אייל - אהבתי את התגובה שלך. בעיקר האנלוגיה לבני אדם.
ומזל זה משהו שלא מזיק בשום תחום בחיים.
עופר
Printable View
מסכים עם כל מילה.
לצערי הרב, העובדה שבארצנו אין חינוך טכנולוגי איכותי שמכשיר מכונאי רכב יוצר מצב בו המכונאים, הם אלו שגורמים את הנזקים הגדולים ביותר.
אני מדבר על חוסר ידע ברמה הכי בסיסית למרות שהכול כתוב (אומנם בנכרית) בצורה ברורה ועם שרטוטים והסברים.
מתי ראיתם מכונאי שסוגר בורג עם מפתח מומנט? מתי ראיתם מכונאי שממקם מחז"ש עם הכלי הייעודי ולא "דופק" את המחז"ש עם איזו "בוכסה" שנקרת בדרכו....ובדרך הורס את המחז"ש? ......הכל נעשה בשיטת "החרטה ברטה" ברמה הכי נמוכה שיכולה להיות. מי שמבין קצת טכנולוגיה מבין איזה נזק גורמת הבורות והעצלות של המכונאי הממוצע. לאיזה מוסך LR (חוץ מהמזרח) יש בארץ את הכלים הייעודיים של LR?
בנוסף, איכות החלקים החלופיים ובדגש על הפילטרים החלופיים שנמכרים בארץ, ירודה, ירודה מאוד מהטעם הפשוט שהמוסכים קונים פילטר סוג ז' שעולה ללקוח סופי באנגליה 15 שקלים ומוכרים אותו בארץ ב 100-150 ש"ח למה? כי הרווחיות שלהם על חלקים OEM נמוכה במאות אחוזים. בסופו של יום הפילטרים האלו הורסים את הרכבים!! תפתחו פילטר חליפי ותשוו אותו לפילטר OEM ותבינו על מה אני מדבר. זה שוחט את המנועים ואת הגיר. כנ"ל בנושא השמנים.
קצת מתסכל אותי שכדי לשמור על הדיסקו ברמת אמינות גבוהה אני נאלץ לעשות את רוב התחזוקה בעצמי ולפעמים לייצר או לקנות כלים ייעודיים. המזל הוא שבסה"כ החלקים רובם זולים וזמינים ואני די נהנה מה"תחביב" הזה.
לכן, אם הייתי קונה דיסקו בן 16, הייתי מחפש אחד כזה שגדל במשפחה טובה....על זה לא הייתי מתפשר בשום מצב ואם לא הייתי מוצא אחד כזה, לא הייתי נכנס להרפתקה הזאת. (דרך אגב, זה נכון לכל רכב שטח בן 16 + שנים...). זאת אומרת שאם הייתי הולך לקנות קשיש כזה, דבר ראשון הייתי תופס את המוכר לאיזה small talk כדי לתהות על קנקנו ובעקיפין על קנקנו של הדיסקו.....ובנוסף מעיף מבט על הפילטרים....... OEM מהווה מדד לאיכות התחזוקה.
מנסיון, דיסקו אמין זה רכב מהנה מאוד ולא בר השוואה לאף אחת מהיפניות עם ה IFS.
בכל רכב זקן אבל גם בצעיר, איכות התחזוקה היא איכות הרכב.
מי שמזלזל בחלפים ובתחזוקה, חורץ את דינו של הרכב ואת כיסו. זול עכשיו יקר אחר כך.
וזה לא משנה אם זה בריטי או יפני.
במקרה של דיסקו, ניכר שהרבה מסכימים שהוא הקדים את זמנו ומכאן גם דור המטפלים בו לא זכה ללמוד עליו כראוי ואצ זה אני אומר משיחות עם לא מעט אנשים בתעשיה וגם בעלי דיסקו בהווה ובעבר. כך גם אגב בחול.
במנילה ראיתי כמה כאלה שסבלו מתחזוקה ירודה לעומת כאלה שעבדו עם הספר עד רמת הבורג. ההבדל ברכבים היה ניכר וזו נחשבת למדינת עולם שלישי.
הדיסקו לא הקדים את זמנו, הוא פשוט מתוכנן ובנוי באיכות נמוכה יותר מהמתחרים, ולכן רגיש יותר לתחזוקה לא טובה. לזה בדיוק מתכוונים כשמדברים על רכב יותר אמין ופחות אמין.
