה עובד..
והגישה הנאיבית, של הכלכלנים לא מבינים כלום והנה תראה את כל המובטלים..
עדייןיש לנו פחות אבטלה מאשר בספרד או באירלנד והמצב, הכללי, שלנו הרבה יותר טוב (ואני לא מדבר על יוון וקפריסין).
עצוב, אבל אי אפשר לעזור לכולם ואלה שלא מקבלים את העזרה הנדרשת הם מסכנים וליבי עימם.
תראה מה קורא עם ועדת משרד הבריאות וסל התרופות - אי אפשר לממן הכל לכולם ושם זה פיקוח נפש ממש - אבל אם חורגים "רק לכמה", שאין ויכוח שהם באמת מסכנים, למה הם ולא אחרים... ולא כולם?
-
וכל "המגילה" ההיא באה בסך הכל להגיד, למי שמתעקש לא להצליח להבין, שאתה לא לבד בעולם ולא יכול לעשות מה שבא לך וגם אם יש לך (למדינה) ביצים גדולות ואתה גבר גבר, לא (בהכרח) אומר שאתה גיבור (היתה על זה כתבה מעניית ב-YNET, לפני כמה ימים, על אשכים גדולים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
כבר כתבתי מזמן למעלה, שאם מדובר רק על תע"ר בלבד, זה משהוא אחר, אז לאור בקשתך, בואו ונחריג את תע"ר.
חוץ מזה, אני מבקש גם להחריג את הסוזוקי ג'ימני (לא רק בנושא מיסוי אלא גם פטור מהבקרת יציבות) היות שאני מת עליו ורוצה לקנות עוד אחד חדש.
(אז הנה, לא רק שדפקנו את יחסי החוץ אלא גם שיפרנו את היחסים עם יפן. במחשבה שניה, נראה לי שאם נבחר בך כראש ממשלה, אז בחניה שלך יהיו איזה 20 סופות מדגמים שונים פלאס כמה רנגלרים רוביקון פלאס למבורגיני לשעות הפנאי, ככה שהגלידות של ביבי יחווירו לעומת הרמון הרכבים של הרה"מ החדש..... :cool:).
סופה אחת מכל דור, רוביקון TJ אחד ורוביקון JK אחד זה מספיק. ידניים.
ושכחת גם כמה חיפושיות וסיטרואן DS אחת שחורה....
-
וגם אז בטח אתה מתכוון לחיפושית כזו...
http://img.tapatalk.com/d/13/08/06/6e2y9y4e.jpg
JEEP Grand Cherokee ZJ V8 98
IR 3.5"
-
אין חכם כבעל נסיון. בשנת 95 רכשתי סופה דנדשה ומדוגמת (סרנים, נעילות, כננת.......) ב 125000 ש"ח. אחרי 3 חודשים היא הוחזרה למסגרייה בגלל אין סוף תקלות מביכות. מאז , לאחר שהבנתי כיצד עובד "פס הייצור" במסגרייה, נשבעתי שלעולם לא ארכוש רכב מייצור מקומי.
-
כנראה שבגללך שינו דברים, לדגם 96...:)
וכנראה שלא למדת כלום, אם עברת ללנד רובר - זה אותו ייצור מקומי... אנגלי.
שלחתי לך תשובה בפרטי..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כנראה שבגללך שינו דברים, לדגם 96...:)
וכנראה שלא למדת כלום, אם עברת ללנד רובר - זה אותו ייצור מקומי... אנגלי.
שלחתי לך תשובה בפרטי..
עם הדיסקו אני כבר 8 שנים מחייך כל בוקר כשאני רואה את הכרכרה הקשישה מציצה אלי מהחניה.
-
אני בדעה של דרור.
לא מבין מה הקשר בין הסכמי הסחר לייצור של תוצרת מקומית לשוק המקומי.
להטיל מיסי יבוא על רכב שמיוצר בארץ - זה חלם, נקודה.
ותעשו לי טובה כל הכלכלנים המדופלמים, גם אם אתם בוגרי שנה ז' בכלכלה.
מבחינה תאורטית אין הצדקה כלכלית לייצר פה כלום חוץ מהייטק, אז מה ?!
קחו את כל המפעלים המקומיים שחיים בעיקר על השוק המקומי ותטילו עליו מכסי יבוא, (בטיעון שהמוצר עשוי מח"ג מיובאים), ואף אחד לא ישרוד. מה הטענה שלכם בדיוק?!
