להיכנס לקטנות זה יותר הקטע של אייל גולן ואבא שלו, לא?...............:p
Printable View
להיכנס לקטנות זה יותר הקטע של אייל גולן ואבא שלו, לא?...............:p
אין ספק שזה היה הטלאי המורכב ביותר ובהחלט אחד היפים :)
לפני הכל לקחים. אחרי שקצת מבינים יותר לעומק מי נגד מי החיים ניהיים פשוטים הרבה יותר (כמובן שזה עניין יחסי). בכל מקום שמאוד דייקתי בהתאמת הטלאים, הרתכת כוונה כראוי, הכל רץ מהר וההשחזה פשוטה ויפה. במקומות שנוצרו מרווחים הסתבכתי עם מיני טלאים לגישור על המרווחים וזה גזל המון זמן והחליש את החיבור.
אם לא הייתה לי קבינה ספייר, ,אין סיכוי שהייתי יכול להגיע לרמה כזו של תיקו עם הציוד והכלים שברשותי.
לסיכום - תודה ל'איש' (כינוי ג'יפולוג) שנתן לי חוות דעת על כל פיק שני בהתכתבות בוואטסאפפ - תודה מלך!
ככה זה היה נראה בהתחלה:
קובץ מצורף 90557 קובץ מצורף 90558
אחרי חיתוך כל החלודה וניקוי חול לקורות שנשארו:
קובץ מצורף 90559
מתחילים להתאים את הטלאים:
קובץ מצורף 90560 קובץ מצורף 90561 קובץ מצורף 90562
ככה זה נראה לפני שפכטל:
קובץ מצורף 90563
ואחרי שפכטל:
קובץ מצורף 90564
צבע יסוד זמני:
קובץ מצורף 90565
תכלס ממש חששתי להתחיל עם זה אפילו עד שפשוט לקחתי דיסק והתחלתי לכסח לחתוך ולרתך..
אני ממתין לא מעט זמן לקירור הפח מחשש לעיוותים, בעיקר הפעם כי מדובר בחלקי פח גדולים בגג ובגב הקבינה.
בין הפיקים מצאתי זמן לסגור עוד כמה טלאים קטנים על הדרך:
קובץ מצורף 90566קובץ מצורף 90567קובץ מצורף 90568קובץ מצורף 90569
אחרי חצי שנה, אפשר להגיד שאני מריח את סוף העבודה על הקבינה. בהמשך עוברים לעבוד על הפרונט והארגז. חייב את זה רק בשביל הגיוון אחרת אשתגע...
נראה מדהים! תמשיך להנות!!
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
תחושת הסיפוק הזו וכמוה יהיו עוד רבות, תשאר איתך לנצח. כל הכבוד על ההקפדה והעבודה הפדנטית.
עמרי כל הכבוד .
אני רואה שהתקדמת יפה , אני סיימתי פחחות על הדה שבו וכרגע עובד על עצמי על מנת לחזור לפחח את הסיקס .
מכיר היטב את רגעי השבירה הללו , פתאום הרוח יוצאת מהמפרשים , ואתה מתיישב מול הפרוייקט כמו זומבי , קרה לי כמה פעמים .
אצלי הרכב כעת בשלבי צביעה אצל צבעי אומן ( המחיר בהתאם ) , החלטתי שבשיפוץ הזה אני לא חוסך מאומה .
דרך אגב , בתמונות שצירפת למטה הטלאי הקטן , אצל בעל מקצוע טוב זה היה מסתיים בתמונה השלישית , ואילו בעל מקצוע זול היה מסיים את התיקון כבר בתמונה השנייה , על השאר מכסה החומר . אחרי שנה מתחילים הפיצוצים וכאב הלב .
בהצלחה אילן
אילן בוא נקים קבוצת תמיכה :) אתה נותן מוטיבציה!
מדהים כל הכבוד!
אתה מקבל עוד עבודות? :)
לפי לוחות הזמנים בעוד שבועיים הייתי אמור לחגוג את סיום הקבינה (טלאים ושפכטל).
אפילו תכננתי את תמונות הניצחון במאבק בחלודה עם בקבוק קווה זול וכוס פלסטיק על הדשבורד.
אך מה לעשות, שתוכניות ומציאות לא תמיד הולכים לאותו הכיוון.
ביום שישי סיימתי לתקן את כל הרקבונות בגג. ברשימת המשימות כתבתי לעצמי להציץ שוב על גשר הגיר כיוון שבעבר ראיתי שם נפיחות קלה מאוד באחד האזורים.
זה התחיל בבדיקה שגרתית של חפירה עם מברג שטוח ונגיעה עם ראש שיוף על המקדחה, והסתיים בזה:
קובץ מצורף 91254 קובץ מצורף 91255 קובץ מצורף 91256
וזו רק ההתחלה. לא גיליתי עדיין הכל. אבל עושה רושם שבחלק גדול מגשר הגיר, היכן שיש חפיפת פחים, יש חלודות ורקבון בינהם.
