החלפתי למפלג של בלייזר ישן DELCO REMY
שחור גדול, שגם הכויל ומודול הצתה נמצאים בפנים (מצריך החלפת גלגל שיניים)
אמור לשפר ניצוץ ועמידות למים האם זה הHEI
המדובר?
Printable View
החלפתי למפלג של בלייזר ישן DELCO REMY
שחור גדול, שגם הכויל ומודול הצתה נמצאים בפנים (מצריך החלפת גלגל שיניים)
אמור לשפר ניצוץ ועמידות למים האם זה הHEI
המדובר?
קראתי אתמול בספר Jeep 4x4 performance של אלן קינג, רשימה של מאיידים טובים לשטח, ביניהם הוא מנה את הקרטר YF (זה שהBBD החליף אותו בCJ).
אז השאלה היא למי שהתנסה איתו: זה אכן כך? מה צריך לעשות כדי להרכיב אותו על הג'יפ שלי? להחליף סעפת יניקה?
יש למישהו כזה לטובת ניסוי חינמי?
קרבורטור YF היה מורכב אצלי על החמישיה. את האמת, אני לא זוכר אותו ככזה מוצלח מה שבטוח הוא שכשהוא תקין (בהשוואה לBBD) המנוע חלש הרבה יותר, הצריכת דלק גבוהה יותר (1 ל-4-5) גם בכביש ובזוויות הוא נשנק בדיוק כמו ה BBD.
אני מאד לא הייתי מרוצה ממנו ולדעתי הוא בזבוז של זמן וכסף.
אורי טל.
השאלה הגדולה, אורי, היא, אם הוא היה תקין? והתנהג כך בגלל תכנון לקוי? או שהוא פשוט היה לא מכוון/סתום/בלוי?
התשובה הגדולה :!: הוא היה תקין ומשופץ למישעי. בכל אופן, אני אשמח לשמוע ממישהו נוסף אם אני טועה אבל ממה שזכור לי גם לדרור ברלי היה נסיון רע עם הקרבורטור הזה. אולי הוא יוסיף משהו בעניין.
אורי טל.
ה IAC זה חיישן לוויסות אוויר שנמצא על בית המצערת
לגבי חיישן חום אתה לא חייב לקנות פלנ'ג מים של סופה אפשר גם למקם אותו על צינור המים של
הרדיאטור אני קניתי את הפלנ'ג מסיבות אסטטיות אבל זה יעבוד אותו הדבר .
לגבי הדיסטרביוטר לא הבנתי מה הבעיה עם המתח שלו הוא עובד פיקס
לא ניתקלתי באף בעיה למה הכוונהציטוט:
נכתב במקור על ידי polar bear
דלקו רמי מוציא באיזור ה 18K וולט, HEI מוציא באיזור ה 35K וולט, כך שזה לא אותו הדבר.
גיא - התכוונתי שאם אתה לא משתמש בדיסטרביוטור אולי יש בעיה כי ההזרקה צריכה איזשהו מתח.
מאחר ואני לא יודע איך זה עובד בדיוק - ז"א - האם ההזרקה צריכה מתח מסוים בפולס או ש"סתם" מתח מספיק לה.
לכן כתבתי - "אני חושב" ו"המשך יבוא".
פשוט כרגע אין לי זמן להתעמק בזה. יש לי את הצרות שלי..........
השוואה בין TBI לMPI
ובכלל אתר עם מידע מעניין
http://sierrajeep.com/fuel.htm
וסוף סוף אתר אינפורמטיבי על הנושא
http://www.customefis.com/
כמו כן הוראות התקנה של קיט שכוללת את רשימת החלקים (לרדו...)
http://www.howell-efi.com/technical_...t/jeep_kit.pdf
קודם כל אני רוצה להגיד לך שאני ראיתי את המערכת שבנה גיא וזה עובד פשוט מדהים. ועכשיו כדי לעזור לך - יש לי סעפת פליטה ויניקה + קרבורטור YF שהורדתי מהג'יפ שלי (יכול להיות שעשיתי טעות שהלכתי וקניתי את ה-BBD), אם תרצה - תבוא ותיקח. בכל מקרה אני בקרוב הולך לבנות מערכת הזרקה כמו שראיתי אצל גיא.