אז הרגישות הזאת אומרת שאתה צריך לבדוק אותו ביותר תשומת לב, ולהקדיש לטיפול בו יותר תשומת לב, ושהזנחה ברמה כזאת שבכלי רכב אחר יש סיכוי שתעבור חלק - פה יש סיכוי קצת יותר גדול שתתקע אותך.
או שהציפיה ממנו גבוהה ממה שהוא אמור לספק בפועל ולכן גם האכזבה ממנו גדולה מאד ? הוא לא יצא מהמפעל כדי לכבוש את מעלה צינור / עשוש / ורדית, מצטער מאד.
הוא יצא לנסוע בשבילים, קצת יערות בממלכה ואת המסלול הייעודי שנבנה עבורו בלנד רובר. כל השאר מצריך הכנה של הרכב.
על כל זה תוסיף את המונח השגור ברוב החובבנים - "תחזוקת כשל" במקום "תחזוקת מנע"
וקיבלת מתכון בטוח להגדלת ההוצאות ומפח הנפש, עוד לפני שנגענו באיכות הטיפול עצמו.
שים לב שלא דיברתי על זה שהוא שתיין דלק - עם זה אי אפשר להתווכח.
או שסדר ותכיפות התחזוקה המחייב שלו הוא שונה מהאחרים - גם פה אני לא יכול להתווכח. (אמר לי פעם פריק של המותג שאת מיכל העיבוי למשל צריך להחליף כל 5 שנים לפי ההוראות ויהי מה - כמה אנשים עושים את זה בפועל ? )
אני לא יוצא להגנת המותג, אבל אני יותר ויותר מעמיק ומבין שהרע הזה יכול לבוא לי בכל מותג שאבחר מהשנתונים הללו ואפילו יותר צעירים, כל עוד היד האחרונה וקודמותיה זלזלו ברכב. למעשה לא חדש לי בכלל, אלא שעד לאחרונה התרחקתי מלנד רובר כמו מצרעת.
מה כולם אמרו על טרופר לפני שגילו את הפתרון ה"פשוט" לבעיית המנוע ? השוק הוצף (ויש שיאמרו שעודנו מוצף) ברכבים עם ק"מ שעוד רגע מגיע לנקודת הכשל הידועה או טיפה עבר אותה והמוכר לחוץ שלא ליפול על "מנוע" או כאלה שכבר עברו מנוע ורוצים להעיף את הרכב כדי שזה לא יקרה שוב.
אני זוכר בתחילת שנות ה2000, היה לי סבן 82 שסבל מכל כך הרבה הזנחה בידיים לפניי, שהמכונאי שטיפלתי אצלו בנה עוד קומה בבית מרוב ההשקעה ששפכתי עליו (זה היה לפני ג'יפולוג). ואני עדיין עבדתי עליו בעצמי פה ושם.
אז מה זה אומר ? שכל הסיקסים/סבנים הם זבל ? כי אם כן, למה היום מוכרים אותם ב40-60 אש"ח לכלים סטנדרטיים עם פחחות המהשטחים ? רבאק, אני מוכן עכשיו לקחת את המוזנח שהיה לי ולהשאיר את הגולף לאישה, אם רק היה אחד כזה במחיר שפוי. רמז, אין.
ככה גם עם סופות. אילולא המוניטין של רכבת הכוח שלהן, הן חתיכות אשפה שלא ברור איזה מהנדס בנה עם נזילות, רעשים, ריחות ושאר תופינים שאפילו שרשור שלם על זה פתחנו פה, ודרור שהוא גרופי של היצירה, מודה בזה בכל רגע נתון - אין שתי סופות זהות במפעל. רק ששם יודעים למה לצפות - כוח נטו ואם המזגן עובד, יאללה שיהיה בכיף. החופשים בהיגוי, הסדקים בשלדה, נקודות השבר במערכת ההנעה שלא עומדות בכוח של המנוע והרשימה עוד ארוכה. שתיין ? ועוד איך. אתה משאיר אותו בחניה ללילה ובבוקר מגלה שירד לך רבע טנק. אבל איזה כיף לנסוע בו/ה ? איזה תענוג לכבוש מעלות ? אי אפשר למחוק את החיוך...אלא אם נתקעים.
אגב, גם פה הייתי לוקח אחת בשמחה אילולא העין הכחולה, הביקוש של בני הדודים וכמובן היעדר דלתות אחוריות להעמסה.
רק עכשיו ראיתי את השירשור והנה... אני קופץ לבלבל את המוח למתנגדים ולשכנע את המשוכנעים ו.. סתם לחזור על מה שאחרים כבר אמרו :)...