מדהים שכמעט ולא זיהיתי את זה בכלל, הפח מצד התחתית היה נראה תקין לחלוטין וגם מתוך הקבינה. רק בנקודה קטנה היה סימן שהדליק נורה אדומה.
העפתי את רוב החלודה הרצינית. אני מתכנן לחשוף עוד קצת את הפח הרקוב ולנקות הכל בהתזת חול. השאלה היא, אם אני מפרק עכשיו את כל האיזור או ממשיך הלאה אחרי נקיון וסגירה של החורים?
יש סיכוי טוב שאם אמשיך לחפור אמצא עוד הפתעות..
בכל אופן זו רק מכה קלה במיגון אחרי מה שעברתי עם התקרה והקורת צד בחודשיים האחרונים :cool:
טוב, אז בנתיים הוחלט לפרק את הכל לנקות עם חול, להשלים טלאים , לצבוע ולרתך חזרה.
נראה שתפסתי את זה בזמן שאפשר עוד להציל משהו..
הפכתי את הקבינה והתחלתי לחתוך את הפיקים המקוריים מהמפעל ולחשוף את הנזק:
קובץ מצורף 91375
החתיכה שהוצאתי:
קובץ מצורף 91374
על החתיכה הזאת התקשקשת כל כך הרבה ??
לשחזר אותה זה לא כזה סיפור , אם תרצה עזרה אני אשמח .
חג שמח - אילן
צודק לגמרי, לשחזר אותה זה לא סיפור. הכיפופים פשוטים מאוד.
לפרק אותה בעדינות היה אתגר :)
המקדחה לא נכנסת אנכית לפונצ'וויס-ים .....
כיום שיכללתי את שיטות העבודה שלי.
משתמש עם משחזת ציר להגיע לפינות אפלות - יש לי גם כרסומים שונים המתלבשים על המשחזת וגם בניתי תושבת לדיסקית חיתוך "2 למשחזת .
כמו כן יש לי מכשיר פלאסמה לחיתוך - פשוט אדיר , מצליח להגיע לכל פינה .
אילן
המתנה שלי לשנה החדשה הגיעה:
קובץ מצורף 91571
קובץ מצורף 91572
עכשיו נשאר ללמוד צרפתית ;)
שנה טובה!
jouir!
Enjoy!
קלאסי, כל מה שצריך זה שמישהו שיש לו את הספר יסרוק אותו ויעלה לאתר :)
לא לדאוג, יש את כל הספרות. האמת שאני מעדיף הארד קופי ומלעבוד עם המחשב. אם אפשר אחד מקורי עם שאריות גריז משנת 84 מה טוב :)
קובץ מצורף 91841
החיזוק בתחתית גשר הגיר פורק, עבר ניקוי חול, כמה טלאים קטנים צביעה והרכבה חזרה למקום.
אחרי נקיון:
קובץ מצורף 92082קובץ מצורף 92083
טלאים בקטנה:
קובץ מצורף 92084 קובץ מצורף 92085
מלבד שפכטל לגג הקבינה ועוד כמה נקודות קטנות סיימתי בהצלחה את שלב הטלאים בקבינה. בזמן שאמשיך לעבוד על קטעים אחרים הקבינה תעמוד במבחן הזמן. אני רוצה לוודא שלא יוצאת חלודה באזור התיקונים.
עוברים לכנפיים ולמכסה המנוע.
סה"כ המצב סביר. יש מכות יחסית קלות ב2 הצדדים. רקבונות באזור המצבר (חיבור של הכנף לקבינה) וכנ"ל בצד השני.
יש חלודה בין התושבת חיזוק שנמצאת בבית הפנסים וכמה טלאים במכסה המנוע.
מחכה לסיים עם זה כבר ולהתחיל לעבוד על הארגז :)
חיבור כנף לקבינה:
קובץ מצורף 92086
תושבת בבית הפנס עם רקבון מתקדם (אני הולך להוציא את התושבת כדי שאוכל לנקות ביסודיות מתחת לתושבת, להחליף קטעים רקובים ולייצר תושבת חדשה).
קובץ מצורף 92088 קובץ מצורף 92089
חיזוק רקוב - עמוד שאליו מתחבר מיכל המים של הווישרים:
קובץ מצורף 92087
חגיגת חלודה בקצה מכסה המנוע:
קובץ מצורף 92090
מכסה המנוע מאחורינו. האמת שבהתחלה קצת נרתעתי ממצבו אך בסופו של דבר יצא יפה לאללה.
