תגובה: כשהכלה תגיע.. (סמו או סיקס)
מוט מייצב מחובר בכביש הוא עניין בטיחותי ואל תזלזל בו.
ברור שאפשר בלי (הג'יפים עד מודל 80' הגיעו ללא מייצב כלל). לדעתי - תרכוש/תייצר לך מנגנון ניתוק מהיר: נכנסים לשטח - מנתקים. חוזרים לכביש - מחברים בחזרה.
אגב - נסיעה בכביש עם מייצב מנותק/חסר = הורדה מהכביש. קנס 1000 שקלים וטסט חוזר. לא נעים וגם יקר ומיותר.
קח בחשבון שג'יפ אמיתי זה לא ג'ימני. כאן אתה על הכוונת של נבלות קטנות ורעות שלובשות מדים כחולים/שחורים עם סמלי המשטרה ומדינת ישראל והן מחפשות אותך.
לגבי הגב שלך - כן, עכשיו אתה עוד שור-בר צעיר וחזק ובריא. אבל לא לעולם חוסן. מושב גרוע יהרוס לך את הגב מהר מאוד ובעוד 20 - 30 שנה הוא יזכיר לך את זה.... זוג מושבים נורמליים מפרייבט יעלו לך בפירוקיה כמה מאות שקלים לכל היותר. ניקוי יסודי והתקנה - עוד כמה שעות עבודה בניחותא.
בכל ארבעת הג'יפים שלי עד היום (CJ5, CJ8, שתי סופות) החלפתי מושבים, גם לפני 25 שנה, כשהייתי קרוב לגילך. במקומך אני לא הייתי מתקמצן על זה.
לגבי תושבות - אני מקווה שהתושבות החדשות שיש לך הן בגובה המקורי ולא מוגבהות (בודי-ליפט).
בודי ליפט זה אסון אמיתי. לא חוקי (הורדה מהכביש, כשלו ןבטסט) שובר את הבודי, מעלה מרכז כובד, מחייב תשומת לב לעוד כל מיני דברים (הנמכת רדיאטור, שינויים בריצפה לטובת החלפת הילוכים ותפעול טרנספר קלים וכו') אין בזה שום צורך בג'יפ עם צמיגי 31 וגם לא עם 33.
אחרי הטפות המוסר, לתכל'ס: החלפת תושבות זה קל, בתיאוריה - בתנאי שהברגים לא תפוסים בבודי מרוב חלודה בת 20-30 שנה....
תרסס על הברגים והתושבות הרבה WD40 במשך כמה ימים ותקווה לטוב. כל בורג שנפתח טוב ללא הפעלת כוח חריג - הרווחת. תחליף תושבת (אני דווקא לא משתגע על פוליאוריטן ומעדיף את תושבת הגומי המקורית) ואם כבר עושים עבודה כמו שצריך, תן מבט על הברגים. חלודים? להחליף מיד לבורג חדש וטרי שאותו תסכך עם קצת גריז. בורג חלוד מאוד שמסרב להיפתח - אל תילחם איתו כי יש סיכוי טוב שיישבר - וזה כבר סרט מתיש לחלוץ את הגדם שלו (חימום בברנר, ריתוך בורג אחר לגדם). מאוחר יותר אעלה כאן תמונה של איך נראה בורג בן 20 של תושבת בודי שהחליד ונשבר....
תודה רבה על הטיפים, בעיקרון את התושבות פוליאתרן החדשות קיבלתי בקניה עם הרכב, וזהו לא בודיליפט
דרך אגב, כבר עם ההגבהה של פרוקומפ אני עלול לקבל הורדה מהכביש לא? אז מה זה משנה מייצב או לא- הרכב לא חוקי גם ככה
אם לומר את האמת, הם יכולים להוריד אותי מהכביש אפילו על זה שהגה לא מקורי (קטן יותר)
אשמח לדעת אם אני טועה, יתן לי ראש שקט
עמית
עצרו אותי מיספר פעמים, הם בודקים שהצמיגים ברישיון, על הדרך הם יכולים להיתקל בבודי ליפט, קיט קפיצים נראה לי פחות מעניין אותם או פחות ברור להם אם זה שינוי מיבנה, בודי ליפט זה יותר ברור
תתחדש. באמת נראה טוב.
תושבות פוליאוריטן זה טוב. ההחלפה היא כלבת, אף פעם זו לא עבודה קלה. פתח בזהירות את התושבות שלא תהיה עם בורג שאי אפשר לפתוח כי האום השתול שלו מסתובב חופשי.
עצה אחת לגבי נהיגה בשטח. תתחיל בעדינות. זה ג׳יפ עם הרבה מומנט בסלד נמוך ולא צריך להסתער איתו. השלדה גמישה והמכלולים לא אוהבים מכות כוח. אז בעדינות וקח את הזמן ללמוד את הקצב הנכון. תן לג׳יפ להתגלגל בקצב שטוב לו.
אסף.
1 קבצים מצורפים
לא בהכרח כלבת.
לאחרונה הייתי מעורב בפרוייקט החלפת בודי רקוב ומפורק בן 22 שנה של סופה שכל הברגים שלו נפתחו "לפי הספר" - אף בורג לא נשבר, אף אום שתול לא הסתובב חופשי. אבל כנראה שזה לא מייצג כי חלק מהתושבות ורוב מוחלט של הברגים היו במצב מעולה/כמעט חדש, מה שמעיד שמישהו מהבעלים הקודמים של אותו ג'יפ ביצע שם החלפת תושבות וברגים מתישהו.
ככה נראה בורג תושבת בודי (מסכה קדמית) בן 20 בסופה שלי, שנשבר בנסיון פתיחה (ותודה למיכה Lizard על העזרה בחליצתו).
לגבי הנהיגה בשטח- הכל לאט וכירוגי, כמעט בלי גז.. אני משתדל להיות נורא עדין על הג׳יפ
דרור חייב לומר שאני ממש מקווה שזה לא המצב אצלי, ושכל הברגים שלמים וחדשים (ולמען האמת- כך זה גם ראה)
שישי הייתי בדיונות, חייב לומר שאין מה להשוות לג׳ימני! מצאתי את עצמי בפעם הראשונה בחיי נהנה מדיונות
מה שכן היה חסר קצת כוח בהשוואה לסיקס השני והומלץ לי לבדוק כיוון הצתה ואם הכל טוב אז כיוון קרבורטור, אם אתם מכירים בעל מקצוע טוב באיזור המרכז אשמח למספר
יום שבת עשיתי שוב את משלט 21 ואשתאול (ואל תשאלו אותי למה עוד פעם אותו מסלול, כי אין לי תשובה) אבל הפעם בלי מייצב! הורדתי אותו בכניסה לשטח והחזרתי ביציאה מהשטח ואני מזכיר שאין לי קיט ניתוק! זה אכן היה קצת קאדר אבל בגלל שעשיתי את אותו המסלול ראיתי את ההבדל עם ובלי והוא פשוט עצום, אכין קיט ניתוק בהקדם.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05...15e45bf716.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/05...98e534b58e.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/05...c05407e5dc.jpg
עמית