אני רואה את המפעל בנצרת כמפעל מקומי בעל פוטנציאל טוב לייצר ולמכור לשוק המקומי ותו לא, מה בדיוק הבעיה עם זה? איך זה בדיוק מתנגש בתאוריות המקודשות שלכם כ"כ ?!
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אני בדעה של דרור.
לא מבין מה הקשר בין הסכמי הסחר לייצור של תוצרת מקומית לשוק המקומי.
להטיל מיסי יבוא על רכב שמיוצר בארץ - זה חלם, נקודה.
ותעשו לי טובה כל הכלכלנים המדופלמים, גם אם אתם בוגרי שנה ז' בכלכלה.
מבחינה תאורטית אין הצדקה כלכלית לייצר פה כלום חוץ מהייטק, אז מה ?!
קחו את כל המפעלים המקומיים שחיים בעיקר על השוק המקומי ותטילו עליו מכסי יבוא, (בטיעון שהמוצר עשוי מח"ג מיובאים), ואף אחד לא ישרוד. מה הטענה שלכם בדיוק?!
אני רואה את המפעל בנצרת כמפעל מקומי בעל פוטנציאל טוב לייצר ולמכור לשוק המקומי ותו לא, מה בדיוק הבעיה עם זה? איך זה בדיוק מתנגש בתאוריות המקודשות שלכם כ"כ ?!
טל.
ההסברים שלהם מזכירים לי את אוהדי הכדורגל/כדורסל (הפועל/מכבי/בית"ר - מחק את המיותר) ששולחים איחולי הצלחה מכל הלב לכל קבוצה מחו"ל לפני משחק מול קבוצה ישראלית יריבה שהם שונאים......
זה המקום להזכיר שתע"ר הוא אחד משני מפעלים יחידים בעולם (השני זה מפעל קרייזלר במצרים) שמרכיבים את הג'יפ J8 ושהוא גם מייצא. אמנם מעט, אבל בכל זאת מייצא. ואם היה מוכר בשוק המקומי ומגדיל את מצבת כוח האדם שלו, אולי היה יכול לעמוד בכמויות ובזמנים, ואולי גם היה מייצא יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
המון אמוציות.
הסופה 3, שיוצא לי לנהוג בו מידי פעם לפעם, הוא ג'יפ מצויין. נקודה.
הקלות במס, לעיתים, הן דבר בעייתי, מכיוון שהן סותרות אמנות בינלאומיות שאנחנו, ישראל, מנצלים בצורה משמעותית.
לצורך הדוגמה, אם יורידו את המס על הסופה 3, מכירותיה יעלו ויפרחו, בצדק גמור יכולות לבוא מדינות שמכירות רכביהן ייפגעו מהעניין ולהעלות את המס / לבטל פטורים ממס, על ייצוא הייטק ישראלי למשל.
ואז מה?
בברכה,
יוני5
איזה מתחרה בדיוק יש לסופה 3 שמכירותיו עאלק יכולות להיפגע?
ואם יותר לדייק, מי מהיצרנים שיש לו מתחרה בכלל מוכן להביא אותו לכאן? (נחסוך לך את התשובה- 0)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ההסברים שלהם מזכירים לי את אוהדי הכדורגל/כדורסל (הפועל/מכבי/בית"ר - מחק את המיותר) ששולחים איחולי הצלחה מכל הלב לכל קבוצה מחו"ל לפני משחק מול קבוצה ישראלית יריבה שהם שונאים......
זה המקום להזכיר שתע"ר הוא אחד משני מפעלים יחידים בעולם (השני זה מפעל קרייזלר במצרים) שמרכיבים את הג'יפ J8 ושהוא גם מייצא. אמנם מעט, אבל בכל זאת מייצא. ואם היה מוכר בשוק המקומי ומגדיל את מצבת כוח האדם שלו, אולי היה יכול לעמוד בכמויות ובזמנים, ואולי גם היה מייצא יותר.
בחייאת דרור.
אני לא חשוד (אני מקווה) בשינאת סופה, אהבתי מאוד את שלי והייתי ממשיך להחזיקה בה אם היו לה עוד 2 דלתות ופחות אבק (מזגן טוב יותר הייתי מתקין לבד) והייתי ממשיך לחיות טוב עם כל ה"בעיות" האחרות - אנחנו מדברים על מתן הטבות למפעל... ללא כל הצדקה עניינית, לטעמי.
