חנן,
יש לא מעט אנשים שהשיקול הכלכלי הוא חלק בלתי נפרד מתכנון האירוע כי הם לא יכולים להרשות לעצמם בעיה כלכלית של עשרות אלפי שקלים.
Printable View
חנן,
יש לא מעט אנשים שהשיקול הכלכלי הוא חלק בלתי נפרד מתכנון האירוע כי הם לא יכולים להרשות לעצמם בעיה כלכלית של עשרות אלפי שקלים.
בדיוק על זה דיברתי.
וזה פסול מצד זוג צעיר לא להגזים ולא להכנס לחובות של עשרות אלפי שקלים?
זה פסול לעשות אירוע בעשרות אלפי שקלים. בטח כשאין לך כסף מיותר בשביל זה.
מילא עשרות אלפי שקלים, חבר מהאסכולה הנפוצה אמר לי שאם אין לי 100K לסכן אולי עדיף לא להתחתן.
מטורף....
עדיף לא להתחתן גם בלי קשר לזה.... אבל עזוב. אתה כבר בפנים.
אל תתנפלו עלי אבל... רוב המייעצים פה נשענים על מה שהיה נכון ללפני 10-15 שנה... המחירים זה כבר לא מה שהיה פעם...
בטח לא מה היה לפני 20 שנה. בגלל זה אני לא נכנס למחירים ההזויים, אלא לעצם הרעיון...:D
מזכיר לי שכשהגיע הזמן לשלם לבעל האולם (כן רחמנא ליצלן התחתנתי באולם) אז שילמנו בצקים נפרדים מהחשבון שלי ושל אישתי. ההורים שלי התלננו לו כמו שפולנים יודעים על העובדה שאין לנו חשבון משותף. הוא סיפר שכשהתגרש הוא הבין עד כמה חשבון משותף זה בעיה...
אותו חבר שלי שהתחתן לפני שנה גם התחיל עם החשבונות... הוא החליט שבממוצע כל אחד נותן 300 וכפול 150 אורחים יש לו תקציב של 45 אלף... בסופו של יום החתונה עלתה לו משהו כמו 15 יותר מבתכנון בגלל נושאים בלתי מתוכננים כאלה ואחרים, החתונה הייתה אחת הטובות שהייתי בא עם גריל ארגנטינאי ומבשלת בירה בוטיק. עם הרווחים הם יצאו לירח דבש (תאילנד חודש בערך). אני מקבל את דברי חנן ומחבק אותם אבל לעיתים (או לפחות מה שאני רואה מהמציאות אצלי וסביבי) העניינים לא תמיד הולכים כפי שרצית או תכננת. אצלי היה רב שעלה לאבא שלי כ-1000 שקל למה? ככה... אבא החליט שזה חשוב לו ושעל זה הוא מתעקש. האישה החליטה שחייבים עיצוב וש 3 אלף זה לא הרבה כסך, למה? כי ככה היא חלמה מאז שהיא ילדה...וזה נראה לה הגיוני שלוקחים כמות כזו של כסף ל15 שולחנות שבסף הכל מורחים עליהם מפה ותוקעים באמצע פמוט וכל זה מגיע ממחסן שבאולם והמעצבת היא מעצבת הבית, כמה בית? הבת של הבעלים. שמלה + איפור 6 אלף חברה שלנו גיכחה ואמרה שזה של "הבזול" (שלה עלה 16) וזה ממשיך וממשיך וממשיך...
דבר אחד למדתי מהחבר שהתחתן שנה שעברה. אל תתבייש לדבר עם נותני השירות, את תמחק ספק כזה או אחר כי נראה לך שהוא יקר. כולם רוצים לעבוד, אם אתה יכול לבחור להתחתן שלא בעונה על אחת כמה וכמה... אבל, זה מצריך לא מעט טלפונים, לא מעט פגישות והרבה שיעורי בית.
אז כאמור זו הייתה חתונת בזק.
ולציבור המייעצים מגיע סיכום.
ראשית אם היה יותר זמן לתכנן לחשוב ולחשב יכול להיות שהיינו עושים דברים אחרת ואולי חוסכים כמה גרושים, אבל סך הכל עמדנו בתקציב צנוע יחסית ועדיין נהנינו וכך גם האורחים כנראה (אם הם דוברי אמת :) ).
שני אילוצים שהיו לנו ולא נפוצים:
1. הוחלט לתקתק עניינים בהתחלה בשביל לא למשוך את כל הלחץ הזה חצי שנה. בהמשך התברר שסבתא שלה חולה וקווינו שאם נזרז היא תוכל לבוא. (בסוף היא לא באה אבל כן עברנו אצלם לפני האירוע וזה היה חשוב ...)
2. ההורים שלי דתיים לכן הם לא חוגגים בספירת העומר להוציא ראשי חודשים.
מכיוון שרצינו מסיבה על הדשא לחברים בלי הרבה טקסים, ומכיוון שראש חודש יצא ברביעי פיצלנו את האירוע לשניים.
מסעדה למשפחה ביום רביעי בערב (הגבלנו ל100 יצא כ65 בסוף ) ומסיבה לחברים בשישי בצהריים.
כנראה שהיה נחסך סכום גדול אם האירועים לא היו מפוצלים.
האירוע במסעדה היה בקפה ורדה בסביון, שייך לחבר יקר בשם ירון חזן (ואשתו מיכל) . מעבר לזה שאוכל שם מעולה (אומנם חלבי) וכשר הבעלים והעובדים משרים אווירה ממש נעימה, יכולתי להיות שקט שהוא יטפל בכל רצון של כל אורח בנעימות ורוחב לב.
