לא קראתי עכשיו הכל, ואני לא זוכר - הפקק רדיאטור שלך, תקין בוודאות מוחלטת? ותואם להגדרות היצרן? אם לא, יכול להיות שהרדיאטור רק זורק לעודפים ולא מצליח לשאוב משם חזרה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
Printable View
לא קראתי עכשיו הכל, ואני לא זוכר - הפקק רדיאטור שלך, תקין בוודאות מוחלטת? ותואם להגדרות היצרן? אם לא, יכול להיות שהרדיאטור רק זורק לעודפים ולא מצליח לשאוב משם חזרה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
במצב של התחממות, האדים יוצרים לחץ- ואז המנוע לא יונק כלום משום מיכל אלא דוחף הכל למיכל העודפים...
במצב של מנוע "רותח" אם אתה מכבה המצב עלול להחמיר שכן החום מעלה עוד את טמפ' המים שכבר לא מסתחררים.
(סתם דוגמא: מנוע דיזל של גנרטור לא (תמיד) נכבה מיידית בלחיצה על פטריית חירום- בדיוק כדי למנוע המשך עליית טמפ' בשל הפסקת סיחרור)
איני יודע כמה ג'ימינים רגישים להתחממות, אבל היית עם עוד כאלו ולכן יכול להסיק שאכן המערכת לא תקינה. (כך אני מניח).
יתכן ואתה מסתובב סביב שתי בעיות שאינן תלויות אחת בשנייה ישירות.
אם להמר, מבלי שאני מכיר את כל הפרטים ואת הרכב-
מערכת הקירו אינה תקינה- רדיאטור סתום, טרמוסטט לא מתפקד, משאבה לא תקינה (קראתי שהחלפת..), פקק (ראיתי ש..) וכו'
איבוד נוזל קירור- ללא קשר להתחממות- אמרת שעשו ראש מנוע... הנה כיוון.
מציע להתעמק ולבחון מצב מערכת הקירור עצמה- רדיאטור, כלל המערכת- עד כמה נקי.
אם הטרמוסטט לא הוחלף על ידך- זה הזמן ועד הדרך להציץ ולבחון מצב.
CO אכן יתן לך כיוון - אבל לך תדע איזה עוד מעבר יכול להתרחש...
יתכן ותאלץ שוב להרים ראש. לצערנו. אבל השד לא כזה איום.
פעם היה לי סמוראי, ארוע התחממות נקודתי נגרם שאיזה בנד עף.
לא נצפה נזק, רק שמאז התחלתי לאבד כמות קטנה של נוזל קירור.
זה הטריף אותי ולכן הרמתי ראש, והבעיה נשכחה. (שכר לימוד+כיף שבלעבוד על הרכב)
תודה על התגובה. אז ככה..
הרכב מעולם לא התחמם אצלי עד אתמול. האיבוד של כוס בשבוע הטריף אותי מבלי לראות את הנזילה.
בבדיקת לחץ ראשונה נמצא שיש זרזיף מהרדיאטור שתוקן ע״י הידוק המהדקים של הדוד העליון, לא סמכתי על זה והחלפתי רדיאטור. כנ״ל משאבה, פקק החלפתי פעמיים (תחליפי ואז מקורי) מיכל עודפים כנ״ל.
מתחיל להימאס עלי להחליף חלקים (אמנם חלקם נכנסים תחת תחזוקה מונעת, אבל עדיין)
מה שיותר מבאס זה שאני לא יכול לסמוך על הרכב ומסתכל על מד החום חצי מהזמן (אתמול זה כנראה הציל או שלא את המנוע)
אעשה בדיקת co ולו בכדי לדעת כי אכן ישנו מעבר של מים למנוע, ראיתי עוד בדיקה מעט פרוביזורית שבה שורפים את השמן על נייר אלומניום מחומם, אם יש תססס.. (Sizzling ) יש שרידי מים, אם נשרף מיד - תקין.
לגבי ראש - אם לא היה מדובר ברכב היחיד שלי כנראה שהייתי מנסה לבד (אני יכול להשיג ראש תקין בכמה מאות שקלים). כל הפירוקים מסביב זה מה שמרתיע אותי. במוסך שלי מדובר על סדר גודל של 3500₪-4000₪. אבל אני (כמהנדס ופולני ) חייב את ה״סטמפה״ שזו אכן הבעיה לפני הוצאה כזאת.