אני גם לא חשוד (שוב, מקווה) באהבת הדיפנדר ויצרנו - הנה, אני אומר בפירוש: לדעתי זהו רכב ירוד ופרימיטיבי שזוכה להרבה יותר קרדיט ממה שמגיע לו - פחון אלומיניום עם מערכת מתלים גמישה והשאר... לא שווה הרבה ושמתומחר במחיר שערורייתי, לא פחות.
אבל זה רק מדגיש את ההשוואה בינו לבין הסופה - למה הוא מצליח (אפילו בארץ, בצבא, ללא "עזרת הסיוע הדולרי") והסופה לא?
ואל תביא את עניין המיסים, בבקשה - הצבא לא משלם מיסי ייבוא וכך גם הכלים שהוא קונה..
אם תע"ר מייצאת, למה זה רק "מעט" ולמה זה לא מספיק על מנת להחזיק את מפעל בחיים - חומר למחשבה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בחייאת דרור.
למה הוא מצליח (אפילו בארץ, בצבא, ללא "עזרת הסיוע הדולרי") והסופה לא?
קודם כל הצבא כן קונה סופות. תע"ר קיבלו לא מזמן הזמנה לעוד כ-200 כלים. סוג של דחיית הקץ. אחרי שהכלים האלה יסופקו המפעל בעצם יוכל להיסגר בשקט...
דיפנדר - ועוד איך נכנס לכספי סיוע. על הכלים של מד"ת שמעת? הם מיוצרים באמריקה. וזה לפני כל התרגילים הסיבוביים שנעשים ע"י מערכת הבטחון כדי שכל פריט שהצבא צריך ורוצה ייכנס מתחת לכנפי דולר הסיוע (נגמ"ש מרכבה שמיוצר בארה"ב, רובה תבור שמגיע מארה"ב וכו' וכו', נעליים לחיילים וכו' וכו').
-
תראה, אני לא מקורב (ולא מרוחק ובטח לא שונא..) לתע"ר ואני ניזון מהידיעות שאתה ואחרים כותבים בעיתונות.
אני קראתי שהצבא לא מעוניין בסופות, כבר הרבה זמן ופשוט מכריחים אותו לקחת, בתוענות כאלה ואחרות..
ולא, אני לא יודע מה זה מד"ת ובכלל לא איכפת לי איזה תרגילים עושים, על מנת שהכל, כולל הגז המצרי מצידי, יכנס תחת קריטריונים של הסיוע האמריקאי.
אבל, אם כך, מה הבעייה ולמה תע"ר צריך להסגר?
שימשיך לייצר ומכור לצבא (אם יצליח לארגן תרגיל נוסח זה שציינת, אדרבא..), מצידי, במקום דיפנדר ובמקום קינג (ובמקום רנו קנגו ומה שאתה רוצה) ושיצאו מהצרות ושיצליחו..
מה הקשר לשוק האזרחי ולמיסויי? הנה, כך הם יכולים למכור המון, בלי לשלם מס...
אבל כנראה שמשהו בייצור ו/או בתיכנון ו/או ברכב אפעס, לא "תופס" - חוץ ממספר מצומצם של חובבי שטח, שהרכב תפור להם כמו כפפה ליד... רק קצת יקר.
ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין הלחץ של המזרח, למיסים על סופה, קשור לתחרות עם הדיפנדר, שאתה אומר שנכנס בגדר "סיוע" (לא הבנתי איך, רכב שמיוצר באנגליה או טורקיה נכנס לסיוע, אבל אפילו..) ובכלל עוקף את עניין המיסים - הרי בשוק האזרחי הוא מכיל מיסים ועולה הרבה יותר מסופה (שני פחונים במחיר של מרצדס..) ועדיין...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
..
ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין הלחץ של המזרח, למיסים על סופה, קשור לתחרות עם הדיפנדר, שאתה אומר שנכנס בגדר "סיוע" (לא הבנתי איך, רכב שמיוצר באנגליה או טורקיה נכנס לסיוע, אבל אפילו..)
הנה איך, קרא עד הסוף
http://defense-update.com/products/d/david.htm
-
ג'ו, באימש'ך - תן תקציר...
-
עצלן, עושה עצמו עסוק...
בדיוק כמו שהקרקל זה לא F550 (או מה שזה לא)
אז זה לא דיפנדר, זה ארוטק דוד והוא מיוצר באלאבמה.
