אכן, אלופים!
אסף.
Printable View
אכן, אלופים!
אסף.
מהערוץ המקומי:
<iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/_h4lgLINvWs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
תותחים. ישר כוח!
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 4
כל הכבוד על הסיקור - החזקתם אותי מרותק ומתרגש משלב לשלב.
משתתף בצער התל אביבים שלא הצליחו השנה ומסיר את הכובע בפני BGR והטכניון. פשוט כל הכבוד על הדרך והתוצאה.
תמונות מהיום...
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=712
וגם קצת וידאו - הקפה של מכונית הטכניון, נהג אחמד עומרי ראש הקבוצה:
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/80HLxxaQODM?list=UUxz_javKCU57TF9oeN3-1kA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
נמרוד, מתי יהיו תוצאות סופיות?
טקס סיום בשבע וחצי (זמן איטליה).
קבלת הפנים של קבוצת BGR לנהגים ברגע היציאה מהמסלול:
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/Dxws87Ujwl0?list=UUxz_javKCU57TF9oeN3-1kA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
קבלת הפנים לנהגים של הטכניון + מילים לאומה:
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/UANECQXzrBs?list=UUxz_javKCU57TF9oeN3-1kA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
דרוג לא התפרסם עדיין, מניח שיהיה באינטרנט. אבל כל המקומות הראשונים הלכו לגרמנים, עוזריהם, ואלו שעמדו מנגד ( השוויצרים). שטוטגרט לקחו את הגביעים הראשונים גם בחשמלי וגם בשריפה פנימית.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
תוצאות סופיות כנראה-
בן גוריון מקום 12 (!!!)
טכניון מקום 20
קובץ מצורף 79735
אנטישמים...
התחלתי לכתוב לא נורא ואז נעצרתי, מה לא נורא?! כבוד!!!
במדינה חסרת תרבות מוטורית וחסרת תקציבים שמופנים לתחום המוטורי (או להשכלה גבוהה...) הצליחו החברה האלה להתברג במקומות מאוד! מאוד! מאוד!!! מכובדים,
עם הרבה נחישות, מעוף וחוצפה שהובילה אותם לשם.
אני דיי בטוח שהקבוצות הישראליות נרשמו בפנקס השחור של הקבוצות המובילות ככאלה שעלולים להפתיע.
כל הכבוד!
דירוג סופי, באר שבע מקום 12, טכניון 20, תל אביב 31, מתוך 47 קבוצות מדורגות. כבוד!
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
כל הכבוד!!
נמרוד, שיחקת אותה עם הסיקור! היה מעולה לעקוב כאן.
מרשים ביותר.
אבל תרשו לי לרגע, משהו אישי... לחברי הקבוצה מתל אביב, שהייתי עד ממקור ראשון לנחישות המופלאה שבה הם הרימו את הפרוייקט הזה.
תסתכלו אחורה ותזכרו.... כמה רגעי יאוש, כמה לילות ללא שינה, כמה נקודות שבירה... עד הרגע האחרון ממש שעוד לא היה ברור אם המכונית הקטנה תצליח בכלל לזוז.
מהיום הראשון- חבלי הלידה הקשים, תת-מימון יחסית לכל קבוצה אחרת, עם תמיכה ועידוד של האוניברסיטה שאישרה את הפרוייקט הזה כנגד כל הגיון בריא. גיוס קבוצה ענקית של תומכים ששחף עוד ימנה, כל אחד קריטי בפני עצמו. נקודות החלטה קשות ומכבידות כאשר אין תקציב, ומחליטים להמשיך בכל זאת. אין כסף לדיפרנציאל? הולכים על סרן חי. זוכרים את הפגישה שבה הוחלט לייצר את החלק הקדמי בלי שיודעים מה יהיה מאחור? ולא היה ידוע אפילו איזה מנוע יהיה ברכב עד חודש לפני סוף הסימסטר... אבל ממשיכים. כל הזמן ממשיכים.
בוחרים חומרים וטכנולוגיות ייצור לפי מה שזמין, לא מה שהכי טוב - וזו הנדסה אמיתית. לתכנן לפי תקציב מוגבל, אבל להוציא מהמגבלות את הטוב ביותר. לא לפחד מפתרונות "מלוכלכים" שעובדים.
