עברנו לפתגמים?
Pigs are always being slaughtered
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
Printable View
עברנו לפתגמים?
Pigs are always being slaughtered
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
בועד קנית ב 500 ? נכון
http://www.bloomberg.com/news/2014-0...der-usage.html
לא ממש זמן טוב לרכוש ... הירידה הרצינית קרתה בגלל שהתגלו בעיות רציניות מאוד :
יש באג בתוכנה עצמה (זאת שמאחורי ביטקוין) , הבאג ניקרא : transaction malleability bug
והוא איפשר שתי פריצות לבורסות הגדולות ביותר של ביטקוין , וגניבת ביטקוין שווה ערך למליוני דולרים.
יותר מזה , מדענים מישראל מצאו קשרים בין אחד מהשודדים , לבין אותו אחד שיצר את מערכת הביטקוין,
דבר שמערער לחלוטין את הביטחון שיש לאנשים במערכת הכספית שעומדת מאחורי ביטקוין.
בעקבות הממצאים האלה הבורסה הגדולה בעולם של ביטקוין - MtGox ניסגרה עד להודעה חדשה,
וזה העיף את הערך של ביטקוין לריצפה ...
קראתי וקראתי ונראה לי מפוספס פה עיקרון די... עיקרי, במיוחד ע"ע תמיר..
וגם רוב התגובות שלך אתה שוכח הבדל קטן, שהיהלום ו/או כל דבר אחר שחוצבים וכורים ו"בונים" על ערכו, הוא עצם ממשי, שבד"כ כבר "הוכיח" עצמו, בהרבה שווקים, שהוא ראויי "לאמון" לגבי הערך שלו.
גם אם יפול הערך או יעלה, החפץ עצמו ישאר אצלך (והלוואי ויתנו לי מתנה יהלום או זהב..) וגם לזה יש ערך כלשהו..
"המטבע" הזה... מהו?
ספקולציה שהחלו לסחור בה, כאילו היתה משהו ממשי..
אבל מה עומד מאחוריה... כלום, מלבד הספקולציה.
איך הגדיר זאת יוסי, פרמידה.
מרוויחים יפה, במיוחד הראשונים, עד שהיא נופלת - והיא נופלת, כשהבסיס שלה רחב מאוד...וערך ההפסד לגבי כל אחד, הוא המקום שלו במעלה/מורד הפרמידה.
וכמו בכל הונאת פרמידה, היא לא הונאה, עד הנפילה. אז מתחילים לבדוק.
וכמו בכל הונאת פרמידה, אם נכנסת ויצאת בזמן, הסיכויי שתרוויח גדול.
להשוות מטבע ממשי, שמדינה עומדת מאחוריו לקישקוש הזה, זה.. קישקוש.
למדינה יש אינטרס מהמעלה הראשונה (ולא רק רווח/הפסד לשער החליפין כשלעצמו) לשמור על ערך המטבע שלה ולשמור על "האמון" בו.
איך אתה יכול להשוות את מגוון האינטרסים האלה ל"אמון" שעליו נשענת הבדיחה הזו?
אתה יכול לבקר את הדרך שארה"ב "מתחזקת" את הדולר אבל אתה באמת חושב שההשוואה שלך רלוונטית למטבע ההוא? באמת?!
ברננקי המליץ והפדראל ריזרב בודק ופייפאל קיבלו החלטה והגרמנים... גרמנים.
להסיק מזה ולנסות לשכנע, באמיתות העשן הזה... ברצינות...
עכשיו פורסמו כל מיני כתבות /מאמרים על עצומות דביליות שרצות בארה"ב (משלילת ויזה לביבר ועד "לא זוכר מה"..) ושהממשל נדרש להן. יש להם פה חוק שכזה, שכל עצומה עם מעל 100K חתימות, צריכה לקבל תגובה מהממשל.
כך גם ה"דבר" הזה - זהו טרנד שצובר תאוצה ופופולריות זולה וכמות ההשקעות שהוא מושך (לגיטימיות ופליליות וטרוריסטיות), מתחילה להוות/מהווה פוטנציאל נזק לא מבוטל וחייבים להתייחס לזה, אחרת... לפני שיהיה מאוחר מידי.