כל זה, בנוסף למה שכתבתי לך בפרטי ואני אתמצת, לטובת אלה שלא קיבלו את הפרטי..
אני לא אוהב את הדיסקברי! לא את ה-1 ולא את ה-2 ולא את האנגלי השיכור שהמציא את הגרוטאה המכוערת הזו.
אני לא אוהב את המנוע של הדיסקברי! לא את הבנזין, שיחסית לגודל, יש לו את אחד ההספקים הנמוכים האפשריים ולא את הדיזלים שנראה שיצאו ממכסחות דשא...
אני גם לא אוהב את הספסל האחורי שלו, שרק נראה כאילו הוא בנוי ל-3 אבל "כניסות בתי הגלגל" הופכים אותו למושב "קופה", לכל היותר - כיסא תינוק באמצע... ושני היושבים בצד, יקבלו כאבים.. כל אחד בפלח "החיצוני" של העכוז, שישב על בית הגלגל הלא מרופד.
אני גם לא אוהב את המזגן האחורי, עם הפטנט הדבילי הזה, של מעבר האויר בחלון הגג הצידי.
אני לא אוהב עוד הרבה דברים ברכב המגובן הזה - כמו הריתוך בין קורות משקופי הדלתות לגג, שקורסים בלי אזהרה ניראת לעין ומשאבת ההגה שקורסת במפתיע כמו רכיב אלקטרוני (0 או 1), אם לנזילות ודליפות של שנים ללא הפרעה אפשר לקרוא "מפתיע" וכמו שרשרת הטיימינג בTD5, שהיא יותר דקה משרשרת אופניים ומצריכה טיפול מונע, עוד לפני שהגיע זמנה והפלסטיקים הפריכים והחד פעמיים וזה שהנוסע ליד הנהג לא יכול לשים את שתי הרגליים במקביל, על הריצפה...ו ...
ו...
עם כל זאת, אני אומר, באחריות של מי שהיה "צמוד" לטיפול של עשרות כאלה (אצל "ה"גורו) וחי עם כמה כאלה, דרך אח/אחות וחברים קרובים, שהדיסקברי הוא התמורה הטובה ביותר לכסף שתוכל למצוא. נקודה...
במחיר מצחיק תוכל למצוא אחד במצב סביר ולקחת אותו לXXXXX (אני לא מפרסם. הוא חבר שלי ואם תרצה אני אתן לך בפרטי - הרבה פה מכירים (ומעריכים/אוהבים אותו ולא, זה לא "ה"גורו) והוא יעשה לך אותו חדש (מעט) לגמרי.
- חבר שלי, עם ריינג' 2001 ואח"כ 2004, קנה אחד בנזין 96 והוא לא מוכן לרדת ממנו (משוגע). הוא היה "בסדר" וXXXXX עשה ממנו, במשך שבועיים שלושה, "בונבוניירה" - מחיר הדלק מקלקל לו את החגיגה אבל הוא פשוט מאוהב ברכב..
- בחור אחר, בעל אמצעים, קנה גרוטאה ושוב XXXXXX טיפל ותיקן והתקין ימבה שיפורים (כולל גלגלים מאנגליה ורדיאטורים בהזמנה וכו') והדבר הזה לא פחות ממדהים - אחרי שנה אותו בחור קנה עוד אחד, שעבר רק "יישור" קו וגםממנו מרוצים עד הגג.
- אני כל הזמן מזכיר את הדיסקו של אחותי (של גיסי, יותר נכון). 1997 EDC עם 1/2 מליון מקוריים. הגיר כבר לא צעיר אבל סוחב סביר, למרות שכבר לפני שנתיים חשבנו שאין מנוס מלהחליף והמנוע צריך סיוע של רגליים בעליות לערד. את משקופי הדלתות כבר ריתכו (הליך פשוט) ויש לו קצר תמידי/רנדומלי בפנס האחורי הימני (כל כמה חודשים נשרפת נורה). וזהו. כבר יותר מעשר שנים.
- ויש את החבר שלי שאכל קש עם 1997 3 דלתות והחליף ל-2004 TD5 ואי אפשר למחוק לו את החיוך מהפנים... כבר יותר משנתיים, במיוחד אחרי שXXXXXX התקין לו שידרוג בתוכנה של המנוע (גם שנתיים בלי בעיות בכלל ובלי EGR..).