כל הכבוד, חברים - הוכחתם להרבה מאוד אנשים ששאלו בסקפטיות אם ההרפתקה הזו בכלל תיסע - שכן, זה נוסע, על מסלול.
אני גאה בכם! (אבל חכו, זה לא אומר שום דבר על הציון)
ומקווה שהמכונית השחורה-כחולה תיכנס להיכל התהילה בתור המכונית מס' 1 בסדרה ארוכה של מכוניות, ותיזכרו באוניברסיטה כחלוצים של פרוייקט שיכול, ואמור, להיות פרוייקט הדגל של כל בית ספר להנדסה.
אסף.
אני חייב לציין שכל הסיקור הזה,הדברים שנאמרו פה בשיבחם ובייחוד סרטוני הח'ברה המאושרים, הצליחו להוציא ממני דמעה,דמעה של אושר,דמעה של גאווה.
תודה לכם .
לראות את הרכב האדום על המסלול ואת התוצאה המדהימה של צוות קניוטכניון היה מרגש
מחד כל המאמצים והקשיים נשכחו בחגיגת השמחה,מאידך התעכבתי בתשובה מפני שהבן שלי ריסק את הרכב שלו אתמול בשרון-הוא בריא ושלם אך הרכב טוטאל לוס,
כך שקצת יצאתי מכל ההמולה לדאוג לעיניינים בבית ,
היה מדהים להיות בורג קטן במערכת הזו של בניית רכב מרוץ סטודנטיאלי,,אודה ולא אבוש שציפיתי שצוות הטכניון יהיה מקום ראשון בכללי ובכלל ואז היו מוציאים לשון לכל מי שלא סמך עליהם
ומכאן עם דמעה של אושר ובאהבה גדולה לצוות הטכניון-תודה שנתתם לי שנה של עיניין מרתק והזדמנות לעשות מעשה מכל הלב
תודה גם לנמרוד שעידכן כה נפלא
תם פרק לא שיגרתי הן בחיי הסטודנטים היפים והחכמים הללו והן אצלי בביתי שלי שליווינו שנה שלמה את הפרויקט הזה
תודדה,תודה רבה
GOOD MORNING ISRAEL - WE HAVE NEW 3 CHAMPION'S TEAMS
אכן בוקר חדש לנו בישראל - לאוהדים השרופים פה בפורום לספורט אתגרי בכלל, ובפרט לאלו שתמכו פה כספית, פיזית ונפשית בשלושת הקבוצות המדהימות האלו .
בוקר חדש והכי הכי רגוע - לנו המשפחות ובנות הזוג של כול חברי הקבוצות " המהנדסים לעתיד " כפי שכינו אותם שם מארגני התחרות .
תרועות הניצחון והקפיצות המטורפות שם - הם הפיצוי המושלם לנו על כול השנה הקשה שעברה גם עלינו.
פיצוי ענק ומרגש - על החודשים הרבים שלא ראינו אותם בכלל ובקושי היה להם שניות לדבר איתנו == " אבא בי, אני עסוק אתקשר בערב !!"
( שבדיעבד גם בערב הוא לא התקשר - כי היה עסוק במעבדה והיה עוד פעם "לילה לבן" ופשוט שכח - סלחתי בני !!!)
ועכשיו יגיעו בכייף עולמי - קבלות הפנים המרגשות עד דמעות, בשדה התעופה שהם יחזרו והרבה הרבה חשיפות ותמונות נצחון בכול המדיות האפשריות באינטרנט ובטלויזיה וברדיו, וכול אותן טכסי הוקרה שיעשו להם "המנצחים הגדולים" - באוניברסיטאות ובטכניון .
ואולי גם ראשי הערים : באר שבע, תל אביב וחיפה, יקבלו אותם בהתרגשות בלשכות שלהם ויעניקו להם חיבוק חזק -שמגיע להם בגדול,
כי הם עמלו קשה כול כך, לייצג אותנו בכבוד הראוי באיטליה - מול כול הכרישים האלו בענף רכבי המרוץ.
...והכל יתחיל מחדש עוד מעט עם שנת הלימודים שבפתח...
אסף.
סביון ידידי,
אתה אומר את הדברים כנראה מידיעה - ואכן הם חקוקים בסלע.
