-
תגובה: פרויקט T1 - Sparco תום בריל
http://img.tapatalk.com/d/13/11/02/e2ypaby7.jpghttp://img.tapatalk.com/d/13/11/02/5ase2uny.jpg
2 תושבות בולמים , שתי נקודות אפשריות, סט קצר וסט ארוך יותר.
אין שימוש בבאמפ סטופ הידראולי מכיוון שהוא נחשב לבולם בפני עצמו , על פי התקנון ישנה הגבלה ל2 בולמים לכל גלגל.
יש נטייה לחורי הברגים להפוך לאווואלים , זה קורה לאחר תקופה ארוכה של פירוק והחזרה של הבולמים.
כדי למנוע זאת השתמשנו באומי קוזוברו מרותכים לתושבות עצמן.
מוטות ההברגה נועדו למרכז את התושבות בזמן הריתוך.
-
-
1 קבצים מצורפים
תיקון קטן מרני דקל בעניין המושגים, זווית במשולשים הקדמיים נקראת "אנטי דאיב" בעוד מאחור היא נקראת "אנטי סקוואט".
כרגע אין לנו מידע סופי מדויק של משקל הרכב אלה רק הערכה של תוכנת הסוליד (2000 ק"ג לרכב מזנק למרוץ עם נהג ונווט), כחלק מהזמנת הבולמים, "אורם מספקת גם את הקפיצים אך לפני שנזמין אותם ובכדי להעמיד את הרכב על 4 גלגלים ולבחון סט נוסף השתמשנו בניסיון הרב שיש ל"אוטבק טכנולוגיה" והרכבנו 8 קפיצי אייבח .
קובץ מצורף 81522
-
1 קבצים מצורפים
תחילת עבודה של עמוס על סוליד,
המטרה שלנו ביצור "הבודי" היא ליצור תבניות בCNC, בעלי המקצוע לא מדברים על מספרים לפני שאין להם מודל סוליד ביד .
התהליך שונה בתכלית מתכנון רגיל בסוליד ותצורת העבודה היא למעשה פיסול במחשב.
לקח קצת זמן לשכנע את עמוס לשחרר לי כמה תמונות גולמיות מתהליך העבודה ,הבחור לא מוציא מסמכים בתהליך עבודה שלא נראים טוב... בסוף הוא זרם...
-
7 קבצים מצורפים
חלק אחורי כמעט גמור, מתלים זרועות רדיוס,קויילאוברים, התמונות מיועדות למי שמעדיף תחת גדול.
נ.ב היינו שמחים להערות שאלות ודיונים בשרשור הזה, לא מפחדים מאלה שהיד קלה להם על המקלדת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tom Bril
לא מפחדים מאלה שהיד קלה להם על המקלדת.
ANTI SQAT - אני שונא את צמד המילים האלה,גורמים לי לחשוב יותר מידי....אני כבר מעדיף תחת גדול במקום.
אגב,הבודי מהצד מדהים בעיני.
-
3 קבצים מצורפים
טל, גם אני .
הרבה התרגשות הייתה היום בסדנה של באז -(Bagaworks), הרכבנו את המתלים גילגלנו את הרכב החוצה ופשוט ישבנו ובהינו בו במשך 4 שעות.
כשברקע מתנגן Snowy White - Bird Of Paradise , ללא ספק היה רגע מרגש.
אם הזמן התחלנו לתכנן את השלבים הבאים ביצור למצב של ל"באגי" נוסע ללא חיפוי.
.
-
2 קבצים מצורפים
השראה תכנונית...
ועוד רינדור של עמוסקובץ מצורף 81595קובץ מצורף 81596
-
שאלה תכנונית...
זה משהו שאני התחבטתי בו בתכנון של מתלה - ואני לא בטוח מה התשובה הנכונה (אם בכלל)-
המשולש התחתון של המתלה, במיוחד בכלי עם גלגלים קטנים (מה לעשות, 32" זה קטן), קרוב מאוד לקרקע. למה להישאר עם משולש מתחת לציריה ולא להעלות את נקודת החיבור שלו יותר גבוה? בקדמי זה ברור, אבל במתלה האחורי..??
אסף.
-
1 קבצים מצורפים
רואים השראה לא רק בתחום העיצוב החיצוני...נכון ?