- שני חברים שלי בניו יורק, קנו דיסקברים (2000 ו-2003, למרות אזהרותיי הנמרצות) וגם הם מבסוטים - אבל פה המחירים ממש מצחיקים $1800 ו-$3200 בהתאמה + כמה מאות לתיקונים ראשוניים, כמו משאבת הגה וFLEX PLATE).
- וכמובן הדיסקברים שהיו לאחי - הוא התעקש להרוס אותם ובכל זאת הם לא "נגמרו" ואי אפשר היה לנתק אותו מהדיסקברי... עד ש...:(.
מה אני אומר.
סובייקטיבית - את הדיסקברי צריך לאהוב, משום שהוא כ"כ מכוער שאי אפשר לסבול אותו אחרת..
אובייקטיבית - הוא לא יותר גרוע מכל רכב אחר, בשנתון נתון ואפילו "נותן" יותר מכל היתר.
הבסיס שלו מצויין וגיסי נסע בו שנים ללא כל שיפור בכל טיול ומעלה שאתה רק יכול לתאר. אחרי בערך 5 שנים הותקנו קפיצים של +2-3 אינץ' ובולמים 7100 ונעילה (שהופעלה איזה 5 פעמים בסה"כ) ופגוש וכננת (שרק משכה/חילצה אחרים)..
כל החלקים, כולם, זולים משמעותית (!!!) מכל יפני/אמריקאי.
במצבו הבסיסי/מקורי הוא יותר עביר מכל המתחרים ולשפר אותו זה משחק ילדים זול יחסית.
הציריות הדיקיקות שלו הם בעייה רק למי שאין לו רגש לגז (לגיסי לא נשבר כלום. הכלמקורי) או מכוון גרוע (לXXXXX נשברו 3 (!!!) ציריות בTD5 גיר רגיל עם נעילה, לפני כמה חודשים אבל באמת לא ניתן להאשים את הרכב..).
ואפשר להמשיך בלי סוף...
כמו שאמרו (אמרתי שאחזור על דברים), מצבם של הדיסקברים והרבה מהאגדות, תלויים ב(חוסר)טיפול שהם קיבלו.
אני לא יכול אפילו להתחיל לספר לך איזה "קיצורי דרך" ו"ג'אמפרים" ומה שאתה לא רוצה, עושים מכונאים ו"כאלה שיודעים" בכלי הרכב האלה, על מנת לגרום להם להמשיך לזוז, מבלי לטפל בבעייה המקורית (הרבה פעמים ראיתי את XXXXX מניף ידיים לאויר בייאוש, מוציא קאטר ופשוט חותך ומוציא את כל החוטים/צמה מהרכב... חד וחלק).
וכן - EDC מורגש מאוד, יחסית לדיזל בלי. במיוחד בתחילת נסיעה, שזה מה שחשוב ומורגש.
בניגוד לאחרים פה, אני הייתי מציע למצוא דיסקברי במחיר טוב = מחיר שישקף את מצבו, גם אם המצב גרוע ופשוט להשקיע בלסדר אותו - ריפודים, שטיחים, תיקרה, פלסטיקים, צבע/חלודה/ריתוך משקופים, מנוע (להחליף זול מאוד) ו... זהו.
כך אתה יודע מה יש לך, בלי לסמוך על "היסטוריית" הבעלים הקודמים.
כל הסיפור הזה, של הקנייה והשיפוץ למצב "חדש" לא יעלה כמו אמריקאי/יפני במצב "טוב" ויתן לך "הרבה יותר רכב"....
תכניס הכל ל-EXCEL ותבדוק מה יוצא בסוף ולפי זה תחשב כמה צריך לשלם על דיסקברי.
זה מה שאני הייתי עושה ואולי אעשה, עכשיו שהריינג' שלי שבק חיים - הכי 4X4 בהכי מעט השקעה...
:):):)
וואללה, התעייפתי (אחרי ניתוחון קטן ומעצבן - איך אייל אמר... הגיל לא משחק לטובתינו..)
נמרוד סלח לי ,
אבל אם תרשום את המפרט של לנד רובר (דיסקו/דיפנדר) בטבלה תראה שהוא בפרוש נבנה כמו רכבים שנולדו הרבה אחריו
אפשרות לצמיג מקביל ל 32 בלי שינוים (בדיסקברי אולי 31 ?)
ארבעה מעצורי דיסק,
סרנים צפים,
4X4 גם לכביש,
מנוע טורבו-דיזל-אינטרקולר
תיבת הילוכים מוצלחת של ZF כולל ארבע הילוכים
קפיצי סליל ב4 פינות
לי נפל האסימון שחשבתי על שינויים בסופה והבנתי שיצא לי דיפנדר...
