יפה מאוד, ונראה פרקטי...
כמה קשה להוציא את המגירות העמוסות כשהן מלאות בציוד?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
יפה מאוד, ונראה פרקטי...
כמה קשה להוציא את המגירות העמוסות כשהן מלאות בציוד?
Sent from my iPhone using Tapatalk
יפה מאוד!
נראה מעולה
יפה מאד!
שווה לשקול קדיחת חורי אוורור לתא המקרר, אחרת הוא יעבוד קשה עם הנפח אויר הקטן סביבו.
נראה מעולה,
הייתי שוקל לשים מחיצה / רשת בין תא הנוסעים לתא המטען.
עם הגובה של משטח העמסה שיצרת, כל ברקס הכי קטן,
כל מה שנמצא עליו עלול להתעופף לתוך תא הנוסעים.
שאפו!
אם אתה מתכוון לתפעול ללא מסילות אז זה עובד נהדר. יש מספיק חיכוך בכדי למנוע תזוזה של המגירות אבל לא יותר מידי. פתיחה וסגירה מתבצעים בעזרת כח סביר.
אם הכוונה לשינוע המגירות מחוץ לרכב אז מגירות המקרר והציוד לא מיועדות להתנייד (למרות ששום דבר לא מונע מהן), אני קצת חושש שמגירת המטבח גדולה ומסורבלת מידי לשינוע כשהיא עמוסה כל טוב. בפסח אני מתכונן לשוטט 4 ימים ואנצל כל סמ"ק שלה. נראה איך הגב הדפוק שלי יתמודד עם זה...
חשבתי על זה. לא כל כך רואים את זה בתמונות אבל המגירה יותר רחבה מהמקרר. המקרר מקובע כך שיש סביבו כ 1.5 ס"מ ומאחור, באיזור המדחס הוא די פתוח. תחלס עדיין לא טיילתי בימים חמים במיוחד. לאחר הקיץ או במהלכו נעשה הערכת מצב. אם יהיה צורך אולי אוסיף מאוורר קטן של ספק כח.
זה כנראה הפרויקט הבא שלי.
מה שנמצא על המשטח יהיה קשור לאומגות. רוב הפעמים זה יהיה ציוד קל כמו מצעים, תיקים ציוד מחנאות ועוד. אבל עדיין, אני לא סומך על האומגות האלה להחזיק ארגז עם פויקה במצב קיצון.
נראה יופי של סידור ויופי של ביצוע!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כמו שדורון כתב, לטובת פינוי חום יעיל יותר קדחתי חורי אוורור בתקווה שזה יעזור קצת בימים חמים.
קובץ מצורף 107533קובץ מצורף 107534קובץ מצורף 107535
לטובת הימים החמים תנסר את כל הפתח , למה דרך מה שקדחת גם ביום קר היה למקרר חם :)
עידו
כמה עדכונים
המקרר עובד בנתיים יפה מאוד. הוכיח את עצמו בטיול פסח של 4 ימים שהיה מחייב, לדעתי, הערכות מסורבלת עם צידניות. בשרב הכבד האחרון נסעתי להר כרכום והמקרר הפגין יכולת קרור מספקת.
אני כותב מספקת מכוון שאין לי נסיון עם משהו אחר אז אני לא יכול להשוות לכלום. בירידה מהר כרכום חיכו לנו בקבוקי מיים קרים ובקבוקי הבירה שהוכנסו בהלך הטיול יצאו צוננים. אני מבסוט וכרגע החורים שעשיתי נשארים, לא רואה צורך בשיפור האוורור.
במהלך האריזות לטיול פסח ובמשך הטיול הבנתי שמשהו בארגון הציוד לא עובד טוב.