-
כמה סיבות שהם רלוונטיות לפרוייקט, קודם כל התפיסה הכללית של הפרויקט לגבי תצורת הרכב כמו בפיצ'ר המפורסם שלכם http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
אם לפי הגדרה "טרופי טראק" הוא למעשה רכב עבירות שמסוגל לנסוע מאוד מהר ובעקבות כך נוצר סדר העדיפויות כך אפשר להגדיר את הרכב הזה כ -מכונית ראלי, היא קודם כל צריכה לדעת לפנות טוב ולהיות כמה שיותר דינאמית , אחרי זה היא צריכה לדעת לטפל גם בתנאי שטח קצת יותר מורכבים לאורך זמן.
למה זה קשור למתלה?, מכיוון שהמטרה המרכזית הייתה להגיע למשקל נמוך ככל האפשר למשולש, 5.5 ק"ג קצת פחות ממשולש של פג'רו קינג מקורי.
לא הייתה בעיה לייצר משולש קל אף יותר מפחים אך פה נכנס עניין העלות.
אפשרות נוספת היא לכופף את הצינור ולחזק אותו, אז עולה המשקל.
יעילות היצור בזמן נתון ובאמצעים פשוטים יחסית עם ג'יג' נותנת פתרון מהיר שמניסיון מתפקד טוב גם אצל החברות הגדולות .
לשאלתך כן ללא ספק אני מעוניין "בקלירנס" כמה שיותר גדול ובמשקל כמה שיותר נמוך.
לא כל כך הבנתי את השאלה לגבי המתלה האחורי, בכל מקרה אצלנו בגלל זווית האנטי סקווארט במתלה האחורי החיבור הקדמי של המשולש עולה וזה כמובן נותן קלירנס..
שחר:
בדיוק מה שאתה אומר דווקא ההשראה הצורנית לא מגיע ממנו, הקונספט הצורני הוא "מכונית בתוך מכונית", או רובוטריק ונמר פומה.... עזוב...
ההשראה היא קודם כל מהשלדות שיצא לנו לפגוש במרוצי הראלי השונים באירופה, הטוארג הכי מרשים מהבחינה הזאת מכיוון שהוא נמוך ומכלוליו דחוסים בתוך המבנה שלו
לכן גם המידות תואמות והמאמץ התכנוני להגיע לגובה ולשדה הראייה שלו.
אני משאיר לך לנחש מאיפה הגיע תכנון החלק האחורי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שאלה תכנונית...
זה משהו שאני התחבטתי בו בתכנון של מתלה - ואני לא בטוח מה התשובה הנכונה (אם בכלל)-
המשולש התחתון של המתלה, במיוחד בכלי עם גלגלים קטנים (מה לעשות, 32" זה קטן), קרוב מאוד לקרקע. למה להישאר עם משולש מתחת לציריה ולא להעלות את נקודת החיבור שלו יותר גבוה? בקדמי זה ברור, אבל במתלה האחורי..??
אסף.
אם הכוונה היא לנקודת החיבור בנאבה, אז כוחות צד גדולים מאוד של הגלגל על הנאבה....בכל זאת מדובר פה על ארנבת שבילים וסיבובים ולא על שפן סלעים.
אם הכוונה להעלות את נקודות החיבור בשילדה ,יווצרו זויות מאוד חריפות של המשולשים כלפי מעלה,איפה יהיה מרכז הגלגול ?מה קורה עם מהלך הצירייה ? jacking בסיבוב...?
יש לך דוגמאות ?
-
1 קבצים מצורפים
דוגמה למשולש עליון "מורכב" של הלאנסר טי אחד מהדקאר האחרון.
טכניקות דומות בהחלט ניתן להגיע "לקלירנס" גדול יותר במשולש התחתון.
-
יהיה קצת קשה לנחש מאיפה התכנון...ראיתי את הקונספט הזה בעיקר ב מיצובישי "האנטרים" ארופאיים.....תן רמזים
-
זה ההימור שלי , כמובן המנוע מאחורה לא קשור אבל הקונספט !?
http://www.race-dezert.com/forum/sho...d-lots-of-cv-s
-
פרוייקט מגניב!, לא יצא לי לראות, יש הרבה דעות סביב מיקום הגלגלים, אנחנו בחרנו בסידור של המיני רייד שעדיף לנו מבחינת משקלים , התצורה הזאת למעשה מנחה את כל תצורת השלדה האחורית ומיכל הדלק.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
-
2 קבצים מצורפים
אבן דרך.
http://www.youtube.com/watch?v=RBXTNAdvGKI
קובץ מצורף 81607
לא משנה כמה (מאות) שעות סיבסבתי את המודל, בחנתי את הפרופורציות, דמינתי את הרגע,
המבט הראשון ממרחק מספר מטרים על הפרא - פשוט השאיר אותי נפעם.