עכשיו, מדינות טוטאליטריות, שמזהות את הסכנה ולא חייבות בהתחשבות בדעת קהל/זכויות פרט/אחריות על כספים שהציבור השקיע, פותרות את זה ביעילות ע"י הוצאה מחוץ לחוק/איסור שימוש (ע"ע סין..)
מדינות אחרות, נהורות, מבצעות בדיקות "עדינות" ומנסים לא לזעזע את "השוק" (ע"ע ברננקי וגרמניה וכו').
מכאן ועד להסקת מסקנות לגבי אותנטיות של המטבע הזה... טוב, זה עניין של אמונה..ובמה בוחרים להאמין ולהפיץ..
ולעניין האמונה...
נכון, בלי האמונה צ.ס.ק.א. לא היתה אוכלת אותה אבל ללכת משם עד לשורשים הפילוסופיים של "מה זו אמונה" ו"האם לא הכל, הוא עניין של אמונה"... אחלה...:)
מזכיר לי את הסיפור ההוא של דר' סוס, על העיר שקיימת על פרח הסביון והפיל שמנסה להציל את תושביה ואף אחד לא מאמין לו... עד שהתושבים עושם מספיק רעש...
ואולי אנחנו כולנו לא קיימים באמת אלא רק מאמינים שאנחנו קיימים...והעולם גם הוא, לא באמת קיים - מישהו כבר אמר... מאטריקס...:)
רוצים להפגין ביפן?
נושא ההפגנה - איפה הכסף?
http://www.calcalist.co.il/internet/...624585,00.html
בהמשך למה שרשמתי ,
אפילו מדינת ישראל ניזכרה בנושא בעקבות הארועים האחרונים שדיברתי עליהם ,
והוציאה אזהרה מפורשת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4490067,00.html
א. לא כ"כ ברור מה כתבת. הרבה טקסט אבל לא ברורה (לי לפחות) הנקודה שלך.
ב. אם אמרת שהמטבע מסוכן, אזי זה בדיוק מה שכתבתי אני בהודעה השניה באשכול הזה (התגובה הראשונה), ולא צריך להיות חכם גדול בשביל להבין או לכתוב את זה. המטבע מסוכן. נקודה.
ג. מה שהביא אמיר בלינק הוא ציטוטים מהאזהרות של בנק ישראל והאוצר. שורה תחתונה: "מומלץ לציבור ששוקל שימוש במטבעות וירטואליים מבוזרים להבין את המאפיינים, להיות מודע לסיכונים הייחודיים הגלומים בשימוש בהם, ולגלות ערנות וזהירות מוגברת". במילים אחרות: אל תתעסק אם אתה לא מבין.
ד. אם כתבת שהביטקויין הוא פירמידה אז אל תתעסק (כי אתה לא מבין).
ה. נראה שאתה שופט מהי תגובה מקצועית ע"פ כמה שהיא מתאימה לדעותך (פחות או יותר).
ו. אבן שהשווי שלה אפס, שווה אפס. (מדהים, לא?! :cool:) גם אם היא הוכיחה את עצמה בעבר. "ערך כלשהו" בד"כ גדול מאפס.
ז. הגדר "מטבע ממשי".
ח. היכן אני מנסה לשכנע ובמה? אני צופה מהצד, כמו רובנו, אבל להגיד שביטקויין הוא פרמידה, אומר שבאמת כדאי לטוען כך לעשות את הקורס פעם נוספת.
בידידות
:cool:
נתחיל, כמעט, מהסוף ונמשיך ללא סדר מסויים:)..
ההשוואה שלי, ההדיוט, להונאת פרמידה זוכה גם לתמיכה (ואני כתבתי לפני הפירסום) גם מצד מומחים - ע"ע הונאת פונזי.
לקרוא לזה "מסוכן למי שלא מבין" זו התממות. כך ניתן להגיד לגבי הכל - כמו, בהפרזה, "מי שלא מבין במלחמה, שלא יכנס לזה...". לא מדובר על "מסוכן" במובן של "יכול לעלות וגם לרדת" וכו' אלא שאין מעקב ואין רגולציה ויש פלילי ויש טרוריסטי ויש... כזה "מסוכן".
ונגזר מזה, גם, אפשרות ראלית להפסד מוחלט של הכסף.. אם לא תצא בזמן (מי אמר "פונזי"?).
