בועז - אתה טועה (למרות שבדרך כלל אתה צודק :-) ), שום מצלמה דמויית DSLR לא משתווה לביצועים, חלקנו הגדול היינו שם, שכח מזה. לגבי מי מצלם ב RAW - כל מי שממש חשובה לו התוצאה הסופית (אני למשל), בין היתרונות, קביעת הטווח הדינאמי, אפשרות לתיקונים שאין במצב אחר ועוד ועוד.
צילום ספורט מוטורי: אם זו באמת הכוונה של נמרוד אפשר לסגור עכשיו את השרשור ולהכין את שולחן החג, ב 3,000 ש"ח? אסף צודק בכל מה שהוא אומר לגבי העדשות בעניין הזה - "לצלם ספורט מוטורי עם עדשות פחות ממצויינות זה בזבוז זמן". (אם אין כסף ל 2.8 אפשר גם עם עדשות 4, אבל לא ניכנס לזה), לצלם ספורט מוטורי צריך לשלש את התקציב לפחות (משומש...).
כניסה ל DSLR נעשית בהדרגה, מתחילים בסט בסיסי, רואים שיש עניין, אם כן ממשיכים הלאה, אני התחלתי ב 500D ועדשת קיט, מהר מאוד שדרגתי ולא הפסקתי מאז - גופים, עדשות, תאורה (לא רק פלשים), פילטרים ועוד ועוד. אין מצב שאשנמך בחזרה לדמויי וכולי, אני כן מודה שהמצלמות כבדות ומעיקות, לסחוב בחו"ל על הגב בקיץ זה עונש! מצלמות המראה כן מעניינות אבל עדיין לא רואה עצמי עובר לשם, ממתין.
עם הסט הבסיסי אתה מצלם את הילדים בגן, את המשפחה בשולחן החג (לא ניכנס לתאורה...), פוטרטרים של האישה והילדים, תמונות נוף, רכבים בטיולים, רכבים בתערוכות (פילטרים...), מספיק כדי להתחיל...
נמרוד - אם אתה רציני בעניין? אין לך ברירה - יד שניה, כמו שנאמר לעיל ולא אחזור.