כן אני יודע. אני לא אוביקטיבי, אבל...
המכונה הזאת משדרת קומפקטיות בצורה שגם אלף תמונות לא יסבירו.
ארנבת שבילים אמרתם...:D
milestone, לאט לאט אני מבין את המושג הזה.
רק אחריו באמת מסתכלים על הפרק הבא במסע.
התכנון הוא לסגור את נושא הארגונומיה, משם לסידור הקוקפיט, בנית חיפוי פנימי מבודד והבאת הרכב למצב נסיעות מבחן ראשוניות עוד כשהשלדה אינה צבועה.
קרדיט גדול לבז על ייצור מכלולי המתלים בסטנדרט מחמיר ועם הרבה קארמה ומחשבה.
נקודת ההסתכלות שלו על הדרך לפתרון הבעיות, היא ההרצאה שלצערי לעולם לא תועבר בטכניון.
תודה למשה ואהוד מ"שובל" על מענה מהיר ולבבי לתיקוני כיפוף הצנרת.
תודה נוספת ל"אוטבק טכנולוגיות" על תמיכה בפרויקט ובפרט לדן על הרצון לסייע בכול עת.
תודה אחרונה לאדריכלי הפרויקט - איציק ותום בריל שנותנים לי את הזכות להיות חלק מהצוות הזה.
קובץ מצורף 81606
מהצוותים הטובים בארץ;).
עמית
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אם הכוונה היא לנקודת החיבור בנאבה, אז כוחות צד גדולים מאוד של הגלגל על הנאבה....בכל זאת מדובר פה על ארנבת שבילים וסיבובים ולא על שפן סלעים.
אם הכוונה להעלות את נקודות החיבור בשילדה ,יווצרו זויות מאוד חריפות של המשולשים כלפי מעלה,איפה יהיה מרכז הגלגול ?מה קורה עם מהלך הצירייה ? jacking בסיבוב...?
יש לך דוגמאות ?
יש לי דוגמאות.
למשל...
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=69879
שם המשולש התחתון של המתלה הקדמי מחובר בקו אמצע הגלגל. במקרה של כלי 4X4 עם מתלה נפרד מאחור - הייתי מחבר את המשולשים (שיתפרקו לשתי זרועות) גם מאחור בגובה הזה.
ואני מנסה להבין למה לא.
ברור לי שכוחות הצד גדולים יותר על הנאבה, אבל זה דווקא משהו שקל לחזק, ובזול (גם מבחינת מחיר וגם מבחינת משקל). לעומת זאת כל סנטימטר של קלירנס חשוב בכלי על גלגלים קטנים.
אסף.
-
אתה צודק,מה שאתה רואה שם בדוגמא ,היה מטומטם אחד שלא מתפשר כמעט על כלום ,לפחות לא בהתחלה... הזמין אפרייטים/נאבות לא זולים בכלל מיצרן ידוע וייעודי בארה"ב ,אך עדיין יותר זולים מייצור תואם עצמי בארץ,עשויים מפלדת כרומולי 4130 ,קלים מאוד יחסית,CNC של הרבה שעות טובות מגוש שלם,חלק מאוד יפה ,אין בו שום פינה חדה...הכל עגול.
אני מבין את הכוונה שלך בפיצול הזרועות,בניה "זולה" של נאבה וזרועות תהיה כבדה יחסית לדעתי,אבל שווה לנסות,הריי לא מדובר פה על חלליות או לווינים למאדים.
בסופו של דבר זה עניין של השקעה כספית,תום הסביר את זה בעצמו.
-
אני בעצמי בעיצומו של תכנון של כלי עם גלגלים לא גדולים (33), ושם בעל המעה הגדיר שכל הזרועות מתחברות בקו אמצע הגלגל, בלי פשרה (באופן יותר ציורי. האיש שם ארגז תנובה על הרצפה ואמר שכל הכלי חייב לעבור מעליו). אז זה דורש מחשבה, אבל אפשרי. ובהחלט - יש לזה מחיר.
מעניין אותי אם כאן גובה חיבור המשולשים נעשה מתוך מחשבה על זה.
אסף.
-
חברים,
לפי המראה יש לכם את אחד הכלים היפים וזה עוד לפני החיפוי.
כל הכבוד
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הייתי מחבר את המשולשים (שיתפרקו לשתי זרועות) גם מאחור בגובה הזה.
ואני מנסה להבין למה לא.
אסף.
צריך גם להתייחס במקרה הזה לדרישה של כיוונון היגוי הנאבה לאורך המהלך,במצב של ריתום המשולשים לנאבה ביותר משתי נקודות(עליונה ותחתונה) דרישה זו ננעלת.