גיא -
האם אני חייב מערכת TBI של ספארי או אסטרו? או שמערכת TBI של וואנדורה תעבוד גם כן?
אולי פשוט תפרסם בדיוק (כולל שרטוטים ומחירים) איך עשית את הדבר הנפלא הזה?
ושוב חנן - אני אומר לך! דבר עם גיא ותראה את הדבר הזה עובד, זה פשוט הופך את ה-CJ לחסר מגבלות..... :D
אלדד
אלדד
אם אני זוכר נכון גם ואנדורה אבל עד שנתון מסוים תראה לי את אני אומר אם זה מתאים
גיא
ולמה לא לבנות, ולתכנת, בקר הזרקה לבד, כזה שתתאים בעצמך בדיוק לסטאפ שלך?
http://www.bgsoflex.com/megasquirt.html
אסף.
שלום לכל החברים
עד עכשיו לא הבחנתי בדיון שמתנהל פה לגבי התאמת מערכת הזרקה למנוע של CJ
אני מאוד אשמח לעזור ולא רק בפורום בכל דרך אפשרית לכל מי שירצה
גיא
IAC -מנוע צעדים, הוא ברז חשמלי בעל פסיעה עדינה ביותר (לטובת רגש). תפקידו לפצות את המנוע באויר, בסיבובי סרק בהתאם לעומס וטמפרטורת עבודה.
מנוע הצעדים בנוי בצורה כזאת שהמחשב יכול בכל מחזור שלו לסובב את הברז חצי סיבוב .ע"י ספירת המחזורים יודע המחשב כמה צעדים הברז פתוח
כמו כן קימים מצבים שבהם המחשב מאפס את הזיכרון שלו לגבי המנוע הצעדים ע"י מיתוג המנוע לכיוון סגירה במשך מספר שניות (מתוך הנחה שזה האפס האמיתי שלו)
ומכאן המחשב מתחיל לספור שוב כל מחזור שהוא ממתג את הברז
מי שראה את המידע שמספק מחשב הרכב לסורק התקלות יודע שבטמפ עבודה בסל"ד סרק וללא עומס המנוע נמצע הצעד ה32 -28 שלו וכל קריאה נמוכה או גבוהה מזו מצינת תקלה.
לגבי המפלג שהוא בעצם הטריגר(הסימן שמדליק) של המערכת.
קימים לפחות שני סוגים כזה עצמאי שסליל ההצתה והמודול נמצאים בתוכו (HEI)
וכזה שמצויד במודול פנימי וסליל הצתה חיצוני.
המתח שהם מיצרים לא מהווה בעיה אלה יתרון ככל שהניצוץ יהיה חזק יותר זה יהווה פוטנציאל לשריפת דלק טובה יותר.
מה שכן יש לשים לב שכל מחשב מתאים ספציפית לאותו מפלג שהוא נולד איתו.
בדגם שמצויד בסליל הצתה חיצוני מודול ההצתה והמחשב מדברים בינהם מלבד הטריגר.
המחשב שולט על על קידום ואיחור ההצתה בתקשורת עם המודול בערוצים נוספים.
אם יש למישהו שאלות נוספות אשמח לענות
עידן
בהמשך לבקר הזרקה בבניה עצמית מהקישור הקודם, יש שם גם חוו"ד של מישהו שהתקין על מנוע CJ:
Name: Tim Martin
Vehicle: 1984 Jeep CJ7
Engine: 1984 258 (4.2) Jeep Inline Six. Factory alum intake manifold with enlarged plenum to match TBI unit. GM TBI 2bbl unit off 1989 Chevy 305. homemade aluminum adapter 2.25 inch height. Injectors 2 green/white (40 lb/hr injectors ?). Low impedence injectors 1.4 ohm each. Using current limiting resisters (5.7 ohms)(PWM threshold set to 25.4). Carter "universal" external fuel pump. All GM sensors except oxygen sensor. HEI ignition from GM inline six.
Runs excellant and started easily using the base VE table. Easy to tune. Excellant throttle response at all rpms. I would highly recommend the megasquirt system to get the most response and power out of this engine.
אפשר לראות שהוא השתמש ברכיבי GM, כולל TBI וחיישנים, ובבקר בבניה עצמית.