מעט הגיע לאוזני, אבל מספיק בהחלט, על הריצות הבלתי סבירות של מנהלי הקבוצות מול הבירוקרטיה המסורבלת של מערכות הכספיים של המוסדות האלו.
במקום להקדיש 100% זמן ומאמצים לניהול הפרוייקט המסובך אך אתגרי הזה - הם טורטרו ללא סוף והיו צריכים להתחנן ממש שישחררו עוד כמה אלפים - כי הספק לא מוכן להעביר את החלק הכי חשוב ברכב לפני שהוא מקבל תשלום ו/או החלק נמצא בשחרור במכס אך לא משחררים כי לא שילמו.
ועל תשובות מרגיזות כמו " קיבלתם מספיק עד עכשיו - צריכים עוד ? - אז לכו חפשו ספונסר שיממן לכם את זה !!! "
האדמה באיטליה עוד מווברצת מקפיצות ההיתרגשות של הישראלים, הסטודנטים עוד בהאנג-אובר מהלילה האחרון במחנה, אבל הראש של כול עסוק בשנה הבאה.
אין מחמאה גדולה לשירשור זה, מאשר יחתם ע"י הלקחים לשנה הבאה, באופן גלוי, כנה וחיובי, כך שנקודת הפתיחה של השנה הבאה עבור הסטודנטים החדשים, תהיה קרובה ככול הניתן לנקודת הסוף של השנה הנוכחית.
http://vimeo.com/41854831
חצי שעה שהיא תמצית התורה של מהות הפרויקט.
עמית הי,
אכן שמחה ואור רבים.
גם אנו פה בישראל אחרי האנגאובר.
מסיה קלוד רוואל אכן אחד המומחים בעולם להדרכת קבוצות של פורמולה סטודנט.
דרור חזן - אחד מראשי הקבוצה של 2013BGR - השתתף בקורס מיוחד שלו בשנה שעברה לאחר שהסתיימה שם התחרות.
מאידך - מסיה קלוד - לא מכיר את האילוצים הקשים בבניית רכב כזה במדינות "נכשלות" כמו ישראל והוא מציג את המודל האירופאי של קבוצות כמו שטודגרד והמבורג.
איפה שלושה חודשים טסטים ??? - כמה לא ראלי לישראל. !!!
הרכבים בשנתיים האחרונות, של באר שבע התחילו את נסיעות רק שבועיים והשנה שבוע יותר ,במקרה הטוב לפני התחרות - עם כול מיני הפסקות עקב שדרוגים טכניים שנדרשו.
הרכב של הטכניון לא היה יותר טוב, למרות שעבדו עליו שנתיים - נו טוב רכב ראשון זה ידוע.
הרכב של תל אביב - ביצע סה"כ נסיעה אחת לפני שהועמס על המטוס לאיטליה.
ואיפה כול הקורסים הרבים שעוברים נהגי אירופה וארה"ב במשך כול השנה לפני התחרות.
מה היה אצלינו - 5 נהגים שנהגו על הקשקש עם שעות בודדות של התנסות בשטח
. חוץ מרני דקל שנהג בבאר שבע ברכבים של 20111 ו - 2012 וכמובן מסלול הפורמולה ירושלים ההיסטורי, שהוא כבר בעל תוארים מתקדמים בנהיגת רכבי אקסטרים.
אז רק תראו באיזו נקודת פתיחה ירודה אנו הגנו לתחרות הבינלאומית הזאת - ובכול זאת נתנו - כול השלושה - לגרמנים והאיטלקיים הכרישים האלו - בראש.
קבוצת המבורג המהוללת - סיימה רק במקום 14 = 2 מקומות אחרי באר שבע. - כי עוד פעם דפקו את האנדורנס.
להתראות בשנה הבאה - אינשאאלה - עוד 3 רכבים - שירימו פה בארץ את הכפפה ויחילו להתייחס לנושא הזה יותר ברצינות !!!
חברים, להתבכיין על הבירוקרטיה בישראל זה נחמד אבל לא מועיל.
תזכרו גם לדורות הבאים שהכסף זורם בקלות גדולה יותר כאשר יש סיקור תקשורתי.
תשקיעו אנרגיה בלקבל חשיפה מקצועית ואז הכול יראה שונה בתכלית.