אני "שופט" מהי תגובה מקצועית לפי התואר של המגיב. אני לא כלכלן ואני לא מקצועי. עיתונאי כלכלי נחשב בעיני 3/4 מקצועי. תגובה/אמירה רשמית של בנק ישראל (וברננקי וכו') נחשב בעיני "מקצועי" - וכל זאת ללא כל קשר לדעתי האישית, שאותה גיבשתי לפני כמה חודשים, לאחר שקראתי (באנגלית, ג'ו.. בבארנס אנד נובל:)) מאמר ארוך בנושא - למרות (במאמר מוסגר) שמחמיא לי שקלעתי לדעת טובים וחכמים ומבינים ממני :rolleyes:.
ודרך אגב.
ה"השורה התחתונה", כפי שהסברת, היא בהחלט לא חזות הכל - גוף האזהרה מכיל קצת יותר מאשר "אל תתעסק אם אתה לא מבין".
זה קצת יותר מאזהרה רגילה של "לשורטים יש סיכונים" או "זהו שוק הפכפך"...
"משכנע" אולי לא היה הניסוח הכי מדוייק שלי.. הכוונה היתה לדיעה החיובית בעליל (למרות שאתה מציין שהנושא "מסוכן") למטבע והדוגמאות המוגזמות (לדעתי, ראה סעיף אחרון) המשוות בין ה"מטבע" הזה לדברים ממשיים ובעלי ערך...
"אבן שהשווי שלה אפס, שווה אפס" - וואלה!!!
אבל השווי שלה הוא לא אפס והסיכויי שיהיה אפס (או אפילו יקטן בצורה משמעותית..) הוא.. אפסי - גם אם קיים ברמה התיאורטית (כמו כל סיכויי תאורטי.. למשהו). לעומת זאת, הסיכויי של "המטבע" להפוך לאפס, הוא לא תיאורטי בכלל ויותר מזה, הסיכויי, שבטווח הזמן הנראה לעין, שערכו יצנח לגמרי, גבוה יותר מהסיכויי שהוא יעלה ולו רק בגלל הסכנה שהוא מתחיל להוות על מטבעות קיימים ו/או פגיעה ברגולציה של הלבנת הון וכו'...
ולכן ההשוואה שלך לא רלוונטית ולכן ניסחתי "משכנע"..
וזה מה ש"מסתתר" מאחורי המלל...:(
ובודאי שבידידות!
כנראה שאנחנו לא סגורים על מה זה פירמידה.
ע"פ ההגדרות שאני מכיר, פירמידה אינה הונאת פונזי.
בנוסף, האזהרות הן על הונאת פונזי שמשתמשת במטבע החדש ולא שהמטבע החדש הוא הונאת פונזי או פירמידה.
אתה צריך להבין שאין מושג כזה של "דברים ממשיים ובעלי ערך" כפי שאתה מתכוון אליו. לפי ההגדרה הזו, שטר של דולר הוא "דבר ממשי בעל ערך"?
מניה של חברת חיפושי נפט היא "דבר ממשי בעל ערך"?
זה שאתה לא יכול להחזיק משהו ביד, לא עושה אותו פחות בעל ערך. אם אנשים מוכנים לשלם בעדו, אז הוא בעל ערך ואם אנשים מוכנים לקבל אותו כאמצעי תשלום, אז הוא אמצעי תשלום, לא משנה מה יגידו אתה או אני.
אם הביטקויין יתקבל כאמצעי תשלום, אין שום בעיה עם זה, ונהפוך הוא, יש לו יתרונות עצומים על אמצעי התשלום המסורתים, ויתרונות אלו משלהבים את הדמיון של אנשים רבים מאד, כולל אנשי מקצוע.
מה יהיה גורל הביטקויין עוד כמה שנים? אני לא מוכן להמר, אבל נראה לי שיתפוס. יתפוס באבו אבוהה!
אבל כאמור לא לקחתי כסף פנוי וקניתי לי מלאי, כי אכן יש סיכוי לא רע גם להפסיד ת'מכנסיים (אם נניח שגם ממשלות המערב יחליטו להילחם בו).
יותר מידי "אימים" ואין אחד, אחד, שיתן תשובה.