"David" uses a larger chassis based on the LandRover Defender, designed in Israel by Arotech's MDT Protective Industries in collaboration with the IDF. The 'David' will be built in MDT Armor's Alabama facility.
-
איזה עצלן, איזה.
תפסו אותי לא עושה כלום, רק מתעסק במחשב.. שלחו אותי ל... שליחויות.
אני עם הטלפון - קשה לקרוא. חייב מסך גדול יותר... Note 3..
-
-
הנה, שלא ישעמם לך,
http://www.mdt-armor.com/armored-veh...r-basedfamily/
מעניין שאפילו הם מודעים ל"בעיות" ומציעים את כול הפלטפורמות גם על בסיס טויוטה, איזה עולם קטן....
-
אין צוות - יש רק מפקד.. אחת...
קראתי.
איזה תקציר נתת, רק מה שמתאים לך, אה?
כמו שאמרתי (שאחרים כתבו) כבר ב-2006 הסופה לא היתה מתאימה לצה"ל ורצו להחליף אותה מסיבות אובייקטיביות לחלוטין!
צריך רק לקרוא את המפרט של ה"דויד" הזה, לעומת מה שכתוב על הסופה והדברים ברורים לגמרי - לא מיסים ולא "נעליים" - הסופה פשוט לא עומדת בדרישות של הצבא ויוצרת מפגע בטיחותי למשתמשים בה ולסביבתם - חד וחלק.
אתם יכולים לקטר כמה שאתם רוצים על היבואן "המנאייק" שמלשין/מתלונן ומעלה מיסים אבל זה לא יכול לשנות את העובדה שמנהלי תע"ר לא השכילו להציע/לייצר/לתת פתרון כמו ארוטקס ו-MDT.
אני לא רואה שום בעייה שתע"ר היו חוברים לפלסאון ומציאים איזה "סופר-רכב" שיעלה על הדיפנדר על סטרואידים (נפוח אבל בלי כוח) הזה אבל כמו תמיד, מלחמות היהודים גורמים לנו יותר נזק מכל האוייבים ביחד.
אבל הכי קל להאשים את הגויים ואת הפוליטיקאים המושחתים (והשרים הסוררים וחפצי השוחד...) - הנה, שחור על גבי עיתון - הסופה פשוט רכב גרוע, לתפקיד ולצרכים של הלקוח הכי גדול...
וכמובן שבסוף, דחפו אותו למג"ב (מסכנים), שהרי אלה בסה"כ שוטרים, אפשר לתת להם לנהוג ברכב כבד מידי שבכלל לא עוצר...
עכשיו תבואו, הצדיקים, ותגידו "נכון, אולי, אבל בסופה 3 השתפרו..." אז חברים, כנראה שזה היה קצת מידי ומאוחר מידי.. אחרי שכבר ניסו את האלטרנטיבה וראו (כנראה בניגוד לכל האגדות וה"שם", כפי שמופיע בשירשרים אחרים, פה באתר) כי טוב - העגלה האנגלית החלשה והלא אמינה והכבדה וה... כל מה שאתם רוצים, יותר טובה למשימה/ות מהסופה...
זה מה יש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אני לא ראיתי שמציינים "בעיות" - מציעים את אותו פתרון מבצעי בכל מיני פלטפורמות.
אני מתאר לעצמי שתופרים את החליפה על בסיס רכב שנפוץ באיזור המיועד - חלקים/חלפים/נסיון... למה סתם "לפרשן" השמצות?
עובדה - ברירת המחדל היא דיפנדר (+סופרלטיבים) וכנראה לא בכדי..
הם, הרי, לא מקבצי נדבות ולא בוכים על מחסור בלקוחות וגניבות פתור ממיסים ובטח לא מעוניינים להפסיד - כנראה שהם חושבים שציון העובדה שבסיס הפלטפורמה הוא לנדרובר "מוכר" - עובדה, מכר לצה"ל..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אין צוות - יש רק מפקד.. אחת...
קראתי.
איזה תקציר נתת, רק מה שמתאים לך, אה?
מה זה "מה מתאים לך"??
נתתי עובדות יבשות, והצחיק אותי שלמרות שהם בונים על פלטפורמות אנגליות היה להם צורך לציין שהכול גם יכול לבוא על פלטפורמות של טויוטה.