אז על איכות הביצוע כולם אוהבים להעיר אבל התכנון ללא ספק הקדים את עצמו.
ועוד דבר - אני על לנד רובר כבר קרוב לעשור וחוץ מבמקומות שבהם נתתי למישהו אחר לגעת לאסבלתי משום "הפתעות".
זה יותר מעיד על אנשי התחזוקה מאשר על הרכב
תודה ברנרד, תמשיך בפרטי עם XXXXX, אני מניח שאני מכיר אותו גם כן.
שלחתי.
המשכתי להשתפך קצת... בטח הכדורים... חומר טוב, נותנים פה...:rolleyes:
מצד אחר אפשר לומר שאלה הם המוהיקנים האחרונים, וכמו שנאמר כבר לפני מחירי הסיקסים לדוגמא רק מטפסים כי למעשה הולכות ומתמעטות האפשרויות של אנשי השטח למצוא תחליפים הולמים. הצבא כבר לא משחרר סופות לשוק האזרחי, אין יותר דיפנדרים או סדרה 70 במכרזים וכך יוצא שמה שמתגלגל היום בשוק זה מה שיש. ולכן על אף כל הנאמר כנראה שאת הדיפנדר שלי אוריש לבני (הוא רק בן 51/2 ) ובנוסף עם כל עשרות אתרי האינטרנט שבהם יש כל צ'ופצ'יק וכל שייבה לרכב הזה, תמיד יהיו חלפים והוא כנראה יישאר בסביבה עוד המון המון שנים.
לא אתפלא אם עוד 10-20 שנים כל הרכבים שהיום נפטרים מהם בפרוטות עוד ישארו על הכביש ויהיו שווים אפילו יותר מהיום, אין מדובר בשיקולים של רווח מדובר בעובדה הפשוטה : לא מייצרים כאלה יותר, לטוב ולרע.
אתה אפילו לא קולט כמה משלמים פה על דיפנדרים... לא קולט.
דיזל אסור להכניס אבל הבנזין...
ואם הם "משוחזרים"... השמים הם הגבול... גם לגרוטאות משנת 1997 (הישנים, סידרה 1 ו-2 ... בכלל...).
נכון. טעות שלי.
ויש עוד בדרך...:)
XXX עדיין מטפל בלנדרוברים? חשבתי שמזמן עבר למכוניות מונמכות, מהירות ועצבניות :rolleyes:
קובץ מצורף 85034
זה לא XXX. זה XXXXX - מישהו אחר לגמרי...:)
לא ביג דיל, להבין.
שרשרת הטיימינג ב-TD5 דקה וחלשה. יכולה להקרע/להמתח הרבה לפני ששמים לב שיש בעיה ומחליפים.
בזמנו, חבר בעל מוסך, הראה לי כמה וכמה מנועים שפתח ומצב השרשרת היה הרבה יותר גרוע ממה שהקילומטרג' של המנוע ומצבו הכללי "הכתיב".
הוא קרא לזה "כשל מובנה" יחיד (כמעט) במנוע מצויין.. מאוד איכזב אותו, הסיפור הזה, של הטיימינג.
- - - Updated - - -
איך, בלי כוונה, הפכתי אותו למיסטר X... והוא בכלל לא ידע שהוא כזה...
וגם אני לא..:rolleyes:
אני לא רואה שאיכות החלקים בדיסקברי (ואני מדבר על 1995-1999, שההקבלה תהיה נכונה ורלוונטית) נמוכה יותר משל,לדוגמא, הצ'רוקי, שנחשב אייקוני ובלתי ניתן להשמדה...
בלי לדבר על הקונפיגורציה, שבדיסקברי הרבה יותר מתקדמת (לדעתי), הברזלים הם אותם ברזלים.
הסרנים/דיפרנציאלים של השניים שונים, מהותית, בחוזק/איכות?
הטרנספר שונה (אמין/חזק) מהותית?
המנוע מחזיק מאות אלפים יותר, במי מהם?
הפלסטיקים, בשניהם, לא פאר היצירה.
המושבים מחזיקים פחות באנגלי?
לא יודע - לא נראה לי שיש הבדל כ"כ משמעותי, שמצדיק את "השם" של השניים (הטוב והרע).