-
4 קבצים מצורפים
בועז, תודה בשם הצוות וההנהלה הבכירה.:p
אני אולי הבחור שמותח קווים בתיב"ם, אבל במקרה הזה הלקוח ידע מה הוא רוצה, ותהליך העבודה כלל איטרציות רבות תוך השוואה אל מול חוד החנית של הקטגוריה.
קובץ מצורף 81628
אסף, אני רק אחדד את שאמר תום.
מרווח הגחון בשלדה תואם את המקובל ב-T1 (בסביבות 30 ס"מ סטטי ו-10 ס"מ מינימלי).
משם צומחות הזרועות התחתונות.
ברגע שנקבעה תצורת האפרייטים הקידמיים משיקולי מכלול בית המיסבים, טכנולוגית הייצור ותצורת החיבור לזרועות, ישנה לדעתי חשיבות מכרעת בהיתנהלות הפרויקט לשימוש רב ככול האפשר בתצורה זו. האחידות בתכנון, בייצור ובאחזקה הם עיקרון מנחה בפרויקט, ולטעמי נכונים בפרט בפתרונות קצה.
קובץ מצורף 81627
בביקור חם ברוקסוליד נוכחתי לגלות את המעלות האדירות שבתכנון מבוסס כיפוף פחים, אולם גם כאן נבחרה לבסוף תצורה פשוטה יחסית בבניית מכלולי המתלים - משיקולי היכרות עם הטכנולוגיה ועם אופי העבודה מול בית מלאכה הנדרש לכופף פריטים יחודיים רבים.
קובץ מצורף 81629קובץ מצורף 81630
כמו שאומר המנטור שלי נ.מלר - הנדסה היא אוסף של פשרות.
שבוע טוב
עמית
-
3 קבצים מצורפים
בשעה טובה לאחר אין סוף בחינות של אפשרויות שונות ליצור הבודי צרפנו לכוחותינו את סדנת "Carbon Knights" בפיקודו של עופר על יצור הבודי ופנים הרכב.
לאחר שאפשרות יצור התבניות בCNC נפסלו עקב מחיר גבוהה בין 40 ל90 אלף ש"ח, רק ליצור מספקים שונים פנינו לאופציה הידנית.
סדנתו של עופר מתמחה בחומרים מרוכבים כאשר החומר הנבחר ליצור כלל החיפוי ופנים הוא קרבון 3 שכבות.
תהליך יצור הבודי הוא פרויקט בפני עצמו ולמעשה מחולק למספר שלבים.
שלב ראשון הוא יצירת קשר עם מעצב הרכב עמוס בועז ובחירת קונספט, התהליך מאוד אמורפי בשלב זה, עמוס בקש ממני שאשלח לו סוגים שונים של השראות לעיצוב אך ללא קשר לעולם הרכב, נניח סמוראי, רובוטריק וכו.. לבסוף לאחר השלב הראשוני נבחר שם לקונספט שהוא "רכב בתוך רכב, יעני, מכונית רגילה שלבשה מדי רכב ראלי, מכיוון שלי באופן אישי יש קירבה לתחום הנראות התקיימו בינינו מעל 200 אנטרקציות ודיונים רבים על כל קו וקימור יחד עם עמית שנותן את דעתו בהסתמך על הנושאים הטכנים.
בתהליך נלקחים בחשבון כל האזורים הפריקים ומיקום חורי יניקת אוויר, לדוגמה מכסה המנוע חייב להיות שטוח כדי לספק שדה ראייה מקסימלי ללא כנפיים בולטות מעל בתי הגלגלים ולכן נבחנו מספר אנטרקציות איך כן ניתן לתת מראה נפוח וקרבי מעל בתי הגלגל מבלי לפגוע בשדה הראייה וכו...
עוד נושא חשוב הוא עניין העלויות, כלל אצבע אומר שככל שהיו יותר קימורים התבנית תהיה יקרה יותר במקרה של CNC ובמקרה של עבודה ידנית זמן העבודה יתארך.
לכן הכיוון הוא השטחה צורנית ללא אזורים בעייתיים גם בנושא חליצה.
תכנון הצורה הולכת יד ביד עם תהליך היצור, כיוון שלא כל צורה ניתנת לחליצה מתוך תבנית וכן הלאה.
השלב הבא הוא שלב היצור -מעטפת חיצונית, קוקפיט פנימי ו""דש בורד".