וזה לא שהמטבע עצמו הוא ההונאה. אלא כל ה(חוסר)ניהול והפיקוח עליו מעלה חשש ש"יפיל" את כל מי שעוסק בו..
שימוש במושגים כמו "כרייה" ו"הנפקה" ו"איחסון", כשהם למעשה איזשהו תרגיל נוסחתי שמישהו יכול לסנטז ולהעלים והאנונימיות הם הבעייה העיקרית.
ברור שזה משלהב, בגלל כל החסרונות האלה והרווח הצפויי - אז?
אם היית יודע כמה קל וכמה ניתן להרוויח מהפקה ומכירה של הרואין... היית מופתע.
הסיכון היחיד הוא להיתפס. סיכון אחד. אחרת, מכל כיוון, אפשר רק להרוויח ובגדול... כולה סיכון אחד וגם הוא... אחוז הנתפשים הוא מזערי..
המושג שלי לממשי כלל אינו רלוונטי.
המושג ממשי של כל העולם, הוא זה שקובע.. ביחד עם "כמה זמן הממשי הזה קיים וכמה הוא שווה, לאורך אותו זמן" - התיאור המופשט שלך חוטא לקיים. אכן, כאמרו, מדובר "באמונה" אבל זו התבססה במהלך מאות($) ואלפי השנים(יהלום, זהב..) ונעשתה "ממשית" ודי בטוחה..
הדבר הזה...
עשן. עכשיו רואים אותו ובעוד רגע... מי יודע - אולי יהפוך למוצק.. לממשי.
רוב הסיכויים שלא ובטח לא בתצורה הנוכית - יותר מידי משתנים ונעלמים ובוחשים פליליים, שקובעות המדיניות (לטוב ולרע) לא יכולות להסכים להם...
זו דעתי, מבלי להיכנס לויכוח/דיון איך מתאים סיפור ה"מטבע" הזה להונאת פרמידה (והוא כן) או למה יש בכל הגישעפט זה סממנים של פונזי...
- - - Updated - - -
ודבר נוסף.
כל או רוב כוחה של התופעה הזו היא בנדירות היחסית שלה... אם וכאשר הדבר "יתפוש" ויתבסס, זה יהיה עוד אמצעי.. כמו פיפאל או העברות בנקאיות... עם כתובת משלם-מקבל ודין וחשבון ו... הנה הלך הקסם..
איזה פיקוח יש לזהב? לרכז תפוזים? לנפט? ליהלומים? (בשביל לכרות יהלומים רוצחים כושים באפריקה, בשביל לכרות ביטקויין לא מזיקים לאיש).
הוא לא יפיל אף אחד יותר ממסחר בכל סחורה / מטבע אחר.
"איזשהו תרגיל נוסחתי שמישהו יכול לסנטז ולהעלים והאנונימיות" - אז אולי כדאי ללמוד, ידיעה מונעת פחד. תורת המספרים עוד לא הרגה אף אחד, והכל על השולחן: הנוסחה, האחזקות, אי אפשר להעלים כלום.
תמיד אנשים פחדו ממה שלא הבינו, זה טבעי, אבל לא לקרוא מאמרים של כלכלנים אלא קודם כל להבין את העיקרון המתמטי.
זה משלהב לא בגלל הרווח הצפוי אלא בגלל האפשרויות שנפתחות והחופש!
החופש משליטת הבנקים, החופש משליטת הממשלות, כאשר שני האחרונים נהנים מהאנונימיות ומהיכולת שלהם לשלוט בשער המטבע שאני מרוויח בזיעת אפי ולכפות עלי שע"ר שבא להם.
החופש להעביר כסף ממקום למקום בלי לשלם עמלה רצחנית לבנק (שודד הדרכים המודרני).
החופש מאיומי אינפלציה וכו' של נגיד הבנק המרכזי.
יש לך מושג איך דבר כזה יכול להשפיע על הכלכלה העולמית וכמה ההשפעה הזו יכולה להיות טובה לאזרחים ורעה לממשלות?!
זה (חלק) מהקסם שממנו מוקסמים האנשים, אבל אנחנו מנהלים דו שיח של חרשים...
כל אחד (גם אתה) יכול לקנות / לפתח תוכנת כריה ולהתחיל לכרות.