בעיניי אגב אתם יותר טובים מהרבה שהשיגו מקום גבוה יותר בתחרות וזה כי הכול היה לכם יותר קשה בהרבה.
אני בהחלט יכול לדמיין את הקבוצות הישראליות בשנים הבאות כובשות את הפודיום.
הוכחתם שאתם בנויים מחומר של מנצחים!
JEEP Grand Cherokee ZJ V8 98
IR 3.5"
זה בדיוק מה שמתכוננים לעשות השנה בגדול - אחרי שהרכבים והצוותים יחזרו משם.
כולם חייבים להירתם לנושא - להפיץ כמה שיותר את הנצחון הגדול הזה - להרים את המדיה מהתרדמה שהיא נמצאת בנושא הזה - לזעזע בגדול
לדוגמא - למרות שפה היה יצוג ענק לישראל - תראה לי איזו מדיה נתנה לזה חשיפה הבוקר ??
איפה YNET ומעריב - אין שום אזכור בשום מדור ואפילו לא במבזקים.
איפה גלי צה"ל - שעשו ראיון טלפוני מיוחד עם תמיר ביום ראשון - משם מאיטליה.
איפה תוכנית הטלויזיה בערוץ 10 " טסט ראשון" - שבהתחלה צילמו את קבוצת באר שבע בכוכב יאיר והבטיחו הבטחות גדולות ללווי הקבוצה במשך כול הזמן של הבניה והטסטים ואף לעשות כתבה מיוחד על התחרות באיטליה - איפה הם ??? נעלמו לגמרי מהשטח ואפילו לא נתנו שום אזכור בפייסבוק שלהם לקראת התחרות ובהמשכה ועכשיו אחרי הנצחון הגדול. ןאני דווקא שלחתי להם שם הרבה ידיעות להזכירם שזה קור ה- אפילו לא הגיבו !!!
איפה ירחון "אוטו" - שאומנם עשו כתבה יפיפיה במהלך האימונים , במתחם כוכב יאיר, של קבוצת 2013 על הרכב 2012 וגם עשו שם מירוצים קטנים של רכבי 2011 ורכבי 2012.
הייתה כתבה נהדרת - אבל הם גם מאז נעלמו ואיפה הם היום - עם תרועות נצחון ???
רק נמרוד הנהדר, לקח את המשימה על עצמו ועשה את זאת לנו בגדול - אני כול השבוע היתי מחובר לפורום ממש לוריד וכול הזמן נכנסתי לראות עוד פיסת מידע ועוד תמונה.
נושא התקשורת והספונסרים הוא יותר מורכב ממה שנדמה לך כנראה.
בשביל לקבל חשיפה נכונה צריך להעסיק אנשי מקצוע מיומנים. אין דרכי קיצור.
זה שאתם מרגישים אייטם עוד לא הופך אותכם כאלו והתקשורת בארץ רגילה לקבל עבודה לעוסה.
בלי בעל מקצוע מתחום היחצנות תגיעו במקרה הטוב למקומונים ולחלק מהעתונות המקצועית ואולי פעם בשנתיים לכתבה בטלביזיה שאף אחד לא יזכור.
JEEP Grand Cherokee ZJ V8 98
IR 3.5"
לא הבנתי מדוע אתה כותב "הוא יותר מורכב ממה שנדמה לך כנראה"
האמן לי אני בעסק הזה עשרות שנים הייתי - אז אנא.
ועכשיו ביציאה מאישי - שחבל שנכנסת - בגדול אתה צודק.
אני מלווה צמוד צמוד, את קבוצת באר שבע, כבר שנתיים -
עוד מרכב 2012 וזאת הנקודה העיקרית שדיברתי שם עם כמה - עשרות פעמים והבאתי שם את מה שאתה כתבת פה.
לצערי החברה לא שתפו פעולה- חשבו שיעשו את זה בכוחות עצמן- והם סיימו הנדסת מכונות ולא מסטר במנהל עסקים -שיווק ( כמוני למשל) והם לא התנסו בשטח בכול המורכבות , כפיי שכתבת ( ולי יש במקרה עשרות שנים גם בזה) -
והכי הכי מרגיז שהמחלקות השונות והרלוונטיות באוניברסיטה שיחקו כול הזמן במשחקי כבוד - ובסוף עשו גורניש ורק דיברו.