האומגות לקשירת הציוד על ארון המגירות לא באמת שמישות מכוון שאין לי גישה נוחה לקשירה מלמעלה כמו ג'יפ פתוח או טנדר. במהלך הטיול שקיות ותיקים כל הזמן גולשים למושב האחורי. הבנתי שרשת הפרדה בין תא המטען לתא הנוסעים היא לא רק צורך בטיחותי אלא גם תשפר את יכולת ה"דחיסה" של הציוד בתא המטען.
קשת המסגרת היא פלח 20 מכופף ידני ומחובר לבסיס פרופיל מרובע 20.
הקשת מחוברת בחלק העליון לעיגון העליון של חגורות הבטיחות האחוריות ובסיסה מחובר לארון המגירות. מצאתי רשת גדרות ברוחב מטר שנשארה לי מפרויקט הגגון. הספיק לי בדיוק מכוון שאת הצדדים רציתי להשאיר פתוחים ללא רשת לצורך תפעול חגורות הבטיחות.
הרשת מצד אחד מספיק אוורירית בכדי לא ליצור תחושת קלסטרופוביה וצפיפות ומצד שני תאפשר לי לדחוס ציוד (בעיקר תיקים ושקי מצעים) ללא חשש שהנוסעים יצטרכו להאבק איתו במהלך הטיול. נכון, זה סוגר לי את הגישה מתא הנוסעים לאחור אבל עד היום לא נתקלתי בצורך כזה.
קובץ מצורף 108477קובץ מצורף 108478קובץ מצורף 108479קובץ מצורף 108480קובץ מצורף 108481
יפה מאוד .
עידו
מספקת זה בהתייחס למה שביקשת ממנו ומה הוא סיפק.
אם קבעת אותו על מינוס 10 והוא עמד על "0", אז קשה לו.
אם זה בטווח של 2-3 מעלות מהכוונון, אז לא הייתי מתרגש.
- - - Updated - - -
ביצוע יפה מאד של הרשת.
גם הבחירה בצביעה בהירה פחות "סוגרת" את החלל, בניגוד לצביעה בגוון כהה שנפוץ.
זה פריט שאני מחכה לזמן לבצע בטנדר, בין הארגז והחלון האחורי.
אני מראש לא מבקש ממנו מה שהוא לא מסוגל לתת. אם אני זוכר נכון, היצרן מצהיר שנתוני הקירור הם לטמפרטורת סביבה של עד 25 סלציוסים.
מכוון אותו ל-0 והוא מראה 0. לדעתי 2-3 מעלות זה הזיוף המובנה של התרמוסטט. ז"א הוא המראה 0 אבל בחלל המקרר אני לא חושב שיש 0.
אבל זה הכל שטויות. יש בירה קרה כל הטיול, מים נכנסים חמימים ויוצאים קרים, מזון נשמר והמצבר שורד - זהו! המקרר עושה את שלו...
רשת ההפרדה נראית ממש מעולה , לטעמי יותר טוב מהפרדה ע"י רשת רצועות גמישה
מחכה כבר לעשות כזו אצלי
כל הכבוד על הביצוע
הרשת נראית שיגעון.
מזמינה דיגום של פאוצ׳ים
החידק, החידק לא מרפה...
אחרי בניית והתקנת ארון המגירות נוצר "שטח מת" בינו ובין משענות המושבים האחוריים. כמובן שהוא התמלא בשונות אבל הנפח הזה פשוט דרש מיכל מים קבוע.
קובץ מצורף 110549
אפשר לראות בתמונה את החיתוך שביצעתי בריפוד בכדי לחשוף את החור המקורי ברצפת הרכב. מסתבר שטויוטה כבר הקדימו אותי ועשו עבודת הכנה.
קובץ מצורף 110550
מה שנשאר זה לקחת מידות, לשחק עם הסוליד ולהוציא הזמנה לחיתוך וכיפוף. נירוסטה כמובן.
בחרתי בנירוסטה 304 בעובי 2 מ"מ. עם שתי מחיצות אני מאמין שהיה אפשר לבחור בפחים יותר דקים אבל מכוון שאני מתעקש להרוס לנמרוד את הסטטיסטיקה ומרתך באלקטרודה, העדפתי חומר עבה יותר שיסבול את היד המגושמת שלי.