ככול שמוצאים יותר מטבעות, מלאכת הכריה הופכת לקשה יותר.
חבר'ה, מתמטיקה ומדעי המחשב זו לא קללה...
אמנם אינני מעריך את ויקיפדיה, אך לצרכינו, 3 השורות הראשונות שם יספיקו:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%...99%D7%99%D7%94
ברשותך, לא אהיה "עדין":
לא הבנתי איפה המכרות, וזה עם 18 שנות לימודי מתמטיקה (תואר שני בהנדסת מחשבים -שלי עצמי)
צריך דוקטורט?
את חוסר העדינות שלך אני מכיר לא מהיום.... :cool:
נו, אנחנו משחקים בסמנטיקה?
ניתן לגלות מטבעות חדשים ע"י השקעת זמן CPU (עד שיתגלו כל המטבעות. מספרם מוגבל).
פעולה זו נקראת כריה והיא מתבצעת במחשב שכורה את המטבע.
רוצה להמציא לזה שם אחר? אהלן וסהלן.
אוייש! תמיר!
לא יודע למה, אבל לא קיבלתי את הרושם שאתה אנרכיסט צעיר, עם תחושת מחנק מה"שילטון" וקריז בלתי נשלט "לחופש", במובן הכי מופשט שלו...:rolleyes:
כל היתרונות שאתה רושם פה (ואני לא שם מרכאות, אכן יתרונות) הן רק ההפך ממה שיש כרגע ולא בהכרח טוב..
היתה לנו אמירה ביחידה "אל תשמח "המלך מת" - אתה לא יודע מי המלך הבא"..
אני בכלל לא בטוח שהייתי רוצה את "החופש" שאתה מדבר עליו, בדיוק בגלל היתרונות שהוא מאפשר.. לכל מיני גורמים, איך נגדיר אותם, "לא חיוביים במיוחד"...
מה שאתה מתאר זו, למעשה, אנרכיה - לא במובן השלילי שהיא מעוררת אלא כמושג.
חוסר רגוליציה וחוסר מירכוז וחוסר שליטה וחוזר זהות/הזדהות, לדעתי, יוצר תחושה מזוייפת של חופש אבל היא באה במחיר כבד מאוד.
נקצין, לצורך הדוגמא:
באים האמריקאים ומנחילים (בכוח..) דמוקרטיה בכל חור. הם מביאים חופש (אמיתי) לכל מיני מקומות ואז, ברוב המקרים, מנצלים את זה גורמים קיצוניים ובחסות אותו חופש אונסים את כולים והורסים את כל ה.. חופש..
אני לא בטוח שבכל מקום הפתרון הטוב ביותר הוא הדמקורטיה (החופש). לפעמים המלך הישן (דיקטטורה...) הוא גרוע אבל טוב יותר מהמלך החדש (ראה אפגניסטן בסיבוב הקודם, עירק, אירן, אוקראינה...).
אותו הדבר עם הדבר "החדש והמסעיר" הזה.
ללא רגולציה ופיקוח, הכיוונים לא טובים...
עם רגולציה ופיקוח, עוד אמצעי תשלום/חליפין אלקטרוני...
לעניין המתמטי.
כל דבר (אם אני לא טועה) ניתן לתרגם לנוסחה מתמטית... אז???
זה אומר שזה טוב/בטוח/יעיל - עדהיום, המתמטיקה התקשתה ביצירת אלגוריתם שיינסח את ההתנהגות האנושית וזה מה שנותן ערך "ממשי" לדברים.
כרייה זו לא סמנטיקה.
אני מודע לעובדה שהמושג, בהקשר הזה שלו, "הושאל" להפקת/יצירת המטבע.
זה בדיוק העניין - הצורך להעניק איזשהו אופי ממשי, חמשהו שהוא לא. זה רק צריך להבהיר את מקומו של "המטבע", בעולם הוירטואלי..
כשאני אומר ,יעלם", זה לא שהמטבע (אוסף מסונטז של ספרות..) יפסיק להתקיים כפי שהוא (אוסף מסונטז של ספרות..). אני אומר שהערך שלו יהיה אפסי.. משהו כמו "הפסקת מסחר" - החברה קיימת והמנייות אצלך.. אבל...