אירוע החצר היה אצלנו בבית והיה מסובך בהרבה, בסופו של דבר על האוכל ניצחו חבר שף וגיסי שמפעיל מעשנת בשר, השכרתי ציוד ישיבה נמוך, צליית ענק, שרותים ניידים מעולים, ותקליטן.
ללא ספק האנרגיות שאירוע החצר שאבו ממני היו אדירות, אבל היה כיף והיה מה שרצינו.
בסופו של דבר חסכנו המון בעליות האוכל בזכות החבר השף וגיסי וקצת התפזרנו בציוד ובשירותים כדי שבאמת יהיה נוח.(וכדי שלא נישאר עם שרותים סתומים בסוף האירוע)
מבחינת עלויות:
3 שמלות כלה (קפריסין, מסעדה, חצר-כל אחת כ300 שקל) +סנדלים חגורות וכל מה שבא לה יצא פחות מ2000.
בגדים בשבילי-כולל חולצה מכופתרת, מכנסיים ארוכים, חולצת פולו ושורט כ700 ש"ח (מוגזם בהחלט :) )+סנדלי שורש שגם ככה הייתי צריך ונעלי בלנסטון שימכרו.
צלם-לקחנו צלם מתחיל אבל טוב 1000 ש"ח לשני האירועים ביחד.
איפור למסעדה ע"י אחותי התותחית (מאפרת מקצועית )
אירוע דשא:
תקליטן-4000 ש"ח סגרנו על 3000 אבל הוא באמת נתן שם עבודה מעולה, בהתרעה של שבוע, ובהתאמה לטעם הלא פשוט בכלל שלנו.
שרותים ניידים-3100 ש"ח. גנבו את ההצגה, מזגן, מסך LSD, ואגרטל פרחים.
שכירת ציוד ישיבה+ כלי אוכל+ צלייה+ ציוד כללי כ10 אלף שקל.
אוכל+ שתיה נקנו במחירים סיטונאיים עם הנחות של כרישים בתחום, כ7000 ש"ח לבשר מאוד איכותי + שתיה+ אלכוהול+ סלטים+ תוספות. הרבה מזה חבר הכין בבית והביא איתו, ואת הבשר גיסי הכין בבוקר האירוע .
הוספנו עוד קצת חד"פ, פינת קפה, הדברה ושטויות אחרות, סה"כ בערך 25 אלף לארוע הזה.
ארוע מסעדה כ12 אלף ש"ח.
שני הארועים יצאו יחד כ40 אלף ש"ח, פלוס הטיסה לקפריסין עוד כ6000 כולל הכל.
אנחנו יצאנו מאוד מרוצים, כל מי שהיה חשוב לנו שיהנה וישמח איתנו שמח איתנו.
נשארנו במסגרת התקציב שההורים ואנחנו יכולנו להקציב לנושא.
ועשינו ארועים שהרגישו לנו שלנו.
תודה לכל המגיבים התומכים והמייעצים, נתראה בחתונה של דרור :)
בעלי המקצוע שאני מרגיש צורך לפרגן להם : נעה גלבוע (אחותי)-מאפרת מסרקת וסטייליסטית, ירון חזן-הבעלים של קפה ורדה וסינכרו :), מושיקו חורש-צלם, פליים- השכרת ציוד, לסה פסה- אופיר- תקליטן תותח.
חתונת בזק זה רעיון טוב. לגמור עם זה מהר, כמו עקירת שן.
מזל טוב ;)
אומי מזל טוב
תרחיק מהחיים ביחד את כל עינייני האגו וכל שטויות הכבוד
ותזכה לחיים מאושרים יד ביד לנצח
מזל טוב אומי.
אני מאוד מעריך את הגישה הזו לחתונה יפה וצנועה בלי הפקות ראוותניות. הלוואי ועוד זוגות יאמצו את הגישה הבריאה הזו.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אמן ואמן.
מזל טוב.
אומי , מזל טוב .
היית ממתין מעט והייתי לוקח אותכם לחופה עם הדה שבו .
כל הכבוד שהשכלתם לחתונה צנועה , בימינו זה לא קורה הרבה .
בשבוע הבא אצלי מתחתנת הילדה ( 29 ) , אנו נותנים לכל אחד מהילדים ( סכ"ה שמונה במספר ) סכום מסויים שיעשו כראות עיניהם .
אצלנו החתונה נערכת באולם מפואר , מוזמן הזמר ליאור נרקיס ( לדעתי טעות חמורה - אך מי שואל אותי ) בעלות של 40000 ש"ח .
יהיה גם טקס חינה -גם הוא איננו בחינם .
בקיצור : הזוג הצעיר "מפוצץ" על האירוע מעל רבע מיליון ש"ח - לך תבין .
כמו שכבר הזכרתי - חתונה כמו שלכם בהחלט איננה דבר טריוויאלי בימינו .
אילן
מזל טוב!
אומי שיהיה במזל, כל הכבוד על הפקת האירוע במחיר כזה, צריך עוד כמוכם.
נראה לי שכבר הבנת שהחתונה זה ערב אחד בחיים ארוכים מאוד (בשאיפה) של זוג נשוי.
דרך אגב נראה לי שהתכוונת למסך LCD, את ה LSD תשאיר לג'יפ או לחומר אחר :rolleyes:
וחלק מתגובות כאן הפילו אותי מצחוק, במיוחד האחרונה של נמרוד.
תודה למאחלים ולמפרגנים.
אסף מסרתי לה, היא עוד לא הבינה ....
אילן, באנו עם החיפושית שלי. אבל אם היה אונימוג כרכב חתן כלה הייתי מתלהב (אבל אז לא בטוח שהייתה נשארת לי כלה).
ובהחלט יש פה כמה תגובות משעשעות...כולל הLSD :)
נתראה בברית.