האלקטרודות שהשתמשתי היו 308L של זיקה בקוטר 2 מ"מ.
הנה המיכל תפוס "על פיקים" על שולחן הניתוחים הסטרילי שלי.
קובץ מצורף 110555קובץ מצורף 110554
עבודת הריתוך הייתה פחות מאתגרת ממה שציפיתי. אחרי שני סבבי מילוי וניסוי הצלחתי להגיע לאטימות. אין ספק שהעבודה לא אסטטית. בטח לא בהשוואה לריתוך TIG ע"י מקצוען אבל לא איכפת לי. לא רואים את המיכל. הוא לא צריך להיות יפה רק לאטום.
המיכל נכנס למקום בדיוק רב והצריך אותי לפרק את הרשת ואת המגירות בהתקנה.
קובץ מצורף 110556
סה"כ 52 ליטר ברוטו לפי הסוליד. במציאות בטח כמה טיפות פחות.
מהיציאה בתחתית המיכל (שמוגנת ע"י צינור רוחב של השלדה) משכתי צינור שרץ על הקורה הימנית של השלדה אל ברז על הפגוש האחורי.
קובץ מצורף 110557קובץ מצורף 110558קובץ מצורף 110559קובץ מצורף 110560
כניסה למיכל היא צול וחצי. על הפקק צינור פיקוד 8מ"מ שיהיה תפוס לרשת איך שהו. ביציאה כל האביזרים חצי צול.
קובץ מצורף 110561
אני מתיחס לזה כאב-טיפוס שעוד יעבור שיפורים ושידרוגים.
אני לא אוהב את החיבור של הצינור הגמיש לאביזרי הפלסטיק וגם מילוי המיכל מסורבל ועם פוטנציאל להרטבת פנים הרכב...
אתה יכול להוציא צינור מפתח עליון (הקיים או ייעודי) אל מחוץ לרכב שישמש כנשם וכצינור עודפים, ואז תוכל למלא את המיכל דרך הברז הקיים - חבר אליו צינור גינה ותמלא עד שיזרמו מים החוצה מצינור העודפים ... בהצלחה :)
במסגרת שיפור תשתיות החשמל לתא המטען ניצלתי את ההזדמנות שהכל מפורק וצילמתי עוד כמה תמונות של מיכל המים.
קובץ מצורף 111804
הפלציב משמאל נועד לרפד את המגרות שלא יתרקו על המיכל.
קובץ מצורף 111805
קובץ מצורף 111806
קובץ מצורף 111807
אפשר לראות איך פספסתי ב 5 ס"מ שלמים איפה שהוא בין המדידות לסוליד. הייתי יכול לקבל עוד כמה ליטרים.
העסק עובד טוב. בניתי גם ברז מילוי שמתלבש על צינור גינה והמילוי זריז ונקי. בטיול בסוכות המיכל הספיק לשלושה ימי טיול.במסגרת העבודה אני נמצא הרבה בשטח והזמינות של מים מאוד נוחה.
קצת הזנחתי את השרשור הזה אבל בעולם האמיתי הרכב לא מפסיק להעסיק אותי.
כמו שכתבתי בפוסט הקודם, תשתית החשמל לחלק האחורי של הרכב התמסדה.
משכתי כבל 8ממ"ר מהמצבר דרך פיוז אוטומטי של 50 אמפר אל החלק האחורי של הרכב דרך תא הנוסעים מתחת לשטיח וכל הפלסטיקים.
הכבל מגיח מאחורי המושבים האחוריים ומזין קופסת פיצול עם פיוזים שמזינה את המקרר, שקע מצת וקומפרסור.
הכל בגרושים מ ebay.