אסף.
חנן הרכבתי לעוד משהוא מערכת הזרקה העלויות שלו היו:
2000 ש"ח כל המערכת
100 ש"ח משאבת דלק
200 ש"ח מתאם לסעפת יניקה
את הדסטרביוטר הישן הוא חתך וחיבר יחד עם החדש להפתעתי יצא טוב מאד וזול 100 ש"ח
לא יקר כבר אני הייתי הראשן עם מלא נסיונות אבל עם קצת עזרה
זה נהיה יותר זול
גיא :lol:
גיא, חיברתם את חיישן החמצן?
איך המנוע עובד? סיפרת לי שהמנוע שלך מגמגם כי עוד לא הרכבת את החיישן.
עם מחיר כזה, הדלקת אותי.
אולי עוד פרטים, שרטוטים, תמונות, והבהרות
ברכב השני שהרכבתי הוא לא מגמגם
והורכבו כול החיישניםחמצן ,נקישות
וזה עובד טוב אגב גם בלי הנקישות והחמצן הוא עובד מצוין רק לדעתי אוכל קצת יותר דלק
ממש קצת 1/7 משהוא כזה
גיא
לא הצלחתי להבין. הוא הרכיב את המקורי, חתך את החוטים וחיבר? לאן? או מה?ציטוט:
את הדסטרביוטר הישן הוא חתך וחיבר יחד עם החדש
אתה יכול להרחיב?
לא הוא ממש חתך את הציר שיורד למשאבת שמן וחיבר את את הישן כתותב עם פין שמונע ממנו להסתובב
גיא
כתבה מענינת שמצאתי ברשת http://www.geekthing.com/~robf/jeep/tech/efi.html
דיון השבוע בפורום ג'יפ של P4X4. העתיקו מאיתנו!
http://www.pirate4x4.com/forum/showt...hreadid=124429
מערכת ההזרקה חייבת להיות של ספארי?? ואם כן למה??
לא, אבל כנראה שזו של הספארי היא מועמדת טובה להשתלה כי נפח המנוע דומה והיא TBI ולא MPI , מה שחוסך החלפה של סעפת יניקה ועוד סיבוכים אחרים.
ומה עם הכפפה שאמיר זרק?
המערכת השניה שגיא הרכיב היא בג'יפ של שכן שלי, להלן ההתרשמות עד כאן:
המנוע עובד עגול ויפה בכל מצב, צריכת הדלק לא משהוא ועומדת על 1 ל- 6 או 7,
המנוע לא מספק את כל הסוסים שלו- כלומר הוא אנמי לחלוטין אין אפשרות לפרפר בגלגלים האחוריים על כורכר והתאוצה לא משהו.
הגיפ עדיין יוצא ראשון מכל רמזור אם הנהג לוחץ אבל כל סיקס אטמוספרי תקין לוקח אותו.
בכל זאת אין בעיה של כוח בראשון נמוך בשום מעלה, בדיונות עדיין לא נבדק.
כרגע אנחנו מחפשים אופציות לשיפור התוכנה על מנת להתאים אותה טוב יותר למנוע וזכור לי כי חנן אמר משהוא על אתר שבו ניתן לקנות תוכנה מותאמת למנוע 258 תמורת 25$.
מידע נוסף יתקבל בברכה.
נמרוד
נץ, שמתי את הקישור בזמנו בדף השני של שרשור זה:
http://www.customefis.com/
שים לב שזה לא שעבור 25 דולר אתה מקבל תוכנה, אלא עבור 25 דולר אתה רשאי להיכנס לחלקים הטכניים של האתר ולקבל חופשי חומר על איך מתכנתים, שרטוטים וכולי על הTBI.
בשביל לקנות צ'יפ מתוכנת אתה תצטרך לדעתי לשלם יותר. בדוק שם.
אני שמח שזה עובד לכם, כמו שזה נשמע חסר לכם רק את הידע בתיכנות של העניין או צ'יפ מתוכנת ואתם נשמעים קרובים, קרובים מאוד למטרה הסופית.
למי שמעוניין, אם זה עוזר לכם, יש סונומה עם TBI במוסך שבו אני עובד על המוטציה ברחובות, לפי מיטב הבנתי היא לפרוק.
עומר