אחד הלקחים הכי מעניינים מהתהליך עד כה הוא שפשוט צריך להתחיל לחתוך ולעבוד, גם אם בהתחלה זה נראה אינסופי ולא יודעים מאיפה בכלל להתחיל. פשוט לקחת את הדיסק ולהתחיל לנקות אזורים שלא משנה איך נהפוך את זה, כדי להתקדם חייבים להעיף אותם. ככה עשיתי במכסה המנוע, הרי חלקי פח אכולים כל כך בחלודה בכל מקרה לא ניתנים לשיקום.
סה"כ היו 3 טלאים. 2 בחזית ואחד קטן בצד.
אחרי שיוף קל, ככה זה היה נראה:
קובץ מצורף 93558 קובץ מצורף 93559
במקביל המשכתי לעבוד על הכנפיים הקדמיות, הצלחתי לפרק את התושבת באזור הפנס. יש כמה דפיקות פח בשני צדדים של הכנפיים, 2 טלאים בחלק הפנימי של בית הגלגל ושחזור התושבת. לא משהו שאמור לעכב אותי.
בנוסף, התחלתי פרויקט חדש שנקרא Project K - Share your pickup
מטרת הפרויקט - תיעוד טנדרים מסדרת מכל העולם במקום אחד. מוזמנים לבקר וכמובן לשתף!
http://www.omrigi.com/#!project-k/c1ex1
סדרת K למי שלא מכיר, כוללת בתוכה את הדגמים הבאים:
SJ410k, SJ413k, LJ81
מצרף תמונות מתהליך העבודה לאחד הטלאים במסכה המנוע.
שלבי עבודה:
1. הסרת האזור החלוד.
קובץ מצורף 93560
2. הכנת טלאי מתאים לאחר ניקוי חול:
קובץ מצורף 93561
3. טיפול בחלודה הפנימית - ניקוי חול + ממיר חלודה:
קובץ מצורף 93562
4. ריתוך הטלאי, לאחר השחזה.
קובץ מצורף 93563
5. שפכטל לשחזור הצורה המקורית:
קובץ מצורף 93564
6. גלוון קר ולאחר מכן צבע יסוד זמני (עד שאקח את כל החלקים לצביעה)
קובץ מצורף 93565
שבוע טוב לכולם!
עימרי
שמע עבודה מדהימה! כל הכבוד!!
אני אומר לך התוצאה הסופית תהיה שווה הכל בסוף!
אחרי מכסה המנוע מגיעות הכנפיים
הייתי חדור מוטיבציה בשלב הזה מה שגרם לעבודה להיות מאוד יסודית. זה לקח כפול זמן מהמתכונן אך אני מקווה שאזכור להעריך את זה כשאסיים.
בהתחלה חשבתי שבסה"כ אצטרך להתמודד עם 2 כיפופי פח בצדדים:
קובץ מצורף 95779 קובץ מצורף 95806
אחרי סקירה יסודית הבנתי שגם החיזוק בבית הפנס מלא בחלודה מכל הכיוונים.
קובץ מצורף 95780
וכמו בכל סמוראי, גם באזור חיבור הכנפיים לתא נוסעים יש רקבונות... וגם בתושבת של המצבר...
ואם כבר מגזימים, פירקתי את הקשת של הכנפונים כדי לתקן כיפוף פח קטן ובאותה ההזדמנות להעלים את כל החלודה.
קובץ מצורף 95781 קובץ מצורף 95788
בכללי באמת שזה לא היה נורא, ראיתי כנפיים במצב גרוע הרבה יותר ואחרי מה שעברתי בקבינה הכל נראה פשוט.
אז גייסתי פועלת נוספת ויצאתי לדרך.
קובץ מצורף 95812
אז מה היה לנו?
2 טלאים בחיבור הקבינה לכנפיים.
קובץ מצורף 95810קובץ מצורף 95811
טלאי קטן וניקוי חול לחיזוק בבית הפנס:
קובץ מצורף 95809 קובץ מצורף 95787
ניקוי חול + ממיר חלודה לכנפון ולתושבת המצבר.
קובץ מצורף 95813
יישור הכיפוף בצדדים:
קובץ מצורף 95790
לאחר ניקוי חול עשיתי שפכטל לכיפופים בצדדים:
קובץ מצורף 95808קובץ מצורף 95791
שפכטל לבית כנפון וריתוך חזרה למקום:
קובץ מצורף 95807קובץ מצורף 95793
צבע יסוד לסיום:
קובץ מצורף 95795
ותמונה אחרונה של הפרונט עם מכסה המנוע:
קובץ מצורף 95796
מה בהמשך?