קובץ מצורף 114127
קובץ מצורף 114128קובץ מצורף 114129
קובץ מצורף 114130קובץ מצורף 114131
את כבל ההזנה של המקרר חתכתי והסבתי אותו למחבר אטום נורמאלי.
קובץ מצורף 114132קובץ מצורף 114133
נראה מעולה.
מה עם המנכ"ל מים והמכירות מההודעה הקודמת? צלם תמונה עדכנית של הבגאז
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אני משתמש לא מעט במחברים כאלה, הם לא להיט... החוט לעיתים ניתק מהצד הפנימי, קרה שפתחתי מחבר ואחת הרגליים הייתה מלאת קורזיה.
עוד...
אחד החברים פרסם ג'נטים וצמיגי שטח מלא "31 שירדו מ4ראנר. לא עומדתי בפני זה ונסעתי עד אשדוד הרחוקה.
שוב ebay, הפעם לטובת אומי גלגלים לחישוקי סגסוגת.
פעם ראשונה על צמיגי שטח מלא.:)
קובץ מצורף 114134קובץ מצורף 114135
צריך להיתרגל...
אני לא בטוח שאני אוהב את איך שהאוטו נראה עם הגלגלים הגדולים. דווקא אהבתי את המראה הצנום המקורי.
אני מצפה ומקווה לשיפור משמעותי בנוחות הנסיעה בשטח. צריחת הדלק עלתה במקצת.
בנתיים עוד לא שיניתי ברשיון. נעבור תקופת נסיון ואקבל החלטה...
-----------------
טרי טרי מהיום!
ניצלתי את העובדה שאישתי והילדים נסעו לסופ"ש וצללתי מתחת לאוטו אל החול להתקין נעילת Lockright שחיכתה במחסן בסבלנות.
קובץ מצורף 114139קובץ מצורף 114146
קובץ מצורף 114142קובץ מצורף 114141
קובץ מצורף 114144קובץ מצורף 114145
איזה כיף!
מייד כשסיימתי יצאתי לדיונות ואל כמה עליות קטנות ומדורגות ליד הבית. נסעתי הלוך ושוב בכיכרות של המושב ובאחת כל החששות מפני בומים, זעזועים ופיצוצים התפוגגו. רעש עדין של תיקתוק שאפשר בקלות להתרגל אליו.
תענוג.
או נראה מעולה.
אני אישית מאוד אוהב את המראה העכשווי המפלצתי .
תתחדש שמח לראות שאתה מתקדם
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אז ככה....
בתאוריה:
225/75-16 זה 29.3 אינץ' שזה קטן ב5.5% מה 31.
ב 225 אני שם 36 - 38 psi על הכביש, ב31 אני שם 28.
בפועל, ב2900 סל"ד מדדתי 94 קמ"ש בGPS של הטלפון עם ה225. (100 על השעון)
עם ה 31, 98 קמ"ש בGPS באותם תנאים.
לצמיגי הMT יש התנגדות גבוהה יותר לגלגול מאשר לAT.
כמו שאמרתי, עלתה בקצת.
- - - Updated - - -
לא הבנתי.
משהו עם המיכל מים?
א. Gps זה אמצעי מחורבן למדידת מרחק ומהירות בנסיעה מהירה, קצב העדכון שלו לא מספיק טוב בשביל נתון מדויק.
עדיף למדוד את ההפרש בין מד-המרחק ובין קטע ידוע בכביש.
ב. תתרגם את ההפרש בהיקף הגלגל למרחק השונה (גדול יותר) שאתה עובר בנסיעה ביחס לגלגל הקודם, ומולו תחשב את צריכת הדלק.
------------------------
אני גם מתכוון לשים פיוז רב-פעמי לקו חשמל האחורי, לפי החישוב שעשיתי, הקומפרסור לבד מגיע לצריכה של 45+ אמפר.
אז בשבילו סידרתי מאחורי הפגוש שקע אנדרסן נפרד עם פיוז 50.