והדבר הזה עלול/עשוי/יכול לקרות בכל שלב נראה לעין בשל "היתרונות" שציינת.
ואין לכך שום קשר למתמטיקה או שוק חופשי..
רגולציה ומירכוז בזהב/יהלומים וכו'.
בוודאי שיש רגולציה ואתה בטח לא צריך הדיוט (אידיוט???) כמוני שיסביר לך, שבפועל, אין בסחורות הממשיות האלה שוק חופשי באמת..
אם וכאשר (נקצין, כן?) ארה"ב תירצה להפיל (לדגדג?) את סין, היא יכולה להציף את השוק בזהב ולהוריד את המחיר שלו..
או תכריז על "תפיסה" של זהב ששייך למדינות אחרות ומאוכסן אצלה והמחיר יקפוץ..
או יהלומים - אמברגו על "יהלומי הדמים" העלה את המחיר לשמיים (ולמעשה האיץ את פיתוח היהלומים המלאכותיים).
רגולציה=פוליטיקה=שליטה ולא "שוק חופשי".
ההבדל הוא שהערך "הממשי" של הדברים האלה נוצר באופן (פחות או יותר) טבעי במהלך אלפי שנים ולא באופן מאולץ בתוך שנתיים שלוש....
מי גנב לי את הביטקוין?
http://www.calcalist.co.il/markets/a...625146,00.html
אז אנחנו צפויים להודעה בסגנון של "נניח שיש לי 350.0 מיליון דולר, איזה רכב שטח שווה לי להביא?" ?
כן, כמה ג'פאסים נכנסים ב 350 מליון דולר?
ואחרי כן יצאו ברכוש גדול!
בעצם, צריך להשאיר קמת כסף לחניה. איפה אחנה את כולם....
:confused:
נראה לי שאני כבר מתמצא קצת
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
יתגדל ויתקדש...
http://www.calcalist.co.il/internet/...625295,00.html
"משבר Mt. Gox: בורסת הביטקוין הגדולה בעולם מתפוררת.
מסמכים שדלפו לרשת מראים שחובותיה של החברה עומדים על 174 מיליון דולר בעוד שנכסיה מגיעים בקושי ל-32 מיליון. הרשויות ביפן ובארה"ב פתחו בחקירה, בעוד קהילת המטבעות הווירטואליים דורשת לקבל בחזרה את כספה."
ובסיפא של הכתבה מופיע:
קבוצה של מנכ"לים ובכירים בקהילת ביטקוין שלחו גינוי רשמי כנגד Mt. Gox, וטענו שהחברה בגדה באמון הקהילה: "ההפרה הטראגית של אמון המשתמשים במאונט גוקס היא תוצאה של פעולות החברה ואינה משקפת את השווי של הביטקוין או את תעשיית המטבע הווירטואלי".
כפי שעלה מהדיונים ....מטבע זה אמון.
לדעתי הם "מדברים מפוזיציה"
מה שקרה - משקף בדיוק את "השווי" של ביטקויין ואת "תעשיית" המטבע הוירטאלי
טוב, אם הבאת ראיה מהקומדי סטור, ודאי שלא ניתן לסתור אותה :cool:...
אני מסתמך (גם על הידע שלי וההגיון שלי אבל גם) על כמה קליברים בכלכלה העולמית שלא נמצאים בפוזיציה.
נכון שלעומת הקומדי סטור הם די קטנים, אבל כזה אני, הולך נגד הזרם :cool:.
ולגבי ההערה של הנוספת: זו הבעיה של הבורים, שהמצאת מרידור וביטקויין נראים להם אותו הדבר.
הביטקויין לא טוען לשינוי חוקי הטבע, הוא פשוט עושה שימוש מקורי ומדהים בטכנולוגיות קיימות.
מי שחושב (כמוני) שכרגע המטבע מסוכן בגלל התנודות החריפות או בגלל אוסף הנוכלים שמנסים לנצל סיטואציות להרוויח, ודאי שלא יכנס לפוזיציה.
מי שלא מבין את המטבע והאפשרויות הגלומות בו וחושש מדברים חדשים, כנראה יקבל את השכל עם הזמן.
נקווה ששום האקר לא ימחוק כאן את השירשור הזה, ונקפיץ אותו עוד חמש שנים :cool:.