לי אגב, לא מתאים כלום, ובמיוחד לא מתאים לי שהמיסים שגונבים ממני ילכו על איזה רכב אנגלי מקומבן שיימסר למדינה אחרת על חשבוני, ממש לא שייך לארץ הקודש אלא לכול המדינות שמקבלות סיוע צבאי על חשבוני(ולא חסר כאלה)
למעשה רק שילשום בזבזתי 4 שעות מחיי בסוכנות טויוטה בכדי למנוע מהתופעה.
לקחתי ראב4 חדש(מיוצר בארה'ב אגב) בליסינג ל3 שנים (הורדה של 100% במס)
המפקדת מרוצה עד הגג.
-
MDT = מד"ת = "מגן דוד תעשיות".
עוד אחד מהמהלכים הסיבוביים שנעשו כדי להכניס כל מיני דברים שצה"ל צריך ואינם מתוצרת ארה"ב במקור, לתוך הגדרת "כספי סיוע". עבור לקוחות אחרים שאינם צה"ל, הם יכולים לספק את אותם פתרונות על פלטפורמה אחרת (טויוטה במקרה הזה, שלא רק שלא נכנסת לכספי סיוע, גם היצרן לא מעוניין למכור לצה"ל כרכב מבצעי).
-
למי שהלנד רובר לא מתאים . המהנדסים האנגלים השיכורים פיתחו גם דגם של טויוטה לשימוש צבאי וייצרו אותו בירדן .
http://www.adrianstomcat.co.uk/Al-Thalab.htm
וגם J8
http://www.jankel.com/products/produ...ils.cfm?pID=12
-
סמל ישראלי בקשיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
על תערבב מין בשאינו מינו..
החברה הזו, מהמובילות בתחום, מדגמת רכבים קיימים, לא מפתחת או בונה מאפס.
לצורך העניין אתה יכול להקביל אותם לחברות מיגון ודיגומים שיש גם כאן (נכון, סדרי גודל אחרים לגמרי, אבל הקונספט דומה).
עוד דבר,
טויוטה תומכת ברכבים האלו עוד משלב הייצור, במכלולים מותאמים מקוריים של טויוטה.
בהרבה מקרים המשותף לדגם ״אזרחי״ הוא רק הפחחות ושם הדגם הראשי.
ולבסוף,
הם לא מוכרים לישראל..
-
יופי, אז יש אלטרנטיבות ובראש הצועדים.. טויטה האגדית והנתמכת עוד בפס הייצור...
אז אולי מישהו שבסופו של דבר יכול להסביר לטמבל (לי..), איך הצליחו לכופף את צהל ו"למכור" לו, שהדיפנדר טוב בשבילו, עד כדי כך, שעושים כל מיני עסקעות "סיבוביות וסובבות עולם, על מנת שיקבל דיפנדר "תוצרת ארה"ב", מכספי הסיוע.
מה, לא מבינים שם, במחלקת המחקר והניסויים והבחינה (שזוכה פה לשבחים רבים), שזהו סתם רכב אנגלי מיושן, לא אמין, לא נוח ו... כל יתר הסופרלטיבים ש"זכה" להם פה? לא ברור להם שטויוטה, למשל, הרבה יותר טוב?
ולמה, אובייקטיבית, הסופה (לא חשוב איזה דור), בעצם עדיפה?
וגם, אם הרכב הזה כן נקנה בכספי הסיוע,הרי שהוא לא "משלם מיסים", איך הסיפור של דרור שייך/רלוונטי/מפריע לסופה?
ובכלל, מה עם הדיפנדרים ה-לא ממוגנים? גם הם "סיבוביים"?
אם זה לא סודי... כמובן..
-
סמל ישראלי בקשיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הם לא מוכרים לישראל..
את התשובה כבר קיבלת.
גם משאיות הטטרא הגיעו כמותג אמריקאי (ATC)
-
מה כל כך סודי מה.
במוסך של חברת המזרח ראיתי גם 110 רגילים, לא ממוגנים ("דיגום מפקדים" - מנשאי קשר וכו') מתוצרת מד"ת.
ולטויוטה כיצרן יש הסטוריה ארוכה של עוינות לישראל וכניעה לחרמות ולאיומים מצד הערבים.
מצד שני אפשר להבין אותו - הוא די מוביל בארצות ערב ובעיקר במפרץ הפרסי.
-
דרור.. זה לא דיגום מפקדים אלא רג"ב.
למען הדיוק והסדר הטוב...
אסף.