כמו שכבר סיפרתי פה, בעבר- לחבר שלי בניו יורק, היו כמה צ'ירוקי שהוא ממש "נשבע בהם". אחד היה בשלבי גסיסה מתקדמים במשך המון זמן וסרב למות - קילו-שניים של שמן בשבוע + מים, כשמתחיל להעלות קיטור + 3 כריות למושב הנהג והרכב נסע וסחב מאות קג' של חומרי בנייה כל יום.. עד שנגנב (?!?!?!) ואחר, כמעט באותו מצב, נקנה במקומו.
רצה הגורל וריינג' 2002 שקניתי להעברה לארץ, נשאר אצל אותו חבר ומאז, כבר יותר מחמש שנים, הוא לא "מסתכל אחורה"... וכמו שהזכרתי, לפני שנתיים כמעט, הוא,החבר, קנה דיסקברי 1999 (ולפני כמעט שנה שלח ומשתמש בו במרכז אמריקה.. פנמה) ומרוצה עד הגג...
אםנחזור לעניין.
שני כלי הרכב, דיסקו עד 1999 וצ'ירוקי, הם כלי רכב בסיסיים שהרבה לא יכול להתקלקל בהם - ברזלים.
הדיסקו הגיע לפה ברמת פאר, שרחוקה מרמת הגימור הבסיסית, שבהגדרה היא פוטנציאל גדול יותר לתקלות... בהגדרה אבל לא מחייב.
לשני כלי הרכב חלקים זולים יחסית אבל מחיר קנייה שונה בתכלית.
הדיסקברי גם נותן "יןתר אוטו לשקל" - גדול ומרווח יותר ומפנק יותר (רמת גימור) - ושוב, עוד לא דיברנו על קפיצי עלים ובלמי תוף וכו'..
אם מתעלמים "מהשם" ומשלמים עבור מה שמקבלים ודואגים ליישר קו "כמו שצריך", כולל גימורים (שבסופו של דבר, הכי בולטים/מפריעים/חשובים), אני לא חושב שיש איזושהי עדיפות של רכב "אמין" על הדיסקברי..
אני חייב להודות שאני נהנה לקרוא את השרשור הזה, בעיקר את הפואמה של ברנרד...
אחרי 4 TDI (שלושה דיסקו ואחד 110) וכ-400,000 ק"מ מצטבר, אני מסכים עם רוב האברנות האחרונות.
את הדיסקו האחרון שלי, קניתי לאחר בדיקה מדוקדקת; כשראיתי שהבעלים האחרון החליף את כל הגומיות מלמטה במוסך היבואן, הבנתי סופית שהוא לא רק יפה, הוא גם מטופל בלא חסכנות, אולי גם בהגזמה. אבל זה הבטיח לי אוטו עם מינימום פאדיחות. ולא תאמינו, הוא עדיין לא נוזל בכלל, אחרי שנתיים אצלי. וציריות, לא שברתי אפילו אחת, לאורך 400,000 ק"מ ואולי אף יותר.
בקיצור - ממש לא פאר האמינות והתכנון, והפלסטיקה מחורבנת, אבל אין עליו - זה באמת סיפור של אהבה, שלא מתאים לכלך אחד. לי זה מתאים.
- - - Updated - - -
בנושא TD5, מאוד התלבטתי. מאחר וה-5 מסובך יותר מה-300, ומכיוון שכאשר קניתי את האוטו לא היו TD5 צעירים יותר מ-12 שנה, החלטתי לקנות שוב 300TDI, השלישי שלי בסדרה. אני אוהב את המרכב הקצר יותר שלו, ואת הרכות המובנית של המתלים, ה-5 יותר מדוייק אבל פחות נוח.
מבחינת אמינות, אני מעדיף להתמודד עם כמה בעיות קטנות וזולות ב-300, מאשר להתעלף מול תיקון אחד גדול (צמה, גיר, טיימינג, כאלה). לא בטוח שצדקתי, אבל כך עשיתי.
אותו חבר שלי (בעבר), שלגבי יחסי האנוש שלו יש טענות רבות אבל איש מקצוע מעולה, היה אומר לפתוח מכסה ולבדוק.. מדי פעם.
הוא גם היה עושה את זה (הרבה פעמים ללא חיוב) ולפעמים, כשהיה ממליץ להחליף/לטפל, היה מואשם בנסיון "סחיטה"... סתם דוגמא למה שהסנדק הזכיר בקשר לתחזוקת כשל, לעומת תחזוקת מנע..
אח"כ יוצא שם רע לרכב... ולמוסכניק..