יש גם את כל שמני הנחשים שמתיימרים לאטום סדקים בראש. מה אכפת לי לנסות אם גם ככה מורידים ראש..
מישהו פה יכול לעזור עם הקביעה? האם בדיקת co תאתר מעבר מים למנוע בוודאות? שמוליק ??
Sent from my Ass
3500-4000 ש"ח בשביל ראש מנוע זה שחיטה.
זה פחות מיום עבודה.
אשמח להמלצה על בעל מקצוע פדנט, אמין ולא שוחט. מרים ידיים מהסיפור הזה. גר בנתניה אבל אגיע לאן שאצטרך בגבולות הסביר.
Sent from my Ass
סלמון בטירה. יש לו ידע רחב. ויש גם את ליאור מנתניה.... שניהם טובים. 3500 שקל נשמע המון לראש מנוע.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אם אתה בנתניה אז ליאור מזוקילנד ממש אצלך.
ליאור חבר יקר ובעל מקצוע מעולה. אוהב אותו מאוד.
אממה, הוא עמוס בעבודה ואני גם מעדיף לא לערבב חברות וכסף. צריך מישהו פדנט שיבדוק ויאבחן את הסיפור לעומק ולא ילך ישר לפיתרונות של ראש.
ארז סנטו סטייל.
Sent from my Ass
השמן גיר בעליה ב HIGH רותח ....
בסרק משאבת השמן מבצעת סירקולציה איטית יותר ולכן הטמפ' עולה.
זה שג'ימנים אחרים עלו גם ב HIGH ולא התחממו ,
זה בגלל שכול ג'ימני אינו זהה במצב הטורק שלו (עם השנים ומתאר נסיעה שונה נפתחים ההבדלים).
יכול להיות שאצלך יש "גזירות" שמן גדולות יותר ולכן הגיר מתחמם בקלות יותר שמשפיע באופן הדדי
על המנוע (השמן עובר דרך החליל ברדיאטור).
בקיצור,
לא הייתי ממהר ומהמר על ראש מנוע בפרט שכול הנסיעה המנהלית לא איבדת מים.
תבצע בדיקת CO במים (זה הכי פשוט) . אחר כך בדיקת דליפות בצילנדרים עם מד לחץ (לא קומפרסיה).
בהצלחה
רענן
איפה עושים בדיקת co? אשמח להמלצה למוסך או למישהו שמחזיק את הערכה. לאיש מבעלי המקצוע שאני מכיר אין את הערכה.
רענן הדיאגנוזה שלך מעניינית אבל שים לב שאני סובל מאיבוד מים כבר כמה חודשים. ייתכן והעליה אכן חיממה את הרדיאטור לנק׳ הרתיחה שאליה הגעתי. אולי החלפת המשאבה אכן פתרה את איבוד המים כי עד שלשום לא חל שינוי במפלס. ועכשיו יש לי בעיה אחרת.
Sent from my Ass
אסי,
תחפש למי יש מכשיר לבדיקת נפילת לחץ.
זה מכשיר שאמור להיות אצל כל בעל מקצוע, ויתן לך אינדיקציה טובה.
יש בקלאנסווה מומחים למערכות קירור , רדיאטורים. תחפש על הכביש הראשי. יש 2 . לא זוכר את השמות.
בהצלחה
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
המים במיכל עיבוי ביעבעו/רתחו?
את המצב שרענן תיאר אפשר ליפסול בקלות ע"י התקנת קולר גיר בניפרד מהרדיאטור המקורי, זה מומלץ בכל בכל מיקרה לכל רכב שטח, לבנזין בפרט.
אסף איך עשית בדיקת לחץ שהראתה בריחה מהברגים?
עוד לא עשיתי, מהברגים אני די בטוח שזה לא בורח.
Sent from my Ass
זאת לא בדיקת לחץ, זו בדיקה עם חומר כימי במבחנה שמצמידים לפתח הרדיאטור. שמשנה צבע במגע עם CO.
Sent from my Ass