למעשה המעטפת תהיה פריקה לחלוטין ותייצר אטימה רק בנקודות הממשק שלה עם פתחי הדלתות כאשר הקוקפיט הוא מיכל קרבון אטום וסגור.
כל המערך הזה אמור לשקול לא יותר מ70 ק"ג כולל תושבות במקום 140 ק"ג בפיברגלס.
בתמונה – עופר מתחיל לבנות מוקאפ ליצור ה"דש".
תושבות דפרנציאל אחוריות ואת האנטרקציה האחרונה של עמוס .
-
-
ממש תענוג,כל הכבוד על ההשקעה.
אני מאמין שאתם יודעים,אם לא,קחו בחשבון שהקרבון מוליך חשמלי,צריך לשים לזה לב ,ביחוד בחיווט הדש.
-
תודה רבה, אכן קרבון הוא בין החומרים היחידים שנמצאים בקטגורית " על מתכת״ משמע לא מתכת שמוליכים חשמל .
למעשה הקרבון עצמו לא מוליך אך תצורת ההרכבה שלו יוצרת את המוליכות.
נבודד את מערכות החשמל בהתאם.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tom Bril
תודה רבה, אכן קרבון הוא בין החומרים היחידים שנמצאים בקטגורית " על מתכת״
רק תיקון, קרבון הוא לא אל מתכת, הוא עשוי מכמה חומרים (פחמן, דבק כלשהו ולעתים גם חומר ליבה כזה או אחר או תוספים שונים) שהם לרוב אל מתכות או תרכובות של אל מתכות.
שמח לראות שבחרתם ללכת על הדבר האמיתי ;)
-
7 קבצים מצורפים
הפרויקט מתקדם כרגע בכל המישורים, אפרט בקצרה.
נמצאה שמשה קדמית סוף סוף המתאימה באורך פלא למידות פתח החלון כאשר היא בהמשך תחובר על "תת מבנה" שיאפשר לה להיות פריקה מהשלדה.
השמשה של סיירה דאבל ג'אנט, כרגע בחיפושים אחרי שמשה המתאימה לדגם סיירה מחומר מרוכב כזה או אחר, אני מניח שבארהב עושים מהרכבים האלה "
פרי ראנרים" ככה שאם משהו יוכל להפנות אותי למקור כזה או אחר אשמח מאוד.
במקביל להשלמות הריתוכים של באז ומיקום התושבות השונות גם הארגונומיה הפנימית נסגרה, מה שהקל על התהליך היה שימוש במידות תא הנהג של הרכב הקודם
(זה שתרם את המכלולים) ויצור של קוביות עץ אשר מדמות את גובה המושבים ותיבת הציוד שמתוכננת תחתם.
קיימנו פגישת מחשבים בה כל בעלי המקצוע הסתנכרנו בנינהם, כדי לקבוע באופן סופי כיצד ניתן לחלק את "קליפות" הבודי באופן אופטימלי בכדי לאפשר לרכב להיות נגיש ל"סרוויס" ככל האפשר, ישנה משמעות רבה לאופן בו ניתן לגשת למכלולים בזמן שירות לרכב.
המסקנות שואפות גבוה והשלב הקשה עוד לפנינו בישום אך המטרה היא לאפשר לכל חלקי המרכב להיות פריקים כולל החלון הקדמי והכנפיים של בתי הגלגלים, פריקים ברמה של פירוק מהיר, 10 דקות לרכב ללא חיפויים ושמשה.
גם ג'ק ההרמה הגיע השבוע ואנחנו עובדים על המיקום שלו.
כמה תמונות של העיצוב המעודכן באיכות ירודה, עמוס הבטיח לכתוב פה גם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tom Bril
נמצאה שמשה קדמית סוף סוף המתאימה באורך פלא למידות פתח החלון כאשר היא בהמשך תחובר על "תת מבנה" שיאפשר לה להיות פריקה מהשלדה.
השמשה של סיירה דאבל ג'אנט, כרגע בחיפושים אחרי שמשה המתאימה לדגם סיירה מחומר מרוכב כזה או אחר, אני מניח שבארהב עושים מהרכבים האלה "
פרי ראנרים" ככה שאם משהו יוכל להפנות אותי למקור כזה או אחר אשמח מאוד.
אין לך מה להתאמץ בחיפוש. שמשות פלסטיק- פוליקרבונט, פרספקס - אסורות לשימוש בתור שמשה קדמית ע"פ תקנות הFIA. שמשה מזכוכית רבודה תקנית לרכב בלבד .שמשות פולימריות יכולות להיות חלונות צד. שמשה מחומר מרוכב אני לא מכיר.