האמת שיש כמה החלטות לקבל. הראשונה לגבי מיקום הספייר. הטנדר נועל צמיגי 235 שכרגע לא נכנסים למתקן היעודי מתחת לאמבטיה. חשבתי לבנות מתקון חדש בצד הארגז אך אני עדיין לא שלם עם המראה של זה. אחד היתרונות הוא פינוי שטח אחסון נחמד מתחת לאמבטיה ככה שאוכל לתכנן ארגז כלים או מיכל מים.
ככה זה נראה הצמיג בארגז:
קובץ מצורף 95797
אני רוצה ליצור ארגז כלים קבוע שינצל את המרווח הפנוי שבין האמבטיה למיכל הדלק. מלבד הפרקטיות זה חוסך התמודדות עם כמה רקבונות בארגז. הקנדי עשה משהו יפה:
קובץ מצורף 95799קובץ מצורף 95798קובץ מצורף 95800
אצטרך עזרה בבניית ארגז כזה, יש לכם כיוון? מישהו שמתעסק בזה או עצות לבניה עצמית? כמה זה מורכב שיהיה עמיד למים ועיוותים?
דבר נוסף, קשת התהפכות כן או לא? זה נראה דיי טוב על הרכב ומאפשר לקשור ציוד בארגז. יותר בטיחותי אבל מוסיף משקל לטנדר הקל. מה דעתכם?
קובץ מצורף 95801קובץ מצורף 95804קובץ מצורף 95803קובץ מצורף 95802
שיפוץ הארגז והדלתות זה השלב האחרון בתחום הפחחות. לאחר מכן אני מתכנן לשלוח את הבודי לפינישים של פחחות וצביעה כללית. לא לפני שאבנה פגוש קדמי (עדיין מתלבט על בניה או שיפוץ המקורי).
אחרי הפחחות המטרה להתחיל לעבוד על רולינג שאסי שתכולל טיפול בסרנים ובכל רכבת ההנעה.
בלי קשר, מוזמנים לבקר בדף אנסטגרם חדש שפתחתי: כאן - SJ410K
עשו חיים לבנתיים!
סחטיין עליך! כיף לקרוא תמשיך לתעד בהרבה תמונות...
מרשים מאוד, סחתיין על הסבלנות והיסודיות.
לגבי קשת התהפכות - אם הרכב הזה צריך גם לנסוע לטייל ואולי גם בעבירות קשה - אל תוותר על הקשת וגם תבנה אותה מצינור טוב ללא תפר (סקדיואל 40, אולי אפילו תתפרע על ST52).
מוסיפה מעט משקל, אבל גם הרבה בטיחות.
תעשה גם תעשה קשת ועליה תתקין את הגלגל האחורי. טרופי טראק סטייל. לא בצד הרכב.
אני הייתי מתקין את הגלגל בארגז עומד צמוד לדופן הקדמית ובצד שמאל. או באמצע (ואז אפשר לבנות לו שקע בריצפה).
אסף.
בכל מקרה, לא לוותר על הקשת.
לפני שבועיים למדתי (מראייה, לא לדאוג) כמה כלוב/קשת טובים זה חשוב ברכב שטח.
לא שלא ידעתי את זה קודם, אבל קיבלתי הוכחה/תזכורת כמה זה נכון - ובירכתי בלב בשקט על שהוספתי לכלוב המקורי של תע"ר בג'יפ שלי גם קשת קדמית שלמה (עד הריצפה, כולל מפזרי לחץ וחיבורים/חיזוקים לקורות הקדמיות בבודי).
קשת בטיחות - חובה לדעתי. אם גם תעשה את זה כמו שאתה יודע - אני בטוח שזה יתרום למראה של הרכב אפילו.
גלגל ספייר - לדעתי לדחוף אותו מתחת לארגז יהיה הכי יפה, אבל גם בעמידה בארגז יכול להיות נחמד. מניסיוני עוד לא יצא לי להשתמש בצמיג ספייר מאז שעברתי לשטח מלא אז זה לא כזה קריטי לדעתי ;)
בקשר לארגז - אולי יהיה יותר קל ויפה לקחת ארגז יד שניה מטנדרים אחרים?
בכל מקרה סחטיין על העבודה וההשקעה. באמת שאין דברים כאלה.
לגבי הארגז בארגז.
מורי עשה בזמנו משהו יפה- כל הארגז האחורי התרומם על שתי בוכנות (כמו משאית חול למשל כשהיא פורקת) ואפשר המון גישה להמון מקום.
יופי של עבודה.
לגבי קשת- שווה מחשבה. אם מיועד לעבירות קשה- האם קשת כזו מספיקה?
יש עניין של אסתטיקה, אם לא רוצים לקדוח בפח של הרכב בשביל צנרת, להעביר כלוב יהיה קשה יותר ואו צפוף מאד בקבינה הכל כך קטנה של הטנדר.
קשת חיצונית תעשה עבודה לא רעה כמקדם הגנה.